![]() |
Ceny gier
Ile moglibyscie dac za wasza wymarzona , ORGINALNA!! gre???
|
50zł
|
max 100zl
Podkreslam ze musialaby byc NAPRAWDE wymarzona. |
ja 30 zl max (kieszonkowe :) )
|
max 100
|
50-60 zł
|
Ja nie gram nie mam problemów. @IceManSpy (brak opcji w sondzie)
|
do 100 zł, za dobrą gre oczywiście
|
Za guild Wars dalem w sumie 158,80.... jest warta kazdego grosza :) 101-200pln ;)
|
zeby ankietowani mogli z pelna swiadomoscia odpowiedziec na ankiete musieliby znac ceny gier w sklepach - sadze, ze spora czesc nie wie po ile teraz gry stoja
za hl2 dalem 129, za generals+zero hour razem ~120, za elder scrolls: morrowind z dodatkami jakies 100.. mozna, spokojnie mozna.. przez miesiac dzieci nie kupujcie plyt dvd/cd zeby zgrywac smieci sciagane z netu i nagle sie znajda pieniadze na oryginal.. niestety, nie wszystkie gry mozna sobie wtedy kupic.. prawda, ze straszne? bo przeciez, koniecznie trzeba miec wszystkie... pojdziecie na studia i do pracy to bedziecie mieli klopot ze skonczeniem jednej gry miesiecznie.. tak samo na muze mozna.. bardzo pomaga w tym fakt, ze ostatnio to taki szit sie wydaje, ze czlowiekowi nie szkoda, ze go nie stac :) |
Cytat:
|
Cytat:
studia praca? zmieniaja sie tylko priorytety, jak ktos chce to czas znajdzie 100-129 miesiecznie na smieci z netu? ja nawet polowy tego na CD nie wydaje, a "smieci" z netu sciagam max 50zl bym dal za gre, a jesli producent i dystrybutor mi za tyle jej nie da, to wezme sobie za darmo to galeony tworza galernikow - czy jakos tak ;) |
do 100 - a gram zadko :D - tylko NWN i Fallout długie wieczory spedzone przed komputerem, trche innych typy nfs, ale czy one sa warte takiej kasy, jak dla mnie nie nie sa warte tyle by je kupic.
|
30pln - wiecej nie dam, zreszta moja ukochana gra i tak mniej kosztuje (juz teraz) :P
a poza tym - kto ma czas na granie... Sid - to ze ludzie nie znaja cen sklepowych nie ma nic do tej ankiety - tu okresla sie ile bysmy byli sklonni dac za gre raczej niezaleznie od jej wartosci rynkowej zreszta - jesli komus nie zalezy na mega nowosciach to po 4-5 miesiacach ceny gry przewaznie spada ponizej polowy ceny poczatkowej, a po roku-dwoch... co mi po HL2 skoro komp tego nie uciagnie? a skoro komp mi sie na corelu zdecydowanie nie wyklada to nie bede go zmienial - on ma na siebie zarabiac a nie ja na niego |
No ja dałbym do 100zł - zresztą parę razy już nawet dałem :) Są niektóre pozycje, które warto posiadać :) szkoda tylko, że ostatnio w ogóle nie mam czasu w nic grać :ysz:
|
To wszystko zależy od gry. Jeżeli jest super to opłaca się dac nawet 150 zł.
|
Ja myślę, że dałbym do 100 złotych, gdyby naprawdę mi zależało. I pewnie dam, bo coś Myst IV Revelation nie chce stanieć. Inna sprawa, że już i tak praktycznie nie gram, więc trochę inne mam podejście do tematu.
Ale jednocześnie uważam, że 50 złotych to powinno być absolutne maksimum jeśli chodzi o ceny gier, a 20 - 30 złotych cena przeciętna. I to byłyby ceny za wysokie biorąc pod uwagę przeciętne zarobki, ale byłby to już przynajmniej jakiś normalny poziom. A nie kurde 150 złotych, jak średnia krajowa (ta realna) wynosi może z 800 - 1200.. |
jasne, ze masa w tym co pisze ironii.. bo jak sie nie smiac
na net ludzie moga wydac 150 zeta miesiecznie, na komorke - tez cos kolo tego [no dobra, troche mniej, ale telefon koniecznie nowoczesny i czesto wymieniany], na mp3 player, na dobry komp, na wiatrak za 100 zeta... - ale jesli przychodzi do gry komputerowej to nie.. ma byc za darmo! niby sie czepiam i mi latwiej, bo zarabiam i mnie stac na gry, ale kurde.. jak kogos nie stac na mercedesa to jezdzi maluchem! a nie kradnie mercedesa i sie tlumaczy, ze zupa byla za slona. a jak kogos nie stac, to zamiast opierdalac sie calymi dniami grajac w gry to moze lepiej sie doksztalcic? pracy poszukac? wbrew pozorom nie jest z praca tak tragicznie. dla ludzi wyksztalconych i chcacych, naturalnie.. opierdalaczy i niedoukow nikt nie chce. ale nie, po co, lepiej posmecic jak to w polsce zle jest. [fakt, jest wujowo..] wiekszosc z p2p sciagaczy za gre i tak by nie zaplacila, nawet gdyby w sklepie kosztowala 30 zlotych.. bo by o tym NIE WIEDZIALA! mozna sie bardzo zdziwic po ile chodza gry [pomijajac paskarskie ceny microsoftu [zadna strata] i lucasarts [strata wieksza]]. zwlaszcza w jakis czas po premierze. ja battlefielda 1942 kupilem za 19 zlotych! a rome total war za 39 na promocji.. ps. gry komputerowe nie sa niezbedne do zycia.. trudno usprawiedliwiac ich kradziez |
A mi szkoda 100 zł na grę wydawać w którą parę razy zagram i odłożę. Mam kilka gier, które kupiłem albo z jakąś gazetą, albo w promocji, albo na Allegro i w które od czasu do czasu gram.
Ostatnio Baldur's Gate Saga na DVD za ok. 30 zł. :D Ale wolę się obejść bez drogich gier i tą kasę wrzucić w coś innego (np. wyjść sobie gdzieś z kobitką). :spoko: |
Cytat:
|
wiec tak...
studiuje i pracuje (w prawdzie nie mam stalej pracy, ale zarabiam) a mimo to gram wiec nie generalizuj "opierdalaczy" tok myslenia jest bardzo prosty, place za net to po co mam sms wysylac w komorki jesli moge to miec za darmo... tak samo jest z grami, muza (po czesci) etc. oczywiscie jest to wadpliwe moralnie, ale to nie na forum, tylko do kosciola temat. Gdyby mercedecy staly na ulicach z otwartymi dzwiami, a policja nie scigala by za ich kradziez, to chyba mozesz sobie wyobrazic co by sie dzialo... z grami jest inaczej? jeszcze prawo jazdy nie porzybne :] |
nie pracuje, mam wakacje, w piraty gram.
nie chce kupowac gry ktora potem mi sie nie spodoba, wiec wole sciagnac. jedyne oryginaly jakie mam to halflife bo jest mi potrzebny do gry w csa, a drugi to baldur's gate I + opowiesci z wybrzeza mieczy (w najblizyszm czasie mam zamiar upolowac cala sage). nastepnym oryginalem ktory kupie bedzie guild wars. i to tyle. co do muzyki to jest pare zespolow ktorych plytki chcalbym miec oryginalne, ale kasa z nieba mi na to wszystko nie spadnie. |
ja kupilem w ciemno 2 gry
toca race driver 2 colin mc rae 2005 i doszedlem do wniosku ze dalej bede kupowal orginaly tych gier |
Maksimum 100 zl, ale tylko jesli bylby to MGS albo cos co go przebije, ale chyba nei bedzie nic takiego ;-D...
|
zalezy dla kogo nie przebije :)
|
Wypowiedzi na forum sa stricte subiektywne, czyz nie ;-D?
|
rozni ludzie rozne upodobania do gier:)
|
Cytat:
tak tylko nadmienie :D komorka - 50zl na 3 miechy - od rodzicow, komp stary jak swiat (geforce2 + athlon 1400), kamera - brak, aparat cyfr. - brak, mp3 player itd itp bajerki brak, komorka to stary siemens m35i....... ale na gry to bym mial :taktak: - ironia za DOBRA gre dalbym do 100zl... niestety moj ukochany Thief3 wyszedl w cenie w granicach 140 - 150zl i po thiefie..... a 1 i 2 mam org..... poczekam az trojka ztanieje i tez sobie kupie mimo ze pirata od dawna mam.... bo tak naprawde to gra sobie musi zasluzyc na swoja cene... po kto oprocz dziecka lub naprawde namietnego gracza da kolejne 150zl za kolejny klon quake lub diablo :| za co... za nowe levele i zmieniony engine? |
Ja bym dał najwięcej za moją wymarzoną gre 190zł za (Sprinter cell'a 3 ) ,ale narazie nie mam kasy :(
|
do 100zł jestem w stanie zapłacić za grę, oczywiście musi to być dla mnie coś specjalnego i upragnionego ;)
|
10-30 zlotych, z tendencja 15-20 zlotych.
Gdyby tyle kosztowaly, to ludzie masowo by to kupowali, nie byloby piractwa bo zwyczajnie by sie to nie oplacalo itd itp... Prawdopodobnie dochody wydawcy by na tym nie ucierpialy, bo obrot zrobilby swoje. Zabraklo by moze tylko dla firm od zabezpieczen i innych trzymajacych sie tego poplatnego korytka, no i bardzo dobrze. A tak naprawde to nie wierze ze to jest mozliwe. Windows tez z powodzeniem moglby kosztowac max 50zl hehe. Poza tym nie interesuja mnie gry, wiec moze tez dlatego znacznie nizej wyceniam ich wartosc niz inni tu gracze. |
Cytat:
Gram bardzo malo, wiec za gre dalbym do 50zl. No chyba, ze bedzie to HoMM to kazda cene :> A i z sieci p2p nie kozystam :P |
Wolf ET jest darmo a w w3 gram od kilku lat juz (z dziurami).
Dzisiaj kupilem tego guild wars na wakacje za 114 i tyle powiedzmy jestem w stanie zaplacic za dobra gre, choc IMO gry powinny kosztowac po 50 zl, a do dobrych tytulow powinno sie pojawiac duzo wiecej dodatkow i tak interes by sie dobrze krecil i dla graczy i dla dystrybutorow. |
Za dobra gre to bym spokojnie byl w stanie dac 100zl albl i wiecej, zbieral bym zbieral, ale w koncu bym uzbieral ;) Czasami jak trafie na jakas dobra gre i mam najpierw pirata, a potem w jakiejs dobrej cenie pojawi sie ta gra w sklepach, to cos mnie ciagnie do kupna tego orginalu. Jakos sietak glupio czuje, ze taka swietna gra, a ja na piracie jade skoro gra kosztuje teraz w sklepie 20, czy 30zl ;p
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
@Mati - wez pisz po polsku |
Cytat:
Teraz, będzie można budować swoje impreium kryminalne, wchodzić do budynków... :) Cytat:
GTA SA za 107zł: http://www.wirtus.pl/shop/produkt.ph...ProduktID=9164 |
Co do GTA to mi się jeszcze przyjemnie grało w trójkę, ale już kolejnej części nie dałem rady skończyć. Może dlatego, że akurat byłem po ukończonej Mafii i GTA przy niej było zbyt "prymitywne"..
|
Ja za naprawde dobrą grę jestem w stanie zapłacić góra 30 zł
Gram bardzo mało, jedna gra na pół roku :) P2P sporadycznie :) |
nie ma dobrych gier za 100 zl ?
toca race driver 2 gdy weszla 89 zl kosztowala w media colin 2005 79zl tez w media |
Cytat:
Ale o gustach sie nie dyskutuje :nie: Dla jednego np. GTA Sa może być najlepszą grą, a inny nawet sie nią nie zainteresuje :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Przestańcie się czepiac @Matiego :taktak:
Może dla niego dobrej gry za ok. 100zł się nie kupi :nie: Bądźmy tolerancyjni :D |
Bez przesady, wiekszosc nowych gier na PC kosztuje w granicach 100-130zl (z wyjatkiem gier LucasART- ok 150zl, KONAMI-ok.150zl, Sims 2- ok.150zl)
|
dobra, tyle ze ja chcialbym np. wywalic 2x w roku po 100zl na DOBRA gre, a przydaloby sie jeszcze kupic kilka tych gorszych... a ze gorsze kosztuja tez po 100zl wiec........
nie mowmy o sredniej a o maksymalnej cenie ;) |
ale i tak widac postep w cenach gier.....sa w coraz bardziej przystepnych cenach juz wiecej ludzi kupuje orginaly niz kiedys - teraz nowosc mozna juz kupic od 60 zl przynajmniej od codemasters bo z ea nie jest juz tak rozowo a i polskie wersje szybko nie wychodza albo wcale
|
Cytat:
|
Ja chce bloody rayne 2 za 15 zl i biore:)
A tak w ogole do 30-50. Kupilem gorky 0 bo myslalem, ze gra bedzie jak gorky 17 i wbita(20 zl w bloto:(). Wiec juz nie kupuje, teraz gram w gry na psx na pc pod emu i jest super:) |
I jeszcze jestes z tego dumny? n/c
|
Ja powiem taq gry w sklepach za 15-30 zeta z opcja gry przez neta z jakimis ukrytymi opcjami. Oczywiscie jakis abonamencik oczywiscie w rozsadnej cenie 5-10zeta i nie ma problemu. Fanatyk bedzie gral 2 lata bulil co miecha. Ktos co gra raz na ruski rok nie wyda za duzo. A gracz konczacy wszystkie gry zanim zdazy mrugnac okiem nie wyda az tyle i kupi naprawde wartosciowe pozycje.
|
Ile wydawac?,to niema znaczenia wazne by grac :D
Gry(oryg.) są drogie i bedą drogie ,ale cuż nikt tego nie zmieni.... |
Cytat:
Gdyby ktoś chciał się rzucić na oryginała na konsole niech szykuje najmarniej 180 (ofkoz, mowa o nowościach zaraz po premierze). Szkoda... :( Gdyby gry, powiedzmy z dwa/trzy miesiące po premierze (folia), kosztowały max 50zł nie spojrzałbym nawet na kopie :| |
Ja za dobra gre jestem wstanie zaplacic i 200zl ale... dobra gra to taka w ktora wiem ze bede grac przynajmniej 3 miesiace i nie bede mogl sie doczekac kiedy znow zagram a takich gier prawie w ogole nie ma bo teraz wydaje sie gnioty z ladna grafika, czesto jeszcze gram w gry na amidze bo sa na niej lepsze.
Kupilem Baldura 1 za 159zl jak to byla nowosc i gralem ponad rok i wykonywalem wszystkie poboczne questy a i tak mam ochote znow zagrac. Diablo 2 kupilem 3 miesiace po premierze za 80zl i gralem jakies 2 lata Starcrafta kupilem kiedys za 159zl gram do dzisiaj WoW kupilem za 200zl (zabolalo troche ale zbieralem 4 miesiace i uzbieralem) gram caly czas i nie moge sie doczekac kiedy znow zagram a narazie jestem bez swojego kompa i jest bol. Na abonament jakos tak znajde... Gralem w GTA SA gra fajna ale po 2 tygodniach mi sie znudzila... dobrze ze jej nie kupilem Far Cry tak samo... Wydalem kupe kasy na oryginaly ale nie zaluje bo w wiekszosc gram do dzisiaj. Jakos nie placze z tego powodu ze wydalem 150zl i gram w gre 2 lata to wychodzi mniej niz 10zl na miesiac malo prawda? wole raz wydac kupe kasy i sie gra cieszyc przez rok czy dwa niz wywalic 50zl na gre co ja wywale po dwoch tygodniach. Zapomnialem ze mam Sage Fallouta na DVD za 49zl i tez zagrywam sie jak mam wolny czas. Pewnie ktos wyskoczy ze sram kasa albo spie na niej... na gry zbieram z kieszonkowych i czasami cos zostanie jak mi brakuje kasy to ide u sasiada pomoc przy rozladunku albo cos albo innemu skosic trawe i tak wpadnie 10-20zl... Nie mam cyfraka, mam komorke na abonament i place 25zl miesiecznie telefon mam jakis za 50zl bo tamten sprzedalem, po co mi wybajerzony z aparatem i innymi *******ami jak sie tego prawie nie uzywa? Telefon jest do dzwonienia i sms a nie do ogladania filmow badz bawienia sie dzwonkami, mp3 playera tez nie mam. Jakos zyje bez tych ******* a np moj kumpel ma te wszystkie badziewia i siedzi w domu i sie nudzi zwykle przychodzi do mnie pograc w WoW albo cos i wiecie do jakiego wniosku doszedl? ze tez sobie kupi WoW a ledwo do auta ma co nalac tylko ma siec radiowa i sobie nie pogra.... Dla mnie gra jest po to zeby nie siedziec w domu i sie nudzic, czasami mam czas zagrac czasami nie ale raz na jakis czas sie zdarzy ze musze siedziec w domu jeden dzien i nie ma co robic... Zaniedlugo rok szkolny sie zacznie i bedzie dupa z grania... jeszcze mam na wieczorowe laska na dzienne to swietnie mi wyjdzie... |
Może nie wszystko, ale generalnie podejście mi się podoba :spoko:
|
Cytat:
Cytat:
:) |
Mi sie GTA: SA znudzilo (a raczej odrzucilo mnie) po 20min gry - bogu dzieki ze nie wydalem na nie kasy ;p
|
Ja ostatnia oryginalna grę to kpilem 2miechy temu i Bylo to GW!!!!!!!!!!1
|
Cytat:
|
Gw ma szanse zostac gra raoku:p przebiła nawet WoWa według niektrych pism:D
|
Mi sie GW nie podoba ... Jakies takie za bardzo 'arcade' to RPG.
|
powracam więc musze nadrobić zaległości :D
GW grałem i mi się podobało nawet co do ceny to max 30 zeta :D |
Cytat:
A co do Ciebie Burak - nadrabiasz zaległości czyli nabijasz posty? ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
a co do gry roku to może tak.................ET ;) jakoś w tym roku mi nic nei przypadło za bardzo :D |
Stawiam na SW:galaxies albo FF11 tylko ze zawsze jest lipa, bo ta cena ;/
|
Cytat:
Oczywiscie ze ET :D I nawet nie trzeba bylo isc do sklepu ;) I gra sie troche w to :D |
a moze tak ankietkę na gre roku ?
|
hehe chyba kilka bo na kazdy typ gry z osobna bym dal:)
|
Cytat:
|
Zdecydowanie ET :D a tak poza tym moze GTA:SA choć nei wciagnęło tak jak VC :)
|
Cytat:
Tyle tylko, że ET nie jest raczej grą z tego roku (chyba, że się mylę 8 ) ) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja Wam powiem tylko 3 literki : M G S. Trzecia czesc, czyli Snake Eater swoja szczegolowoscia i dbaloscia o gracza bije wszystko na glowe!
|
A ja powiem nowy Burnout4 o którym wiekszosc co mam kompa nie zobaczy ;)
Duzo gierek ze szczękopadem do konca roku ma wyjsc:King kong,Soul calibur3,Resident Evil4,Need for Speed,Black&White itd.Teraz wyszedł tez Fable,wiec tych gierek jest o zgrozo duzo,ankiet to chyba z 20-scia albo lepiej dla danej kategorji gier,musiało by byc ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
ja prawie nie gram a jak gram to nie ten typ gier:)
|
Wow... az 6 osob (w tym ja) jest wstanie wydac wiecej niz 101pln na gre, reszta sie pewnie wstydzi przyznac ze maja takie drogie oryginaly :D A ja od jakiegos czasu stwierdzilem ze nie gram juz na piratach ;p traktuje je jak demka i jezeli gra jest dobra to jestem w stanie nawet wiecej niz 200pln na nia dac. Jedyna gra w ktorej pirata jeszcze gram jest MGS2 ale to pewnie dlatego ze nie moge jej dostac w zadnym pobliskim sklepie (wersja PC).
|
Cytat:
|
Cytat:
|
rei tez jestem w stanie dac ponad 100 za cos co mnie naprawde zainteresuje:)
|
Cytat:
|
Hmm... Spójrzmy na problem z innej strony:
Ile kto jest w stanie wydać na daną grę, zależy przedewszystkim kto ile kupuje miesięcznie. Osobiście (konsole, na PC raczej nie kupuje; ostatnio PainKiller) co miesiąc pojawia się dla mnie przynajmniej dwie, trzy gry. Nie jestem w stanie wydawać miesięcznie +/-400zł :| Gdyby kosztowały po max 50 nie miałbym hmm... dylematu :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
wszedlem przed chwila na allegro i znalazlem ciekawe oferte:
http://allegro.pl/show_item.php?item=64487888 pozdro ;) |
jeszcze z rok temu grałem prawie cały czas... , mama zamontowała neta i sie zaczęlo || , teraz juz wcale nie gram troche posiedze na gg posmigam po necie , koledzy poprosza o jakas gre to zassam i archiwizuje je ;) i czasami wgram ale bardzo zadko..
Najwiecej czasu spedzam na cdrinfo... :) |
Cytat:
|
Cytat:
Żyję w takim g#%@nie, że żyć się odechciewa (może trochę przesadziłem). Gry to portal do innego lepszego lub ciekawszego świata. Ucieczka od codzienności i zwyczajności... Jest się chociaż na tą krótką chwilę kimś... istotnym, ważnym, ja wiem?... potrzebnym? Świat bez gier dla mnie nie istnieje... Wybrałem taką pasję. Nawet mam irracjonalne marzenie z tym związane :| |
Cytat:
pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
@ Berion Granie samo w sobie złe nie jest - jako ucieczka od rzeczywistości robi się już niepokojące. Ja wiem, że świat wirtualny jest pod niektórymi względami lepszy i na pewno łatwiej dostosować go do naszych określonych w danym momencie potrzeb. Ale póki co - i to bardzo dobrze - jest on tylko dodatkiem do rzeczywistości, do której.. w końcu trzeba wrócić. A im dłużej przebywać będziesz w tej wyimaginowanej rzeczywistości, tym powrót ten będzie trudniejszy. A naprawdę jest nieunikniony.. |
Ja rozumię Beriona w 100 %, tylko że ja już edukację zakończyłem :D Gram i to nawet dużo, jest to dla mnie rozrywka tak jak dla innych TV, którego nie oglądam, więc nie bardzo czaję dlaczego osoby grające po 4 h dziennie uważane są za coś gorszego od telewidzów.
|
Dokładnie , kiedyś ogladałem TV , a teraz juz nie ogladam bo nie ma po co ?! rekamy mnie dobiaja :| pozatym TV oglupia :fiu: !! nie mowie tutaj na national geographic itp. bo te kanały s spoko i duzo ucza ! :D :idea:
pozdro 8 ) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:20. |