![]() |
Uzytkownicy! Skad sie wziela Wasza nazwa/nick/pseudo itp ???
Byla juz galeria uzytkownikow , to moze niech bedzie skad macie taki pseud/imie/nazwe itd ;)
Skoro ja rozpoczalem ten temat to moze ja pierwszy napisze skad wzielo sie IceManSpy. Kiedy przyszedlem do gimnazjum koledzy na mnie mowili lodówa (w krolo przdmiescia albo z przedmiescia :) byl taki ochroniarz o tym pseudo). Potem skojarzylem ze moge byc IceMan (cos podobnego do lodowy). Ostatecznie IceManSpy wzielo sie od tego ze gdy chcialem zrobi maila z iceman to okazalo sie ze juz jest zajety. Chcialem wiec dodac cos aby mnie odwzorywalo. Wiec dodalem Spy (mam taka moc przekonywania ludzi ze :wow: ) I wlasnie stad sie wzielo: IceManSpy |
Taki temat także był...
|
Cytat:
to ja go tu odswiezam :D MOze ktos sie skusi :> |
Bo się nudzisz i starasz się aby zapanował ruch na forum.
Pomyśl od czego może byc mój nick ? |
Cytat:
|
Moja od włosów :) hehhee i jest to już stara ksywka :)
|
1.Mój nick jako login był wolny na serwerach pocztowych.
2.Kiedyś to było moje "zawołanie powitalne" ^_^ :taktak: |
Yahol, Yasiu - :D wiadomo :D
Muad.dib - nie pamietam :D |
A moje nie trudno sie domyśleć od imienia ;)
|
moj to chyba wiadomo :D
przyszlo napalenie na filmy... a po grze AvP postanowilem byc Predator... byly to jeszcze swietlane czasy irca...... i predator byl zwykle zajety :( wiec zdrobnilem na Predi i tak zostalo ;) jeden i niezmienny nick od naprawde nie wiem ilu lat :) trzeba by sprawdzic kiedy AvP wyszlo :) |
Moj to jak juz pewnie zauwazyliscie, rowniez od imienia... ;p
|
od imienia... :)
|
Cytat:
Od nazwiska, podobne mam do nicka ;) A tak na marginesie, z którego komisariatu jesteś :P :P |
Mój nick wziął się z tego że jak kupiłem swój pierwszy komputer to po prostu tak mnie w sklepie zalogowali jako admina. I tak się jakoś przyjęło, nie szukałem nowego nicka.
|
od nazwiska...
|
Cytat:
|
Druzynkę piłkarską moznaby było złożyc ;) Albo i ligę całą...
|
Mój się wizął od imienia... Kiedyś jakiś kumpel tak na mnie powiedział i zostało...
|
Od nazwiska (podobne ale nie takie same)
ps. pewnie każdy myśli ze sobie przypalam.... tu was mam hehehe ;) |
Imie w jezyku angielskim;)
|
Od imienia,a ostatnia litera od nazwiska ;)
|
kiedys wpadlo mi w ucho i tak juz zostalo :]
|
Aktualny moj nick ClassicGOD zostal mi nadany przez klan w Tribes2 w ktorym gralem pod ksywa REi (imie mojej ulubionej postaci z pewnego anime - z japonskiego rozkaz;komenda; dusza)
|
od imienia.....drugiego, tylko troche go przetuningowałem :D
|
Od nazwiska
|
od przezwiska Edek, a ze jako Edek zarejestrrowalem sie dawno dawno i haselka zapomnialem, to musialem dac Edwardo. Edek niezmiennie od 5-6lat. nawet w rodzinie czasem wolaja tak na mnie, a znajomi to co po niektorzy nie wiedza jak mam na imie.
|
hehe Edwardo - skad ja to znam, od poczatku gimnazjum kumple sie nauczyli smartek na mnie wolac - na poczatku dla jaj, ale sie przyjelo... i ostatnio jeden walnal tekst: "tee, smartek, a jak ty w ogole masz na imie? bo zapomnialem.." :haha:
pozdro ;) |
HAhahaha. Mam podobnie, tylko mnie wolaja Polak, a imienia nie pamietają :D (Polak mam na nazwisko)
thomas od imienia, a camel to od samoloty mysliwsiego - kiedys na jakas lekcje mielismy cos z naszym hobby zwiazanego przyniesc, wiec rzyniosłem model samolotu Camel no i ktorys inteligent wymyslil kamela. Od tamtej pory wolali na mnie kamel(camel), zas teraz wszyscy po nazwisku - POLAK :P |
mój wziął się od nazwiska chyba... poprostu na zielonej szkole w 3 klasie SP wszyscy mieli ksywki ale ja nie miałem i kumpel wpadł na pomysł że bede Kizio i tak juz zostało niemziennie od 4 lat....
|
Temat był, ale co tam.. :)
U mnie to naturalnie imię, pierwsza litera nazwiska i ulubiona cyferka. Nie robiłem z tego nigdy na siłę nicka, po prostu zakładając pierwsze konto pocztowe (wieeeeele lat temu na hotmailu) musiałem coś podać i wymyśliło mi się coś takiego. Potem używałem już wszędzie i tak zostało. W życiu jestem po prostu andrzej albo andrew. |
Jeden z kumpli w podstawówce "zmutował" moje nazwisko inny usłyszał, podchwycił i tak się przyjeło. W liceum i na studiach nic się nie zmieniło :) Będzie już z jakieś 10 latek :)
|
mój nick?
no cóż... A - anielska g - hm... (bez wyzwisk!) n - nostalgiczna i - interesująca e - elokwentna (zresztą, jak widać na "załączonym obrazku") c - cudooooooooooowna h - hałaśliwa (czyt. ekspresywna) a - agnieszka ;) P.S. byłabym wdzięczna za nieprzerabianie tego pomysłu na słowa o dość niecenzuralnej treści (to tak, wyprzedzając dowcipnisiów wszelkiej maści :cool: ) |
Witamy kolejna kobiete na forum :spoko: :kwiatek: :kwiatek:
|
Cytat:
g- godna g- gadatliwa ;) (do h pasuje) g- genialna |
Moje pseudo pochodzi od imienia wokalisty zespołu Papa Roach .
|
Od nazwiska. W Technikum niektórzy nauczyciele tez do mnie juz tak mówili:D
|
Nie trudno sie domyślić + latka :)
|
Cytat:
PS Ja mam Tribunal bo fajnie brzmi (ale qumple wołaja "Zielu" tez od nazwiska) |
już nie pamiętam
|
Cytat:
|
Cytat:
Fajny był kiedyś motym... u mnie w bloku są jeszcze jedni Zielińscy i jak mieli odcinać kablówke to odcieli im a nie mi :D Oczywiście dowiedzielismy się wtedy jak tato poszedł uregulować sprawe po jakichś 2 miesiącach żeby odsetek nie było. Powidzieli ze przeciez jest odciąta... no a na kablu dalej by sygnał. Mógł nie iść to byłaby cały czas kablówka za free :D |
A - anielska
g - gustowna n - nostalgiczna i - intrygująca e - elektryzująca c - czarująca h - hałaśliwa a - agnieszka Witam na forum :) PS. ja żądnego obrazka nie widze tym bardziej zdjęcia, ale ten problem można rozwiązać umieszcajac zdjecie TU - http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=42806 :) |
Pan Spock... 1oficer NCC Enterprise, gosc z planety Volkan - chyba oczywiste :)
yahol - "Muad.dib" moze z Diuny? |
Cytat:
|
kmm...u mnie wiadomo skąd się wzieła xywa :D ||
|
Cytat:
|
było było było :>
ale przypomnę... Ciapek, Ciapa - to wymysł kumpla daawno temu, zasadniczo od piegów, których już prawie teraz nie mam. Średnio mi się podoba ta ksywa, ale tak już się przyjęło, nawet w pracy :) |
mój historycznie od nazw komputerów w sieci
Kiedyś maszyny unix-owe miały nazwy głównie sławnych malarzy, kompozytorów itd. zawsze miaałem "amadeusz", ale mój nick był już zajęty i spodobał mi sie prometeusz - mój nick i komp to zawsze to samo ( resztą na 2 dalej jest oczywiście amadeusz) |
Ja swoje mam z wyboru: Miałem lekkiego fioła na punkcie Japońskiej mitologii i taki miałem login na mojej pierwszej poczcie. (zakładana jeszcze na Yahoo). Potem używana na irc: kanały #manga-pl , #anime-pl , #kawaii-pl. I jakoś tak zostało. Ostatnio jak zakładałem sobie skrzynke na interii to musiałem dodać mój rok urodzin (już jakiś tengu tam był)
|
Jak chodziłem do podstawówki mówili na mnie rynek, od nazwiska Ryniawiec, a dlatego rynek89 bo to moj rocznik :D
|
Moja ksywka pochodzi od nazwiska :) a MW to dlatego ze wszystkie loginy siwy byly oczywiscie zajete a nie chcialem byc siwyxxxxx itp... MW = Marynarka Wojenna w ktorej bylem prawie 7 latek :)
|
to dlaczego w podpisie masz samoloty,
czyżby tęsknota w czasie tych 7 latek za otwartą przestrzenią ;) No chyba że mieszkasz blisko naszego lotniska - to by wszystko tłumaczyło :) |
Cytat:
|
Cytat:
Alew to glupia sprawa. I juz zamknieta ;) P.S. nic nie ukradlem ani nikogo nie pobilem!! |
Mój od imienia, bo na imię mam Marek ;) :piwo:
|
Od niepamiętnych czasów wszyscy na mnie tyran bądź zdrobniale tyranek mówią (co jest chyba zrozumiałe),
jest też grupa ludzi co mnie nazywa 314 (dla czego tak ? to długa historia). Rejestrując się na forum "tyran" wydawało mi się zbyt agresywne , bo ja niespotykanie spokojny człowiek jestem, a że w tym samym czasie zacząłem reaktywować moją stronę o czołgach, to tak mi się jakoś nasunęło. Może głupio , ale niech tak zostanie. :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:02. |