![]() |
Cytat:
|
luzik, ja nawisko zmienilem (bynajmniej nie z powodu jezyka angielskiego) i jakos teraz mniej sobie obcokrajowcy jezyk lamia
a imienia nie moglem :( bo chcialem z Radoslaw na Radek, a nie moglem (no bo niby jak) udokumentowac korzeni historycznych takiego imienia... paranoja, nazwisko latwiej zmienic niz imie |
moje nazwisko wypowiadaja znadajac jedna literke ale to juz ujdzie :) natomiast na Mariuszu lamia sobie jezyk niemilosiernie. ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
i tak dobrze ze mi sie z nazwiskiem udalo... ale tego Wam juz nie powiem hehe ;) |
Cytat:
|
obawiam sie ze jestes w tej samej sytuacji co ja... czyli bez odpowiednika.
tylko ze ja to Slawomir... i tu dopiero sie mozna posmiac jak przy calej klasie ktos wyczytuje z listy moje imie... wiec tak z braku laku jestem Slav, Slavo, Slavek, Slavomir... |
Mario niebardzo, bo to z wloskiego
Marcus tez nie, bo to od Marka A ja mam na imie Paul i problemu nie ma :) |
Cytat:
|
Niektore imiona (szczegolnie te biblijne) chyba sa do przetlumaczenia np. Tomasz - Thomas, Lukasz - Lucas
|
Cytat:
jablko - angielski odpowiednik apple bo i Anglik i Polak powiedza na dany owoc te slowa a jak porownasz ludzi ??? a raczej wymyslone okreslenia na nie? na przyklad polskie imie Kamil...... noi nijak tu z odpowiednikiem chyba ze Kamill - ale to jest imie kobiece....... wg mnie imiona to jest po prostu specyfika jezyka nieprzekladalna na inne jezyki tak samo jak zarty slowne czy zdania-lamacze-jezykow |
a może Bonaventura??
|
Cytat:
|
imion sie nie tlumaczy, wiec szukanie odpowiednikow ma maly sens
|
Chyba Max (przynajmniej Kolonko sobie taki przydomek wzial), ale glowy nie dam.
|
dlatego ci napisalem arnold !!! a co ci sie podoba frank ??
|
Cytat:
|
:pompki: ja mysle ze Arnold :pompki: :ja_chce:
|
No tak, ale oprocz Mario. moze Marcus???
|
Cytat:
|
Angielski odpowiednik imienia Mariusz
Jak w temacie czy ktos zna angielski odpowiednik mojego imienia??
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:45. |