Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Ban na tdt.org.pl za nic :/ (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ban-tdt-org-pl-za-nic-52189/)

rynek89 12.05.2005 22:37

Ban na tdt.org.pl za nic :/

Ilość załączników: 1
Wchodze przed chila na www.tdt.org.pl a tam obrazek (zamieszczony na dole infa) i napis

:: Zostałeś zbanowany ::

Za obraze "dziwnych ludzi z kompleksami'. F.Y. Ssshole. //RDKM

:: Torrent Dream Team ::

Nawet nie wiem o co chodzi :| nikogo nie obrazalem ani niełamalłem regulaminu :|

I co ja mam teraz zrobić ???
Popołudnoi wszytko było ok :|

Piterniel 12.05.2005 22:40

Najlepiej napisać do administracji meila ?
Wejść na kanał IRC i wyjaśnić sprawe ?

rynek89 12.05.2005 22:41

a znasz do niego maila ?
Jesli tak to prosiłbym o podanie

Unit 12.05.2005 22:41

Jak wchodzę na zamieszczoną przez Ciebie stronę też mam taki obrazek i nic więcej. A nigdy wcześniej mnie tam nie było :P

rynek89 12.05.2005 22:42

lol

gallus 12.05.2005 22:45

Może bana dostała jakaś pula IP i akurat trafiło na was :P
Napisz PW do Kluska na forum tdt :)
A na temat :gerda: bo tu nie mamy supportu dla tdt :)

Calme 12.05.2005 22:48

predzej ktos im strone zrobil :) RIAA ??? :serdusz:

namor 12.05.2005 22:56

Cytat:

Napisany przez rynek89
Wchodze przed chila na www.tdt.org.pl a tam obrazek (zamieszczony na dole infa) i napis

:: Zostałeś zbanowany ::

Za obraze "dziwnych ludzi z kompleksami'. F.Y. Ssshole. //RDKM

:: Torrent Dream Team ::

Nawet nie wiem o co chodzi :| nikogo nie obrazalem ani niełamalłem regulaminu :|

I co ja mam teraz zrobić ???

Popołudnoi wszytko było ok :|

to wpisz bez www
http://tdt.org.pl
i działa na 100%

Calme 12.05.2005 23:00

faktycznie dziala :piwo:
cytat:
"Uwaga użytkownicy ...

Ze względu na szybkie powiększanie się liczby unikalnych wejść postanowiliśmy ograniczyć wejścia na stronę userom notorycznie łamiącym Regulamin Serwisu, Forum i Wstawiania Pozycji oraz wykorzystujących w niewłaściwy sposób komentarze. Pragniemy by serwis nie tylko się powiększał ale by prezentował coraz wyższy poziom wystawianych pozycji i kultury użytkowników. Prosimy przywiązywać uwagę do właściwego seedowania - leecherstwo będzie TĘPIONE, tak samo jak brak poszanowania netykiety i wulgarny sposób wyrażania swoich myśli. Może skończyć się to brakiem możliwości korzystania z Serwisu jak dziś odczuło to bardzo wielu Userów.

Dla userów z dynamicznym IP mamy dziś przestrogę - pamiętaj, że nie jesteś anonimowy w sieci."

czyli jednak faktycznie chyba podpieli nas pod jakas pule adresow :(

nimal 12.05.2005 23:00

strona dzial
problemu do tdt mozna zglaszac na forum lub na ichszym kanale irc
bana mozles dostac za np skasowanie sciagnietego pliku przed uplywem 24h - wersja oficjalna, faktycznie mogles miec po prostu pecha
nie jest tez wykluczone (znajac poczucie humoru ekipy tdt) ze przez pare godzin mili podmieniona SG - robia to co roku np 1kwietnia, moze dzis tez im sie zachcialo)

btw: spodziewac sie nalezy dalszych klesk zywiolowych - JUTRO PIATEK 13

kodziu 12.05.2005 23:01

Fajnie zrobione... przez www się nie da wejść ale przez samo http idzie normalnie :)

@Gallus

^_^ suport tdt... :D :D dobre ;)

andy 12.05.2005 23:02

Heh mnie też zbanowali?? Chyba był hacked;)

P.S. Ani tak www.tdt.org.pl ani tak tdt.org.pl nie chce wejść. Tylko się wyświetla ta stronka:
http://img204.echo.cx/img204/2057/capture16rm.th.jpg

mgit 12.05.2005 23:09

O mnie też zabanowali :( mi tam się należało :D wkońcu zassałem łacznie 300 MB a wysłałem 15 MB :D jak tylko zassałem to wyłanczałem okienko ze ściąganiem :D :P || no i konta tam nie miałem ||

http://img137.echo.cx/my.php?image=12sh.jpg

kodziu 12.05.2005 23:13

Cytat:

Napisany przez @ndy
Heh mnie też zbanowali?? Chyba był hacked;)

P.S. Ani tak www.tdt.org.pl ani tak tdt.org.pl nie chce wejść. Tylko się wyświetla ta stronka:
http://img204.echo.cx/img204/2057/capture16rm.th.jpg

Spróbuj: http://tdt.org.pl/ mi działa :)

Unit 12.05.2005 23:14

Bez www udało mi się połączyć ze stronką. Ale za drugim razem już nic z tego - ban

mgit 12.05.2005 23:16

Cytat:

Napisany przez kodziu
Spróbuj: http://tdt.org.pl/ mi działa :)

A mi nie działa 8 )

andy 12.05.2005 23:26

Jak bym nie wpisywał to nanic. A teraz jest już inny obrazek:
http://img204.echo.cx/img204/1814/capture18wm.th.jpg
Myśle, że to był żarcik z banem ze strony adminów tdt.

Y@nkee_PL 12.05.2005 23:29

hehe, chłopaki jaja sobie robią ;)

jak coś im pada to wszyscy tak mają, a najwidoczniej szykując się do przerwy technicznej postanowili troszke mocniej się zabawić ||

yahol 12.05.2005 23:39

Tak nieco offtopic - modzi na torrentach to swiry. Banuja za nic, albo jak leci.
Same torrenty na osle, tez sa .....delikatnie .....mowiac...off.
Osobiscie wiekszego hamstwa w necie nie spotkalem, tu torrenty a raczej ich mody - przoduja.

andy 12.05.2005 23:47

@yahol co do hamstwa to zajrzyj tu: www.nakazdytemat.com pobija wszystko co do tej pory widziałem :zygi:

gallus 12.05.2005 23:47

Byłem przed chwiląna iRCu i mówili, ze coś się sypie i te komunikat o banie o przez przypadek, teraz jest przerwa techniczna :)

Cytat:

Napisany przez Yahol
Tak nieco offtopic - modzi na torrentach to swiry. Banuja za nic, albo jak leci.
Osobiscie wiekszego hamstwa w necie nie spotkalem, tu torrenty a raczej ich mody - przoduja.

Czy ja wiem, czy "świty" wg. mnie całkiem dobrze robią, że dają za bezsensowne komentarze bany, bo co kogo obchodzi w komantach pod grą, że ktos potrebuje muzyczke z niej albo jeszcze gorzej, że on nie wie czy mu ta gra pójdzie na radku 9800XT, a jak nie pójdzie to na co ma zmienic... itp.!

Piterniel 13.05.2005 01:15

Ja sobie chodze po TDT normalnie ;). Tylko trzeba znać sposób :idea: . Rozwiązanie nie jest takie trudne :D

mr_spock 13.05.2005 01:31

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Ja sobie chodze po TDT normalnie ;). Tylko trzeba znać sposób :idea: . Rozwiązanie nie jest takie trudne :D

na przyklad taki
http://www.tdt.org.pl/pozycje.php?kategoria=1

zamiast podzielic sie z potrzebujacymi to robisz tajemnice :niepow:

rynek89 13.05.2005 06:38

"
Ze względu na chwilowe blędne działanie skryptu banujacego kilkanaście osób ujrzało się na liście osób zbanowanych. Usterka zostala naprawiona. Za niedogodnosci przepraszamy."

Już wszystko jest OK :D

ed hunter 13.05.2005 07:22

dla mnie stwierdzenie
Cytat:

Dla userów z dynamicznym IP mamy dziś przestrogę - pamiętaj, że nie jesteś anonimowy w sieci.
jest najlepsze ^_^

mają układy z policją, prokuraturą i sądem??? :D :P *****e z takim tekstem wyskakiwać ;)

strachy na małolaty :P

epol 13.05.2005 14:06

Cytat:

Napisany przez yahol

Oj, nie. Rownie idiotycznie sa na: www.siemensinfo.pl

raptor123 21.05.2005 23:40

Witam
TDT przestało działać czy cuś ??
Bo mam w lewym górnym robu ACCESS DENIED i nie wiem czy to ban czy akurat TDT przestało działać??
Może ktoś podać adres forum TDT??
Z góry dzięki ;)

gallus 21.05.2005 23:50

Na moje oko źle to wygląda :( tylko żeby sie nie okazało, że będzie tak jak z lokitorrent :|

Z irca dowiedziałem się -
Cytat:

4Z powodu prac konserwacyjnych na serwerze strona główna serwisu będzie niedostępna przez jeden ... dwa dni. Za niedogodności przepraszamy ... i prosimy jednocześnie o nie zakładanie zbędnych tematów odnośnie tej sytuacji na forum.

rynek89 22.05.2005 09:19

no nie dziala
mam nadzieje ze wsztko jak najszybciej wróci do normy

t_e_l 22.05.2005 09:26

Cytat:

Napisany przez rynek89
no nie dziala
mam nadzieje ze wsztko jak najszybciej wróci do normy

też mam taką nadzieję, bo to jedna z lepszych stronek (jak dla mnie).

Smartek 22.05.2005 10:07

e tam, na tym tdt straszne starocie sa ciagle..
wole PT
pozdro ;)

rynek89 22.05.2005 10:10

Cytat:

Napisany przez t_e_l
też mam taką nadzieję, bo to jedna z lepszych stronek (jak dla mnie).

Dla mnie jest to najlepsza stronka :taktak:

pablocoo 22.05.2005 10:44

Cytat:

Napisany przez Smartek
wole PT
pozdro ;)

Czasem wlasnie trzeba sciagnac cos starszego i na innych stronach jest problem z takimi rzeczami...albo nie ma, albo brak seedow...a na tdt takich problemow raczej nie ma.
Po za tym nowosci tez jest sporo, nie zaprzeczysz chyba ;)

mr_spock 22.05.2005 13:33

Cytat:

Napisany przez Smartek
wole PT
pozdro ;)

nowosci mozna znalezc wszedzie

gallus 22.05.2005 13:46

Cytat:

Napisany przez mr_spock
nowosci mozna znalezc wszedzie

Dokładnie, tylko, ze na PT i C-P są lepsze transfery, ale i ta wole TDT :)

Piterniel 22.05.2005 14:01

Cytat:

Napisany przez Smartek
wole PT
pozdro ;)

Wstaw nowość to będzie nowość. Proste tutaj masz wolność wstawiania pozycji, a na PT nie ma

joujoujou 22.05.2005 16:34

Cytat:

Napisany przez Smartek
[...]
wole PT
pozdro ;)

PT ?
A cóż to takiego?
Hę? :>

Y@nkee_PL 22.05.2005 16:38

PolishTracker :P

Smartek 22.05.2005 19:17

a C-P? :>
pozdro ;)

namor 22.05.2005 19:40

click-plick.org

t_e_l 23.05.2005 00:10

Cytat:

Napisany przez namor
click-plick.org

z tą stronką mam złe wspomnienia bo nigdy nie mogłem sie na nią wbić, a jak już mi się udało to chodziła jak krew z nosa. Jak jest teraz to nie wiem.

REi 23.05.2005 00:39

jak moj kumpel w rozmowie przez telefon uslyszal nazwe "click-plick" to ztracilem z nim kontakt, jak sie pozniej okazalo przewrocil sie ze smiechu. Jak kur.. mzna nazwac strone 'click-plick'?

Patrix 23.05.2005 16:47

czt macie to samo na TDT ??

Cytat:

Not Found
The requested URL / was not found on this server.
Apache/1.3.26 Server at tdt.org.pl Port 80

IceManSpy 23.05.2005 16:59

Cytat:

Napisany przez Patrix
czt macie to samo na TDT ??

No :/

Wlaczecie tego serwer czy cos tam :)

mgit 23.05.2005 17:12

Polish Tracek byłby fajny gdyby nie to
Cytat:

Limit (17,000) użytkowników został osiągnięty. Nieaktywne konta są cały czas kasowane. Zajżyj do nas później...

Smartek 23.05.2005 18:31

ale widzisz, niektorzy [np. ja], ktorzy sie zalapali sa zadowoleni :P i jakos limit mnie nie obchodzi...
codziennie bardzo duzo nowosci - szczegolnie filmow, a na tym najbardziej mi zalezy
pozdro ;)

mgit 23.05.2005 19:05

Cytat:

Napisany przez Smartek
ale widzisz, niektorzy [np. ja], ktorzy sie zalapali sa zadowoleni :P i jakos limit mnie nie obchodzi...
codziennie bardzo duzo nowosci - szczegolnie filmow, a na tym najbardziej mi zalezy
pozdro ;)

to masz fajnie ja się nie załapałem i niestety wstępu brak na polsh tacker :(

gallus 23.05.2005 19:09

Ja mam chyba konta na wszystkich możliwych torrentowniach...
A wczoraj dzięki Piternielowi stałem się posiadaczem konta na filelist.org THX :)

joujoujou 23.05.2005 19:21

Pytanie:
Jeśli dostanę torrenta od zarejestrowanego usera któregoś z tych serwisów, sam będąc niezarejestrowanym, mogę zasysać pliki korzystając z tego torrenta?

Air 23.05.2005 19:28

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Pytanie:
Jeśli dostanę torrenta od zarejestrowanego usera któregoś z tych serwisów, sam będąc niezarejestrowanym, mogę zasysać pliki korzystając z tego torrenta?

Nie, ponieważ tracker wykryje po Twoim Ip że jesteś niezarejestrowany.

Smartek 23.05.2005 20:01

hmm.. dla proby zainstalowalem bitcometa - uzywalem azureusa... i o malo nie spadlem z krzesla :)

http://img50.echo.cx/img50/8987/bitcomet5py.jpg

to chyba maks neo640?
pozdro ;)

wolfen3 23.05.2005 20:47

a torrent dream team padło czy jak ?

raptor123 23.05.2005 21:14

Cytat:

Napisany przez wolfen3
a torrent dream team padło czy jak ?

cały czas o tym od wczoraj w tym topicu piszemy.
Znalazłem wkońcu adresik forum:
http://tdtforum.ath.cx

Jest tam info:
UWAGA !
Z powodu prac konserwacyjnych na serwerze strona główna serwisu będzie niedostępna przez kilka dni.
Za niedogodności przepraszamy

mam nadzieje ze te kil;ka dni to będzie do końca tygodnia tego a nie za miesiąc ;)

IceManSpy 31.05.2005 20:13

TDT dziala a raczej dzialalo nawet dzisiaj a tu patrze 20 min temu na glownej pisze: ACCESS DENIED :ysz:

Co on sobie z mniej ;) porzadnymi (bez obrazy bo nie o to mi chodzilo :) ) ludzmi robia :bicz: :bicz:

siwy_mw 31.05.2005 23:48

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Co on sobie z porzadnymi ludzmi robia

tu bym z toba polemizowal, ;) ||

mr_spock 01.06.2005 00:09

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
...Co on sobie z porzadnymi ludzmi robia :bicz: :bicz:

Porzadni ludzie ida do sklepu, albo obchodza sie bez, a nie sciagaja z netu ;)

f4llorak 02.06.2005 01:50

Już mineło "pare" dni i jakoś nadal mam ACCESS DENIED.
Ile to ma trwać??
A mialem wrzucić cosik na DVD i lipa :)

Gadzina18 02.06.2005 02:53

Cytat:

Napisany przez f4llorak
Już mineło "pare" dni i jakoś nadal mam ACCESS DENIED.
Ile to ma trwać??
A mialem wrzucić cosik na DVD i lipa :)

Naprawiają serwer. Tyle słyszałem od kumpla który zna adminów tdt... trochę cierpliwości....

IceManSpy 15.06.2005 18:36

Wydaje mi sie ze juz tdt dziala :>

Bo jak dzisiaj tzn teraz :D wszedlem to sobie pochodzilem :D

Tak wiec...

gallus 15.06.2005 18:48

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Tak wiec...

Wystaczyło przeczytać :P
Cytat:

2005-06-15

Powróciliśmy!
Już na własnym serwerze, w pełni niezależni i samodzielni :) W przypadku jakichkolwiek problemów z funkcjonalnością stronki piszcie na Forum.
Wkrótce więcej informacji...

paszczu 15.06.2005 22:35

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Pytanie:
Cytat:

Napisany przez Air
Nie, ponieważ tracker wykryje po Twoim Ip że jesteś niezarejestrowany.

Sorry że z takim poślizgiem ;) ale trzeba to sprostować.
Tak, możesz zasysać nie będąc zarejestrowanym, ale:
- ten kto udostępnia swój (hashowany passkeyem przy tworzeniu) plik .torrent popełnia 'samobójstwo' na danym serwisie torrentowym, bo wszystko to co ściągniesz/wyślesz idzie na 'jego' konto (a co będzie jak ten plik puścisz dalej albo udostępnisz na jakimś publicznym trackerze) - po to każdy torrent ma swój passkey żeby wiadomo było kto ile ściąga i udostępnia.
- IP nie ma tu nic do rzeczy, pomyśl co by było z tymi, którzy mają dynamiczne IP (neo) albo są za natem na jednym adresie wraz z setką innych użytkowników.

BTW: Serwisy z rejestracją są raczej najlepszym wynalazkiem do wymiany p2p. To jest moja opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać. Każdy ma swoje konto, musi udostępniać, wyrabiać ratio - inaczej warning, później ban. Ordnung must sein :) A na serwisach typu tdt lub innych publicznie dostępnych to się można tylko nerwicy nabawić, no bo jak tu cokolwiek ściągać jak nikt nie seeduje - bo i po co, jak nie ma przymusu, najważniejsze że JA już ściągnałem a inni to nie moja sprawa, niech się martwią :)

Smartek 15.06.2005 22:59

@paszczu, a myslisz, ze takiego ratio nie da sie oszukac? no co ty..
pozdro ;)

paszczu 15.06.2005 23:41

Oczywiście, jak ktoś się uprze to wszystko można, jeżeli myślisz o zmodyfikowanych/beta klientach BT to wersje umożliwiające 'pompowanie' ratio są sukcesywnie banowane, jest jeszcze parę innych rozwiązań, ale wymaga to już trochę więcej własnej inwencji no i oczywiście działa tylko do czasu wykrycia, a wykryć wbrew pozorom wcale nie jest tak trudno :) Poza tym pierwszy lepszy głąb sobie z tym nie poradzi, ogrom ludzi korzystających z BT nawet nie wie na jakiej zasadzie to działa, na serwisach padają pytania co to takiego to 'ratio' (!), także... :)
Nie mam zamiaru oszukiwać (szczególnie bez sensu przy symetrycznym łączu), bo i pytam - po co?

Piterniel 16.06.2005 00:35

Cytat:

szczególnie bez sensu przy symetrycznym łączu
Symetryczne łącza i Polska :)

smolik 16.06.2005 13:20

@paszczu
Z tym IP to sie z tobą do końca nie zgodze bo kilka razy po dłuższej przerwie w
ściąganiu wyskoczył mi komunikat w Auzerusie ażebym zalogował się w serwisie
w celu potwierdzenia że jestem zarejestrowany (dokładnie nie pamiętam ale to było coś w stylu "Unknow host moj aktualny IP please login on serwis".

paszczu 16.06.2005 13:52

Racja, zależy który serwis, bo jeśli chodzi o te, z którymi się zetknąłem (a było tego trochę) to dopuszczają one przeważnie seedowanie/pobieranie nawet z kilku adresów naraz (czasami ilość jednocześnie aktywnych torrentów jest zależna od rangi/ratio).

ManDragon 12.09.2005 12:24

I znowu TDT nie działa. Tym razem zamkneli strone i forum. Ktoś wie co sie stało??

M@X 12.09.2005 12:47

Nie wiem, ale mam nadzieje ze szybko wroca... Mozliwe ze jest to zwiazane z ich projektem (konta standard i premium - konto standard dla kazdego, ale nei widzisz komentarzy i nie mozesz ich dodawac... Konto PREMIUM 10zl/rok lub free dla ludzi ktorzy kiedys cos wplacili i stalych uploaderow daje mozliwosc dodawania i czytania komentarzy...). Pozyjemy, zobaczymy...

f4llorak 12.09.2005 12:53

z tego co mi wiadomo to konta STANDARD będą mogły czytać komentarze (wkońcu po to one są)
A ta przerwa nie wydaje mi se być spowodowana wprowadzaniem kont.
Mają problemy z serverem, przecież pisali niedawno, że coraz gorzej jest

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:31.