![]() |
Telekomunikacja Polska - dźwięk: cymbałki
UWAGA! NEOSTRADA
Jeśli komuś kończy się umowa na czas określony, a jej nie przedłuży, automatycznie przejdzie na umowę na czas nieokreślony (droższą). Można to sprawdzić 0800102102 lub www.neostrada.pl Moja neostrada - straszy jak się umowa kończy. a to obiecane cymbałki TP |
nie mogą zmienić umowy ani jej przedłużyć bez mojej pisemnej zgody.
liczą po prostu na niewiedzę klientów. jeśli mi kiedyś spróbują wywinąć taki numer, rezygnuje z ich neta i telefonu. będą jakieś 250 zł/m-c do tyłu. zobaczymy, komu się to bardziej opłaci. kiedyś ten argumentsprawił, że nie musiałem płacić opłaty wyrównawczej za neo :P narka - lecę :piwo: :D |
Nic nowego... I Wojtas - niestety mogą tak zrobić, ponieważ w umowie, którą podpisujesz jest zapis o takiej treści. Sami się na to zgadzamy. Po prostu miesiąc przed końcem trzeba umowę wypowiedzieć lub przedłużyć. I już.
|
Cytat:
|
Ja właśnie z tego powodu ostatnio przedłużałem umowę na NEo640, 40 dni przed końcem umowy, żeby nie znaleźli haka na mnie ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
o, a mozna teraz w zwiazku z wejsciem 22% VAT zerwac umowe na czas okreslony bez dodatkowych kosztow? :P
pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
rok wcześniej było tak, że automatycznie przechodziło na następną umowę na czas określony
w tym roku zrobili zmianę i trzeba podpisywać aneks co zrobiłem i cymbałki będą grały po staremu, chyba...... że coś zmajstrują jak to często bywa. ale może nie...... |
to jak? bylo wkoncu czy nie? mozna czy nie? to sie dowiedzialem... :P ;)
pozdro ;) |
a może ja mam sklerozę i nie pamiętam, że jakiś aneks do umowy w zeszłym roku był?....
sam już nie wiem - to się załatwia 3 minuty... |
poczytajcie ten wątek: http://forum.neostrada.info/viewtopic.php?t=4260
w toku dyskusji padają odpowiednie akty prawne, które bezproblemowo pozwalają zrezygnować z neo w przypadku wprowadzenia przez tpsa vatu. cos mnie sie wydaje, ze ulga za internet zostala wprowadzona pod naciskiem garniturków z tpsa :P |
a co powiecie o tym ze teraz wchodzi vat na neta i tpsa pisze ze jak mi sie to niepodba to moge zrezygnowac i zerwac umowe z nimi bez konsekwencji, ale przeciez ja moge chyba na to sie nie zgodzic zeby placic 22 procent vatu a jak im sie nie podoba to niech oni ze mna zrywaj umowe i kare placa...moga powiedziec ze to niezalezne od nich a jak czlowieka wyrzucili by sparacy z przyczyn niezaleznych od niego tez by usial abonament placic...:)
|
Cytat:
|
Cytat:
pozdro ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:11. |