![]() |
Cytat:
Cytat:
ale moze trzeba bedzie sie wybrac do wroclawia na jakas poprawke to wtedy pomyslimy a tym czasem format C: zalatwil sprawe :D -edit- Cytat:
|
Moze z innej beczki.
Orientuje sie ktos czy są podobne programy ze stajni Autodesk'u? Autocad, Mechanical, Inventor? |
Szkoda ze w technikum nie dają Windowsów i Offce za free :(
|
Cytat:
Osobiście posiadam stamtąd WinXP Prof PL, mogę go również używać po ukończeniu studiów :D |
Jestem na PWr. Program sie nazywa MSDN czy jakos tak.
Wiem ze byl na w. mechanicznym (moj) oraz elektroniki. Dostajesz plytke (kopie) i naklejke z kluczem (bez hologramu). Mozesz bezplatnie uzytkowac do momentu ukonczenia studiow. Nie mozesz nikomu uzyczac nosnika ani klucza -> podpisujesz stosowna deklaracje. |
Cytat:
|
Cytat:
jestem na jednej z wroclawskich uczelni, uslyszalem o programie darmowych legalnych windowsow (oraz innych produktow MSI) dla studentow. Poszedlem, pogadalem, podpisalem umowe i mam (XP pro sp2). Wystarczy chciec. |
Cytat:
mam piosenkę dla tych co już po nich jadą ;p Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Trzymaj się. Szczoteczka do zębów, telefon do adwokata, Jak palisz to papierosy... Za 15 lat wyjdziesz.:) Edit: 2 legale? To nie wyjdziesz. Przykro mi. :'( :'( |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
w ten sposob to juz by musieli robic najazdy kazdemu komu wczesniej sie nie udalo zassysac plikow oprocz latek z majkroszitu bo na sajcie to sprawdzanie juz bylo dawno, tylko teraz z tego zrobili lokalny programik |
Cytat:
Wyświetliło Ci sie, że masz system "bee"? Zostałeś namierzony. Koniec. Kropka. |
po co sie bawic z serialami panowie ??
wystarczy podmienic plik x:\winda\system32\LegitCheckControl.dll na taki pewien w wersji scenowej i po problemie. |
Cytat:
|
a mi właśnie w tray'u wyskauje ikonka "Błąd sprawdzania autentyczności systemu Windows" Da sie cos z tym zrobic??
|
Cytat:
rano limit wyczerpalem... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ok, wiec czy zrobi mi ktos prezent na dzien dziecka i wyciagnie plik TSAPPCMP.DL_
Powinien byc w folderze \i386 na plycie wazy jakies 25KB znalazlem w necie TSAPPCMP.DLL, ale wazy 2X tyle, wiec to chyba nei jest to samo |
ojej mam "ilegal" xp :O :O :O :O :O
niech mnie ktos przytuli błahahahaa |
... dziwne nimal, mnie przed "modyfikacją" seriala od razu wyskoczył komunikat jak u mr_spock'a, nie było nic o niekompatybilności windy.
|
@zetoxa - mi z linku esem'a przy sprawdzaniu na 2k3 wywalilo ze wersja windy nie jest kompatybilna czy obslugiwana... a nawet na ogniomurku otworzylem jej dostep czasowy... eh, moze moje zabiegi zapobiegajace wyaktywowaniu sie windy poszly za daleko 8 )
|
Cytat:
2.Sprawdż na kluczu do VLK i na kluczu do nieVLK: będziesz znał odpowiedź. 8 ) |
Cytat:
2.No tak, nie pomyslalem. Ale dalej nie wiem jak moge to sprawdzic :) |
Cytat:
2.O wersji windy decyduje klucz, jaki wstawisz - taką masz, 2.OEM czy BOX nie ma tu nic do rzeczy. Czyli jak masz pudełko to jest BOX a jak nie masz to jest OEM: nie wiem jaką kupywałeś (?) 8 ) |
esem - ten plik o ktorym wczesniej pisalem do nie "dll", tylko "dl_" a dokladnie tsappcmp.dl_
Chce zintegrowac SP2 z xp, znalazlem opis jak to zrobic, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Tego pliku (wczesniej wymienionego) nie mozna skopiowac z plyty i teraz, czy powinienem go sztucznie zrobic i tak nazwac (jego zawartosc nie ma znaczenia, bo i tak podczas instalacji nie mozna go odczytac) czy zostawic tak jak jest, bez niego (ale czy potem instalator sie nie wysypie z powodu fizycznego praku pliku). Czy tez zorganizowac dzialajacy (ale po co, jesli instalowalem setki razy bez tago pliku i zawsze bylo ok). I jeszcze jedno pytanko, jak sprawdzic jaka mam wersje XP (Retail, OEM, Corporate ?) bo podobno podcza nagrywania juz zintegrowanego Xp trzeba to wpisac. |
@yahol: powtórzę się: to o czym piszesz służy jedynie celom rejestracji produktu. Niedotyczy więc VLK (corporate) - bo one nie wymagają rejestracji.
Weryfikacja autentyczności służy (moim zdaniem) sprawdzeniu czy produkt z (np. Twoim) kluczem faktycznie zaistniał na rynku - a więc czy jest autentyczny czy podróba. 8 ) |
@yahol, to chyba niedokładnie tak, zapodałem M$-owi trzy różne seriale i wszystkie przeszły test, a przecież mobo za każdym razem było to samo.
|
Cytat:
No bo jak sprawdzaja, a raczej co? Wg. mnie wlasnie sume kontrolna generowana przez MoBo+nr. windy. ? W ten sam sposob sa sprawdzane o ile dobrze zauwazylem,(BSA) programy instalowane w firmach. Program sprawdza sumy kontrolne i wpisy rejestracyjne w rejestrze windy i programie. PS: i wlasnie stad wiedzieli, ze M$ uzyl pirata :D byl wpis w programie crackera (BBB) ktory uaktywnil program :D |
Ja mam legalną windę, dobrze pamiętasz, mam też jedną legalną a rebours, i z tą się napociłem co niemiara.
|
Cytat:
My tutaj dyskutujemy o weryfikacji legalności windy: a to jest zupełnie inna para kaloszy... 8 ) |
Zetoxa - jak pamietam, ty akurat masz autentycznego :D W2K3 ???
Czy mnie sie skleroza juz rzucila na mozg??? A jezeli dobrze kojarze :) - to weryfikacje przechodzi suma kontrolna generowana przez numerek instalacyjny widy + numerek generowany przez plyte glowna (nawet nie wiem czy inne komponenty tez, ale chyba nie) i ten numerek instalacyjny jest glownym powodem klopotow :D |
... skorzystałem z linka esema, chcesz pobrać plik, to testujesz windę, nieważne jaką, poprostu ten test sprawdza każdą windę, nie tylko XP, oj ale były problemy, oj ale były. Esem ma rację, Polak sie spoci, ale potrafi :cool: :cool: .
|
Zetoxa - podeslij linka do sprawdzenie 2k3 - zyje w niepokoju jak to z ta legalnoscia jest... :D
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
uufff, 7 godzin ciężkiej pracy sprawiło, że winda 2003 stała się AUTENTYCZNA :cool: :cool: :cool:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
zdaje sie ze chyba pomyslnie przeszedlem test na legalnosc ;) |
Cytat:
|
ja mam legala ale nie wiem jak "przejsc weryfikacje" czy wystarczy samo wejscie na WU i sprawdzenie czy cokolwiek sie z tamtad sciagnie ???
uswiadomcie mnie ;) |
Cytat:
Miałem kiedyś taki egzemplarz win2k w którym brakowało paru (nieistotnych) plczków. Dobrałem je potem z netu i zmonowałem nową instalkę. 8 ) |
Zetoxa - wlasnie testowalem pod mozilla wiec sie tak nie wzbraniaj tylko sprawdzaj czy przypadkiem, jak mr_spock, nie padles ofiara! :P
w pracy ok, ale bardziej mnie ciekawia wyniki z domu :D jak zajade to sprawdze :D |
Mam pakie pytanko,
wpadlo mi w rece kilka wersji xp pro pl i zawsze podczas instalacji brakuje jednego dll'a Czy ktos wie za co ten plik odpowiada? ktos mi mowil, ze odpowiada on za rejestracje w MS |
Witam
Oryginalna kopia zapasowa z płytki z hologramem w2k przeszedl weryfikacje :D |
... niestety, nie mogę wykonać testu autentyczności z powodu braku w systemie IE (niech mu ziemia lekką będzie) :serdusz: :D
|
Jednak można wygenerować taki kod na którym winda przechodzi weryfikacje autentyczności w M$...
Jest jednak trochę z tym zabawy... 8 ) |
No to pozostaje albo zrezygnować z patchy albo:
kupić legalnego XP prof OEM za 549,-zł brutto... 8 ) |
Mam dwa systemy.Jeden legalny, a drugi legalny inaczej.Ten legalny inaczej nie przeszedl.Tego pierwszego nie sprawdzalem.Nie musze.Poza tym z tego co tam widze to sprawdzanie odnosi sie do xp.Wiec i tak nie sprawdze.
|
Cytat:
i nie pimpek, tylko szarik ;) |
Cytat:
Ale jak znam życie to pewnie gdzies sie zawieruszyła albo Pimpek zjadł ;p |
"Błąd sprawdzania autentyczności: nieprawidłowy klucz licencji zbiorczej" - to straszne
"System Windows został zainstalowany na tym komputerze z nieprawidłowym kluczem produktu licencji zbiorczej. Jeżeli nie masz umowy o licencji zbiorczej z firmą Microsoft, możesz być ofiarą piractwa komputerowego." - o jej, jak to sie moglo stac?! wszysto sie wyjasnilo, padlem ofiara "piractwa komputerowego", chyba pujde zglosic to na policje jak myslicie? |
A na tym przykładzie możesz sprawdzić:
http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=pl 8 ) |
Cytat:
Cudowny key generator pozwala zainstalować windę ale ta winda nie zawsze przechodzi weryfikację: przynajmniej ja to zaobserwowałem... Niedługo wszyscy będą musieli przechodzić weryfikację, chyba, że nie są zainteresowani patchami. 8 ) |
hehe... :P oczywiście, że mam legalnego xp :smoczek: ^_^
|
Słuchajcie, a jak właściwie robi się tę weryfikację? Bo ja zaznaczyłem odpowiedź ale nie wiem czy poprawną :/ Wchodząc na strone M$ Update poprostu wywala mi błąd:
Cytat:
|
Zaznaczylem odp nr. 1 :D
Mam w pelni legalnego XP prof. :). |
Cytat:
|
Cytat:
|
bawią mnie wyniki ankiety :)
zwłaszcza 3 pozycja :D:D czyżby to dzieło tego cudownego key generatora który wyciekł kiedyśtam? sam mam full legal 2k3 ent pl i poddawać go weryfikacji nie muszę [ale to zrobiłem, przeszedł] |
Cytat:
Jak tak? a dal Jakies papiery do niego, masz te smieszne(odklejajace)sie nalepki... nie to juz po tobie zobaczysz M$ wpdanie do Ciebie z oddzialem antyterrorystow i dopiero bedzie. ;) ;) |
a ja mam oryginala (chyba)
tak przynajmniej mowil kolega, ktory wypalal... yyy... tzn sprzedawal mi go za dwa piwa |
;)jak wyzej;)
|
A ja tam mam orginała :P Windows 2003 Serwer Standard Edition 180dni :) I nie mam problemow natury moralnej ... hahaha [no moze co do reszty softu :P]
|
Jak mozna sprawdzic wogole czy moj windows byl zweryfikowany ?
|
A mój Windows przeszedł pomyslnie weryfikacje :P jest na orginalnym serialu, płyta Verbatim DL+ bo cza było dodać SP2 :D Windows orginalny (dostałem go w Vobisie jak kupiłem kompa jakieś dwa lata temu, nawet jest nalepka na obudowie z numerkiem seryjnym) :)
Wersja systemu Home Edition |
Moj XP jest na Orginalnej plytce VERBATIMA :rotfl:
|
Cytat:
|
moja winda to.... dowien sie na sprawie za pare tygodni :-(
|
Cytat:
|
Hehe, wybrałem numer [cezura] :D
|
a jak nie dawalem zeby sprawdzal weryfikacje to co mam zaznaczyc? ze nie przeszedl?
|
hmmm... a co kogo to obchodzi...
|
Zaznaczyłem "Oryginał - nie przeszedł weryfikacji M$". Chyba chodzi w tym o to że nie mozna nic od nich pobrac? Cały czas mi wywala błędy...
|
Nie korzystałem z tej opcji ;p
Wiem, że mam legalnego "inaczej" więc dodatkowo nie bedę się uświadamiał w tym fakcie ;p |
Odpowiedź nr... :D
|
:) ha
|
Autentyczność windy
Ostatnio przy pobieraniu patchy do windy mamy wybór pt. czy chcesz sprawdzić czy Twój system jest oryginalny czy piracki?
Za chwilę tego wyboru już nie będzie. Tak niechcący sprawdziłem swój OS... A jak wasze windy się mają? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:38. |