Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   dvd - ogolnie o dvd (https://forum.cdrinfo.pl/f10/dvd-ogolnie-o-dvd-51446/)

Czołgista 08.05.2005 00:21

Cytat:

Napisany przez demek
sensu nie ma konwersacja z wami tak tylko jeszcze wyjasniam.....

Ha , sensu się doszukujesz, to zaproponuj coś z sensem :>
Na temat podziału (działu ogólnie o dvd) już się wypowiedziałem , też w innym miejscu.
Ale powtórzę dla czego ten pomysł jest w/g mnie do bani :
1. Producent firmujący palnik nie koniecznie jest stwórcą "bebechów"
2. Producent firmujący palnik może w kolejnym modelu zastosować chipset innego stwórcy, ze wszystkimi konsekwencjami za tym idącymi.
3. Na oko 50% (może więcej) problemów jest wspólnych dla wszystkich palników niezależnie od producenta, bo w końcu soft jest jeden dla wszystkich.
4. Podział na "marki" zredukował by ilość polemik posiadaczy palników różnych producentów co odbiło by się niekorzystnie na wiedzy ogólnej z tego tematu .
5. W którymś poprzednim poscie napisałeś
"a jaki sens ma zakladanie 100 topicow o tym samym ?"
Po podzieleniu tego działu ilość takich tematów była by
100 topicow razy ilość nowych działów.
I jeśli by tak nie było to niech mnie szlag trafi.
6. Napisałeś też "moze warto sprobowac?" , zastanów się ! bardzo proszę.
Przy tej ilości postów do przesortowania to nie zabawa, tylko wiele godzin pracy ludzi , przy okazji zastanów się czy jeśli byś miał wiele godzin tracić tylko dla tego że ktoś jeden miał takie widzimisię, i do tego nie podparł swojej tezy solidną argumentacją, to robił byś to w czynie społecznym ?
Ja na pewno nie, no chyba że pomysł był by dobry.

No i tu zmieżamy do ostatniego punktu

7. Napisałeś trochę wyrzej "... najlepiej siedziec na dupie i nie robic NIC ..." , rozumiem że tobie się coś chce robić i oczekuję że przedstawisz na to jakieś dowody.
Chociażby jakaś kontrargumentacja przeciwko moim tezom że na razie podział działu "ogólnie o DVD" nie ma sensu.
Oraz przedstawienie swojej wizji podpartej czymkolwiek.

Na koniec żeby było jasne , ja nie chcę się kłucić i spierać, jak masz jakiś sensowny pomysł to poprostu o nim napisz !
Napisz dokładnie i podeprzyj jakąś logiką.

... najlepiej siedziec na dupie i nie robic NIC ...

Tak napisałeś , teraz pokaż że ty nie jesteś obibok i chcesz coś zrobić.
Podaj swoją wizję działu w konkretach.

demek 07.05.2005 21:46

sensu nie ma konwersacja z wami tak tylko jeszcze wyjasniam.....

VIZZARD 07.05.2005 13:04

Cytat:

Napisany przez demek
nie no ok ...... wiecej sie nie odddzywam bo widze ze mentalnosc ludzi jest niereformowalna... najlepiej siedziec na dupie i nie robic NIC .... to moj koniec wizyt w tym temacie bo nie ma to juz sensu

Wiesz ...

Dobre pomysły raczej przyjmują się bez problemów ... :taktak:

:D

ed hunter 07.05.2005 13:00

Cytat:

Napisany przez demek
nie no ok ...... wiecej sie nie odddzywam bo widze ze mentalnosc ludzi jest niereformowalna... najlepiej siedziec na dupie i nie robic NIC .... to moj koniec wizyt w tym temacie bo nie ma to juz sensu

i tu kolega ma rację ^_^

demek 07.05.2005 12:45

VIZZARD 07.05.2005 00:46

Cytat:

Napisany przez Czołgista
jeden drugiemu do d.. włazi tworzy się klub wajemnej adoracji.

No nie inaczej

A jak potem ten jeden temu drugiemu wyjdzie z d...

To jak smród!!! :wow:

^_^

Czołgista 07.05.2005 00:40

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A te tematy na te strony to niby kto produkuje?? ???

:czytaj:

Dokładnie ! :)

A kolega @demek to wie że gdzieś dzwonią ale nie dokładnie wie w którym kościele.
Jak masz pomysł , ale sensowny jak podzielić ten dział to napisz,
bo podział na"producentów" to kula w płot.
Zbyt wiele tematów jest wspólnych i na mój rozum to się chyba tego nie da podzielić, i pewnie dobrze że się nie da , bo ciekawe tezy wynikają ze ścierających się poglądów, a nie jak jeden drugiemu do d.. włazi tworzy się klub wajemnej adoracji.

VIZZARD 06.05.2005 23:37

Cytat:

Napisany przez demek
no i? chce poszukac cos na temat litka to wchodze i czytam a nnie skacze jak zaba po 20 stronach z tematami

A te tematy na te strony to niby kto produkuje?? ???

:czytaj:

demek 06.05.2005 22:55

no i? chce poszukac cos na temat litka to wchodze i czytam a nnie skacze jak zaba po 20 stronach z tematami

VIZZARD 06.05.2005 09:33

Czytam tematy o różnych nagrywarkach

Więc żeby przeczytać coś o Necu czy LG lub Pioneerze

Trzeba by skakać po wszystkich działach

Ponadto czym różni się problem z Decrypterem na LG

Od problemu z Decrypterem na Litku? :idea:

Działem? ???

BTW A dodatkowo, nieuchronnie taki podział na działy

Przyczyni się z pewnością do bardzo wyraźnego podziału na klany :taktak:

||

demek 24.04.2005 00:17

moze warto sprobowac?

pawelblu 23.04.2005 20:07

Cytat:

Napisany przez demek
moim zdaniem przyczyni sie to do zmniejszenia powtarzajacych sie tematow po kilka(dziesiat) razy

No wlasnie chodzi o to ze sie nie przyczyni... Nawet bedzie jescze wiecej takich tematow tylko zakladanych w zlych dzialach. Przeciez jak ktos zaklada temat nie czytajac/szukajac tego problemu, to robi to niezalezne od organizacji forum. A jezeli szuka to IMO predzej znajdzie w ukladzie takim jaki jest. Przy 3 razy wiekszym ruchu, oczywiscie byloby nad czym myslec, ale z problemem nowych tematow nadal nie mialoby to nic wspolnego - jedynie chodziloby o komfort uzytkownikow.

demek 23.04.2005 19:38

o co mi chodzi napisalem wyraznie w postach wczesniej - ale chcesz jeszcze raz to bardzo prosze - chodzi o zrobienie dzialu badz poddzialu w "ogolnie o dvd" podzielonego na marki zeby tam sie wypowiadac/zadawac pytania/opisywac problemy - moim zdaniem przyczyni sie to do zmniejszenia powtarzajacych sie tematow po kilka(dziesiat) razy - ale z tego co widze to niektorzy z gory zakladaja ze to nie wypali......

pawelblu 23.04.2005 18:53

Cytat:

Napisany przez demek
a jaki sens ma zakladanie 100 topicow o tym samym ?

To sie zdecyduj czy chodzi Ci o bardziej aktywna moderacje, czy o nowe dzialy. Stworzenie kolejnych dzialow nie rozwiaze problemu o ktorym piszesz.

demek 23.04.2005 10:59

a jaki sens ma zakladanie 100 topicow o tym samym ?

pawelblu 23.04.2005 05:24

Podzial na konkretne marki - przy obecnym ruchu nie ma zadnego sensu.

Czołgista 22.04.2005 22:47

Cytat:

Napisany przez demek
nie - dodanie dzialu typowo o sprzecie

Tak łatwo powiedzieć "dodanie dzialu" :|
A przesortowanie tematów już istniejących ? to czasochłonne zajęcie.
Zresztą w zeszłym roku w wakacje była już taka akcja, trwało to trochę
i pewnie kilka osób solidnie się napracowało.

demek 22.04.2005 21:31

Cytat:

Napisany przez ed hunter
zaraz ja czegoś nie łapię?... podzielenie tematów? adminy jak to Widzicie bo ja strasznie...

nie - dodanie dzialu typowo o sprzecie

ed hunter 22.04.2005 17:45

zaraz ja czegoś nie łapię?... podzielenie tematów? adminy jak to Widzicie bo ja strasznie...

demek 22.04.2005 17:36

no tak ale przy podziale problem moze zostanie zmniejszony bo wejdzie np do dzialu liteon i tam da badz przeczyta - bo na glownej nie zawsze jest problem opisany na pierwszej stronie a z wlasnego doswiadczenia wiem ze malo komu sie chce zagladnac na dalsze strony - sadze ze gdy problem bedzie opisany na pierwszej stronie zmniejszy sie liczba tych samych tematow niestety poza "jaka kupic nagrywarke" bo na to chyba nie ma lekarstwa

PIOTR34 22.04.2005 17:30

Cytat:

Napisany przez demek
nie mowie o tym dziale - chodzi mi ogolnie o dvd a tam raczej o sprzecie sa dyskusje

Wiem o jakim dziale piszesz podałem przykład, dobry jak każdy inny, tym bardziej że w dziale "Ogólnie o DVD" też są przyklejone tematy, a ludzie i tak piszą nowe.

demek 22.04.2005 17:24

nie mowie o tym dziale - chodzi mi ogolnie o dvd a tam raczej o sprzecie sa dyskusje

PIOTR34 22.04.2005 17:16

Pomysł dobry, ale czy zda egzamin? Wiele osób i tak z tego nie skorzysta, co chwilę mamy do czynienia z nowymi tematami typu: "Jak przerobić AVI do DVD" mimo iż jest przyklejony "Przerabianie divx/xvid na DVD PAL (+ polskie napisy) - Poradnik" i podobnie sytuacja będzie wyglądać w innych działach.
Jak to mówią? niektórzy mają coś na oczach.
To jest moje zdanie

demek 22.04.2005 16:58

dvd - ogolnie o dvd

jak kazdy pewnie widzi w tym dziale zrobil sie jeden wielki burdel. powstaje po 30 tematow i wiecej o tym samym. mam propozycje jak (chociaz troche) to uporzadkowac a mianowice zrobic kolejny poddzial (czy jak tam to nazwac) podzial na producentow tych najbardziej popularnych (lite-on nec pioneer benq lg plextor i ostatni "inne" gdzie bylaby reszta (oczywiscie moglem pominac jakis dosc czesto wystepujacy ale nie jest to celowe dzialanie")). tam kazdy zadawalby pytania dotyczace danego producenta i modelu czy tam dzielil sie uwagami lub tez pytal o cos bo ma problem z tym sprzetem. nie jest to jakis rewelacyjny pomysl ale napewno pomorze choc troche uporzadkowac forum bo jak wspomnialem wczesniej teraz jest tragedia a tak zadam pytanie w tym dziale to wiecej sie utrzyma na pierwszej stronie i wieksze prawdopodobienstwo ze ktos pomoze ewentualnie jak ktos juz mial problem o ktory chcemy zapytac latwiej nam bedzie go znalesc (czy tez komus) bo na glownym forum moze byc juz daleko a tak bedzie dalej widoczny
czekam na opinie na temat mojego pomyslu i ewentualne poprawki

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:00.