![]() |
Opera 8.0 premiera
Opera 8.0 dziś została oficjalnie ogłoszona. Chętnych do pobrania zapraszam pod adres tego linku. Tak to jest oficjalna polska wersja, nie żadna beta, preview czy coś innego. Możecie ją spokojnie nadinstalować na starą wersję, nic się złego nie stanie.
Wiadomość tak ważna, że do Alternatywne przeglądarki nie wrzucam, poza tym i tak nikt tamtego wątku nie czyta ;) Jeśli z jakiegoś powodu link wyżej nie działa to można Operę pobrać stąd: ftp://ftp.task.gda.pl/pub/opera/win/...w32plpl800.exe |
thx @cyki za info :piwo:
już pobieram :) |
Ja również :D :)
|
już śmiga 8 )
DZIĘKI!! |
no i znowu muszę większość rzeczy ustawiać od nowa :P
ech... mówi się trudno. biorę się za testowanie. jedno co widzę, to w końcu poprawili błąd z menedżerem haseł. |
bardzo ladna nawet ciut lepsza of FF ;)
|
Cytat:
|
niby tak, ale z doświadczenia wiem, że lepiej to zrobić na nowo.
zresztą, już się praktycznie z tym uporałem. jeśli się wie, co i jak, to trwa to chwilę. nie wiem, jak wylączyć zakładkę z menu plik, edycja etc. zrobiłem sobie (a raczej zassałem ze stronki wiki) button menu, no i teraz mnie tamto denerwuje... |
a polecenia glosowe tez polskie rozpoznaje?? :>
|
Cytat:
|
Dzieki za info.
U nich rzeczywiscie download siadl wiec dobrze ze podales linka. Ps. A jak ze skórami. Są nowe czy stare pasuja? |
Cytat:
Cytat:
|
ciekawe tylko podają ze jest wiecej userów mozilli/firefox niz opery :P
|
Ja mam problem nastepujacy...
http://img256.echo.cx/img256/7238/transfer6ae.jpg Ten pasek z transferem nie jest na dole tylko tu...nie umiem go przywrocic |
Cytat:
|
No idealnie.Dzieki serdeczne...
|
Co ciekawego zauważyłem to to, że nowa Opera pokazuje kolorowe paski przewijania, przedtem tego nie było , fajnie :D
|
no to sprobujemy:D nowosci
|
Jesli bedziecie mieli problemy ze sciagnieciem, to probujcie ktoregos stad
Z tego (ftp1.dobreprogramy.pl) mi poszlo :taktak: |
UAU, serwery Opera Software przeżywają prawie wojnę :) Aż musieli wyłączyć dynamicznie generowaną zawartość. Widać, że Opera roksssssss :]
|
hmmm a jak zrobic zeby przcisk X tzn zamknij zakladke znajdowal sie po prawej na gorze a nie na polu zakladki obok wyswietlanej nazyw strony... chodzi mi o ten czerwony krzyzyk.
|
Yyy gdzie tu się język zmienia bo zainstalowałem i mam po angielsku ;/ Sorki za głupie pytanie ale znaleźć nie moge. Daje Tools -> Preferences zmieniam na Polski [pl] ale dalej jest po angielsku :(
EDIT: Ok już sobie poradziłem [zła lokalizacja pliku językowego :P] |
Cytat:
|
Nie no, to naprawdę hamstwo albo pech.. akurat wczoraj ściągnąłem w końcu wersję beta, bo stwierdziłem, że czas przejść z poprzedniej.. ehhh....
|
inny link z ktorego mozna pobrac opere:
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=2139 |
ja mam juz ta opere od wczoraj bo wlasnie od 18 kwietnia byla juz do pobrania na oficjalnym ftp :) dla mnie bomba :)
|
Ilość załączników: 1
wiecie może jak ten pasek ukryć?
|
Juz sie sciaga :D
|
Cytat:
|
mi sie podoba historia zamknietch zakladek - ilez to ja razy zamykajac kilka zakladek zamyklaem ta na ktorej mi zalezalo - a potem zabawa z ctrl+z ;)
|
Cytat:
|
tak mozna :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
od O7.23 napewno. |
Wszyscy tutaj coś piszą na temat pokazywania czegoś lub ukrywania to ja się zapytam - jak ukryć pasek z reklamami ||
|
ukrycie reklam kosztuje 11,50$ lub chwile szukania w cukierni ||
|
Cytat:
Myślę, że należy się im te parę złotych za najlepszą, moim zdaniem, przeglądarkę. |
Cytat:
;) |
I już reklama znikneła ;)
Mam jeszcze jedno pytanko, jak zaimportować ulubione firefoksa do opery? |
szkoda ze tego bledu nie naprawili
|
u mnie w porządku...
spróbuj F12 i odznacz 'włącz obsługę wtyczek' :) |
Nie pomaga. Ale na Twoim screenie nie ma wogole reklamy google nawet pod tym menu
|
od czasu przesiadki na mozille nie byłem w operze - kiedyś trzeba się wybrać ;)
zobaczmy zatem jak to jest w wielkim świecie :) |
Cytat:
ale można sobie z tym badziewiem poradzić, używając filtra :P |
Cytat:
|
|
Cytat:
A dokładniej OperaAdFilter |
|
Cytat:
|
a u mnie w Operze jest wszytko dobrze...odkad mam 8.0:D
|
hehe nie wiem czy takie banalne pytanie już było ale jak nie to pytam:
jak ustawić połączenie w operze?? nie mogę tego znaleźć jak chcę jechać na operze muszę połączyc sie przez IE a potem dopiero albo z ppołaczenia lokalne jakto zrobić?? |
Ja mam pytanie:
Jak zrobic zeby mi sie w Operze otwieraly linki z gg /konnekta/ bo cos mi sie przestawilo chyba a nie wiem jak mam to spowrotem ustawic. Z gory dzieki :piwo: |
Cytat:
|
a co do mojego problemu to ktoś wie??
|
Cytat:
:) |
znalazłem ciekawą skórkę do operki:
|
Cytat:
|
wersja 8.01 pl: http://www.opera.com/download/get.pl?id=26932