Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaki system operacyjny microsoftu, lub jaką dystrybucję Linuxa byś wybrał? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-system-operacyjny-microsoftu-lub-jaka-dystrybucje-linuxa-bys-wybral-52698/)

ro29 28.05.2005 14:33

Witam !
Do starszego komputera zdecydowanie Win98 SE (sam taki mam), ale do nowego (procesor ~2GHz i większe), to już niestety raczej WIN XP Pro - choć wiem, że są z nim problemy, ale jak się nad nim popracuje, to potrafi podobnież działać nawet stabilnie i w miarę bezproblemowo.
Co do wszelkich odmian Linuxa - jeśli komputer ma służyć głównie do Internetu, pisania itd. i co ważne - nie trzeba się wymieniać z innymi plikami z różnych programów - to czemu nie, choć ja mam w tej kwestii zero doświadczeń. Nie oszukujmy się - największą wadą Linuxa jest jego mała popularność jako systemu operacyjnego.
Pozdrawiam
ro29

pablocoo 28.05.2005 10:47

Cytat:

Napisany przez Death Man
A jak???? Jak jest maxymalnie 10 pytań???

Nie wiem jak, wiem, ze w temacie o samochodach byla naprade dluuuuuga lista z samochodami, prawie kazda marka tam byla, wiec jakos sie da.
Zawsze mozesz poprosic moderatora, zeby to zrobil.

Death Man 28.05.2005 01:33

Cytat:

Napisany przez pablocoo
A edytujac sonde nie mozesz dodac do niej kilka punktow :> ?

A jak???? Jak jest maxymalnie 10 pytań???

pablocoo 27.05.2005 23:59

Cytat:

Napisany przez Death Man
Wyjaśniam już... kochani twórcy forum nieprzewidzieli, więcej niż 10 punktów w sondzie. Chcąc być konsekwentnym, wystawiłem po pięć, koni z różnych stajni. Dlatego jest pięć, systemów microsoftu, oraz pięć dystrybucji Linuxa. :D

A edytujac sonde nie mozesz dodac do niej kilka punktow :> ?

Death Man 27.05.2005 22:10

Cytat:

Napisany przez mgit
home nie jest pełną wersją, pierwsze słysze :O :ysz:
Dużo sobó używa home bo po co komu np. zintegrowana usługa stawiania server FTP skoro i tak nikt jej nie używa 8 )
Wersja Home powinna być w ankiecie :) || ;)

Wyjaśniam już... kochani twórcy forum nieprzewidzieli, więcej niż 10 punktów w sondzie. Chcąc być konsekwentnym, wystawiłem po pięć, koni z różnych stajni. Dlatego jest pięć, systemów microsoftu, oraz pięć dystrybucji Linuxa. :D

Death Man 27.05.2005 22:07

Cytat:

Napisany przez Patrix
Nie pienie o to, że nie dodałeś ale obie wersje są swego rodzaju pełne :P
Są tacy co lubią Home bo mają mnej do kastrowania :D
Dla Ciebie ta wersja nie istnieje ale dla innych owszem ;)

PS
nie ma sensu dalsze spieranie bo obaj wiemy swoje :piwo:

To dobrze że mają mniej da kastrowania. Ja na szczęście mam dy wykastrowania 4 koty.....

mgit 27.05.2005 20:41

Cytat:

Napisany przez Death Man
Wersja profesional jest tzw. pełną wersją, zaś wersja home niema kilku funkcji, dlatego jej nie dodałem.

home nie jest pełną wersją, pierwsze słysze :O :ysz:
Dużo sobó używa home bo po co komu np. zintegrowana usługa stawiania server FTP skoro i tak nikt jej nie używa 8 )
Wersja Home powinna być w ankiecie :) || ;)

Calme 27.05.2005 19:46

Cytat:

Napisany przez Patrix

Jak najbardziej wlasnie ja sobie cenie home bo do zastosowan domowych nie potrzebuje w zasadzie tego co jest w pro a jesli cos mi jest potrzebne mam od tego free....

Patrix 27.05.2005 19:44

Cytat:

Napisany przez Death Man
Wersja profesional jest tzw. pełną wersją, zaś wersja home niema kilku funkcji, dlatego jej nie dodałem.

Nie pienie o to, że nie dodałeś ale obie wersje są swego rodzaju pełne :P

PS
nie ma sensu dalsze spieranie bo obaj wiemy swoje :piwo:

Death Man 27.05.2005 18:49

Cytat:

Napisany przez Patrix
eee ?? a co ona lewa jakaś ?? dobre :D
ale wiedz, że taka wersja też instnieje i jest dodawana do komputerów,
i w np. domu jest tak samo funkcjonalna jak pro...
skoro wiesz co potrzebne a co nie to po co sonda ?? ;)

Calme 27.05.2005 18:44

XP + Suse

kiewas 27.05.2005 18:29

Xp Pro

Z innymi systemami to mam same klocki, wczoraj miałem jeszcze windoze 2000 i myślałem że mi się karta przegrzewa (artefakty i zwisy w grach), zainstalowałem Xp i te same stery do GFa co pod 2000 i Zero problemów. Dziwne.

kizio 27.05.2005 18:28

Mandrake - powinno byc Mandrake/Mandriva, gdzie Linux PLD i masa innych? Gdzie XP 64-bit?

Patrix 27.05.2005 18:08

Cytat:

Napisany przez Death Man
Ponieważ autor, home edition uznaje za wersję, niepotrzebną w rankingu.

eee ?? a co ona lewa jakaś ?? dobre :D
ale wiedz, że taka wersja też instnieje i jest dodawana do komputerów,
i w np. domu jest tak samo funkcjonalna jak pro...
skoro wiesz co potrzebne a co nie to po co sonda ?? ;)

Death Man 27.05.2005 18:02

Cytat:

Napisany przez Patrix
bo autor innego nie zna :) :fiu:

Ponieważ autor, home edition uznaje za wersję, niepotrzebną w rankingu.

Patrix 27.05.2005 16:48

Cytat:

Napisany przez Weron
Dlaczego w ankiecie jest wyraznie zaznaczone, ze win xp jest pro? To mnie ciekawi.

bo autor innego nie zna :) :fiu:

Weron 27.05.2005 16:47

Dlaczego w ankiecie jest wyraznie zaznaczone, ze win xp jest pro? To mnie ciekawi.

bOObi 27.05.2005 16:26

xp, 2003, mandrake

demek 27.05.2005 16:06

win xp i debian moj ulubiony:) a z innych to freebsd i open bsd

kraluk 27.05.2005 16:00

Nudne się robią takie ankiety, ale jak już są...

Ja wybrałem:
1. WinXP Pro - wiadomo:D
2. SuSE - niedługo go instaluje;)
3. Debian/Ubuntu - Ubuntu zainstaluje gdy się "podszkole" w linuchu.

mgit 27.05.2005 16:00

A ja XP i Mandrake :P
PS.
W ankiecie powinna sie znaleź wersja Home XP ||

Death Man 27.05.2005 15:59

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
przypomina mi się inny koleś..

ankieta na śmietnik, a z userem powinna administracja pogadać.. bo teksty 'po ch.. ci to' nadają się na inne forum

Proszę wytłumacz, jak się edytuje temat??? Może twoje wyjaśnienie, pomoże mi usunąć, ten niecenzuralny wyraz.

gallus 27.05.2005 15:48

Cytat:

Napisany przez epol
Kijowo, bo nie mozna wybrac dwoch rzeczy na raz, a tym samym wyniki beda "naciagane".

Jak to nie?! Sam wybrałem XP / Slackware :P

epol 27.05.2005 15:38

Kijowo, bo nie mozna wybrac dwoch rzeczy na raz, a tym samym wyniki beda "naciagane".

-Sid-The-Rat=> 27.05.2005 15:38

przypomina mi się inny koleś..

ankieta na śmietnik, a z userem powinna administracja pogadać.. bo teksty 'po ch.. ci to' nadają się na inne forum

Predi 27.05.2005 15:10

dopiero cos krytykowal Deathu innego forumowicza za zakladanie bezsensownych Twoim zdaniem topicow.......................

jezeli wybieram xp + mandrake to co mam zaznaczyc? (i 90% innych osob, bo malo kto uzywa tylko wina lub tylko linucha)

Patrix 27.05.2005 15:09

Cytat:

Napisany przez Death Man
Ankieta ma na celu, zebranie opini, szerokiej grupy osób, celem ukazania opini, większej grupy użytkowników, różnych środowisk pracy. Uważam że zamysł sondy jest dobry. Ma ukazać tendencję, w jakim kierunku idziemy.... Czy w stronę Open Source, czy w kierunku totalnej komercjalizacji oprogramowania.

tak tylko, że ja i na pewno wiele innych wiele razy o tym pisało a te wszystkie 'tendencje' są już nudne :D...

no ale zrobie Ci ta przyjemność i zagłosuje
ale i tak jestem zdania, że do śmietnika :D

Death Man 27.05.2005 15:02

Cytat:

Napisany przez Patrix
tak dużo cennych informacji jest w opcji SZUKAJ...
na śmietnik proponuje :D

Ankieta ma na celu, zebranie opini, szerokiej grupy osób, celem ukazania opini, większej grupy użytkowników, różnych środowisk pracy. Uważam że zamysł sondy jest dobry. Ma ukazać tendencję, w jakim kierunku idziemy.... Czy w stronę Open Source, czy w kierunku totalnej komercjalizacji oprogramowania.

Piotr Krawczyk 27.05.2005 15:00

Witam

Do nowego komputera zdecydowanie WIN XP Do starszego Win 2000 lub Linux w zależności od potrzeb - jeśli komputer ma służyć do prac biurowych i internetu to Linux wystarczy :)

Patrix 27.05.2005 14:56

tak dużo cennych informacji jest w opcji SZUKAJ...
na śmietnik proponuje :D

Death Man 27.05.2005 14:54

Jaki system operacyjny microsoftu, lub jaką dystrybucję Linuxa byś wybrał?

Jakie system operacyjny microsoftu, lub jaką dystrybucję Linuxa byś wybrał , lub wybrała. Założenia sondy, porównać najważniejsze opinie forumowiczów, oraz wybrać system, bezpieczny, łAtwy w konfiguracji, najszybszy, oraz uniwersalny.... Każda opinia jest cenna, o ile jest rzeczowa.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:29.