![]() |
Powinno nagrać ale niekoniecznie na CDR. Na CDRW jest łatwiej ale na dobrym- na TDK czy na Memorex (podkład INFODISC) z predkością x4. No i mam nadzieję, że w Alcoholu masz zaznaczoną opcje "ukryj ATIP" bo bez tego nie zadziała.
|
Cytat:
|
Oznacza to nie mniej nie wiecej, ze jesli masz jakis wirtualny naped i chcesz odpalic gre, to nie wyskoczy ci informacja typu, wykryto naped wirtualny lub porgram emulujacy
|
SafeDisc 3.20.022
Podczas odczytu wystapiły błędne sektory do 10000 z groszmi. Nie jestem jak narazie zbyt oczytany co znaczy "SafeDisc 3.2 nie blacklistuje napedów wirtualnych".....
|
Cytat:
|
SafeDisc 3.20.022
Witm wszystkich.
Czytałem na tym forum o kopiwaniu zabezpieczenia jak w temacie, uzywałem Alcohol 1.9.2.1705 i nagrywarek LG GCE-8320B oraz nowszej Lite-on LTR-52327S z ustawieniami CD2/3i prędkościami x8, x4- zapis i bezskutecznie może jakaś rada co dalej.....Aha gra którą chce skopiować to heroes IV Platynowa Kolekcja, gra ma zabezpieczenie nie pozwalające odpalić jej z obrazu płyty...... |
Cytat:
|
Więc jeżeli mam litka SOHR-5238S to chyba powinien bezproblemowo kopiować s3.20 :)
A właśnie jest to dobra nagrywarka? || |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mnie wydaje się, że SafeDisc 3 nie wykrywa Alcohola 120% (przynajmniej przy TheSims 2), tylko CloneCD. Wystarczy w CloneCD Tray włączyć Ukryj nośnik i po kłopocie - tak mi powiedział facet w pomocy technicznej EA Games po tym, jak mu powiedziałem, że nie chcę nic odinstalowywać, bo mam zakupione licencje na te programy ;) A na początku upierał się przy deinstalacji... Widać że chamy.
|
Próbowałem, wyłączyłem Clone CD, DVD się nie da, i jak włączę grę wyświetla taki oto komunikat:
http://img103.exs.cx/img103/9002/screenhunter0019qt.jpg Ma ktoś jakiś pomysł ? Nie chciałbym odinstalowywać wszystkiego co przeszkadza w uruchomieniu tej gry. |
Cytat:
Warto instalować A 120 w innym folderze i zmienic nazwy wirtualnego napędu oraz jego sterowników (chociaż na SecuROMa i tak nie działa). |
Gra Splinter Cell
Gra Splinter Cell jest zabezpieczona SafeDisc 3. Alkohol 120% robi bez problemu obraz tej płytki. Ale, nie chcę odinstalowywać wszystkich programów typu: Clone, Nero bądź Alkohol żeby w nią pograć. Przy każdym uruchomieniu gry wywala komunikat żeby odinstalować wszystkie programy emulujące i nagrywające. Czy jest sposób żeby pograć w grę nie odinstalowując tych programów ??
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Czyli rozumiem, że mój TEAC DV-W516G potrafi bezproblemowo kopiować zabezpieczenie jakim jest SafeDisc 3? :) (jupi!)
|
Cytat:
Te 4 "diabełki" to na szczęście nie to samo co 3 owce. Wszystko na chipach MediaTek (LiteONy i nowe Samsungi) i Toshiby. Pisałem, żeby nie wierzyć im w sprawie nagrywarek DVD bo dali LiteONom 1633/1653 po 2 diabły a tym czasem one kopiują SD 3.2 bez problemu i bez emulacji EFM. EDIT: No zobaczyłem Twój edit- musi działać. Daj jej wycisk. OEM w praktyce oznacza, że masz taki sam sprzęt i inny firmware. Dowód rzeczowy, że skopiuje http://www.cdr.cz/a/12042/11 |
Z tego co wiem, nie trzeba wcale odinstalowywać CloneCD, żeby uruchomić TheSims 2 jak i inne tytuły. Wystarczy uruchomić program w trayu i wybrać Ukryj nośnik CD - zadziała.
Jakie nagrywarki posiadają cztery "coś"-e? Chyba tylko Toshiby i LiteOn-y, oraz niektóre mało znane firmy - pojedyncze sztuki. Jednak ktoś na forum pisał mi, że TEAC DV-W516G, to OEM jakiegoś LiteOna. Czyżby więc mógł sobie radzić z SafeDisc'iem 3? (tak ogólnie, to nie wiem co to jest OEM jakiejś nagrywarki) UPDATE: Cytat:
|
Jeżeli potrzebny był mini-image to kopia była niepoprawna. Żeby się przekonać jak to wygląda zrób tak- zaznacz w opcjach A 120 żeby zapisywał log, stwórz obraz a potem nagraj go na dobre CDRW. Następnie stwórz obraz tego CDRW (nazwij inaczej obraz) i porównaj logi. W każdym logu będą zapisane błędne sektory- jeżeli są takie same to OK ale jeżeli kopia ma ich wiecej (zwykle zaczynają sie na kopii zbyt wcześnie) to wiesz jak jest.
Metoda, którą poleciłeś użytkownikowi olo8888 do kopiowania SD 2.9 jest najłatwiejsza dla nagrywarki. Zaznacz koniecznie regenerowanie sektorów danych i ustaw inteligentny skaner sektorów na 50 zamiast 100. Nagrywasz tak samo jak to robiłeś. Na koniec jedna uwaga- CloneCD jest nadal Blacklistoiwany przez SD 3.2 o ile pamietam. W każdym razie ja go odinstalowałem zanim uruchomiłem Sims 2 z kopii. Zobacz czy Twoje juz wykonane kopie nie zadziałaja przypadkiem jak odinstalujesz CloneCD. Niestety pozostaje Ci liczyc na błąd wych diabełoko-cośów bo SD 3.2 teoretycznie wymaga nagrywarki z 4 stworzonkami. :smutny: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zgodnie z opisem te 2 nie-diabełki oznaczają kopie 1:1 do SafeDisc 2.8 włącznie (z emulacja EFM możesz zajść dalej). Napisz o jaka nagrywarke chodzi albo sprawdź linki z tego postu Macieja: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=22672 |
Nie wiem co rozumiesz przez diabełki, ale ja tam niczego takiego nie widzę.
Jeśli nagrywarka ma http://www.clonyxxl.net/moderatori/l...o/aleehoho.gif http://www.clonyxxl.net/moderatori/l...o/aleehoho.gif takie coś, to uda się to skopiować czy nie? (a tak w ogóle to wydaje mi się, że to lista nagrywarek DVD, a nie CD i DVD) |
Cytat:
Na cdfreaks.com w przyklejonych są wątki dotyczące napędów kopiujących SD 3.15, 3.2 i 4. http://forum.cdfreaks.com/forumdisplay.php?f=80 |
Witam.
Polecam na dzień dzisiejszy Samsung TS-H292,łatwo radzi sobie z SD.3 Mam dwie takowe i bez problemu pykam na nich sd(sims2,Colin4,Sacred plus,Nfsu2,Fifa2005).Fajnie współpracują te palarki z gamjack4.Głównie teraz tym programem nagrywam kopie gier zabezpieczonych. Giena |
Gdzie można znaleźć listę odpowiednich nagrywarek, które potrafią sobie poradzić z SafeDisc 3?
P.S. Nie wiedziałem, że jest SafeDisc 4... :/ |
Cytat:
Wczoraj specjalnie usiadłem przy Sims 2 i zrobiłem odczyt max i zapis max gamejack4 i do tego jeszcze była płyta za 50 gr z kopertą. Gra działa bezproblemu,a nie ma żadnego wspomagacza typu alc czy gamejack. Giena |
Cytat:
To zabezpieczenie opiera sie cały czas na jednym pomyśle- kazda nagrywarka odczyta wzory błędnych sektorów ale nie każda je zapisze i kolejne wersje maja tylko trochę bardziej skomplikowane wzory bitowe. Tylko, że jeżeli nagrywarka wykonuje poprawnie modulację EFM to SafeDisc jest niegroźny- dla przykładu ja mam LiteONa z 2002 roku (czyli był już SD 2.51 ale 2.8 chyba jeszcze nie) i kopiuje SD 4 i pewnie jeszcze nie jeden skopiuje bez żadnej emulacji. Troche problemów sprawiają blacklisty ale główna zmiana dotyczy chyba wymagań dot. krążków. O ile SD 2.9 mozna było nagrac na czym się chciało i chodziło o tyle SD 3.2 i 4 wymagają dobrych CDR/CDRW. I to nie znaczy Verbatimów czy TDK tylko jeżeli juz to tych najlepszych Verbów czy TDK- sprawdziłem na tych tańszych Verbatimach, TDK, Hawkach, Basfach i Sony. Na żadnym nie działało. Na CDRW jest łatwiej nagrać ale też na dobrym- nie działało na HP, MediaStore, na EMTEC i LiteONie działało tylko z emulacją EFM a dopiero na TDK i Memorexie śmiga ąż miło bez emulacji. Nie sprawdziłem na droższych CDR bo jakoś nigdzie nie widziałem niczego na podkładach TY ani krążków TDK Silver które podobno się doskonale nadają. Ponoć Plextory są świetne (nigdy na oczy nie widziałem ich krążka :blee: ) i CDR HP (2,6PLN za sztukę). Ludzie mają mnóstwo problemów bo większość nagrywarek nie radzi sobie z EFM i stąd te posty które "może czytałem" ;) :piwo: |
Czyli uważasz, że już znana jest powszechnie metoda przegrywania płyt z zabezpieczeniem SafeDisc 3.20? A czytałeś może inne wątki w tym dziale?
|
Cytat:
|
Jasne, że działają, ale nie wszystkim. Do teraz jeszcze nie odkryto, co jest ważne przy nagrywaniu SafeDisc 3.
|
Cytat:
Działają po nagraniu.I to bez pomocy wspomagających programów typu alc czy gamejack. Giena |
Zabezpieczenie faktycznie wykrywa rodzaj płyty ale w CD nie można tego zmienić (można tylko ukryć ATIP) W DVD nagrywanie z bitsettingiem ułatwi sprawę ale nadal pozostaje najważniejsza kwestia- wzory błędnych sektorów których większość nagrywarek nie potrafi nagrać (nie mają poprawnej korekcji EFM). I tu inna kwestia- gdzieś przeczytałem, że nagrywarki DVD nie nagrywają DVD w trybie RAW tylko DAO czy SAO. Jeżeli to prawda to nie będą w stanie nagrać płyty DVD zabezpieczonej SafeDisciem 2.51 bez pomocy emulacji a o SafeDiscu 4 w ogóle nie ma co myśleć (płyty CD za to bedą mogły nagrać bo większość obsługuje zapis w trybie RAW na CD)
Czy ktoś z posiadaczy nagrywarki DVD może to sprawdzić? |
Pomysł: sposób na SafeDisc 3
Gdzieś przeczytałem, dlaczego obrazy płyt zabezpieczonych przez SafeDisc 3 działają, a po nagraniu już nie. Podobno, zabezpieczenie po nagraniu wykrywa, że to nie płyta tłoczona, tylko nagrywana. Mój pomysł jest taki, żeby nagrać pliki na DVD+R - podobno można tam oszukać napęd wmawiajac mu, że jest to DVD-ROM, a nie +R. Czy udałoby się, gdyby nagrał tak obraz z SafeDisc 3? Czy można tą samą sztuczkę zastosować na płytkach CD? (z tym ROM-em)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:20. |