![]() |
dvd liteon 1673s
Ilość załączników: 2
Jako nowy forumowicz witam wszystkich.
Kupilem ostatnio nagrywarke jak w temacie. NIe wypala mi plytek DVD, z odtwarzaniem nie ma problemu cd-rw tez nagralo bez problemu. Mam win xp sp1, nero 6.6.0.8 i wywala mi taki komunikat jak w zalcznikow oraz dodalem log z nero. prosze o pomoc i dziekuje z gory |
masz wszystko ok z dma czy jest wlaczone i czy aspi masz zainstalowane :) jak nie to zainstaluj
o tu jest przyczyna : CdRomPeripheral : LITE-ON DVDRW SOHW-1673SJS02 nvidesm Port 0 ID 0 DMA: Off |
Cytat:
|
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...+w%B3%B1czy%E6 |
Legion mam do Ciebie pytanie - wygląda że jesteś dosyc ocykany w temacie - poradź proszę co zrobic - kupilem na dniach ten napęd i z wypalaniem plytek nei mam problemów - z odtwarzaniem ich na stacjonarnym też nie - ale za to na monitorze kaszana niesamowita - filmy wygladają gorzej od divixów w kiepskiej jakosci- pikseoza - filmik z prostokacików z szumami:( nie mam pojęcia w czym leży wina - forceaspi zainstalowane - używam winXppro + sp2 - odtwarzam powerdvd bez wpisanego regionu - jak masz pomyś będe wdzieczny za pomoc
p.s. sorrki madrag ze Ci sie wlręcilem do posta. |
sluchaj to moze lezec wina po power dvd jezeli uzwywasz moze cos zle masz ustawione w programie(moze zmien na jakis inny np.intervideo) albo masz cos z grafa ( jak masz? moze sterowniki przeinstaluj) :)
|
@sajkol
a w twoim topicu to sie nic nie wyjasnilo ??? :klnie: :> P.S. ale bravo dla @legiona :spoko: |
Cytat:
P.s za co brawa :) |
@legion
OGÓLNIE :> |
Cytat:
|
sorrki ze sie powtórzylem w poscie panowie - ciśnienie mnie straszne wzielo czemu to do diabla nie dziala - cieszę sie że opinie co do st6erów się pokryly bo daje mi to nadzieje że w ten prosty (oby) sposób rozwiąze ten wnerwiający problem - jeszcze jedno pytanie - sadziecie że moze być problem z omegami?lepiej catalysty?
|
jak chcesz krecic to omegi jak nie to catalysty
|
teraz nie powiem wam czy zadzialala zmiana bo klepie z pracy ale jutro napisze - będe pisal w temacie który zalozylem - pikseloza.
tenx |
Cytat:
|
to na kompie w domu więc nei powiem dokladnie - z 2 miechy już mają - wlasnie pod wzgledem kręcenia omege wybralem - to radek 9550 - grzech nie skręcić - już bym qrde polzazl do domu i sprawdzil z tymi sterami czy to pomoże:) ściagnalem i omegi i catalysty nówki-pisales o progsie intervideo? namierzylem tylko jakis kodek o tej nazwie
|
winDVD od intervideo :mruga:
http://www.intervideo.com/jsp/WinDVD_Download.jsp |
aaa- dostalem do plyty asusa winDvd - niestety też kicha byla - dobra nie bede zamulal - jutro napisze jak mi poszlo - jak bedzie kleska to licze na was panowie:)ale zakladam że będzie sukces
|
witam ponownie - niestety kaszana:( zmiana sterów nie pomogla - nowe omegi i catalysty nic nie daly - zmienilem wersje powerDVD i też nic - wlaczalem i wylaczalem akceleracje sprzetową , w winDvd akceleracje koloru - to mialo jakiś tam wplyw ale pikseloza pozostala:( nie mam pojęcia co z tym zrobić
|
to jest jeszcze jedna mozliwosc sprawdzenia nagrywarki u kogos innego i czy tak samo sie bedzie dzialo :taktak:
a jak bedzie ok to tylko format c:\ |
A co format pomoże? tzn slyszalem od kumpla że to moze zadzialać ale nie bardzo umial mi wytlumaczyc czemu - domyslam sie ze winda jest do dupy i to przez nią? sluchaj a jest sens sprawdzać nagryware jeżeli na stacjonarnym plyty są ql?
|
sam piszesz ze ci sie tnie na kompie i masz pixeloze :>
jak ci to nie przeszkadza, a najwazniejsze ze stacjonarka ci czyta bez freezooff i przeklaman to jest OK, i wszystko dziala tak jak powinno to nic nie rob |
stacjonarke musze oddac bratu - zreszta wiesz troche bez sensu - kupujesz dvd a tu obraz gorszy od avika:( ale gwoli sprostowania - nie tnie
|
jeśli nagrywarka na innym kompie będzie działać ok to tylko format c: niestety.
co pomoże? wszystko świeże!!! |
jeszcze spróbuje dzis zainstalować winde na innym dysku i moze wtedy choć za diabla nie rozumiem skad te problemy sie biorą
|
pomysł dobry.
|
witam
kicha totalna:( na czystym dysku zainstalowalem xp - stare catalysty od karty ( wersja z plyty dodanej ) potem nowe catalysty , nowe omegi , power dvd i ciagle zwala nie wiem czy jej nie reklamowac - jakeiś pomysly? myslicie ze zmiana firmwaru rozwiaze to? mi sie wydaje ze nie:( |
aa zapomnialem dodac - w desperacji nawet sformatowalem jescze raz i sprobowalem to samo z win 98 - efekt ten sam - moze w napędzie jest jakieś coś odpowiedzialne za odtwarzanie i to jest skaszanione?nie znam sie na tym zupelnie
|
@madrag
w twoim przypadku polecam wyłączyć opcje w nero "zapisz krótki obszar lead out". opcję znajdziesz w menu: plik/preferencje/ustawienia zaawansowane/"włącz tworzenie krótkiego obszaru lead-out...." mimo że pisze że to działa tylko w przypadku CD to z loga widać że próbował zapisać krótki obszar na dvd |
Mam problem z tą nagrywarą
Ludzie please pomóżcie. Ponieważ posiadam tą nagryware ale jestem początkującym w nagrywaniu płyt. Nagrywałem z początku płytki w nero 6 ale niby nagrywalo wszystko fajnie leciało, a po nagraniu patrze i pisze że płytka pusta. Gdy zmieniłem na nero expres dołączony do nagrywary i powłanczałem co sie dało to nagrywało i odczytywało dobrze. Instalnołem sobie treraz najnowsze nero i kurcze znowu nie nagrywa. Co to moze być. Ktoś wie gdzie właczyć coś żeby było dobrze. Z góry dzieki za szybka odpowiedz.
|
|
@Buber
a nie masz czasem zaznaczonej opcji "symulacja"?? bo jeśli tak to normalne że nic nie nagrało.... |
vantwg a może Ty qmasz co mozę byc nie tak odnośnie mojego problemu?
|
Cytat:
|
@sajkol
a film zrzucony na twardziela tak samo pixeloza?? czy tak dzieje sie tylko podczas odtwarzania z nagrywary?? |
tak samo niestety:(
|
buber no bo jak CI pod nero expres wypala prawidlowo to musi tez dzialac pod zwyklym - a tam są linki jak sie wypala nero - pisales że jesteś świeży w temacie to pomyslalem że Ci sie przyda - ja sie z tego uczylem
|
Cytat:
moze karta siedzi ?? |
Procek podkręcony??
Na innym napędzie to samo?? bo jeśli tak to wina codek'ów, albo może być uszkodzona taśma ide ...spróbuj przełączyć napęd na inny kanał ide z inną taśmą....Co do kodeków to polecam odinstalować wszystkie, łącznie z progsami do oglądania potem zainstalować np. to, a potem pover-dvd 6. |
Cytat:
|
wywal nero i zainstaluj jeszcze raz
|
Cytat:
|
procek nie kręcony - wlaśnie musze spróbować na innej karcie - wloże gforcea na chwile moze sie uda - ciekawy pomysl z taśma - spróbuje tez - co prawda zwykly naped na niej smigal ale sprobowac zawsze warto - jako że jestem świeży w temacie dvd wogole nie mialem pojecia ze codeci moga cos mieszac - sciagnalem to co pisales i zobacze - tylko troche sie boje ze moze nei poskutkować bo na czysciutkim systemie bez niczego tez byla kicha
|
w innym kompie kicha - inna tasma kicha - chyba tylko reklamacja:(
|
@sajkol
a inny czytnik jak podepniesz?? |
Panowie pomóżcie! Też mam problem z ngrywarką 1673s. http://forum.cdrinfo.pl/newreply.php...te=1&p=428129#
Płacze Nie czyta płyt CD natomiast DVD wszelkiego rodzaju bez problemu. |
wita.mam dvd liteon 1673s procka 2,53celeron ram 512/400mhz lecz moja nagrywarka w nero dvd x4 pali 20min a 8x 30min i nie wiem o co chodzi.moze mi ktos pomoc.kacperdj2wp.pl
|
Cytat:
:) jakie plyty uzywasz :) nic nienapisales :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:56. |