Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   TVN - Uwaga! - Zakł. Mięsne Constar... - czy ma ktoś nagrane? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tvn-uwaga-zakl-miesne-constar-czy-ma-ktos-nagrane-51148/)

icemac 10.05.2005 09:33

@BillyBones

masz repute

BillyBones 09.05.2005 23:56

Włąsnie byłem sobie około godziny 16:00 na stronce www.constar.pl
Postawiłem swoją odpowiedź... i co? było takie małe stwierdzenie;)

Dziękujemy za udział w dyskusji.
Twoja wiadomość pojawi się na naszym serwisie po dokonaniu autoryzacji

Hm jak mam to rozumieć...
Mało tego... Jest godzina 23:46 i ni eha po mojej odpowiedzi;)

autor: konsumentWarszawa/ 06.05.2005 17:23
Cytat:

Dlaczego na siłę próbujecie wmanipulować ludziom, że wszystko odbywało się Waszej firmie (Constar rzecz jasna) prawidłowo.Materiał filmowy nie był
spreparowany, a prowokacja dziennikarska miała na celu uświadomienie nam konsumetom jakich firm powinniśmy unikać. Jeszcze nie potraficie przyznać się do błędu tłumacząc się bzdurnymi opowieściam...heh
a oto odpowiedź

Cytat:

Nie chodzi o to, że jesteśmy bez winy tylko o to, że skala błędu przedstawiona w programie "Uwaga" jest nieadekwatna do winy. Uchybienia były (proszę czytać wątki poniżej), ale nie miało miejsce wprowadzanie do obrotu nieświeżych, spleśniałych wędlin. I to musimy tłumaczyć, chociaż nie wszyscy nam uwierzą. Materiał był po prostu tak sugestywny, że wszyscy zapamiętali "śmierdzące wędliny, odświeżane kiełbasy". A nie to było błędem Constaru.
Ja na to
Cytat:

Cytuje :"Nie chodzi o to, że jesteśmy bez winy tylko o to,
że skala błędu przedstawiona w programie "Uwaga" jest
nieadekwatna do winy." A jednak się przyznajecie do winy;)...
Co to znaczy nieadekwatna do tego co przedstawiła telewizja TVN...
Nawet jeśli jakby ta kiełbacha nie była zielona, a po ważnym terminie spożycia...
co nalezy z nią zrobić? Przepakować i dalej wciskać? Jedno co widze to, to że nas
trujecie:/ A jedno jest pewne;), że raczej ludzie wam zarobić nie dadzą...
Chyba że samobójcy;)
Pozdrowionka
Hm jestem ciekaw na czym będzie polegać autoryzacja???
Pozdrawiam

andrzejj9 09.05.2005 12:22

Cytat:

Napisany przez Ormianin
polewacie ze z Constara a myslicie ze inne mieso nabedziecie w Biedronce, Zabce, Lidlu, Tesco lub innych super, hiper marketach?

Biedronki, Lidle, i inne tego typu wynalazki to ja omijam szeroookim łukiem..

Pamiętam, jak kiedyś przez nieuwagę kupiłem chleb w Plusie. Rany, nie wiem, z jakiej gąbki oni go zrobili, ale przez pięć minut próbowałem go ukroić, ale nie było to możliwe. W końcu urwałem sobie "kromkę", bo byłem głodny, a nie chciało mi się już iść po normalny chleb ;)

icemac 09.05.2005 12:17

jasne, ze ...

NIE

:>

Ormianin 09.05.2005 12:06

polewacie ze z Constara a myslicie ze inne mieso kupicie w Biedronce, Zabce, Lidlu, Tesco lub innych super, hiper marketach?

icemac 09.05.2005 11:42

Nowe nazewnictwo produktow CONSTAR,
czyli:

Pasztet "przeglad miesiąca"

Szynka pleśniowa "Sekret magazynu"

Kiełbasa "jadowita"

Kabanosy: "Podwawelska", "Krakowska"."Szynkowa"

Salami z futerkiem, bez piieprzu

Boczek z grzywą

Cebulowa ze szczypiorem (i porem)
Kiełbasa parówkowa "Kamikadze"

Pasztet Milczenie Owiec

Szynka "Jak dawniej"

Trzy Kolory - Zielony

Nasza Szkapa

Szynka "Nekroszynka"

Kiełbasa Pleśniowa

Szynka Staropolska

Parówki "Wspomnień Czar"

"Ostatnie namaszczenie"

"Reinkarnacja"

Kiełbasa EUTANAZJA

Parówki recyklinki,

Kiełbasa mechata

Kiełbasa "Grzybowa"

Pasztet "Mogiła"

Kiełbasa "REAKTYWACJA"

Salceson "Sepuku"

Pasztet masowego rażenia

"Ostatnia wieczerza"

Smacznego!

andrzejj9 28.04.2005 14:14

Cytat:

Napisany przez icemac
Szczyt bezczelności:
Zadzwonić do Constara i zapytać gdzie na ich stronie www jest przycisk
odśwież

Niezłe :spoko:

Co do Constara to czytałem na ten temat sporo i wygląda na to, że była to tylko rozdmuchana sprawa. Na pewno w Polsce nieprawidłowości również w tym obszarze są na każdym kroku, ale bardzo możliwe, że akurat nie w tym przypadku. Wygląda na to, że pokazywany nalot to wcale nie była pleśń, tylko sól, a przemywanie mięsa olejem jest normalnym, prawnie dozwolonym procederem. Pojawiły się też spekulacje, że ta cała historia, to po prostu odpowiednio swingowane świnstwo ze strony konkurencji.

Jak jest naprawdę - nie wiem, ale na pewno nie będę ślepo wierzył w to, co mówią i piszą media, bo tam pokazuje się to, co z jakiś powodów powinno się ukazać.

icemac 28.04.2005 11:29

Szczyt bezczelności:
Zadzwonić do Constara i zapytać gdzie na ich stronie www jest przycisk
odśwież

Predi 28.04.2005 11:26

okazuje sie ze constar jednak nie jest upadajacy jak pisze na aukcji... wiec ceny powinny pojsc w gore ;)

prometeusz 28.04.2005 10:55

ciekawe za ile zejdzie - jeszcze 5dni :D

LECHWOS 28.04.2005 10:21

cOS EXTRA KIELBASKA CONSTAR

grzeniu 27.04.2005 23:15

Cytat:

Napisany przez thomascamel
i produkujsa dalej
http://www.constar.pl/

...i odzyskali wszystkie uprawnienia i certyfikaty. Tak jakby nic sie nie stalo.
Ciekawe czy ktos za to beknie, czy wszystko okaze sie winą mediow.

polakT 27.04.2005 22:10

i produkujsa dalej
http://www.constar.pl/

prometeusz 21.04.2005 11:04

Cytat:

Napisany przez nimal
ed hunter - popiles kefirem? z bakomyprzypadkiam? oby nie - oni do wyrobu jogurtow itp uzywaja polskiej zelatyny, a ta jest produkowana glownie przez zelatynowego krola (nazwiska nie pamietam, jego jedyna konkurencja jest zaklad jego corki), ktory zasady jakiekolwiek ma w d.
sprawa glosna od lat, zgnile kosci przechowywane na tej samej sali co gotowa zelatyna do sprzedazy...
najwiekszym odbiorca sa polskie zaklady bakomy :) smacznego :)

Wiedziałem że to gdziesz już czytałem, właśnie jestem w połowie jogurtu z bakomy i taraz jak to mam przed oczami to żygać mi się chce - przecież nie zrobię tego na komputer ||

Lukash 18.04.2005 21:29

ja powiem jedno tu nic o tym nie slyszalem ale powinni sie dobrac do "dupy" lekarzowi weterynari ktory sparawdzal tam żywnosc takie nieprawidlowosci powinnien odrazu zobaczyc tak samo w super marketach...odrazu smierdzi jakas lapowka...takie ogromne zaklady czesto sa sprawdzane przez inspektora weterynari...i nie chce mi sie wierzyc ze nic nie zauwazyl,...nagle teraz zobaczyli ze jest zle:D

Kris 18.04.2005 20:24

na Onecie pojawił sie artykuł:
http://info.onet.pl/1083794,11,item.html

czero 18.04.2005 17:57

Cytat:

Napisany przez thomascamel
http://www.gougoule.com/hamburger/ czlowiek nie swinia ale to przesada

Skromniutki hamburger :D, ale kolesiowi chyba smakowalo :haha:

polakT 18.04.2005 17:55

http://www.gougoule.com/hamburger/ czlowiek nie swinia ale to przesada

czero 18.04.2005 17:49

Ogladalem wczoraj "Pod Napieciem" i to w jaki sposob pracownicy i kolo z zarzadu sie bronili i jakich argumentow uzywali to normalnie smiech na sali.
Ze niby tasmy wideo to nie dowod :haha:. Idioci.
Jak sie tak upieraja to niech TVN zniesie ta cenzure z twarzy tych gosci, to sie przekonaja.

Predi 18.04.2005 17:04

:D jezeli kupisz prawdziwy.... bo slyszalem o nieprawdziwym miodzie - czytaj wyglada jak miod i smakuje jak miod ale to nie jest miod ( niewyobrazalne swinstwa tam musza byc)

Cytat:

Napisany przez nimal
proponuje pic tylko spirytus - nie dosc ze kaloryczny to jeszcze zabija paskudztwa jakie moga do niego wrocic - slowem: samo bezpieczenstwo

tylko uwazac na podroby spirytu zeby potem nagle nie zapadla ciemnosc ;)

polakT 18.04.2005 16:54

polecam jedno: Miodzik, nie psuje sie, nic do niego sie nie dodaje (moze nieuczciwy moze dodac cukru, lub przegrzac), ale tak to jest nprmalnie miodzio

Predi 18.04.2005 16:46

Cytat:

Napisany przez nimal
imho serki plesniowe sa najbezpieczniejsze - w koncu wiesz co jesz i nie ukrywaja przed Toba grzybkow :D

edit: mozna by sie zastanowic czy nie sa przy okazji najekonomiczniejsze - w koncu po zjedzeniu np polowy i zostawieniu na noc na kaloryferze/parapecie nastepnego ranka powinnismy miec znowu pelne opakowanie ||

qrcze zaciekawiles mnie :) i mowisz ze to tak ot sie zrobi? czy moze trzeba nad jakas pozywka dla serka pokombinowac ;)

a co do szyneczek to ja od malego jak zobaczylem szynke z naszej wlasnej swinki (normalna, suchutka szyneczka, wrecz wystajace wiorki przy krojeniu) to wiedzialem ze te sklepowe to sa cos "nie tak" ;) a jak sie dowiedzialem ze je igluja to tez pomyslalem ze nie sama woda napewno...........

edit: "E 120 (koszenila) ***8211; barwnik karminowy, obecny w niektórych serach tylko z uwagi na dodawane do nich owoce (np. truskawkowy lub wiśniowy serek homogenizowany)." - wiecie co to jest koszenila? sproszkowane odwloki jakiegos robactwa || smaczengo wielbicielom serkow ||

lekturka:
http://polityka.onet.pl/162,1203355,...7,artykul.html

i o "E":
http://www.chemia.px.pl/roznosci/zywnosc_dodatki.html
http://liceum.hm.pl/konserwenty/konserwanty.htm

ed hunter 18.04.2005 16:12

przeczytałem to wszystko. jestem w szoku, warunków na świnie nie mam ale zakładam kurnik na własne potrzeby. edward ;)

misz_masz 18.04.2005 14:25

Człowiek nie świnia - zje wszystko.....

grzeniu 18.04.2005 13:59

Cytat:

Napisany przez bgn
dodaja do serow trawrdych saletre potasowa

Calkiem mozliwe ze do serkow, do innych pewnie tez.
Jakies 2 lata temu byly manewry z vatem wlasnie na saletre potasowa i do dzisiejszego dnia są. Otoz normalnie ta saletra jest uzywana jako bardzo dobry nawoz ogrodniczy, przy okazji drogi. Z tego wzgledu z poczatku byla zwolniona z vatu, jak wiekszosc srodkow do produkcji rolnej, pozniej nagle wprowadzili 22% bo sie okazalo ze jest w na tyle czystej postaci ze zaczeto ja wykorzystywac w przetworstwie spozywczym gdzie na wszystko bylo juz wczesniej 22%. Obecnie jest tak, ze kupujac jako nawoz wypisuje sie smieszne oswiadczenia o przeznaczeniu do rolnictwa i wtedy nalicza sie 7% a bez tego oczywiscie 22%.
W zwiazku z ta sytuacja pojawila sie na rynku saletra z dodatkiem chyba 4% fosforu, na ktora vat na powrot byl 0 (albo zwolniona) bo teoretycznie nadawala sie juz tylko jako nawoz. Jak sobie poczytalem linka Bgn, to dochodze do wniosku ze ta zawartosc fosforu wcale moze nie przeszkadzac np naszym rzezniom, a wrecz przeciwnie skoro sami pakuja fosfor w celu lepszego wiazania wody w miesku.

PS Temat zrobil sie calkiem fajny, co poniektorym np pomoze w stosowaniu diety. No i na zdrowie. ||

nimal 18.04.2005 13:57

imho serki plesniowe sa najbezpieczniejsze - w koncu wiesz co jesz i nie ukrywaja przed Toba grzybkow :D

edit: mozna by sie zastanowic czy nie sa przy okazji najekonomiczniejsze - w koncu po zjedzeniu np polowy i zostawieniu na noc na kaloryferze/parapecie nastepnego ranka powinnismy miec znowu pelne opakowanie ||

a tak na serio to qrwica czlowika bieze - woda jeszcze rozumie, przynajmniej nie powinna byc szkodliwa, ale fosforany i inne *******y przy pewnym stezeniu moga byc szkodliwe, szczegolnie dla dzieci
i co dziecku powiedziec - nie dostaniesz szyneczki... zaraz sie okzae ze pasztet - tradycyjnie mielony z psa razem z buda (kiedys wsrod skladnikow paszetu znalazlem napis plazma - dla niewtajemniczonych jest to to co wycieka ze zwierzaka w czasie cwatowania) jest bezpiecznijszy i ma wiecje miesa niz szyneczka tradycyjna...

prometeusz 18.04.2005 13:37

w końcu są pleśniowe, im gorsza smakowo tym lepszy i droższy, więc spleśniały żółty też może być :D :D

bgn 18.04.2005 13:14

Cytat:

Napisany przez joujoujou
A do serków to nic nie dodają?
:|

dodaja do serow trawrdych saletre potasowa

bgn 18.04.2005 13:12

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
Zamknac na amen zakladu sanepid nie moze (tym o dziwo zajmuje sie sluzba weterynaryjna), a jedynie Polska prokuratura, a prokuratura wiadomo co robi, po prostu nic bo ciagnac sie to moze latami.

akurat tu to są informacje poprawne. Nie sanepid a Inspekcja Weterynaryjna ma prawo zamknac natychmiast zaklad, a prokuratura to jest zupelnie do innych spraw ( zreszta uprawnienia innspektora weterynaryjnego sa szersze niz prokuratora), ale teraz to prokuratura powinna zajac sie inpektorem weterynaryjnym wlasciwym dla Starachowic i moze on odpowiadac nie tylko sluzbowo, ale i karnie.Ale w Starachowicach to chyba i wroble stanowia jedna sitwwe, jak widac

joujoujou 18.04.2005 12:59

Cytat:

Napisany przez prometeusz
[...] jadę na serkach cały czas.
Jak widzę chyba dobrze robię :)

A do serków to nic nie dodają?
Kurka, nawet oddychanie jest szkodliwe. :|

prometeusz 18.04.2005 12:55

nie czytałem całego, ale jestem pod wrażeniem :O - to dziwne bo od jakiegoś czasu wogóle przestały mi smakować i jadę na serkach cały czas.
Jak widzę chyba dobrze robię :)

legion 18.04.2005 12:47

Cytat:

Napisany przez bgn
Masz rację Grzeniu. Mającycm chęc proponuje lekturę tego co w linku poniżej, szczególnie w dolnej części strony ( na żółto) .
i życzę..................hmm - smacznego
http://www.halat.pl/wedliny.html

chyba przerzuce sie na wegetarianizm :\ :| choc warzywka i owoce tez pryskaja lub
dodaj substancie zwierzo podobne do ujedrniena owych skarbow natury :D to pozostaly rybki z morskich glebin zbrokanych ropa nawtowa :)

joujoujou 18.04.2005 12:27

Cytat:

Napisany przez bgn

Masakra...
:blee: :blee: :blee:

bgn 18.04.2005 11:28

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Ludzie, przeciez to nie jest odosobniony przypadek tylko bardzo naglosniony.

Masz rację Grzeniu. Mającycm chęc proponuje lekturę tego co w linku poniżej, szczególnie w dolnej części strony ( na żółto) .
i życzę..................hmm - smacznego
http://www.halat.pl/wedliny.html

nimal 18.04.2005 11:06

proponuje pic tylko spirytus - nie dosc ze kaloryczny to jeszcze zabija paskudztwa jakie moga do niego wrocic - slowem: samo bezpieczenstwo :banan2:

prometeusz 18.04.2005 11:01

więc chyba już czas na jednego :piwo:

ed hunter 18.04.2005 10:56

nawet to śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową, a jeść trzeba, pić tym bardziej ;)

joujoujou 18.04.2005 10:50

A samo życie chyba jest najbardziej szkodliwe dla zdrowia :|
:mruga:

prometeusz 18.04.2005 10:38

najwyższy czas przestać jeść - a mówią że to papierosy zabijają a nie zdrowa żywność.
Palacz to chociaż wie co mu grozi, a na produktach żywn powinny też być takie etykiety ;)

legion 18.04.2005 10:30

ale nie tylko te zaklady robia jazde kolo mnie jest hurtownia nabialu gdzie jogurty przeterminowane normalnie sprzedaj z przebita data waznosci a jak mleko stanie sie przeterminowane leja je do jednej kadzi z dobrym mlekiem mieszaj i sprzedaj na nowo jako
swierze mleczko :) normalnie pychota :D

nimal 18.04.2005 08:18

nie znam sie na produkcji zywnosci :) mozliwe, ale dla mnie taka firma jest niewiarygodna, moze Bakoma skoro sprowadza potencjalnie zla zelatyne, moze tez sprowadza dziwne mleko? w kazdym razie juz od tej firmy z daleka sie trzymam :)

ed hunter 17.04.2005 16:58

Cytat:

Napisany przez nimal
ed hunter - popiles kefirem? z bakomyprzypadkiam? oby nie - oni do wyrobu jogurtow itp uzywaja polskiej zelatyny, a ta jest produkowana glownie przez zelatynowego krola (nazwiska nie pamietam, jego jedyna konkurencja jest zaklad jego corki), ktory zasady jakiekolwiek ma w d.
sprawa glosna od lat, zgnile kosci przechowywane na tej samej sali co gotowa zelatyna do sprzedazy...

kefir Zott :D.

Bakoma zaczęła jakiś czas temu sugerować w reklamach, że dobre bo polskie :D, no i widać jakie dobre. (do kefirów nie dodaje się żelatyny)

ThanatoS 17.04.2005 16:20

Zamknac na amen zakladu sanepid nie moze (tym o dziwo zajmuje sie sluzba weterynaryjna), a jedynie Polska prokuratura, a prokuratura wiadomo co robi, po prostu nic bo ciagnac sie to moze latami.

MaciejT 16.04.2005 18:14

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Tutaj też są. Spakowane rarem w jeden pliczek.
9.9 MB
:)

Dzieki, to juz cos.
Ale moze jednak ktos ma to nagrane wlasna karta? Tak jak niegdysiejsze odcinki USTERKI... Bo ta wersja jest, hmm, "nieucywilizowana" jakosciowo...

nimal 16.04.2005 17:59

joujoujou 16.04.2005 14:57

Ja właśnie zjadłem salami.
Dziwne... miało biały nalot na skórce :\

ed hunter 16.04.2005 14:48

ja dzisiaj na śniadanie jadłem jajka sadzone i popijałem kefirem - jakoś na kiełbasę szynkową nie miałem ochoty :|

joujoujou 16.04.2005 14:42

Cytat:

Napisany przez ed hunter
http://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=n...ty19/fakty1.rm

tutaj można obejrzeć reportaż z Faktów

Mniam :jem:
Pyszna kiełbaska.
Mocny reportaż.
Chciałem cos jeszcze dopisać ale aż mnie zatkało :niepow:
:ysz: :\

ed hunter 16.04.2005 14:31

http://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=n...ty19/fakty1.rm

tutaj można obejrzeć reportaż z Faktów

grzeniu 16.04.2005 12:56

Ludzie, przeciez to nie jest odosobniony przypadek tylko bardzo naglosniony. Dzisiaj markety czy hurtownie powszechnie stosuja praktyki zwrotow producentowi towarow na ktore wychodzi waznosc, czym sami uciekaja od handlowej odpowiedzialnosci za towar ktory maja na stanie. A producent (albo wylaczny dystrybutor) to niby co ma z tym robic? Przy dzisiejszych zdolowanych na maxa cenach i np polrocznych terminach platnosci, nie moze sobie pozwolic na takie straty - wiec kombinuje, np tak jak Constar. Sieci handlowe udaja ze o tym nie wiedza, kontrole sa "zalatwiane" i wszystko jakos sie toczy, az nie wyjdzie jakas wielka chryja.

Constar robil przewalki z miesem i przetworami, ale inni robia dokladnie to samo z inna spozywka. Tak samo przepakowywuje sie i przemetkowuje np slodycze, tu wystarczy metka z data waznosci bo nikt i tak nie widzi co jest w srodku. Czy nie trafiliscie nigdy np na zeszlorocznego zajaczka czy gwiazdorka, ktory az siny sie zrobil a data waznosci jest w porzadku? Albo bombonierke, ktora po otwarciu chce sie wywalic w kibel? A smierdzace maselko z dobrym datownikiem? Wymieniac mozna dlugo.

Nie ludzcie sie, ze w unii nie robi sie takich rzeczy. Juz nie pamietacie afer z paszami dla zwierzat z dioksynami, czy maczki kostne i pomielone scierwa? A niemieckie zboza z magazynow po DDT? Nasi obrotni importerzy lykali to jak cieple buleczki przez co gotowe "pasze" byly tansze od surowego zboza. Wszystkie unijne czy polskie atesty i normy tyle sa warte, co ludzie ktorzy je egzekwuja.

Nie ma co az tak sie podniecac tym jednym przypadkiem. Trzeba z tym walczyc i to zdecydowanie. Konsekwencje powinny byc rownoznaczne z zamknieciem zakladu, sluzby weterynaryjne ktore w takim zakladzie maja obowiazek siedziec non stop, powinny teraz siedziec w pierdlu razem z kierownictwem zakladu i polowa tamtejszego sanepidu.

Pozostaje jeszcze ekipa rzadzaca i ci co ustalaja prawo. To oni powinni zajac sie tym, zeby przepisy nie dopuszczaly do funkcjonowania takiego mechizmu rynkowego. Tylko czy oni maja jakis interes zeby to zmienic?

Piterniel 16.04.2005 12:55

Cytat:

Napisany przez joujoujou
9.9 MB

Oglądłem to - bleh... :|

woitas 16.04.2005 12:09

zakładu nie zamkną, bo dużo ludzi straci pracę :|
porąbany jest ten kraj.
ostatnio na którymś kanale leciał materiał o restauracji, w której łamane były niemal wszystkie normy sanitarne, brak było nawet bieżącej wody :blee:
efekt? po interwencji wszedł sanepid, zrobił co miał zrobić.
oczywiście restauracji nie zamknął, a właścieciele obiecali dokonać niezbędnych modernizacji, co w efekcie "trochę poprawi sytuację"... :bicz:

Predi 16.04.2005 11:07

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
-w unii to my jestesmy na papierze a tak na powaznie to sie w niej znajdziemy gdzies za 8 lat :ysz:

tia, z takim podejsciem to nigdy nie bedziemy.... bo wejdziemy do niej tylko jak bedziemy robic to co sie robi w Unii.....

joujoujou 16.04.2005 02:46

Cytat:

Napisany przez grzeniu
http://info.onet.pl/1082733,11,item.html
Nie wiem czy calosc, ale 3 czesci tu sa. Ciekawe, ze mnie to jakos w tym kraju nie dziwi.

9.9 MB

adixo 16.04.2005 02:25

Powinni zamknąć im ten bałagan na stałe bleee :blee:

Lukash 16.04.2005 02:21

bedziemy w Unii jak przestaniemy jezdzic na wschod..:D

Yarozelsky 16.04.2005 02:06

Cytat:

Napisany przez Predi
masakra..... ale od dawna wiadomo ze to co sklepowe to wcale za fajne nie jest :(

wylapalem taki cytacik:

"Wczoraj rano do Constaru wkroczyła ekipa inspektorów wysłana przez głównego lekarza weterynarii. - Powiem szczerze - gdyby coś takiego zdarzyło się gdzieś w Unii, zakład trzeba by zamknąć - przyznaje Krzysztof Jażdżewski."

to gdzie my do K*** NEDZY jestesmy jak nie w Unii?

-w unii to my jestesmy na papierze a tak na powaznie to sie w niej znajdziemy gdzies za 8 lat :ysz:

grzeniu 15.04.2005 22:37

http://info.onet.pl/1082733,11,item.html
Nie wiem czy calosc, ale 3 czesci tu sa. Ciekawe, ze mnie to jakos w tym kraju nie dziwi.

Predi 15.04.2005 22:36

masakra..... ale od dawna wiadomo ze to co sklepowe to wcale za fajne nie jest :(

wylapalem taki cytacik:

"Wczoraj rano do Constaru wkroczyła ekipa inspektorów wysłana przez głównego lekarza weterynarii. - Powiem szczerze - gdyby coś takiego zdarzyło się gdzieś w Unii, zakład trzeba by zamknąć - przyznaje Krzysztof Jażdżewski."

to gdzie my do K*** NEDZY jestesmy jak nie w Unii?

IceManSpy 15.04.2005 22:22

Cytat:

Napisany przez ed hunter
nie wiem czy Cie dobrze zrozumiałem.

ale jak bym miał zamiar jeść zgniłe mięso o bym je sobie na miesiąć w ogrodzie zakopał.

i co mnie obchodzą ludzie, którzy pracują u przestępcy - oni są newinni ale co mamy jeść syf żeby nie stracili roboty
lepperyzm

****a trzeba zmienić ten kraj, jak nie potrafią politycy to zacznie się od dziennikarzy.

To prawda. ***przyc ten syf. Ja chce zdrowa zywnosc!!! A nie odpadki!!!

polakT 15.04.2005 21:59

uffff. dobrze ze nie jadam ten tego teges miesa w postaci wedlin ze sklepow..... jak to przeczytałen to juz napewno nikt mnie nie zmusi ani nie zacheci do kupna czegos z zakłedów miesnych -jakichkolwiek

TORQUE 15.04.2005 21:52

coekawe co by było jakby ktoś się zatrół na śmierć tym mięsem i wykryli by na sekcji zwłok że jest to zgniłe mięso. pewnie było by gorąco tym co to robili.

ed hunter 15.04.2005 21:26

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Narzekaja ze jest w Polsce wysokie bezrobocie a sami je tworza. Przykra sprawa ze jemy taki syf ale patrzcie ile ludzi straci prace. po porstu chore

nie wiem czy Cie dobrze zrozumiałem.

ale jak bym miał zamiar jeść zgniłe mięso o bym je sobie na miesiąć w ogrodzie zakopał.

i co mnie obchodzą ludzie, którzy pracują u przestępcy - oni są newinni ale co mamy jeść syf żeby nie stracili roboty
lepperyzm

****a trzeba zmienić ten kraj, jak nie potrafią politycy to zacznie się od dziennikarzy.

IceManSpy 15.04.2005 21:20

Narzekaja ze jest w Polsce wysokie bezrobocie a sami je tworza. Przykra sprawa ze jemy taki syf ale patrzcie ile ludzi straci prace. po porstu chore

Kris 15.04.2005 21:15

"- Zwroty mielimy razem ze świeżym mięsem. Do sklepu wraca ten sam boczek, tyle że w innej postaci."

:haha: nieźle po prostu nieźle... a potem się dziwią, że firma upada... głupota nie zna granic.

MaciejT 15.04.2005 21:06

TVN - Uwaga! - Zakł. Mięsne Constar... - czy ma ktoś nagrane?

Witam,

czy ktos przypadkiem posiada nagrany ten, jakze ciekawy, reportaz? (emisja byla wczoraj i dzisiaj)
http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/.../kraj_a_1.html

Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:56.