![]() |
jak bank netowy?
witam!
jaki jest wg Was nejlepszy bank internetowy (brak oplat za prowadzenie konta i kwoty minimalnej itp), prosilbym o jakies plusy i minusy bankow do ktorych jestescie zapisani. poki co mysle o zapisaniu sie do mbanku. |
|
mBank i żaden inny ;)
Korzystam od stycznia 2004r. :D Tylko, że nie mam eKonta tylko IzzyKonto, ale to prawie to samo, tylko nie można brać kredytów i nie ma kilku opcji :nie: Dlaczego wybrałem ten bank? Bardzo niskie koszty np. przelewów itp. Bezprowizyjna wypłata w bankomatach Euronet'u i WBK'a :D :) Przelewy do inny banków dochodzą bardzo szybko :taktak: |
zdecydowanie mBank
miałem mBank i Inteligo - z Inteligo zrezygnowałem po roku bo miałem dość mBank został :) |
ja mam IzzyKonto w mBanku. Solidny, szybki bank. Przelwy dochodza nawet tego samego dnia, jedyny minus to oplata za przelew zewnetrzny (do innego banku) 50gr ale da sie zyc.
|
Cytat:
|
Ja mam osobiście Inteligo ;)
Przelew 1zł i jak dla mnie PLUS, że ma dużo odziałów w polsce ;) |
pytanie co do bankow www :) - czy w ktorymkolwiek mozna otrzymac Vise Electron ale umozliwiajaca zakupy przez internet (dodatkowe 3 cyfry w polu z podpisem) ?
|
tego IzzyKonto moga miec niepelnoletni? lol..
ja ze starszym mam konto w Lukasie - super, 0 oplat, dobre zabezpieczenia [token itp.] polecam pozdro ;) |
Cytat:
co do nr na karcie visa electron z przodu mam mniej wiecej tak: 1234 1234 1234 1234 a z tylu karty w miejscu podpisu dodakowe trzy cyfry 1234 1234 1234 1234 123 |
wlasnie zauwazylem ze izzy ma takie cos - i jedno jeszcze pytanie: Czy te konto nic nie kosztuje nawet gdy jest puste? (Intelligo jest bezplatne od 100pln)
|
a ja mam takie pytanie: czy w mBanku mozna sobie otworzyc konto walutowe (konkretnie chodzi mi o dolary), a jak nie to w ktorym banku mozna to zrobic?
|
Cytat:
|
a ja sobie mam ING BŚ ;) i nie narzekam, przelewy 0 zl :)
|
Cytat:
Napewno można w wbk i pko ,ale pobierają opłaty,które są dość duże(tzn.jak ktoś ci wpłaci kasę na konto w obcej walucie oni pobierają prowizję a oprócz tego przeliczają na pln wg swojego kursu) Mam konto w mbanku(nawet 2)ekonto i emax+ i jestem jak narazie w miarę zadowolony. |
hm.. no to ja mam pytanie - jesli bym sobie zalozyl konto w IzzyKonto to czy nie mozna miec darmowych przelewow? bo placic 2zl/50gr za przelew to bezsens troche.. skoro moge miec w lukasie za free
pozdro ;) |
mam konto w mBanku - dwa rachunki emax i ekonto i jestem zadowolony
minusem jest ta prowizja 50gr, wprowadzona dopiero od jakiegos czasu :/ Slyszalem jeszczo o Volkswagen banku - tam jest zero oplat. |
Cytat:
Przelewy wew. nic nie kosztują i dochodza odrazu :nie: Także odrazu dochodzą do np. MultiBanku, który należy do grupy BRE w której skład wchodzi też mBank, ale przelew kosztuje już 0,50gr ;) A skąd wziąłeś to 2zł? :| P.S. karta jest teraz za darmo :D :) |
Ja mam Inteligo i powiem wam, ze gdyby nie brak bankomatów/oddziałów w moim miescie zdecydowałbym się na mBank (prowadzenie konta za darmo, przelewy 50gr, karta za friko). Ale teraz tez nie narzekam (prowadzenie za darmo przy srednim saldzie 100zl, przelew 1zl,karta 0,99 na miesiac). Mam oddzial banku PKO w miescie i kase tez wplacam za darmo.
|
Mbank i żaden inny :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Chyba Inteligo
Witam !
Co prawda nie mam aktualnie żadnego konta - tym bardziej w banku internetowym, ale bardzo poważnie zastanawiałem się nad założeniem takiego - tylko w Inteligo. Mimo pewnych wad - głównie opłaty za prowadzenie itd., to są dwie największe zalety - bardzo dużo bankomatów PKO bez prowizji (np. mam jeden niecałe 100 m od domu i kolejne 3 w promieniu 2 km), możliwość bezprowizyjnych wpłat w każdej agencji i oddziale PKO. A na dodatek trwa jeszcze ta promocja - PCWORLD pół roku za darmo To tyle mojej opinii ro29 |
Cytat:
I masz PCWORLD i jeszcze piwko... Jaki bank reklamuje teraz Marek Kondrat ? IMG ? tez podobno fajny |
Cytat:
|
Jestem w kazdym banku,... ale przyznaje ze e-banki najbardzej profesjonalne w mojej kolejnosci to: Inteligo, potem mbank, potem byl kiedys LG a teraz zostal wykupiony bank skandynawski NordSea, nastepnie VL, po nim multibank, a potem cala reszta innych siebie wartych... byl juz ten temat i bylo bardzo obszernie, do wyszukiwarki wystarczy wpisac e-banki
|
Cytat:
|
Czy ktoś wie jek długo idzie przelew na konto w inteligo?
Wczoraj wpłaciłem pieniążki w PKO BP a dzisiaj jeszcze ich nie mam na koncie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam pytanie do posiadaczy kart debetowych Visa w mBanku. Czy przy posiadaniu tej karty jest mozliwe aby wybrac np. w bankomacie wiecej kasy niz ma sie na koncie? Pytam tylko w celach bezpieczenstwa bo sam nie zamierzam wybierac ponad stan tylko boje sie ze jakby mi karta zginela zeby zadna niepowolana osoba nie sprowadzila na mnie dlugow.
|
a co powiecie o eurobanku? oplaca sie tam zakladac konto?
|
Cytat:
Oprócz Inteligo bo oni przyznają debety :D A pozatym za chyba 1,70zł miesięcznie masz ubezpieczenie karty w mBanku :taktak: :D |
W mBanku kartę wydają za darmo, no ale chyba jest za to jakaś opłata miesięczna? :>
Bo mam eKonto, ale zrezygnowałem z karty skoro mam za nią regularnie płacić - już mi jedna z Inteligo wystarczy. |
Cytat:
Nie ma opłaty miesięcznej :nie: :D Mówię o debetowej (VISA Electron), kredytowa jest płatna (VISA Classic) :taktak: |
Karta w mbanku jest darmowa(przynajmniej dla ekonta)wystarczy zadzwonić i zamówić.A debetowa jest chyba już płatna,ale nie wiem ile:)
|
Cytat:
Kredytowa jest tylko płatna :taktak: |
Chciałem założyć konto w mbanku, czy rzeczywiście ono nic nie kosztuje. Chodzi mi o konto, na którym raczej kasę będę trzymał sporadycznie. Czasami coś na nie wpłacę lub ktoś mi na nie prześle. Czy takie konto może być puste przez dłuższy czas, czy jest jakiś limit?.
|
ekonto:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Konto:
http://www.mbank.com.pl/przewodnik/oplaty-ekonto.html Karta debetowa: http://www.mbank.com.pl/przewodnik/o...ron-debet.html Karta kredytowa: http://www.mbank.com.pl/przewodnik/o...velectron.html Jakieś pytania :> |
mBank
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:41. |