Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Problem z nerovision (https://forum.cdrinfo.pl/f13/problem-nerovision-49531/)

PIOTR34 25.03.2005 23:47

Cytat:

Napisany przez czechoj
Pewnie masz słynny problem z kluczem do windy Xp.

Na 99%

czechoj 25.03.2005 19:19

Pewnie masz słynny problem z kluczem do windy Xp.

madmans1 25.03.2005 18:41

WIecie co ręce mi opadły. Za ch..... nie moge zainstalować SP1. W połowi instalacji wywala błąd. Myślałem że coś się źle ściągło i ściągnąłem z innej strony. Ale dalej to samo. Ktoś może tak miał i zna rozwiązanie

PIOTR34 24.03.2005 01:46

Cytat:

Napisany przez madmans1
Dobrze się domyślasz. PUNKT 3 i OUT. Jak myślisz wrzucić pod XP SP1 i próbować + poprawki które się właśnie ściągają do pinacla

Tak zainstaluj SP1 i ostatnią poprawkę do Pinnacl'a.
Sprawdź wiadomość prywatną ;)

madmans1 23.03.2005 23:50

Dobrze się domyślasz. PUNKT 3 i OUT. Jak myślisz wrzucić pod XP SP1 i próbować + poprawki które się właśnie ściągają do pinacla

PIOTR34 23.03.2005 22:56

Cytat:

Napisany przez madmans1
Pytań swoich tam skierować nie mogę z wiadomych względów (patrz regulamin tamtego forum). Natomias pod XP nie mam zainstalowanego żadnego service packa.

Pozdrawiam

Znam regulamin tamtego forum, domyślam się że chodzi Ci o pkt 3.

madmans1 23.03.2005 22:13

Pytań swoich tam skierować nie mogę z wiadomych względów (patrz regulamin tamtego forum). Natomias pod XP nie mam zainstalowanego żadnego service packa.

Pozdrawiam

PIOTR34 23.03.2005 21:42

Cytat:

Napisany przez madmans1
1. Na format DV
2. Poprawki jakieś instalowałem ale sprawdzę te co podałeś
3. Płyta MSI KT400 Athlon 2600XP ram kingston 512MB, grafika radeon 64MB seria 9000
4. FAT32

Dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam

Hm.. Mój sprzęt jest dużo gorszy ale działa bez zarzutu, możesz zrobić defragmentację dysku jeśli dawno nie robiłeś, sprawdź czy dysk twardy ma włączone DMA. Jeśli problemy będą nadal występować skieruj swoje pytanie TU

EDIT: Jeszcze jedna kwestia na XP masz zainstalowany SP1 czy 2, jeśli 2 to problemy mogą występować ponieważ na SP2 ja też miałem problemy.

madmans1 23.03.2005 18:31

1. Na format DV
2. Poprawki jakieś instalowałem ale sprawdzę te co podałeś
3. Płyta MSI KT400 Athlon 2600XP ram kingston 512MB, grafika radeon 64MB seria 9000
4. FAT32

Dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam

PIOTR34 22.03.2005 22:48

Cytat:

Napisany przez madmans1
DObra Problemu już nie ma poprostu nie rozumiał plików zvgranych przez uleada. Zrzuciłem z kamery przez niego i problem się rozwiązał. Natomiast jest nowy. Przygotowany podczas kompilacji gdzieś za połową (ateriał z 10minut) wiesz program. To co zdążył zrobić nie posiada zakłóceń ale obras drży i zatrzymuje sie i przeskakuje tak jakby gubił klatki. Czym to może być spowodowane. Próbowałem pod 98 i pod XP, ale nie ma to znaczenia. Może coś z kompem??????????? POMOCY ???????????\

1. Do jakiego formatu zgrywałeś z kamery? DV/AVI czy inny format
2. Zainstaluj wymagane poprawki do Pinnacl'a TU w zależności od tego jaką posiadasz wersję
3. Jaki masz sprzęt?
4. Jaki posiadasz system plików? Fat32 czy NTFS

Pytań na razie wystarczy :)

madmans1 22.03.2005 19:26

DObra Problemu już nie ma poprostu nie rozumiał plików zvgranych przez uleada. Zrzuciłem z kamery przez niego i problem się rozwiązał. Natomiast jest nowy. Przygotowany podczas kompilacji gdzieś za połową (ateriał z 10minut) wiesz program. To co zdążył zrobić nie posiada zakłóceń ale obras drży i zatrzymuje sie i przeskakuje tak jakby gubił klatki. Czym to może być spowodowane. Próbowałem pod 98 i pod XP, ale nie ma to znaczenia. Może coś z kompem??????????? POMOCY ???????????\

madmans1 22.03.2005 01:12

Witam
Mam już Pinacla 9.35PL. Problem mam z nim taki żde nie chce w okienku po prawej stronie odtworzyć żadnego filmu. Play się wciska pauza się wciska i tak wkółko. Żaden błąd nie wyskakuje ale filmu pokazać nie chcę. A pozatym na koniec kiedy chcę sfinalizować obrobiony materiał chwilę myśli i pisze że wystąpił błąd i kompilacja została przerwana. Może trzeba jeszce coś do niego zainstalować a ja o tym nie wiem. Może jakiś codec. Instalowałem directx 9c ale to nic nie dało. Może ktoś wie w czym jest problem

madmans1 20.03.2005 19:44

Witam
Windows był instalowany tydzień temu. Zauważyłem że większość zakłócen 90% jest wprowadzana w momencie nagrania obrobionego materiału na DVD. Próbowałem robić płytę i uleadem i nerovision. Nerovision wypada trochę lepiej ale i tak zakłócenia są. Kupię chyba programy o których pisaliści i zobaczę czy się poprawi i dam znać

czechoj 20.03.2005 19:21

Kiedy przeinstalowywałeś Winde ostatni raz? Mo chrzani już sam systeme i trzeba go reanimować.

madmans1 19.03.2005 17:23

Witam
Powyłączałem wszystko co mogłem. Jest dużo lepiej ale nie super. Na 15minutowym filmie zakłócenia pojawiają się ze 6 razy. Są to grupy kwadracików ułożonycgh w linie coś jak parę pikseli obok siebie tylko trochę większych rozmiarów.

PIOTR34 19.03.2005 10:54

Ja dodam swoje trzy grosze, zrzuty z kamer wrzucam do Pinnacl'a 9 i po obrobieniu projekt eksportuję do pliku DV/AVI (Na partycji NTFS) natomiast kompresją zajmuje się Procoder2.

pysio78 19.03.2005 10:15

Zdecydowanie przesiądź sie na Adobe Premiere. Jest może trudniejszy(na początku bynajmniej) ale za to dużo większe możliwości, podgląd efektów w locie, i mi plik 1h30 min do m2v przerabial nieco ponad godzinę. Po za tym trzeba dodać jeszcze ze 20 minut na przerobienie do VOB.

Gdybyś chciał się zapoznać to zajrzyj:
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/premiere1/

Co do zniekształceń to napisz jak one wyglądają?
Sprawdź też czy czasem twoja wersja nie jest wersją SE co oznacza że jest w jakiś sposób okrojona!

Pozdrawiam

madmans1 18.03.2005 14:45

Witam

Antywira żadnego nie mam natomiast firewall i inne zatrzymywacze śmieci są. Powyłączam i zobaczę. Pozdrawiam

czechoj 18.03.2005 08:53

Nie znam tego programu i nie bardzo wiem co moze być tego przyczyną. Jeżeli masz takie same objawy w wersji 7 i 8 a nikt tego nie zgłaszał na forum przede Tobą to możesz domniemywać że to nie jest wina samych programów (zresztą jakasz byłaby ich wartość-przydatność) ale dla pewności powyłączaj programy pracujące w tle (np. antywira itp.) moze mają coś z tym wspólnego, czasem coś się gryzie.
Pozdrawiam

madmans1 15.03.2005 19:30

Dołączam do tego tematu jeszce inny problem. Chodzi o program ulead videostudio 7 lub 8. Chodzi o to że na gotowym obrobionym materiale pojawiają się zniekształcenia. Co jakiś czas nie jest to jakoś uporządkowane. Zaznaczam że materiał zrzucony z kamery na HDD jest wolny od tych zakłóceń. Czego to może być przyczyną. To oprogramowanie tak ma czy może brakuje jakiegoś sterownika bo chyba nie za wolny komp. Proszę o jakie sugestie i pomoc

madmans1 12.03.2005 21:05

ok dzięki za info. Szkoda a myślałem że można to jakoś przyśpieszyć. Zapytam przy okazji o jeszce jedną rzecz. Czy ktoś wie skąd ściągnąć opis do programu videostudio 7. Ewentualnie gdzie ściągnąć jakiś inny program już po polsku.
Pozdrawiam

czechoj 12.03.2005 17:57

Niestety kolego tak musi zostać. Ja bawię się Pinaclem Studio 9 PL i jak do filmu dodam kilka efektów podkład dzwiekowy itp. to czekam na efekt końcowy 4-5 razy dłuzej niz materiał wejsciowy

madmans1 12.03.2005 00:44

Problem z nerovision

Witam

Sprawiłem sobie kamerkę SONY. Podłączyłem ją do kompa poprzez kartę firewire. Zainstalowałem Ulead studio 7.0 do zgrywania. Teraz zgrany materiał chciałem nagrać na DVD. Użyłem do tego nero vision 3.1. Chodzi mi o to czy jest jakiś szybszy program. Nagranie i skonwertowanie materiału około 5minut trwało z 30minut. Teraz prubuje nagrać około 20minut i trwa już ponad godzinę i końca nie widać. Czy to jest kwestia programu czy może trzeba w nim coś ustawić żeby było szybcie. A może poprostu ten proces ma tak długo trwać i już. Sprzęt to Athlon 2,6, płyta MSI, Ram 512 kingston, hdd 80gb 8MB caviar, grafika Radeon 9000. Proszę o pomoc :idea: . Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:02.