![]() |
Cytat:
|
Własnie zainstalowałem Mandrive :D
i tego posta pisze z Operki pod Linuxa :) ...czas się przyzwyczajać. Pozdro dla Linuxowców :piwo: |
Cytat:
|
@mgit dzięki :)
Trochę długie, ale będę miał lekturę na zielonej szkole :D |
Ażeby zainstalować sterowniki ATI musimy posiadać Linux LE 2005
A teraz do rzeczy, Ściągamy sterowniki ze storny producenta, i zapisujemy je w katalogu domowym Cytat:
Cytat:
nastepnie wpisujemy: Cytat:
Po przejściu znowy zapyta nas o login i hasło, i znowu musimy nadać sobie uprawnienia root'a. W lini komend wpisujemy mc i przechodzimy do katalogu gdzie zapisaliśmy sterowniki, poczym opuszczamy mc klawiszem F10. i wpisujemy ls wyświetli nam wtedy zawartość katalogu ze sterownikami Cytat:
urpmi nazwa_brakującego_pakietu instalujemy all pakiety o które są niezbędne, nazwy tych pakietów wyświetliło nam wcześniej ;) poz ainstalowaniu brkaujących pakietów powtarzamy polecenie rpm -Uh --force fglrx-4.3.0-3.11.1.i386.rpm tym powinniśmy miec już zainstalowane sterowniki, teraz najgorsze pora skonfigurowaź X-y Wydajemy polecenie: Cytat:
Cytat:
Jak widać pierwszy screen wprowadza nas w program konfiguracyjny informując jakie platformy obsługuje nasz sterownik. Jest też informacja, że plik konfiguracyjny zwykle rezyduje w katalogu /etc/X11 co w przypadku dystrybucji Mandrake, na której bazuję, również jest prawdą. Jeśli chcemy kontynuować konfigurowanie wciskamy Enter. Krok 2 Cytat:
Cytat:
Krok 4 Cytat:
Krok 5 Cytat:
Cytat:
Krok 7 Cytat:
Układ klawiatury. Na tym screenie nie ma interesującego nas układu polskiego, zatem wciskamy Enter, żeby obejrzeć drugą część spisu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pojedyncza głowica, tzn. wykorzystujemy jeden monitor podłączony do karty. Tryb laptop, czyli możliwość przełączania się między ekranem laptopa a zewnętrznym monitorem. Tryb klonowania, czyli przy podłączeniu do karty dwóch monitorów, każdy z nich będzie wyświetlał tę samą zawartość. Duże biurko, tzn. przy podłączeniu dwóch monitorów można uzyskać powiększony obszar roboczy. Podwójna głowica, czyli przy podłączeniu dwóch monitorów każdy będzie wyświetlał niezależny obraz korzystając z oddzielnych instancji X-serwera i osobnego sterownika. Ja wybrałem pierwszą możliwość ponieważ mam podłączony do karty graficznej jeden monitor. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Krok 19 ================================================== =================== Direct Rendering Interface Restrictions ================================================== =================== Please specify which restriction sheme you want to implement: 1. no restrictions - any user has access to the OpenGL ICD 2. limited to group 'users' - only group members can access the OpenGL ICD 3. limited to group 'root' - only group members can access the OpenGL ICD 4. limited to group 'video' - only group members can access the OpenGL ICD 5. limited to group 'dri' - only group members can access the OpenGL ICD Enter the number for your default user restrictions: [1] Wskazujemy grupę, która będzie mogła korzystać z akceleracji grafiki. Ponieważ do mojego komputera mają dostęp tylko domownicy, wybrałem opcję nr 1, czyli bez restrykcji. Każdy użytkownik może wówczas korzystać z akceleracji. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zatwierdzamy domyślną odpowiedź klawiszem Enter... Cytat:
Cytat:
Ten wybór odnosi się do kart graficznych FireGL. Opcja nr 1 oznacza tryb szybki a nr 2 tryb kompatybilny m.in. z programem WineX i emulatorami VirtualMachine. Ponieważ teoretycznie ta opcja nie dotyczy mojej karty graficznej mógłbym wybrać 0, czyli domyślny tryb szybki, ale wybrałem 2. Krok 26 Cytat:
Pozostaje nam już tylko poprawić ustawienie magistrali w pliku Xorg.conf uruchamiamy mc i przechodzimy do Cytat:
Tym o to sposobem udało mi się zainstalować sterowniki do karty ATI Radeon 9550 + Monitor CRT LG StudioWorks 55i :) Koniec |
Cytat:
|
@mgit powiedz jak je zainstalowałeś?
|
Po raz trzeci zassałem Mandrivia LE 2005 DVD tym razem programem Free Dowloand Menager no i działa, instalacja poszła bez żadnych problemów :)
Tym samym jestem już szczęśliwym posiadaczem Linuxa Ponadto udało mi się po wielu miesiacach męczenia się ze sterownikami ATI zainstalpwać je w Linuxie i działają :) W końcu jest OpelGL :jupi: |
No i wszystko jasne :) sumy kontrolne się niezgadzają :(
No to za jakieś 46 godzin znowu się zassa Linux LE 2005 :) EDIT: No i zassałem drugi raz, jak zassałem i podmontowałem pod virtuala to mało mnie s**** nie trafił ten sam błą z odczytem || :'( Żeby tego było mało nagrałem ten obraz zassany drugi raz i ten sam problem z instalacją || Daruje sobie Linux'a przynajmniej na pół roku, tylko płytki psuje, drugi raz zasałem i znowu lipa. Czyli łącznie dwa tygodnie zassysania na darmo :'( PS. Albo lepiej skoro zasysa zawsze z błędem to kupie sobie go z gazety :D wie ktoś może kiedy wyjdzie gazeta Linux+ i w jakiej jest cenie || ponoć ma zawierać w wersji DVD Mandrivie LE 2005 :D |
Musisz sciagnac sobie plik, ktory powinien byc przy obrazie z sumami.A potem uzyc odpowiedniego programu, ktory sprawdzi obraz.Potem porownasz te sumy i zobaczysz czy sa takie same jesli beda takie same to zbaczy, ze obraz jest wporzadku.
Tutaj jest jakis program: http://www.irnis.net/gloss/md5sum-windows.shtml A jakby co to google i wpisz: md5sum windows I znajdziesz sporo opisow. |
Jak sprawdzić sumy kontrolne ??
Ja zassysałem Internet Dowland Menager (IDM) może dla tego zepsół obraz płytki :( PS. Nie ma wyjścia zassysam jeszcze raz tym razem FlshGet-em :( znowu 4 dni czekania :( |
Tez wydaje mi sie, ze obraz uszkodzony.Ale bedzie wieksza pewnosc jak sprawdzisz sumy kontrolne.
|
Z tego o widze z obrazków to na 100% uszkodzony obraz, prawdopodobnie każdy plik - ten obraz nie ma prawa w takim razie działać.
Ja u siebie bezproblemowo wszystko wyświetlam. Faktycznie mogliśmy uniknąć kłopotów i sprawdzić zawartość... Pozostaje ponowna próba: ftp://ftp.fh-wolfenbuettel.de/linux/...d-DVD.i586.iso Zadoj to FlashGet'em. |
Mam dysk ATA
Sprawdzilem ten obraz płyty od Linuxa i jest nagrany tak jak trzeba czyli: Cytat:
Zauważyłem dziwną żecz, jak przeglądam zawartość płytki od Linux'a pod XP to jak klikam na jakilkolwiek plik graficzny, to nie wyświetla jego zawartości (ani podglądu), w plikach tekstowych (radme) wyświetla tylko krzaczki, plików internetowych (czyli stron www też wywala krzaczki) Natomiast w wersji 10.1 wyświetla obrazki i pliki tekstowe be znajmniejszych problemów. Coś mi sie zdaje, że obraz jest walniety od tego Linuxa i z tąd te problemy. Załanczam screeny: 1) Screen_1 2) Screen_2 PS_1 Nie mogę sprawdzić płytki od Linux'a LE u nikgo gdyż znajomi jak nazłość nie posiadają czytników DVD PS_2 Coś mi się zdaje, że cza będzie wrócić do wersji 10.1 :( |
hdlist destryption - taki blad mi wyskakiwal, o ile sie nie myle, kiedy chcialem zmiejszyc partycje ntfs za pomoca instalatora madrake 10.1-community. Widze ze masz dosc duzy dysk, to sata czy ata?
|
Cytat:
Tu mieli podobny problem: Invalid hdlist description http://www.linuxquestions.org/questi...05/02/4/295017 |
Cytat:
|
Cytat:
Może instalator nie wykrywa Twojej k. graficznej... |
Cytat:
|
Cytat:
Ja takie rzeczy to na DVD+RW nagrywam, nowe wersje co jakiś czas są i sterty płyt przez to nie mam :D Też Ci to radze. |
Cytat:
Straciłem płytke za 3,90 zł przez tego Linux'a :( Nagram jeszcze raz ale dopiero w poniedziałek, jak zakupie płytke :( |
Cytat:
Typ obrazu: Dane Tryb 1 Rozmiar bloku: 2048 rozmiar nagłówka: 0 trailer obrazu: 0 Ignorować komunikaty błędów Nero. Ja po tym zabiegu bezproblemowo zainstalowałem PS Nie radze dzielić HDD na partycje instalatorem linuksa :D |
Dziwny Problem z instalcja Linux LE 2005
Włąśnie skończyło mi ściągać Linux'a LE 2005 nagrałem na płyte DVD+R TDK i chciałem zainstalować ten system a tu lipa. Nie wchodzi instalator w trybie graficznym to raz dwa przy podziale na patrycje wywala error hdlist description czy coś w tym stylu co jest grane ?? czyżby wina dysku ?? a może wina obrazu DVD :> a może jeszcze czegoś innego :( ponad 4 dni mi ściągało :( ja to mam pecha :(
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Stery darmowe nie maja akceleracji ani OpelGL W załonczniku instrukcja może on ci pomoze w instalcji sterów (mi nie zabardzo pomogła, bo miałem Xorg w starej wersji) |
Stery sa darmowe tylko dla zwyklego uzytkownika. Mają kod zamkniety i charakter komercyjny (jesli chcesz rozprowadzac, musisz zaplacic za licencje) i dlatego nie mogą zostać dołączone do darmowej wersji dystrybucji.
|
Mi Mandrake 10.1 wersja oczywiście dvd siciągneło w nocy chyba coś w około 4 godzin .
Z tego co wyczytalem to stery Ati są dodawane tylko do wersji PowerPack dziwi mie to przecież one są darmowe na pewno nic by sie nie stało jak by je wrzucili do wersji podstawowej. A tak przy okazji to jak by ktoś znalazl ftp z Mandrake 10.1 PowerPack to moge go z neta zdoić i ewentualnie przesłać pocztowo. |
no własnie też czytałem ze od razu powinny sie stery zainstalować ale u mnie jakos to nie działa (mam Ati Radeon 9600 PRO), udało mi sie ustawic rozdzielczość i odświezanie w normie ale jeszcze to nie jest to. Oczywiście sie nie poddam i będe próbował dalej az do skutku :)
|
4,3 Gb to znaczy że masz PowerPack'a tam stery ATI sa instalowane automatycznie i odrazu ma się akceleracje :) tylko w wersjach darmowych cza rencznie instalować stery od ATI :), tak więc skoro masz PowerPack'a to dziwne że masz problem ze sterami :)
|
Ja mam Mandrive 2005 LE DVD 4,3 GB i tak jedną trzecią pakietów musze zaciągać z netu bo na płycie tego nie ma, a jezeli jest to nie ta wersja którą potrzebuje. Ale to da sie przezyć.
Jedyne co mnie mocno grzeje to to, że nie moge (nie umiem :( ) zainstalować karty graficznej Ati. Próbowałem na wiele sposobów i nic z tego. |
Cytat:
pozdro ;) |
Cytat:
|
Voytek - Ameryki to tym postem nie odkryles, bo kazdy to wiedzial..
co do wersji na dvd - sam bym z checia taka chcial, bo zmienianie plytek przy instalacji pakietow jest bardziej niz wkurzajace :) pozdro ;) |
Cytat:
Cytat:
a tak na serio to wole jedna płytke DVD niż 3x CD odkąd mam spawarke dvd - już raczej nie kupuje płytek CD |
Cytat:
|
Moze nie jest to podpowiedz skad pobrac MandrakeLinux,ale opinia moja, ze MandrakeLinux jako system linuxowy jest OK....okienka no i najwazniejsze wszystko w jednym - stery do wiekszosci urzadzen PCI, plyty glownej,RAID, S-ATA, skanerow i pakiet typu Word, Excel czyli OpenOffice....jednka drazni mnie( i wiem, ze to z powodu mojego malego doswiadczenia z tym systemem operacyjnym) brak mozliwosci poprawnej konfiguracji doinstalowanych programow, wtyczek itp. czyli im dalej w las tym wiecej drzew. Jednka jesli ktos chce zaczac przygode z Linuxem to warto zainstalowac wlasnie MandrakeLinux. No to tyle
Pozdrawiam |
Cytat:
http://www.mandrakelinux.com/pl/ftp.php3 |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
poza tym to byl zart :> |
Teraz rozumiem, myslalem ze to wersja 4,3 GB, wracam honor.
|
Cytat:
A zassysac bedzie tydzięń bo ja zassysac będę od 13:00 do 22:00 jak bym zasssysał nonstop to bym miał za trzy dni :P na moim łaczu :) Wersje Mandrake Linux 10.1 Official na 3 Cd zassysało mi trzy dni nonstop :) |
mgit - po co Ci wersja DVD? ja mam wersje 3 plytowa, ktorą i tak ściągało mi przez 40h, a jak bym miał ściągać dvd to predzej bym ołysiał...
|
Cytat:
Ps. Jak komuś się na nowym Mandrake uda zainstalować stery od ATI to jak by ktoś mógł to instrukcje na emaila prosze lub na PW :) oczywiście sprawdzoną instrukcje :P |
ja wlasnie sciagam mi leci 60-70kb\s :D jutro bede sie bawil i zobaczymy :)
|
Cytat:
pozdro ;) -edit- mgit - pisalismy posta w tym samym czasie... ciekawe czy z nowym Xorg'iem uda sie zainstalowac stery do ATI.. -edit2- chcialoby sie komus wypalic plytki i wyslac poczta polska? :> pokrywam koszty plytek i transportu ;-) |
Cytat:
Mi leci 15-20 kB/s :P za jakiś tydzień już bedzie :) Ps. Zawsze można ze starszej wersji zaktualizowac na nowszą :D |
Cytat:
I nie broń Go bo nie masz powodu, pisze jakie są zwyczaje na forum :P Cytat:
zobaczymy, leci właśnie 50-80 KB/s mam nadzieje, że można zrobić update z wersji 10.1 :) |
Można już pobrać Mandrivia Linux Limited Edtiona wersje na DVD (wczoraj jeszcze nie była dostepna na serverach Mandrake, przynajmniej na tych co są podane na stronie producenta i są dostepne dla osób które nie są w klubie ||
ftp://ftp.fh-wolfenbuettel.de/linux/...iso/10.2/i586/ |
Cytat:
A jego posty sa miedzy odpowiedziami, przynajmniej w wiekszosci. |
wiesz dam Ci taka rade abyś nie wnerwiał innych, wiesz co to jest Edytuj post ??
bo tak jeden pod drugim to lamersko wygląda :) inna sprawa kiedy trzeba temat odkopać do góry...ale nie tak jak teraz Ty robisz.... |
mam jeszcze jedno pytanie ...mianowicie mam router asmax ar 701 u ale pod niego nie ma serow na linuxa :/ a przez karte ciesiowa odpada. tak wiec jest mozliwosc podlaczenia modemu neostrady sagem fast 800 usb, chodzi mi czy da sie podlacxzyc kablem nasze komutery tak zeby na 2 byl internet. moj komputer moze chodzil caly czas chodzi mi tylko czy sie do
na tej wyszukiwarce nic nie znalazlem owszem sa ale starsze wersje pogoogluje jeszcze troche moze cos znajde... pozdrawiam |
tutaj masz wyszukiwarke rpm-ów
http://rpm.pbone.net/ |
1 avart wkrotce zmienie :P
2 wiem jak zainstalowac program wchodze do niego i naciskam F4 potem configure . make . make install 3 szybko sie ucze :D wiec powinienem sobie poradzic z Wasza pomoca... 4 co to oznacza ? ??? configure: error: *** GLIB >= 1.2.2 not installed - please install first *** [oktawian@localhost linuxcmd-0.5.2]$ wiem ze mam to nie zainstalowane ale zkad mam to sciagnac i jak zainstalowc ? pozdrawiam |
niestety nie jestem w stanie podac innych informacji :( po prostu nie pamietam. Byc moze sterowniki ktore teraz mozna sciagnac sa juz calkiem inne. Pamietam ze instalowalem je pod konsola (nie przy przy uzyciu rpmdrake) a plik ktory modyfikowalem byl zapewne skryptem instalacyjnym .
Sciagnalem przed chwila najnowsze sterowniki i rzeczywiscie nic tam takiego juz nie widze (pomijam ze sa w rpm). |
Cytat:
widać niektóre osoby mają sadystyczno/masochostyczno/brutalny charakter ;) PS jestem za zmianą |
@Oktawian_15
Mam do ciebie prośbę zmień ten avatar bo jest okropny. Nie wiem czy tylko mnie on razi ale jak na niego patrze to robi mi sie niedobrze. :podbite: |
Cytat:
ja Cie tylko ostrzegam, że w chwili obecnej nie poradzisz sobie z tym systemem ;) Także pierwsze czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj bo lampka sie potem sama zapali :) |
Cytat:
|
konsole chyba znalazlem:/ >wykonaj polecenie czy cos takiego > ale nie wiem czy to to ;/
|
nie ze sterownikami wszystko ok!:D tylko jak sie wlacza konsole ?? czytam na roznych forach i nic nie kapuje !! jak ktos mogl by mi napias jak sie konsole wlacza !! i przechodzi sie do systemu jako administrator !! plsss :P
pozdrawiam |
Cytat:
|
zainstalowalem stery ati kiedys (= z rok temu) na mandrake 9.1. oczywiscie pojsc nie chcialy (blad i X sie nie uruchamialy).
Z tego co pamietam to sterowniki ati maja zle wpisany id magistrali w pliku konfiguracyjnym. Zamiast PCI 1:0:1 powinno byc PCI 1:0:0 (albo na odwrot juz nie pamietam, zakladam ze radeonik siedzi w AGP). Mala zmiana i poszly za pierwszym razem. Moj stary R9000 jest na 1:0:0 wiec nie wiem czemu w sterach wpisali 1:0:1. Wiecej podpowiedziec nie moge bo nie zamierzam w najblizszym czasie instalowac linuxa (uzywam go na virtualpc i to mi wystarcza || ). Tak czy inaczej stery po tej zmiania poszly i dzialaly (opengl tez). |
Cytat:
Niby łatwe a nie wykonalne :P Oczywiście stery cza instalować z uprawnieniami root :) |
Cytat:
Widze, że będziesz musiał troche teorii sie nauczyć a do praktyki potem. Adresy stron już podawałem w tym temacie. Linux nie jest taki jak Windows - klik na 'C:/program files' i już.... |
mi blad wyskakuje przy ty madresie :/
|
Ja polecam ze swojej strony dystrybucje Cdlinux bazującą na Debianie . Sam od dwóch tygodni się na nim uczę pracy z Linuxem.
www.cdlinux.pl |
hmmm moze to glupie pytanie ale jak sie wogole instaluje na linuxie programy :'( ? wszedzie mam pliki .tar jak je otworze pokazuja mi sie pliki ale jaki nascisac ?jak chcialem zainstalowac stery do radeona to mi cos wyskoczylo ze nie mam uprawnien czy cos...
system bardzo mi sie podoba :) fadnie zrobiony pod wzgledem graficznym prawie jak xp ale za free :D w dodatku ma program nagrywajacy :D tez fajny cos jak ultraiso :P narazie zainsalowalem go na osobnym dysku , jak sie troche poducze i zdobede podstawowe informacje to wgram go na moim :idea: :P |
Cytat:
Skoro udało się jave zainstalować to powinno się też udać instalacja sterów może kiedyś ... :) |
Cytat:
|
czy zainstaluje linuxa Mandrakelinux-10.1-Official-Download-DVD.i586 na dysku ktory ma 1200 mb ??
czy sa jakied odpowieniki ULTRAiso ,dvdshrink , alcohol albo clone cd ??na linuxa?? |
Cytat:
Pozatym PowerPack można już kupić za 84 zł w niektórych sklepach :) |
Cytat:
kosztuje 150zł [KLIK] tego też nie krytykuje bo to dobra cena za system, MS ma sie od kogo uczyć :P totalną bezczelnością byłoby piracenie tego... zwłaszcza jeśli jest tyle wersji za free cd/dvd/live... PS ja mam nvidie a nie ati, ale nie ma rzeczy niewykonalnych |
a ja zawsze wolalem debiana i apt-get :)
|
Cytat:
Nio najlepsze z tym, że w wersji za free stery do grafiki ATI Radeon 9550 cza instalowac rencznie a co za tym idzie jest to nie wykonalne :P instalowałem już chyba ze 100 razy stery i zawsze kończyło się to tym samym błedem i brakiem x-ów i koniecnzością instalcji Linuxa odnowa po wielu prubach wkońcu dałem sobie spokój ze sterami :) tak jak i z java mimo zainstalowania javy i zrobienia dowiązania symbolicznego java nie działa :) też musiałem dać sobie z tym spokój co do rpm nie wszystko załątwia :) czasami są takie jaja że szok :) ==>instalcja sterów ATI ==>instalcja Javy |
Jak się wkurzyłem :(
Zassało tylko 700MB od wczoraj, bo chodził azorek w tle i transfer wynosił tylko 18Kb/s, ale to da sie przeżyć, ale najgorsze jest to, że muszę ściągać od nowa :| Zatrzymało się dzisiaj na 700MB i pokazywało, że dalej ściąga, ale ilość MB już nie rosła :nie: Wyłączyłem azorka, zapuściłem ściaganie od nowa i transfer skoczył do 70Kb/s :D :) Dzięki temu mam czas na lekturkę jaką podał Patrix ;) |
Cytat:
http://www.linuxroot.tk :D http://newbie.linux.pl http://www.linux.pl http://www.linux.com.pl/forum troche czytania przed Toba ;) ;) ;) |
Cytat:
raz - lewa noga do przodu dwa - lewa do tylu i od razu przejscie na cza cza - 2x obydwie nogi w lewo trzy - prawa do tylu cztery - prawa z powrotem i od razu cza-cza w prawo i tak caly czas + dochodza figury itd :D a tak na serio to urpmi to jest takie cus w rodzaju ftp z paczkami dla linucha, chodzi o to ze wpisujesz nazwe paczki a urpmi robi reszte, tzn patrzysz jak sie pliczek znajduje i sciaga (chyba najprosciej jak mozna o tym napisac ;) ) |
@Alex i Predi o czym rozmawiacie, bo nie kumam czaczy :|
Jestem narazie windowsowcem, a nie linuxowcem, więc nie wiem wszystkiego :nie: |
Cytat:
(wszytko oczywiscie z consoli :mruga: ) http://easyurpmi.zarb.org lub http://www.mandrakeusers.org/easyurpmi konfigurujesz miejsca skad ma pobierac ... na neo popylaja calkiem niezle francuskie ... a co jakis czas odsiwezasz tylko bazy poleceniem urpmi.update -a ... voila |
Cytat:
a w linuksie jest najlepsze, że moze być za free... |
owszem tylko ze to urpmi mi nie dzialalo :nie: wywalalo jakis blad caly czas (juz nie pamietam jaki) i za h*uja nie moglem zczaic o co biega :(
edit: napewno nie mialem bledu w poleceniu ani adresie a mimo to nie dzialalo :( probowane na wszystkie sposoby |
Cytat:
Cytat:
na mandarynie wszystko urpmi zalatwia :spoko: urpmi [nazwa.rpm] sciaga z netu/cd/dvd wszystkie potrzebne do uruchomienia biblioteki |
Cytat:
chcialem sobie instalnac dc_gui - kupa szukania po necie pakietow, znalazlem, proboje ja instalnac - nie ta wersja.... developerska mi sie trafila (moj blad nie zauwazylem ozn. w nazwie pliku) sciagam druga wersje (juz ta dobra) - instalka sie nie odpala i mowi ze brakuje mi jakiejs tam biblioteki w jakiejs tam wersji..... w koncu znalazlem, zaaplikowalem, wchodze na iXksy, odpalam program, pojawia sie logo...... i znika.... tyle z dzialania programu..... czytaj meczylem sie kilka godz a potem i tak gowno z tego to tylko jeden przypadek ;) i zobaczysz jaki bedzie w ogole problem zeby cos znalezc i sciagnac ;) a co dopiero sie tym potem bawic w konfigure, dalsze sciaganie, konfigure i instalka kiedys tam na koncu a sprawa sie sypnie :( sciagnalem sobie tez np. jakis odpowiednik gg, mial inne ikonki wiec chcialem mu zapodac themsa z ikonkami taki jak w orginalnym gg i co? okazalo sie ze nie robisz tego tak jak pod winda czyli nie przegrywasz plikow i nie ustawiasz w programie....... tylko musisz sciagnac zrodla odpowiedniej wersji, tego themsa i razem je skompilowac itd. itp. i dopiero wtedy zadziala (podobno bo nie probowalem... nie chcialo mi sie) |
Cytat:
A co powiedz co może mnie wkurzyćna Linuxie? :> @mgit poszukam adresu tej stronki i zapodam :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Muszę spróbować swoich sił na Linuxie, bo XP już mnie wkurza :taktak:
|
Bartek - nie ma roznicy ktora sciagniesz, ta co ma wiecej mb jest najpewniej po prostu przypakowana jakims softem dodatkowym albo czymkolwiek innym ;)
|
Cytat:
Zasysam właśnie taką wersję jak ty masz :D :> Mam już 40MB :D |
Mandrake we wszystkich wersjach (na pewno od 9.0 pamietam) jest PL - wybierasz to podczas instalacji :)
ja mam taka wersje: Mandrakelinux-10.1-Official-Download-DVD.i586.iso 2.02 GB ma i ta jest prawdziwa, nie znam innych |
Skąd pobrać Mandrakelinux 10.1 PL?
Witam :D
Chciałem ściągnąć Linuxa w wersji Mandrake 10.1 ale w wersji PL :taktak: Wszedłem tutaj: http://www1.mandrivalinux.com/pl/ftpcontent.php3 I wybrałem serwer: ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/linux/mandr.../iso/10.1/i586 Plik DVD ISO ma ok. 2,1GB :| Ale na innych stronach widzę też wersję, która ma 4,1GB :taktak: Którą wkońcu ściągnąć? :help: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:19. |