Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Plextor 716A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/plextor-716a-50442/)

lordmoll 30.03.2005 13:35

Plextor 716A

Witajcie. Pewnie gdzies to jest opisywane ale niestety nie znajduje tego. Posiadam Plexa px716a. Wszystko fajnie ale teraz tak nagralem pare plyt dvd+r (TDK) w nero i na plextools. Test jakosci jest no good albo bad. rzadko sie trafi zeby był jakos lepiej.Czym to moze byc spowodowane??a druga sprawa to funkcja auto strategy. Jak sie z tego korzysta?? Otwieram to okno (autostrategy) a tam nic nie ma. Pomocy.

ed hunter 30.03.2005 13:57

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=45016 gdzieś tu zapewne.

lordmoll 30.03.2005 14:07

AAA pomocy

no w sumie tak ale jest tego tony przegladalem ale nie natknalem sie na taki problem. chłopaki i dziewczyny może wiecie???

lordmoll 30.03.2005 14:27

a jak możecie to napiszcie co mam zrobic zeby mi sie w oknie pojawiła jakas strategia.:-(

lordmoll 30.03.2005 16:29

ok jush przeczytalem ze aby cokolwiek sie znalazlo w oknie strategii to musi byc to nosnik ktory nie jest uwzledniony w biosie nagrywary.
zastanawia mnie jednak to ze skoro jest jush zaimplementowana jakas strategia w biosie to czy naped dalej sie uczy i czy uczy sie tylko jak mam program plextools??
Ach wroce do mojego drugiego pytania. Chodzi o test TA. nagralem pod Nero 3 plytki i jak sprawdzam je w plextolls to wyniki nie sa za dobre:-(No good i bad:-(co zrobic zeby byly lepsze, od czego to zalezy??

ed hunter 30.03.2005 16:32

aaa jak nie przestaniesz walić posta pod postem to się jakiś mod wnerwi ;)

zene_k 31.03.2005 00:08

Cytat:

Napisany przez ed hunter
aaa jak nie przestaniesz walić posta pod postem to się jakiś mod wnerwi ;)

A umiesz coś pomóc? Myślę,że niestety nie , więc po co się wtrącasz, nabijasz posty?

zene_k 31.03.2005 00:12

Cytat:

Napisany przez lordmoll
Witajcie. Pewnie gdzies to jest opisywane ale niestety nie znajduje tego. Posiadam Plexa px716a. Wszystko fajnie ale teraz tak nagralem pare plyt dvd+r (TDK) w nero i na plextools. Test jakosci jest no good albo bad. rzadko sie trafi zeby był jakos lepiej.Czym to moze byc spowodowane??a druga sprawa to funkcja auto strategy. Jak sie z tego korzysta?? Otwieram to okno (autostrategy) a tam nic nie ma. Pomocy.

Głównie, to wina nośników, chociaż nie koniecznie. Mój Plexs był po prostu walnięty. Jeżeli nie masz problemów sprzętowych, to do serwisu z tym plexem.

zorg 31.03.2005 02:19

plextools

Ilość załączników: 1
i autostrategy, musi byc

lordmoll 31.03.2005 09:30

Cytat:

Napisany przez zene_k
Głównie, to wina nośników, chociaż nie koniecznie. Mój Plexs był po prostu walnięty. Jeżeli nie masz problemów sprzętowych, to do serwisu z tym plexem.

no niby mozna wyslac go do serwisu:-( To jest jush drugi model pierwszy co mi wysłali byl skopany (nie czytał DVD). Ten akurat jest mysle ok.
no ciekawe czy ten test TA jest rzeczywiscie adekwatny do jakosci nosnika??
testowalem SUM8 i SUM1 i wynik byl zarąbisty. Wiec w sumie na ktory test mam patrzec ??
A tak na marginesie na jakim programie najlepiej nagrywac????Nero czy Plextools??

zene_k 31.03.2005 09:58

@lordmoll Napisz chociaż na jakich nośnikach masz te kiepskie wyniki TA

lordmoll 31.03.2005 10:30

Cytat:

Napisany przez zene_k
@lordmoll Napisz chociaż na jakich nośnikach masz te kiepskie wyniki TA

@zene_k
TDK i Verbatim (DVD+R). Probowalem nagrywać różną prędkością x4, x8, x12. Nagrywam tam dane. Wczoraj kupilem Verbatim DVD+R x16 i pozwala nagrywac 16x wiec sprobóje dzis maxyamlnie nagrac i zobacze jaki bedzie wynik. a moze program do nagrywania zmienic. probowalem Nero i plextools. nagrywaja ma bios 1.05

zene_k 31.03.2005 11:32

Cytat:

Napisany przez lordmoll
@zene_k
TDK i Verbatim (DVD+R). Probowalem nagrywać różną prędkością x4, x8, x12. Nagrywam tam dane. Wczoraj kupilem Verbatim DVD+R x16 i pozwala nagrywac 16x wiec sprobóje dzis maxyamlnie nagrac i zobacze jaki bedzie wynik. a moze program do nagrywania zmienic. probowalem Nero i plextools. nagrywaja ma bios 1.05

Poniżej masz screena verbatima+R x8 palonego przed chwilą x8 w nero 6.6.0.8a. Jeżeli z kompem u ciebie o.k. to chyba tylko serwis niestety.

lordmoll 31.03.2005 13:31

no kurka a czemu na forum jak widze to ten test TA jest tylko robiny dla plyt na ktorych sa nagrane filmy???sproboje dzis nagrac na nero i zobacze jak sie to zachowuje. nagram dane i jakis film i zobacze czy jest jakas róznica.
@zene_k no powiedz mi a ty miales wlasnie taki problem ze swoim plexem ze ci kijowo wypalał??a napisz ile czekales powrot nagrywajki z serwisu :-)))

lordmoll 31.03.2005 15:27

@zene_k zerknij w posta wczesniej:-)))a czy aspi drivers moga miec na to wplyw i powiedz skad je moge sciagac??

zorg 31.03.2005 15:39

http://download.adaptec.com/software...aspi_471a2.exe

zene_k 31.03.2005 16:23

@lordmoll Miałem takie same kiepskie wyniki w teście TA, chociaż reszta wyników w normie. Potem zaczął w ogóle kiepsko wypalać, więc go wymieniłem. Nie czekałem wcale, po prostu znajomości ;)
ASPI mają wpływ jak najbardziej. Zorg podał już linka, gdzie ich szukać.
Można też stąd:http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191040335
A tutaj możesz o ASPI trochę poczytać:http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php

lordmoll 01.04.2005 10:29

@zene_k idę za Twoją rada i w poniedzialek zaczynam procedure reklamacyjna. nie podoba misie to ze taka szanowana firma (plextor) sprzedala mi 2 napedy ktore sa zwalone. jeszcze sprawdze na innym kompie ale jezeli to tak wyglada to co dadza mi 3 naped :-).i co o tym myslec :-)))

pawelblu 01.04.2005 11:14

Cytat:

Napisany przez lordmoll
@zene_k idę za Twoją rada i w poniedzialek zaczynam procedure reklamacyjna. nie podoba misie to ze taka szanowana firma (plextor) sprzedala mi 2 napedy ktore sa zwalone. jeszcze sprawdze na innym kompie ale jezeli to tak wyglada to co dadza mi 3 naped :-).i co o tym myslec :-)))

A kupowales u Alstora czy z importu (czy masz zielona naklejke i door-to-door)??

lordmoll 01.04.2005 13:13

Cytat:

Napisany przez pawelblu
A kupowales u Alstora czy z importu (czy masz zielona naklejke i door-to-door)??

oczywiscie w alstorze. Mam naklejke i gwaracje Alstor. ale kupowalem w sklepie:-)) takze mysle ze mi to przyjma:-)))

Leon$ 01.04.2005 13:52

Cytat:

Napisany przez lordmoll
@zene_k

spróbuj wgrać 1,06 podobno 1,05 ma jakieś błędy http://www.plextor.be/technicalservi...=DVD-Recorders pozdro

pawelblu 02.04.2005 17:24

Cytat:

Napisany przez lordmoll
oczywiscie w alstorze. Mam naklejke i gwaracje Alstor. ale kupowalem w sklepie:-)) takze mysle ze mi to przyjma:-)))

Nie o to mi chodzilo... Chodzilo mi o to ze te plexy z alstora wcale nie sa takie genialne w porownaniu z tymi z prywatnego importu. A Alstor taki raban o nie zrobil (choc nie mial podstaw), a sam tez rozprowadza bubel.

marek_1981 02.04.2005 20:57

Witam. Mam takie pytanko do was w poniedziałek odbieram zamówioną nagrywarke Plextor PX-716A (zamawiałem w sklepie komputerowym) jak poznać czy nie jest przypadkiem z tej lewej partii. Co powinno być dokładnie w opakowaniu (zamawiałem wersje BOX)

lordmoll 02.04.2005 21:18

Cytat:

Napisany przez marek_1981
Witam. Mam takie pytanko do was w poniedziałek odbieram zamówioną nagrywarke Plextor PX-716A (zamawiałem w sklepie komputerowym) jak poznać czy nie jest przypadkiem z tej lewej partii. Co powinno być dokładnie w opakowaniu (zamawiałem wersje BOX)

No niby naklejka mowi o tym ze nagrywajka jest od pewniaka.ale powiem ci ze to zadna zasada. 1szy plex byl od razu skopany, drugi wysylam do serwisu bo jakosc jest do KITU. i to z firmy alstor :-))))

zorg 02.04.2005 21:28

TLA-sprawdz jak bedzie jak na fotce bierz smialo :piwo:

marek_1981 02.04.2005 21:38

OK dzięki wam :) :) :) Zobaczymy jak to będzie w poniedziałek w końcu to 490,00 zł. a Lite-On wendruje do serwisu po 6-cio miesięcznym nagrywaniu :(

zene_k 02.04.2005 22:16

Cytat:

Napisany przez zorg
TLA-sprawdz jak bedzie jak na fotce bierz smialo :piwo:

Zorg nie takie pewne, właśnie z taką nalepką poszła do wymiany. Niestety nie ma reguły. :tak!:

zorg 03.04.2005 01:23

zenek
mercedesy tez sie psuja !

zene_k 03.04.2005 12:20

Cytat:

Napisany przez zorg
zenek
mercedesy tez sie psuja !

No pewnie, że tak. ja mam nowy palnik i teraz nagrywa pięknie, co już kilka razy przedstawiłem. Po prostu przy tak masowej produkcji wadliwy towar musi się trafić i moim zdaniem dotyczy to wszystkich produktów, każdej nawet najlepszej firmy. Oby tylko serwisy nie zaczęły zlewać klientów, to będzie o.k. :piwo:
Mój nowy palnik jest TLA#0203 :)

lordmoll 03.04.2005 15:26

A co macie wpisane w gwarancje tylko pieczatke sprzedawcy???ja mam tylko paragon np a na zgloszeniu RMA jest numer faktury????

lordmoll 05.04.2005 20:02

no i stało sie wczoraj o 14:20 plex poszedl do serwisu:-(ciekawe jak dlugo bede bez nagrywajki:-(niby 7 dni. sie okaze. a wam ile trzymali ??????????

ernik 05.04.2005 23:07

Cytat:

Napisany przez lordmoll
no i stało sie wczoraj o 14:20 plex poszedl do serwisu:-(ciekawe jak dlugo bede bez nagrywajki:-(niby 7 dni. sie okaze. a wam ile trzymali ??????????

3 tygodnie... ((

marek_1981 06.04.2005 00:24

Witam was rano odebrałem Plextora , wszystko OK dzięki za wskazówki co do naklejki i numeru ( moja posiada TLA#0304 i ma bios org. 1.04 ) jak na razie wszystko działa ok , nagrywa :) :) ale mam kłopoty co do tego oprogramowania :( miałem org. wersje 2,17 ale ściągłem 2,21 może ma ktoś PrintSreeny zrobione ustawień ??? będe wdzięczny " marek_1981_lysy@op.pl "

ernik 06.04.2005 16:41

Cytat:

Napisany przez marek_1981
Witam was rano odebrałem Plextora , wszystko OK dzięki za wskazówki co do naklejki i numeru ( moja posiada TLA#0304 i ma bios org. 1.04 ) jak na razie wszystko działa ok , nagrywa :) :) ale mam kłopoty co do tego oprogramowania :( miałem org. wersje 2,17 ale ściągłem 2,21 może ma ktoś PrintSreeny zrobione ustawień ??? będe wdzięczny " marek_1981_lysy@op.pl "

po co sie bawisz z 2.xx sciagnij 3 z dopalaczem...

ernik 06.04.2005 16:44

ja mam tak - standardowo

lordmoll 12.04.2005 20:20

ach wlasnie dzis dotarł do mnie kolejny plextor jush trzeci hihihih.własnie testuje.wypalilem jush 2 dvd+r (verbatim) i jakosc very good i exellent (nie wiem czy tak sie to pisze). jak tylko bede mial chwile to zamieszcze tutaj jakies screen'y. bios 1.06 i jak narazie jest ok :-)))
thx zene_k za rade

zorg 12.04.2005 20:40

plextools

ja mam tak :pisze:

zene_k 12.04.2005 21:35

Cytat:

Napisany przez lordmoll
ach wlasnie dzis dotarł do mnie kolejny plextor jush trzeci hihihih.własnie testuje.wypalilem jush 2 dvd+r (verbatim) i jakosc very good i exellent (nie wiem czy tak sie to pisze). jak tylko bede mial chwile to zamieszcze tutaj jakies screen'y. bios 1.06 i jak narazie jest ok :-)))
thx zene_k za rade

Najważniejsze, że wreszcie jesteś zadowolony. Witamy w klubie :piwo:

lordmoll 12.04.2005 21:55

nie wiem jak qrka sprawdzic co to za plytki mam mam jakies TDK 003 sa beznadzieja. jak narazie verbatim jest the best.achhh

P.S. mm pytanie czy jak nagrywam w nero to czy autostrategy dziala i czy nagrywajka sie uczy ????

aptur 13.04.2005 08:12

716a i EAC

Witam wszystkich posiadaczy plextora :)

Pytanie moje odnosi się do ustawień tej nagrywarki (716a) w programie EAC. Konkretnie chodzi mi o ustawienia read/write offset. Najczęściej podawanym ustawieniem jest read +30/write -30. Jednak wczoraj wrzuciłem jedną z płyt referencyjnych i wyszło mi +1490 (read).
Wobec tego mam pytanie jakie Wy ustawienia stosujecie w tym programie?

lordmoll 17.04.2005 15:50

hej uzytkownicy 716stki czy nie uważacie ze dvd+r TDK sa jakies badziewne. Tak po przetestowaniu TDK,Verbatima i Hawk'a wychodzi na to ze Verbatim jest wstrząsająco lepszy??A wasze jakie jest zdanie????

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:28.