![]() |
Jak sie nazywa ta dyscyplina sportowa ?
Wiszą dwa kółka na linkach, a jakiś koleś trzymajac sie nich figluje w powietrzu :) to chyba jakaś gimnastyka...
Potrzebuje foty znaleźć ale przydałaby sie nazwa tego sportu aby były jakieś wyniki z tych poszukiwań. |
A nie jest to przypadkiem gimnastyka na obręczach ???
Nie wiem, strzelam. |
Patrix tu masz dyscypliny gimnastyczne http://www.olimpijski.pl/4261_6598.html
Z tego by wynikało, że poręcze lub kółka. pozdr. |
To sie nazywa gimnastyka sportowa, konkurencja na kółkach (tak pisało na jakies stronie sportowej), ale watpie zybys cos znalazl szukajac na wyszukiwarce obrazkow. Trzebaby znac nazwe angielska to mozeby predzej znalaz.
|
no tak jakoś próbuje na google.pl/de/fr/ru ze słownikiem :)
faktycznie niełatwo coś znaleźć :/ |
|
*Vojtas*/czero/qfir jak bedze jak to reputy lecą hehe
THX |
po angielsku to bedzie jakos tak: "artistic gymnastics rings", w google tylko 2 strony obrazkow, ale zawsze cos :)
ps. wiecej wynikow wyszukiwania bedize jak sie wpisze bez slowa "artistic" ;) |
ok, to podczepiajac sie pod topic zapytam sie jedno...
co to za dyscyplina zimowej olimpiady gdzie ktos powoli na lodzie wypuszcza takie jakies ciezki krazek a przed nim zasuwa dwoch gosci z miotlami i szoruja lod... wszystko to by chyba postawic krazek jak najblizej srodka kola narysowanego na lodzie troche dalej... wiem ze glupio to wytlumaczylem, ale chodzi mi po glowie nazwa tego sportu i nie moge sobie przypomniec.... |
eeee... chyba CURLING :P
|
Cytat:
A tak serio to nie pamiętam w tym momencie, ale zawsze widząc ten sport, nie mogę uwieżyć, jak można w to w ogóle... grać? Sam nie wiem, co.. :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale najpardziej durną gra jest BASEBALL tylko amerykanie omgil taka durnotę wymyślić:/
Ktos sie ze mną zgadza? |
Cytat:
Zgadzam się, że baseball to najambitniejszych gier nie należy, ale gdybyś zobaczył ich Speedball.. Jak tam w szkole pierwszy raz musiałem w to zagrać, to zastanawiałem się, czy ktoś tu już zgupiał do reszty, czy Amerykanie na siłę starali się być oryginalni i wzięli najlepsze cechy różnych gier i złączyli to w całość. Chyba to drugie, co w sumie specjalnie mnie nie dziwi, ale wyszła z tego zupełnie niestrawialna mieszanka.. |
co to jest Speedball?
|
Cytat:
Generalnie polega to na tym, że gra się na zwykłym boisku piłkarskim (no, może ciut mniejszym), są kilkuosobowe (nie pamiętam już, ilo) drużyny, w tym jeden bramkarz. Gra wygląda dokładnie tak, jak piłka ręczna + piłka nożna ;) Tzn. zaczyna się trzymając piłkę w rękach i rzucając ją do siebie (były tam jeszcze jakieś szczegółowsze, mniej ważne zasady, na które nigdy nie zwracałem uwagi ;-) ). Jeśli upadnie na ziemie, gra się w piłkę nożną (według jej zasad) do czasu, aż ktoś złapie piłkę w ręcę.. Generalnie - chore :) Ja jak tylko dostawałem piłkę to rzucałem ją na ziemie i dalej grałem w nogę uważając tylko, żeby ktoś nie miał szansy złapać jej w ręcę. A że Amerykanie piłkarzami są raczej nędznymi to robiłem co chciałem na boisku i moja drużyna była zadowolona ;) |
imo najglupszym spotem (zaraz poleca na mnie gromy) jest zuzel - 4 pajacy jezdzi w kolko bez zadnego celu... jak sie ktorys wylozy (to chyba jedyny ciekawy przypadek - bo nic innego w tym nie widze, zreszta i tak nie ogladam) to laduje w szpitalu bo nastepny po nim przejezdza - piekny sport :|
durniejsze juz tylko sa wyscigi na cwierc mili - ale to na szczescie sportem nie nazywaja za czesto :| pieknym sportem jest np pilka nozna, ale nie w polsce - bo pilka to gra zespolowa a nie bijatyka 200 pajacy na trybunach (w okolicznym parku, drodze w miescie...) - a do tego sie w polsce sprowadza no i lapowkarstwo... wiec choc sam gram (oczywiscie nie zawodowo) to nawet nie wiem jakie sa zespoly w jakiej lidze || |
Cytat:
zgadzam się co do żużlu i do piłki... jednak nie zgadzam się na te wyści... fajnie jest czasem popatrzeć na ryczące maszyny... niektóre wyglądają zajefanie... |
ja mysle ze zuzel nie jest taki do bani, w tv mi sie nie podoba, ale pewnie na zywo jest super w koncu duzo ludzi w Polsce chodzi go ogladac, ale i tak najbardziej lubie siatkowke to jest dopiero sport duzo emocji szybka gra miodzio...AZS Olsztyn rzadzi:D
|
go też fajna gierka :) napewno lepsza od szachów
|
Zuzłę mnie nie rajcuje za bardzo najlepszy sport to skłądanie kompów na czas:D
|
piłka nozna tez jest fajna :D a dodatkowo dzisaj gra nasza reprezentacja
|
Cytat:
|
Cytat:
|
qfir - wiedzialem ze poleca na mnie gromy :) nie bylem i sie nie wybieram, zreszta do zadnego sportu ogladanego na zywo jakos specjalnie mnie nie ciagnie...
tylko przedstawilem swoja opinie i nie mam zamiaru nikogo nawracac, tak jak nikt mi nie wmowi ze jakis sport jest fajny albo nie - po prostu kazdy musi miec swoja opinie a tu ja moze najwyzej wyrazic |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:25. |