![]() |
Jaki telefon (umowa mi się kończy)
Witam!
Jak część z Was wie, posiadam telefonik SonyEricsson T310 w Idei, w taryfie Nowa Idea Optima 30. Niedawno dostałem SMS że przygotowali dla mnie ProPozycję i żebym się zgłosił do salonu Idei. Olałem. Okradali mnie w końcu już 2 lata ;) Ostatnio dzwonili i mój ojciec z babką gadał. Chcą mi obniżyć abonament o połowę chyba i dać 20MB GPRS + umowa na 12 msc. Inna opcja to przejście na Jedną Ideę 25 i też coś tam mi chcą wcisnąć. Jak na mój gust chcą mnie wyrąbać ;) Chyba będę rezygnował jednak. Ale nie wiem co dalej. Ten telefon dam ojcu i wypadałoby kupić sobie nowy. I teraz dla Was zadanie: jaki telefon polecacie i na jakich warunkach(karta/abon./mix) w jakiej sieci i tak po krótku przedstawić mi wady/zalety tego co polecacie ;) A co do moich preferencji dotyczących telefonu to: 1. Nieosiągalne marzenie: SonyEricsson P800, P900 2. Też chyba nieosiągalne z powodu ceny: jakiś telefon z SymbianOS 3. j.w. - SonyEricsson k700 4. Chyba bardziej osiągalne, ba, tanie: Sony Ericsson T630 A co mi powiecie o Sagemach? Czyli moje kryteria: 1. Kolorowy, duży wyświetlacz 2. Polifonia, mms, itd. 3. Aparat (choc moze bym przezyl bez) 4. Java 5. Irda To chyba tyle ;) |
Sony Ericsson T630 spełnia twoje w/w oczekiwania ,dodatkowo ma jeszcze bluetooth[czy jakos tak]dyktafonik i pare mniej waznych pierdołek :)
|
Sony Ericcson K500i, bardzo fajny telefonik :)
|
Sagem My X8 też super :)
|
Ja jak zwykle to samo - nie bierz telefonu, a skorzystaj z ProPozycji na swoich warunkach :>
|
Cytat:
I tu dobrze kolega radzi na tym abonamencie jest maly wybor telefonow w rozszadnych pieniadzach ja wybralem 12 miesiecy 50 min +3 bezplatne numery + 66 min z abonamentu |
Cytat:
|
:idea: Najlepiej odrazu zaszyj sobie gps pod skórę i problem rozwiązany
|
co do idei to moja mama ma 4ty rok telefon z niej i sa jak najbardziej w porzadku
- kupila telefon - 30 darmowych minut - abonament 50 zl - po roku przedluzyla umowe na kolejne 2 lata - dostala telefon i mogla wziasc startpopa za 1zl i tak zrobila (siostra zwinola telefon i starter) - po 2 latach zaproponowali jej przedluzenie umowy na rok w taryfie mega 150 (150 minut) za 50 zl:) a po 10 miesiacach dostanie telefon za darmo nie muszac umowy przedluzac w erze i plusie sie z tym nie spotkalem zeby taka taryfa za takie pieniadze byla:) ty teraz po 2 latach rowniez dostaniesz jakas dobra taryfe takze z idei bym nie rezygnowal szczegolnie ze teraz beda jako orange... |
Cytat:
Teraz oferują Tobie wiecej minut za połowę mniejszy abonamet, a Ty dalej lamentujesz, że chcą Ciebie "wyrąbać". Czego niby oczekujesz? To nie jest instytucja charytatywna... zresztą, skoro czujesz się oszukany, to zmień Operatora i już. Wnioskuję, ze chciałbyś topowy telefon, rozmowy bez limitu i abonament za 10zł. Sorki, to nie raj... Zresztą po jaką cholerę Ci nowy telefon? Stary się zepsuł, czy co? Jeśli tylko chcesz nowy telefon po to, aby szpanować wśród znajomych, to sorki, taka przyjemność kosztuje i trzeba płacić, a nie płakać, że złodzieje!:) |
Cytat:
|
??? To samo co u Protona tylko krócej
|
@Proton: Po co od razu tak agresywnie ;) Polacy mają to do tego że lubią narzekać ;) A ja już tymbardziej zwłaszcza że przy braku stałych dochodów(utrzymuję się z darowizn od rodziny ;) ) to 50zł/msc było dla mnie troszke duzo ;) Poza tym ja pytalem glownie jaki telefon ;) bo byc moze przedluze...
Aha - a jakbym do moich kryteriów dodał jescze dość dużą pamięć ew. obsługę kart pamięci? |
zastanow sie wkoncu czyzalezy ci na super bajeranckim telefonie czy na niskich rachunkach ;/
|
jak karty pamieci tez ma obslugiwac to polecam Siemensa SX1 :)
|
Cytat:
|
Cytat:
W każdym bądź razie... bez urazy, bo nie było moim celem obrażanie Ciebie, a jedynie abyś troszkę się zastanowił, zanim zaczniesz ponownie w przyszłości kogoś bez powodu wyzywać od złodziei. Mnie to obojętne w sumie, ale uważaj na takie zbyt "luźne" wyrażanie swoich opinii. Uwierz, że takie oskarżenie może się źle skończyć i należy w każdej sytuacji prawie ważyć słowa ;) Pozdrawiam |
SonyEricsson K500i :spoko:
Pozdro ;) |
Cytat:
|
Za to w erze jest dostepny za 99zl :P
tylko ze roznie z nim jest, w niektorych miastach ich nie ma i trzeba czekac, w innych sa dostepne bez problemu.... |
Ilość załączników: 1
Ja polecam taki : (oczywiscie zart:))
|
Cytat:
@MariuszV: Dobre ;) |
Cytat:
Cos za cos. @Proton - :piwo: |
Od woczoraj mam SX1 :D
@Posłany mogę ci go polecić :taktak: Tylko narazie ćwiczę pisanie na klawiaturze i obsługę symbiana :taktak: Ale wiem jedno, że na fona bez symbiana juz nie wrócę :nie: :) |
@Bartek ile za niego dales?czarny?
Ja dzis znowu bylem w germanosie w legnicy, pytam czy jest zamowiony tel.dla mnie i oczywiscie nie ma. Babka powiedziala ze beda jak zostanie przydzielona jakas partia telefonow na Polske...mowila tez ze jest ich tak malo bo wycofuja je juz z rynku. W sumie nic nowego sie nie dowiedzialem i nadal czekam... :( |
Cytat:
|
ja juz wczesniej slyszalem o tym na forum o sx www.sx1.pl
na forum siemensiaka tez sie pytalem i jeden user co ostatnio kupil mowil ze w calej warszawie szukal i mial duze z tym problemy aby go znalezc. Pisal tez ze dostaw sx1 w Wawie juz nie bedzie... |
Cytat:
|
Cytat:
wystarczy znalezc tylko odpowiedni program napisany na symbiana :) slyszalem, ze mozna widziec pulpit przez bluetooth'a, sterowac winampem, komorka moze sluzyc jako pilot do TV [kasprzak chyba pisal..] i wiele innych rzeczy.. do tego gry z ngage :) pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Masz symbiana masz wszystko. ControlFreak - widzisz pulpit, sterujesz winampem, OGGPlay - odzczyt plikow OGG Mp3 player - to wiadomo Mapa miast, slowniki, Gry z ngage chodzą, Ir remote - sterowanie telewizorem-wszystko co ma pilota - w sx1 jest taka sobie irda i ma maly zasieg putty,ftp, - wiadomo ssh opera-widok jak normalnej www. Ogolnie wszystko co na kompa. Ja rowniez bez symbiana nie wyobrazam. Swietna sprawa, fakt ze drogie telefony sa dla niektorych, ja powoli przeskoczylem i jakos kupilem sobie. Przeszedlem z Nokii 6600 - duzo lepszy wybor to Sx1. Naprawde. Mam szara obudowe, nie wiem gdzie znalezc całą czarną.Kumpel nawet w Norwegii mi szukal nie ma poprostu. A na ClubSiemens to masarka...jakbm zamowil pokolei to z 400zl by wyszlo za sama obudowe :8.Wlasnie kupilem 512 PQI karte takze starczy mi na troche jeszcze:D pelno 'bajerow' jest na niego, mp3 jest, wszsytko do szczescia jest.Nastepna zmiana telefonu to chyba dopiero jak stanieja nokie N-Series (obiektyw Zeissa - to mnei rozwalilo, autofocus...) http://www.mobile-review.com/review/...amera-en.shtml http://www.mobile-review.com/review/nokia-n90-en.shtml |
@Damianos jak kupiłem u siebie na miejscu, czyli w Koninie :taktak:
Ale nie w Erze, tylko od takiego jednego gościa :D Wcześniej sprzedałem E398 :taktak: Proponuję ci zrobić tak, że kup jakiś telefon, który się dobrze sprzedaje i chodzi w dobrej cenie i wystaw go na allegro :> Później sobie kupisz SX1, a powiem, że naprawde warto :) |
szkoda, ze ten sx1 jest taki ceglowaty :(
nie wiem czy warto sprzedawac t630 [za 400zl pojdzie], dolozyc 300zl i miec sx1 dla bajerow? eee.. chyba nie(?) pozdro ;) |
Cytat:
|
@Bartek1989 Twoja miłość do Siemensów przypomina mi forumowy klan LG...
Poleciłeś kiedyś komuś tel innej marki? :> |
Cytat:
Chyba cos ci się pomyliło :taktak: Zawsze polecałem Motorole, ale doszedłem do wniosku, że się za nie przepłaca :taktak: P.S. Jak już to moge być w klanie LiteOn'a, bo chyba pamiętasz jak go zawsze polecałem? @all Chcesz fona z bajerami (światełka, stereo) kup Motorolę :taktak: Chcesz fona z wieloma funkcjami i z dużą ilością softu na niego - kup Siemensa lub SE 8 ) Chcesz kupić poprostu zwykłego fona bez niczego kup Nokię - bez obrazy, ale takie mam zdanie o tych fonach :taktak: |
Cytat:
Co do tego całego Symbiana.. jest może na necie jakiś jego symulator? Tak, żeby sprawdzić, jak to wygląda w praktyce. |
Cytat:
a klan LG nas słucha...:>...trzeba uwaźać || |
oo andrzejj ma dobry pomysl - tez bym chcial zobaczyc taki symulatorek symbiana..
a jak nie, to moze jakas stronke z programami na niego, zeby mniej wiecej przejrzec co jest dostepne? bo glupot typu rozszerzony kalkulator nie bardzo potrzebuje :P pozdro ;) |
Zalety Symbiana:
- programy moga używać IRDy i BT - chodza gry z N-Gage - dużo gier pisanych typowo pod Symbiana np. GTA Vice City 8 ) - dużo programów takich jak Word, Exel - ogólnie można pisać w nieskończoność - można mieć normalnego GPS z mapą i przewodnikiem (np. 300m w lewo :D) - normalne www, np. używając Opery @Smaratek i Andrzej jak znajdę program do robienia screenshotów to powstawiam tutaj screeny :D Program napewno jest tylko go znaleźć :( Jak macie dostęp do Nokii np. 6600, 6630...7650 to tak wygląda Symbian :taktak: |
jakbym mial dostep do fonika ze symbianem to bym sie nie pytal, prawda? ;-)
a co z tym GPS'em? przez ten sx1 nie ma wbudowanego GPS'u ? pozdro ;) |
Cytat:
Zobacz tutaj jak wygląda GPS na fonie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53121637 Tak wygląda menu w fonie z każdym Symbianem: http://sx1.pl/viewtopic.php?t=403 Tutaj akurat był przykład modyfikacji menu na SX1 :taktak: P.S. Co mi sie przypomniał to to, że można prowadzic chata przez BT :D Tylko, że wszyscy muszą mieć fona z symbianem :taktak: Pod java nie działa :nie: |
hehehe, czat - to by bylo niezle na lekcji :)
ta antenka tez jest wypasna :) jak cos znajdziesz ciekawego to daj znac.., albo jak cos Ci sie przypomni :) btw. czytalem gdzies na allegro jak ktos sprzedawal soft do symbianow - mial gadugadu i bylo napisane, ze rozmowy za free.. o co mu chodzilo? pozdro ;) |
Cytat:
http://forum.siemensiak.pl/viewforum.php?f=7 http://sx1.pl/ Cytat:
Jestes anemikiem kup SE ;) |
"Chcesz kupić poprostu zwykłego fona bez niczego kup Nokię - bez obrazy, ale takie mam zdanie o tych fonach" szkoda ze na "zwykly" 7650 jest wiecej softu niz na twoje siemensy:) gdyby nie byl taki stary i ceglowaty to bym go polecil:)
|
@demek chodzi mi o fony Nokii bez symbiana z symbianem to co innego :taktak:
Np. widzi mi się 6630 8 ) |
a ja mam taka mala prosbe dla mieszkancow wroclawia i okolic legnicy np.lubin. Jakby ktos przechodzil z was obok salonu ery i akurat nie mial nic do roboty to czy moglby wejsc i zapytac czy maja siemensa sx1? i jak maja to czy duzo egzemplarzy ew. jeszcze czy czarny fon.
Postanowilem nie czekac bezsensownie w germanosie legnickim az mi go sprowadza,a czekam juz od miesiaca. Moze w innych miastach niedaleko mnie maja jeszcze te telefony. z gory dzieki zastanawialem sie czy nie zalozyc topica nowego ale pomyslalem ze napisze to w tym temacie, bo tu duzo o tym telefonie piszemy |
Cytat:
|
ja coraz bardziej sie do sx1 przekonywuje..
niech ktos powie, jak z jego wymiarami w rzeczywistosci, czy jest, az tak zle jak na zdjeciach? :P pozdro ;) |
@smartek jak dla mniewymiarami to może być :taktak:
Co mi się podoba to to, że słucham radia i w tym samym czasie gram w snails (coś jak wormsy, ale lepsze) i nie ma zacięć :D |
Oooo dostałem niedawno SMSa - Chcą mi dać NOKIE 2600 + Jedną Ideę ;) Ma ktoś 2600? :>
|
dosc slaby wyswietlacz...chyba 4 tys kolorow ale 128x128 i poza ta rozdzielczoscia plusow w nim nie dostrzegam:) tyle ze trwaly jeszcze jest:)
|
@Kasprzak i inni jakie macie adaptery Bluetooth'a do kompa [USB] ?
jestem w szoku, bo jakies pol roku temu kupowalem IRde za 35zl na allegro [wersja USB] i zastanawialem sie tez nad bluetoothem, ale ceny byly kosmiczne.. teraz patrze z ciekawosci - 43zl za adapter ze 100metrowym zasiegiem??? w takim razie - jakie macie wy? [firma, zasieg]? pozdro ;) |
Nie rezygnujcie - zapodawajcie dalej telefony(tylko jednak troszke tańsze, i najlepiej dostępne w sieci Idea) ;) Doszedłem do wniosku że SX1 odpada(niedostepny w JI, poza tym kosztowałby duzio $). Z kolei rozważyłem, że Idea przejdzie niedługo w Orange i powinno być wtedy nawet lepiej z ofertami niż jest teraz(choć i teraz nie jest źle). Więc dobrze by było być nadal ich klientem ;) Niedługo(jak się rozpogodzi) pójdę do Idei się popytać, jakie telefony, za ile, na ile umowa(podejrzewam że na 12 msc nie dadzą)...
A co do osób które mają Bluetooth & SonyEricssona -> polecam pobawić się Float's Mobile Agent i skryptami Framework & Carpe Diem. Można sobie kompem sterować, myszką, klikać, i wogóle robić dużo ciekawych rzeczy ;) Ja też się bawię tak, ale via IrDA więc nie mam takiej radochy ;) |
Skoro temat odswieżony to i jak jeszcze się dopytam. Co myślicie o Motoroli E398. Wiem, że Bartek z forum takową sprzedawał, więc pewnie jakieś wrażenia po niej pozostały, ale generalnie - jaki jest to telefon i do czego najlepiej się nadaje. Bo coś mi ostatnio sprzedawca w sklepie wyjątkowo go zachwalał (a jednocześnie bardzo psioczył na SE K700i..).
|
@Andrzej ogólnie telefon jest :spoko:
Ale jedyne co ma ciekawe to MP3, diodę i te lampki po bokach :taktak: Bateria trzymała mi ok. 3 dni :D Minusy: 1. Dyktafon jest zablokowany (nie jest widoczny w menu), ale po odblokowaniu go można tylko łącznie nagrać 1min. 2. Czasami wolno pracuje, szczególnie przy pisaniu dłuższych smsów. 3. Nie ma tyle gier co na np. SE, Siemensa i Nokię, a niektóre dobre tytuły z serii Vxxx nie chodzą. 4. Czasami są problemy z odczytem obrazków zapisanych na karcie pamięci. 5. Sama karta pamięci jest droga, bo np. 256MB kosztuje ok. 160zł. 6. Mozna by jeszcze podać kilka minusów. Powiedz co chcesz wiedzieć to ci powiem :taktak: Jak zależy ci na MP3 to będzie dobry, ale obługa samego playera MP3 jest kłopotliwa i pobiera więcej prądu, a odłuchiwanie przez Menu>multimedia>dzwonki to nie to :nie: Ale ogólnie menu Siemesna i SE mi się bardziej podoba :taktak: |
@Bartek a jak tam sie sprawuje sx1? :)
ja szukam jakiejs ciekawej oferty: najlepiej czarna obudowa, z sim lockiem na ere lub bez, z gwarancja, nie duzo uzywany, z karta minimum 128MB - okolo 700zl :) ja za to sprzedam SE T630 - uzywany pol roku, stan oceniam na 4+, malo rys [przez pol okresu uzywania mial folie ochronna], dolaczam Irde na USB obudowa czarna, cena 400zl :) ktos chce kupic? ktos ma sx1 na sprzedaz [takiego jak wyzej?] PISZ PW lub GG 1615358! :) pozdro ;) |
@Smartek, a wporządku :)
Klawiature już opnaowałem i piszę nawet jedną reką już :D Teraz zbieram na kartę pamięci, bo to 4MB wew. to mało :( |
Cytat:
oferta dotyczaca T630 - nieaktualna, zostawiam fonik mamie, a kase wyciagne od niej, tylko, ze pozniej :-) tak wiec zostaje mi polowac na jak najkorzystniejsza oferte sx1.. powiedz jeszcze, bawiles sie grami ngage? jak to wyglada? :) pozdro ;) |
wiatm
prosze polećcie mi jakiś telefon z: IRDA Bluetooh aparat mp3 radio gry 3d duza pamięc (wymienna) jakieś pomysły?? P.S jest juz k900i bo kumpel mi cos mówił? |
Cytat:
Ale gry z N-Gage chodzą bezproblemów i nawet wyglądają lepiej bo wyś. jest 65k :D Gry mają różne rozmiary, ale najmniejsza jaką widziałem miała chyba coś ok. 2MB :taktak: |
Cytat:
Ogolnie telefonik jest swietny, naprawde go polecam, chociaz ja bede polowal teraz na k750i albo w800 (cos mi sie wydaje, ze z firma SE sie dlugo nie rozstane) tylko cena na razie troszke odstrasza, bo po sprzedaniu swojego k700 musialbym drugie tyle dolozyc :|. Jade do Anglii niedlugo, wiec pewnie tam cos wypatrze :). |
Cytat:
Co do poszczególnych "zarzutów" to tak.. na odtwarzaniu mp3 ani dyktafonie mi nie zależy. Mam odtwarzacz mp3 IRivera i biorąc pod uwagę, jaką jakość dźwięku daje to cacuszko, to nie sądzę, zeby jakikolwiek telefon komórkowy chociaż się do tego zbliżył. Podobnie dyktafon w Iriverze jest rewelacyjny, tak więc ten w telefonie raczej nie byłby mi potrzebny (chociaż akurat to czasami mogłoby się przydać). Bardziej martwi mnie już to jego wolne chodzenie, chociaż i Siemensom chyba czasami (a nawet chyba i częściej ) się to zdarza. Gry specjalnie mnie nie interesują, więc to nie problem. Co do karty pamięci, to będę miał cenę na uwadze, chociaż o ile się nie mylę, tam jest 64MB karta w komplecie? A poza tym to są zwykłe karty SD? Bo jeśli tak, to w domu mam gigową, więc... ;) Co poza tym chciałbym wiedzieć? Kurde, sam nie wiem... Ja nie używałem telefonu komórkowego już od ponad roku i naprawdę nie wiem, co teraz będzie mi w nim potrzebne. Powiedz mi może tak - czy generalnie używają ten telefon ma się wrażenie, że jest to napakowana gadżetami zabawka dla dzieci, czy rozsądny aparat, który można używać również w pracy (organizer, funkcje biznesowe i tego typu sprawy)? |
Cytat:
|
a ja dalej pyta mozę mi ktoscos polcić wymaganie w poprzednim poście
|
Cytat:
heh... motorola e398 ? nie znam wiecej aparatow z wymiennymi pamieciami.. -edit- hmm.. mam jeszcze jedno pytanie - czy ten siemensiak [sx1 :)] wiesza sie jak cala reszta siemensow? qmpel ma c65 i lubi sie zawiesic [najczesciej jak windows - w najmniej oczekiwanym momencie :)] pozdro ;) |
@Smartek wgrasz sobie najnowszy soft i wszystko chodzi :spoko:
@Andrzej w komplecie jest karta 64MB, ale nie jest to SD tylko TransFlash wielkości paznokcia, ale w komplecie jest adapter do SD :D |
Cytat:
|
Smartek: a jak się sprawował SET630?
|
Cytat:
telefonik jest super i szczerze mowiac boje sie go "zamieniac" na cos innego.., no.. ale zobaczymy :) pozdro ;) |
stalo sie - uzylem Kup Teraz na aukcji z Siemens'em SX1 :)
Czarny, 2 miesieczny, gwarancja na 22 miesiace, wszystko to co w zestawie, MMC 256MB Kingstona wysylka gratis.. - 750zl mam nadzieje, ze bylo warto.. - zobaczymy za tydzien pozdro ;) |
Ja ci porponuje Sony Ericsona K700i super telefonik ;) lecz ma mały wyświetlacz ale nadrabia ciekawymi funkcjami - a 2 opcja to motorola e1000 bardzo interesujący telefonik , lecz koszty się znacznie zmieniają ;)
|
@Smartek gratulacje :)
achh gdybym mial 750zl, to bym nie musial w tej glupiej erze tyle czekac.... :( milej zabawy z fonem bo jest czym sie bawic ;) |
Cytat:
pozdro ;) |
piaslem to juz kilkanascie postow wczesniej
u mnie w legnicy nie ma tych telefonow, skonczyly sie, nie ma dostaw. mam go juz zamowionego od poczatku maja ale na razie jeszcze nie dotarl zaden... slyszalem ze ponoc wycofuja je powoli z rynku. no wiec czekam i czekam....i uzywam tak jak ty SE t 630 |
Byłem w Idei, gdzie miła pani mi powiedziała że siadła im baza danych z ProPozycjami ;) Ufff jak miło :D Swoją drogą spodobał mi się też S65 i CX70 (czy jakos tak, z pamieci piszę ;) ). Obniżyłem mój próg wymagań(bo bede brał telefon raczej bo ten tacie obiecałem ;) ), teraz mi wystarczy Irda, Java, duzy wyswietlacz i opcjonalnie karty pamieci i opcjonalnie aparat ;) Idę szukać ;)
|
Cytat:
Siemens S65 jest b. fajny, zastanawialem sie nad nim przy kupnie SX1.. lecz symbian przekonal mnie do wlasnie do sx1 :P Siemens CX65 / CXT70 to chyba to samo tylko w innej obudowie(???), tez b. dobre fony - ten CX65 jest konkurencja dla T630 @Damianos nie narzekaj, t630 nadal jest bardzo fajny, teraz bedzie pod opieka mojej mamy.., pewnie bedzie za tydzien caly porysowany [ ahhh te torebki :| :bleh: ]..., dodam, ze moj ojciec tez ma T630 i jest rowniez b. zadowolony :) pozdro ;) |
Heh :) Znowu będę musiał tam iść. Kiedyś dzwonili chyba z BOKu jak mój tata odebrał i podali mu chyba 3 albo 4 oferty. Dzisiaj dzwoni do mnie babka, przedstawiając mi JEDNĄ ofertę:
-przejście na Jedna Idea 50 -"ma pan wtedy godzinę rozmów" czyli z tych 50zł po 75gr/min :/ -sekundowe naliczanie -Siemens CX65 za 99zł lub SEK300 za 49zł && 50zł przez 6m-cy No to ja pędem na stronke Idei i doszedłem do wniosku, że jedyne co chcą mi dać za dwuletni staż to "Sekundowe naliczanie" :/ Bo reszta jest tak samo jakbym na nowo podpisywał umowę na JI 50 i tel CX65 ;d |
Cytat:
Ten T630 to zadna konkurencja dla niego :P Cytat:
|
@epol - nie wnikam w szczegóły i wierzę, że masz rację :).. cóż nie znam się na tyle na komórkach by wypisać ich każdy minimalny szczegół, którym się różnią :)
co do CX65 vs T630 - nie zgodzę się i nadal uważam, że oba fony są konkurencyjne :) pozdro ;) |
CX65/70 ma 11MB pamięci, a T630 tylko 2MB :taktak:
CX65/70 ma wiekszy wyświetlacz i dzwonki Real music :D CX70 ma "Push and talk" :D T630 ma BT... :taktak: I tak by można dużo rzeczy wypisać, bo jeden ma to czego nie ma drugi (oczywiście nie dokońca) :D |
Cytat:
|
Cytat:
Epol - co do CX70 to oprócz tego push&talk ma również dopracowaną Javę :) |
NIECH TO SZLAK (( (( (( (( ((
era przyslala mi dzisiaj rachunek - dostep do sieci internet - 52 zl ?!?!?! sprawdzalem jak dziala PAPLA [gadugadu] przez GPRS, gadalem z 2 osobami przez 5 minut, a tu taki rachunek?! zasr*** era! (( (( (( ... |
Cytat:
Cytat:
|
a np. e398
|
Cytat:
W ręce miałem go już i dzisiaj, ale z rosyjskim menu i trochę trudno było mi się nim podługiwać ;) Ale w ręce leży świetnie, jest tylko bardzo (jak na telefon) ciężki, ale dla mnie akurat to nie jest wada. |
Cytat:
|
Pewnie się powtórzę, ale naprawdę poważnie myślę, żeby może podpisać jutro umowę, więc jak ktoś ma coś do powiedzenia (jakiekolwiek zdanie) to będę wdzięczny.
Myślę, żeby wziąć tą ofertę pakietową w ERZE. Jeden pakiet - 30 złotych przez 9 miesięcy, potem do końca umowy 60. W tym 80 minut, dosyć dobre ceny za połączenia i sms-y i reszta typowa. Z tym wziąłbym tą Motorolę E398 za 129 złotych. Warto? |
Cytat:
lepiej UZBIERAC pieniazki do fona, ktory nas interesuje i zyc z pre-paid'ami - naprawde.. co do tej motki - fajny telefon, mysle, ze nie bedziesz mial z nia problemow i bedziesz z niej zadowolony, jesli jutro podpiszesz umowe i wezmiesz wlasnie ja - mam nadzieje, ze opiszesz swoje wrazenia :) pozdro ;) |
Cytat:
Natomiast co do pakowania się w abonament... Właściwie jedyna rzecz, jaka mnie martwi to to, że przez dwa lata wiele na rynku może się zmienić (i zapewne zmieni). Bo jeśli chodzi o samą konieczność regularnego płacenia, czy bycie związanym z operatorem, to te rzeczy mi nie przeszkadzają.. Natomiast karty.. w sumie ja wiem, że są one teraz bardzo opłacalne, ale tu brakuje mi tej.. hmm... powiedzmy "stałości".. W abonamencie dostaję po prostu rachunek i go płacę, mam stały numer i stałą usługę, a w kartach to wszystko jest lotne (co w sumie jest ich zaletą, ale ja teraz mając wiele innych rzeczy na głowie widzę to jednak jako wadę). Konieczność kupowania co chwila karty, słuchanie jakiś gadek o tym przypominających, zastanawianie się czy może nie zmienić sieci, jaką kartę kupić itp... To niby wszystko zalety, ale dla mnie jakoś abonament jest w pewien sposób uproszczeniem tego wszystkiego (zwłaszcza czasowym). Ale.. sam nie wiem.. |
hm.. z tego co widzę starasz się wybrać jak najlepiej, bo z zamiarem podpisania umowy wahasz się AFAIR około roku, jak nie dłużej :).. i dobrze, nic bez pośpiechu = lepszy wybór :)
pozdro ;) |
Cytat:
|
A ja koledzy przedluzylem sobie umowe juz 3cia z PLUSzem.... Jakos przywiazany jestem do swojego numerku ;) No i warunki mi pasuja.. :
NOKIA 6230 za 299zl Abonament 25zl wliczone 100SMS/20min oraz 60min wieczorami i weekendy. Mi to wystarcza ;) A telefonik zajefajny.. Za tydzien kupie sobie jeszcze jakas karte mmc z 512 MB i dzwoneczkow mp3 i filmikow bedzie troche mozna zmiescic :> Polecam ten modelik kazdemu... |
Ha! Dzwoniła miła pani z Idei! Ha! I to nie ode mnie z miasta tylk tam od "nich" ;) I przedstawiła mi coś w tym stylu(o ile dobrze zrozumiałem):
JI 25 + 20zł/msc + 20zł/msc ŚWIAT IDEI - umowa na 12 msc ;) To już bardziej przypomina ProPozycję ;) Tylko że telefon stary bede miał ;) Ale za rok znowu ProPozycja ;) |
Cytat:
A i jeszcze sie pochwale - dzis kupilem SX1 :D Za jakis czas opisze moje przygody z tym fonem, ale najpierw musze go ujarzmic ^_^ |
Cytat:
dzisiaj dalsza czesc zabawy.. planuje juz kupno bluetootha do kompa :) pozdro ;) |
epol, nie brales na abonament, prawda? Ile zaplaciles za fona?
|
Byłem przed chwilą w jednym punkcie ERY (w Media Markcie, więc mogłem trochę pomarudzić, bo i tak co chwila ktoś tam się przewijał) i z pół godziny bawiłem się tą Motorolą (E398). I muszę przyznać, że zrobiła na mnie wyjątkowo pozytywne wrażenie. Dobry wyświetlacz, przyjemny wygląd i całkiem sensownie ustawione funkcje to jedno, ale cholernie podoba mi sie w dotyku i działaniu klawiatura. Czegoś takiego właśnie w telefonie komórkowym szukałem.. duża, czytelna i bardzo miła w dotyku. O to właśnie mi chodziło :)
Dodatkowo naturalnie dźwięk (dwa stereofoniczne głośniki) robi bardzo pozytywne wrażenie i generalnie wydaje mi się, że jest to po prostu dobrze zrobiony telefon. Tymczasem w punkcie koło siebie zaklepałem sobie do końca dzisiejszego dnia jedną sztukę i bardzo możlwe, że dzisiaj w końcu (po zaledwie 15 miesięcach poszukiwań ;) ) podpiszę umowę :) |
no to czekamy na ta chwile i opis Twoich wrazen.. ja z godziny na godzine odkrywam wciaz nowe funkcje Siemens'a SX1 :), wlasnie bawilem sie kamerka internetowa - fajnie to dziala nawet :)
pozdro ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:30. |