Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Telekomunikacja Polska - dźwięk: cymbałki (https://forum.cdrinfo.pl/f5/telekomunikacja-polska-dzwiek-cymbalki-49565/)

ed hunter 12.03.2005 17:44

Telekomunikacja Polska - dźwięk: cymbałki

UWAGA! NEOSTRADA
Jeśli komuś kończy się umowa na czas określony, a jej nie przedłuży, automatycznie przejdzie na umowę na czas nieokreślony (droższą).

Można to sprawdzić 0800102102 lub www.neostrada.pl Moja neostrada - straszy jak się umowa kończy.

a to obiecane cymbałki TP

woitas 12.03.2005 19:48

nie mogą zmienić umowy ani jej przedłużyć bez mojej pisemnej zgody.
liczą po prostu na niewiedzę klientów.
jeśli mi kiedyś spróbują wywinąć taki numer, rezygnuje z ich neta i telefonu.
będą jakieś 250 zł/m-c do tyłu.
zobaczymy, komu się to bardziej opłaci.

kiedyś ten argumentsprawił, że nie musiałem płacić opłaty wyrównawczej za neo :P

narka - lecę :piwo: :D

andrzejj9 14.03.2005 08:45

Nic nowego... I Wojtas - niestety mogą tak zrobić, ponieważ w umowie, którą podpisujesz jest zapis o takiej treści. Sami się na to zgadzamy. Po prostu miesiąc przed końcem trzeba umowę wypowiedzieć lub przedłużyć. I już.

Pawel_k 14.03.2005 08:48

Cytat:

Napisany przez ed hunter
UWAGA! NEOSTRADA
Jeśli komuś kończy się umowa na czas określony, a jej nie przedłuży, automatycznie przejdzie na umowę na czas nieokreślony (droższą).
(...)

to precierz logiczne mowia o tym przy podpisywaniu umowy takze jak dla mnie zadna nowosc ;) :haha:

Air 14.03.2005 08:50

Ja właśnie z tego powodu ostatnio przedłużałem umowę na NEo640, 40 dni przed końcem umowy, żeby nie znaleźli haka na mnie ;)

andrzejj9 14.03.2005 09:07

Cytat:

Napisany przez Air
Ja właśnie z tego powodu ostatnio przedłużałem umowę na NEo640, 40 dni przed końcem umowy, żeby nie znaleźli haka na mnie ;)

Ten hak to też nie żadna tragedia. Najwyżej raz zapłacisz większą stawkę, to przypomnisz sobie o umowie i już. Nie widzę problemu.

Air 14.03.2005 09:23

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ten hak to też nie żadna tragedia. Najwyżej raz zapłacisz większą stawkę, to przypomnisz sobie o umowie i już. Nie widzę problemu.

Ja widzę - LIMITY!!

epol 14.03.2005 11:57

Cytat:

Napisany przez Air
Ja widzę - LIMITY!!

A co to takiego ??? :> ^_^ ^_^

andrzejj9 14.03.2005 20:29

Cytat:

Napisany przez Air
Ja widzę - LIMITY!!

No tak.. z nieco innego strony, ale nie da się ukryć...

Smartek 14.03.2005 20:31

o, a mozna teraz w zwiazku z wejsciem 22% VAT zerwac umowe na czas okreslony bez dodatkowych kosztow? :P
pozdro ;)

andrzejj9 14.03.2005 20:34

Cytat:

Napisany przez Smartek
o, a mozna teraz w zwiazku z wejsciem 22% VAT zerwac umowe na czas okreslony bez dodatkowych kosztow? :P
pozdro ;)

Nie. Było już o tym.

luminat 14.03.2005 23:43

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie. Było już o tym.

Jak nie, jak tak. TPSA sama potwierdzila ze nie bedzie robic problemów jak ktos bedzie chcial zerwac umowe(nie narazajac sie na kare finasowa) z powodu podwyzszenia stawki VAT. Takie oswiadczenie wydala pod koniec lutego.

ed hunter 14.03.2005 23:52

rok wcześniej było tak, że automatycznie przechodziło na następną umowę na czas określony
w tym roku zrobili zmianę i trzeba podpisywać aneks co zrobiłem i cymbałki będą grały po staremu, chyba...... że coś zmajstrują jak to często bywa.
ale może nie......

Smartek 14.03.2005 23:53

to jak? bylo wkoncu czy nie? mozna czy nie? to sie dowiedzialem... :P ;)
pozdro ;)

ed hunter 15.03.2005 00:08

a może ja mam sklerozę i nie pamiętam, że jakiś aneks do umowy w zeszłym roku był?....

sam już nie wiem - to się załatwia 3 minuty...

woitas 15.03.2005 00:18

poczytajcie ten wątek: http://forum.neostrada.info/viewtopic.php?t=4260
w toku dyskusji padają odpowiednie akty prawne, które bezproblemowo pozwalają zrezygnować z neo w przypadku wprowadzenia przez tpsa vatu.

cos mnie sie wydaje, ze ulga za internet zostala wprowadzona pod naciskiem garniturków z tpsa :P

Lukash 15.03.2005 00:19

a co powiecie o tym ze teraz wchodzi vat na neta i tpsa pisze ze jak mi sie to niepodba to moge zrezygnowac i zerwac umowe z nimi bez konsekwencji, ale przeciez ja moge chyba na to sie nie zgodzic zeby placic 22 procent vatu a jak im sie nie podoba to niech oni ze mna zrywaj umowe i kare placa...moga powiedziec ze to niezalezne od nich a jak czlowieka wyrzucili by sparacy z przyczyn niezaleznych od niego tez by usial abonament placic...:)

ed hunter 15.03.2005 00:44

Cytat:

Napisany przez Lukash
a co powiecie o tym ze teraz wchodzi vat na neta i tpsa pisze ze jak mi sie to niepodba to moge zrezygnowac i zerwac umowe z nimi bez konsekwencji, ale przeciez ja moge chyba na to sie nie zgodzic zeby placic 22 procent vatu a jak im sie nie podoba to niech oni ze mna zrywaj umowe i kare placa...moga powiedziec ze to niezalezne od nich a jak czlowieka wyrzucili by sparacy z przyczyn niezaleznych od niego tez by usial abonament placic...:)

no tak :)

Smartek 15.03.2005 09:04

Cytat:

Napisany przez Lukash

a o co wczesniej pytalem? :)
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:11.