![]() |
jak dla mnie spoko , tylko tego samsunga bym sie bał...
|
Ilość załączników: 1
Prawdopodobnie w niedzielę będę jechał na giełdę i chciałbym się dowiedzieć co myślicie o takim zestawie.
|
ok kupiłem zasilacz MODECOM 400W za 175 zł :D dogadałem sie ze sklepem ze zaplace roznice za stary zasilacz :D i musiałem doplacic tylko :D 120 zł :D hehe
|
Cytat:
asus p4p800s-deluxe geforce ti4200 hdd 60Gb hdd 160Gb LGDVD naped Sony dvd nagrywarka karta glosu 6 wiatraków wczesniej miałem 3 hdd i chodziło wszystko ok. |
JA bude mam cały czas otwarta z 2 stron 8 ) Myslisz ze styknie na 2 Hdd i 2 DVD-RW :> ?
P.S 550W za 130 zł 400W za 170 zł 420W za 165 zł 550W za 150 zł -> mysle ze ten by wystarczył ?:> który wybrać jaki poleciacie ? |
JA MA ZASILACZ 400W ,dwa dyski,naped,nagrywarka,6 wiatraczków (bo jest gorąco :) ) i takie tam pierdoły .....
Mysle ze 400W ci wystarczy polecam ten cena też ujdzie http://www.skleppc.pl/index.php?m=item&id=6809&page=1 |
ja na Twoim miejscu kupilbym juz cos mocniejszego - na przyszlosc.. i odrazu cichego.. czyli tagan :)
pozdro ;) |
No ok :) To gówno ale na jaki zasilacz wymienić ? , Poki co nie podłączam dodatkowego dysku i DVD-RW wiec styknie tylko zeby sprawny był :D , w zasadzie mi to az tak nie przeszkadza bo i tak mam PC wąłczonego 24\7\365 ;p ale jak kolega z dyskiem wpadnie to qurwia mnie to zaglowanie kabelkami ... :|
|
megabajt zdaje sie byc kupa gorsza niz codegen... - najgorsze zasilacze na swiecie chyba ;).. dlatego zmieniaj go jak najszybciej..
pozdro ;) |
mam pytanie mam zaslilacz MEGABAJT MGB-350S ATX , z 2 miechy temu taki sam poszedł... ;p wiec dali mi nowego ale ten tez swiruje np nie moge Pc wyłaczyć bo na drugi dzien juz go nie włącze :| tzn. niby sie włacza ale po 3 sek. wszytko przestaje działać (wyłacza sie) ale o dziwo lampka sie świeci od zasilania na obudowie... . Tak samo jak wyłacze PC i chcem podąłczyć np inny dysk włączam go na nowo i to samo... dopiero musz kombinować zeby sie PC wałczył wyciaganie kabli od zasilania z dysku i dvd i w ogole cyrk
a teraz pytanie czy zasilacz nie wyrabia ? czy uszkodzony , jak tylko przywiezli mi PC z serwisu to odrazu sie tak działo ale nie miałem czasu spowrotem im PC zawiesc ? P.S zamierzam podłaczyć jeszcze jeden dysk i dvd-rw czy moj obezcy zasilacz to pociagnie a jak nie to jaki zasilacz poleciacie ?tak do 150 zł .. pozdrawiam |
Nowy komputer
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
To nie było do Ciebie :) Zacytowałem Twoja wypowiedź bo myśle podobnie :) pozdrówy |
Ilość załączników: 2
A moze coś takiego ?
zestaw1 wszyszło 2200zł bez obudowy , klawiatury i myszki zestaw2 1800 bez obudowy , klawiatury i myszki P.S jak wiadomo komutronik to najdrozszy sklep internetowy,,, :> wiec ceny napewno beda niozsze o 100-200 zł :> |
Ciapek...napisalem moja opinie, i tez za bardzo nie wyjechalem poza granice. Co tak agresywnie na mnie ? :) :piwo:
Poprostu chcialem dac cos do porownania, malo osob pisalo to postanowilem dac cos od siebie... ps. fakt LG bywalo ze jest krzywy obraz, ale bez przesady, sa udane modele, to trzeba tez przynac. ps2. na tym modelu Litka ... wkladalem do paru kompow, chodza do dzisiaj bez problemow. Nie wiem dlaczego sie psuja. |
gg 4827199.pogadaj z nim . to komis komp.
facet ma nowe procki w dobrej cenie z likwidacji sklepu. sam się skusiłem na wymianę bebechów |
Cytat:
Po co wogóle takie posty się zamieszcza? masz 500 zł więcej to mu dołóż, niektórzy nie mają. A do 2K myśle spokojnie złozysz to co składaliśmy razem na forum dla mnie, ale bez monitora, zakładam, że monitor sobie załatwisz jakiś z odzysku :) AMD Athlon 64 2800+ BOX, Asus K8V SE Deluxe, Kingston 512 MB PC400 CL3, Samsung SpinPoint 160 GB SP1614C sATA, Gigabyte Radeon 9550 128MB /128bit/ TV-out DVI-out, Modecom Rainbow 350 W black, CD-RW LG 48x24x48+LiteOn DVD 16X |
Jak widzicie taki zestaw?:
procesor: http://www.proline.com.pl/shop.php?p...3230302b5f424f i płyta: http://www.popland.pl/nav/prod.php?a...prod&pid=70757 Czy Sempron w boxie jest razem z wentylatorem? |
Cytat:
1. amd socket 939 3000 venice boc 2. pamięci 2 razy 256 kingston 3. dysk samsunga sata 2 sp2004c 200gb 4. msi na nforcie 4 lub asus w cenie do 400 zeta 5. grafa ati x700 pro troszeczke lepszy od nvidi 6600 (sprawdź na www.nvision.com.pl) no i benq 1640 z budą modecoma:) |
hmmm :> zamiast cdromu daj DVDrom .. zawsze sie przyda jak ktos wpadnie z dvd !
|
Zestawy fajne, ale niestety troche za drogie. Nagrywarki nie potrzebuję, bo mam w domu i w razie czego wezmę dysk ze sobą i nagram co będę musiał. Klawiatura może być tradycyjna, ponieważ nie będę miał internetu w Opolu, a zawsze parę groszy w kieszeni:) Co powiecie na taki zestaw???
|
Cytat:
pozdro ;) |
Cytat:
|
2x256 z ostrożności - jak walnie jedna to nadal komp działa
już prędzej na coolerze bym zaoszczędził niż na dobrej obudowie z dobrym zasilaczem monitor LG - jak ktoś lubi krzywy obraz... nagrywarka Liteon? :O po tym co ludzie na forum piszą? no nie wiem... a ceny w komputroniku jakie są, każdy wie (ale konfigurator fajny - potem się idzie na giełdę :D ) |
generalnie zestaw ed`a jest troche dziwny...
grafika, no bez przesady...po co brac 2x256 jak mozna 1x512, monitor...hmm...dobry jest w zestawie, ale rownie dobry jest ten LG, obudowa - na niej mozna zaoszczedzic w tym konfiguratorze na komputroniku nie dosc ze sa wysokie ceny to tez idzie zamienic np. standardowy zasilacz na modecoma czy chiefteca (Tak wogole to popatrz czy gdzies nie ma innych cen, bo tu moga miec drozej)..dvdrw...wg mnie litka. No i MOBO...NF7...jest plytą napewno dobrą... http://img348.imageshack.us/img348/1516/19ui.th.jpg ps. andrzej9 - ASRocki są tanie i czasami stabilne, zalezy od trafienia. ale naprawde dolozysz 50zl i masz MSI czy GIGABYTE...naprawde. aha, nie wliczylem mychy i klawy oraz floppa. ed dal lepszego proca, ale chlodzenie Pentagrama wystarczy. |
Jaką najtańszą płytę główną i procesor do niej byście polecili? Ale najważniejszym wyznacznikiem jest cena i stabilność, wydajność nie gra żadnej roli ;)
|
Cytat:
zauważyłem po opublikowaniu postu i chęci brak zmiany :> |
@Ed hunter
Grafika 64-bitowa do takiego zestawu? Nie polecam.... model moze być ale tylko 128bit! |
za 2k z monitorem? cienki to zestaw będzie. :(
ja na dzisiaj (gdybym musiał, bo poczekam aż 64 bity się oswoi) to by to wyglądało mniej więcej tak: |
Wybieram się na studia do Opola i potrzebuje nowego kompa, bo stary zostawie bratu.Moje fundusze to 1500-2000zl (w tym monitor).Macie może jakie pomysły???
|
Cytat:
|
Komputerek zmontowany. Smiga,jak na razie aż miło.
|
O.K. zestaw wybrany, myślę, że nie najgorszy. Pozdrawiam wszystkich, którzy mi pomogli, reputki w drodze :piwo: A oto zestawik:
|
Cytat:
sorki za pisownie |
Cytat:
@Zenek Mówisz że rozbudowa nie będzie planowana. Więc może zrób tak: AMD64 2800+ (socket 754) do tego jakaś mobo z pci-express (tylko nie wiem czy są takie pod s754) oraz jakąś porządniejszą grafe. Jeżeli z tym pci-express wypali to możesz wziąśc GF6600 GT i masz zapewnione granie na full detalach przez dłuższy czas :) |
Cytat:
|
Cytat:
Najgorsze dla mnie jest to, że wygląda, iż moja córka będzie miała lepszego kompa ode mnie, normalnie zgroza :'( ;) Edit: a może je zamienię || ;) |
ja już wybrałem :)
|
Cytat:
|
Cytat:
2. Chcę Seagate, bo miałem samsunga w poprzednim kompie i padł po dwóch latach. Wymieniłem go na seagate i chula u mnie w pracy do dzisiaj. W swoim kompie też mam seagate, dokładnie taki jak chcę kupić teraz. Żadnych problemów, więc... A wiadomo, że jak się człowiek nie zawiódł na jakimś produkcie, to chętnie do niego wróci. Cóż taka jest nasza ludzka natura. ;) :piwo: 3. Rozbudowywać go nie będę. Ma pochodzić 5 lat max i do wymiany, jak każdy mój poprzedni komp. Chociaż wiem, że 5 lat w elektronice to wieczność. :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
@ Pablo Nie, reklamy nie robię, a przynajmniej nie celowo. Kupiłem sobie akurat ten numer, bo miałem ochotę coś lekkiego poczytać i zobaczyłem, że jest taki artykuł. Konfiguracji nie przytoczę, bo nie została podana jedna - najlepsza, tylko różne opcje. Można przejrzeć przy okazji, ale kupować specjalnie dla tego raczej nie ma sensu. |
Cytat:
Bo jesli nie, to moze wrzuc ta konfiguracje. Chyba nikt nie bedzie kupowal CD Action (zdaje sie najdrozsze czasopismo o grach komputerowych), zeby sprawdzic co to za zestaw. |
Cytat:
|
Sight na Socket A nie bral bym juz procka obecnie. Lepiej na S.754 albo S939 no i co za tym idzie inna by mobo musial byc niz proponujesz... Reszta w sumie git...
Co do tego artykulu z CD-Action to niech ktos zrobi scana i wrzuci jpg jak ma mozliwosc ;) |
W najnowszym CD-Action pojawił się artykuł odnośnie składania kompa. Autor propnuje bardzo wydajny zestaw poniżej 2000. Myślę, że warto się z tym zapoznać przed dokonaniem wyboru.
|
no i moje trzy grosze
+ obudowa midi tower 400 |
@dariusz46
Mam prośbe. Czytaj uważnie to co napisałeś i dopiero potem wysyłaj posta. Robisz byki, które bardzo kolą w oczy. Nie mówie żebyś pisał jak Miodek ale w taki sposób żeby można było zrozumieć Twoją wypowiedź... :\ @Zenek Nie chcesz samsunga to nie... :P Nie ja będe potem cierpiał :) Bierz sobie i tego szajskiego seagate ::D:D:D A tak nawiasem. Napisz czy komputer ma służyć tylko i wyłącznie do gier. Bo wtedy można wziąśc słabszego procka ale za to bardziej wypasioną grafe. A po drugie ;) Czy chciałbyś go jeszscze kiedyś rozbudowac? Bo jeżeli nie to nie ma sensu pakować się w pci expres (podnosi cene zestawu, bo płyty główne są droższe). |
Cytat:
|
A moze takie cosik ?:>
|
Cytat:
|
Cytat:
Innego procka mozesz dac ale zeby pasowa do tej pyty guwnel (solt 939) |
no wasnie i ta pta ktura ja wybraem ma SATA I ATA i obsuge nowych HD z technologia NCQ(niepamientam jak sie pisze):)
|
Cytat:
Twój zestawik jest spoko, tylko cena, cholera sam już nie wiem. :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
a reszta moze byc |
ale pyta guwna jest spoko i gniazdo na procesor umozliwia dalsza rozbudowe i o to chodzi 512 RAM wystraczy i karta tessz niejest zla w Duma 3 chodzi pynie
|
Cytat:
Albo jak Ci sie nie chce to o wiele lepszym wyborem byłby: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=51960 POST NR 28 |
moze byc ale za jakis czas nic nowego tak niewpakujesz a co powies o moim
\ |
i jesze 200 za dysk i jakas obudowa 150 i bendzie chulao
|
A co myslicie o takim zestawie?
|
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13302
+ http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13790 + http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17574 spoko komputer i i moliwa DALSZA ROZBUDOWA koszt okolo 1800 |
Cytat:
|
Cytat:
a części Kup na giełdzie || lub po prostu taniej :) |
Cytat:
Cytat:
|
Suma pieniędzy i wtedy będzie można coś myśleć. Bo zakładam, że chodzi o cały zestaw, z monitorem.
|
ja widze pewna sprzecznosc:
"No i mam problem, jak nie wydać za dużo pieniędzy," z - "Co do procka, to raczej pentium," :) uwazam, ze pentiumy sa b.dobre, ale ich ceny wgniataja :( pozdro ;) |
Zenek "nie duzo pieniedzy" to pojecie wzgledne....(1tys,1,5tys or 2tys?) Napisz do ilu jestes w stanie wydac i czy to ma byc pelny zestaw z monitorem czy sama skrzynia... to bedzie mozna cos przykladowego podac.
|
Nowy komputer
Mam prośbę do Koleżanek i Kolegów.
Moja córka męczy mnie o komputer na urodziny. No i mam problem, jak nie wydać za dużo pieniędzy, ale żeby komp miał w miarę dobrą grafę do gier i był dość szybki jak na dzisiaj. Co do procka, to raczej pentium, choć nie do końca jestem przekonany. Gdyby ktoś się nudził, to przykładowe konfiguracje chętnie widzę. Z góry dziękuję. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:02. |