Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zwrot kasy za kartę graficzną. Tylko ile ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zwrot-kasy-za-karte-graficzna-tylko-ile-51615/)

kodziu 01.05.2005 10:09

Cytat:

Napisany przez mikas
Mówili że całej kasy nie zwrócą , ale jednak zwrócili. A jak to jest z tymi potokami ?

Jak będziesz mial szczęście to uda Ci się odblować przynajmniej czesc z nich.
Jeżeli czytaleś komentarze np. na komputroniku to widzisz ze nie zawsze da się to zrobić.

mikas 30.04.2005 22:29

Cytat:

Napisany przez kodziu
Dostajesz taką kartę: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15548 ?? :D

To Ci sie poszczęściło. A sam mówiłeś że dostaniesz coś tańszego niż zapłaciłes za tego FX'a a tu niespodzianka. Karta za ponad 900zł :O ||

Mówili że całej kasy nie zwrócą , ale jednak zwrócili. A jak to jest z tymi potokami ?

kodziu 30.04.2005 09:14

Cytat:

Napisany przez mikas
A więc moja historia z kartą kończy się tak, że wymieniają mi ją na Asusa 6800LE.
Mam tylko do Was pytanie. Jak to jest z tym odblokowaniem potoków, wiem, że nie wszystkie karty da się odblokować. A jeśli nie będzie się dało to czy karta może ulec uszkodzeniu. Jedni mówią, że tak inni, że nie. Bo jeśli tak jest to znowu może mnie czekać serwis :(

Dostajesz taką kartę: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15548 ?? :D

To Ci sie poszczęściło. A sam mówiłeś że dostaniesz coś tańszego niż zapłaciłes za tego FX'a a tu niespodzianka. Karta za ponad 900zł :O ||

mikas 30.04.2005 06:18

A więc moja historia z kartą kończy się tak, że wymieniają mi ją na Asusa 6800LE.
Mam tylko do Was pytanie. Jak to jest z tym odblokowaniem potoków, wiem, że nie wszystkie karty da się odblokować. A jeśli nie będzie się dało to czy karta może ulec uszkodzeniu. Jedni mówią, że tak inni, że nie. Bo jeśli tak jest to znowu może mnie czekać serwis :(

mikas 28.04.2005 17:43

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
To było dobrych parę latek temu, a tak na marginesie gdzie mogę znaleźć jakieś materiały odnośnie serwisowania. Moglibyście mi podrzucić jakieś linki?

http://www.federacja-konsumentow.org.pl/

PIOTR34 28.04.2005 15:00

Cytat:

Napisany przez epol
To, ze tak powiem lagodnie okradli Cie. A czy aby dobrze napsiales czas jaki nie miales proca? Pol roku to przeciez istna kpina z czlowieka.

To było dobrych parę latek temu, a tak na marginesie gdzie mogę znaleźć jakieś materiały odnośnie serwisowania. Moglibyście mi podrzucić jakieś linki?

epol 28.04.2005 14:53

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
I tu przyznaję rację :piwo: Spalił mi sie kiedyś procek "Athlon 1,2 Ghz" z winy serwisu oczywiście nie posmarowali silikonem, procek pojechał do producenta i po pól roku powiedzieli że mogą mi oddać kasę, ale tyle ile obowiązywało w tym momencie.

To, ze tak powiem lagodnie okradli Cie. A czy aby dobrze napsiales czas jaki nie miales proca? Pol roku to przeciez istna kpina z czlowieka.

andrzejj9 27.04.2005 11:49

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
I tu przyznaję rację :piwo: Spalił mi sie kiedyś procek "Athlon 1,2 Ghz" z winy serwisu oczywiście nie posmarowali silikonem, procek pojechał do producenta i po pól roku powiedzieli że mogą mi oddać kasę, ale tyle ile obowiązywało w tym momencie.

Po jakim czasie?!?

Co prawda dzisiaj przeczytałem, że naukowcy z powodzeniem zahibernowali mysz i może niedługo będzie możliwa hibernacja człowieka, ale jak widzę Ty już musiałeś dać się wcześniej zahibernować, skoro tyle czasu chciało Ci się czekać ;)

Smartek 27.04.2005 11:47

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Całkiem możliwe :piwo: teraz oddałem do serwisu dysk ale już nie dam się tak zrobić jak kiedyś. Człowiek całe życie się uczy.

i umiera glupi :haha:
pozdro ;)

demek 27.04.2005 11:44

jak mi padl pierwszy dysk (8gb) to po roku dostalem taki ktory byl w cenie poprzedniego i dziala on do dzis w serverze:)

PIOTR34 27.04.2005 11:40

Cytat:

Napisany przez kodziu
To cie zrobili w bambuko :P

Całkiem możliwe :piwo: teraz oddałem do serwisu dysk ale już nie dam się tak zrobić jak kiedyś. Człowiek całe życie się uczy.

kodziu 27.04.2005 11:22

Cytat:

Napisany przez PIOTR34

To cie zrobili w bambuko :P

PIOTR34 27.04.2005 11:18

Cytat:

Napisany przez smolik
A mnie się wydaje że tyle ile teraz ta karta kosztuje.

nowygiena 27.04.2005 11:10

1.Zwrot całej gotówki za zakupiona kartę.
2.Mineły juz ustawowe 14 dni a Ty nie masz odpowiedzi(ustosunkowania się) do ciebie.
3.Następnym razem kupuj w sklepie komputerowym.(normalnym)

Normalne sklepy komputerowe tak robią.Mi padł dysk twardy 20gb cena 780 zł.
Po 14 dniach otrzymałem gotówkę.Oczywiście były już w sprzedaży tylko 40.

Nowygiena

demek 27.04.2005 02:06

no wlasnie wiec jezeli nie bedziesz chcial nowej karty w cenie za jaka kupiles wtedy grafike to mozesz (chyba) odebrc kase - jesli nie mozna odebrac siana to bedziesz mial wypas grafe a jesli mozna to dostaniesz tyle ile zaplaciles

mikas 26.04.2005 22:19

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Wszystko zależy od tego, czy oddawałeś kartę na gwarancji czy jako niezgodność towaru z umową (albo rękojmia, bo kiedy kupowałeś, to jeszcze obowiązywała). Jeżeli na gwarancji (a pewnie tak), to wszystko zależy od zapisu gwarancyjnego. Ale generalnie jeżeli serwis z jakiegoś powodu nie jest w stanie naprawić karty to musi zwrócić Ci pieniądze - tyle, ile za nią zapłaciłeś. Upływ czasu nie ma tu znaczenia.

Inna sprawa, że miesiąc w serwisie to już i tak możesz żądać zwrotu pieniędzy, bo maksymalny termin wynosi chyba 14 czy 21 dni roboczych.

Na karcie gwarancyjnej mam taki punkt:
W przypadku, gdy w okresie gwarancji naprawa nie będzie możliwa do usunięcia z przyczyn trwałego uszkodzenia i zmian technologicznych klient otrzymuje produkt o przynajmniej takich samych walorach użytkowych (korekta i nowy rachunek)

epol 26.04.2005 22:13

Tak jak pisza koledzy wyzej. Musisz dostac tyle kasy ile za nia dales! Nie pozwol sie wykiwac! A jesli beda chcieli to powiedz, ze oddasz sprawe do Rzecznika PRaw Obywatelskich, a on im juz pokaze :>

A i warto najpierw zadzwonic do takiego RPO, aby wszystkiego sie wypytac i na jakie artykulu prawne sie powolac.

andrzejj9 26.04.2005 22:06

Wszystko zależy od tego, czy oddawałeś kartę na gwarancji czy jako niezgodność towaru z umową (albo rękojmia, bo kiedy kupowałeś, to jeszcze obowiązywała). Jeżeli na gwarancji (a pewnie tak), to wszystko zależy od zapisu gwarancyjnego. Ale generalnie jeżeli serwis z jakiegoś powodu nie jest w stanie naprawić karty to musi zwrócić Ci pieniądze - tyle, ile za nią zapłaciłeś. Upływ czasu nie ma tu znaczenia.

Inna sprawa, że miesiąc w serwisie to już i tak możesz żądać zwrotu pieniędzy, bo maksymalny termin wynosi chyba 14 czy 21 dni roboczych.

legion 26.04.2005 20:55

Cytat:

Napisany przez mikas
GF 6600 GT Galaxy kosztuje 680 zł to niewiele wiecej od Radeona 9800 Pro

wiesz wybor nalezy do ciebie ja sie przejechalem na nvidi wszystkie ktore mialem siadly wiec przeszedlem na ati jak narazie dzial bez problemowo juz druga :) nie mowie ze nvidia jest slaba ale sa czesto awaryjne ich karty

nimal 26.04.2005 20:48

zwort MUSI wyniesc tyle ile zaplaciles
ewentualnie serwis moze probowac z Toba negocjowac obnizenie tej kwoty ale o utrate wartosci ze wzgledu na jakies braki w wyposarzeniu czy cos w tym stylu, ale generalnie nie wlna im zaproponowac Ci wartosci rynkowej obecnej
czyli zarabiscie na tym zyskasz :)

mikas 26.04.2005 20:45

Cytat:

Napisany przez legion
zgadza sie napisalem o tanim a dobrym rozwiazaniu po co wydawac tyle kasy jak mozna o wiele mniej i miec wiecej na :piwo: ale moze kupic tez to http://proline.pl/shop.php?prodid=53...32385f56495f4f

GF 6600 GT Galaxy kosztuje 680 zł to niewiele wiecej od Radeona 9800 Pro

demek 26.04.2005 20:41

kaza ci wybrac grafike za tyle za ile kupiles tamta a jak bedziesz chcial zwrot kasy to tyle ile za nia zaplaciles:)

legion 26.04.2005 20:39

Cytat:

Napisany przez Smartek
oplaca sie? juz za 700zl mozna kupic geforce'a 6600GT
pozdro ;)

zgadza sie napisalem o tanim a dobrym rozwiazaniu po co wydawac tyle kasy jak mozna o wiele mniej i miec wiecej na :piwo: ale moze kupic tez to http://proline.pl/shop.php?prodid=53...32385f56495f4f

smolik 26.04.2005 20:14

Cytat:

Napisany przez kodziu
Bez sensu. Chyba wiadomo że jak serwis nie odda karty to muszą zwrócić pieniążki. I jeżeli tak będzie to MUSISZ otrzymać tyle ile zapłaciłes w dniu zakupu :)

PS Tak mi sie wydaje....

A mnie się wydaje że tyle ile teraz ta karta kosztuje.

kodziu 26.04.2005 20:08

Bez sensu. Chyba wiadomo że jak serwis nie odda karty to muszą zwrócić pieniążki. I jeżeli tak będzie to MUSISZ otrzymać tyle ile zapłaciłes w dniu zakupu :)

PS Tak mi sie wydaje....

mikas 26.04.2005 20:06

Cytat:

Napisany przez Smartek
pozdro ;)

Właśnie nad tą teraz myśle. Ale nie wiem ile mi dadzą kasy ,napewno mniej niż dałem . Będe chciał jak najwięcej.:)
A jeśli już tego 6600 GT , to jaką dokładnie polecacie. Galaxy są tanie.

Smartek 26.04.2005 19:42

Cytat:

Napisany przez legion
to radka 9600 xt(128 mb 128bit) shapphire mozna kupic juz za 425 zl bardzo dobra karta z progu sredniakow :) i dobrze sie ja kreci :D
http://www.arest.pl/index.php?inc=pr...id=5&grupa=244

pozdro ;)

demek 26.04.2005 19:38

tyle ile za nia zaplaciles mozesz wolac:)

legion 26.04.2005 19:32

Cytat:

Napisany przez mikas
Musze oczywiście też kupić coś nowego, mam zamiar góra z 150 zł dołożyć do tej karty. Co byście polecili, dobrego i taniego ? :) Nie wiem czy w ogóle warto kupować coś z Nvidia, może lepiej Radeona.

to radka 9600 xt(128 mb 128bit) shapphire mozna kupic juz za 425 zl bardzo dobra karta z progu sredniakow :) i dobrze sie ja kreci :D
http://www.arest.pl/index.php?inc=pr...id=5&grupa=244

siwy_mw 26.04.2005 19:24

Jak znajomemu spalil sie po roku monitor, to dostal tyle ile za niego zaplacil, tzn znacznie wiecej niz w chwili reklamacji ten monitor kosztowal. Tak ze w/g mnie zadaj twardo nowej takiej samej karty lub kasy z dnia zakupu. :piwo:

mikas 26.04.2005 19:07

Zwrot kasy za kartę graficzną. Tylko ile ?

Kupiłem w grudniu 2003 r. kartę graficzną PROLINK GeForce FX5700 256MB GOLDEN LIMITED . Karta miesiąc temu uległa uszkodzeniu. Po miesięcznym przebywaniu w serwisie, dowiedział się, że mogę dostać za nią zwrot pieniędzy, oczywiście nie powiedziono mi ile i kazano zadzwonić za dwa dni. Za kartę dałem 760 zł, ale wiem, że takich pieniędzy nie dostanę, jak sądzicie ile mogę żądać za taka kartę. Tyle ile ona jest warta w obecnej chwili jako nowa, czy używana. Miał ktoś może podobny przypadek? Musze oczywiście też kupić coś nowego, mam zamiar góra z 150 zł dołożyć do tej karty. Co byście polecili, dobrego i taniego ? :) Nie wiem czy w ogóle warto kupować coś z Nvidia, może lepiej Radeona.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:13.