Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem z Monitorem - rozciagniety obraz (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-monitorem-rozciagniety-obraz-50162/)

silent22 24.03.2005 00:40

Problem z Monitorem - rozciagniety obraz

WItam
szukalem na forum ale nie znalazlem, po swiezej instalce xp-ka obraz z monitora mi sie rozciagnal, jak go doprowadzilem tak zebym widzial caly ekran, to po bokach monitora obraz mi sie zwęża (chyba tak sie to pisze), mam stary monitor nie wiem co to za firma , jakby ktos wiedzial co sie dzieje prosze o info.
Kupilem nowy dysk twardy i jak mi sie monitor kruszy to bedzie lipa, moja zona tej informacji nie zniesie:)
Pozdrawiam

MariuszV 24.03.2005 03:56

moze masz ustawione za duze odswierzanie i monitor niewydala, jelsi to nie o to chodzi, to poprostu dopasuj sobie obraz w ustawieniach monitora, jest tam tez cos takiego jak cylindryczne ??? ustawianie (nie wiem ja sie to nazywa) ale chodzi o to ze mozesz ustawic obraz w rogach i na liniach zeby byl prosty, ale najpierw sproboj z odswierzaniem.

silent22 24.03.2005 10:20

odswierzanie mam ustawione na 60hz , teraz jest dobrze, wiec jest tak ze jak dluzej pochodzi to mu sie dzieja takie rzeczy, wie ktos co jest przyczyna takiego stanu rzeczy??
pozdrawiam

silent22 24.03.2005 13:24

naprawde nikt nie wie??

mr_spock 24.03.2005 13:43

Jesli obraz zaczyna sie rozchodzic po jakims czasie pracy, to nie jest to wina softu.
albo serwis, albo musisz nastawc zone psychicznie

silent22 24.03.2005 19:18

ok i to chcialem wiedziec - to znaczy wolałem zeby to byla inna przyczyna ale teraz wiem na czym stoje, zona juz wie
pozdro

ed hunter 24.03.2005 19:44

ja widziałem kiedyś taki numer ze starą 15 samsunga - jak się rozgrzał obraz się poszerzał.
trzeba było ustawić na zbyt wąski i po paru minutach było ok :D
ale to takie uroki starych rupieci.

andrzejj9 24.03.2005 20:32

Cytat:

Napisany przez silent22
odswierzanie mam ustawione na 60hz , teraz jest dobrze, wiec jest tak ze jak dluzej pochodzi to mu sie dzieja takie rzeczy, wie ktos co jest przyczyna takiego stanu rzeczy??
pozdrawiam

60Hz?? Na stałe tak? Nie szkoda oczu?

MariuszV 24.03.2005 21:07

Cytat:

Napisany przez silent22
pozdrawiam

to trzeba bylo od razu napisac ze to sie dzieje po jakims czasie pracy a nie ze po instalacji

w takim wypaku to poprostu "zmeczenie" monitora juz swoje przechodzil
naprawiac raczej nie bedzie Ci sie go oplacalolepiej kupic nowy

pozdrawiam

mr_spock 24.03.2005 23:20

Fakt, nie oplaca sie naprawiac
Juz lepiej kupic hipermarketowy wynalazek (mini sloarium) i bedziesz napewno bardziej zadowolony, niz po naprawie tego.

silent22 25.03.2005 10:24

no tak przeciez nie bede go naprawial no ale kupilem dysk teraz i musze miesiac sie jeszcze na nim pomęczyć i kupie jakis Monitorek nowy, a powiedzcie mi czy ten monitor
http://mcomp.com.pl/product_info.php...c1b88db414440e
jest w miare ok?? bo zonie sie podoba wyglądowo wiecie jak to kobiety ja to bym wzial samsunga:))
Pozdrawiam

Ormianin 25.03.2005 11:54

Cytat:

Napisany przez silent22
no tak przeciez nie bede go naprawial no ale kupilem dysk teraz i musze miesiac sie jeszcze na nim pomęczyć i kupie jakis Monitorek nowy, a powiedzcie mi czy ten monitor
http://mcomp.com.pl/product_info.php...c1b88db414440e
jest w miare ok?? bo zonie sie podoba wyglądowo wiecie jak to kobiety ja to bym wzial samsunga:))
Pozdrawiam

to co ladnie wyglada niekoniecznie jest ok, AOC to jest taka moim zdaniem dziwna firma, zalezy od szczescia jedni chwala, a inni znowu krytykuja

andrzejj9 25.03.2005 11:56

Cytat:

Napisany przez Ormianin
to co ladnie wyglada niekoniecznie jest ok, AOC to jest taka moim zdaniem dziwna firma, zalezy od szczescia jedni chwala, a inni znowu krytykuja

Trochę zbyt pięknie to też wyglądało... Monitor płaski, bardzo ładny z wyglądu, maksymalna rozdzielczość 1600 na 1200. Sam się zacząłem zastanawiać, czy może sobie nie sprawić - w końcu niecałe 400 złotych. No ale właśnie, niecałe 400 złotych. Czy za tyle to może być dobry monitor?

Ormianin 25.03.2005 12:24

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Trochę zbyt pięknie to też wyglądało... Monitor płaski, bardzo ładny z wyglądu, maksymalna rozdzielczość 1600 na 1200. Sam się zacząłem zastanawiać, czy może sobie nie sprawić - w końcu niecałe 400 złotych. No ale właśnie, niecałe 400 złotych. Czy za tyle to może być dobry monitor?

No wlasnie, czy warto kupic sobie taki monitor, ktory bedzie sluzyl gora 2 lata, czy tez lepiej wziasc na raty jakis ciekly-krysztal?

andrzejj9 25.03.2005 12:33

Cytat:

Napisany przez Ormianin
No wlasnie, czy warto kupic sobie taki monitor, ktory bedzie sluzyl gora 2 lata, czy tez lepiej wziasc na raty jakis ciekly-krysztal?

Wiesz, w ten sposób patrząc to już wolałbym wziąć ten na dwa lata (pod warunkiem, że jedynym mankamentem będzie krótka trwałość, a nie zła jakość obrazu) niż kupować teraz LCD. Jednak to, co obecnie jest na rynku, to - w rozsądnym przedziale cenowym (do 1500 złotych) - nie jest nic wystarczającego na moje potrzeby. I nie chodzi tutaj o to, że muszę mieć nie wiadomo, jaki monitor. Po prostu, te obecne na rynku w tym momencie nie są jeszcze przyzwoitej jakości. A te, które są dobre, kosztują jeszcze ciągle bardzo dużo.

silent22 25.03.2005 19:07

przekonam zone i dorzuce troche do jakiegos samsunga , a co myslicie o monitorach Huyndai???
Pozdro

TORQUE 25.03.2005 21:35

u mnie w szkole są takie monitory, że po pewnym czasie obraz się zwęża i trzeba walnąć monitor tak trochę mocno, żeby zanów był dobry. Na lekcji informatyki stojąc przed klasą za zamkniętymi dżwami słychać co jakieś 3min bum bum hehehe

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:00.