Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   jak bank netowy? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-bank-netowy-50683/)

DreamCrusher 05.04.2005 15:21

jak bank netowy?

witam!
jaki jest wg Was nejlepszy bank internetowy (brak oplat za prowadzenie konta i kwoty minimalnej itp), prosilbym o jakies plusy i minusy bankow do ktorych jestescie zapisani. poki co mysle o zapisaniu sie do mbanku.

Piterniel 05.04.2005 15:26

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ighlight=mbank
http://www.nawigator.biz/banki/konta_bankowe.html
http://www.banki-internetowe.pl/
http://www.banki.republika.pl/
http://bankionline.com/
http://www.dolar.pl/

B@rtek 05.04.2005 15:31

mBank i żaden inny ;)

Korzystam od stycznia 2004r. :D

Tylko, że nie mam eKonta tylko IzzyKonto, ale to prawie to samo, tylko nie można brać kredytów i nie ma kilku opcji :nie:

Dlaczego wybrałem ten bank?

Bardzo niskie koszty np. przelewów itp.

Bezprowizyjna wypłata w bankomatach Euronet'u i WBK'a :D :)

Przelewy do inny banków dochodzą bardzo szybko :taktak:

raven66 05.04.2005 15:39

zdecydowanie mBank
miałem mBank i Inteligo - z Inteligo zrezygnowałem po roku bo miałem dość
mBank został :)

kizio 05.04.2005 15:44

ja mam IzzyKonto w mBanku. Solidny, szybki bank. Przelwy dochodza nawet tego samego dnia, jedyny minus to oplata za przelew zewnetrzny (do innego banku) 50gr ale da sie zyc.

B@rtek 05.04.2005 15:49

Cytat:

Napisany przez kizio
ja mam IzzyKonto w mBanku. Solidny, szybki bank. Przelwy dochodza nawet tego samego dnia, jedyny minus to oplata za przelew zewnetrzny (do innego banku) 50gr ale da sie zyc.

Ale tylko 50gr, za to teraz jest karta za darmo :D :)

Piterniel 05.04.2005 16:08

Ja mam osobiście Inteligo ;)
Przelew 1zł i jak dla mnie PLUS, że ma dużo odziałów w polsce ;)

REi 05.04.2005 16:11

pytanie co do bankow www :) - czy w ktorymkolwiek mozna otrzymac Vise Electron ale umozliwiajaca zakupy przez internet (dodatkowe 3 cyfry w polu z podpisem) ?

Smartek 05.04.2005 16:12

tego IzzyKonto moga miec niepelnoletni? lol..
ja ze starszym mam konto w Lukasie - super, 0 oplat, dobre zabezpieczenia [token itp.] polecam
pozdro ;)

AleX69 05.04.2005 16:19

Cytat:

Napisany przez REi
pytanie co do bankow www :) - czy w ktorymkolwiek mozna otrzymac Vise Electron ale umozliwiajaca zakupy przez internet (dodatkowe 3 cyfry w polu z podpisem) ?

mam inteligo od poczatku jego istnienia i jestem zadowolony

co do nr na karcie visa electron
z przodu mam mniej wiecej tak:
1234 1234 1234 1234
a z tylu karty w miejscu podpisu dodakowe trzy cyfry
1234 1234 1234 1234 123

REi 05.04.2005 16:23

wlasnie zauwazylem ze izzy ma takie cos - i jedno jeszcze pytanie: Czy te konto nic nie kosztuje nawet gdy jest puste? (Intelligo jest bezplatne od 100pln)

qfir 05.04.2005 16:53

a ja mam takie pytanie: czy w mBanku mozna sobie otworzyc konto walutowe (konkretnie chodzi mi o dolary), a jak nie to w ktorym banku mozna to zrobic?

kizio 05.04.2005 16:58

Cytat:

Napisany przez REi
wlasnie zauwazylem ze izzy ma takie cos - i jedno jeszcze pytanie: Czy te konto nic nie kosztuje nawet gdy jest puste? (Intelligo jest bezplatne od 100pln)

z tego do wiem to jest bezpłatne. ja mam na nim czasami 1zł i nic nie place.

Pawel_k 05.04.2005 17:08

a ja sobie mam ING BŚ ;) i nie narzekam, przelewy 0 zl :)

devil-80 05.04.2005 17:10

Cytat:

Napisany przez qfir
a ja mam takie pytanie: czy w mBanku mozna sobie otworzyc konto walutowe (konkretnie chodzi mi o dolary), a jak nie to w ktorym banku mozna to zrobic?

Niestety nie można otworzyć takiego konta w mbanku:(
Napewno można w wbk i pko ,ale pobierają opłaty,które są dość duże(tzn.jak ktoś ci wpłaci kasę na konto w obcej walucie oni pobierają prowizję a oprócz tego przeliczają na pln wg swojego kursu)
Mam konto w mbanku(nawet 2)ekonto i emax+ i jestem jak narazie w miarę zadowolony.

Smartek 05.04.2005 17:40

hm.. no to ja mam pytanie - jesli bym sobie zalozyl konto w IzzyKonto to czy nie mozna miec darmowych przelewow? bo placic 2zl/50gr za przelew to bezsens troche.. skoro moge miec w lukasie za free
pozdro ;)

mr_spock 05.04.2005 17:48

mam konto w mBanku - dwa rachunki emax i ekonto i jestem zadowolony
minusem jest ta prowizja 50gr, wprowadzona dopiero od jakiegos czasu :/

Slyszalem jeszczo o Volkswagen banku - tam jest zero oplat.

B@rtek 05.04.2005 19:09

Cytat:

Napisany przez Smartek
hm.. no to ja mam pytanie - jesli bym sobie zalozyl konto w IzzyKonto to czy nie mozna miec darmowych przelewow? bo placic 2zl/50gr za przelew to bezsens troche.. skoro moge miec w lukasie za free
pozdro ;)

@Smartek

Przelewy wew. nic nie kosztują i dochodza odrazu :nie:

Także odrazu dochodzą do np. MultiBanku, który należy do grupy BRE w której skład wchodzi też mBank, ale przelew kosztuje już 0,50gr ;)

A skąd wziąłeś to 2zł? :|

P.S.
karta jest teraz za darmo :D :)

rosol 05.04.2005 19:09

Ja mam Inteligo i powiem wam, ze gdyby nie brak bankomatów/oddziałów w moim miescie zdecydowałbym się na mBank (prowadzenie konta za darmo, przelewy 50gr, karta za friko). Ale teraz tez nie narzekam (prowadzenie za darmo przy srednim saldzie 100zl, przelew 1zl,karta 0,99 na miesiac). Mam oddzial banku PKO w miescie i kase tez wplacam za darmo.

wolfen3 05.04.2005 19:14

Mbank i żaden inny :D

B@rtek 05.04.2005 19:15

Cytat:

Napisany przez wolfen3
Mbank i żaden inny :D

Ja to powiedziałem pierwszy :P

wolfen3 05.04.2005 19:31

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
Ja to powiedziałem pierwszy :P

a nie Cezary Pazura ? :)

ro29 06.04.2005 00:34

Chyba Inteligo

Witam !
Co prawda nie mam aktualnie żadnego konta - tym bardziej w banku internetowym, ale bardzo poważnie zastanawiałem się nad założeniem takiego - tylko w Inteligo. Mimo pewnych wad - głównie opłaty za prowadzenie itd., to są dwie największe zalety - bardzo dużo bankomatów PKO bez prowizji (np. mam jeden niecałe 100 m od domu i kolejne 3 w promieniu 2 km), możliwość bezprowizyjnych wpłat w każdej agencji i oddziale PKO. A na dodatek trwa jeszcze ta promocja - PCWORLD pół roku za darmo
To tyle mojej opinii
ro29

mr_spock 06.04.2005 02:51

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !
Co prawda nie mam aktualnie żadnego konta - tym bardziej w banku internetowym, ale bardzo poważnie zastanawiałem się nad założeniem takiego - tylko w Inteligo. Mimo pewnych wad - głównie opłaty za prowadzenie itd., to są dwie największe zalety - bardzo dużo bankomatów PKO bez prowizji (np. mam jeden niecałe 100 m od domu i kolejne 3 w promieniu 2 km), możliwość bezprowizyjnych wpłat w każdej agencji i oddziale PKO. A na dodatek trwa jeszcze ta promocja - PCWORLD pół roku za darmo
To tyle mojej opinii
ro29

utrzymanie konta + prowizja ze przelewy + przelewy do zus (jesli odprowadzasz skladki)
I masz PCWORLD i jeszcze piwko...

Jaki bank reklamuje teraz Marek Kondrat ? IMG ?
tez podobno fajny

B@rtek 06.04.2005 07:33

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Jaki bank reklamuje teraz Marek Kondrat ? IMG ?
tez podobno fajny

ING Bank Śląski :D

Ormianin 06.04.2005 07:59

Jestem w kazdym banku,... ale przyznaje ze e-banki najbardzej profesjonalne w mojej kolejnosci to: Inteligo, potem mbank, potem byl kiedys LG a teraz zostal wykupiony bank skandynawski NordSea, nastepnie VL, po nim multibank, a potem cala reszta innych siebie wartych... byl juz ten temat i bylo bardzo obszernie, do wyszukiwarki wystarczy wpisac e-banki

Air 06.04.2005 08:08

Cytat:

Napisany przez REi

W Inteligo tak jest, ale również w Mbanku. Z Mbankiem jest kłopot ponieważ nie wszystkie sklepy internetowe przyjmuja ich karty, chociaż to również Visa Electron. Z inteligo nie ma problemu.

piotrek123 06.04.2005 09:14

Czy ktoś wie jek długo idzie przelew na konto w inteligo?
Wczoraj wpłaciłem pieniążki w PKO BP a dzisiaj jeszcze ich nie mam na koncie.

Air 06.04.2005 09:32

Cytat:

Napisany przez piotrek123
Czy ktoś wie jek długo idzie przelew na konto w inteligo?
Wczoraj wpłaciłem pieniążki w PKO BP a dzisiaj jeszcze ich nie mam na koncie.

Zależy o której godzinie je wpłaciłeś. Będą dzisiaj po pierwszym księgowaniu, po 10 rano.

piotrek123 06.04.2005 10:31

Cytat:

Napisany przez Air
Zależy o której godzinie je wpłaciłeś. Będą dzisiaj po pierwszym księgowaniu, po 10 rano.

Rzeczywiście naliczyli po 10 :)

sc0rpi0 06.04.2005 15:50

Mam pytanie do posiadaczy kart debetowych Visa w mBanku. Czy przy posiadaniu tej karty jest mozliwe aby wybrac np. w bankomacie wiecej kasy niz ma sie na koncie? Pytam tylko w celach bezpieczenstwa bo sam nie zamierzam wybierac ponad stan tylko boje sie ze jakby mi karta zginela zeby zadna niepowolana osoba nie sprowadzila na mnie dlugow.

qfir 06.04.2005 15:58

a co powiecie o eurobanku? oplaca sie tam zakladac konto?

B@rtek 06.04.2005 16:53

Cytat:

Napisany przez sc0rpi0
Mam pytanie do posiadaczy kart debetowych Visa w mBanku. Czy przy posiadaniu tej karty jest mozliwe aby wybrac np. w bankomacie wiecej kasy niz ma sie na koncie? Pytam tylko w celach bezpieczenstwa bo sam nie zamierzam wybierac ponad stan tylko boje sie ze jakby mi karta zginela zeby zadna niepowolana osoba nie sprowadzila na mnie dlugow.

Kartą debetową możesz wypłacić tylko tyle pieniędzy ile masz na koncie i tak jest w każdym banku.

Oprócz Inteligo bo oni przyznają debety :D

A pozatym za chyba 1,70zł miesięcznie masz ubezpieczenie karty w mBanku :taktak: :D

ZiP 06.04.2005 18:34

W mBanku kartę wydają za darmo, no ale chyba jest za to jakaś opłata miesięczna? :>
Bo mam eKonto, ale zrezygnowałem z karty skoro mam za nią regularnie płacić - już mi jedna z Inteligo wystarczy.

B@rtek 06.04.2005 20:00

Cytat:

Napisany przez ZiP
W mBanku kartę wydają za darmo, no ale chyba jest za to jakaś opłata miesięczna? :>
Bo mam eKonto, ale zrezygnowałem z karty skoro mam za nią regularnie płacić - już mi jedna z Inteligo wystarczy.

Z tego co wiem to karta w mBanku jest za darmo :>

Nie ma opłaty miesięcznej :nie: :D

Mówię o debetowej (VISA Electron), kredytowa jest płatna (VISA Classic) :taktak:

devil-80 07.04.2005 17:46

Karta w mbanku jest darmowa(przynajmniej dla ekonta)wystarczy zadzwonić i zamówić.A debetowa jest chyba już płatna,ale nie wiem ile:)

B@rtek 07.04.2005 17:55

Cytat:

Napisany przez devil-80
Karta w mbanku jest darmowa(przynajmniej dla ekonta)wystarczy zadzwonić i zamówić.A debetowa jest chyba już płatna,ale nie wiem ile:)

Pisałem wyżej, że debetowa jest bezpłatna i to do każdego konta :taktak:

Kredytowa jest tylko płatna :taktak:

mikas 07.04.2005 18:45

Chciałem założyć konto w mbanku, czy rzeczywiście ono nic nie kosztuje. Chodzi mi o konto, na którym raczej kasę będę trzymał sporadycznie. Czasami coś na nie wpłacę lub ktoś mi na nie prześle. Czy takie konto może być puste przez dłuższy czas, czy jest jakiś limit?.

DreamCrusher 07.04.2005 18:59

ekonto:
Cytat:

- nie pobieramy opłat za jego otwarcie i prowadzenie
- nie wymagamy stałych wpłat ani utrzymywania kwoty minimalnej

ZiP 08.04.2005 11:38

Cytat:

Napisany przez mikas
Chciałem założyć konto w mbanku, czy rzeczywiście ono nic nie kosztuje. Chodzi mi o konto, na którym raczej kasę będę trzymał sporadycznie. Czasami coś na nie wpłacę lub ktoś mi na nie prześle. Czy takie konto może być puste przez dłuższy czas, czy jest jakiś limit?.

Jasne, nic nie kosztuje - pod warunkiem że zrezygnujesz z karty i innych usług dodatkowych. Ja tak mam, konto używam sporadycznie i nic mnie to nie kosztuje :)

mikas 08.04.2005 12:45

Cytat:

Napisany przez ZiP
Jasne, nic nie kosztuje - pod warunkiem że zrezygnujesz z karty i innych usług dodatkowych. Ja tak mam, konto używam sporadycznie i nic mnie to nie kosztuje :)

A słyszałem że karta jest za darmo i nic nie kosztuje .

B@rtek 08.04.2005 14:00

Konto:

http://www.mbank.com.pl/przewodnik/oplaty-ekonto.html

Karta debetowa:

http://www.mbank.com.pl/przewodnik/o...ron-debet.html

Karta kredytowa:

http://www.mbank.com.pl/przewodnik/o...velectron.html

Jakieś pytania :>

CIAPEK 08.04.2005 16:29

mBank

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:41.