Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jak sie nazywa ta dyscyplina sportowa ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-sie-nazywa-ta-dyscyplina-sportowa-50408/)

Patrix 29.03.2005 19:03

Jak sie nazywa ta dyscyplina sportowa ?

Wiszą dwa kółka na linkach, a jakiś koleś trzymajac sie nich figluje w powietrzu :) to chyba jakaś gimnastyka...
Potrzebuje foty znaleźć ale przydałaby sie nazwa tego sportu aby były jakieś wyniki z tych poszukiwań.

czero 29.03.2005 19:09

A nie jest to przypadkiem gimnastyka na obręczach ???
Nie wiem, strzelam.

*Vojtas* 29.03.2005 19:17

Patrix tu masz dyscypliny gimnastyczne http://www.olimpijski.pl/4261_6598.html
Z tego by wynikało, że poręcze lub kółka.

pozdr.

qfir 29.03.2005 19:20

To sie nazywa gimnastyka sportowa, konkurencja na kółkach (tak pisało na jakies stronie sportowej), ale watpie zybys cos znalazl szukajac na wyszukiwarce obrazkow. Trzebaby znac nazwe angielska to mozeby predzej znalaz.

Patrix 29.03.2005 19:32

no tak jakoś próbuje na google.pl/de/fr/ru ze słownikiem :)
faktycznie niełatwo coś znaleźć :/

*Vojtas* 29.03.2005 19:33

Tutaj: http://images.google.pl/images?q=gym...aj+z+Google%21

http://www.fotosearch.pl/kolekcje-fo.../zdjecia/rings
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...+rings&spell=1

pozdr.

Patrix 29.03.2005 19:36

*Vojtas*/czero/qfir jak bedze jak to reputy lecą hehe
THX

qfir 29.03.2005 20:01

po angielsku to bedzie jakos tak: "artistic gymnastics rings", w google tylko 2 strony obrazkow, ale zawsze cos :)

ps. wiecej wynikow wyszukiwania bedize jak sie wpisze bez slowa "artistic" ;)

shuma02 29.03.2005 20:23

ok, to podczepiajac sie pod topic zapytam sie jedno...

co to za dyscyplina zimowej olimpiady gdzie ktos powoli na lodzie wypuszcza takie jakies ciezki krazek a przed nim zasuwa dwoch gosci z miotlami i szoruja lod...
wszystko to by chyba postawic krazek jak najblizej srodka kola narysowanego na lodzie troche dalej...

wiem ze glupio to wytlumaczylem, ale chodzi mi po glowie nazwa tego sportu i nie moge sobie przypomniec....

Y@nkee_PL 29.03.2005 20:27

eeee... chyba CURLING :P

andrzejj9 29.03.2005 20:29

Cytat:

Napisany przez shuma02
ok, to podczepiajac sie pod topic zapytam sie jedno...

co to za dyscyplina zimowej olimpiady gdzie ktos powoli na lodzie wypuszcza takie jakies ciezki krazek a przed nim zasuwa dwoch gosci z miotlami i szoruja lod...
wszystko to by chyba postawic krazek jak najblizej srodka kola narysowanego na lodzie troche dalej...

wiem ze glupio to wytlumaczylem, ale chodzi mi po glowie nazwa tego sportu i nie moge sobie przypomniec....

NUDA!

A tak serio to nie pamiętam w tym momencie, ale zawsze widząc ten sport, nie mogę uwieżyć, jak można w to w ogóle... grać? Sam nie wiem, co..

:)

qfir 29.03.2005 20:51

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
NUDA!

A tak serio to nie pamiętam w tym momencie, ale zawsze widząc ten sport, nie mogę uwieżyć, jak można w to w ogóle... grać? Sam nie wiem, co..

:)

jak to jest nudne to co w takim razie powiesz o szachach? ;)

andrzejj9 29.03.2005 20:59

Cytat:

Napisany przez qfir
jak to jest nudne to co w takim razie powiesz o szachach? ;)

E.. tego... Ale ja mówiłem o sporcie, a dla mnie szachy nigdy nie będą sportem. Chociaż zaraz, one w ogóle są? Brydż tak, ale szachy?

qfir 29.03.2005 21:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
E.. tego... Ale ja mówiłem o sporcie, a dla mnie szachy nigdy nie będą sportem. Chociaż zaraz, one w ogóle są? Brydż tak, ale szachy?

Sa sportem :D

Tribunal 29.03.2005 21:29

Ale najpardziej durną gra jest BASEBALL tylko amerykanie omgil taka durnotę wymyślić:/
Ktos sie ze mną zgadza?

andrzejj9 29.03.2005 21:45

Cytat:

Napisany przez Tribunal
Ale najpardziej durną gra jest BASEBALL tylko amerykanie omgil taka durnotę wymyślić:/
Ktos sie ze mną zgadza?

Ja! Ale częściowo ;)

Zgadzam się, że baseball to najambitniejszych gier nie należy, ale gdybyś zobaczył ich Speedball.. Jak tam w szkole pierwszy raz musiałem w to zagrać, to zastanawiałem się, czy ktoś tu już zgupiał do reszty, czy Amerykanie na siłę starali się być oryginalni i wzięli najlepsze cechy różnych gier i złączyli to w całość. Chyba to drugie, co w sumie specjalnie mnie nie dziwi, ale wyszła z tego zupełnie niestrawialna mieszanka..

Tribunal 29.03.2005 21:47

co to jest Speedball?

andrzejj9 29.03.2005 22:06

Cytat:

Napisany przez Tribunal
co to jest Speedball?

Kiedyś na forum chyba opisywałem, ale jeśli to już dawno..

Generalnie polega to na tym, że gra się na zwykłym boisku piłkarskim (no, może ciut mniejszym), są kilkuosobowe (nie pamiętam już, ilo) drużyny, w tym jeden bramkarz. Gra wygląda dokładnie tak, jak piłka ręczna + piłka nożna ;)

Tzn. zaczyna się trzymając piłkę w rękach i rzucając ją do siebie (były tam jeszcze jakieś szczegółowsze, mniej ważne zasady, na które nigdy nie zwracałem uwagi ;-) ). Jeśli upadnie na ziemie, gra się w piłkę nożną (według jej zasad) do czasu, aż ktoś złapie piłkę w ręcę..

Generalnie - chore :)

Ja jak tylko dostawałem piłkę to rzucałem ją na ziemie i dalej grałem w nogę uważając tylko, żeby ktoś nie miał szansy złapać jej w ręcę. A że Amerykanie piłkarzami są raczej nędznymi to robiłem co chciałem na boisku i moja drużyna była zadowolona ;)

nimal 30.03.2005 07:54

imo najglupszym spotem (zaraz poleca na mnie gromy) jest zuzel - 4 pajacy jezdzi w kolko bez zadnego celu... jak sie ktorys wylozy (to chyba jedyny ciekawy przypadek - bo nic innego w tym nie widze, zreszta i tak nie ogladam) to laduje w szpitalu bo nastepny po nim przejezdza - piekny sport :|
durniejsze juz tylko sa wyscigi na cwierc mili - ale to na szczescie sportem nie nazywaja za czesto :|

pieknym sportem jest np pilka nozna, ale nie w polsce - bo pilka to gra zespolowa a nie bijatyka 200 pajacy na trybunach (w okolicznym parku, drodze w miescie...) - a do tego sie w polsce sprowadza
no i lapowkarstwo... wiec choc sam gram (oczywiscie nie zawodowo) to nawet nie wiem jakie sa zespoly w jakiej lidze ||

Mily_ 30.03.2005 08:09

Cytat:

Napisany przez nimal
imo najglupszym spotem (zaraz poleca na mnie gromy) jest zuzel - 4 pajacy jezdzi w kolko bez zadnego celu... jak sie ktorys wylozy (to chyba jedyny ciekawy przypadek - bo nic innego w tym nie widze, zreszta i tak nie ogladam) to laduje w szpitalu bo nastepny po nim przejezdza - piekny sport :|
durniejsze juz tylko sa wyscigi na cwierc mili - ale to na szczescie sportem nie nazywaja za czesto :|

pieknym sportem jest np pilka nozna, ale nie w polsce - bo pilka to gra zespolowa a nie bijatyka 200 pajacy na trybunach (w okolicznym parku, drodze w miescie...) - a do tego sie w polsce sprowadza
no i lapowkarstwo... wiec choc sam gram (oczywiscie nie zawodowo) to nawet nie wiem jakie sa zespoly w jakiej lidze ||

zgadzam się co do żużlu i do piłki... jednak nie zgadzam się na te wyści... fajnie jest czasem popatrzeć na ryczące maszyny... niektóre wyglądają zajefanie...

Lukash 30.03.2005 13:08

ja mysle ze zuzel nie jest taki do bani, w tv mi sie nie podoba, ale pewnie na zywo jest super w koncu duzo ludzi w Polsce chodzi go ogladac, ale i tak najbardziej lubie siatkowke to jest dopiero sport duzo emocji szybka gra miodzio...AZS Olsztyn rzadzi:D

Igloo 30.03.2005 14:42

go też fajna gierka :) napewno lepsza od szachów

Tribunal 30.03.2005 16:05

Zuzłę mnie nie rajcuje za bardzo najlepszy sport to skłądanie kompów na czas:D

Lukash 30.03.2005 17:01

piłka nozna tez jest fajna :D a dodatkowo dzisaj gra nasza reprezentacja

qfir 30.03.2005 17:22

Cytat:

Napisany przez nimal

a byles kiedys na zuzlu?

Tribunal 30.03.2005 22:03

Cytat:

Napisany przez Lukash
piłka nozna tez jest fajna :D a dodatkowo dzisaj gra nasza reprezentacja

Właśnie żurawski strzelił:D

nimal 30.03.2005 22:37

qfir - wiedzialem ze poleca na mnie gromy :) nie bylem i sie nie wybieram, zreszta do zadnego sportu ogladanego na zywo jakos specjalnie mnie nie ciagnie...
tylko przedstawilem swoja opinie i nie mam zamiaru nikogo nawracac, tak jak nikt mi nie wmowi ze jakis sport jest fajny albo nie - po prostu kazdy musi miec swoja opinie a tu ja moze najwyzej wyrazic

qfir 30.03.2005 22:47

Cytat:

Napisany przez nimal
qfir - wiedzialem ze poleca na mnie gromy :) nie bylem i sie nie wybieram, zreszta do zadnego sportu ogladanego na zywo jakos specjalnie mnie nie ciagnie...
tylko przedstawilem swoja opinie i nie mam zamiaru nikogo nawracac, tak jak nikt mi nie wmowi ze jakis sport jest fajny albo nie - po prostu kazdy musi miec swoja opinie a tu ja moze najwyzej wyrazic

Widze, ze jeste z Poznania, wiec chyba raczej nie bedziesz mial okazji, zeby isc na dobry mecz zuzlowy, ale jakby co to polecam ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:25.