![]() |
:: Pytanie o stara grę zręcznościową ::
Witam
mam prośbe może ktos z Was pamięta nazwę i może wie skąd pobrać taką grę zręcznościową, w której jezdziło się takim "elastycznym" motorem crossowym po dwywymiarowych planszach.trzeba w niej zebrac wszystkie jakbłka i wtedy mozna było przejść poziom wyżej. dzięki i czekam na jakies info |
"Elastomania" :D
|
|
|
Elastomania 8 )
|
Cytat:
|
Elastomania... na www znajdziesz tylko wersje z kilkoma planszami... jak chcesz wiecej pojezdzic proponuje cos typu P2P
|
Elastomania... my (ja i kumple) nazywaliśmy to jeszcze PlasticMan lub GumoCross :>
|
Znowu się zacznę czepiać, ale jak dwie pierwsze osoby odpowiedziały, że to Elastomania, to kolejne dziesięc odpowiedzi już raczej nie jest niezbędnych :>
A ze starych gier to lepiej zagraj w Dig Duga ;) ps: A może ma ktoś dobrze działającego Supaplexa na PC? |
Ilość załączników: 1
kiedys miałem supaplexa, pamietam jak siedzialem przez caly dzien nad 1 planszą :) To była gra, powinienem miec ja jeszcze na cd dzialajaca pod windowsem
--EDIT-- Znalazłem, daje w załaczniku |
ze starych gier to najelpszy byl Prince of Persia, drugiej czesci tej gry do dzisiaj nie moge przejsc :)
|
i tak najlepszą gierką zręcznościową jest Another World :)
|
Cytat:
Masz 2 część działająca pod windowsem? |
Cytat:
To i tak postęp, wczesniej jedna osoba pod drugą pisała tylko "potwierdzam" ;) Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
Gierca jest super!! Mialem ja kiedys na starym kompie. Z siostra przeslismy chyba dalej niz 60 level. Ale juz bylo coraz trudniej ;) Na XP dziala (sprawdzilem teraz) ale czemu nie dziala plynnie tylko tak skokowo??? Dziwne :ysz: . MOze ktos wie jak to "przyspieszyc" ??? |
Cytat:
|
eee tam najlepsza gierka to byl Prehistorik :cisza: ^_^ .... pierwsza i druga czesc
|
Cytat:
ps. sproboje ja zdobyc, bo sam bym sobie chetnie pogral (w koncu bede mial teraz prawie 5 miesiecy wolnego :cool: ), jak cos to Ci dam znac :) |
Cytat:
A mi sie podobały: supaplex, prince of persia 2D oraz prehistoryk :) |
tak.. prehistoryk RULEZ!!! to były klasyki, teraz tylko jakies half Life'y, DOOM'y a istnieja lepsze gierki :) (i kto to mówi...)
|
|
Cytat:
A co samej gry, to ja doszedłem, jeszcze za czasów Amigi do ostatniego - 111 levelu, ale jego już nie miałem siły przechodzić :) |
Cytat:
pozdro ;) |
No Kizio widze ze obydwaj jestesmy fanami starych gier !! Ja tez nielubie tych nowych "realistycznych" :spoko:
|
Cytat:
Mówią że trójkąciki ostatnio są w modzie :D |
Cytat:
ps. @kodziu ja tylko tak zartowlaem ;) ale z tym 2MB troche przesadziles, Prince zajmuje przynajmniej dwa razy tyle miejsca |
A pamietacie Blus Brothers na Amidze?? :D Wlasnie sobie zalaczylem :peace:
Z takich starszych to jeszcze pamietam Fox Titus, Mario |
Cytat:
Cytat:
|
E tam jakies prehistoryki :) Franko - szalona zemsta i Teenagent to bylo to :)
|
ooo Teenagent tez byl spoko:D trzeba bylo szybko klawiszami klikac ;D
@IceManSpy: Jak chcesz to zglos sie do mnie na gg |
Cytat:
Ja jeszcze z takich pamiętam James Pond II - naprawdę świetna :) A co do tego typu gier to polecam gierki na Genesis (plus emulator). Jest tam na razie wszystko przez Was wymienione, może oprócz Prince of Persia (ale pewien nie jestem). No i naturalnie emulator SNES. Tam już są wszelakie dobra w ogromnej ilości :) |
dziekuje wszystkim
ps. another world fajna gierka ale flashback jej druga czesc tez super lub titus the fox, prehistoryk i wiele innych midonych starych gierek ;) |
Cytat:
Flashback to nie jest druga czesc AW Another World 2 : Heart Of The Alien to jest kontynuacja, która wyszła tylko na konsole SEGA CD... |
Cytat:
Czasami gadam sam ze soba serio :) i czasami kumple sie mnie pytaja do kogo ja mówie |
Cytat:
Ja w to grałem na moim starym laptopie juz nawet nie wiem co tam bylo w srodku. Wiem że ledwo wchodził Windows 3.11 po jego instalacji juz nic sie nie dalo wgrac na dysk. |
A ma ktos stara gierke Horde(moze sie troche inaczej pisac:), co bronilo sie wioski przed takimi czerwonymi stworkami zamiatajac je kosa?
|
@qfir dobre potrzebowałeś około 800KB i skasowałeś te gre bo to strasznie mogło pomóc chyba że masz dysk 20MB ale wątpie....
Klasyka jest świetna!! @wolfen3 Another World 2 nie wyszedł pod tytułem AW2 tylko Out of This World bo to był zagraniczny tytuł tej gry ale prawdą jest iż podtytuł był heart of the alien. Jest wiele ciekawych serwisów o starych grach. |
Cytat:
Wiem o tym, ale poprostu przyjeło sie mówić że Flashback to jest właśnie Another World 2 , co nie jest prawdą |
Looknijcie. MOze Wam sie jakies stare gry przypomna
|
Z czasów amigi to pamietam zagrywałem w Soccer kida :). Oszałamiająca grafa jak na tamte czasy :)
|
Cytat:
znalazelm jeszcze inna wersje, ale tez mi sie wiesza :( |
mi dziala na XP z SP2
|
Jeśli nie pracują wam gry pod XP proponuje używać DOSBox'a, daje dobre rezulataty i większość tytułów pracuje ok.
|
Cytat:
http://www.pop2.princed.com.ar/window.php ps. na tej stronce mozna tez znalezc inne ciekawe rzeczy do Pricne 2 :) |
Ja tam pamietam jak u kuzyna gralem sobie na Amidze w Polnoc poludnie (bylem tak podniecony ta gra ze hej) Settlersow 1, albo Lost Dutchman Mine, czy jak to sie pisze, a z mojego C64 kasetowca najlepsze tytuly to byly obydwa Ricki Dangerous ;p
|
Postanowiłem, że mój problem wrzucę tu a nie będe zakładał nowego Topica.
Szukam od dłuższego czasu gry Cadilac Dinosaurus - takiej, która biła rekordy popularności na automatach w salonach gier, niestety do dziś nie udało mi się jej znaleźć. Jeżeli ktoś ma na nią namiary - bardzo proszę o odpowiedź. Dzieki. |
Cytat:
|
Cadillac jest na callusa
|
Cadillacs and Dinosaurs: The Second Cataclysm - chyba tak zwie się druga część ponieważ nie znalazłem nic innego jest na PC CD. Ale zdobycie tego może być trudne.
Właśnie wpisałem to w google i tego jest masa na emulatory. Już przy pierwszych wynikach można ściągnąć te gre na emulator. |
zdobyłem grę Cadilac and Dinosaurus w iso, zamontowałem w virtualu ale nie ma plików wykonywalnych. W opisie napisane że to SEGA CD - jakiego emulatora użyć aby odpalić ten obraz z virtuala i jak ten emulator skonfigurować ?
Dzieki za pomoc, Tomek |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:54. |