![]() |
Ban na tdt.org.pl za nic :/
Ilość załączników: 1
Wchodze przed chila na www.tdt.org.pl a tam obrazek (zamieszczony na dole infa) i napis
:: Zostałeś zbanowany :: Za obraze "dziwnych ludzi z kompleksami'. F.Y. Ssshole. //RDKM :: Torrent Dream Team :: Nawet nie wiem o co chodzi :| nikogo nie obrazalem ani niełamalłem regulaminu :| I co ja mam teraz zrobić ??? Popołudnoi wszytko było ok :| |
Najlepiej napisać do administracji meila ?
Wejść na kanał IRC i wyjaśnić sprawe ? |
a znasz do niego maila ?
Jesli tak to prosiłbym o podanie |
Jak wchodzę na zamieszczoną przez Ciebie stronę też mam taki obrazek i nic więcej. A nigdy wcześniej mnie tam nie było :P
|
lol
|
Może bana dostała jakaś pula IP i akurat trafiło na was :P
Napisz PW do Kluska na forum tdt :) A na temat :gerda: bo tu nie mamy supportu dla tdt :) |
predzej ktos im strone zrobil :) RIAA ??? :serdusz:
|
Cytat:
http://tdt.org.pl i działa na 100% |
faktycznie dziala :piwo:
cytat: "Uwaga użytkownicy ... Ze względu na szybkie powiększanie się liczby unikalnych wejść postanowiliśmy ograniczyć wejścia na stronę userom notorycznie łamiącym Regulamin Serwisu, Forum i Wstawiania Pozycji oraz wykorzystujących w niewłaściwy sposób komentarze. Pragniemy by serwis nie tylko się powiększał ale by prezentował coraz wyższy poziom wystawianych pozycji i kultury użytkowników. Prosimy przywiązywać uwagę do właściwego seedowania - leecherstwo będzie TĘPIONE, tak samo jak brak poszanowania netykiety i wulgarny sposób wyrażania swoich myśli. Może skończyć się to brakiem możliwości korzystania z Serwisu jak dziś odczuło to bardzo wielu Userów. Dla userów z dynamicznym IP mamy dziś przestrogę - pamiętaj, że nie jesteś anonimowy w sieci." czyli jednak faktycznie chyba podpieli nas pod jakas pule adresow :( |
strona dzial
problemu do tdt mozna zglaszac na forum lub na ichszym kanale irc bana mozles dostac za np skasowanie sciagnietego pliku przed uplywem 24h - wersja oficjalna, faktycznie mogles miec po prostu pecha nie jest tez wykluczone (znajac poczucie humoru ekipy tdt) ze przez pare godzin mili podmieniona SG - robia to co roku np 1kwietnia, moze dzis tez im sie zachcialo) btw: spodziewac sie nalezy dalszych klesk zywiolowych - JUTRO PIATEK 13 |
Fajnie zrobione... przez www się nie da wejść ale przez samo http idzie normalnie :)
@Gallus ^_^ suport tdt... :D :D dobre ;) |
Heh mnie też zbanowali?? Chyba był hacked;)
P.S. Ani tak www.tdt.org.pl ani tak tdt.org.pl nie chce wejść. Tylko się wyświetla ta stronka: http://img204.echo.cx/img204/2057/capture16rm.th.jpg |
O mnie też zabanowali :( mi tam się należało :D wkońcu zassałem łacznie 300 MB a wysłałem 15 MB :D jak tylko zassałem to wyłanczałem okienko ze ściąganiem :D :P || no i konta tam nie miałem ||
http://img137.echo.cx/my.php?image=12sh.jpg |
Cytat:
|
Bez www udało mi się połączyć ze stronką. Ale za drugim razem już nic z tego - ban
|
Cytat:
|
Jak bym nie wpisywał to nanic. A teraz jest już inny obrazek:
http://img204.echo.cx/img204/1814/capture18wm.th.jpg Myśle, że to był żarcik z banem ze strony adminów tdt. |
hehe, chłopaki jaja sobie robią ;)
jak coś im pada to wszyscy tak mają, a najwidoczniej szykując się do przerwy technicznej postanowili troszke mocniej się zabawić || |
Tak nieco offtopic - modzi na torrentach to swiry. Banuja za nic, albo jak leci.
Same torrenty na osle, tez sa .....delikatnie .....mowiac...off. Osobiscie wiekszego hamstwa w necie nie spotkalem, tu torrenty a raczej ich mody - przoduja. |
@yahol co do hamstwa to zajrzyj tu: www.nakazdytemat.com pobija wszystko co do tej pory widziałem :zygi:
|
Byłem przed chwiląna iRCu i mówili, ze coś się sypie i te komunikat o banie o przez przypadek, teraz jest przerwa techniczna :)
Cytat:
|
Ja sobie chodze po TDT normalnie ;). Tylko trzeba znać sposób :idea: . Rozwiązanie nie jest takie trudne :D
|
Cytat:
http://www.tdt.org.pl/pozycje.php?kategoria=1 zamiast podzielic sie z potrzebujacymi to robisz tajemnice :niepow: |
"
Ze względu na chwilowe blędne działanie skryptu banujacego kilkanaście osób ujrzało się na liście osób zbanowanych. Usterka zostala naprawiona. Za niedogodnosci przepraszamy." Już wszystko jest OK :D |
dla mnie stwierdzenie
Cytat:
mają układy z policją, prokuraturą i sądem??? :D :P *****e z takim tekstem wyskakiwać ;) strachy na małolaty :P |
Cytat:
|
Witam
TDT przestało działać czy cuś ?? Bo mam w lewym górnym robu ACCESS DENIED i nie wiem czy to ban czy akurat TDT przestało działać?? Może ktoś podać adres forum TDT?? Z góry dzięki ;) |
Na moje oko źle to wygląda :( tylko żeby sie nie okazało, że będzie tak jak z lokitorrent :|
Z irca dowiedziałem się - Cytat:
|
no nie dziala
mam nadzieje ze wsztko jak najszybciej wróci do normy |
Cytat:
|
e tam, na tym tdt straszne starocie sa ciagle..
wole PT pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Po za tym nowosci tez jest sporo, nie zaprzeczysz chyba ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A cóż to takiego? Hę? :> |
PolishTracker :P
|
a C-P? :>
pozdro ;) |
click-plick.org
|
Cytat:
|
jak moj kumpel w rozmowie przez telefon uslyszal nazwe "click-plick" to ztracilem z nim kontakt, jak sie pozniej okazalo przewrocil sie ze smiechu. Jak kur.. mzna nazwac strone 'click-plick'?
|
czt macie to samo na TDT ??
Cytat:
|
Cytat:
Wlaczecie tego serwer czy cos tam :) |
Polish Tracek byłby fajny gdyby nie to
Cytat:
|
ale widzisz, niektorzy [np. ja], ktorzy sie zalapali sa zadowoleni :P i jakos limit mnie nie obchodzi...
codziennie bardzo duzo nowosci - szczegolnie filmow, a na tym najbardziej mi zalezy pozdro ;) |
Cytat:
|
Ja mam chyba konta na wszystkich możliwych torrentowniach...
A wczoraj dzięki Piternielowi stałem się posiadaczem konta na filelist.org THX :) |
Pytanie:
Jeśli dostanę torrenta od zarejestrowanego usera któregoś z tych serwisów, sam będąc niezarejestrowanym, mogę zasysać pliki korzystając z tego torrenta? |
Cytat:
|
hmm.. dla proby zainstalowalem bitcometa - uzywalem azureusa... i o malo nie spadlem z krzesla :)
http://img50.echo.cx/img50/8987/bitcomet5py.jpg to chyba maks neo640? pozdro ;) |
a torrent dream team padło czy jak ?
|
Cytat:
Znalazłem wkońcu adresik forum: http://tdtforum.ath.cx Jest tam info: UWAGA ! Z powodu prac konserwacyjnych na serwerze strona główna serwisu będzie niedostępna przez kilka dni. Za niedogodności przepraszamy mam nadzieje ze te kil;ka dni to będzie do końca tygodnia tego a nie za miesiąc ;) |
TDT dziala a raczej dzialalo nawet dzisiaj a tu patrze 20 min temu na glownej pisze: ACCESS DENIED :ysz:
Co on sobie z mniej ;) porzadnymi (bez obrazy bo nie o to mi chodzilo :) ) ludzmi robia :bicz: :bicz: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Już mineło "pare" dni i jakoś nadal mam ACCESS DENIED.
Ile to ma trwać?? A mialem wrzucić cosik na DVD i lipa :) |
Cytat:
|
Wydaje mi sie ze juz tdt dziala :>
Bo jak dzisiaj tzn teraz :D wszedlem to sobie pochodzilem :D Tak wiec... |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Tak, możesz zasysać nie będąc zarejestrowanym, ale: - ten kto udostępnia swój (hashowany passkeyem przy tworzeniu) plik .torrent popełnia 'samobójstwo' na danym serwisie torrentowym, bo wszystko to co ściągniesz/wyślesz idzie na 'jego' konto (a co będzie jak ten plik puścisz dalej albo udostępnisz na jakimś publicznym trackerze) - po to każdy torrent ma swój passkey żeby wiadomo było kto ile ściąga i udostępnia. - IP nie ma tu nic do rzeczy, pomyśl co by było z tymi, którzy mają dynamiczne IP (neo) albo są za natem na jednym adresie wraz z setką innych użytkowników. BTW: Serwisy z rejestracją są raczej najlepszym wynalazkiem do wymiany p2p. To jest moja opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać. Każdy ma swoje konto, musi udostępniać, wyrabiać ratio - inaczej warning, później ban. Ordnung must sein :) A na serwisach typu tdt lub innych publicznie dostępnych to się można tylko nerwicy nabawić, no bo jak tu cokolwiek ściągać jak nikt nie seeduje - bo i po co, jak nie ma przymusu, najważniejsze że JA już ściągnałem a inni to nie moja sprawa, niech się martwią :) |
@paszczu, a myslisz, ze takiego ratio nie da sie oszukac? no co ty..
pozdro ;) |
Oczywiście, jak ktoś się uprze to wszystko można, jeżeli myślisz o zmodyfikowanych/beta klientach BT to wersje umożliwiające 'pompowanie' ratio są sukcesywnie banowane, jest jeszcze parę innych rozwiązań, ale wymaga to już trochę więcej własnej inwencji no i oczywiście działa tylko do czasu wykrycia, a wykryć wbrew pozorom wcale nie jest tak trudno :) Poza tym pierwszy lepszy głąb sobie z tym nie poradzi, ogrom ludzi korzystających z BT nawet nie wie na jakiej zasadzie to działa, na serwisach padają pytania co to takiego to 'ratio' (!), także... :)
Nie mam zamiaru oszukiwać (szczególnie bez sensu przy symetrycznym łączu), bo i pytam - po co? |
Cytat:
|
@paszczu
Z tym IP to sie z tobą do końca nie zgodze bo kilka razy po dłuższej przerwie w ściąganiu wyskoczył mi komunikat w Auzerusie ażebym zalogował się w serwisie w celu potwierdzenia że jestem zarejestrowany (dokładnie nie pamiętam ale to było coś w stylu "Unknow host moj aktualny IP please login on serwis". |
Racja, zależy który serwis, bo jeśli chodzi o te, z którymi się zetknąłem (a było tego trochę) to dopuszczają one przeważnie seedowanie/pobieranie nawet z kilku adresów naraz (czasami ilość jednocześnie aktywnych torrentów jest zależna od rangi/ratio).
|
I znowu TDT nie działa. Tym razem zamkneli strone i forum. Ktoś wie co sie stało??
|
Nie wiem, ale mam nadzieje ze szybko wroca... Mozliwe ze jest to zwiazane z ich projektem (konta standard i premium - konto standard dla kazdego, ale nei widzisz komentarzy i nie mozesz ich dodawac... Konto PREMIUM 10zl/rok lub free dla ludzi ktorzy kiedys cos wplacili i stalych uploaderow daje mozliwosc dodawania i czytania komentarzy...). Pozyjemy, zobaczymy...
|
z tego co mi wiadomo to konta STANDARD będą mogły czytać komentarze (wkońcu po to one są)
A ta przerwa nie wydaje mi se być spowodowana wprowadzaniem kont. Mają problemy z serverem, przecież pisali niedawno, że coraz gorzej jest |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:31. |