Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Uzytkownicy! Skad sie wziela Wasza nazwa/nick/pseudo itp ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/uzytkownicy-skad-sie-wziela-wasza-nazwa-nick-pseudo-itp-50681/)

IceManSpy 05.04.2005 14:22

Uzytkownicy! Skad sie wziela Wasza nazwa/nick/pseudo itp ???

Byla juz galeria uzytkownikow , to moze niech bedzie skad macie taki pseud/imie/nazwe itd ;)

Skoro ja rozpoczalem ten temat to moze ja pierwszy napisze skad wzielo sie IceManSpy.

Kiedy przyszedlem do gimnazjum koledzy na mnie mowili lodówa (w krolo przdmiescia albo z przedmiescia :) byl taki ochroniarz o tym pseudo). Potem skojarzylem ze moge byc IceMan (cos podobnego do lodowy). Ostatecznie IceManSpy wzielo sie od tego ze gdy chcialem zrobi maila z iceman to okazalo sie ze juz jest zajety. Chcialem wiec dodac cos aby mnie odwzorywalo. Wiec dodalem Spy (mam taka moc przekonywania ludzi ze :wow: ) I wlasnie stad sie wzielo:

IceManSpy

-Kowalik- 05.04.2005 14:25

Taki temat także był...

IceManSpy 05.04.2005 14:27

Cytat:

Napisany przez -Kowalik-
Taki temat także był...

to ja go tu odswiezam :D

MOze ktos sie skusi :>

-Kowalik- 05.04.2005 14:30

Bo się nudzisz i starasz się aby zapanował ruch na forum.
Pomyśl od czego może byc mój nick ?

IceManSpy 05.04.2005 14:32

Cytat:

Napisany przez -Kowalik-
Bo się nudzisz i starasz się aby zapanował ruch na forum.
Pomyśl od czego może byc mój nick ?

Hmm to ja sie pytam ale moze od nazwiska? pracy?

Loczek 05.04.2005 15:40

Moja od włosów :) hehhee i jest to już stara ksywka :)

joujoujou 05.04.2005 15:44

1.Mój nick jako login był wolny na serwerach pocztowych.

2.Kiedyś to było moje "zawołanie powitalne" ^_^ :taktak:

yahol 05.04.2005 15:49

Yahol, Yasiu - :D wiadomo :D
Muad.dib - nie pamietam :D

Matievoo 05.04.2005 15:50

A moje nie trudno sie domyśleć od imienia ;)

Predi 05.04.2005 15:53

moj to chyba wiadomo :D
przyszlo napalenie na filmy... a po grze AvP postanowilem byc Predator... byly to jeszcze swietlane czasy irca...... i predator byl zwykle zajety :( wiec zdrobnilem na Predi i tak zostalo ;) jeden i niezmienny nick od naprawde nie wiem ilu lat :) trzeba by sprawdzic kiedy AvP wyszlo :)

.::piotrek::. 05.04.2005 15:55

Moj to jak juz pewnie zauwazyliscie, rowniez od imienia... ;p

Kris 05.04.2005 15:57

od imienia... :)

-Kowalik- 05.04.2005 15:58

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Hmm to ja sie pytam ale moze od nazwiska? pracy?

Od nazwiska, podobne mam do nicka ;)

A tak na marginesie, z którego komisariatu jesteś :P :P

Piotr4s 05.04.2005 16:12

Mój nick wziął się z tego że jak kupiłem swój pierwszy komputer to po prostu tak mnie w sklepie zalogowali jako admina. I tak się jakoś przyjęło, nie szukałem nowego nicka.

smolik 05.04.2005 16:15

od nazwiska...

Loczek 05.04.2005 16:45

Cytat:

Napisany przez pppnet
Mój nick wziął się z tego że jak kupiłem swój pierwszy komputer to po prostu tak mnie w sklepie zalogowali jako admina. I tak się jakoś przyjęło, nie szukałem nowego nicka.

Ciekawe ile złożyli takich zestawów komputerowych ?:) Może masz brata bliźniaka albo siostre bliźniaczke :)

-Kowalik- 05.04.2005 16:51

Druzynkę piłkarską moznaby było złożyc ;) Albo i ligę całą...

Mily_ 05.04.2005 18:16

Mój się wizął od imienia... Kiedyś jakiś kumpel tak na mnie powiedział i zostało...

Ziele 05.04.2005 18:19

Od nazwiska (podobne ale nie takie same)

ps. pewnie każdy myśli ze sobie przypalam.... tu was mam hehehe ;)

andy 05.04.2005 18:21

Imie w jezyku angielskim;)

Damianos L 05.04.2005 18:53

Od imienia,a ostatnia litera od nazwiska ;)

SaCHiB 05.04.2005 18:55

kiedys wpadlo mi w ucho i tak juz zostalo :]

REi 05.04.2005 18:59

Aktualny moj nick ClassicGOD zostal mi nadany przez klan w Tribes2 w ktorym gralem pod ksywa REi (imie mojej ulubionej postaci z pewnego anime - z japonskiego rozkaz;komenda; dusza)

Patrix 05.04.2005 19:23

od imienia.....drugiego, tylko troche go przetuningowałem :D

czero 05.04.2005 19:25

Od nazwiska

Edwardo 05.04.2005 19:54

od przezwiska Edek, a ze jako Edek zarejestrrowalem sie dawno dawno i haselka zapomnialem, to musialem dac Edwardo. Edek niezmiennie od 5-6lat. nawet w rodzinie czasem wolaja tak na mnie, a znajomi to co po niektorzy nie wiedza jak mam na imie.

Smartek 05.04.2005 20:04

hehe Edwardo - skad ja to znam, od poczatku gimnazjum kumple sie nauczyli smartek na mnie wolac - na poczatku dla jaj, ale sie przyjelo... i ostatnio jeden walnal tekst: "tee, smartek, a jak ty w ogole masz na imie? bo zapomnialem.." :haha:
pozdro ;)

polakT 05.04.2005 20:46

HAhahaha. Mam podobnie, tylko mnie wolaja Polak, a imienia nie pamietają :D (Polak mam na nazwisko)

thomas od imienia, a camel to od samoloty mysliwsiego - kiedys na jakas lekcje mielismy cos z naszym hobby zwiazanego przyniesc, wiec rzyniosłem model samolotu Camel no i ktorys inteligent wymyslil kamela. Od tamtej pory wolali na mnie kamel(camel), zas teraz wszyscy po nazwisku - POLAK :P

kizio 05.04.2005 21:04

mój wziął się od nazwiska chyba... poprostu na zielonej szkole w 3 klasie SP wszyscy mieli ksywki ale ja nie miałem i kumpel wpadł na pomysł że bede Kizio i tak juz zostało niemziennie od 4 lat....

andrzejj9 05.04.2005 21:24

Temat był, ale co tam.. :)

U mnie to naturalnie imię, pierwsza litera nazwiska i ulubiona cyferka. Nie robiłem z tego nigdy na siłę nicka, po prostu zakładając pierwsze konto pocztowe (wieeeeele lat temu na hotmailu) musiałem coś podać i wymyśliło mi się coś takiego. Potem używałem już wszędzie i tak zostało. W życiu jestem po prostu andrzej albo andrew.

knydel 05.04.2005 21:36

Jeden z kumpli w podstawówce "zmutował" moje nazwisko inny usłyszał, podchwycił i tak się przyjeło. W liceum i na studiach nic się nie zmieniło :) Będzie już z jakieś 10 latek :)

Agniecha 05.04.2005 21:47

mój nick?
no cóż...
A - anielska
g - hm... (bez wyzwisk!)
n - nostalgiczna
i - interesująca
e - elokwentna (zresztą, jak widać na "załączonym obrazku")
c - cudooooooooooowna
h - hałaśliwa (czyt. ekspresywna)
a - agnieszka ;)

P.S. byłabym wdzięczna za nieprzerabianie tego pomysłu na słowa o dość niecenzuralnej treści (to tak, wyprzedzając dowcipnisiów wszelkiej maści :cool: )

Damianos L 05.04.2005 21:52

Witamy kolejna kobiete na forum :spoko: :kwiatek: :kwiatek:

polakT 05.04.2005 22:05

Cytat:

Napisany przez Agniecha
mój nick?
no cóż...
A - anielska
g - hm... (bez wyzwisk!)
n - nostalgiczna
i - interesująca
c - cudooooooooooowna
a - agnieszka ;)

P.S. byłabym wdzięczna za nieprzerabianie tego pomysłu na słowa o dość niecenzuralnej treści (to tak, wyprzedzając dowcipnisiów wszelkiej maści :cool: )

g- godna
g- gadatliwa ;) (do h pasuje)
g- genialna

coby6 05.04.2005 22:11

Moje pseudo pochodzi od imienia wokalisty zespołu Papa Roach .

Skubi 05.04.2005 22:17

Od nazwiska. W Technikum niektórzy nauczyciele tez do mnie juz tak mówili:D

PIOTR34 05.04.2005 22:23

Nie trudno sie domyślić + latka :)

Tribunal 05.04.2005 22:46

Cytat:

Napisany przez Ziele
Od nazwiska (podobne ale nie takie same)

Ziele a w jakiej częsci krakowa mieszkasz? Bo ja też jestem Zieliński jeśli dobrze zgadłem od jakiego nazwiska masz ksywe
PS
Ja mam Tribunal bo fajnie brzmi (ale qumple wołaja "Zielu" tez od nazwiska)

Mirek-1977 06.04.2005 00:17

już nie pamiętam

andrzejj9 06.04.2005 00:56

Cytat:

Napisany przez Tribunal
Ziele a w jakiej częsci krakowa mieszkasz? Bo ja też jestem Zieliński jeśli dobrze zgadłem od jakiego nazwiska masz ksywe
PS

Ziele już kiedyś podejrzewałem o bycie moim dawnym kumplem z podstawówki, zaraz zacznę Ciebie ;) Ale upewnię się - nie chodziłeś raczej do podstawówki nr 20 we Wrocławiu?

Ziele 06.04.2005 01:29

Cytat:

Napisany przez Tribunal
PS

Dobrze zgadłeś. Jestem z NowejHuty. Jakby nie patrzeć to Zielińskich jest od cholery ;)

Fajny był kiedyś motym... u mnie w bloku są jeszcze jedni Zielińscy i jak mieli odcinać kablówke to odcieli im a nie mi :D Oczywiście dowiedzielismy się wtedy jak tato poszedł uregulować sprawe po jakichś 2 miesiącach żeby odsetek nie było. Powidzieli ze przeciez jest odciąta... no a na kablu dalej by sygnał. Mógł nie iść to byłaby cały czas kablówka za free :D

Loczek 06.04.2005 01:57

A - anielska
g - gustowna
n - nostalgiczna
i - intrygująca
e - elektryzująca
c - czarująca
h - hałaśliwa
a - agnieszka

Witam na forum :)

PS. ja żądnego obrazka nie widze tym bardziej zdjęcia, ale ten problem można rozwiązać umieszcajac zdjecie TU - http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=42806 :)

mr_spock 06.04.2005 03:03

Pan Spock... 1oficer NCC Enterprise, gosc z planety Volkan - chyba oczywiste :)

yahol - "Muad.dib" moze z Diuny?

Mily_ 06.04.2005 06:53

Cytat:

Napisany przez Agniecha
mój nick?
no cóż...
A - anielska
g - hm... (bez wyzwisk!)
n - nostalgiczna
i - interesująca
c - cudooooooooooowna
a - agnieszka ;)

witamy na forum...

MacGyver 06.04.2005 08:13

kmm...u mnie wiadomo skąd się wzieła xywa :D ||

Tribunal 06.04.2005 08:14

Cytat:

Napisany przez Ziele
Dobrze zgadłeś. Jestem z NowejHuty. Jakby nie patrzeć to Zielińskich jest od cholery ;)

Fajny był kiedyś motym... u mnie w bloku są jeszcze jedni Zielińscy i jak mieli odcinać kablówke to odcieli im a nie mi :D Oczywiście dowiedzielismy się wtedy jak tato poszedł uregulować sprawe po jakichś 2 miesiącach żeby odsetek nie było. Powidzieli ze przeciez jest odciąta... no a na kablu dalej by sygnał. Mógł nie iść to byłaby cały czas kablówka za free :D

ZIele ja mam rodzine w nowej hucie... na jakim osiedlu mieszkasz?

CIAPEK 06.04.2005 08:30

było było było :>
ale przypomnę...
Ciapek, Ciapa - to wymysł kumpla daawno temu, zasadniczo od piegów, których już prawie teraz nie mam.
Średnio mi się podoba ta ksywa, ale tak już się przyjęło, nawet w pracy :)

prometeusz 06.04.2005 09:08

mój historycznie od nazw komputerów w sieci
Kiedyś maszyny unix-owe miały nazwy głównie sławnych malarzy, kompozytorów itd.
zawsze miaałem "amadeusz", ale mój nick był już zajęty i spodobał mi sie prometeusz - mój nick i komp to zawsze to samo ( resztą na 2 dalej jest oczywiście amadeusz)

tengu 06.04.2005 10:44

Ja swoje mam z wyboru: Miałem lekkiego fioła na punkcie Japońskiej mitologii i taki miałem login na mojej pierwszej poczcie. (zakładana jeszcze na Yahoo). Potem używana na irc: kanały #manga-pl , #anime-pl , #kawaii-pl. I jakoś tak zostało. Ostatnio jak zakładałem sobie skrzynke na interii to musiałem dodać mój rok urodzin (już jakiś tengu tam był)

rynek89 06.04.2005 11:19

Jak chodziłem do podstawówki mówili na mnie rynek, od nazwiska Ryniawiec, a dlatego rynek89 bo to moj rocznik :D

siwy_mw 06.04.2005 12:49

Moja ksywka pochodzi od nazwiska :) a MW to dlatego ze wszystkie loginy siwy byly oczywiscie zajete a nie chcialem byc siwyxxxxx itp... MW = Marynarka Wojenna w ktorej bylem prawie 7 latek :)

prometeusz 06.04.2005 13:31

to dlaczego w podpisie masz samoloty,
czyżby tęsknota w czasie tych 7 latek za otwartą przestrzenią ;)
No chyba że mieszkasz blisko naszego lotniska - to by wszystko tłumaczyło :)

siwy_mw 06.04.2005 14:10

Cytat:

Napisany przez prometeusz
to dlaczego w podpisie masz samoloty,
czyżby tęsknota w czasie tych 7 latek za otwartą przestrzenią ;)
No chyba że mieszkasz blisko naszego lotniska - to by wszystko tłumaczyło :)

nie mieszkam blisko lotniska, a somoloty to dlatego :) i czesciowe tez ze sluzylem na lotnisku w Babich Dolach i od tego sie zaczelo :piwo:

IceManSpy 06.04.2005 14:55

Cytat:

Napisany przez -Kowalik-
A tak na marginesie, z którego komisariatu jesteś :P :P

No coz. skoro ruszyles ten temat to ostatnio bylem tam :D

Alew to glupia sprawa. I juz zamknieta ;)

P.S. nic nie ukradlem ani nikogo nie pobilem!!

zene_k 06.04.2005 21:58

Mój od imienia, bo na imię mam Marek ;) :piwo:

Czołgista 06.04.2005 23:14

Od niepamiętnych czasów wszyscy na mnie tyran bądź zdrobniale tyranek mówią (co jest chyba zrozumiałe),
jest też grupa ludzi co mnie nazywa 314 (dla czego tak ? to długa historia).
Rejestrując się na forum "tyran" wydawało mi się zbyt agresywne ,
bo ja niespotykanie spokojny człowiek jestem, a że w tym samym czasie zacząłem reaktywować moją stronę o czołgach, to tak mi się jakoś nasunęło.
Może głupio , ale niech tak zostanie. :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:02.