Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Verby Pastele od TY - czy sa gdzies do dostania w W-wie? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/verby-pastele-od-ty-czy-sa-gdzies-dostania-wie-52060/)

to-ja 09.05.2005 22:56

Verby Pastele od TY - czy sa gdzies do dostania w W-wie?

Chodzi mi o DVD+/-R 4x lub 8x. Czy ktos widzial je ostatnio? Sklepy wysylkowe przez net odpadaja (koszty przesylki).

W ogole sa teraz na naszym rynku jakies *dobre* plytki robione przez TY? (Wiem, ze sa jakies na B, ale te chyba nie zaliczaja sie do dobrych).

A moze nie warto sie meczyc i szukac plyt od TY, bo istnieja rownie dobre odpowiedniki?

ed hunter 09.05.2005 23:49

jak na giełdzie komputerowej za Stodołą nie będzie to nie ma.

polecam Platinum + 8x albo RICOHJPN lub MCC

jeszcze Warszawska Giełda Elektroniczna w przejściu podziemnym. - nie Wiesz? google wie.

kpt.nemo 10.05.2005 08:38

Cytat:

Napisany przez ed hunter
jak na giełdzie komputerowej za Stodołą nie będzie to nie ma.

polecam Platinum + 8x albo RICOHJPN lub MCC

jeszcze Warszawska Giełda Elektroniczna w przejściu podziemnym. - nie Wiesz? google wie.

Hehehe, akurat :) Giełda już od dawna niczym poza cenami (zawyżonymi) się nie wyróznia. Na WGE dużo lepiej nie jest.

@to-ja przejdź się po jakiś większych sklepach, w komputroniku "podobno" sa te verby, ale nie jest to pewna informacja, bo sam nie mam czasu isc tego sprawdzić.

ed hunter 10.05.2005 08:44

nawet tak http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=2440 nie Masz czasu :> a jak niepewne to tel., mail...

a co do giełdy to ceny wywoławcze faktycznie nie są zachęcające, ale jeszcze nigdy nic nie kupiłem w takiej cenie :D

wybór jest ogromny i tu nie Ściemniaj ludziom.

kpt.nemo 10.05.2005 09:11

Cytat:

Napisany przez ed hunter
nawet tak http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=2440 nie Masz czasu :> a jak niepewne to tel., mail...

No to spróbuj się ich spytać, kto jest producentem tych płyt i zobaczysz jaka dostaniesz odpowiedź ;) ("jak to kto, przecież piszę, ze Vaerbatim ;) _.Dlatego jak sam nie sprawdzę, to wole nie pisać, ze sa na pewno od TY...

Cytat:

wybór jest ogromny i tu nie Ściemniaj ludziom.
Większy wybór mam w swoim sklepie osiedlowym (tych płytek, które mnie interesują). Bo to, że jest tam od groma płyt, ale "marek-śmieci" które tragicznie się palą, nie jest żadnym argumentem dla mnie. Wolę mieć mniejszy wybór, ale z płyt dobrych firm ;)

ed hunter 10.05.2005 09:39

nie wiem o czym Ty piszesz? na giełdzie nie ma jakichś płyt? są wszystkie, od ścierwa po najlepsze, no może Plextorów nie widziałem, ale giełda to nie miejsce dla snobów.

ceny w komputroniku są wyższe.

w Twoim osiedlowym sklepie nie wiem, ale się domyślam :>

jedna firma z giełdy - większa ilość - ceny do negocjacji http://www.cdrspeed.pl/cgi-bin/index.cgi

druga firma z giełdy www.nosniki.net www.kopier.pl (jescze 2 stoiska na WGK) - można dostać rabat przy dużej ilości bez żadnego ale

jeszcze dużo mniejszych firm, a tam to dopiero można porozmawiać o cenie ||

kpt.nemo 10.05.2005 09:41

Cytat:

Napisany przez ed hunter
nie wiem o czym Ty piszesz? na giełdzie nie ma jakiś płyt? są wszystkie, od ścierwa po najlepsze, no może Plextorów nie widziałem, ale giełda to nie miejsce dla snobów.

Wiem, że jest dużo firm, ale ja praktycznie nie kupuję innych płyt poza Vaerbatimami, TDK i Platiniumammi. Więc jeśli jakiś sklep ma je w niższych cenach niż na gieldzie, to mi nic więcej nie potrzeba ;)

ed hunter 10.05.2005 09:43

e palenie na verbach i platinach to nuda. :D

trzeba czasami kupić Hawka ;)

pops 10.05.2005 23:18

no hawka hehe, u mnie w tesco sa hawki ponizej 1 zl, nie wiem dokladnie ile bo nie sprawdzalem, dvd oczywiscie.

VIZZARD 11.05.2005 00:46

Cytat:

Napisany przez ed hunter
e palenie na verbach i platinach to nuda. :D

trzeba czasami kupić Hawka ;)

O to, to!

Tyle, że Hawki są dla prawdziwych mężczyzn :taktak:

:mruga:

zene_k 11.05.2005 00:48

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
O to, to!

Tyle, że Hawki są dla prawdziwych mężczyzn :taktak:

:mruga:

Bo prawdziwy mężczyzna nie dba o kasę.

VIZZARD 11.05.2005 00:51

Cytat:

Napisany przez zene_k
Bo prawdziwy mężczyzna nie dba o kasę.

:taktak:

A tylko o prestiż i sporą dawkę emocji :mruga:

zene_k 11.05.2005 00:54

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
:taktak:

A tylko o prestiż i sporą dawkę emocji :mruga:

I jazdę na maxa wow ||

VIZZARD 11.05.2005 01:01

Cytat:

Napisany przez zene_k
I jazdę na maxa wow ||

:worek_tre

I szybcy i wściekli ((

^_^

ed hunter 11.05.2005 07:47

o się dobrali czarodzieje :>

a kto od dawna Hawki kupuje? :P http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...7&postcount=29

coby życie miało smaczek, raz Verbatim, raz Hawk'aczek. :spoko: :jezyk:

pawelblu 11.05.2005 18:18

Ceny gieldowe przez ostatni czas generalnie spadly do ogolnych cen netowych.

Oczywiscie nie dotyczy to jakis wynalazkow typu wspomniane w innym temacie 'copy me' ktorych nikt na gieldzie nawet nie sprzedaje. W sklepach internetowych mozna taniej kupic jedynie akcesoria (albumy, pudelka itp. no i jakies wynalazkowe szpindle - setki, ale dochodzi wysylka ...). Jezeli chodzi o sklepy stacjonarne z nizszymi cenami, to watpie ... bardzo watpie ...

VIZZARD 11.05.2005 21:03

Cytat:

Napisany przez ed hunter
o się dobrali czarodzieje :>

a kto od dawna Hawki kupuje? :P http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...7&postcount=29

coby życie miało smaczek, raz Verbatim, raz Hawk'aczek. :spoko: :jezyk:

Och!

Jakie to piękne!

Jedne z moich pierwszych płytek :taktak:

Tyle, że to naprawdę były podkłady z Verbatima i paliły się piknie

Kosztowały 3.19zł za slima :taktak:

:czar:

to-ja 12.05.2005 19:25

Wy tu sobie gadu-gadu, a ja nadal nie wiem, *gdzie* dostane te plytki. Na gieldzie za Stodola nie ma, sprawdzalem; w MM tez nie maja. Do K. sie nie zblizam ;).

Fine 14.05.2005 16:31

Verbatimy Pastele +R i -R pakowane po 5szt od TY dostaniesz w Saturnie w Jankach (byłem dziś i widziałem).

to-ja 14.05.2005 17:06

Fine: a ile tam kosztuja? i czy to sa x4 czy x8?

Xentrix 14.05.2005 21:30

Ja ostatnio kupilem na Grochowskiej 297. Firma "czysta płyta", taniej niz na gieldzie i taniej niz w kopierze. Polecam. Czynne tylko w tygodniu do 18.00.

to-ja 14.05.2005 22:11

Grochowska 297? w ktorym to jest miejscu dokladniej?

dzieki za info (a konkretnie to ile dales?)

ed hunter 14.05.2005 22:30

Grochowska 297? to za 295 a przed 299 idąc na południe. :P

a jeśli dobrze pamiętam to mały sklepik w suterenie.

Xentrix 15.05.2005 18:55

Nie chce cie oszukac ile dalem bo nie pamietam ale napewno sprawdzalem wczesniej ceny w kopierze i na grochowskiej byly o 10 groszy tansze. nie wiem jak w tej chwili ale mozesz sam sprawdzic tel. 870 32 14.
Sklepik miesci sie w suterenie, pod numerem 297 wchodzisz w brame, skrecasz w lewo i bodajze pierwsza klatka, na domofonie wciskasz 1.

ed hunter 15.05.2005 19:01

serio to nie mam pojęcia gdzie to jest ale ci wierze bo co mam za wyjście? :P

edit:
Cytat:

Sklepik miesci sie w suterenie, pod numerem 297 wchodzisz w brame, skrecasz w lewo i bodajze pierwsza klatka, na domofonie wciskasz 1.
to pachnie jakąś konspirą :>

na Grochowie wszystko możliwe...

może te płyty gdzieś spadły..........ze stanu :niepow:

hasło/odzew też jest? :>

Xentrix 16.05.2005 12:36

Ta firma sprzedaje na allegro i ma tam bardzo dobra opinie.

to-ja 16.05.2005 13:59

za 50 zeta moge miec w tej czystej_plycie 25 sztuk Pasteli 4x +R (cake). Oplaca sie brac? Za 45 zeta moge miec 25 Verbow +R 8x z MCC003. Czy te TY sa warte, zeby doplacac 5 zeta, jak myslicie?

to-ja 16.05.2005 14:02

moze macie pod reka jakies przykladowe wykresiki jakosci w Nero CD/DVD-Speed:

1. Verb Pastel TY +R 4x palony 4x
2. Verb MCC003 +R 8x palony 4x

oba palone na 4163B 104A oczywiscie (i @4x)?

to-ja 16.05.2005 14:10

jeszcze jedno: a moze da sie troche utargowac? czy te 50 zeta to dobra cena za te Pastele? Ile one powinny normalnie kosztowac i kosztuja gdzie indziej? Myslalem, ze beda koszcic w okolicach ~ 45-46 zeta MAX, a tu 50 :(...

kpt.nemo 16.05.2005 14:40

Cytat:

za 50 zeta moge miec w tej czystej_plycie 25 sztuk Pasteli 4x +R (cake). Oplaca sie brac? Za 45 zeta moge miec 25 Verbow +R 8x z MCC003. Czy te TY sa warte, zeby doplacac 5 zeta, jak myslicie?
A gdzie ja za tyle znalazłeś?

to-ja 16.05.2005 14:59

> A gdzie ja za tyle znalazłeś?

ktora? MCC?

kpt.nemo 16.05.2005 15:24

Cytat:

ktora? MCC?
Te też możesz napisać gdzie widziałeś, ale bardziej mnie te od TY interesują.

to-ja 16.05.2005 15:46

MCC - gielda w W-wie za Stodola
Pastel/TY - firma "Czysta plyta", W-wa, Grochowska 297 (dokladniejsze namiary wyzej)

kpt.nemo 16.05.2005 20:31

Kumpel, który mieszka w okolicy kupił dziś te Verby od TY z tego z sklepu na grochowskiej. Pierwsze wrażenie - mają pofalowane brzegi :\
http://img89.echo.cx/img89/6082/dscn62082bf.th.jpg
http://img89.echo.cx/img89/3504/dscn62071ax.th.jpg

Ma to jakiś wpływ na jakość tych płyt, bo ja sie jeszcze z takimi verbatimami nie spotkałem ;)

ed hunter 16.05.2005 20:39

Cytat:

Napisany przez kpt.nemo
Kumpel, który mieszka w okolicy kupił dziś te Verby od TY z tego z sklepu na grochowskiej. Pierwsze wrażenie - mają pofalowane brzegi :\

Ma to jakiś wpływ na jakość tych płyt, bo ja sie jeszcze z takimi verbatimami nie spotkałem ;)

ma na plus!

to znaczy, że są dobrze sklejone (te pofalowania to klej, który wylazł) i nie będzie się barwnik na brzegach utleniać. :)

kpt.nemo 16.05.2005 20:43

No to w takim razie się jutro będę sam musiał po te płytki wybrać :)

to-ja 17.05.2005 10:32

czy moglby jeszcze ktos sie wypowiedziec na temat tych zdjec? bo wyglada to ohydnie. Czy Verby Pastele DVD z TY tak maja (kupione w innym sklepie ;))? Bo mam Verby Pastele ale CD-R i nie maja czegos takiego - brzegi sa rowniotkie.

ed hunter 17.05.2005 11:44

Cytat:

Napisany przez to-ja
czy moglby jeszcze ktos sie wypowiedziec na temat tych zdjec? bo wyglada to ohydnie. Czy Verby Pastele DVD z TY tak maja (kupione w innym sklepie ;))? Bo mam Verby Pastele ale CD-R i nie maja czegos takiego - brzegi sa rowniotkie.

CDR są z jednej warstwy polimeru a DVD z dwóch.

Platinum + od RICOHJPN: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=20521&stc=1

to-ja 17.05.2005 13:09

ale widzialem Verby DVD+R 8x Advanced AZO Made in Taiwan kod MCC003 i nie wygladaja tak (jak TY) - brzegi maja prawie rowne i masy kleju tam nie widac - wiec to chyba nie z powodu tych 2 warstw? Czyli co, sa one gorzej sklejone niz te z TY?

ed hunter 17.05.2005 13:40

cytat z Chipa
"Sklejka z dwóch plastików
Zacznijmy od samej mechanicznej konstrukcji płyty DVD. Jak wiemy, nośnik ten sklejony jest z dwóch poliwęglanowych krążków, co oznacza, że w przeciwieństwie do zwykłych kompaktów może on być opisany flamastrem w dowolny sposób i niestraszne są mu zadrapania górnej (tej z napisami) powierzchni. Krążek CD pod tym względem jest o wiele słabiej zabezpieczony: warstwa barwnika przechowująca dane jest oddzielona od wpływu środowiska tylko cienką warstwą lakieru, którą, co często się zdarza, łatwo uszkodzić twardszym pisakiem. Z kolei sklejenie płyty DVD też bywa źródłem problemów - upadek nośnika ze stołu, zwłaszcza jeśli uderzy on krawędzią w podłogę, może być przyczyną rozklejenia się płyty. Jeśli od razu nie rozpadnie się nam ona na dwie części, to istnieje niebezpieczeństwo, że dostanie się do niej powietrze, degradując powoli warstwę barwnika. Może się więc okazać, że po kilku miesiącach z krążka nie da się już przeczytać żadnych danych.
Warto też zwrócić uwagę na nadlewki żywicy, które wypłynęły w trakcie produkcji z miejsca sklejenia płyty. Są one niegroźne, a ich powstanie wynika wyłącznie ze sposobu produkcji płyty. Powiem więcej: jeśli nie będą one zbyt duże, co mogłoby spowodować nierównomierne obracanie się krążka w napędzie, to pomagają one uszczelnić płytę."

z tego artykułu: http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/a...ar_119572.html

pawelblu 17.05.2005 14:44

Cytat:

Napisany przez ed hunter
cytat z Chipa
"Sklejka z dwóch plastików
Zacznijmy od samej mechanicznej konstrukcji płyty DVD. Jak wiemy, nośnik ten sklejony jest z dwóch poliwęglanowych krążków, co oznacza, że w przeciwieństwie do zwykłych kompaktów może on być opisany flamastrem w dowolny sposób i niestraszne są mu zadrapania górnej (tej z napisami) powierzchni. Krążek CD pod tym względem jest o wiele słabiej zabezpieczony: warstwa barwnika przechowująca dane jest oddzielona od wpływu środowiska tylko cienką warstwą lakieru, którą, co często się zdarza, łatwo uszkodzić twardszym pisakiem. Z kolei sklejenie płyty DVD też bywa źródłem problemów - upadek nośnika ze stołu, zwłaszcza jeśli uderzy on krawędzią w podłogę, może być przyczyną rozklejenia się płyty. Jeśli od razu nie rozpadnie się nam ona na dwie części, to istnieje niebezpieczeństwo, że dostanie się do niej powietrze, degradując powoli warstwę barwnika. Może się więc okazać, że po kilku miesiącach z krążka nie da się już przeczytać żadnych danych.
Warto też zwrócić uwagę na nadlewki żywicy, które wypłynęły w trakcie produkcji z miejsca sklejenia płyty. Są one niegroźne, a ich powstanie wynika wyłącznie ze sposobu produkcji płyty. Powiem więcej: jeśli nie będą one zbyt duże, co mogłoby spowodować nierównomierne obracanie się krążka w napędzie, to pomagają one uszczelnić płytę."

z tego artykułu: http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/a...ar_119572.html

O - mamy wiec wiarygodne zrodlo - jezeli Chip tak pisze to znaczy ze jest zupelnie odwrotnie :)
Jedno jest pewne - brzeg powinien byc rowny i gadki. Nadmiar kleju usuwa sie, zeby plyta byla gladka na brzegu. Stad czesto przejezdzajac po SPODZIE plyty, kolo krawedzi, czuje sie takie ostre zakonczenie - i tak wlasnie powinno byc w porzadnych plytach. Natomiast widok kleju i babelkow MIEDZY warstwami poliweglanu jest jak najbardziej pozadany - na zewnatrz - NIE.

to-ja 17.05.2005 15:02

ed hunter: dzieki za cytacik i link - dobrze wiedziec takie rzeczy.

przy okazji (tego co zacytowales o upadkach nosnika DVD): czy komus tutaj juz cos takiego sie przydarzylo, ze spadla mu plytka i bach - rozkleila sie (jesli tak to jakiej marki byla ;))? Czy to jest czesty przypadek w ogole? A moze ktos sie tak bawil w celach testowych np. na zepsutych/niepotrzebnych krazkach - jakie byly wyniki testu - ile przezylo ;)?

robert_d 17.05.2005 15:49

Cytat:

Napisany przez pawelblu
O - mamy wiec wiarygodne zrodlo - jezeli Chip tak pisze to znaczy ze jest zupelnie odwrotnie :)
Jedno jest pewne - brzeg powinien byc rowny i gadki. Nadmiar kleju usuwa sie, zeby plyta byla gladka na brzegu. Stad czesto przejezdzajac po SPODZIE plyty, kolo krawedzi, czuje sie takie ostre zakonczenie - i tak wlasnie powinno byc w porzadnych plytach. Natomiast widok kleju i babelkow MIEDZY warstwami poliweglanu jest jak najbardziej pozadany - na zewnatrz - NIE.

Trochę przeginasz, rozumiem testy podobno sponsorowane, nie wnikam, ale jak jeszcze zdarzyło mi się poczytywać takie pisma, fakt że było to dosyć dawno temu, to raczej wyglądało to na niedorobione procedury testowe i brak wiedzy na temat testowanego sprzętu, szczególnie jeśli były to nowości. Natomiast artykuły zdarzały się całkiem niezłe (kiepskie również), a tak swoją drogą to przeczytałeś ten artykuł. :>
Dobre płyty i ostre zakończenie, chyba żartujesz - jak dobre to muszą być ogradowane ;) . Poza tym takie czyszczenie z nadmiaru kleju podniosłoby koszt produkcji płyty, a jak często spotykasz się z pytaniem typu: gdzie najtaniej kupić verbatimy?, a może sam nie kierujesz się ceną? :>

ed hunter 17.05.2005 15:55

Cytat:

Napisany przez pawelblu
[...]

a jeśli płyta jest dobrze wyważona to co to ma za znaczenie? tylko takie, że na oko widzę - kleju nie żałowali :D

edit: gorsza sprawa jak jest tak, że płytę można w rękach rozwarstwić co udało mi się z Bulkpaqiem || (widać było szczelinę, więc wsadziłem tam nożyk a reszta poszła gładko ^_^ )

to-ja 17.05.2005 16:19

odpowiedzcie mi tylko na to 1 pytanie: czy te Verby Pastele DVD+R 4x z *zalozenia* maja tak wygladac na brzegach i to jest u nich normalne, czy tez w tym sklepie "Czysta plyta" jest akurat jakas trefna partia tych plytek (a moze to jakas podroba)? Kto kupowal takie plytki zupelnie gdzie indziej i jakis czas temu: czy wygladaly podobnie z tym klejem czy tez byly gladkie?

to-ja 17.05.2005 16:29

i prosze, zdecydujcie sie: w koncu czy to dobrze, ze te plytki "tak maja", czy zle? Bo nie wiem, czy mam sie wybrac do tego sklepu czy szukac ich dalej - gdzie indziej. Dziekuje.

to-ja 17.05.2005 19:25

jeszcze jedno: czy moglby ktos strzelic foty *oryginalnego* Verba Pastel DVD+R 4x - 1 z przodu i 2 z boku pod katem - obie w dobrej rozdzialce, i tu zamiescic? Dzieki!

pawelblu 17.05.2005 20:51

Wlasnie ogladalem Verbatimy x8 ktore przyszly na reklamacje (jednak jest z nimi wszystko OK) i one tez maja rowne brzegi i lekko ostra krawedz od dolu (choc duzo mniej niz ta z ktora sie spotkalem ostatnio - chyba w platinumach).

Proponuje zrobic doswiadczenie:
Przejechac wewnetrzna czescia dloni po spodzie plyty i zwrocic uwage na 'drapanie' przy krawedzi. To samo powtorzyc z DVD. Zrobic oba doswiadczenia po kilka razy - powinno sie poczuc roznice. Swiadczy to o tym, ze nadmiar kleju jest zbierany (wiec brzeg powinien byc gladki), poniewaz powstaje to 'ostrze' na krawedzi od dolu plyty.

Tak wiec nadmiar kleju i pofalowany brzeg nie jest wynikiem bezpiecznego klejenia, tylko o zaniedbaniu fazy zbierania kleju.

Co do samego zjecia, to te roznice wydaje mi sie sa zasluga przepakowywania, bo te pastele sa zapewne przepakowywane gdyz nie wystepuja na rynku w postaci cake 25 i cake 50 i ustawiaja sie niedokladnie rowno, a nie zlego zebrania kleju.

PS. Artykulu Chipa oczywiscie nie czytalem.

kpt.nemo 17.05.2005 21:23

Verbatimów od TY niestety nie mam. Ale tu macie zdjęcie trzech TDK (dwa + i jeden -) (kolejno od dołu od TDK, Ricoha i na samej górze TY) ;) Na zdjęciu tego za dobrze nie widać ale tu też najwięcej kleju jest na nośniku od TY, a najmniej na nośnikach od Ricoha (środkowa płyta ;)

http://img278.echo.cx/img278/4927/dscn62179rs.th.jpg

to-ja 17.05.2005 21:38

pawelblu: oczywiscie, ze te Verby od TY sa przepakowywane i recznie ladowane na szpindel w tej "Czystej plycie" - normalnie wystepuja po 5 sztuk w slimach.

ed hunter 18.05.2005 17:24

Ilość załączników: 3
no to stało się.

kupiłem i będzie test - na razie foto :D

są 8x od................................................ .............MCC003 :ysz: po 3 złocisze za sztukę ((

a teraz fotki

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=20927&stc=1
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=20928&stc=1
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=20929&stc=1

w edit będzie test (jak znajdę coś sensownego do przegrania - czyli z marnymi wynikami)

pawelblu 18.05.2005 18:05

Hmmm, ale przeciez juz tyle razy dyskutowalismy nad tym ... PASTEL != COLOUR (napis w prawym dolnym rogu)

ed hunter 18.05.2005 18:34

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Hmmm, ale przeciez juz tyle razy dyskutowalismy nad tym ... PASTEL != COLOUR (napis w prawym dolnym rogu)

OK! innych nie było a ja się spieszyłem i nie zauważyłem.

ale na górze nic nie piszę, że kupiłem pastele :P

A teraz test :) bez komentarza :serdusz:

http://img226.echo.cx/img226/2806/verbatim8x5kt.png

to-ja 18.05.2005 18:39

nice - Verb gora!

to-ja 18.05.2005 19:13

btw czy moglby mi ktos wreszcie odpisac na te zalegle pytania:

1. "za 50 zeta moge miec w tej czystej_plycie 25 sztuk Pasteli 4x +R (cake). Oplaca sie brac? Za 45 zeta moge miec 25 Verbow +R 8x z MCC003. Czy te TY sa warte, zeby doplacac 5 zeta, jak myslicie?"

2. "moze macie pod reka jakies przykladowe wykresiki jakosci w Nero CD/DVD-Speed:

oba palone na 4163B 104A oczywiscie (i @4x)?"

3. "jeszcze jedno: a moze da sie troche utargowac? czy te 50 zeta to dobra cena za te Pastele? Ile one powinny normalnie kosztowac i kosztuja gdzie indziej? Myslalem, ze beda koszcic w okolicach ~ 45-46 zeta MAX, a tu 50"

4. "odpowiedzcie mi tylko na to 1 pytanie: czy te Verby Pastele DVD+R 4x z *zalozenia* maja tak wygladac na brzegach i to jest u nich normalne, czy tez w tym sklepie "Czysta plyta" jest akurat jakas trefna partia tych plytek (a moze to jakas podroba)? Kto kupowal takie plytki zupelnie gdzie indziej i jakis czas temu: czy wygladaly podobnie z tym klejem czy tez byly gladkie?"

5. "i prosze, zdecydujcie sie: w koncu czy to dobrze, ze te plytki "tak maja", czy zle? Bo nie wiem, czy mam sie wybrac do tego sklepu czy szukac ich dalej - gdzie indziej. Dziekuje."

6. "jeszcze jedno: czy moglby ktos strzelic foty *oryginalnego* Verba Pastel DVD+R 4x - 1 z przodu i 2 z boku pod katem - obie w dobrej rozdzialce, i tu zamiescic? Dzieki!"

nie wierze, ze nikt nie wie/nie zna choc 1 odpowiedzi...

VIZZARD 18.05.2005 19:51

Cytat:

Napisany przez to-ja
btw czy moglby mi ktos wreszcie odpisac na te zalegle pytania:

1. "za 50 zeta moge miec w tej czystej_plycie 25 sztuk Pasteli 4x +R (cake). Oplaca sie brac? Za 45 zeta moge miec 25 Verbow +R 8x z MCC003. Czy te TY sa warte, zeby doplacac 5 zeta, jak myslicie?"

2. "moze macie pod reka jakies przykladowe wykresiki jakosci w Nero CD/DVD-Speed:

oba palone na 4163B 104A oczywiscie (i @4x)?"

3. "jeszcze jedno: a moze da sie troche utargowac? czy te 50 zeta to dobra cena za te Pastele? Ile one powinny normalnie kosztowac i kosztuja gdzie indziej? Myslalem, ze beda koszcic w okolicach ~ 45-46 zeta MAX, a tu 50"

4. "odpowiedzcie mi tylko na to 1 pytanie: czy te Verby Pastele DVD+R 4x z *zalozenia* maja tak wygladac na brzegach i to jest u nich normalne, czy tez w tym sklepie "Czysta plyta" jest akurat jakas trefna partia tych plytek (a moze to jakas podroba)? Kto kupowal takie plytki zupelnie gdzie indziej i jakis czas temu: czy wygladaly podobnie z tym klejem czy tez byly gladkie?"

5. "i prosze, zdecydujcie sie: w koncu czy to dobrze, ze te plytki "tak maja", czy zle? Bo nie wiem, czy mam sie wybrac do tego sklepu czy szukac ich dalej - gdzie indziej. Dziekuje."

6. "jeszcze jedno: czy moglby ktos strzelic foty *oryginalnego* Verba Pastel DVD+R 4x - 1 z przodu i 2 z boku pod katem - obie w dobrej rozdzialce, i tu zamiescic? Dzieki!"

nie wierze, ze nikt nie wie/nie zna choc 1 odpowiedzi...

1. NIE :nie:

2. NIE :nie:

3. NIE :nie:

4. NIE :nie:

5. NIE :nie:

6. NIE :nie:

7. NIE (tak na wszelki wypadek ...) :nieee:

to-ja 18.05.2005 19:56

VIZZARD: co Ty taki na NIE jestes ;)?

VIZZARD 18.05.2005 20:02

Cytat:

Napisany przez to-ja
VIZZARD: co Ty taki na NIE jestes ;)?

Skrytobójczym parówkożercom mówimy: NIE!

:D

to-ja 18.05.2005 20:13

> Skrytobójczym parówkożercom mówimy: NIE!

ale ja sie nie zaliczam do nich :) - po prostu chce sie czegos dowiedziec przed wydaniem pol stowki albo stowki (50 szt.)

VIZZARD 18.05.2005 20:32

Cytat:

Napisany przez to-ja
> Skrytobójczym parówkożercom mówimy: NIE!

ale ja sie nie zaliczam do nich

No nie wiem ...

Ostatnio mam wrażenie, że forum przeżywa jakiś zalew to-jaizmu :O

Nie wiem czy związane to jest z premierą Zemsty Shitów, czy jak? ???

Kupę tematów na każdy temat

Tematy o wszystkim i o niczym

Posty jak mrówki mnożą się pod sobą

Nawet nie czekając na odpowiedź :nie:

Waga nagrywarek, klej, szkło, foto, przeróbki, podróbki ...

Jejku! :\

Normalnie czarna dziura co wsysa wszystko jak leci :wow:

Zaczynam wierzyć w zmasowany atak obcych

Których celem jest opanowanie wszelkich dziedzin życia ludzkiego :taktak:

Dlatego też co do tych parówek - pozostanę jednak nieufny ...

:czar:

raven66 19.05.2005 10:05

aukcja Kopiowanie z każdego nośnika na płytę DVD, zainteresował mnie fragment opisu, cytat:
Cytat:

W usłudze oferujemy profesjonalną płytę DVD-R (niedostępną na rodzimym rynku) z fabryki produkującej profesjonalne nośniki tylko do archiwizacji Taiyo Yuden (nie oferujemy płytek Verbatim i TDK bo to reklamówki za 2 PLN)
znaczy że Mitsubishi to "reklamówka" ???

pawelblu 19.05.2005 10:20

Cytat:

Napisany przez raven66
aukcja Kopiowanie z każdego nośnika na płytę DVD, zainteresował mnie fragment opisu, cytat:

To znaczy ze to aukcja ... one rzadza sie wlasnymi prawami.

ManATMoon 19.05.2005 10:40

Cytat:

Napisany przez raven66

Nie przejmuj się takimi bzdurami - Ty widzisz ile on ma chętnych na swój "profesjonalizm".
Fakt faktem to prawda, TY to fabryka uznawana za najlepszą w produkcji nosników i to, że istnieją naprawdę profesjonalne nośniki które nie są dostępne w powszechnym handlu.
Ale wątpię, żeby ten "misiu" na oczy je widział - z tego co gdzieś czytałem 1 taka sztuka kosztuje kilkadziesiąt $.

raven66 19.05.2005 13:13

@pawelblu, @ManATMoon: moja wypowiedź była raczej swego rodzaju ironią, ponieważ mi się całkiem, całkiem dobrze nagrywa na MCC i Baer, więc po prostu zastanowił mnie tylko "tok rozumowania" gościa :)
pozdrawiam :piwo:

ed hunter 19.05.2005 13:31

Cytat:

Napisany przez raven66
@pawelblu, @ManATMoon: moja wypowiedź była raczej swego rodzaju ironią, ponieważ mi się całkiem, całkiem dobrze nagrywa na MCC i Baer, więc po prostu zastanowił mnie tylko "tok rozumowania" gościa :)
pozdrawiam :piwo:

tok rozumowania? - szuka frajera.

cloudior 08.08.2005 13:45

Odświeżam temat - bo sam poszukuje płyt od TY. Czy wie ktoś może, gdzie w Poznaniu można kupić CD-Ry Verbatima Pastel od TY?? W Komputroniku nie ma....pomóżcie..prosze..:>

Bartez 08.08.2005 14:09

Cytat:

Napisany przez cloudior
Odświeżam temat - bo sam poszukuje płyt od TY. Czy wie ktoś może, gdzie w Poznaniu można kupić CD-Ry Verbatima Pastel od TY?? W Komputroniku nie ma....pomóżcie..prosze..:>

Jeżeli płytki od TY, to może Plextory? Polecam http://sklep.cdrinfo.pl/pelny_5183.html

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:31.