![]() |
To nawigacje dystrybuuj***261; ju***380; za free?
Regulamin forum :czytaj: |
Pomocy. Jak nagrać płytę do nawigacji Blaupunkt Travel Pilot z Forda Mondeo???
Witam.
Sciągnąłem sobie spakowany plik z navigacją i nie wiem co dalej. Jak to nagrać? ćzy to ma być CD czy DVD? W pliku była nastepujaca informacja: "Nagrywać na załączonym profilu(wkleić do folderu Profiles) CloneCD. Ustawić język angielski metryczny tam znajduje się lektor. w razie pytań kontakt na forum www.cdrinfo.pl pozdrawiam Yetixxl :)" Czy ktoś moze mi pomóc i napisac co z tym zrobić? Pozdrawiam. |
Cytat:
Je***380;eli zostanie opracowana jaka***347; metoda kopiowania, podam j***261; na forum. Teraz ju***380; wiesz zapewne dlaczego wiele osob omija szerokim ***322;ukiem system E. edit. pozwoli***322;em sobie zmieni***263; tytu***322; tematu aby rezutlaty wyszukiwania przez zainteresowanych by***322;y bardziej przejrzyste |
P***322;yta wygl***261;da prawie tak samo. I ma znaczek E
|
A jak wyglada plyta? moze tylko pudelko jest od E :)...
Tak czy siak jesli to E/EX to ciezko zrobic kopie... |
Skoro m***243;wisz, ***380;e masz system E to nie mam powod***243;w aby CI nie wierzy***263; ;)
Jest strasznie du***380;o modeli navi i juz cie***380;ko sie w tym po***322;apa***263;. Zadzwo***324; do Balupunkta do Wawy i Ci powiedz***261; dok***322;adnie co i jak :P Jak by nie patrze***263; to dowiedzia***322;em si***281;, ***380;e E ma takie samo zabezpieczenie jak EX - ale to tylko ciekawostaka. Wracajac do E, o kopii domowymi sposobami mo***380;esz zapomnie***263;. |
Sam nie wiem.
Wiem, ***380;e na 100% mapa ze sdj***281;cia dzia***322;a w Caddy z 2007 roku, poniewa***380; j***261; u***380;ywam :) Sprawdza***322;em wersj***281; DX (copia) i nie dzia***322;a***322;a. Z rozpiski wynika, ze to DVD a moja to CD. Zreszt***261; Caddy ma 2 rodzaje navi tak VW T5. Caddy czarnobia***322;a czyta CD i kolorowa czyta DVD T5 ma kolorowe jedna czyta tylko DVD navi a druga dodatkowo MP3 i audio. |
Cytat:
Bo wychodzi na to, ze mapa do Twojego auta powinna byc w systemie EX, z którym kompletnie nie miałem do czynienia. Tu masz rozpiskę. DX Kompatibilny z: Kod:
-Blaupunkt Travelpilot DX- N, DX-N online, DX-N TV, DX-N Multimedia, DX-R 70, DX-R52, DX-V, DX-V TV, DX-V Multimedia, RNS 4, DX-R4, DX-R5Kod:
Blaupunkt Travel Pilot E1, E2, E Freestyle Kod:
-Volkswagen - RNS MFD DVD w: Caddy, Eos, Golf, Golf Plus, Jetta, Passat, Passat Variant, Touran (> 05/05), RNS2 DVD dla: T5 Multivan, Touareg (> 05/05)Niestety trudno wypowiedzieć mi się o kompatybilności EX z innymi systemami, a nie chciałbym Cie wprowadzić w błąd. |
Tak to orygina***322; i dzia***322;a w VW Caddy z 2007 roku.
Auto Navi ma fabryczne i z czarno-bia***322;ym wy***347;wietlaczem. |
Masz orginalna navi VW i chodzi ci ta mapa?Czegos tu nie rozumiem,, Nie slyszalem zeby byly montowane kiedys E, starsze Vw/Audi mialy mapy w systemie rns (z tego co wiem nie ma mapy na polske), nowsze DX... Jest pare sposobow zeby to rozpoznac, ale najlepiej poprostu wlozyc mape...
|
Cytat:
Bardzo często też na ulotkach oraz pudełkach z mapami są wypisane kompatybilne modele. Tak jak widac nawet na Twoim foto. |
W takim razie pozostaje pytanie jak rozpozna***263; Navi, kt***243;ra czyta DX a kt***243;ra E ?
|
w VW by***322;o co najmniej kilka system***243;w nawigacyjnych...
Mapy E nie dzia***322;aj***261; w navi DX i na odwr***243;t... Ka***380;da nawi ma sw***243;j system i korzysta tylko z wybranego typu map, nie ma uniwesalnej, kt***243;ra by czyta***322;a mapy w r***243;***380;nych systemach. |
Pytałem, ponieważ w innym temacie mówiono, że na zwykłej nagrywarce się nie da ale na innej tak. Tyle, ze info nie poszło na forum tylko na PW zadającego pytanie :(
Może dodam jeszcze pytanie czy na takiej nawigacji (VW) będą działały mapy w wersji DX skoro nie da się wykonać kopii bezpieczeństwa powyższej mapy ? Sprawdzał może ktoś ? |
W chwili obecnej system E jest nie do skopiowania.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=60750 :czytaj: |
Nawigacja Samochodowa system E / EX
Ilość załączników: 2
Witam
Posiadam oryginał nawigacji samochodowej TravelPilot Blaupunkt taki jak w załączniku. Chciałbym zrobić sobie kopię bezpieczeństwa ale żaden program do wykrywania zabezpieczeń nic nie wykrywa. Robiłem obrazy Alkoholem, BlindWrite, CloneCD i kopia nie działa :( Czy ktoś wie jak sprawdzić zabezpieczenie ? Zabezpieczona jest na pewno, ponieważ jest nawet info na opakowaniu. |
dzieki za info:)
zalezy mi na mapie jak rowniez na cd, tuner dlatego kupie radio z nawigacja... co do map mysle ze dx beda w dobra strone sie polepszac... zdecydowalem i szukac blaupunkt dx52 (kompromis miedzy dzwiekiem, mapami a cena:)) dzieki i pozdr ps. jak by tos mial w bdb stane to chetnie kupie:) |
Je***380;eli Ci naprawd***281; zale***380;y na dok***322;adnej mapie to tak naprawd***281; zostaje tylko automapa na palmtopa to, je***380;eli chodzi o dok***322;adno***347;***263;. Moja dziewczyna je***378;dzi z automapa i iGO i sobie bardzo chwali ( robi miesi***281;cznie ok. 4- 4,5 ty***347; km ) Je***380;eli chodzi o cz***281;ste uaktualnienia map Dx i Beckera to decyduj***261;cy wp***322;yw ma rynek zachodni ( i nie chodzi tu o to, ***380;e u nas jest ma***322;o tego sprz***281;tu tylko, ***380;e 90% je***378;dzi na piratach, dlatego producenci maja nas ***8230;.) Praktycznie raz w roku ka***380;dy producent wypuszcza nowe mapy ( lub dwa razy w roku DX) Becker ma zdejmowany panel. R***243;***380;ni***261; si***281; kolorem wy***347;wietlacza
|
Becker Indianapolis raczej nie:)(drogo) wolalbym ktoregos z serii traffic 47... a skad wiesz ze wyjdzie nowa mapa na poczatku roku? niedawno przeciez wyszla( sa na allegro) i ponoc sa gorsze niz na blaupunkt:/ kurcze mam naprawde problem bo zalezy mi na mapie polski... przegladam fora i ludzie pisza ze jakosciowa nieznacznie jest lepszy becker a co do map to blaupunkt dx jest lepszy (wciaz produkowany i poprawiajacy mape) a becker mi odraqdzali ze wzgledu na mapy polski(ze nie bedzie dobrej bo i m nie zalezy na polsce)... aha i najwazniejsze czy becker'y z serii traffic 47... maja zdejmowany panel??? i czym si eroznie te modele 47... od siebie?:)
dzieki i pozdr |
Ja bym bra***322;, Beckera bo gra lepiej na 100% Posiada dwa tunery radiowe i jako nawigacja jest bardzo dok***322;adna a nowa mapa Polski b***281;dzie na pocz***261;tku roku. Nie ma te***380; problemu z mapami do Beckera. Na 99% w nowym roku do tego radia wyjdzie spolszczenie menu i Polski lektor.A jak si***281; mocno podpali***322;e***347; to proponuje Becker Indianapolis - Polskie menu i lektor oraz bluetooth Ale wyb***243;r nale***380;y do Ciebie.
|
dzieki za info:) podpalilem si ena becker traffic bo ponoc lepiek gra niz blaupunkt travelpilot...:) ale skoro mapa jest gorsza to nie ma sensu....
|
Witam kopie zrobisz bez problemu :) Je***380;eli chodzi o pokrycie Polski jest kiepskie z tego, co pami***281;tam to chyba gorsze ni***380; Polska w DX, z 2005/2006 wi***281;c nie ma, co si***281; napala***263;. Oczywi***347;cie Europa zachodnia ma pi***281;kne pokrycie a sama nawigacja Beckera te***380; jest ok. Na dzie***324; dzisiejszy pokrycie polski w mapach Becker wzros***322;o chyba tylko w modelach Indianapolis mo***380;e te***380; Cascade ale jeszcze nie sprawdza***322;em.
|
Mapa Becker Traffic pro ... pytanko
Witam
mam takie pytanko do znawcow:) chodzi mi o najnowsz mape pro 9.0 bodajrze (mapa polski) jakie jest pokrycie? takie jak w teleatlas dx na blaupunkt?? i najwazniejsze czy mozna zrobic kopie bezpieczenstwa tej mapy?? z gory dzieki za info pozdr,Artur |
W tym temacie już za wiele było powiedziane.
Topic zostaje zamknięty :gerda: |
Blaupunkt DX mapa PL
Czy masz możliwośc udostepnienia takiej mapy;)
Cytat:
|
Tak jestem zainteresowany softem do DX-R52
|
Cytat:
Sproboj wypalic na innej kopiarce i z minimalna predkoscia. Pokombinuj tez z roznymi plytkami. Oczywiscie wypalaj w CloneCd w odpowiednim profilu. Sciagnij sobie pewny obraz Teleatlasu- to tak na marginesie.:) |
Mam taki problemik kopia bezpieczeństwa chodzi mi w Audi a jak wkładam do VW passata to wyskakuje komunikat że niekompatybilna, od czego to zależy???
|
Jesli ktos chce update softu do Navi Blaupunkta to moge podac. Wgralem przed chwila i chodzi.
Soft nadajacy sie do: DX_R70 / RNS4-FH / DX-R52 / RNS4-VW / TP170 Ford / AUDI_NAV4, !NoMapZF, ASF / AUDI_2DIN, VW_2DIN / VW Colorado (Touareg) / RGS_09 Travelpilot DX-N / etc. |
Wiecej miast jest w detalach tzn. sa wprowadzone nazwy ulic,( nie tylko Warszawa) no i drugorzedne drogi tez juz sa. Sciagnij i wypal, to kosztuje tylo 1 rolling.
|
Witam wszystkich, czytam forum od dawna, ale dopiero się dziś zarejestrowałem:P . Przy okazji pozwolę sobie podziekować za majową pomoc uzyskana od jednego z forumowiczów w wykonaniu kopii bezpieczeństwa:D Podziękowanie spóźnione, ale szczere:)
A teraz mam pytanko do posiadaczy wersji 2006/2007, jakies wielkie różnice juz odkryliście w stosunku do wersji poprzedniej? Jak z błędami? A może juz ktos wypróbował ją po Warszawie i okolicach? Jak śmiga sie po kraju? Pytam, bo nie wiem czy warto wejść w jej posiadanie:D Pozdrawiam Piotr |
Tez jestem tym zainteresowany.
|
zdradz jak wrzucic pl lang do obrazu plyty albo wrzuc na torrenta jesli mozesz
|
Jest ju***380; nowa mapa DX 2006/2007 CZ/PL z polskim lektorem ;)
|
Cytat:
wypalilem za pierwszym razem na jakiejs najtanszej plytce 8x nagrywarka Liteon 16h5s bios od 16h6s |
Szkoda ze ja do tego torrenty nie mam dostepu. Mieszkam w Niemczech i wyslalem smsa przy rejestracji celem uzyskania kodu. Niestety nie dziala na zagranicznych operatorow, wiec z rejestracji nici. Wrzuccie to ta osla.
|
Cytat:
dziala prawidlowo. Verbatim MetalAzo, LG GCE 8320B [1.04] x8. |
Jeśli ktoś ma coś świeżego to tez niech wrzuci na torrenta
|
Zapraszam tutaj http://torrenty.org/torrent/55707
|
Cytat:
|
Mam nagrywarke LITEON tylko nie wiem jaką bo nie pamiętam i na profilu 3.x dla CDclona dla odczytu i zapisu udało mi się skopiować z kopii na płyty: Verbatin, Benq, Platinum, copyme a nie udało na sony, TDK, i jeszcze pare innych. Z tego samego obrazu!!!! Moja navi jest wybredna raczej. Z oryginału ale niemieckiego wypaliłem na sony bez problemów czyta. Innych nie sprawdzałem. CHodzi mi o Polska czechy.
Pozdrwka Ćwiczcie ja skopałem z 8 płytek sony potem kupiłem około 10 różnych i kopiowałem i sprawdzałem z których czyta. Teraz kupie jeszcze po dwie z tych co jest ok nagram i zobacze co będzie nap[isze. 3majta sie PIRATY!!!! |
Czy istnieje jakas metoda sprawdzenia czy wypalona kopia jest dobra bez wsadzania do navi np przez zgranie calej zawartosci plyty na dysk wtedy do testow mozna by wykorzystywac CDRW?
|
No i ładnie mi wypaliło na Lg GSA 4163 z firmwarem A106, coś ta LiteON nie chciała tego łyknąć. Jednak to nie była wina płyt.
Wrzuce obraz mapy Polska/Czechy 2006/2007 na torrenta |
Niestety zmiana firmaware też nie pomogła, dzsiaj pożycze jeszcze nagrywarke LG od znajomego i jeszcze raz spróbuje
|
Ze sciagnietym obrazem Deutschland 2007 z emule nie mialem problemow z wypaleniem. Hula az milo. Uzylem CloneCd i tanie plytki z Aldika. Kopiarka TEAC, szybkosc wypalania minimalna tzn. 8X (mniej nie moglem) Oczywiscie profil taki jak podalem wyzej.
|
ja wlasnie na tym Liteonie spokojnie wypalilem Germany 2007. Zmien firmware na ten ktory pali jak najnowsza 16h6s i na pewno pojdzie. Tu masz link firmware. Jak Ci sie uda wrzuc obraz plyty na emule albo torrenta
|
a jak***261; nagrywarkie polecacie?? Ja niby nagrywam na LiteOn 16h5s z najnowszym biosem na p***322;ytach TDK niebieskich, jutro spr***243;buje na Sony, bo na takiej p***322;ytce mam w***322;a***347;nie mape Polska/Czechy 2006/2007
|
Cytat:
Cytat:
|
tak wlasnie jest z tymi sciagnietymi obrazami
nawet nie masz pewnosci czy nie sciagneles 2003 mapy |
Pr***243;buje te***380; wypali***263; Deutschland 2006-2007 poci***261;gni***281;tego z os***322;a i lipa, pr***243;bowa***322;em r***243;***380;nych profili w clone i nic:-( przy wypalaniu u was te***380; pokazuje ,***380;e s***261; s***322;abe sektory od LBA 90 do 615 ??
|
Ja u siebie kupiłem navi MFD2 już z wgranym lektorem i jak włoże obojętnie jaką płyte, nawet taką przywiezioną z niemiec to i tak po polsku gada.
Wybieram tylko język navi angielski (metryczny) |
Cytat:
|
a to oprogramowanie da sie skads sciagnac czy tylko serwis pozostaje?
|
jest taka mozliwosc - kwastia zdobycia oprogramowania
podobno w niektorych serwisach w polsce zmieniaja widzialem kiedys taka mcd z wgranym polskim menu wiec musi byc taka mozliwosc |
a wlasnie jest mozliwosc zmiany jezyka na polski w menu navi (navi mcd) ??
|
udalo mi sie poprawnie wkleic polskiego lektora do polskiego menu do MFD.
niestety soft narazie jest tylko do wesji C i D ale polski lektor zostaje na stale. oprogramowanie serwisowe nie jest zabezpieczone i dlatego nie ma problemu z wypaleniem. do najnowszej mapy nie ma sensu dogrywac polskiego bo chodzi z tej starszej wersji |
Cytat:
Tez wypalalem miedzy innymi z Nero. Wyladowalo w koszu.(( Tak jak kolega wyzej napisal:ingerujac w obraz (nawet wystarczy rozpakowac i ponownie zlozyc) nie mozna z nim juz nic zrobic. Chyba ze sa szpece i wiedza jak to obejsc. Byl tutaj taki jeden na forum co zmienia lektora, obiecal mi pomoc, ale jakos bylo tylko ogolnikowo, bez konkretow no i na tym sie skonczylo. |
tutaj jest dokladnie opisane jak zmienic jezyk w navi, na koncu koles pisze zeby palic w normalnym programie typu nero ale zmarnowalem 5-6 plyt i mi sie nieudalo, jezeli ktos chce sprobowac podaje linkdo pdfa. Jak sie komus uda niech napisze
|
deutschland 2006/07 chodza na polskim lektorze z wersji polska czechy 2005/06+lektor. tak zreszta jak wiekszosc map z nowszych wydan.
tez probowalem modyfikowac obraz w ULTRA ISO i bez powodzenia. ingerujac w obraz nie wypalisz juz go poprawnie |
Kto wie jak zmienic lektora na polski w Teleatlasie Deutschland 2007? Walcze juz z tym ponad tydzien i zero sukcesow. Zmieniam co prawda pliki odpowiedzialne za glos, ale tak zmodyfikowany obraz plyty po wypaleniu za pomoca CloneCD, navi mowi ze plyta niewlasciwa. Oryginalny obraz sciagniety z osla i wypalony przeze mnie chodzi bez problemu. Cos mi sie wydaje ze przy zapisie z "UltraISO"zmodyfikowanego obrazu Safedisc idzie sie pasc, dlatego plytka nie dziala. Jest jakies na to lekarstwo? Moze inaczej podmienia sie pliki dzwiekowe?
|
Moje niezawodne cd (dzialaly na kaprysnych navi) to Verbatimy AZO (jak ktos ma ze startych zapasow metal azo to pewnie tez, ale teraz chyba sa tylko cristal azo i to nie w kazdym sklepie,) ewentualnie na pastelach albo TDK (TDK metalic, ale zwykle tez nie sa zle).
@MoSeS: Zgrywasz na tym samym profilu co nagrywasz, ale jak masz porysowana plytke to ciezko zrobic dobry obraz (najlepiej jeszcze jak masz do dyspozycji w miare swiezy tloczony) |
Ja uzywam nawet te z Aldika i nie mam problemow przynajmniej w moim navi. Nie znaczy to jednak ze w innych tez bedzie dzialac. Kumpel ma paska, navi model w nim starszy i jest bardzo kaprysny. Zatem probowac tez z roznymi rollingami. Szczegolnie dobre sa czarne do tych celow, no ale te sa tez drozsze.
|
przy uzyciu clonecd i np. ostatniego podanego profilu dla teleatlasu.
uzyj jak najnizszej predkosci odczytu rzedu 2-4x, nastepnie tym samym profilem nagraj tez z minimalna predkoscia 2-8x jaka Twoja nagrywarka oferuje (moj Liteon 16H5s minimalnie pali na 8x) ale Germany dx 2006-2007 wypalil idealnie za 1 razem na jakiejs najtanszej plytce z hipermarketu |
No to teraz tylko pytanko, czym i na jakim profilku zgrac plyte na dysk twardy??
@Lanumisu - wielkie dzi***281;ki za pomoc, takich ludzi jak Ty wiecej potrzeba, aby ten kraj by***322; mocny |
Cytat:
Dla Clone: [CloneCD ReadPrefs] ReadSubData=0 ReadSubAudio=0 RegenerateData=0 AbortOnReadError=0 FastErrorSkip=1 IntelligentBadSectorScan=0 SectorSkip=100 ReadSpeedData=4 ReadSpeedAudio=4 NoErrorReport=1 FirstSessionOnly=0 AudioQuality=2 [CloneCD WritePrefs] DontRepairSubchannelData=0 AlwaysCloseLastSession=1 AmplifyWeak=2 WriteSpeed=4 [CloneCD DefaultReadPrefs] ReadSubData=0 ReadSubAudio=0 RegenerateData=0 AbortOnReadError=0 FastErrorSkip=1 IntelligentBadSectorScan=0 SectorSkip=100 ReadSpeedData=4 ReadSpeedAudio=4 NoErrorReport=1 FirstSessionOnly=0 AudioQuality=2 [CloneCD DefaultWritePrefs] DontRepairSubchannelData=0 AlwaysCloseLastSession=1 AmplifyWeak=2 WriteSpeed=4 [Common] ImageIndex=0 NoDelete=0 [Caption] DE=SafeDisc ab 3.* Dla Alcoholu: [SafeDisc 3/4] MAX Read Speed=2400 Skip Read Error=1 Fast Skip Read Error=1 Read SubChannel Data=0 Read PreGap Area=1 MAX Write Speed=2400 Fix EFM Error=1 Burn RMPS on Disc=0 RecordMethodCount=3 RecordMethod_00=0x04 RecordMethod_01=0x03 RecordMethod_02=0x02 W Alcoholu wprowadz to do AxType.ini. Tu jeszcze gotowiec dla CloneCD: [CloneCD ReadPrefs] ReadSpeedData=1 ReadSubData=0 RegenerateData=0 ReadSpeedAudio=1 AudioQuality=0 FirstSessionOnly=0 ReadSubAudio=0 FastErrorSkip=2 AbortOnReadError=0 NoErrorReport=0 IntelligentBadSectorScan=0 SectorSkip=100 [CloneCD WritePrefs] DontRepairSubchannelData=1 AlwaysCloseLastSession=1 AmplifyWeak=1 WriteSpeed=1 [Common] ImageIndex=0 NoDelete=0 DVD=0 [Caption] DE=Teleatlas W tym profilu nie musisz juz nic zmieniac, jest skonfigurowany dla Teleatlasa. mam nadzieje ze wiesz jak profil wprowadzic do programu (edytujesz plik tekstowy, zapisujesz i wprowadzasz w folder "profiles" w ClonieCD) albo podmieniasz za inny profil, z ktorego nie korzystasz. Jak tak masz skonfigurowane programy, to wypalona plytka musi zadzialac, pod warunkiem dobrego obrazu mapy.Zycze powodzenia.;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pytam bo probowałem ale jakos nie działa, czym zgrać obraz i czym nagrywac i na jakim profilu?? Słyszałem, że dobrze jest nagrywać na płytach 800 MB ale nie wiem czy to nie jest bujda. Prosze o pomoc... |
tak wlasnie weszlo ale jest problem z mapami na PL jako ze obsluguje mapy od 6.50 w gore a na Polske jest 6.45 oraz 6.32 oraz eastern_europe 6.08 wiec chwilowo jest problem.
Wiecej o wersjach tt znajdziesz http://tomtom.com/products/index.php...u7sqfuvhb3d5k3 |
Cytat:
|
Witam
czy wiecie sk***261;d i czy mo***380;na si***261;gn***261;***263; map***281; polska\czechy 06\07 dx?? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Niby tak mało dodano w nowej mapie ale moja okolica jest sporo rozrysowana co do wersji 2006. :)
|
mam nowa polske [2006/07] i przyznam ze widac pewne popstepy w pracach nad naszym panstwem. jadac juz widzimy nawet gestsza siatke drog nawet w miastach ktore nie sa zobione szczegolowo.
|
Cytat:
No to pozostaje mi sprobowac z tym emualotrem. |
A czy ktoś da mi instrukcje nagrania DX 2006/2007 CZ/PL
|
jezeli sciagniesz emulator z Microsoftu to oczywiscie ze pod ppc, jednak wersje ttn 5 sa identyczne dla kazdej platformy sprzetowej zarowno mobile, ppc, palmoc jaki i linuxa dla dedykowanych nawigacji all-in-one
|
Cytat:
|
tak tomtom odpala pod emulatorem WM5 do sciagniecia z microsoftu, istnieje tez automapa (na Polske mapy wersja 3n) w wersji na tablet pc 3.2.4 ktora chodzi pod windowsem bez zadnych dodatkowych kombinacji
|
Pod***322;***261;cze si***281; pod temat. Czy s***261; mapy, program TomTom, kt***243;ry b***281;dzie ***347;miga***322; na Windowsie? Mam na ppc i symbiana, ale szukam na wingroze.
|
A Ja mam ciągle problem z wypaleniem Dx 2006/2007 Cz - PL.
Mam oryginał, ale autentycznie boje sie o niego i chciałbym miec kopie. Wypalałem z profilem SD 3 clonem, probowałem alcoholem, ale płyta nie działa.A moze problem leży po stronie mojej nagrywarki - Plextor 750A. A może poprostu cos zle robie. Moglby ktos mnie po instruowac jak to zrobic? |
No to moze byc prawda: http://www.allegro.pl/item120850490_...o_u_mnie_.html
Ale z tego co widze to tutaj pisza: http://www.navshop.com/product_dyn/3...laupunktDX.pdf to w PL doszlo jedno miesto!!! Do tego dalej nie ma lektora po polsku!! Obym sie mylil, az nie mozlwe ze nic nie zrobili :/// grrr/// Teraz mam czekac kiedy wyjdzie 2007/2008 :/ |
zamiast szukac po internecie takich ogloszen lepiej sie przejsc do jakiegos salonu VW i czekac az zobaczysz ja na polce - wtedy bedziesz mogl powiedziec ze jest.
takie strony widzialem juz pol roku temu |
No jest wreszcie nowa mapa CZ/PL 2006-2007. Szczegoly tutaj
http://www.navshop.com/en/product/cz...t-dx/3263/10/1 szczegoly: * 97% (CZ) 23% (PL) Detailed street network * 12% (CZ) 23% (PL) House number ranges * 78.400 Points of interest (hotels, parkings,..) * Dynamic route guidance (CZ)* |
wiadomo juz kiedy bedzie pl 2006/2007 ?
|
:help:
Czy moze mi ktos wytłumaczyć jak zrobić obraz płyty a następnie jak go nagrać. Oraz jak połączyć go z polskim lektorem i skąd go wziąść. Proszę o pomoc. :help: |
tak tylko ze ten link jest tam juz pol roku bez zadnych szczegolow natomiast u producenta softu czyli w Teleatlasie jest jedynie nowa mapa E na PL i CZ oraz 2 Holiday pack ze starymi mapami PL i CZ na 2005/2006 czyli trzeba czekac dalej
http://www.navshop.com/en/category/m...-dx/10/0/0,602 |
Wystarczy zobaczys poprzednia strone tego temu,
Mapa juz JESTprzynajnmniej w sklepie http://www.blaupunkt-shop.de/ Wchodzimy: Navigations-Software >> für TravelPilot DX >> Ceskaa Republika DX >> Ceska Republica/Polska DX 06/07 149 eurusow i jest ;) |
sie wydalo
zostaniesz oskarzony o ujawnienie tajemnicy i spalony przykladnie na jakims rynk, po uprzednim wychlostaniu przy pregierzu Juz nic nikomu w sekrecie nie powiem, bo jeszcze porozsiewa po roznych forach. |
Cytat:
|
Wie ktos moze co bedzie na plytce PL 2007 i czy wogole przewiduja wydanie takowej w tym roku ? :))
|
Cytat:
|
Cytat:
POLSKI LEKTOR JEST ZROBIONY PRZEZ POLAKOW I DLA POLAKOW NIE KUPISZ GO W SKLEPIE I NIE JEST CHRONIONY PRAWAMI AUTORSKIMI |
Cytat:
|
polskiego lektora nie znajdziecie na orginalnej plycie. piszcie do mnie na
l u k e d j @ w p . p l powiem co i zrobic bo na forum nie mozna takich rzeczy pisac wszystkich ktorzy pytaja mnie o nowa polske informuje ze jeszcze jej nie posiadam |
kto moze uraczyc mnie polskim lektorem ? przoio@wp.pl thx
|
Jest juz podobno nowa mapka na PL, Ceska Republica/Polska DX 06/07
LINK Znaleziono na http://www.blaupunkt-shop.de/ Ma ktos wiecej informacji? |
Sprawdziłem.
Mapa Niemiec chodzi bez zarzutu :P |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:49. |