![]() |
Plextor 716A
Witajcie. Pewnie gdzies to jest opisywane ale niestety nie znajduje tego. Posiadam Plexa px716a. Wszystko fajnie ale teraz tak nagralem pare plyt dvd+r (TDK) w nero i na plextools. Test jakosci jest no good albo bad. rzadko sie trafi zeby był jakos lepiej.Czym to moze byc spowodowane??a druga sprawa to funkcja auto strategy. Jak sie z tego korzysta?? Otwieram to okno (autostrategy) a tam nic nie ma. Pomocy.
|
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=45016 gdzieś tu zapewne.
|
AAA pomocy
no w sumie tak ale jest tego tony przegladalem ale nie natknalem sie na taki problem. chłopaki i dziewczyny może wiecie???
|
a jak możecie to napiszcie co mam zrobic zeby mi sie w oknie pojawiła jakas strategia.:-(
|
ok jush przeczytalem ze aby cokolwiek sie znalazlo w oknie strategii to musi byc to nosnik ktory nie jest uwzledniony w biosie nagrywary.
zastanawia mnie jednak to ze skoro jest jush zaimplementowana jakas strategia w biosie to czy naped dalej sie uczy i czy uczy sie tylko jak mam program plextools?? Ach wroce do mojego drugiego pytania. Chodzi o test TA. nagralem pod Nero 3 plytki i jak sprawdzam je w plextolls to wyniki nie sa za dobre:-(No good i bad:-(co zrobic zeby byly lepsze, od czego to zalezy?? |
aaa jak nie przestaniesz walić posta pod postem to się jakiś mod wnerwi ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
plextools
Ilość załączników: 1
i autostrategy, musi byc
|
Cytat:
no ciekawe czy ten test TA jest rzeczywiscie adekwatny do jakosci nosnika?? testowalem SUM8 i SUM1 i wynik byl zarąbisty. Wiec w sumie na ktory test mam patrzec ?? A tak na marginesie na jakim programie najlepiej nagrywac????Nero czy Plextools?? |
@lordmoll Napisz chociaż na jakich nośnikach masz te kiepskie wyniki TA
|
Cytat:
TDK i Verbatim (DVD+R). Probowalem nagrywać różną prędkością x4, x8, x12. Nagrywam tam dane. Wczoraj kupilem Verbatim DVD+R x16 i pozwala nagrywac 16x wiec sprobóje dzis maxyamlnie nagrac i zobacze jaki bedzie wynik. a moze program do nagrywania zmienic. probowalem Nero i plextools. nagrywaja ma bios 1.05 |
Cytat:
|
no kurka a czemu na forum jak widze to ten test TA jest tylko robiny dla plyt na ktorych sa nagrane filmy???sproboje dzis nagrac na nero i zobacze jak sie to zachowuje. nagram dane i jakis film i zobacze czy jest jakas róznica.
@zene_k no powiedz mi a ty miales wlasnie taki problem ze swoim plexem ze ci kijowo wypalał??a napisz ile czekales powrot nagrywajki z serwisu :-))) |
@zene_k zerknij w posta wczesniej:-)))a czy aspi drivers moga miec na to wplyw i powiedz skad je moge sciagac??
|
|
@lordmoll Miałem takie same kiepskie wyniki w teście TA, chociaż reszta wyników w normie. Potem zaczął w ogóle kiepsko wypalać, więc go wymieniłem. Nie czekałem wcale, po prostu znajomości ;)
ASPI mają wpływ jak najbardziej. Zorg podał już linka, gdzie ich szukać. Można też stąd:http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191040335 A tutaj możesz o ASPI trochę poczytać:http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php |
@zene_k idę za Twoją rada i w poniedzialek zaczynam procedure reklamacyjna. nie podoba misie to ze taka szanowana firma (plextor) sprzedala mi 2 napedy ktore sa zwalone. jeszcze sprawdze na innym kompie ale jezeli to tak wyglada to co dadza mi 3 naped :-).i co o tym myslec :-)))
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam. Mam takie pytanko do was w poniedziałek odbieram zamówioną nagrywarke Plextor PX-716A (zamawiałem w sklepie komputerowym) jak poznać czy nie jest przypadkiem z tej lewej partii. Co powinno być dokładnie w opakowaniu (zamawiałem wersje BOX)
|
Cytat:
|
TLA-sprawdz jak bedzie jak na fotce bierz smialo :piwo:
|
OK dzięki wam :) :) :) Zobaczymy jak to będzie w poniedziałek w końcu to 490,00 zł. a Lite-On wendruje do serwisu po 6-cio miesięcznym nagrywaniu :(
|
Cytat:
|
zenek
mercedesy tez sie psuja ! |
Cytat:
Mój nowy palnik jest TLA#0203 :) |
A co macie wpisane w gwarancje tylko pieczatke sprzedawcy???ja mam tylko paragon np a na zgloszeniu RMA jest numer faktury????
|
no i stało sie wczoraj o 14:20 plex poszedl do serwisu:-(ciekawe jak dlugo bede bez nagrywajki:-(niby 7 dni. sie okaze. a wam ile trzymali ??????????
|
Cytat:
|
Witam was rano odebrałem Plextora , wszystko OK dzięki za wskazówki co do naklejki i numeru ( moja posiada TLA#0304 i ma bios org. 1.04 ) jak na razie wszystko działa ok , nagrywa :) :) ale mam kłopoty co do tego oprogramowania :( miałem org. wersje 2,17 ale ściągłem 2,21 może ma ktoś PrintSreeny zrobione ustawień ??? będe wdzięczny " marek_1981_lysy@op.pl "
|
Cytat:
|
ja mam tak - standardowo
|
ach wlasnie dzis dotarł do mnie kolejny plextor jush trzeci hihihih.własnie testuje.wypalilem jush 2 dvd+r (verbatim) i jakosc very good i exellent (nie wiem czy tak sie to pisze). jak tylko bede mial chwile to zamieszcze tutaj jakies screen'y. bios 1.06 i jak narazie jest ok :-)))
thx zene_k za rade |
plextools
ja mam tak :pisze:
|
Cytat:
|
nie wiem jak qrka sprawdzic co to za plytki mam mam jakies TDK 003 sa beznadzieja. jak narazie verbatim jest the best.achhh
P.S. mm pytanie czy jak nagrywam w nero to czy autostrategy dziala i czy nagrywajka sie uczy ???? |
716a i EAC
Witam wszystkich posiadaczy plextora :)
Pytanie moje odnosi się do ustawień tej nagrywarki (716a) w programie EAC. Konkretnie chodzi mi o ustawienia read/write offset. Najczęściej podawanym ustawieniem jest read +30/write -30. Jednak wczoraj wrzuciłem jedną z płyt referencyjnych i wyszło mi +1490 (read). Wobec tego mam pytanie jakie Wy ustawienia stosujecie w tym programie? |
hej uzytkownicy 716stki czy nie uważacie ze dvd+r TDK sa jakies badziewne. Tak po przetestowaniu TDK,Verbatima i Hawk'a wychodzi na to ze Verbatim jest wstrząsająco lepszy??A wasze jakie jest zdanie????
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:28. |