![]() |
Cytat:
Pozdro |
Cytat:
ależ ja też nie mam problemów z DVD-RW w stacjonarce tylko muszę ją sformatować PEŁNYM formatem...po quick nie rusza. Po quick format śmiga za to każda DVD+RW. To tyle. |
Cytat:
|
Cytat:
(( |
no nie wiem. Mi przy wypalaniu i tak z +R robi DVD-ROM - a to już przeczyta każda stacjonarka niezależnie od wieku. -r czy +r nieważne jeśli Ci nagrywarka ustawi dvd-rom. Będziesz mógł przyuważyć czy to robi wypalając np. film na dvd-rw przez nero. napisze ze ustawia tryb na dvd-rom...przynajmniej powinna napisać.
|
zacne,znam ale słyszałem że do odtwarzacza stacjonarnego lepsze -r
pewnie ściema ;) ??? |
:) coz ja nagrywam filmy tylko na TDK DVD+R .Zacne płyty. Polecam!
|
głupio zapytałem,chodziło o to ktore są lepsze
|
nie:) tu nie ma kłopotu - zresztą ich nie będziesz formatować;)
|
a przy okazji podobnie jest z dvd-r i dvd+r??
|
:spoko: :spoko: :spoko: :spoko:
|
a czemu tak drogo?:) Verba kupiles? A tak na przyszlosc - do filmów lepsze DVD+RW - nie wymagają pełnego formatu . Z DVD-RW gdy nagrasz cos ponownie po szybkim formacie to w stacjonarce cisza ( przynajmniej u mnie). +RW śmiga zawsze .
|
no i mam nadzieje ze nie strace 8 zl
;) |
Cytat:
|
dziękuwa serdeczna
jak sie nie uniosłeś to skuza ;) |
ależ nie unoszę się. Tak będziesz mógł ją formatować ile będziesz chciał. Nero samo z siebie nie rozpoznaje czy ma -rw czy -r w napędzie i ostrzeżenie wyrzuca jako domyślne.
|
wiem co znaczy rw,nie unoś sie tak!!chodzi mi o to czy jak zamkne zapis w Nero <"ponowny zapis nie bedzie juz możliwy"-czy cos w tym rodzaju> bede mogl w ogole ja sformatowac,czy nie bedzie do wyrzucenia
|
jak sama nazwa wskazuje rw - rewritable czyli zapisywana_ponownie ( coś w tym rodzaju) czyli wszystko si i formatować będziesz wiele razy aż płytka nie powie papa ze starości lub z powodów blizn zwanych rysami .
|
Kasowanie zamkniętego dvd-rw
HEJ!
Mam pytanko do specjalistów//od razu nadmieniam ze mam nadzieje,ze nie bylo takiego postu,bo go nie znalazlem,a spieszy mi sie troszke// Czy mozna skasowac zamknietą płytkę rw?? Chodzi mi o to czy jak spale sobie obraz płyty albo film dvd na rw-etkę to nie strace płyty na zawsze??Czy jest sposób na jej pożniejsze sformatowanie?? Dzieki z góryza odpowiedzi Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:55. |