![]() |
Zmarł Papież
Zmarł Jan Paweł II
|
[']
|
['][']
|
:'( :'( :'( :'( :'(
|
:'( :'( :'(
Papież odszedl z tego swiata do lepszego miejsca Na zawsze zostanie w Moim Sercu |
To byl wielki Polak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(
|
[']
Jan Paweł II zostanie w naszych sercach na zawsze... |
[']
|
[*][*][*]
Wieczny opdoczynek racz mu dać Panie!!! :'( :'( :'( |
[*][*][*]
Wieczny opdoczynek racz mu dać Panie!!! Był autorytetem :( |
:smutny:
:polska: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: |
[']
|
['] :'(
|
['] :smutny:
|
['] ['] :(
|
['] :(
|
[']
|
Pokoj jego duszy :'(:'(:'( [*][*][*]
|
['] Rest in peace... chlip ;(
|
Nigdy siebie nie uważałem za przykładnego katolika, bo i nie jestem nim, ale Papieża ceniłem nade wszystko. Był dla mnie niezwykłym autorytetem... z tym większym smutkiem przyjąłem wiadomość, że ten wielki człowiek, wielki Polak zmarł :(
Boże, odszedł od nas jeden z nielicznych Polaków, za którego nie trzeba się było wstydzić, a wręcz przeciwnie! Mówiąc, że Papież jest Polakiem, człowiek mógł być dumnym mówiąc to :'( Naprawdę czuję się tak, jakby to ktoś z mojej bliskiej rodziny odszedł... a widziałem na żywo naszego Papieża raptem raz, ale wywarło to na mnie duże wrażenie... Nie ma co się rozpisywać, bo nie ma słów, które byłyby w stanie opisac ból, rozpacz, żałość po stracie takiej osoby :'( Pokój jego duszy... |
|
[']
|
:'(
|
[']
|
Wielki Polak. Dokonał rzeczy niemożliwej - połączył wszytkich ludzi.
Wieczny odpoczynek racz Mu dać Panie ['] :( |
...
|
Zbyt religijny nie jestem...
ale to mnie ruszylo |
:'( [']
|
[']
|
|
Wieczny opdoczynek racz mu dać Panie!!!
:( Także nie należę do wzorowych katolików ani nawet ehhh.... ale Karol Wojtyła był dla mnie autorytetem, wzorem i jedyną osobą na tym świecie w której nie zauważyłem wad! |
[']
A ja do końca wierzyłem, że jednak wróci do względnego zdrowia. Wielka szkoda... |
[']
|
:'( Wieczny odpoczynek racz Mu dać Panie... :'(
|
Pokój Jego duszy [']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['] Wieczny odpoczynek racz Mu dać Panie....
|
pół godziny sie gapiłem w monitor i nie wiedzialem co napisac........
jakby mnie ktoś zdzielil po głowie.... |
[']
|
[']['][']['][']['][']
|
no cóż...każdy musi kiedyś się tego doczekać..
Papież który nas opuscil byl specyficzna osoba, byl wsrod nas, ludzi wierzacych, katolikow wazna osoba nie tylko jako najwyszy z kaplanow ale takze papiez - polak... Niech Bóg ma go w swej opiece[*] Wieczny odpoczynek racz Mu dać Panie... |
....[*][*].....plakac sie chce:( Stracilismy najwiekszego z Polakow:( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
|
***8224;[*][*][*][*][*][*][*] ***8224;
|
|
[']['][']['][']
Ostatni raz czulem cos podobnego gdy kolezanka z ktora dorastalem zginela w wypadku samochodowym :'( |
Odchodzi nasz Papiez, nasz rodak, nasz ojciec i matka. Jest to tez czas gdy my wszyscy przestajemy byc dla siebie wilkiem a zaczynamy razem cierpiec i widac ze wspolnie wszyscy go kochamy i nie mozemy jeszcze sobie uswiadomic, ze go juz nie ma.
To jest straszna dla nas wiadomosc, ale mozemy tylko pomyslec ze jest mu teraz o wiele lapiej, ze spotkal sie dzisiaj z Bogiem i razem beda teraz pomagac nam ludziom w codziennych zmartwieniach i pomagac nam beda zyc. |
[']
|
[']
|
['] ['] brak mi słów ...
|
http://www.joemonster.org/article.ph...thread&order=0
Poczytajcie, może poprawi Wam się humor... I nie są to bynajmniej głupie kawały, nawet jajcarze z joemonstera potrafią uszanować Papieża. |
"Musicie być mocni mocą miłości, która jest potężniejsza niż śmierć"
te słowa Jana Pawła II pzreczytałem na wp gdyż moja wiedza nie jest aż tak obszerna abym je znał wcześniej, ale uważam iż są bardzo mądre i może pomogą nam w tej trudnej chwili |
Chcę coś napisać i normalnie brak mi słów.
:kapkap: :polska: :kapkap: |
[']['][']['][']
Wieczny odpoczynek racz Mu dać Panie... Odszedł największy dla mnie autorytet, największy Polak, cudowny człowiek... nie wiem co dalej napisać... brak mi słów... :'( :'( :'( |
[']
|
[`]
|
Umarł Król, niech żyje Król !!!
To co teraz napisze może być źle odebrane, ale tam gdzie teraz jest nasz Wielki Papież - jest Mu dobrze. My też tam bedziemy razem z Nim już niedlugo chociażby dlatego że czas płynie nieubłaganie. Niezapomne Tego Człowieka, mądrego, uczciwego, mającego duże poczucie humoru. Był dla Nas kimś najbliższym. Kimś kto, sprawil że Polska w końcu stała sie Polską, taką prawdziwą. Módlmy się za Niego. |
['] ...
|
[']
|
[']
|
['][']['][']Czuje się jak bym stracił kogośbardzo biskiego :'( ['][']['][']
Niech ustrzeże nas od złego, i żeby jego czyny na ziemi zaowocowały miłościa do bliźnich ['] |
[ ' ]
|
['] Musiało To kiedyś nastąpić... [']
|
Pokoj jego duszy[*][*][*]
|
[*] ;[
|
['] :(
|
[*][*][*] Jan Paweł II[*][*][*]
|
[*]Pokój Jego Duszy[*] |
[*] :( :(
|
|
[']...
|
Odszedł... ale w sercach pozostanie... ***8224; ['] ***8224;
|
Prosze uszanujmy jego smierc, nie klucmy sie, jezeli komus nie odpowiada to to niech nic nie mowi.
|
.[*][*][*][*][*] .
|
[*] :(
|
Cytat:
Przestańcie się kłócić, bo będziemy wycinać wypowiedzi nie dotyczące tematu. |
[']
:'( |
[i] :'( [i] :'( [i]
|
['] umarl aby zyc... i napewno nie chcialby zeby plakac :) co nie zmienia faktu ze jest tu jakas pustka... Niech Bóg ta pustke wypelni...
Pokoj... |
[`] :(
|
[']
|
['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] [']
Odszedł Wielki Człowiek, którego będzie się pamiętało przez wieki, a nawet tysiąclecia. Wg mnie, drugiego takiego człowieka się nie doczekamy.... |
Gdy patrze na ludzi placzacych po smierci Jana Pawla II nasuwa mi sie fragment Pisma Swietego "Nie placzcie nade mna lecz nad soba...", a sam moge tylko powiedziec... Do zobaczenia Ojcze Swiety...
|
"...A przecież nie cały umieram.
To co we mnie niezniszczalne trwa! Teraz staję twarzą w twarz z Tym, który Jest!" _______________________ Jan Paweł II "Tryptyk" :'( :niepow: |
;-(
|
[']
|
"Dobry bój bojowałem, biegu dokonałem, wiarę zachowałem; a teraz oczekuje mnie wieniec sprawiedliwości, który mi w owym dniu da Pan, sędzia sprawiedliwy, a nie tylko mnie, lecz i wszystkim, którzy umiłowali przyjście jego (2 Tm 4:7-8)"
:polska: |
Cytat:
|
W mojej małej mieścinie o 21.37 w oknach pojawiły się zapalone świece... szkoda, że nie we wszystkich...
|
['] Do zobaczenia w następnym życiu... [']
|
Smutek i jedność
Odszedł Wielki Papież i WIELKI POLAK.
Ja jednak nie płaczę. Prawdą jest, że chyba już nigdy nie zaznamy dni takiej jedności Polski, Polaków i Świata - to było mimo wszystko wspaniałe i cudowne - ta jedność i smutek tylu milionów. Prawdą jest, jak już powiedziano - takiego drugiego człowieka - Polaka już się nie doczekamy. |
Cały świat jest teraz w wielkim smutku po stracie tak Wielkiego Człowieka jakim był Ojciec Święty JAN PAWEŁ II. Wielu z nas dopiero teraz uświadamia sobie ile "ON" dla nas znaczył. Będzie mi "GO" bardzo brakowało !!
|
[']
|
Polecam Pater Noster w wykonaniu Jana Pawła II, do pobrania z http://papiez.coolinc.info/
|
['] [']
|
Skończcie już proszę...
|
Cytat:
|
Cytat:
Pamiętajmy o nim... ['] Zawsze... |
"...albowiem życie Twoich wiernych, o Panie, zmienia się, ale się nie kończy..., więc choć serca ściska smutek, a w oczach mamy łzy, nie mówimy żegnaj, mówimy do zobaczenia..."
Nasuwa mi sie tu pewna refleksja... odnosnie pontyfikatu Jana Pawla II. Czyz nie sadzicie... ze bardzo czesto na Jego ustach goscily slowa "milosc", "jednosc"... za kazdym razem na swoich pielgrzymkach je powtarzal... chrzescijanie, katolicy nigdy nie byli w takiej jednosci... wyznawcy roznych religii... tych "prymitywnych" z Afryki nawet... a teraz... caly swiat sie jednoczy - to jest piekne - mysle ze Jemu sie to podoba... jakby nie patrzyc - cale zycie nawolywal do tego :) WIELKI CZLOWIEK!! |
Cytat:
|
a ja wam powiem co mnie zaszokowalo....
W sobote wieczorem, bylem we Wroclawiu, brat poszedl na rynek spotkac sie ze znajomymi,ale przedtem wszedl do kosciola.bylo tam kilkanascie osob.po chwili wyszedl ksiadz i powedzial ze umarl Papiez. po kilku minutach kosciol byl pelny, nie dalo sie tam wejsc,nagle bylo tam pelno ludzi,wszytskie kluby opustoszaly,z rynku znikneli ludzie i z tych wszytskich knajpek ludzie przyszli do kosciola...... |
"człowieka oceniamy nie po tym jak zaczyna, ale po tym jak kończy".
już dawno nie widziałem takich tłumów w kościele. odszedł jednak wielki człowiek... :( |
Papież Byl wielkim czlowiekiem i tak tez nas opuscil odszedl z twrza w blasku chwaly.
I co teraz bedzie bez najwazniejszego czlowieka zaczna sie wojny i skandale :( |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:44. |