![]() |
Quake4
troche wazy bo 73 MB ale warto sciagnac :) jak ktos nie widzial :) co juz mozna w grach pokazac :)
ftp://ftp.planet-multiplayer.de/site...ke4_e32005.zip |
@legion widzę, że cos ostatnio ostro szukasz nowych tytułów :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze jakby podawali w jakim markecie zakupić daną grę i podali dokładny adres :> |
Cytat:
|
piszcie od razu moze kiedy jest premiera zapowiedziana. To samo z nowym NFS :)
Filmik dobry! |
Nie wiem czemu ale strasznie ten Quacz mi Dooma 3 przypomina :(
|
jako milosnik serii quake powiem tak:
w q1 grywam do dzis [wszsytkie kompy w domu to ciagna] w q2 gralem ponad dwa lata w q3 przez ponad dwa lata sialem smierc i zniszczenie robiac innych do minusa w q4 nei zagram widac, ze w duma3 nikt z was na high nie gral - bo by poznal, ze to jest dum3 [co zreszta od dawna wiadomo] - wiele do myslenia daje to jak ten filmik skacze w niektorych, zwlaszcza otwartych scenach mam dosc gry, ktora stara sie mnie przekonac, ze oswietlenie to jest tylko awaryjne a naturalna pora dnia jest noc. gry ktora skacze i gry ktorej jedyny fun polega na 'zajefajnym' siniku ps. ide o zaklad, ze odglos shotguna znowu bedzie odglosem 'pekajaca torebka sniadaniowa.wav' [TM] |
fakt podrasowany engine doom3 :D
|
Cytat:
|
o i nastepny tytul na engine Doom3
http://www.planetdoom.com/edgeofchaos/media.htm a tu engine Unreal 3 :) http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=1650 |
Nowe screenshoty Quake 4
|
No ładne ładne...... ciekawe jakie to cudeńko bedzie miało wymagania i czy mój komp ta rade to udźwignąć....... i oczywiscie na sam koniec troche pesymizmu:
na pewno skopią ta gre tak ze bedzie do dupy nie podobne..... |
no cóż... poczekamy, nazbieramy i moooooże zagramy :)
|
znowusz tematy powielamy :)
ale scr. wypas zobaczymy jak to bedzie dzialac na sprzecie bo wymagania troche wysze niz doom3 podobno podkrecili troche silniczek :D |
cholera jaka rozdzielczość :D już sie boje :P
PS jedna posatć z obrazów przypomina mi "Borga" ze StarTreka :D |
Siemanko ;)
Dla wszystkich zainteresowanych nowym kłejem - proponuję obejrzeć trailerek - kooozacki :D wersja wmv normalna - http://www.gametrailers.com/player.php?id=6290&type=wmv wersja wmv hd - http://www.gametrailers.com/player.php?id=6289&type=wmv |
hmmm...grafika to nie wszystko, ciekawe czy Quake 4 będzie miał dynamike i grywalność z części 3...narazie ze screenów przypomina mi nudnego Doom3 no ale poczekamy i zobaczymy.
|
Za Dziekie.net:
"Quake 4 poszedł się tłoczyć. Nie, nie macie przewidzeń, tytuł newsa jest jak najbardziej poprawny. Jeszcze niedawno Id software wypuściło Doom 3, a już pokazuje nam kolejnę grę. Trzeba przyznać, że prawdziwi pracoholicy z nich. Quake 4 (lub IV, jak kto woli) już trafił do tłoczni i ma pojawić się na półkach sklepowych 18 października tego roku. W opcji single player ma być to kontynuacja przygód znanych z Quake 2, natomiast w opcji multiplayer ma bardziej nawiązywać do Quake III Arena." |
Cytat:
|
i całe szczęście, że robi to raven software. jak dobrze pamiętam to raven nie s******ył jeszcze żadnej gry
|
|
|
hmm
ale i tak go będę miał :) co do ocen sam sie musisz przekonac by potem gadac :) będzie niezła nawalanka i tyle :) |
ktoś zna już jakiś FTP z Quake 4?
Ja ściągam torrentem ale jakoś od 30 min nic mi się nie zassało. Zbyt dużo peerów na 18 seedów. Przynajmniej dużo trackerów więc kiedyś dossam:) |
OMG to zes przywalil.... REGULAMIN!
|
W sklepie "DC" mozna juz znalesc u kilku osob :> Ssie dossalem :>
Minimalne Wymaganie : System: 2.0 Ghz or equivalent RAM: 512 MB Video Memory: 64 MB Hard Drive Space: 2800 MB Ciekawe jak to bedzie hulac :>? |
http://www.nforce.nl/index.php?menu=...ewnfo&id=96750
Na torrentach już ładnie leci, jest równiez wersja od DEVIANCE |
na torrentspy też już jest.
zastanawiam się, czy go ssać :hmm: |
Jednak obawy moje i innych sie potwierdzily:
"Don't waste your money unless you could see yourself playing through doom 3 with a slightly different storyline." Crap jakich malo - a recenzenci znowu sie podziela na tych co w dziecinstwie bawili sie lalkami i podoba im sie plastikowa grafika i na tych ktorzy uwazajaze grafika powinna byc coraz bardziej realistyczna. W q4 pewnie zagram ale nie na swojej kopi a jezeli to co ludzie pisza jest prawda to Q4 tak jak D3 mnie nie zatrzyma przy sobie na dluzej niz 1h. Ach... czas kupic F.E.A.R. |
ja tam nie zasysam bo i tak grac mi sie nie bedzie chcialo ;)
poczekam na NFS:MW w ktore i tak moze tez nie pogram :D |
# Hardware Accelerated video card and the latest drivers
* ATI Radeon 9700 * ATI Radeon X300 Series * ATI Radeon X550 Series * ATI Radeon X600 Series * ATI Radeon X700 Series * ATI Radeon X800 Series * ATI Radeon X850 Series * NVIDIA GeForce 3/Ti Series * NVIDIA GeForce 4/Ti Series * NVIDIA GeForce FX Series * NVIDIA GeForce 6 Series * NVIDIA GeForce 7 Series bog ich opuscil ? i znowu faworyzowanie nvidii |
Cytat:
bojkot "kłeja 4" |
Cytat:
|
Cytat:
|
no tak giera jeśli przypomina engine'm doom'a 3 to rzeczywiście może być niezłą ścierą, pozatym te wymagania jak dla komputerów z NASA, a czy warte są tej gry tylko dlatego żeby świeciła kolorami?? przypominam sobie czasy kiedy doceniana była fabuła gry, a nie świecidełka i jakieś telepierdoły co szczekają przez moje głośniki 7.1, a miodność gry jest zerowa... zassam tego "qłaka", bo lubiłem poprzednie części i to bardzo, zobaczę sam na własne oczy co to jest warte... czy warto nagrać na VERBATIMA czy na ESPERANZE :D
|
Cytat:
a jak grywalnosc ?? i moze wrzuc jakies screeny |
ejj, wszyscy najezdzacie na singla, a przeciez quake jest robiony do multiplayera !!
ja osobiscie nie przeszedlem zadnego quakea ani razu, bo byly poprostu nudne, natomiast w mp gralem godzinami we wszystkie czesci, najwiecej w 1 i dalej najbardziej mi sie podoba 1, po q1dm4 to moglem z zamknietymi oczami biegac. niech ktos kto gral cos powie o multi w q4, podobno jest szybszy od q3, ale ja nie gralem jeszcze. i najwazniejsze: jest mapa Edge !! |
Tak serio - totalna kupa :(
|
Ilość załączników: 1
Wrzucam screena :) ktoś tam chciał więcej mogę dać na mail. :) Jeśli ktoś chce pograć siedze na xor.servequake.com w godzinach wieczornych.
|
@kubels ogólne wrażenia ?
|
Narazie grałem 30 min w singla i 30 minut w mplayer - nie na moje nerwy :P
W singlu parę razy się wystraszyłem jak nagle mi z bocznej ścianki jakiś potwór wyskoczył :) Wrażenia w porównaniu do wersji 3 w którą nie pamiętam kiedy grałem na pewno lepsze, jednak wolę potłuć w F.E.A.R. :) |
mnie jakoś pierwsze pól godzinki grania nie rajcowało...myślałem o klimacie jedynki(nie do pobicia) i czasem dwójki(na ps one jakoś mi sie lepiej klimat dawał we znaki) ,teraz to taka bieganina - skocz tu, przynieś tamto... już nie ta waga co poprzednie częsci. celowo pomijam quacza 3 bo on zalicza się do innej kategorii gier. kolega mp666 nie ma racji pisząc, że quacz4 to i tak multik, panowie tworzący grę w wypowiedziach zaznaczali, że głównie chodzi im o single playera...a tak znowu z innej beczki po malutku gram sobie i jakbym pisał to 2 godziny temu napisałbym - doom3 z innymi postaciami i giwerami co po częsci jest prawdą ale nie jest tak źle... gra roku?-stawiam na f.e.a.r.............http://img460.imageshack.us/img460/4...00032tk.th.jpg http://img460.imageshack.us/img460/7...00046np.th.jpg http://img460.imageshack.us/img460/3...00364yi.th.jpg http://img460.imageshack.us/img460/6...00322qx.th.jpg
odpalane na : ath 2200, 512 ramek, gf4 ti 4600 i ...ecsk7s5a |
powiem tak totalne dno :) niewypał tak ja doom :)
|
Cytat:
w czwórkę gram jakby zobowiązku bo głupio by było obojętnie przejść koło produktu id software i moim zdaniem nie pomogło grze to, że czuwał nad nią raven software...niestety....ale gram...jeszcze... :zespol: |
Witam
Posiadam SB Live 24Bit i nie umiem wł. obsługe Eax'a w Quake4 [widze że gra obsługuje]wydawało mi sie ,że SbLive24Bit obsluguje tę opcje, no ale moge sie mylic.Sterowniki najnowsze. Jakieś pomysły??? Pozdrawiam |
@Yarozelsky
a czy oby napewno obsluguje? sprobuj moze wgrac starsze sterowniki |
Cytat:
... GAMES Realistic EAX***174; ADVANCED HD***8482; Effects * Experience the realism of environmental audio that only EAX ADVANCED HD effects can deliver in supported games. Whether you're into single player first person shooters or multiplayer online gaming, you'll hear all the action.... a ze sterownikami też kombinowałem :smutny: |
to ja juz nie wiem :(
a wiesz co duzo nie stracisz :) |
Ilość załączników: 1
@Yarozelsky co pisze na procesorze dzwiekowki?
EMU10K1 - ten czip ma wsparcie tylko dla EAX 2.0 CA0100-xxx (xxx=3 liter zazwyczaj IDF IAT ICF) - chip Audigy 1, teoretycznie taki sam jak w przypadku Aud2 wiec powinien wspierac EAX AdvHD CA0102-xxx - chip Audigy 2, pelne wsparcie dla Eax 3.0 AdvHD i 4.0 AdvHD CA0108-xxx - Chip Audigy/Audigy2 Value nie posiada sprzetowego wsparcia dla procdur EAX - wszystkie procedury sa emulowane przez CPU. [EDIT] Teraz dorwalem pikczera ze to czip CA0106-xxx - wsparcie do Eax 3.0 AdvHD Wiec moze byc tak ze Quake4 za Eax Adv HD uwaza Eax od 4.0 w gore. Podobny przypadek jest z BF2 - znaczek AdvHD pojawia sie dopiero przy Eax 5.0 (karty X-Fi i nowsze) Mialem podobny problem co ty (gry widzialy Eax tylko do 2.0 - Audigy 2) i spowodowany on byl starymi driverami - najlepiej reinstaluj system a przynajmniej drivery do dzwiekowki na najnowsze ze strony creativa. Sciagnij tez najnowszy OpenAL http://developer.creative.com/articl...&top=38&aid=46 Sciagnij to: http://audio.rightmark.org/downloads...dsound-2.1.exe I sprawdz co ci pokazuje przy twojej dzwiekowce w zakladce OpenAL i DirectSound |
.... a tak...ja też mam soundblastera i eax nie będzie chodził, a tymbardziej że to sblaster live i ten advanced eax...eee przecie to pisze w poprzednim poście... :O
|
a ja gram w to troche i przypomina mi to dooma bardzo, narazie jest srednio
poki co wkurza mnie jedna rzecz.. bardzo dlugie i czeste loadingi :/ moze dlatego ze mam 256mb ramu :( |
Zarowno Kwak 4 jak i "poprawione" niby Kwak 2 i bonusy to wszystko totalna qupa.
Jakos nie maja ani pomyslu, ani chyba potrzeby poprawiac to co bylo. Napalilem sie na bonusy w Kwaku drugim i qupa. Nic lepiej nie chodzi na nowych prockach. Dobrze, ze nie gram nalogowo. |
to yahol...a co ma ci lepiej chodzić w quake 2 na nowym procku?? przecie gra i na starych prockach zapyla niemiłosiernie (może nie rozumiem twojej wypowiedzi)
moim zdaniem quake 2 to jedyny z kłejków, który nie wyglądał zbyt dobrze i poprawa mu się należała(czy raczej fanom się należało) i co pamiętam to quacz 2 lepiej wyglądał na playstation(textury nie były takie rozmyte). jedyneczkę poprawiono w quake tenebrae i...dodanie obsługi dynamicznego cieniowania i bumpmappingu dodało niezłego pałera grze...ale niestety wymagania podskoczyły drastycznie. Zdziwiony jestem i tak, że właśnie tą modyfikacją(tenebrae) nie zainteresowało się id software...i tak z innej beczki - quake 4 i tak jest lepszy od doom3 chociażby tym, że mamy wreszcie otwarte przestrzenie(niezbyt wiele ale jest), wrogowie nie pojawiają się za plecami w blasku błyskawic(vide doom3) i można czołgiem pojeździć ;) i tak na koniec...do szału doprowadzają mnie odgłosy wydawane przez stroggów, w dwójce były lepsze... || |
Cytat:
|
czy ktoś spotkał się z tym że podczas grania w Q4 zapierdzielają pasy po ekranie? bo mnie już szlag trafia! czy to może być od Geforca FX5900XT?
|
no calkiem mozliwe ze tak :)
ale tak z innej beczki czy zawsze musza robic w grach cos irytujacego juz mnie szlak trafia z tymi latajacymi parowkami z minigunkami :) gram na hard i juz dostaje swira :P zawsze wyskoczy mi to gowno za winkla i zabija :D jaki doradzicie sposob na to ? :) |
Cytat:
moze zainstaluj nowsze sterowniki do karty graf. :) |
Cytat:
|
Cytat:
http://img61.imageshack.us/img61/1276/q40gv.th.jpg |
Cytat:
jest metoda na dzioda...zapewne ostrożnie wychodzisz zza winkla i wtedy owy samarytanin wali ci z wielorurek prosto w scyborgizowaną główkę.....a zrób tak - wyleć zza tego cholernego winkla i na maxa bez ostrożności ładuj ile wlezie....już tak nie raz udało mi się załatwić kolesi, nawet w takiej grze jak rainbow six! potraktuj grę jak multiplayer - skacz, fikaj i unikaj :D może pomoże... http://img319.imageshack.us/img319/9...00057rf.th.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
http://img495.imageshack.us/img495/4359/qsign7qy.th.jpg |
wsam raz gra na 1 listopada :)
|
nooo, ale chyba doom3 bardziej pasowałby do "tego" dnia z powodu mnogości świec w co poniektórych lokacjach.... :w00t: http://img79.imageshack.us/img79/201...lpme1ns.th.jpg
|
No wreszcie przeszedłem całą 8 )
|
Cytat:
|
Cytat:
Mi gra się podobała (lubie takie gry) Na mojej GF 6800 GT grafika bardzo ładna 8 ) Gra którą musiałem zaliczyć w sumie :spoko: |
Osobiście uważam, że fabuła jest przeciętna - zadanie - trochę walki, zadanie ...., jest czasami różnorodność zadań: ochrona konwoju czy kierowanie czołgiem, ale po takim tytule spodziełałem się czegoś lepszego, tak to jest niestety z ostatnimi grami - producent kładzie nacisk na piękną grafikę, fabuła schodzi na dalszy plan, ale czy w grze najważniejsza jest jakość wyświetlanego nieba czy fal na wodzie, czy też niesamowita grywalność wciągająca "na maxa" i nie pozwalająca odejść od kompa? Dla mnie to drugie, dlatego też Quake IV nie przypadł mi do gustu
|
Siema
A widzieliście wersje Quak4 na zielono. http://img65.imageshack.us/img65/975...eony6gf.th.jpg Mam Radka 9200 i najnowsze Catalyst 5.10 moze drivery Omega pomoga??? AMD64 3200+ i inne bajery [grafika jest najsłabszym punktem mojego kompa] Moze ktoś podpowie jak ustawić w opcjach karty lub gry by było dobrze. p.s Mialem kiedys że w Battlefield 2 obraz był poszarpany ale wystarczyło coś wyłaczyc, niepamietam co ale jakies szadery czy cuś, a tu takie zielone w całej gierce. |
Tak zielono to ja miałem jedynie czasem w niektórych filmach :P Ale ta gra całkiem ładnie prezentuje się w takich barwach :respect:
|
Będe miał jutro i zobaczymy jak pojdzie na moim radku 9600 PRO :)
|
Znacie jakieś fajne strony z mapami do tej gry ?
|
Cytat:
|
gra ma ponoć kosmiczne wymagania u mojego kolesia celeron 2.6 gforce 5200 128\128 512 ram nie dalo sie grac na najnizszych ustawieniach :|
EDIT film calkiem fajny :D , zaraz sprawdze czy moj P4 3.0 HP 3*512 i ATI 9600XT dadza rade :> |
etam na moim 1,7 Ghz Celeron i ATI Radeon 9550 128 MB DDR 128 bitów na średnich detalach gra chodzi bardzo ładnie :)
|
potwierdzam na ciut gorszych od Mgita wymaganiach także śmiga ładnie :)
|
a u mnie cale nie chodzi :| wlaczalem poslodzilem i krzyczy o serial ?! ...
|
a u mnie - antek 2ghz gf5700 w low detal prawie dalo sie grac (w demo) :|
i pomyslec ze q2 tak smigal na pentiaku 200mhz i 3dfx ;) |
a u mnie (jak niżej widać) chodzi ładnie, na 1024x768 i na detalcach takich praiwe naj wyższych chodzi bardzo bardzo ładnie i też ją skończyłęm polecam ale momentami to mordęga :)
|
Cytat:
|
Wznawiam post bo mam problem, przy wlaczeniu gry wola mi o jakis cd-key?;p
|
Cytat:
|
Cytat:
albo sprzedawca wzial? co sie teraz w tym kraju dzieje.. ahh :| ;) |
Cytat:
|
odlacz neta :P wpisz cdkey malymi literami bez zadnych spacji i daj ok :P milego grania ;]
|
Cze !Mam problem z doom 3 i quake 4 tzn. mam 660ogt i nowy driver z nvidia (ostatni whql) gram na 1024 768 i nie moge wyciagnac odswierzania 85 ! mam tylko 60 hz(można oślepnąć od tego mrugania ! Czy da sie cos z tym zrobic, a może ktoś sie z czymś takim spotkał ? dodam tylko ze monitor optymalnie ciagnie własnie 1024/768 przy 85 !
|
Cytat:
pomoze :) |
Jak masz dawać takie rady to szkoda twojego czasu!
Cytat:
|
Niechciałem zakładac nowego tematu ponieważ grozi to dużymi konsekwencjami... :P więc piszę tutaj: czy jest spolszczenie do quake 4?? Jesli tak to proszę o namiary na nie!!
Z góry dzięki! |
Oczywiście że NIE MA. Firma LEM która miała to spolszczenie robić zajmie się nim za jakiś rok...(Doom 3 PL wyszedł w lipcu 2005 czyli kilka miesięcy po premierze dodatku za oceanem)
|
THX za uświadomienie ;)
|
Quake4 save.
Witam.;)
Czy mógłby mi ktoś podać stronkę gdzie znalezdz save do Quake4..(poziom5)..?? Gdzie w ogóle szukać save w internecie?? A może ktoś ma i mógłby mi podrzucić ?? Z góry dzięki Pozdrawiam..:) :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:29. |