![]() |
neostrada
witam
dziwna rzecz mi sie przytrafila? w weekend niemoglem sprawdzic limitu w panelu bo mi jakis blad wywalalo ,a jak dzis wszedlem to niby mam sciagniete 1,2 gb a sciagnalem od 1 kwietnia conajmniej 4,5 gb czy wy tez tak macie? |
daj spokoj ta neostrada juz mi na jajo idze ciagle im sie cos pierdzieli :D
|
Panel pokazuje Ci tylko część danych, które licznik naliczył do pewnego okresu.
Nie bój, Tele Franca sobie to zlicza i w końcu licznik/panel się uaktywni dzięki czemu prędkość Ci spadnie. :'( |
hehe ja jakis miesiac temu luknolem ze zaraz przekrocze limit wiec nic nie sciagalem a jak wlaczylem kompa nastepnego dnia to mialem przekroczony limit o gigabajt ;) . Im sie tam pierdzieli ale jezeli zeczywiscie nie przekroczyles to ci nie zmniejsza predkosci ;p
|
aha i jeszcze jedno on ci pokazuje w panelu dane swierze dopiero po ponownym uruchomieniu komputera ;p bo jezeli przekroczysz limit i nie wylaczysz kompa do konca miesiaca to ci nie zwolnia ;p to taki moj maly sposob :D
P.S I dziala ;p |
Teraz tpsa oferuje 2 mb za 168 zl ale na 2 lata umowa i limit 35 GB no oni to chyba z innej bajki sa i na dodatek jak jestes za daleko od centrali to zapomnij ze ci bedzie dzialac
2mb i jeszcze na 2 lata chca zatrzymac klienta bo sie boja ja sie nie dziwie bo w dialogu 2 mb kosztuje 117 zl i bez limitow na anexie B :) |
za dwa lata mam nadzieję nie będziemy już musieli być na łasce tepsy.
|
Cytat:
|
ja nie mam limitu i też mnie skubańcy raz na dobę rozłączają...
|
cholera myslalem ze raz cos sie na ich niekozysc zwalilo / mialo byc tak kolorowo :podbite:
na mnie skubancy wymusili druga linie telefoniczna bo podobno stara niedaje rady i niemogli mi tam podlaczyc neo [a ze starego numeru niemoge zrezygnowac bo od lat to numer firmowy],przelaczyc do nowej centrali stara linie tez niemoga :\ moge cos z tym zrobic ??bo teraz place za neo128 ponad 100zeta :podbite: u mnie na osiedlu narazie niema innych dostawcow. pozdrawiam edit wlasnie gadalem z kumplem tez mu sie cos pochrzanilo z limitem tranferu moze tpsa na slasku miala jakas awarie || |
Cytat:
|
Cytat:
u mnie jest identyczna sytuacja:) ściagłem ok 15 filmów (Torren rządzi :) ), a dziś dopiro zaczeli naliczać i też mam 1,228 GB ( już myślałem że zlikwidowali limiy i sciagałem ile się da) pozdro |
Cytat:
|
Ja mam identyczną sytuację sciągnęlem conajmniej 15 GB a pokazuje tylko 4 GB. A ten pomysł ze sciemniniem tez zastosuje zobaczymym co mi poweidzą :D Jak nie to bede reklamował.....
|
Ilość załączników: 1
Polecam programik NeoT. Podaje on aktualna ilość ściągnietych danych na podstawie naszego ID i PINu, a nie tak jak na stronie tepsy. Do poprawnego działania tego programu potrzebna jest zainstalowana Java.
|
No jakoś to działa ;)
http://img157.echo.cx/img157/6272/neo8xy.png http://img157.echo.cx/img157/3203/neot3hz.png |
Cytat:
|
Cytat:
NeoLimit - zajmuje on 164kb ,zainstalowalem Windows_XP_Jawa i nic ,co mam zle! |
ten plik co zes rozpakowal daj jeszcze raz i daj odworz z winrar np.i jeszcze raz wypakuj
|
polecam to forum: http://forum.neostrada.info
tam dyskutujemy na temat wszystkiego, co związane z neozdradą. nie zawsze sensownie, ale często można wyczytać tam prawdziwe perełki :) |
Cytat:
progz extra,ale tez pokazuje mi 1,2 gb a od 1 kwietnia sciagnalem duzo wiecej [np 3 dyskografie ktore zajmowaly w sumie ponad 3,5gb ,emule Lsd rulezz],jesli jest ktos z katowic ,chorzowa i okolic niech sprawdzi limit bo ciekawi mnie to. pozdrawiam |
@Yarozelsky
ja jestem z Chorzowa i mam podobnie tak jak Ty programik pokazuje 1,3GB a siagłem tak jak wczesniej wspominałem ok 15GB moze nam nie naliczyli hehehe |
Cytat:
|
ściągnij sobie program autoconnect.
używam go od dawna i mimo, że mam neo bez limitu, to wiem dokładnie, ile w danym miesiącu ściągnąłem (ssam stargate sg-1 przez emule i dlatego jest tylko tyle :P). http://img210.echo.cx/img210/7528/screen1on.th.png |
Te programy do zliczania ściagnietych danych sa dobre, ale z mojego doświadczenia wiem ze nieco zawyzaja licznik. A mianowicie kiedys sprawdzalem w programie neoT ile ściagnalem i byl wynik 6GB, a pozniej w celu weryfikacji tego wyniku w innych programach, np. netmeter, dumeter, autoconnect i wynik byl 8GB, czyli 2GB różnicy !!
|
SG1 :jem:
Mój ulubiony serial. Widziałem wszystko do 7 sezonu włącznie. Wracając do tematu. Jak użyć autoconnecta wyłącznie do kontroli transferu? Nie chciałbym zmieniać nic w sposobie nawiązania połączenia. Edit: Mam odpowiednik neo u irlandzkiego monopolisty. |
Normalnie instalujesz autoconnecta tylko w ustawieniach odznaczasz: Automatycznie łącz i wznawiaj połączenie.
|
Kurcze, ile się czeka na podłączenie Neo w chwili obecnej, osobiście czekam już 6 dzień. Poprzednio miałem po 3 h.
|
Cytat:
Jesli sie nie upomnisz, nie zrobia!! :\ |
u mnie wyskakuje blad przy pobieraniu ?!???
|
Wreszcie się udało. Zainstalowałem program autoconnect, ale ja korzystam z routera i u mnie on nie działa. Nie chcę również nic co działa na Javie. Co polecacie do zliczania pobranych danych??
-edit- już znalazłem, powinno działać, ale to się okaże wieczorem. |
Cytat:
do liczenia wez dumeter :) ps - tego neon'a napisal moj kumpel :) |
Cytat:
Dzisiaj wypóbuję i zobaczymy |
Ilość załączników: 2
a JA musze sie pochwalić ze mam neo bez limitow dzieki routerowi ;]...
zeby tylko pradu nie zabraklo bo jak zabraknie to lipa :O 32kb/s :| |
Cytat:
|
no ok zobaczymy za 2 h sciagam 3 cd z linuxem :>
|
A ja mam neo bez limitow ^^ mam teraz NEO 2mb i nie dosc ze na www pokazuje ze mam 640 bez limitu to jeszcze router melduje 2496Kbit/s a nie 2048 (jestem blisko centrali - mocny sygnal moze to dlatego?) i faktycznie wyciagam w porywach 310KB/s
|
32kilo to tez dobrze ja mam 20 i nie narzekam(yhmmm:)
|
Cytat:
|
Cytat:
128 - 160 2048 - x x= 2560 wiec i tak masz za malo:) Dlaczego to robią? bo lączę z predkościa 128kbps powinno sciagac z predkoscia 16 Kb/s (128/8), a nie wiem dlaczego (może chodzi o jakis bit stopu czy cos;) ) rzeczywistą prędkość uzyskasz dzieląc prędkość połączenia przez 9 wiec jak net lączy sie z prędkościa 160, to tak naprawdę masz prędkość 142,222 Kbps:) |
to nie jest prawda..
predkosc zawyzona - odpowiednio dla 512 - 640, 640 - 768 itd. to tylko szybkosc synchronizacji! pozdro ;) |
Cytat:
|
aeiouy jakieś bajeczki opowiada. Oczywiście zgadzam się ze Smartkiem - jest to prędkość synchronizacji z centralą. Bit stopu - takie pojęcie istnieje w portach szeregowych..
Cytat:
Musiałbyś poczytać o technologii ADSL i pewnie znalazłbyś odpowiedz. |
To przepraszam :) :glupek:
nie chcialem nikogo wprowadzic w blad... pozdrawiam:) |
Ilość załączników: 2
i tak jak mowiłem oby było tak cały czas ;] jeden obraz idzie spokojnie 240 kb /s ale wąłczylem 3 ;] na raz
|
Mimo to dziwi mnie ze momentami mam transfery > 300KB/s :P Np sciagajac ubuntu z 2 mirrorow flashgetem przy 10 czesciach mialem sredno 300KB/s ze skokami do 310
|
a ja mam 16 kb/s a i tak nie chce/nie umie wykorzystać tej prekosći ?? wiecie może dlaczego??
|
flashgetem jeszcze nie ssałem [: ale jak sciagne te obrazu to sprobuje...:> zobaczymy do ilu sie rozpedzi :)
EDIT a i pamietaj ze ja mam neos na 2 pc rozłączone :> to tez wplywa na transfer :P |
Ja mam na 3 PC ale wtedy akurat tamte 2 byly wylaczone :P a i router mam ADE 4100 od planeta ;)
|
Cytat:
Czyli teraz nawet jak sciagniesz 45GB to predkosc spadnie Ci dopiero jak polaczysz sie ponownie. I nie ciesz sie za bardzo, bo neostrada automatycznie rozlacza sie jak czas polaczenia dojdzie do 24godzin. Zmienia sie wtedy IP... |
Cytat:
|
no nic zabaczymy :(... oby sie nie rozlaczylo !
|
Panowie ja proponuję do zliczania pobranych danych w neostradzie fajny programik NetMeter.
Można go pobrać TUTAJ |
Kurcze, pod routerem żaden program mi nie zlicza. Próbowałem AUtoconnecta - nie działa, wcoraj Neona - nie działą, wypisuje błąd licznika. Co polecacie dla użytkowników routera do zliczania pobranych danych??
|
Cytat:
Ale czekaj - chodzi ci o zliczanie wszystkich danych przechodzących przez router bez względu na to, jaki komputer z internetu korzysta? Bo wtedy to nie wiem, o innym sposobie niż instalacja programu na każdym komputerze i zliczania danych osobno nie słyszałem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
NeoT powinien sobie dac rade z tym problemem.
adbok go chyba uzywa ... i chyba dziala ... ale nie jestem pewien wiec musicie sprawdzic sami. aha... jest nowa wersja tego programu. wiec nie probujcie czasem na starej!! |
z tego co wiem te liczniki neostradowe czesto nie dzialaja.., w zeszlym miesiaciu sciagnalem GRUUBO ponad limit (okolo 70GB :))
pozdro ;) |
jak narazie dalej smigam po przekroczonym limicie.... no nic zobaczymy... :(
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:49. |