Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czy ktoś ma Sony Ericsson K508i (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czy-ktos-ma-sony-ericsson-k508i-50065/)

Koolo 21.03.2005 22:06

Czy ktoś ma Sony Ericsson K508i

Czy ktoś ma Sony Ericsson K508i ? Chcę kupić ten telefon czy ktoś go już używa a jeżeli tak to jak wrażenia ?

memorando 21.03.2005 22:12

Cytat:

Napisany przez Koolo
Czy ktoś ma Sony Ericsson K508i ? Chcę kupić ten telefon czy ktoś go już używa a jeżeli tak to jak wrażenia ?

chyba k500i i to jest slabsza wersja k700i czyli cienizna najlepsze telefony są z symbianem bądź pocket windowsem motki a925 motki mpx200 siemensy sx1 i nokie:)

Kasprzak 21.03.2005 22:21

Cytat:

Napisany przez memorando
...sx1 i nokie:)

Amen.Dopisze Nokia 6600 , Nokia 6630 :)

Model K500 jest bardzo okrojony...nie oplaca się go brać. Chyba że mozesz bardzo okazyjnie. K700 jest duzo lepszym telefonem, ale za cenę k700 warto doplacic troche grosza i juz telefon z symbianikiem jak memo pisał...k*00 nie maja wymiennych kart a seria 5 ma duzo mniej pamieci i nie wiem czy nie ma radia czasami. Dodatkowo troche wolno soft chodzi.
Male mozliwosci. W symbianach wgrasz co sie tobie podoba (ciekawy przyklad to Putty pod symbiana - mega dobre :)

REi 21.03.2005 22:24

skoro takie wasze rozumowanie - nie oplaca sie brac bo nie ma tam kilku funkcji to i tych telefonow nie oplaca sie brac tylko XDA II lub XDA III bo reszta to cianizna.... n/c

Ja mam t630 i mi odpowiada a do softu to mam PDA i to na nim MP3 i filmy odtwarzam...
I uwierzcie mi programy typu GG/Putty/IRC o wiele lepiej sie prezentuja i latwiej, szybciej obsluguje sie je na duzym ekranie PDA.

[edit]
poza tym K508i to nie to samo co K500i
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?...=pp1&pid=10181

andrzejj9 22.03.2005 00:42

Cytat:

Napisany przez REi
poza tym K508i to nie to samo co K500i
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?...=pp1&pid=10181

K508i to nie to samo, co K500i - tu się zgadzam. Ale to zdjęcie z linka, który podałeś, jakoś mi nie pasuje. Czytałem na necie kilka recenzji tego telefonu i wszędzie było to praktycznie to samo, co 500, identyczne jeśli chodzi o wygląd, tylko z dodanymi kilkoma funkcjami. Coś jak Siemens CX65 i CX70.

No ale nic, tak czy siak jest to dalej telefon na poziomie K500i, więc można traktować go podobnie. A jeśli chodzi o 500 to zdecydowanie nie zgadzam się z pierwszymi wypowiedziami. To jest naprawdę świetny aparat i praktycznie każdy, kto miał z nim do czynienia, bardzo go sobie chwali. Zgadza się, że K700i jest bardziej zaawansowany technologicznie, ale to wcale nie znaczy, że lepszy. Samemu trzeba sprawdzić, czy dodatkowe funkcje, które posiada, byłyby nam potrzebne. Bo ja na przykład kupując telefon, nawet mając do wyboru obydwa te modele za taką samą cenę, na pewno zdecydowałbym się na K500i. Dla mnie po prostu jest to odpowiedniejszy model i zdecydowanie bardziej mi się podoba.

Smartek 22.03.2005 07:36

Ja dopisze, ze moj qmpel niedawno wzial abonamencik z ery z SE K500i i musze powiedziec, ze bardzo fajny fonik - coprawda troche poobcinane opcje - brak bluetooth'a np.., czym jeszcze rozni sie od K700?
pozdro ;)

andrzejj9 22.03.2005 08:53

Cytat:

Napisany przez Smartek
Ja dopisze, ze moj qmpel niedawno wzial abonamencik z ery z SE K500i i musze powiedziec, ze bardzo fajny fonik - coprawda troche poobcinane opcje - brak bluetooth'a np.., czym jeszcze rozni sie od K700?
pozdro ;)

A możesz podać trochę więcej szczegółów na temat opcji, którą wybrał - jaki abonament, ile darmowych minut, ile zapłacił za telefon? Podoba mi się ten aparat, a cały czas myślę o jakiejś umowie, więc może byłbym zainteresowany.

memorando 22.03.2005 09:52

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
Amen.Dopisze Nokia 6600 , Nokia 6630 :)

Model K500 jest bardzo okrojony...nie oplaca się go brać. Chyba że mozesz bardzo okazyjnie. K700 jest duzo lepszym telefonem, ale za cenę k700 warto doplacic troche grosza i juz telefon z symbianikiem jak memo pisał...k*00 nie maja wymiennych kart a seria 5 ma duzo mniej pamieci i nie wiem czy nie ma radia czasami. Dodatkowo troche wolno soft chodzi.
Male mozliwosci. W symbianach wgrasz co sie tobie podoba (ciekawy przyklad to Putty pod symbiana - mega dobre :)

ja mam w d fona już wolę dobrego wypaśnego palmtopa plus moja a835 i ta a1000 co kupię w promocji w niemczech na firmę:D

andrzejj9 22.03.2005 10:12

Cytat:

Napisany przez Koolo
W era komfort za abonament 60 zł i ten telefon za 199 plus VAT czyli z 250 zł pierwsze 6 miesięcy połowa abonamentu czyli 30 zł. i nad tym właśnie się zastanawiam ;-)

Hmmm... nie wiem, czy to taka atrakcyjna oferta. Abonament 60 złotych to całkiem sporo i jeszcze telefon za 250 złotych? On nówka na Allegro kosztuje chyba około 600. Sam nie wiem, dla mnie te warunki nie wydają się specjalnie atrakcyjne, nawet z tą półroczną obniżką abonamentu (gdyby jeszcze chociaż przez rok..). Raczej poczekam na coś lepszego. Zwłaszcza, że niedługo pojawią się dwa nowe (świetne!) modele Ericcsona, więc prawdopodobnie stare sporo potanieją.

andrzejj9 22.03.2005 10:32

Cytat:

Napisany przez Koolo
Nie twierdze że ta oferta jest bardzo atrakcyjna ale ja juz czekam na lepsze rok i musze w koncu coś kupic a numer mam w taktaku( i tak za 60 zł gadam) wiec ...

Przesadzasz... Ja czekam od marca zeszłego roku więc... cholera, w sumie to też rok. To witaj w klubie :)

Koolo 22.03.2005 10:56

Sorry ale ja nie chcę do klubu ludzi którzy na wszystko narzekają i krytykują wciąż czekając na lepsze .... szkoda życia.

Smartek 22.03.2005 17:05

@andrzejj, szkoda, ze tego posta nie napisales wczesniej - juz mialbym takie informacje, jakie chcesz :)... poczekamy do jutra i sie dowiem :), ale... skoro kupil to oferta musiała byc dosc korzystna. I jeszcze co do samego aparatu - u gory "pod wyswietlaczem" gruby troszke :(, ale naszczescie "kierujac sie na dol.." sie zweza :), ladne pomaranczowe podswietlenie, duzy wyswietlacz, super menu, a z "kamerka" mozna niezle jaja porobic :), szkoda, ze tak malo pamieci..., ale to juz chyba taka "natura" erykow, bo moj tez ma malo :(
pozdro ;)

epol 22.03.2005 18:37

Wg mnie musisz sobie zadac inne pytania:
Czego wymagasz od telefonu? Ile masz na niego kasy? I podobne.

Ja na przyklad musze miec fon z BT i irda, a teraz nawet i wgre wchodzi karta RS-MMC. Aktualnie mam Siemensa S65 i coraz bardziej mi sie podoba. CO jakis czas odkrywam jego nowe funkcje, ale i tak powolutku mysle o SX1.

Kasprzak 22.03.2005 19:30

Cytat:

Napisany przez epol
... mysle o SX1.

Ja wymieniłem z 6600 na SX1.
Poprzednika denerwowały klawisze.
Na poczatku ciezko bylo, a teraz nawet mi sie podoba.Ogolnie telefon jest swietny,mp3 i radio chodzi elegancko, ma wiecej pamieci od 6600 - wyglad bardziej mi sie podoba, ale ma problemy z karta mmc, nie moge dostac dobrej...512mb:/
Polecam epol, jak bedziesz mial okazje bierz sxa;]

andrzejj9 22.03.2005 20:52

Cytat:

Napisany przez Koolo
Sorry ale ja nie chcę do klubu ludzi którzy na wszystko narzekają i krytykują wciąż czekając na lepsze .... szkoda życia.

Ta, widzę, że szybko zmieniasz zdanie..

No ale cóż. Ja nie czekam tyle dlatego, że "na wszystko narzekam i wszystko krytykuję". Po prostu, posiadanie telefonu nie jest dla mnie sprawą tak pilną, żeby nie mógł sobie pozwolić na doczekanie się oferty dopasowanej do moich potrzeb. A w tym momencie, po prostu takiej nie ma.

Ale z generalnym wydźwiękiem się zgadzam. Takie czekanie to po prostu powolne przegapianie życia..

andrzejj9 22.03.2005 20:55

Cytat:

Napisany przez Smartek
@andrzejj, szkoda, ze tego posta nie napisales wczesniej - juz mialbym takie informacje, jakie chcesz :)... poczekamy do jutra i sie dowiem :), ale... skoro kupil to oferta musiała byc dosc korzystna. I jeszcze co do samego aparatu - u gory "pod wyswietlaczem" gruby troszke :(, ale naszczescie "kierujac sie na dol.." sie zweza :), ladne pomaranczowe podswietlenie, duzy wyswietlacz, super menu, a z "kamerka" mozna niezle jaja porobic :), szkoda, ze tak malo pamieci..., ale to juz chyba taka "natura" erykow, bo moj tez ma malo :(
pozdro ;)

Telefon bardzo mi się podoba. Co prawda nie miałem jeszcze okazji dobrze się nim pobawić, ale wydaje mi się, że to jest właśnie to to ;) Naturalnie o ile nie doczekam się Ericcsona K750i, bo to jest też naprawdę świetna maszynka :)

@ Epol

Mi się też ten Twój S65 coraz bardziej podoba. A i zaczynam mieć wrażenie, że w końcu powoli przestaje się go sztucznie windować cenowo, więc może jednak to on wyląduje w moich rękach, a nie K500i :)

epol 22.03.2005 21:58

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
ale ma problemy z karta mmc, nie moge dostac dobrej...512mb :/

Co do tych kart to zajrzyj na forum na www.siemensiak.pl tam jest duzo info o wspolpracy kart mmc z fonem.

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Mi się też ten Twój S65 coraz bardziej podoba. A i zaczynam mieć wrażenie, że w końcu powoli przestaje się go sztucznie windować cenowo, więc może jednak to on wyląduje w moich rękach, a nie K500i :)

Cenowo to on polecial naprawde w dol, ale ostatnio jakos stanal w miejscu.

andrzejj9 22.03.2005 22:08

Cytat:

Napisany przez epol
Cenowo to on polecial naprawde w dol, ale ostatnio jakos stanal w miejscu.

No rzeczywiście nawet bardziej niż myślałem. Rzuciłem okiem tak na chwilę na Allegro i już właściwie za 700 złotych można nówkę dostać. To nie ma możliwości, w ofertach abonamentowych musi też w końcu w dół polecieć.

epol 22.03.2005 22:27

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No rzeczywiście nawet bardziej niż myślałem. Rzuciłem okiem tak na chwilę na Allegro i już właściwie za 700 złotych można nówkę dostać. To nie ma możliwości, w ofertach abonamentowych musi też w końcu w dół polecieć.

A cena skupu w komisie jest jeszcze nizsza, ale ludzie jakos negatywanie do niej podchodza :D

Smartek 22.03.2005 22:37

o kurcze, przez mysl mi nie przeszlo, ze tego siemensiaka za 700zeciszy mozna dostac i to nowke nawet! :), coz.. moze czas sprzedac mojego t630 i dolozyc troszku do tego s65? co o tym myslicie?:)
pozdro ;)

andrzejj9 22.03.2005 22:55

Cytat:

Napisany przez Smartek
o kurcze, przez mysl mi nie przeszlo, ze tego siemensiaka za 700zeciszy mozna dostac i to nowke nawet! :), coz.. moze czas sprzedac mojego t630 i dolozyc troszku do tego s65? co o tym myslicie?:)
pozdro ;)

Biorąc pod uwagę, że ostatnio kumpel sprzedawał T630 za 600 złotych! i nawet mu się to chyba udało (i to używanego!!), to jeśli znajdziesz frajer.. znaczy się klienta ;) to ja bym się nawet nie wahał :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:14.