Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   mp3 ~300zł (https://forum.cdrinfo.pl/f5/mp3-300zl-49226/)

Lutnik 06.03.2005 11:24

mp3 ~300zł

Jaki mp3 kupić do 300zł ? Musi mieć conajmniej 256m, FM , odtwarzanie VBR, czytelny LCD :piwo:

KarolluZ 06.03.2005 11:30

Cytat:

Napisany przez Lutnik
Jaki mp3 kupić do 300zł ? Musi mieć conajmniej 256m, FM , odtwarzanie VBR, czytelny LCD :piwo:

jakie wymagania :| ciekawe tylko czy w cenie siezmieścisz :> przyznam, że od dłuższego czasu też rozmyślam nad takim zakupem. Na allegro widziałem fajne na przykład TEN albo TEN tylko ciekawe po ile normalnie chodzą. Taki bym sobie kupił :)

Lutnik 06.03.2005 11:37

oba co dałeś są do kitu. :) Wole kupić markowe 256mb a nie jakieś samsungi z piekła rodem :bicz: :)

zalev 06.03.2005 11:41

http://trekstor.de/produkte/mp3-player/ibeat-115.html - ja sobie ostatnio w takiego playerka przyinwestowałem za naszą zachodnią granicą :) Myślę, że 44***8364; to niedużo za coś takiego... Wersja z radiem jakoś 60***8364; kosztowała. Wychodzi na 250 zł więc spokojnie się w cenie zmieścisz :piwo:

Lutnik 06.03.2005 11:57

wiem widziałem go na allegro... powiedz coś o nim więcej. Tylko obiektywnie

zalev 06.03.2005 12:10

Co mi się w nim osobiście nie podoba to:
- krótki czas trzymania baterii AAA (ale zainwestowałem w akumulatorki i już nie ma problemu)
- brak wyświetlania polskich liter (jeśli mamy jakąś piosenkę z polskim tytułem zamiast powiedzmy "ż" pokaże się )
- bardzo słaba jakość dźwięku przy nagrywaniu głosu
- załączone słuchawki słabo siedzą w uszach (nałożyłem takie małe gumki od innych słuchawek i jest ok).

Zastanawia mnie jednak jedna rzecz - na http://allegro.pl/show_item.php?item=44119305 w parametrach napisane jest m.in.:
- Funkcja wyszukiwania utworu po wpisaniu jego tytułu
- Moduł oszczędności baterii
- Możliwość wgrania własnego logo powitalnego i pożegnalnego
- Możliwość ustawienia prędkości odtwarzania.

Jest to o tyle dziwne, że żadnej z tych opcji u mnie nie ma. Nowszego firmware od mojego nie znalazłem więc to może sprzedawca w aukcji coś kombinuje?

sayan 06.03.2005 12:33

CREATIVE MUVO TX 256Mb sam kupiłem za 290zł tylko że wersje bez FM, z radiem będzie to kwestia okolo 320zł-330zl jestem w pełni zadowolony.

Nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz. Sam dużo szperałem zanim sie zdecydowałem.

zalev 06.03.2005 12:43

Też myślałem o tym Creativie ale jest różnica pomiędzy 180zł a 290zł za wersję bez radia i 250zł a 330zł za wersję z radiem :taktak:

Kasprzak 06.03.2005 12:53

a ja ostatnio kupilem w Media-Markt Pendrive mp3 - Medion - 128 mb - bez radia
ale ...
- niebieski jasny wyswietlacz
- dobry kontrast
- czyta mp3,wma
- bezproblemowo przenosi wszystkie pliki
- dyktafon w bdb jakosci
- koszt - 150zł
- zmienny bitrate jak najbardziej chodzi elegancko

jedyny minus - to troche mały - ale jak to ma byc PenDrive to 128 wystarczy dla dokumentow i mp3 - przy zmiennym bitrate uzyskalem w opymalnej jakosci 30 utworów - dobrze wszystko wyszlo.

Kupilem to bo czesto chcialem muzyczke a nie mialem z czego - discman mp3 za duzy, nie zawsze go wezme, nie chce nagrywac plyt (nawet cdrw) - nie ma na to czasu (wloze pod usb - 1 min i mam wszystkie zaaplikowane) - wyswietla tagi. Zmiesci sie 1,5 przecietnej plyty CD, I jest niedrogi.
Stwierdzilem ze jak pojemnosc bedzie niewystarczajaca. To uzbieram troszeczke wiecej sianka (i jak bedzie to bardzo potrzebne) kupie sobie albo ZEN`a, iRivera...ale narazie jest wystarczajacy.

Lutnik 06.03.2005 13:04

ja powiem co ostatnio mnie interesowało / zaintrygowało ;) :

- http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43456472
- http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43374019 + dokupić kartę
- http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43231400
- http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43353778

Edwardo 06.03.2005 13:23

ja balbym sie kupowac tych wszytskich wybalazkow niemieckich i chinskich.

mialem creativa kiedys, dzwiek byl ok. potem przezucilem sie na mpio fy200, czulem roznice we wszytkim, poczawszy od jakosci odtwarzanej muzy, do czasu dzialania na baterii.
teraz mam iPod'a mini. Zamienilbym go tylko na iRiver'a z hdd.
nic innego juz nie wchodzi w gra dla mnie.
ale jezeli nie przeszkadza komus syczenie podczas odtwarzania muzy, to niech bierze te wynalazki.
moim zdaniem, warto dozbierac i kupic cos znanego, np Rio ceniony jest, creative, mpio.

Lutnik 06.03.2005 13:27

to przejrzyj te linki co podałem i powiedz który najlepszy z tych

zalev 06.03.2005 14:08

Z wymienionych odtwarzaczy wygrywa Rio. Bezapelacyjnie :)

sayan 06.03.2005 14:11

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43938600

:) polecam

B@rtek 06.03.2005 14:22

Cytat:

Napisany przez sayan

Tez bym ten kupił :taktak:

Ale mam MP3 w fonie :D :)

Lutnik 06.03.2005 14:34

ok kupuje RIO :boks:
Edit. Ale troche mnie zastanawia ten sprzedający. Mam pewne obawy, żeby kasy nie stracić

sayan 06.03.2005 14:54

masz na mysli tą samą aukcje co ja ?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43938600
bo jesli tak .. to ten koles to SUPER SPRZEDAWCA który ma ponad 700 pozytywnych komentarzy.

wiec nie widze problemu :) lol

Lutnik 06.03.2005 14:56

chyba pomyliłes linki do aukcji ... bo ten twój sprzedawca od muvoka nie jest SS :) Mówie o tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43353778 patrze na jego wcześniejsze aukcje to są jakieś płyty dvd , i cd... ale żadnej aukcji skończonej sukcesem z droższym towarem. Zresztą ściągane z zagranicy. Troche mnie to zastanawia

Edwardo 06.03.2005 15:58

rio nie ma nagrywania, zastanow sie
creativa znam, moge polecic

rio ma za to sluchaweczki wypasne w zestawie, ale ma tylko usb1.1
creative usb 2.0

no i na rio bedziesz czekal za 2 tygodnie...

acha, creative lzejszy jest.

wiec kupuj co chcesz.

B@rtek 06.03.2005 16:07

Ja bym RIO nie kupował :nie:

Lepiej weź Creative'a :D

Maciej 06.03.2005 16:17

nie znam się na tym,,,ale braciszek ma jakiś playerek Creativa i bardzo go chwali. Póżniej podam model.

andrzejj9 06.03.2005 17:05

Cytat:

Napisany przez Edwardo
ja balbym sie kupowac tych wszytskich wybalazkow niemieckich i chinskich.

mialem creativa kiedys, dzwiek byl ok. potem przezucilem sie na mpio fy200, czulem roznice we wszytkim, poczawszy od jakosci odtwarzanej muzy, do czasu dzialania na baterii.

I dobrze byś zrobił, chociaż i bez HDD byłoby warto. Ja właśnie mam IRivera (jak pewnie pamiętasz, bo dyskutowaliśmy o tym kiedyś, jak go kupowałem) i muszę przyznać, że sprzęt jest po prostu rewelacyjny, a jakość dźwięku wspaniała.

Zresztą jak przeglądam te aukcje, które pokazaliście i linki, to widzę, że IRiver rzeczywiście jest wzorcem dla innych, bo 90% tych wszystkich odtwarzaczy innych firm stara się dokładnie skopiować wygląd IRiverów. Mniej lub bardziej udanie, ale jednak trzeba przyznać, że z wyglądu urządzenia są bardzo podobne.

Niemniej jednak zdecydowanie polecam IRivera, nawet dodatkowym kosztem, bądź zrezygnowania z dodatkowej pojemności bądź funkcji.

Lutnik 06.03.2005 17:46

na placu boju pozostali :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44234171
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43456472

i ewentualnie zwykły Muvok TX.. choć jego design nie przypadł mi do gustu. :niepow:

Edwardo 06.03.2005 19:31

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
I dobrze byś zrobił, chociaż i bez HDD byłoby warto. Ja właśnie mam IRivera (jak pewnie pamiętasz, bo dyskutowaliśmy o tym kiedyś, jak go kupowałem) i muszę przyznać, że sprzęt jest po prostu rewelacyjny, a jakość dźwięku wspaniała.

Zresztą jak przeglądam te aukcje, które pokazaliście i linki, to widzę, że IRiver rzeczywiście jest wzorcem dla innych, bo 90% tych wszystkich odtwarzaczy innych firm stara się dokładnie skopiować wygląd IRiverów. Mniej lub bardziej udanie, ale jednak trzeba przyznać, że z wyglądu urządzenia są bardzo podobne.

Niemniej jednak zdecydowanie polecam IRivera, nawet dodatkowym kosztem, bądź zrezygnowania z dodatkowej pojemności bądź funkcji.

hmmm mowisz ze bez hdd?
why?
niby wiecej pradu zre, ale pokaz mi grajka z wbudowanym flashem 4GB.
tymbardziejn ze teraz Seagate wypuscil nowe dyski jednocalowe o pojemnosci 6GB i jakimis tam unowoczesnieniami specjalnie dla grajow mp3.
jak dla mnie, flash odpada... za malo...

ostanio spodobal mi sie creatvie zen micro.
moze opchne ipoda mojego i zmienie na zena.

andrzejj9 06.03.2005 21:57

Cytat:

Napisany przez Edwardo
hmmm mowisz ze bez hdd?
why?
niby wiecej pradu zre, ale pokaz mi grajka z wbudowanym flashem 4GB.
tymbardziejn ze teraz Seagate wypuscil nowe dyski jednocalowe o pojemnosci 6GB i jakimis tam unowoczesnieniami specjalnie dla grajow mp3.
jak dla mnie, flash odpada... za malo...

ostanio spodobal mi sie creatvie zen micro.
moze opchne ipoda mojego i zmienie na zena.

Nie upieram się, że bez HDD, napisałem tylko, że takie też są dobre. Co do pojemności to przynajmniej jeśli chodzi o moje potrzeby - 4 GB to stanowczo za dużo. 256 MB starcza mi praktycznie do wszystkiego, 512, powiedzmy 1 GB to absolutne maximum. Zgadzam się, że 4 czy 20 GB może stanowić dużo większy komfort, ale nie w moim przypadku. Dla mnie to byłby tylko kolejny bałagan, wielość plików, nad którymi nie umiałbym zapanować, a jak napisałem - nie jest mi potrzebne. Dla mnie odtwarzacz do tylko droga na i z uczelni plus funkcja dyktafonu na wykładach. Do tego 256MB w zupełności wystarcza i więcej nie potrzebuję.

No a jeśli ktoś potrzebuje to IRiver ma oczywiście stosowne modele ;)

Edwardo 06.03.2005 23:59

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie upieram się, że bez HDD, napisałem tylko, że takie też są dobre. Co do pojemności to przynajmniej jeśli chodzi o moje potrzeby - 4 GB to stanowczo za dużo. 256 MB starcza mi praktycznie do wszystkiego, 512, powiedzmy 1 GB to absolutne maximum. Zgadzam się, że 4 czy 20 GB może stanowić dużo większy komfort, ale nie w moim przypadku. Dla mnie to byłby tylko kolejny bałagan, wielość plików, nad którymi nie umiałbym zapanować, a jak napisałem - nie jest mi potrzebne. Dla mnie odtwarzacz do tylko droga na i z uczelni plus funkcja dyktafonu na wykładach. Do tego 256MB w zupełności wystarcza i więcej nie potrzebuję.

No a jeśli ktoś potrzebuje to IRiver ma oczywiście stosowne modele ;)

nie pogubisz sie w plikach, po to sie robi playlisty :D

4 GB na co wykorzystac?
aktulanie mam 2,3GB muzyki, wiekszosc mp3 mam w 192kbps a najczesciej w 256 vbr. wiec swoje zajmuja...
pozostale miejsce trzymam w razie potrzeby w stylu ide na akademiki, to podpinam pod usb i sobie albo koledze filmik zrzucam.
sie nie bawie w cdr albo cdrw.
no, dla mnie player to tez droga dom-agieh, agieh - dom.

no , a jak sie ociepli to jeszcze moze zaczne biegac, w co bardzo watpie :)

shuma02 07.03.2005 03:27

Cytat:

Napisany przez Edwardo
nic innego juz nie wchodzi w gra dla mnie.

iPod'a Mini mozesz zamienic, ale tylko na Creative Muvo2.
mialem okazje porownac Muvo z kolegi iPod Mini.
na dokladnie tych samych piosenkach z tymi samymi sluchawkami... Muvo jakos brzmialo lepiej, i kolega tez to potwierdzil. do tego dochodzi jeszcze bateria z ktorej pewnie wyciskasz 8-9 godzin (kumpel swojego kupil 2 tygodnie temu i to wyciaga) przy 12 godzinach Muvo z wyciagalna bateria, wkladasz druga i idzie dalej. ale to by chyba bylo na tyle.
Mini ma lepsze rozwiazanie nawigacji co mi sie nie przydaje bo i tak jest non-stop na 'shuffle' ale czasami by bylo fajnie sie pobawic.

ale wlasnie gdy przychodzi do jakosci glosu to jestem pod wrazeniem Creative Muvo2.
nie specjalnie Cie Edwardo rozumie jak mowisz "pokaz mi...z wbudowanym 4gb flashem". taki wlasnie jest w Muvo2. wyciagali je przedtem i sprzedawali jako FlashDrive do aparatow.

no nic, jak juz widac bardzo polecam Creative.

<edit>
aha, nowa wersja Mini ma juz lepsza baterie. przypomnialo mi sie bo kolega kupil swojego tydzien przed ogloszeniem przez Apple tego nowego.

andrzejj9 07.03.2005 09:58

Cytat:

Napisany przez Edwardo
nie pogubisz sie w plikach, po to sie robi playlisty :D

4 GB na co wykorzystac?
aktulanie mam 2,3GB muzyki, wiekszosc mp3 mam w 192kbps a najczesciej w 256 vbr. wiec swoje zajmuja...
pozostale miejsce trzymam w razie potrzeby w stylu ide na akademiki, to podpinam pod usb i sobie albo koledze filmik zrzucam.
sie nie bawie w cdr albo cdrw.
no, dla mnie player to tez droga dom-agieh, agieh - dom.

no , a jak sie ociepli to jeszcze moze zaczne biegac, w co bardzo watpie :)

No fakt, o filmikach to nie myślałem, a rzeczywiście, nawet wczoraj do takiego zastosowania bardzo by mi się playerek przydał.

Co do playlist to ich nie używam, nawet na kompie. Ja i tak najczęściej jadąc 40 minut na uczelnię słucham w kółko jednej piosenki. Zresztą podobnie robię nawet pracując przez kilka godzin nad projektem przy komputerze. Najwyżej co kilka godzin, jak mi się znudzi to włączam inną. Tak więc sam widzisz, że dużo pamięci mi nie potrzeba. Właściwie 4MB by wystarczyło ;)

Co do biegania, to ja już swojego playerka do tego używałem (w sumie oprócz drogi na uczelnię, do tego też przede wszystkim go kupiłem) i sprawuje się świetnie. Jak tylko zrobi się trochę cieplej to znowu będzie mi służył do tego celu.

@ Shuma

Przy porównywaniu dwóch playerków pamiętaj, żeby robić to na tych samych słuchawkach. Jak wiele od nich zależy przekonałem się właśnie na swoim odtwarzaczu. Kupiłem sobie razem z nim słuchawki Kossa, w których dźwięk jest po prostu rewelacyjny. Przy wszystkich innych też jest niezły, ale jednak nie ma między nimi porównania.

Edwardo 07.03.2005 10:49

Cytat:

Napisany przez shuma02
iPod'a Mini mozesz zamienic, ale tylko na Creative Muvo2.
mialem okazje porownac Muvo z kolegi iPod Mini.
na dokladnie tych samych piosenkach z tymi samymi sluchawkami... Muvo jakos brzmialo lepiej, i kolega tez to potwierdzil. do tego dochodzi jeszcze bateria z ktorej pewnie wyciskasz 8-9 godzin (kumpel swojego kupil 2 tygodnie temu i to wyciaga) przy 12 godzinach Muvo z wyciagalna bateria, wkladasz druga i idzie dalej. ale to by chyba bylo na tyle.
Mini ma lepsze rozwiazanie nawigacji co mi sie nie przydaje bo i tak jest non-stop na 'shuffle' ale czasami by bylo fajnie sie pobawic.

ale wlasnie gdy przychodzi do jakosci glosu to jestem pod wrazeniem Creative Muvo2.
nie specjalnie Cie Edwardo rozumie jak mowisz "pokaz mi...z wbudowanym 4gb flashem". taki wlasnie jest w Muvo2. wyciagali je przedtem i sprzedawali jako FlashDrive do aparatow.

no nic, jak juz widac bardzo polecam Creative.

<edit>
aha, nowa wersja Mini ma juz lepsza baterie. przypomnialo mi sie bo kolega kupil swojego tydzien przed ogloszeniem przez Apple tego nowego.

no na movo2 na pewno nie zamienie. z jakich powodow? wyglad, nawigacja, dzwiek.
co do baterii - sam sie zdziwilem gdy zrobilem sobie tescik. wzialem naladowalem go na full, wlaczylem play, podpialem sluchawki i zostawilem. po 10,5 h wykitowal.
movo2 odpada. juz pisalem ze moglbym zamienc go na iRivera z hdd z serii H10 albo Creative Zen Micro lub tez Mpio z hdd.

shauma, z tym flashem 4gb to jest tak ze zarowno movo jak i ipod mini maja wbudowane dyski twarde 4200 obrotow, z interfejsem chyba compact flash II. w kazdym badz razie w movo siedzi jednocalowy dysk hitachi. w podzie tez.
a tak to nie znajdziesz grajak ktory bedzie mial pamiec flash w rozmiaze 4GB. najwieksze to 1GB, reszta ma mini hdd.

Edwardo 07.03.2005 10:51

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Co do playlist to ich nie używam, nawet na kompie. Ja i tak najczęściej jadąc 40 minut na uczelnię słucham w kółko jednej piosenki. Zresztą podobnie robię nawet pracując przez kilka godzin nad projektem przy komputerze. Najwyżej co kilka godzin, jak mi się znudzi to włączam inną. Tak więc sam widzisz, że dużo pamięci mi nie potrzeba. Właściwie 4MB by wystarczyło ;)

jestes wybrańcem ;)

przez pare godzin jedno i to samo... podziwiam...
a playlisty same mi sie robia jak wrzucam albumy na grajka.

andrzejj9 07.03.2005 13:05

Cytat:

Napisany przez Edwardo
jestes wybrańcem ;)

przez pare godzin jedno i to samo... podziwiam...
a playlisty same mi sie robia jak wrzucam albumy na grajka.

Tak już mam.. Na mnie muzyka w jakiś sposób oddziałuje (na samopoczucie, nastrój..) i w zależności od tego, jak się w danym momencie czuję, dobieram sobie do tego odpowiednią piosenkę. I słucham jej praktycznie w kółko..

Co do baterii to w IRiverze jeden paluszek starcza na 40 godzin :D

Lutnik 07.03.2005 14:27

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44307745 a ten LG ? Pierwszy raz go widzę

B@rtek 07.03.2005 15:39

Cytat:

Napisany przez Lutnik
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44307745 a ten LG ? Pierwszy raz go widzę

Ale kombinujesz :taktak:

Kup Creative'a tego co podał @sayan, a będziesz zadowolony :D

Ja bym wynalazków nie kupował :nie:

MuVo jest już sprawdzony :)

Lutnik 07.03.2005 16:10

no to ci powiem że Creative odpada . Naczytałem sie o jego słabej jakości plastiku, który bardzo łatwo sie rysuje. Zresztą nie kombinuje poprostu zanim coś kupię muszę się upewnić że robie dobrze, a nie kupować w ciemno.

Kolejna propozycja -> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44106268 :O

B@rtek 07.03.2005 16:15

Ja bym kupił coś znanej firmy :taktak:

A zobacz tutaj:

http://sklep.benchmark.pl/katalog_2159.html

Lutnik 07.03.2005 16:27

eee nie porównuj MSI do RIO :nie: Narazie to on jest moim faworytem... Czekam na komentarze ale kogoś kto sie na tym zna.

Edwardo 07.03.2005 17:18

kup flyfisha, zrob se naklejeke iriver i bedziesz mial wypasnego grajak w przystepnej cenie...

Lutnik 07.03.2005 17:27

chyba sie nie zrozumieliśmy :idea: Zresztą nie ważne. Widzę że fachowej porady nie otrzymam. A szkoda, myślałem że tutaj takie znajdę.

shuma02 07.03.2005 17:35

nom Edwardo sie musze z toba zgodzic... jednak dzwiek w Muvo jest akurat lepszy niz w apple. wyglad to juz kwestia opini, a nawigacja jest faktycznie do duszy. (co do dzwieku to tak jak pisalem; wgralismy te same pliki, te same sluchawki, no i slychac bylo roznice; dlatego musze stanac przy swoim)

...i jakos tak nie pasuje mi sama pop-kultura iPod'a. ludzie w L.A. swiruja iPodami jak by to byly diamenty. biale sluchaweczki specjalnie zostawiaja na zewnatrz i co minute sami zmieniaja piosenki; paluchem na kole nawigacyjnym iPoda, wzrokiem po ludziach patrzac czy juz ich iPoda zauwazyli. WIEM ze nie wszyscy tak robia, ale zdecydowana wiekszosc ludzi z ktorymi codziennie jezdze metrem. mozesz mi to jakos wytlumaczyc, czy moze to sie dzieje tylko tutaj ??

Edwardo 07.03.2005 18:19

shuma02 no ja nie wystawiam poda na widok swiatla dziennego jak nie musze. starch i tyle. wciskam play w domu, potem stop na uczelni i tyle. tak to caly czas w kieszeni siedzi. no prawie.
a sluchawki, sluchawkami, biale sa bo sa, ale popatrz na inne sluchawki np Koss albo Sansecostam. na czarnym pasku bialy napis wywalony w kosmos zeby z daleka bylo widac. ja mam oprocz zestawowych bialych pchelek jeszcze panasonic nauszne.
no i chodze na zmiane w zaleznosci jak mi wygodniej.

teraz z playerami sie robi jak z komorkami sie porobilo. smycz i na szyje.

shuma02 07.03.2005 18:35

smycz i na szyje, dobre. :)

piszesz ze strach... czy jest az tak zle ?

B@rtek 07.03.2005 18:37

Cytat:

Napisany przez shuma02

A powiedz, że nie strach :|

Ja fonika zawsze noszę w kieszeni, tylko słuchaweczki wystają za bluzy :D

Kasprzak 07.03.2005 19:47

Cytat:

Napisany przez shuma02

czasami jest tragicznie.
Kradna wszystko. W Poznaniu są miejsca w ktorych sciagam mp3 playera z szyi i wkladam do torby. Są miejsca w ktorych telefon wkładam do torby albo w jakies inne bezpieczne miejsce.
Nie chodzi ze okradna ale mozna dostac po twarzy przy okazji. Fakt jezeli sie cos trenuje to jest jakas sfera bezpieczenstwa. Ale jak wyleci 3 to nie ma szans...

Co do odtwarzaczy...widzialem juz pare przypadkow ze wyciaga koles iRivera i czeka az ktos spojrzy bo podswietleniem zabłyszczał. Fakt ze narazie tutaj jest to przypadek 1/1000 ale zdarzaja sie.

@Lutnik : zastanow sie naprawde za ile chcesz go kupic / jak czesto bedziesz go uzywac / czy jestes wymagajacy co do jakosci.
Bo jezeli przywiazujesz wage do tych rzeczy to naprawde lepiej poczekac rok i kupic iRivera / Creative Zen (Muvo) / iPoda

andrzejj9 07.03.2005 19:58

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
Nie chodzi ze okradna ale mozna dostac po twarzy przy okazji. Fakt jezeli sie cos trenuje to jest jakas sfera bezpieczenstwa. Ale jak wyleci 3 to nie ma szans...

Potrenuje się troche dłużej i już 8 )

Cytat:

Co do odtwarzaczy...widzialem juz pare przypadkow ze wyciaga koles iRivera i czeka az ktos spojrzy bo podswietleniem zabłyszczał. Fakt ze narazie tutaj jest to przypadek 1/1000 ale zdarzaja sie.
No kurcze, a ja swojego w pokrowcu noszę i tak ładnie nie świeci... :(

ps: W obydwu przypadkach - [joke] :)

andrzejj9 07.03.2005 20:53

Kurcze, dopiero teraz zobaczyłem ceny odtwarzaczy mp3 i porządnie się zdziwiłem, bo nie wiedziałem, że aż tak już potaniały.

W takim razie moja odpowiedź na pytanie, jaki odtwarzacz do 300 złotych jest taka, że ten:

http://www.agdrtv.com/odtwarzacze_mp...0_t_256_mb.php

Wiem wiem, to raczej 300 złotych nie jest, ale naprawdę ten sprzęt jest tego warty. Ewentualnie ten model:

http://www.agdrtv.com/odtwarzacze_mp..._tc_256_mb.php

jest o stówkę tańszy, a myślę, że także bardzo dobry :)

Lutnik 07.03.2005 22:23

hmm chciałem kupić za max 300zł :) a teraz się rozglądam za towarami nawet powyżej 500zł to jest Fobia :niepow: Chyba kupie jednak RIO CHIBA 256mb za 299zł

andrzejj9 07.03.2005 22:37

Cytat:

Napisany przez Lutnik
hmm chciałem kupić za max 300zł :) a teraz się rozglądam za towarami nawet powyżej 500zł to jest Fobia :niepow: Chyba kupie jednak RIO CHIBA 256mb za 299zł

Nie no, ja nie namawiam (zbytnio ;) ). Pamiętam zresztą, jak sam kupowałem sprzęt. Też cena wywoławcza miała być "trochę" niższa niż ostatecznie to wyszło. Ale tak jest chyba zawsze :) Ważne, żeby być przekonanym do zakupu i potem go nie żałować. Jak sprzęt będzie Ci się podobał, to o tej stówce czy dwóch więcej szybko zapomnisz :)

Lutnik 11.03.2005 10:46

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43353778 teraz tylko czekam aż dojdzie i zrobie taki mini test :piwo:

Smartek 14.03.2005 18:29

tez wlasnie sie zastanawiam na jakims odtwarzaczykiem, ale maks do 700zl i z minimum 1GB, z poczatku myslalem o tych "samsungach", ale widze, ze nie ciesza sie u Was dobra opinia, wiec... mysle, ze ten bylby ok:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44767376

w sumie roznica od tych pseudosamsunogw kilkudziesieciu zlotych, a firma o wiele lepsza i sprawdzona ? :)

a i jak wyglada jakosc nagrywania "dyktafonem", lepiej niz z komorki T630 :P ;) ?
pozdro ;)

-edit-

a co sadzicie o http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43788967 , bo po dluzszym czytaniu i namyslaniu sie stwierdzilem, ze jak juz kupic to cos porzadniejszego, bo... i roznica niecalych 300zl, a o 4GB wiecej... :)
pozdro ;)

Smartek 16.03.2005 19:16

Wybaczcie, ze topic odswiezam, ale jakbym posta zedytowal to nikt by zmiany nie zauwazyl :P

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45351308 - SUPER kuszaca i dobra oferta moim zdaniem, co Wy o tym myslicie? za dwa tygodnie ZEN jest moj.. [nie wiem czy nie dolozyc 100zl i miec 20GB? tylko ze wiekszy, ciezszy i brak panelu dotykowego...]
pozdro ;)

andrzejj9 16.03.2005 21:06

Niezły, ale ja wyznaję religię IRiver więc... ;)

Smartek 16.03.2005 22:16

andrzejj'ku, wiem, ze iRiver jest najlepszy w tym co robi [playerki mp3 m.in.], ale nie stac mnie na kupno takiego z 5GB pojemnosci, ktory zapewne kosztowalby kilka razy wiecej niz ten creative'a, jakoze creative jest ceniona firma, domyslam sie, ze nie bede zalowal zakupu - jak ktos mial z tym stycznosc to prosze o opisnie/wrazenia.., a w miedzyczasie znalazlem oferte za 729zl! :)
pozdro ;)

andrzejj9 16.03.2005 22:32

Spoko, dla mnie po prostu IRiver jest rewelacyjny jeśli chodzi o jakość dźwięku, ale nie ukrywam, że nie miałem do czynienia z Creativem. Poza tym dla mnie akurat tak duża pojemność jak już pisałem, nie jest potrzebna, więc wolę mniej, ale lepiej ;)

Ale z tego, co czytałem to ten model Creativa, o którym myślisz, to naprawdę dobre urządzenie :)

Smartek 16.03.2005 22:36

tez tak czytalem, ale szczerze mowiac wole poznac opinie osoby prywatnej [czyt. zwyklego, szarego usera], ktora ma pierwszy raz doczynienia z takim urzadzonkiem - testy sa czesto sponsorowane i inne, rozne, dziwne rzeczy.. :).
A co do pojemnosci, to moim zdaniem na dzien dzisiejszy mniejszej kupowac sie nie oplaca - "mala" roznica w cenie, a pojemnosc znacznie wieksza :)
pozdro ;)

Bułecka 17.03.2005 12:22

Kasprzak- szczerze mowiac balbym sie inwestowac nawet te 150 zeta w playera niewiadomego pochodzenia. Czy nie lepiej bylo troche odczekac i zainwestowac 100 zl wiecej w jakiegos Creativa ?? :)

Co do bdb oceny dyktafonu: jest chyba troche "na wyrost"...

Edwardo 21.03.2005 16:22

Smartek: idz do mediamarktu albo empiku, popros zeby ci pokazali go, posluchaj radia, muzyki, powinien cos miec wgranego, i osadz. ja sam mysle nad sprzedaniem iPoda i zakupem zena micro albo irivera z serii h10

.::piotrek::. 21.03.2005 16:50

Heh, ja sam teraz mysle o zakupie jakiegos odtwarzacza mp3, tylko musi on pomiescic conajmniej 1GB muzy i cena nie moze przekraczac 700zl. Wiec zastanawialem sie nad zakupem playera Creativa i moje pytanko, co sadzicie o takim czyms http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44489304 ?? Osobiscie to nie mam pomyslow jaki wybrac i szczerze mowiac to sie nie znam zbyt dobrze na tym, a g... nie chcial bym kupic ;p

Smartek 21.03.2005 17:13

@Edwardo z pojsciem problem praktycznie zerowy, pomysl tez wydaje sie byc dobry, tylko... zeby bylo GDZIE[!], bo w mojej Wiosko-miescinie nie ma zadnego MediaMarktu, empiku i innych "wiekszych" sklepow.., a jedynie hypernova, kaufland i inny "super, hiper marketowy syf" :)...

@piotrek u mnie bylo podobnie - najpierw myslalem o tych "pseudosamsungach" z allegro [tez chcialem minimum 1GB pamieci..] do 600-700zl, ale jak zobaczylem za 765zl Creative'a ZEN Micro 5GB [!] - czyli ~100zl wiecej, przy czym taka roznica w ilosci pamieci to zmienilem zdanie i jestem juz na 99,9% pewien, ze kupie wlasnie jego :)... szkoda, ze nie bede mial go na swieta, bo akurat wyjezdzam i by sie przydal.. :)
pozdro ;)

.::piotrek::. 21.03.2005 17:33

Cytat:

Napisany przez Smartek
@piotrek u mnie bylo podobnie - najpierw myslalem o tych "pseudosamsungach" z allegro [tez chcialem minimum 1GB pamieci..] do 600-700zl, ale jak zobaczylem za 765zl Creative'a ZEN Micro 5GB [!] - czyli ~100zl wiecej, przy czym taka roznica w ilosci pamieci to zmienilem zdanie i jestem juz na 99,9% pewien, ze kupie wlasnie jego :)... szkoda, ze nie bede mial go na swieta, bo akurat wyjezdzam i by sie przydal.. :)
pozdro ;)

Hehe, teraz tak patrze i widze, ze my mamy podobne wymagania co do sprzetu grajacego, a ten Creativ'e ZEN na poczatku niezbyt taki mi sie wydawal, ale teraz coraz bardziej mi sie zaczyna podobac. A co myslicie o tym Creativ'e MUVO 2 ?? ;p

Smartek 21.03.2005 18:09

@piotrek muvo2 jest spoko, tez sie nad nim zastanawialem..., ale drozszy i bez panelu dotykowego, wiec... zostaje przy wersji zen micro :)
pozdro ;)

.::piotrek::. 21.03.2005 18:16

Hehe, no to mam problem, niemam pojecia co wybrac Creativ'e ZEN'a, MuVo V200 czy moze MuVo 2 ;p Mi jednak bardziej z wygladu tak sie podoba MuVo V200 i MuVo 2, ten ZEN mi jakos tak nie przypadl do gustu ;p

Smartek 21.03.2005 19:53

moze roznia sie czyms jeszcze procz wygladem? poszukaj jakichs testow, ja juz jestem pewien, ze biore zen'a.. i jak dla mnie temat sie zakonczyl - chyba, ze znajdziesz jakies ciekawe testy, wtedy prosze o linki ;)
pozdro ;)

.::piotrek::. 21.03.2005 19:56

No, przegladalem testy i nic niepamietam juz ;p Qrde ja to musze sobie najlepiej jakies zestawienei zrobic, zebym mogl porownacsobie pod kazdym wzgledem te 3 odtwarzacze, bo tak zapominam od razu ;p
.::edit::.
O qrde, teraz sie troszke bardziej wczytalem o tym ZENie i mi sie od razu polepszylo o nim zdanie, ale jeszcze zobacze, bo ja zamierzam kupowac taki odtwarzacz gdzies dopiero za miesiac ;p

Smartek 21.03.2005 21:07

@piotrek zobacz tutaj: http://www.benchmark.pl/artykuly/rec...Zen_Micro.html
b. ciekawy tescik :)
pozdro ;)

-edit-
kolejny tescik znalazlem http://www.tomshardware.pl/mobile/20..._micro-01.html
bardzo mi sie podoba - obiektywnie i bez sciem..

Smartek 29.03.2005 12:16

ja juz uzylem "kup teraz" na allegro, ale przelew wysylam 'kolesiowi' dopiero w czwartek, wiec.. moze w poniedzialek bede mial i podziele sie wrazeniami :)
pozdro ;)

Smartek 04.05.2005 19:05

wybaczcie, ze odswiezam lekkostary temat, ale wlasnie wrocilem z codziennej wycieczki do sklepu po 0,5l coca-cole i zauwazylem etykiete, ktora mnie zainteresowala... :
otoz, jesli do 24.10.2005r pod nakretka znajdziecie symbol "MP3" i zadzwonicie pod 0-801-110-110 wygracie ZEN'a MICRO 4GB :)

ja po kilkunastu dniach uzywania swojej wersji 5GB'owej jestem bardzo zadowolony i stwierdzilem dwie wazne rzeczy:
1. nie oszukujac sie, radio poza wiekszymi miastami jest do bani
2. dyktafon jest zarabisty i zbiera dzwiek przez sciany :)

pozdro ;)

AleX69 05.05.2005 03:56

Test porównawczy 23 odtwarzaczy MP3 z pamięcią flash

raptor123 12.05.2005 20:49

Słyszł ktoś z was o firmie CMTECH, bo mam możliwość kupienia odtwarzacza MP3 tej firmy za ok 360 zł i nie wiem czy to drogo czy tanio, bo nigdzie na polskich www nie ma o nim nic.
http://cmt21.co.kr/cmt21/eng/product/product_14.html.
Czytając opinie o nim uzytkownicy wyrażają się o nim dość pochlebnie.
Nie wiem co o nim sądzić, mój angielski nie jest dobry ;)

Smartek 12.05.2005 23:05

a do zena pojawil sie nowy firmware i zniknal pewien problem z samorozladowywujaca sie bateria podczas gdy zen byl wylaczony :)
pozdro ;)

Smartek 21.05.2005 21:26

wybaczcie, ze powracam do starego tematu, ale mam pytanie..
jakie polecacie sluchawki douszne? senheiser'a beda dobre?
najlepiej jakies do 60zl/70zl

i mam pytanie: istnieja moze sluchawki douszne bezprzewodowe?
jakis odbiorniczek do wejscia i sluchawki bez kabla przechwytujace sygnal z tego odbiorniczka [jakos tak to sobie wyobrazam :P]
pozdro ;)

andrzejj9 21.05.2005 22:57

Cytat:

Napisany przez Smartek
wybaczcie, ze powracam do starego tematu, ale mam pytanie..
jakie polecacie sluchawki douszne? senheiser'a beda dobre?
najlepiej jakies do 60zl/70zl

i mam pytanie: istnieja moze sluchawki douszne bezprzewodowe?
jakis odbiorniczek do wejscia i sluchawki bez kabla przechwytujace sygnal z tego odbiorniczka [jakos tak to sobie wyobrazam :P]
pozdro ;)

Widziałem takie cudo jakieś 10 lat temu we Francji, więc generalnie istnieje na pewno (tam to praktycznie każdy uczeń miał coś takiego). Ale gdzie i za ile można by to kupić, to nie mam zielonego pojęcia..

Ziele 22.05.2005 01:16

Ja do mp3 mam coś takiego ;)

http://img271.echo.cx/img271/7559/11oa.gif albo takiego http://img272.echo.cx/img272/3341/22bm.gif

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:34.