![]() |
Zamykam na prośbę i proszę nie zakładać nowego tematu, żeby coś do tego dodać. EOD
|
@Banana Coctail, masz swoje przekonania, masz do tego prawo ale nie masz prawa obrazac uczuc innych
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie kocham tego kraju, nawet nie wiem czy go lubie, ale trudno nie docenic pracy tych obu wielkich Polakow na rzecz Narodu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czyli "robta co chceta" |
Fakt. Kogoś kto bardzo dokładnie przestrzega 10 przykazań ciężko znaleść. Lecz nic nie usprawiedliwia kradzieży.
|
Cytat:
|
@VIZZARD fakt, z tego co słyszałem Papa robił dobre rzeczy, lecz zapewne mało ktoś wiedział, że JPII ukrywał pedofili. TO chyba dobre nie jest, złe conajmniej i godne potępienia. Katolik nie musi być bezkrytyczny i ślepy względem tego co sie dzieje z jego wiarą i wierzącymi, to nie średniowiecze.
Za obraze mych uczuć, obrażam innych. Obrazą wg mnie byłoby postawienie obok Józefa Piłsudzkiego (antyklerykała), JPII. Pomieszanie z poplątaniem i ignorancją. Co do przykazań, któreś z nich brzmi "Nie kradnij" , a zakładam że ok 90% forumowiczów ma coś nielegalnego na kompie i co nadal jestem taki zły? Wiara pochodzi od ludzi, gdyż to oni ją przekazali, podobno od Boga; wszystkie ewangelie kanoniczne powstały długo po śmierci Chrystusa, np. ewangelia św. Marka jest aż zbyt idealizująca Jezusa. Tak naprawdę wiara katolicka tak się zmieniła od czasów Chrystusa, że wątpliwe jest czy wierzymy w to samo co on przekazywał. @ed hunter ja się nie boje swych przekonań, w szkole owszem jestem cicho ale poza nią szerzę swą "herezję". Walka z czymś takim to jak walka z wiatrakami. Internet pozwala mi walczyć i przekazywać to co uważam za słuszne. Nikt z was nie zabroni nie lubić JPII. Mnie cały kler g.. obchodzi, to jest ich piekło ja tam palcy swych maczał nie będe. Nazywaliście i nazywacieJPII Ojcem Świętym, to nie byliście i nie jesteście katolikami oraz chrześcijanami, gdyż Biblia mówi, że Ojciec jest jeden - w niebie - Bóg Ojciec. Nazywanie kogoś Świętym za życia to bluźnierstwo. Jeżeli ktoś czegoś tego nie lubi, niech się to zadeklaruje - sytuacja będzie jasna. Czytam prase antyklerykalną lecz oceniam wszystko wg swoich kryteriów i umysłu. Z czasem mogę zmienić swe zdanie, nie wykluczam tego nigdy. Konkluzja: róbcie co uważacie za słuszne, tak jak ja. |
róbta co chceta to szczytne chasło
ale róbta tak aby nie obrażać innych a jak się trafi ktoś, kto nie lubi innych ras? lub niepełnosprawnych? niech sobie pisze co mu ślina na język przyniesie??? może i tak, ale w społeczności trzeba się dostosować i mam dość gnoi, którzy myśląc, że są w internecie anonimowi piszą to czego w oczy nigdy nie powiedzą. |
Cytat:
"Róbta co chceta" I powiem szczerze, że wcale mnie nie dziwi ani nie szokuje wypowiedź @Banana jako taka Nie takie rzeczy były, są i będą Źle tylko, że mieni się przy tym katolikiem, wierzącym czy chrześcijaninem czy jak to zwał Potem ktoś przypatrujący się z bliska powie: "Zobaczcie co katolicy mówią, robią i jakie mają systemy wartości" I przestańce w końcu *******ić o tym, że ktoś jest wierzący, ale niepraktykujący Nie ma czegoś takiego :nieee: Wiara jest jedna Nie wymyślił tego żaden kler, ani czarni, ani fioletowi Wiara pochodzi od Boga I albo ją przyjmujesz w całości, albo wcale Jest gdzieś w PIŚMIE napisane: ~ Niech wasze odpowiedzi będą tak - tak, nie - nie ~ Nie ma miejsca na coś letniego, na coś pośredniego Jestem chrześcijaninem, ale uznaję tylko to, to i to A tamtego nie Nie jest to zabronione Ale niech wtedy ktoś taki nie mieni się chrześcijaninem Bo tak naprawdę gdyby odcedzić tych prawdziwych katolików od tych mieniących się To strzelam, ale okazałoby się, że proporcje są wprost odwrotne I 90% wierzących to jest Ale w wódę, kasiorę, wyzysk, przemoc, hedonizm, tumiwisizm i inne pokrewne ... Piszę tu tylko do tych, którzy to rozumieją Bo wiem, że są tacy, którzy nie pojmą tego nigdy I dobrze Nic nie jest obowiązkowe, ani nic na siłę Każdy to rozumie I nikt nie odbierze prawa do wypowiedzi @Banana Może pisać co mu ślina na język przyniesie Bo jest człowiekim wolnym i wolno mu to Bo prawne sankcje z obrazy osób to fikcja Bo sumienie - jeżeli je ma - pozwala mu na to Bo Papież nie dla wszystkich musiał być autorytetem Przekonujemy się o tym Chociaż to dziwne Bo w tym przypadku - niezależnie co robił, pisał, mówił To powinien oddziaływać na ludzi jako emanacja DOBRA A dobro zawsze jest słuszne :tak!: Ale wiadomo, że nie tylko DOBRO jest na świecie I nie tylko ono emanuje Także reasumując: Nikt nikogo do niczego nie zmusza To sprawa prywatna każdego Źle tylko, że padają takie słowa ... :nieee: |
Dobra skoro tak to napiszę:
Przepraszam wszystkich tych, których uraziłem/zraziłem oraz tym którym ubliżyłem. @Patrix dla mnie każdy może być zerem wg twojego myślenia, skoro nie lubi/szanuje kogośtam. Idiotyzm. @kraluk ale oni nie są katowani tym co dnia. |
czytam ten topic od początku ale teraz już po ostatnich wypowiedziach jestem zniesmaczony
czy w końcu któryś mod lub admin przychyli się do próśb (niejedna już była) i zamknie w końcu raz na zawsze ten topic? bo widzę że tylko prowokuje... LOCK IT, PLEASE! |
To zamkniecie w koncu ten topic??
A poza tym @Banana, mozesz byc niewiezacy, mnie to wali, bo nie jestes pierwszy i nie ostatni, ale zwazaj na to co mowisz, bo to jest nic innego jak obraza pogladow innych ludzi. |
Przyłączam się do prośby przedmówców, chyba wszystko co mogło być powiedziane, zostalo powiedziane (niestety nawet więcej zostało powiedziane).
Kłódka na topic, a każdy następny otwarty w celu kontynuacji - wyrzucić z pominięciem śmietnika. |
Ja naprawdę tego nie rozumiem - jak to możliwe, że muzłumanie potrafią uszanować takie smutne wydarzenie, a Polacy, rodacy JPII nie umieją tego?!
Na tym będzie koniec moich komentarzy. Proponuję ZAMKNĄĆ topic, bo schodzi brzydko mówiąc na psy... |
Popieram !!! niech ktoś zamknie wreszcie ten topic. Niektóre wypowiedzi są dla mnie szokujące, nie chce mi sie nawet tego komentować bo uważam że to nie ma większego sensu.
|
Cytat:
Prosze o zamkniecie tego topicu ,bo on sie przobraża w wielki chaos i kutnie !!! |
Cytat:
Powiem tylko, że JPII to nie jakiś Nowak spod 10... tylko czlowiek nr 1. Niestety nie odbiłeś piłeczki bo Twoja wypowiedz nie zawiera uzasadnionej odpowiedzi na moją myśl. Widać, że nie masz argumentów... |
Cytat:
Wiezs co nie przesadzaj, w tym momencie zadam pytanie co zrobił. i co dpowiesz slidarnosc. taa posłuchaj przemowien ani słowa o slidarnosci jako partii czy jak kolwiek, natmiast wiele naprawde wiele o slidarnosci ludzkiej o miłowaniu bliżniego o szacunku <- zrobił wiele dla ludzi i ludzkiej moralnosci (, ale tylko w odniesieniu duchowym)- tylko kiedy my polacy (tak p) nauczymy sie solidarnsci miedzyludzkiej i przestaniemy wyszukiwac sie w słowach Wojtyły czegś czego tam nie ma i bedziemy Polakami (P)... prawde mowiac wiesz tyle co zrobił papież ile w TV powiedzieli, a co poczułeś??? Nie chce odpowiedzi na te pytania, chce byś je sam sobie zadał i odpowiedział. Na tym forum jest pełno przegięć raz w jedna raz w druga strone. Powiedział ktoś c Ci nie pasuje to powiedz to i podaj konkretne argumenty, bo powiedzenie wiele zrobił moze mieć takze oddzwiek negatywny Prosze skończcie tą bezsensowną rozmowe.... bo mi sie żal robi jak pomysle o Polsce......... Cytat:
|
Cytat:
Mam pewien własny system wartości, którego przestrzegam i który pozwala mi żyć tak, aby w żaden sposób nie krzywdzić i nie ranić innych osób. I to jest dla mnie najważniejsze. A nie różne prawa ustanowione przez Kościół, które dla sporej ilości osób stanowią niejako prawdy ostateczne. Dla mnie nie, nie przyjmuję z góry za własne każdego stwierdzenia tylko dlatego, że pochodzi od xxx (tu wstaw jakąkolwiek znaną osobę). Co do tematu to chyba rzeczywiście go zamknę jeżeli dyskusja ma znowu przeobrazić się we wzajemne pretensje i wyrzuty. |
CO dla nas zrobił?
|
Ale powinieneś mieć szacunek dla tego człowieka ,bo ona wiele zrobił dla nas i nie tylko ...
|
Wielki to rzecz względna. Nie mam zamiaru się nad tym rozwodzić.
|
Cytat:
|
@Patrix lubisz może pana Nowaka spod 10? Nie? To jestes zerem :P
Jeżeli to co jest umocniło twą wiarę to tylko się cieszyć, moją to osłabiło. @M@tti mówie fałszywe świadectwo przeciw bliźniemu swemu czyli kłamię to moje życie sensu nie ma? Opanuj się. |
Cytat:
Mówiłem żeby ten temat zamknąć ,bo z niego powstają tylko awantury i nie porozumienia,a nic dobrego . |
ludzie wywalcie albo zamknijcie ten temat
i wytnijcie co trzeba... bo mnie to zaczyna szokować PS Cytat:
Niestety jeśli to co piszesz jest prawdą - muszę stwierdzić, że tymbardziej dla mne jesteś okrągłym zerem. Twoje praktyki mnie nie obchodzą - Twoja sprawa, jestem osobą tolerancyjną ale w tym co cytuje to przesada. Wyobraz sobie, że przez ten cały czas nie wiedziałem o Nim tyle ile teraz dzięki TV/Prasie/Radiu. Ciesze się, że jest o Nim tyle dokumentów, Cieszę się, że żyłem za Jego pontyfikatu, Cieszę się, że był Polakiem Cieszę się, że.............. PS2 Nie lubie owijac w bawełne, lubie jasne sprawy - wiele osób to docenia. Prawda jest czasem brutalna. |
Cytat:
Jednak momentami przesadził... Coś ważnego: Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Proponuję zamknąć temat. |
Dobra może odrobinę żem przesadził. Przepraszam za urażanie czyichkolowiek uczuć. Jednak zadeklaruje jedno: nie lubiłem JPII. Można jechać po Bushu, Baliru, Lepperze to czemu nie po nim (pisownia zamierzona)?
Katolikiem jestem z przymusu. Można powiedzieć, że jestem nie wierzący: -do kościoła nie chodzę, -kleru nie słucham, -antyklerykałem jestem, -nie stosuje się do 10 przykazań, -nie stosuje się do 5 przykazań kościelnych, -podważam wiarygodność kleru etc. Większość tych "katolików" polskich obudziła się po wielu latach i w sen zapdanie po czasie jakimś. Jeżeli państwo nie będzie laickie to zginiemy. Gdzie nie patrzeć widać klerykałów (politka), nie licząć APP Racja i jeszcze paru innych osób. |
Cytat:
Jeżeli jesteś katolikiem, a Polska jest tak katolicka jak twoje wypowiedzi :O To naprawdę mamy się czego wstydzić :zawstydz: I problemem nie jest oblicze Zmarłego w mediach Tylko komentarze takie jak twój :\ |
Cytat:
Sluchaj przeciesz wiadomo ze telewizja i wszelakie media zrobia wszystko zeby w ludziach wywolac lekk oraz jeszcze na tym zarobic wiec takie rzeczy jak smierc JPII to dla nich pozywka ale co za duzo to nie zdrowo :) |
Cytat:
OK - trochę prawda, że momentami się przesadza - ale z drugiej strony, czy Polska miała tak wielkiego Polaka w ciągu ostatnich lat (a nawet dziesiątek lat) ? I czy będzie miała ??? Oczywiście, pomysły nadawania wszystkiemu co się da - ulicom, szkołom itd. imienia JP II, to przesada. Trzeba do wszystkiego podchodzić z umiarem i taktem. I każdy ma prawo krytykować - ale bez takich docinek, jak w ostatnim zdaniu - bo to już obraza ! I to tyle Pozdrawiam ro29 |
@Predi RP podobno jest laicka, dlatego w mediach publicznych powinno być cicho o religi. Co mnie obchodzi co Glemp czyta z kartki na nowy rok? Wolałbym film jakiś. Jak już on jest puszczony to przedstawiciel każdego wyznania, jakie są praktykowane w Polsce, powienien mieć swoje 5 min w tele.
Nie chodzi mi o to, że chcą zarobić lecz o to, że gdzie nie przejde - facjata JPII. Uraża to moje uczucia religijne (jestem katolikiem). Wkurza mnie to niemiłosiernie, w TV JPII, w radiu JPII, w gazetach JPII. Może w mojej dupie jest JPII? |
Cytat:
Slusznie sproboj powiedziec cos na zyda muzulmanina to zaraz zostaniesz wyklety a ze papiez to "zwykly czlowiek" to mozna sie z niego nabijac i nikt ma na ten temat nic nie mowic (( |
Cytat:
zyla zlota - nic Ci do tego jak i nam.... nie podoba sie to nie kupuj ale tez nie podnosc lamentu jak to innym dobrze bo sobie na tym zarobia a ja nie a co do zartow to owszem jednym sie podoba a innym nie..... tyle ze tych innych w tym przypadku powinna byc zdecydowana wiekszosc + jako katolicy mamy takie samo prawo bronic wizerunku swej wiary jak np. Żydzi bronia wlasnej.... napisz w jakies gazecie cos zlego o ich wyznaniu a zobaczysz jak bedziesz tego potem zalowal...... |
Cytat:
Oby najmniej takich ludzi :| |
Dla mnie to co się w Polsce dzieje to idolatria. Nadawanie przydomka "Święty" za życia to czyste bluźnierstwo. Oddawnie czci niczym bogowie, toż to za dużo.
Zauważyliście jaką żyłą złota okazała się śmierć JPII? Książki, albumy, dodatki do gazet etc etc; aż niedobrze się robi, nawet jak kolejna część HP wychodziła takiego ruchu nie było. Popadanie w skrajności to polska specjalność :D Już mam szeroko w d*pie wszystkie dzienniki i takie tam, gdyż zawsze jest jakieś nfo o Krk, a o innych kościołach nic nie ma. Jawna dyskryminacja. Co do nabijania się z JPII, to tak samo jak żarty z każdego innego człowieka, jednym się podoba innym nie. |
Cytat:
nawet gdyby to byl oleksy, putin czy fidel castro byloby to tak samo zalosne i nawet fanatyk "Kiepskich" bylby chyba takim dzielem znudzony |
Cytat:
Ale nie ma się co wkurzać, Papieżowi ujmy to żadnej nie przynosi, bo i tak wszyscy wiedzą, co to był za Człowiek, natomiast co autorów strony... |
Cytat:
|
Cytat:
No ale coz mozemy zrobic zawsze znajda sie jakies poe***** skur*****, mnie tez sie zdarzylo w radiu slyszec nieprzyjemne rzeczy i mieli szczescie ze nie podali numeru bo napewno bym im powiedzial co ja o nich mysle :klnie: |
prosze jaki szacunek tu maja do naszego rodaka :(
http://www.lamermelculo.com/video.php?id=1208 |
Cytat:
Wrogów sobie narobić łatwo. |
Cytat:
|
Żeby się nie powtarzać: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...9&postcount=11
|
Cytat:
Ale także się z tym zgadzam :taktak: |
Witam !
Moje bardzo krótkie podsumowanie. Uważam, że to bardzo dobrze, że na Forum po śmierci Papieża pojawiła się taka dyskusja i wspaniałe wypowiedzi - to bardzo ładnie, że w tym miejscu o tym tak bardzo ważnym wydarzeniu się wspominało. Dziękuję wszystkim za bardzo miłe i z serca płynące słowa. Ale prawdą jest, że zdjęcie Papieża w żałobie, powinno już zniknąć z głównej strony Forum - czas żałoby minął i mamy już też przecież nowego Papieża. Pozdrawiam wszystkich ro29 |
Cytat:
popieram |
Skoro o tym pisze, to znaczy, że zapewne mu przeszkadza. Zresztą mi w pewien sposób również też. Uważam, że nie jest to odpowiednie miejsce na to.
|
jestem za ...
|
Cytat:
Lepiej by było żeby my zakończyli ten temat bo wiecej tu było kótni i niedorzecznych rozmów niż "pokoju" |
Cytat:
|
Minęło już dużo czasu, może starczy twarzy JPII na forum, co???
|
Cytat:
|
Ejjj, zostawcie już ten temat. Niech zostanie na forum w takiej formie, w jakiej był dotychczas. Nie chciałbym go musieć dodatkowo zamykać..
|
Cytat:
|
Cytat:
|
umar papiez niech zyje paiez jednym slowem....... :|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Odklejam temat.. Nie dlatego, że minęło już kilka dni i można zapomnieć, co się stało, ale dlatego, że pamięć o tym wydarzeniu powinna pozostać w naszych sercach i znaleźć odzwierciedlenie w czynach. To, a nie przyklejony temat na forum, powinien być wspomnieniem.
|
Ja też dostałem masę łańcuszków od jednej koleżanki... dostała "ignora"...
PS. Ostrzegałem ją... |
Dodam jeszcze coś takiego, co dostałem kilka razy przez maila i przez gg (nie kojarzę, czy już się tutaj pojawiło, ale chyba nie). Zwykle kasuję łańcuszki bez czytania, ale ten jednak przykłuł moją uwagę:
>To dziwne, jak proste jest dla ludzi wyrzucić Boga, a potem dziwić >się, dlaczego swiat zmierza do piekła. >To smieszne, jak bardzo wierzymy w to, co napisane jest w >gazetach, a podajemy w watpliwosć to, co mówi Pismo Swięte. >To dziwne, jak bardzo każdy chce isć do nieba pod warunkiem, >że nie będzie musiał wierzyć, mysleć, mówić ani też robić >czegokolwiek, co mówi Słowo Boże. To dziwne, jak ktos może powiedzieć: >"Wierzę w Boga" i nadal isć za szatanem, który tak a propos również >wierzy w Boga. To dziwne, jak łatwo osadzamy, ale nie chcemy byc >osadzeni. >To dziwne, jak możesz wysyłać tysiace "dowcipów" przez e- mail, >które rozprzestrzeniaja się jak nieokiełznany ogień, ale >kiedy wysyłasz przesłania dotyczace Pana Boga, ludzie dwa >razy zastanawiaja się, czy podzielić się nimi z innymi. To >dziwne, jak ktos może być zapalony dla Chrystusa w niedzielę, a przez resztę >tygodnia jest niewidzialnym chrzescijaninem. >To smieszne, że kiedy przeczytasz tę wiadomosć, nie wyslesz jej >do zbyt wielu osób z Twojej listy adresowej, ponieważ nie >jestes pewny, co pomysla o Tobie, kiedy im to wyslesz. >To smieszne, jak bardzo mogę być przejęty tym, co inni ludzie >pomysla o mnie, zamiast tym, do czego wzywa mnie Bóg !!! >Człowiek wyszeptał: - Boże, przemów do mnie ! I oto słowik >zaspiewał. Ale człowiek tego nie usłyszał, więc krzyknał: - Boże, >przemów do mnie ! I oto błyskawica przeszyła niebo... Ale człowiek tego nie >dostrzegł, rzekł: - Boże, pozwól mi się zobaczyć. I oto >gwiazda zamigotała jasniej. Ale człowiek jej nie zauważył, więc >zawołał: - Boże, uczyń cud ! I oto urodziło się dziecko. Ale człowiek tego >nie spostrzegł. Płaczac w rozpaczy, powiedział: - Dotknij mnie, Boże,niech >wiem, że jestes tu. Bóg schylił się więc i dotknał człowieka. Ale człowiek >strzepnał motyla ze swego ramienia i poszedł dalej. >Bóg jest wsród nas. Także w małych i prostych rzeczach, >nawet w dobie komputerów, więc człowiek płakał: - Boże, potrzebuję Twojej >pomocy ! I oto dostał maila z dobrym słowem i słowami zachęty.Ale człowiek >usunał go i kontynuował płacz.... >Moim zadaniem było wysłać tego maila do osób, którym >chciałam, by Bóg im pobłogosławił. >Wybrałam Ciebie. Przeslij tego maila osobom, którym życzysz >tego samego. > |
Witam !
Dużo racji w powyższych wypowiedziach - także tych o obłudzie - dla mnie obłudą było to, że tyle ludzi - polityków zrobiło się nagle tak religijnych - bo smutek z powodu śmierci TAK WIELKIEGO POLAKA I PAPIEŻA- to ma prawo przeżywać każdy ( i powinien - bo wątpię aby przez kolejne lata Polska doczekała się tak znanego i cenionego Polaka), ale jak wszyscy robili się "tacy święci" - to już była przesada - np. prezydent rzekomo płakał, jak zmarł Papież (tak stwierdziła jego żona !), ale nie było go stać, aby pojechać dzień wcześniej do Rzymu i uklęknąć w Bazylice - a jako Polak i mimo wszystko prezydent POWINIEN tak uczynić !!! Tak zrobił np. Prezydent USA i jego poprzednicy, i mimo wszystko chwała im za to, bo to się tak wielkiemu zmarłemu człowiekowi należało ! A słynne wyśmiewanie się Kwaśniewskiego z gestów Papieża - z tego co wiem - on chyba do dnia dzisiejszego za to nie przeprosił - jak i ten jego słynny minister (ale możę się mylę). To tyle bo mógłbym się zbytnio rozpisać ! ro29 |
Cytat:
|
Cytat:
Aha, i żebym nie został źle zrozumiany. Ja nie twierdziłem, że wszystkie osoby, czy wszyscy Polacy tacy są. O czym zdążyłem się już przekonać, a co w pewien sposób mnie cieszy, żal sporej części osób jest naprawdę szczery, one naprawdę cierpią po stracie Papieża i o tej grupie nic złego nawet nie spróbuję powiedzieć. |
Cytat:
Cytat:
|
Kiedys slyszalem, ze koniec ma nastapic, gdy jakis papiez wezmie sobie imie Piotr (od sw Piotra)
bo podono imie to sie jeszcze nie powturzylo. podobno :) |
bedzie Inocenty ktorys-tam
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja od początku nie ukrywałem, że religia, Kościół mają dla mnie niewielkie znaczenie. Nie zmienia to jednak faktu, że bardzo szanuję i cenię Papieża, ponieważ był on nie tylko wielkim katolikiem, ale także wspaniałym człowiekiem. |
Ciekawe jakie imie będzie miał nowy papież? Bo na pewno nie Jan Paweł III ....
|
Cytat:
Przed nowym Papieżem stanie pierwsze, a może i najważniejsze zadanie: jak wybrnąć z nieustannego porównywania z Janem Pawłem Wielkim ? IMO niemal wszyscy, świadomie lub nie, będą go do Niego porównywać :taktak: |
Panowie nie przesadzajmy umarl wielki czlowiek ale czy wczesniej mial posluch ?
Dopiero po smierci wszystcy zaczeli sie modlic i czy to nie ironia. Nagle powstaly przypuszczenia co dalej co bedzie czy calkowity rosklad kosciola czy jego renesans? Kosciol juz nie ma takiego wplywu jak kiedys na zycie czlowieka skonczyla sie jego era panowania a co najgorsze odeszla nadzieja ze cos sie moze zmienic ale moze pozostanie cos w sercu czlowieka co pozwoli zmienic ta rzeczywistosc na lepsza :) |
No to macie "bardzo madrego ksiedza" skoro wie takie rzeczy... (a raczej skoro w nie wierzy)... Jesli by sie trzymac Pisma Świetego, to "nawet Aniolowie w niebie" nie wiedza kiedy to nastapi, tylko sam Bóg. No... i jeszcze niektorzy "madrzy" ludzie, ktorzy wierza w te brednie przepowiedziane przez "Nostradamusa postradamusa zmyslusa" czy jakas tam Krolowa Sabe... Kurde... IMHO, nawet jesli koniec nastapilby wg tych przepowiedni, to i tak nie uwierze ze one byly prawdziwe...
PS. Ta wypowiedz nie jest na temat topicu, jesli komus wadzi - mozna usunac :) |
Mi ksiądz tak namieszął na lekcji cos tam gadał ze jescze będzie jeden Papież i po nim nastepny tylko ze czarny i gdy on umrze nastapi konec swiata i ze dotyczy to jakiejs przepowiedni ż "Papież będzie uciekał po trupach kardynałow.." I ze to napewno bedzie po Papież Polak też był przepowiedziany... Ludzie miliśmy taki mętlik we łbach cały dzień z qumplami ze normalnie nie wiem jak to opisać...
|
ja wiedzialem ze tak bedzie :taktak: pomylilem sie tylko bo nie sadzilem ze tak szybko :(
|
Cytat:
|
Kibice już stoczyli bitwie z policją... nie długo wytrzymali :| ale to pewnie nie byli kibice tylko bezmózgie kibole.
|
@Predi po prostu nie lubie czarnego i szarego w takiej tonacji. Wole niebieski i błękitny ale jak szefostwo tak chce i nie zmieni swego stanowiska to trudno, uszanuje to bo inaczej czeka mnie ban :D
|
Cytat:
Skoro GTW uznała że tak ma być to tak. :taktak: Ja tę decyzję szanuję co nie znaczyć musi, że się z nią zgadzam. :) |
Cytat:
|
Żałobe trzyma sie do 9 dnia po pogrzebie!!!
|
Wyjde z bardzo nieładną prośbą. Postuluję o wrócenie do starej skórki już nieżałobnej. Papa pochowany, starczy.
|
troche spoznione ale siec mi tpsa wylaczyla wiec moge zrobic tylko to ;
['][']['][']['] :'( |
Cytat:
To tylko niewinny żarcik :taktak: A jeżeli chodzi o wyliczanki - to akurat ja zdania nie mam i obserwuję to z boku Ale i ty powinieneś wiedzieć Iż pomimo tego, że człowiek zawsze stara się wytłumaczyć sobie coś na swój sposób - człowieczy To symbolika cyfr w Piśmie Świętym istnieje i jest niezaprzeczalna Tyle tylko, że akurat Biblia była pisana pod natchnieniem Bożym A to co my tutaj ... :pisze: ... Po prostu potraktuj to jako ciekawostkę i z przymrużeniem oka :mruga: Bo nawet jeżeli istnieje taka zbieżność cyfr To co z tego wynika? ??? Pewnie nie więcej niż: "Trzynastego - nawet w grudniu jest wiosna, Trzynastego - każda droga jest prosta, Trzynastego - nie liczy się strach, Trzynastego - od morza do tatr, Trzynastego - kapelusze z głów poważnych zrywa wiatr, Trzynastego - wszystko zdarzyć się może, Trzynastego - świat w różowym kolorze, Trzynastego - nie smucą mnie łzy, Trzynastego - piękniejsze mam sny, Trzynastego, a ty właśnie trzynastego jesteś zły ... " :mruga: |
VIZZARD : I Ty przeciwko mnie? W kazdym razie ja nigdy nie popieralem i popieral nie bede czegos takiego. Umarl stary czlowiek. Wielki czlowiek, co najwidoczniej znaczy ze jest to dobra okazja do nakrecania szrlatanskiej koniunktury. Jesli dostawalem jaki kowliek lancuszek dotyczacy dawania czegos w opis czy przesylania dalej kwitowalem "Idz sobie" w nieco ostrzejszej formie - dalej posylalem tylko te, ktore dotyczyly inicjatyw w postaci przemarszu przez miasto (doszedl do skutku), zpalaenia swiec itp. spraw. Prowadzcie sobei dalej obliczenia - ja wysiadam, wyrzucam topic z prenumeraty...
|
Cytat:
BTW Wybaczcie userowi M@X.666 Albowiem nie wie co czynić Gdy z przepowiadań wychodzi inna liczba Niż 666 ... || :czar: |
andrzejj9 : wybacz mi, ale co sie dzialo po WTC? Domniemywanie zwiazkow z Saddamem, przepowiedie Nostradamusa itp. Teraz jes to samo - operacje na cyferkach, prognoza kocna swiata po czarnym papiezu, niedlugo pewnie zaczna sie insynuacje ktorych jakos nikt nie przedstawial za zycia papieza Jana Pawla naszego kochanego... Obym byl zlym "prorokiem"...
|
Cytat:
|
Jak jescze raz zobacze te durne insynuacje to zabije...
|
Cytat:
|
Ja myśłe że coś w tym jest ,ale Pan Bóg jeden wie kiedy bedzie koniec Świata ...
|
Zaskakujący zbieg okoliczności? Zobacz co wynika z symboliki cyfr***8230; 13 maja postrzelono Papieża, 02.04.2005 ***8211; dzień śmierci Jana Pawła II 0+2+0+4+2+0+0+5=13, 21:37 ***8211; godzina śmierci Papieża 2+1+3+7=13. Jakby tego było mało w chwili śmierci Jan Paweł II miał 85 lat 8+5=13. I umarł w 13 tygodniu roku! Czysty przypadek?
|
†††
***8224; ByŁeŚ, JesteŚ, BĘdziesz Zawsze W Naszych Sercach ***8224; [ * ] [ ' ] [ * ]
|
Szczecin lata 80 byłem wtedy szczeniakiem niezapomnę tego ... Ojciec Święty odszedł do Niebios ale wciąż jest Cały nasz. Nie zmarnujmy jego nauk... To jest tak cenne niezpomnijmy jego miłości dla wszystkich... Trwajmy razem w skupieniu jak wielka rodzina jesteśmy wszyscy braćmi rodziną nie krzywdźmy się dbajmy o Siebie tego nas nauczył Ojciec Święty trwajmy w tym....
|
Nie wiem czy to dobry topic ale włąsnie tu chciałbym umieścić ten mail który dostałem
Przeczytaj proszę do końca To dziwne, jak proste jest dla ludzi wyrzucić Boga, a potem dziwić się, dlaczego świat zmierza do piekła. To śmieszne, jak bardzo wierzymy w to, co napisane jest w gazetach, a podajemy w wątpliwość to, co mówi Pismo Święte. To dziwne, jak bardzo każdy chce iść do nieba pod warunkiem, że nie będzie musiał wierzyć, myśleć, mówić ani też robić czegokolwiek, co mówi Słowo Boże. To dziwne, jak ktoś może powiedzieć: "Wierzę w Boga" i nadal iść za szatanem, który tak a propos również wierzy w Boga. To dziwne, jak łatwo osądzamy, ale nie chcemy byc osądzeni. To dziwne, jak możesz wysyłać tysiące "dowcipów" przez e- mail, które rozprzestrzeniają się jak nieokiełznany ogie, ale kiedy wysyłasz przesłania dotyczące Pana Boga, ludzie dwa razy zastanawiają się, czy podzielić się nimi z innymi. To dziwne, jak ktoś może być zapalony dla Chrystusa w niedzielę, a przez resztę tygodnia jest niewidzialnym chrześcijaninem. To śmieszne, że kiedy przeczytasz tę wiadomość, nie wyślesz jej do zbyt wielu osób z Twojej listy adresowej, ponieważ nie jesteś pewny, co pomyślą o Tobie, kiedy im to wyślesz. To śmieszne, jak bardzo mogę być przejęty tym, co inni ludzie pomyślą o mnie, zamiast tym, do czego wzywa mnie Bóg !!! Człowiek wyszeptał: - Boże, przemów do mnie ! I oto słowik zaśpiewał. Ale człowiek tego nie usłyszał, więc krzyknął: - Boże, przemów do mnie ! I oto błyskawica przeszyła niebo... Ale człowiek tego nie dostrzegł, rzekł: - Boże, pozwól mi się zobaczyć. I oto gwiazda zamigotała jaśniej. Ale człowiek jej nie auważył, więc zawołał: - Boże, uczyń cud ! I oto urodziło się dziecko. Ale człowiek tego nie spostrzegł. Płacząc w rozpaczy, powiedział: - Dotknij mnie, Boże, niech wiem, że jesteś tu. Bóg schylił się więc i dotknął człowieka. Ale człowiek strzepnął motyla ze swego ramienia i poszedł dalej. Bóg jest wśród nas. Także w małych i prostych rzeczach, nawet w dobie komputerów, więc człowiek płakał: - Boże, potrzebuję Twojej pomocy ! I oto dostał maila z dobrym słowem i słowami zachęty. Ale człowiek usunął go i kontynuował płacz... Moim zadaniem było wysłać tego maila do osób, którym chciałem, by Bóg im pobłogosławił. Wybrałem Ciebie. Prześlij tego maila osobom, którym życzysz tego samego. |
Cytat:
|
Odszedl aby zyc... oby Pan Bóg dal nam sie z Nim spotkac... zebysmy razem sie tam wszyscy spotkali :)
|
Media wyszły z twarzą (poza drobnymi wpadkami), pokazując pontyfikat Ojca Świętego, Jego przesłanie i wartości, których powinniśmy strzec.
Rację mają ci, którzy twierdzą, że teraz wszystko w naszych rękach. Dane nam było otrzymać coś niesamowicie wartościowego - od czasów Chrystusa chyba żadne pokolenie nie otrzymało takiego daru. Chciałbym, żeby zostało TO w naszych sercach i umysłach, a nie przeminęło jak kolejny hit kinowy... EDIT: O 21.37 wszyscy w Polsce dzisiaj gaszą światła. Cała Polska 5 minutowym milczeniem w ciemności uczci śmierć Jana Pawła II. |
ladna uroczystosc :(
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:37. |