![]() |
Kiedy BENQ 1640 ?
Wlasnie kiedy bedzie dostępny Benq 1640 w sprzedazy i co sadzicie o tej nagrywarce ? Zastanawiam sie czy moze kupic NECa 3540A czy czekac na Benq ?
pozdrawiam |
benq juz nie dlugo za podobno 260 zl :D
|
Cytat:
bo patrzac po testach to benq 1640 jest lepszy od NECa benq 1640 http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...4268&PageId=24 NEC 3520 http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...2314&PageId=27 (jeszcze nie ma testa 3540, ale zakladam ze i tak w nowszej wersji nie poprawili na tyle bledow aby dorownac benq) kwestia tego ze NEC 3540 w proline kosztuje tylko 189 zeta. |
Info prosto z Benq Polska:
Witam, Nagrywarka 1640 ma byc dostepna w firmie AB-Wroclaw www.ab.pl pod koniec przyszlego tyg. Pozdrawiam, Maciek Dzidzik BQPL |
Jednego nie rozumiem, czy tak cięzko tym wszystkim inżynierom wyposażyć nagrywarki w obsługe zabezpieczen np. safedisc i mout rainera, DVD-RAM
Takie to trudne ?? Na czym to plega ?? Nie moga wprowadzic nowego biosu do benq 1640 z tymi funkcjami ?? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
tak czy siak przegladam cennik tej firmy i tam w ogole nie ma zadnych nagrywarek - no albo slepy jestem. Oni umieszcza tego benq w ofercie - czy trzeba bedzie dzwonic i sie dowiadywac?? |
Cytat:
|
true.
jestem slepy. |
juz jest w AB!
|
Cytat:
Bo nie lubie w AB kupować :ysz: W Actionie nie ma, ABC też .... |
Niestety
BenQ będzie dostępny na AB od 11 lipca
|
Właśnie zamówiłem sobie czarnego BenQ DW1640 za 183 zł
www.sirius.pl |
Cytat:
Tylko ten czas realizacji 5 dni "roboczych" |
Z przesyłką wyjdzie mnie 193 zł, oczywiście przelew. W poniedziałek wysyłka, we wtorek powinienem dostać.
|
W poniedziałek tj. 11-stego to mają mieć dopiero na magazynie, ja chwile poczekam, zobaczymy jakie będą oferty na allegro :]
|
We wrocku w ab.pl juz maja, czy tez trzeba czekac??
|
Czy w przypadku 1640 tez jest taki sztuczny podzial na OEM i box jak przy 1620 z roznymi wersjami biosow?
|
hmm w ab.pl to zyklym ludziom nie sprzedaja :-(
wlasnie gadalem z nimi przez tel i nic z tego. wiec moze czy gdzies we wrocku mozna kupic ten sprzet? |
Ale kombinujesz!
W siriusue już dostałem potwierdzenie, że jak dziś przeleje kasiore to bede napęd miał w wtorek , najpuźniej w środe. Co do sklepów hmmm pytałem się i na razie nikt nie chciał mi tego zamówić, ale dostałem potwierdzenie, że 11 lipca spokojnie mi to sprowadzą |
no wlasnie juz przestalem kombinowac.
Sirus ma bardzo dobry kontatk mailowy. Ustawilem sie na odbior osobisty we wrocku. z tym ze dostawa bedzie dopiero 12.07, wiec pewnie dostane w lapki 13 ale jakos przezyje... |
Z tym "siriusem" to tylko jeden problem jest. Wg regulaminu jeśli zepsuje się sprzet na gwarancji to i tak do nich trzeba wysłać na wlasny koszt a jesli uznaja reklamację to odsyłają już na swój. Tak nie powinno być! Lepiej poczekac i kupić w miejscowym sklepie.
|
I jak sprzęcik ?? Odebrany ?? Przetestowany ??
|
A ten Sirius to mi podpada jak pytałem kiedy będzie Benq mówili, że 11. Zamówiłem w niedziele i czekam na potwierdzenie telefoniczne, na emaile nie odpisują nawet na gg milczą chyba, że pracują do 15 a potem mają klienta w d... Ma ktoś już Benq 1640 niech sie podzieli wrażeniami.
|
Cytat:
Moze ktos moze polecic jakis lepszy sklep z ktorym nie bedzie problemow przy zamawianiu oraz przy ewentualnej naprawie gwarancyjnej, chyba ze Benq wysyla sie do serwisu, a nie do sklepu w ktorym sie kupilo? |
Czy we Wrocławiu można go już gdzieś kupić?
|
Cytat:
www.itus.pl |
Sirius.pl odpowiedział na zamówienie po 3 dniach :/ dobrze, że wogóle i się nie rozmyśliłem :P ale z tego co mnie poinformowano na magazynie te nagrywarki będą dopiero w piątek, znów ZONK, być może w poniedziałek będę juz testował nie zapomnę dać jakąs recke. Ponawiam pytanie, jest już jakiś posiadacz tej nagrywarki? Dajcie jakąś recke obiektywną :>
|
Cytat:
:czytaj: http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=135093 http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=138205 oraz test: http://www.cdfreaks.com/article/193 http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...rticleId=14268 Myślę, że w przypadku Kolegi nowego napędu będzie podobnie. :spoko: :) |
dzięki ale chodziło mi o jakiegoś forumowego posiadacza tego cuda :>
|
Panowie kupienie nowego Benka graniczy z cudem, z pewnego źródła wiem że nie maja go nawet u dystrybutora w AB we Wrocku. Podobno bedzie w przyszłym tygodniu.
|
@czechoj, ja też o tym wiem i to nie z pewnym źródeł tylko gosc ze sklepu dzwonił bo chcaił ją u nich kupić dla mnie... więc po co idioci z BenQ ciesża miche ze juz jest BenQ 1640 w Polsce skoro jest tylko na piśmie :/
|
Juz chciałem Pioneera brać ale zdecydowałem jednak ze bedzie to BenQ czas pokaze co było słuszne! Kurcze jak to człowiek się przyzwyczaił że wszystko jest od reki w Polsce.
|
Ruszyło się coś z Siriusem? Dostał już ktoś ten napęd, bo widze na allegro juz sie pojawił w cenie 192 + wysyłka
PS. 5 min przed napisaniem posta było 186 u tego samego sprzedawcy :| Jeszcze jedno jakie polecacie tanie nośniki z allegro (25-50 szt.) |
Ja zdecydowalem sie na model Benq 1625 ktory niby byl w Sirusie ale po zlozeniu zamowienia okazalo sie, ze nie ma... Ostatecznie anulowalem zamowienie w Sirusie i kupilem wlasnie u goscia ktory ma teraz na allegro wystawiony model 1640.
|
Hmm ja jescze poczekam do pon. moze w sklepie miejscowym się pojawią a jak nie to kupuje ją na allegro i już :]
|
ja juz czekam i czekam, napierw czekalem tydzien na info czy w ogole 1640 bedzie w Macierzy, a potem od 11 czekam (11 mialy byc w Siriusie w wawie) i nadal nie ma. ktos daje dupy komus, zamiast wsiasc w samochod i przywiezc sprzet.
chcialbym zauwazyc ze troche przeginaja.. na stronie mieli 5 czy 6 dni oczekiwania... powinny byc jakies znizki za kazdy dzien zwloki :P |
Ja mam mieć Benka na jutro ale to się okaże.
|
178 zł brutto w lokalnym sklepie od dystrybutora AB S.A. z minimalną marżą, jutro zaczynam ją katować. Kupiłem F1 czyli bulk, a tak właściwie to te F2 czy F3 mam nadzieję że są nie lepsze?. Nie ma chyba rozgraniczenia w firmware OEM i PRO jak w modelu 1620.
pzdr jackosz |
szczęściarz po takiej cenie to i na allegro mozna wystawić, a na dodatek nieźle zarobić :]
|
Cytat:
|
Już się ruszyło. 1640 są już w normalnej sprzedaży. Wczoraj dostałem potwierdzenie z Siriusa ze jutro mam ja odebrac :)
|
Ja mam juz!!!
|
ja tez już mam ale w sklepie więc musze jechać odebrać
|
no i mam
195zł 0F1 |
a ja kur.... czekam i czekam. dostane odznake 1 laika RP. w dwa tygdonie to bym na rowerze do zółtkow dojechal tam po ta nagrywarke. jak jutro nie bedzie to im zrobie jesien sredniowiecza z tego sklepu.
|
Mnie tez Sirius wkur* Mieli mieć dzisiaj, pojechalem specjalnie i... kurier nie dojechal.
|
Mnie powiedzieli, że z magazynu wyszła w poniedziałek i będzie środa, czwartek a czekam juz prawie 2 tygodnie :/ ale nasza cierpliwość będzie wynagrodzona dobrym palnikiem :]
|
kurier... taa...
oni tam chyba jaskolek afrykanskich uzywaja lub obsranych golebi. poza tym 2 tygodnie to se mozna czekac jakby mi mieli za darmo dac!! mi jest sprzet ciagle potrzebny a go nie mam. jak go dzis nie dostane to sprzedawca skonczy tak :podbite: |
Cytat:
|
U mnie aviso leży tylko odebrać, fuck a ja w pracy :/
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:34. |