Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Autentyczność windy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/autentycznosc-windy-49084/)

s_tuden_t 07.03.2006 09:21

Cytat:

Napisany przez ed hunter
s_tuden_t - spakowany? :>

niec mnie nie wiadomo, zebym sie gdzies wybieral :P

Cytat:

Napisany przez Clackier
mozna mozna :]

jestem na jednej z wroclawskich uczelni, uslyszalem o programie darmowych legalnych windowsow (oraz innych produktow MSI) dla studentow.

Poszedlem, pogadalem, podpisalem umowe i mam (XP pro sp2).
Wystarczy chciec.

w walbrzychu czegos takiego niestety nie ma :(
ale moze trzeba bedzie sie wybrac do wroclawia na jakas poprawke to wtedy pomyslimy a tym czasem format C: zalatwil sprawe :D

-edit-
Cytat:

Napisany przez Memphisus
Zapisałem się do tego programu na Politechnice Lubelskiej, kilka lat temu i jest tam wszystko ze stajni M$, oprócz Office'a niestety. Całość jest umieszczona na serwerze FTP w postaci obrazów płyt - także bez wychodzenia z domciu ma się wszystko ;) Mam nadzieję, że nowy OS WinVista również tam się znajdzie :>

Osobiście posiadam stamtąd WinXP Prof PL, mogę go również używać po ukończeniu studiów :D

a to by byla swietna sprawa! mozesz podac nieco wiecej szczegolow- mianowicie czy zapisy rowniez moga sie odbywac droga elektroniczna i skad konkretnie sciagnac te obrazy CD!?! pokombinujemy :D

Clackier 05.03.2006 18:20

Moze z innej beczki.

Orientuje sie ktos czy są podobne programy ze stajni Autodesk'u?
Autocad, Mechanical, Inventor?

mgit 05.03.2006 17:50

Szkoda ze w technikum nie dają Windowsów i Offce za free :(

Memphisus 05.03.2006 16:24

Cytat:

Program MSDN Academic Alliance został opracowany z myślą o jednostkach wyższych uczelni, które prowadzą kursy związane z informatyką, inżynierią oprogramowania oraz systemami informatycznymi. Zapewnia on dostęp do najnowszych technologii po bardzo atrakcyjnych cenach (do wykorzystania w celach badawczych lub dydaktycznych).
Zapisałem się do tego programu na Politechnice Lubelskiej, kilka lat temu i jest tam wszystko ze stajni M$, oprócz Office'a niestety. Całość jest umieszczona na serwerze FTP w postaci obrazów płyt - także bez wychodzenia z domciu ma się wszystko ;) Mam nadzieję, że nowy OS WinVista również tam się znajdzie :>

Osobiście posiadam stamtąd WinXP Prof PL, mogę go również używać po ukończeniu studiów :D

Clackier 04.03.2006 23:39

Jestem na PWr. Program sie nazywa MSDN czy jakos tak.
Wiem ze byl na w. mechanicznym (moj) oraz elektroniki. Dostajesz plytke (kopie) i naklejke z kluczem (bez hologramu).

Mozesz bezplatnie uzytkowac do momentu ukonczenia studiow. Nie mozesz nikomu uzyczac nosnika ani klucza -> podpisujesz stosowna deklaracje.

Szafran 04.03.2006 23:05

Cytat:

Napisany przez Clackier

jestem na jednej z wroclawskich uczelni, uslyszalem o programie darmowych legalnych windowsow (oraz innych produktow MSI) dla studentow.

Wystarczy chciec.

cos wiecej w tym temacie prosze... moze tez bym sie na cos zalapal :)

Clackier 04.03.2006 22:56

Cytat:

Napisany przez s_tuden_t
a moj windows jest hmm... z reszta sam sprawdź

no coz, nie mozna miec wszystkiego ;)

Wystarczy chciec.

ed hunter 04.03.2006 20:05

Cytat:

Napisany przez s_tuden_t

s_tuden_t - spakowany? :>

mam piosenkę dla tych co już po nich jadą ;p

Cytat:

TYLKO MI CIEBIE BRAK

1. Dziś na ścianie wydrapałem łyżką twoje inicjały
i kotwicę już łykałem, bo wspomnienia spać nie dały
obudziłem się wymięty, cały mokry i zmęczony
dzielą nas krat grube pręty, czuję miękkość warg spragnionych.

I tylko mi ciebie brak w tym więźniu
i tylko mi ciebie brak, ciebie brak, ciebie tu.

2. Dzień za dniem się wlecze wolno, wlecze się za nocą noc
jak mi ciężko tu bez ciebie wie zniszczony stary koc
jak mi ciepła ust twych braknie i harców w miłosnej grze
jeden tylko koc dziurawy, on tu tylko o tym wie.

3. Czy pamiętasz te gorące noce nasze nieprzespane
te miłością pałające słowa nam tak dobrze znane
kaloryfer nie zastąpi ud gorących pożądania
kiedy to się wreszcie skończy, znowu dzisiaj nic ze spania.

4. Błyszczą sznyty na mych rękach, już na dworze całkiem ciemno
gdzieś na pryczy sąsiad stęka, kiedy będziesz razem ze mną ?
Kiedy wątłe twe paluszki pogłaszczą me tatuaże ?
Kiedy szczupłe twoje nóżki oplotą mnie żądne wrażeń ?

5. Znowu paczkę dziś dostałem, zawiązaną twoją ręką
całą noc gorzko płakałem, wszystko we mnie zmiękło, pękło
w paczce były : chleb, kiełbasa, papierosy, puszka mleka
a na kartce napisane słowa trzy : - ja kocham, czekam...

Oj, Stefan, jak mi ciebie brak...

s_tuden_t 04.03.2006 19:59

Szafran 04.03.2006 19:24

Cytat:

Napisany przez rycho
Szafran!
Trzymaj się.
Szczoteczka do zębów, telefon do adwokata, Jak palisz to papierosy...
Za 15 lat wyjdziesz.:)

Edit:
2 legale?
To nie wyjdziesz.
Przykro mi. :'( :'(

i misia w teczke ;)

Piterniel 04.03.2006 19:12

Cytat:

Napisany przez Szafran
zapraszam... ja akurat mam legala (nawet 2 na chacie) takze mnie to nie rusza... rotfl

Świetnie więc nie masz się o co martwić. Zadzwoń do pomocy technicznej mirosoftu, ponieważ masz zapewniony support. Powodzenia w działaniach

rycho 04.03.2006 19:11

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Do Ciebie już jadą :)

Szafran!
Trzymaj się.
Szczoteczka do zębów, telefon do adwokata, Jak palisz to papierosy...
Za 15 lat wyjdziesz.:)

Edit:
2 legale?
To nie wyjdziesz.
Przykro mi. :'( :'(

Szafran 04.03.2006 19:08

Cytat:

Napisany przez Piterniel

zapraszam... ja akurat mam legala (nawet 2 na chacie) takze mnie to nie rusza... rotfl

Piterniel 04.03.2006 19:00

Cytat:

Napisany przez Szafran
w ten sposob to juz by musieli robic najazdy kazdemu komu wczesniej sie nie udalo zassysac plikow oprocz latek z majkroszitu bo na sajcie to sprawdzanie juz bylo dawno, tylko teraz z tego zrobili lokalny programik

Szafran 04.03.2006 18:56

Cytat:

Napisany przez rycho
A kto dziś mówi o serialach?
Wyświetliło Ci sie, że masz system "bee"?
Zostałeś namierzony.
Koniec.
Kropka.

w ten sposob to juz by musieli robic najazdy kazdemu komu wczesniej sie nie udalo zassysac plikow oprocz latek z majkroszitu bo na sajcie to sprawdzanie juz bylo dawno, tylko teraz z tego zrobili lokalny programik

rycho 04.03.2006 18:47

Cytat:

Napisany przez Szafran
po co sie bawic z serialami panowie ??
wystarczy podmienic plik x:\winda\system32\LegitCheckControl.dll na taki pewien w wersji scenowej i po problemie.

A kto dziś mówi o serialach?
Wyświetliło Ci sie, że masz system "bee"?
Zostałeś namierzony.
Koniec.
Kropka.

Szafran 04.03.2006 18:44

po co sie bawic z serialami panowie ??
wystarczy podmienic plik x:\winda\system32\LegitCheckControl.dll na taki pewien w wersji scenowej i po problemie.

rycho 04.03.2006 18:32

Cytat:

Napisany przez Bla_De
a mi właśnie w tray'u wyskauje ikonka "Błąd sprawdzania autentyczności systemu Windows" Da sie cos z tym zrobic??

Pakuj się chłopie i spierd..aj do Paragwaju.:D

Bla_De 04.03.2006 18:22

a mi właśnie w tray'u wyskauje ikonka "Błąd sprawdzania autentyczności systemu Windows" Da sie cos z tym zrobic??

mr_spock 11.03.2005 22:52

Cytat:

Napisany przez esem
A reputka? To pies... 8 )

Niestety dopiero za 24h
rano limit wyczerpalem...

esem 11.03.2005 21:53

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Bog zaplac :)

A reputka? To pies... 8 )

mr_spock 11.03.2005 21:43

Cytat:

Napisany przez esem
Odezwij się na moją krzynkę to Ci wyślę (nie znam adresu). 8 )

Bog zaplac :)

esem 11.03.2005 20:18

Cytat:

Napisany przez mr_spock
ok, wiec czy zrobi mi ktos prezent na dzien dziecka i wyciagnie plik TSAPPCMP.DL_
Powinien byc w folderze \i386 na plycie
wazy jakies 25KB
znalazlem w necie TSAPPCMP.DLL, ale wazy 2X tyle, wiec to chyba nei jest to samo

Odezwij się na moją krzynkę to Ci wyślę (nie znam adresu). 8 )

mr_spock 11.03.2005 20:06

ok, wiec czy zrobi mi ktos prezent na dzien dziecka i wyciagnie plik TSAPPCMP.DL_
Powinien byc w folderze \i386 na plycie
wazy jakies 25KB
znalazlem w necie TSAPPCMP.DLL, ale wazy 2X tyle, wiec to chyba nei jest to samo

kontestator 11.03.2005 20:01

ojej mam "ilegal" xp :O :O :O :O :O
niech mnie ktos przytuli

błahahahaa

Zetoxa 11.03.2005 19:57

... dziwne nimal, mnie przed "modyfikacją" seriala od razu wyskoczył komunikat jak u mr_spock'a, nie było nic o niekompatybilności windy.

nimal 11.03.2005 19:21

@zetoxa - mi z linku esem'a przy sprawdzaniu na 2k3 wywalilo ze wersja windy nie jest kompatybilna czy obslugiwana... a nawet na ogniomurku otworzylem jej dostep czasowy... eh, moze moje zabiegi zapobiegajace wyaktywowaniu sie windy poszly za daleko 8 )

esem 11.03.2005 19:06

Cytat:

Napisany przez mr_spock
1. no tak, ale jak juz nagram plytke to pozamiatane... a chodzi o to, ze nie wiem czy go tam dac czy nie. tak dla scislosci, to wszystki pliki w folderze na plycie koncza sie "_" wiec to bedzie pewnie dll.
2.No tak, nie pomyslalem. Ale dalej nie wiem jak moge to sprawdzic :)

1.Spróbuj ten plik rozpakować, jak się ropakuje to jest O.K. Jak nie to go podmień na dobry (w instalce).
2.Sprawdż na kluczu do VLK i na kluczu do nieVLK: będziesz znał odpowiedź. 8 )

mr_spock 11.03.2005 18:55

Cytat:

Napisany przez esem
1.Plik którego Ci brakuje zawsze możesz od kogoś dostać i wstawić do instalki bądź póżniej rozpakować poleceniem expand,
2.O wersji windy decyduje klucz, jaki wstawisz - taką masz,
2.OEM czy BOX nie ma tu nic do rzeczy. Czyli jak masz pudełko to jest BOX a jak nie masz to jest OEM: nie wiem jaką kupywałeś (?) 8 )

1. no tak, ale jak juz nagram plytke to pozamiatane... a chodzi o to, ze nie wiem czy go tam dac czy nie. tak dla scislosci, to wszystki pliki w folderze na plycie koncza sie "_" wiec to bedzie pewnie dll.
2.No tak, nie pomyslalem. Ale dalej nie wiem jak moge to sprawdzic :)

esem 11.03.2005 18:44

Cytat:

Napisany przez mr_spock
esem - ten plik o ktorym wczesniej pisalem do nie "dll", tylko "dl_" a dokladnie tsappcmp.dl_

Chce zintegrowac SP2 z xp, znalazlem opis jak to zrobic, ale zastanawia mnie jedna rzecz.
Tego pliku (wczesniej wymienionego) nie mozna skopiowac z plyty i teraz, czy powinienem go sztucznie zrobic i tak nazwac (jego zawartosc nie ma znaczenia, bo i tak podczas instalacji nie mozna go odczytac) czy zostawic tak jak jest, bez niego (ale czy potem instalator sie nie wysypie z powodu fizycznego praku pliku). Czy tez zorganizowac dzialajacy (ale po co, jesli instalowalem setki razy bez tago pliku i zawsze bylo ok).

I jeszcze jedno pytanko, jak sprawdzic jaka mam wersje XP (Retail, OEM, Corporate ?) bo podobno podcza nagrywania juz zintegrowanego Xp trzeba to wpisac.

1.Plik którego Ci brakuje zawsze możesz od kogoś dostać i wstawić do instalki bądź póżniej rozpakować poleceniem expand,
2.O wersji windy decyduje klucz, jaki wstawisz - taką masz,
2.OEM czy BOX nie ma tu nic do rzeczy. Czyli jak masz pudełko to jest BOX a jak nie masz to jest OEM: nie wiem jaką kupywałeś (?) 8 )

mr_spock 11.03.2005 18:34

esem - ten plik o ktorym wczesniej pisalem do nie "dll", tylko "dl_" a dokladnie tsappcmp.dl_

Chce zintegrowac SP2 z xp, znalazlem opis jak to zrobic, ale zastanawia mnie jedna rzecz.
Tego pliku (wczesniej wymienionego) nie mozna skopiowac z plyty i teraz, czy powinienem go sztucznie zrobic i tak nazwac (jego zawartosc nie ma znaczenia, bo i tak podczas instalacji nie mozna go odczytac) czy zostawic tak jak jest, bez niego (ale czy potem instalator sie nie wysypie z powodu fizycznego praku pliku). Czy tez zorganizowac dzialajacy (ale po co, jesli instalowalem setki razy bez tago pliku i zawsze bylo ok).

I jeszcze jedno pytanko, jak sprawdzic jaka mam wersje XP (Retail, OEM, Corporate ?) bo podobno podcza nagrywania juz zintegrowanego Xp trzeba to wpisac.

esem 11.03.2005 12:55

@yahol: powtórzę się: to o czym piszesz służy jedynie celom rejestracji produktu. Niedotyczy więc VLK (corporate) - bo one nie wymagają rejestracji.
Weryfikacja autentyczności służy (moim zdaniem) sprawdzeniu czy produkt z (np. Twoim) kluczem faktycznie zaistniał na rynku - a więc czy jest autentyczny czy podróba. 8 )

Zetoxa 11.03.2005 11:57

@yahol, to chyba niedokładnie tak, zapodałem M$-owi trzy różne seriale i wszystkie przeszły test, a przecież mobo za każdym razem było to samo.

yahol 11.03.2005 10:32

Cytat:

Napisany przez esem
To dotyczy tylko procesu rejestracji windy. Jak masz VLK (corporate) to wogóle nie dotyczy.
My tutaj dyskutujemy o weryfikacji legalności windy: a to jest zupełnie inna para kaloszy... 8 )

Co dla mnie oznacza weryfikacje sumy kontrolnej - dobrze mysle ?
No bo jak sprawdzaja, a raczej co?
Wg. mnie wlasnie sume kontrolna generowana przez MoBo+nr. windy. ?
W ten sam sposob sa sprawdzane o ile dobrze zauwazylem,(BSA) programy instalowane w firmach.
Program sprawdza sumy kontrolne i wpisy rejestracyjne w rejestrze windy i programie.
PS: i wlasnie stad wiedzieli, ze M$ uzyl pirata :D byl wpis w programie crackera (BBB) ktory uaktywnil program :D

Zetoxa 11.03.2005 08:54

Ja mam legalną windę, dobrze pamiętasz, mam też jedną legalną a rebours, i z tą się napociłem co niemiara.

esem 11.03.2005 08:49

Cytat:

Napisany przez yahol
A jezeli dobrze kojarze :) - to weryfikacje przechodzi suma kontrolna generowana przez numerek instalacyjny widy + numerek generowany przez plyte glowna (nawet nie wiem czy inne komponenty tez, ale chyba nie) i ten numerek instalacyjny jest glownym powodem klopotow :D

To dotyczy tylko procesu rejestracji windy. Jak masz VLK (corporate) to wogóle nie dotyczy.
My tutaj dyskutujemy o weryfikacji legalności windy: a to jest zupełnie inna para kaloszy... 8 )

yahol 11.03.2005 08:39

Zetoxa - jak pamietam, ty akurat masz autentycznego :D W2K3 ???
Czy mnie sie skleroza juz rzucila na mozg???

A jezeli dobrze kojarze :) - to weryfikacje przechodzi suma kontrolna generowana przez numerek instalacyjny widy + numerek generowany przez plyte glowna (nawet nie wiem czy inne komponenty tez, ale chyba nie) i ten numerek instalacyjny jest glownym powodem klopotow :D

Zetoxa 11.03.2005 08:17

... skorzystałem z linka esema, chcesz pobrać plik, to testujesz windę, nieważne jaką, poprostu ten test sprawdza każdą windę, nie tylko XP, oj ale były problemy, oj ale były. Esem ma rację, Polak sie spoci, ale potrafi :cool: :cool: .

nimal 10.03.2005 19:16

Zetoxa - podeslij linka do sprawdzenie 2k3 - zyje w niepokoju jak to z ta legalnoscia jest... :D

esem 10.03.2005 18:08

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
uufff, 7 godzin ciężkiej pracy sprawiło, że winda 2003 stała się AUTENTYCZNA :cool: :cool: :cool:

Gierek miał jednak rację: Polak potrafi! 8 )

Zetoxa 10.03.2005 17:40

Ilość załączników: 1
uufff, 7 godzin ciężkiej pracy sprawiło, że winda 2003 stała się AUTENTYCZNA :cool: :cool: :cool:

Pawel_k 09.03.2005 19:07

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez esem
Wejdź na stronę którą podałem i zweryfikuj się! 8 )

no dobra cos tam kazalo zainstalowac a potem to wyszlo....

zdaje sie ze chyba pomyslnie przeszedlem test na legalnosc ;)

esem 09.03.2005 18:55

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
ja mam legala ale nie wiem jak "przejsc weryfikacje" czy wystarczy samo wejscie na WU i sprawdzenie czy cokolwiek sie z tamtad sciagnie ???
uswiadomcie mnie ;)

Wejdź na stronę którą podałem i zweryfikuj się! 8 )

Pawel_k 09.03.2005 18:48

ja mam legala ale nie wiem jak "przejsc weryfikacje" czy wystarczy samo wejscie na WU i sprawdzenie czy cokolwiek sie z tamtad sciagnie ???
uswiadomcie mnie ;)

esem 09.03.2005 16:51

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Mam pakie pytanko,
wpadlo mi w rece kilka wersji xp pro pl i zawsze podczas instalacji brakuje jednego dll'a
Czy ktos wie za co ten plik odpowiada? ktos mi mowil, ze odpowiada on za rejestracje w MS

Za rejestracje odpowiada wpa.dbl a nie DLL.
Miałem kiedyś taki egzemplarz win2k w którym brakowało paru (nieistotnych) plczków. Dobrałem je potem z netu i zmonowałem nową instalkę. 8 )

nimal 09.03.2005 14:39

Zetoxa - wlasnie testowalem pod mozilla wiec sie tak nie wzbraniaj tylko sprawdzaj czy przypadkiem, jak mr_spock, nie padles ofiara! :P
w pracy ok, ale bardziej mnie ciekawia wyniki z domu :D jak zajade to sprawdze :D

mr_spock 09.03.2005 14:32

Mam pakie pytanko,
wpadlo mi w rece kilka wersji xp pro pl i zawsze podczas instalacji brakuje jednego dll'a
Czy ktos wie za co ten plik odpowiada? ktos mi mowil, ze odpowiada on za rejestracje w MS

Intimo 09.03.2005 13:23

Witam

Oryginalna kopia zapasowa z płytki z hologramem
w2k przeszedl weryfikacje :D

Zetoxa 09.03.2005 12:19

... niestety, nie mogę wykonać testu autentyczności z powodu braku w systemie IE (niech mu ziemia lekką będzie) :serdusz: :D

esem 09.03.2005 09:49

Jednak można wygenerować taki kod na którym winda przechodzi weryfikacje autentyczności w M$...
Jest jednak trochę z tym zabawy... 8 )

esem 06.03.2005 18:17

No to pozostaje albo zrezygnować z patchy albo:
kupić legalnego XP prof OEM za 549,-zł brutto... 8 )

Weron 05.03.2005 21:07

Mam dwa systemy.Jeden legalny, a drugi legalny inaczej.Ten legalny inaczej nie przeszedl.Tego pierwszego nie sprawdzalem.Nie musze.Poza tym z tego co tam widze to sprawdzanie odnosi sie do xp.Wiec i tak nie sprawdze.

mr_spock 04.03.2005 18:43

Cytat:

Napisany przez MacGyver
No jak najbardziej 8 ) Tylko niezapomnij zabrać ze sobą fakturki z zakupu :)
Ale jak znam życie to pewnie gdzies sie zawieruszyła albo Pimpek zjadł ;p

Nie mam faktury, mam pylko paragon na dwa piwa, ktore dalem "sprzedawcy" wzamian za oryginalny produkt (jak mnie zapewnial :( )
i nie pimpek, tylko szarik ;)

MacGyver 04.03.2005 18:28

Cytat:

Napisany przez mr_spock
wszysto sie wyjasnilo, padlem ofiara "piractwa komputerowego", chyba pujde zglosic to na policje
jak myslicie?

No jak najbardziej 8 ) Tylko niezapomnij zabrać ze sobą fakturki z zakupu :)
Ale jak znam życie to pewnie gdzies sie zawieruszyła albo Pimpek zjadł ;p

mr_spock 04.03.2005 18:19

"Błąd sprawdzania autentyczności: nieprawidłowy klucz licencji zbiorczej" - to straszne

"System Windows został zainstalowany na tym komputerze z nieprawidłowym kluczem produktu licencji zbiorczej. Jeżeli nie masz umowy o licencji zbiorczej z firmą Microsoft, możesz być ofiarą piractwa komputerowego." - o jej, jak to sie moglo stac?!

wszysto sie wyjasnilo, padlem ofiara "piractwa komputerowego", chyba pujde zglosic to na policje
jak myslicie?

esem 04.03.2005 17:48

A na tym przykładzie możesz sprawdzić:
http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=pl 8 )

esem 04.03.2005 17:44

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
bawią mnie wyniki ankiety :)

zwłaszcza 3 pozycja :D:D

czyżby to dzieło tego cudownego key generatora który wyciekł kiedyśtam?

sam mam full legal 2k3 ent pl i poddawać go weryfikacji nie muszę [ale to zrobiłem, przeszedł]

Cudowny key generator pozwala zainstalować windę ale ta winda nie zawsze przechodzi weryfikację: przynajmniej ja to zaobserwowałem...
Niedługo wszyscy będą musieli przechodzić weryfikację, chyba, że nie są zainteresowani patchami. 8 )

woitas 04.03.2005 17:26

hehe... :P oczywiście, że mam legalnego xp :smoczek: ^_^

-Kowalik- 04.03.2005 14:25

Słuchajcie, a jak właściwie robi się tę weryfikację? Bo ja zaznaczyłem odpowiedź ale nie wiem czy poprawną :/ Wchodząc na strone M$ Update poprostu wywala mi błąd:

Cytat:

[Numer błędu: 0x8DDD0004]
Wystąpił błąd i rozszerzenie Windows Update nie może wyświetlić żądanej strony. Spróbuj odświeżyć stronę, wyczyścić folder Temporary Internet Files programu Internet Explorer, zamknąć i uruchomić ponownie program Internet Explorer lub ponownie skorzystać z rozszerzenia Windows Update w późniejszym terminie.

czero 04.03.2005 13:28

Zaznaczylem odp nr. 1 :D

Mam w pelni legalnego XP prof. :).

gallus 04.03.2005 13:01

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>

sam mam full legal 2k3 ent pl i poddawać go weryfikacji nie muszę [ale to zrobiłem, przeszedł]

heh, też mi się tak wydaje.... :D sam tak mam :)

mr_spock 04.03.2005 12:42

Cytat:

Napisany przez thomascamel
Jak tak? a dal Jakies papiery do niego, masz te smieszne(odklejajace)sie nalepki... nie to juz po tobie zobaczysz M$ wpdanie do Ciebie z oddzialem antyterrorystow i dopiero bedzie. ;)
;)

No jasne ze mam karteczke, taka zolta, mazakiem nabazgrana, do kompa przyklejona

-Sid-The-Rat=> 04.03.2005 12:06

polakT 04.03.2005 07:37

Cytat:

Napisany przez mr_spock
a ja mam oryginala (chyba)
tak przynajmniej mowil kolega, ktory wypalal... yyy... tzn sprzedawal mi go za dwa piwa

Jak tak? a dal Jakies papiery do niego, masz te smieszne(odklejajace)sie nalepki... nie to juz po tobie zobaczysz M$ wpdanie do Ciebie z oddzialem antyterrorystow i dopiero bedzie. ;)
;)

mr_spock 04.03.2005 03:20

a ja mam oryginala (chyba)
tak przynajmniej mowil kolega, ktory wypalal... yyy... tzn sprzedawal mi go za dwa piwa

adbok 04.03.2005 00:52

;)jak wyzej;)

rosol 03.03.2005 22:54

A ja tam mam orginała :P Windows 2003 Serwer Standard Edition 180dni :) I nie mam problemow natury moralnej ... hahaha [no moze co do reszty softu :P]

Loczek 03.03.2005 22:37

Jak mozna sprawdzic wogole czy moj windows byl zweryfikowany ?

mgit 03.03.2005 22:23

A mój Windows przeszedł pomyslnie weryfikacje :P jest na orginalnym serialu, płyta Verbatim DL+ bo cza było dodać SP2 :D Windows orginalny (dostałem go w Vobisie jak kupiłem kompa jakieś dwa lata temu, nawet jest nalepka na obudowie z numerkiem seryjnym) :)
Wersja systemu Home Edition

andy 03.03.2005 22:00

Moj XP jest na Orginalnej plytce VERBATIMA :rotfl:

Memphisus 03.03.2005 21:35

Cytat:

Napisany przez esem
Ostatnio przy pobieraniu patchy do windy mamy wybór pt. czy chcesz sprawdzić czy Twój system jest oryginalny czy piracki?
Za chwilę tego wyboru już nie będzie.
Tak niechcący sprawdziłem swój OS...
A jak wasze windy się mają?

zapodaj linka jak mozesz - sprawdze ;)

Jerry from hell 03.03.2005 21:30

moja winda to.... dowien sie na sprawie za pare tygodni :-(

esem 03.03.2005 21:20

Cytat:

Napisany przez qfir
a jak nie dawalem zeby sprawdzal weryfikacje to co mam zaznaczyc? ze nie przeszedl?

Jeszcze tak można: niedługo już NIE 8 )

kraluk 03.03.2005 21:09

Hehe, wybrałem numer [cezura] :D

qfir 03.03.2005 19:19

a jak nie dawalem zeby sprawdzal weryfikacje to co mam zaznaczyc? ze nie przeszedl?

Mily_ 03.03.2005 19:10

hmmm... a co kogo to obchodzi...

-Kowalik- 03.03.2005 18:46

Zaznaczyłem "Oryginał - nie przeszedł weryfikacji M$". Chyba chodzi w tym o to że nie mozna nic od nich pobrac? Cały czas mi wywala błędy...

MacGyver 03.03.2005 18:27

Nie korzystałem z tej opcji ;p
Wiem, że mam legalnego "inaczej" więc dodatkowo nie bedę się uświadamiał w tym fakcie ;p

B@rtek 03.03.2005 18:24

Odpowiedź nr... :D

polakT 03.03.2005 18:09

:) ha

esem 03.03.2005 17:51

Autentyczność windy

Ostatnio przy pobieraniu patchy do windy mamy wybór pt. czy chcesz sprawdzić czy Twój system jest oryginalny czy piracki?
Za chwilę tego wyboru już nie będzie.
Tak niechcący sprawdziłem swój OS...
A jak wasze windy się mają?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:38.