Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Cholerny Samsung TSH-552 .... (https://forum.cdrinfo.pl/f15/cholerny-samsung-tsh-552-a-52762/)

lukaszholland 09.02.2006 17:05

tez mam samsunga i dzieki bardzo badziewie jakich malo kupilem w media markt sprzedawca nie mogl sie nachwalic dzialala moze ze dwa miechy a teraz nic nie nagrywa, samsung pierwszy i ostatni raz

mroweczek 02.06.2005 20:05

Jak kupowalem monitorek (wybor miedzy Samsung 755df a LG Flatron F700P) to byly ciezkie chwile i zostal F700P ale jesli chodzi o LCD to jeszcze u nikogo nie widzialem LG a Samsungi smigaja. A jesli mialbym kupic DVD-R to raczej LG, ale czekam na cos z LS bo Samsung mi nie lezy jesli ma byt to cos co wloze do obudowy :blee:

VIZZARD 01.06.2005 01:27

Cytat:

Napisany przez karel48
Tak, tak ... jeszcze trochę i poddam sie narkozie - wtedy dadzą (czyt.sprzedadzą mi nowe) . :)
Mowa oczywiście o ząbkach - wtedy dopiero będę zorientowany w tym temacie dogłębnie że tak powiem ;)

No to w samą porę :taktak;

Bo te stare to już zupełnie zamuszałe są ...

:D

karel48 01.06.2005 01:23

Tak, tak ... jeszcze trochę i poddam sie narkozie - wtedy dadzą (czyt.sprzedadzą mi nowe) . :)
Mowa oczywiście o ząbkach - wtedy dopiero będę zorientowany w tym temacie dogłębnie że tak powiem ;)

VIZZARD 01.06.2005 00:33

Cytat:

Napisany przez humbac

@karel48
darowanemu koniu w zeby sie nie zaglada

O zębach to chyba @karel48 wie jednak troszkę więcej :mruga:

humbac 31.05.2005 13:15

przeciez puszczam oko ;) przy ''lite-ony dla idiotow'' nie bierzcie tego tak do siebie.

moze i gadalbym na samsunga gdyby cos z nim bylo nie tak. a tak gadam na liteony bo wszyscy moi znajomi mowia ze to awaryjne gowna.

a i tak najlepsza jest moja stara cdrw 8432 creativa :p

@karel48
darowanemu koniu w zeby sie nie zaglada

pozdrawiam

loki7777 31.05.2005 11:46

My z bratem na necu to w miesiacu palimy ok 50 dvd i sporo cd. I jest ok.Tak od 3-4 miechow i naped dzilala, sprobuj na szajsungu:

karel48 31.05.2005 11:16

Cytat:

Napisany przez humbac
a ja dostalem w prezencie samsunga 552u i jestem zadowolony. narazie zadnych problemow z nagrywaniem nie mam. wczesniej tez mialem samsunga (zwyklego dvdroma 612) i do tej pory dziala i czyta wszystkie plyty.
takze polecam te napedy jak najbardziej.
samsung - nie dla idiotow :)

pozdrawiam

Nie wiem od kogo ten prezent, ale fajnych masz przyjaciół - zaryzykuję stwierdzenie, że lubią Cię bardzo ... :glaszcze:
Nie przejmuj się ... psychologów teraz nie brakuje ... ;) ... oni Ci pomogą!

Jeden z "idiotów" - zadowolony właściciel Litka

legion 31.05.2005 10:15

Cytat:

Napisany przez humbac
mam ja dopiero 2tyg. plyt nagralem niwiele bo ze 20cdr i 10dvd i 1dl.
plusem dla mnie jest ze ten naped jest naprawde cichy, byc moze z uplywem czasu sie podglosni, zobaczymy.

nie bede pisal o samsungu zle jak nie mam podstaw ku temu. wczesniejszy 5letni naped dziala poprawnie do dzis.

a wlasnie liteony sa do dupy, kumpel mial i juz 2 razy do servisu nosil, drugi kumpel to samo. wiec lite-ony dla idiotow ;) a samsungi nie dla idiotow :)

pozdrawiam

no jasne duzo nie wypalasz plyt to zostan przy szajsungu jak nie dla idiotow :D

humbac 31.05.2005 10:09

mam ja dopiero 2tyg. plyt nagralem niwiele bo ze 20cdr i 10dvd i 1dl.
plusem dla mnie jest ze ten naped jest naprawde cichy, byc moze z uplywem czasu sie podglosni, zobaczymy.

nie bede pisal o samsungu zle jak nie mam podstaw ku temu. wczesniejszy 5letni naped dziala poprawnie do dzis.

a wlasnie liteony sa do dupy, kumpel mial i juz 2 razy do servisu nosil, drugi kumpel to samo. wiec lite-ony dla idiotow ;) a samsungi nie dla idiotow :)

pozdrawiam

legion 31.05.2005 08:49

Cytat:

Napisany przez Voytek
Tak jak Vizzard zgadzam sie,ze Samsung robi dobre i to na prawde dobre monitory( sam ma LCD 710N - chodzi jak ta lala), telewizory, no moze jeszcze kamery czy magnetowidy VHS, ale napedy do ma do bani...nawet uklad z Toshiba cos Samsung'owi nie lezy.....
@LUPO.....tylko wspolczuc, jak sadze musisz oddac caly komp aby wymienili naped

a jakie telefony robi z nagrywarka mini dyskow :D
Cytat:

Napisany przez humbac
a ja dostalem w prezencie samsunga 552u i jestem zadowolony. narazie zadnych problemow z nagrywaniem nie mam. wczesniej tez mialem samsunga (zwyklego dvdroma 612) i do tej pory dziala i czyta wszystkie plyty.

pozdrawiam

a ile plytek na nim miesiecznie wypalasz???
jak 2 lub 3 to samsung w sam raz sie nadaje :D

VIZZARD 31.05.2005 01:28

Cytat:

Napisany przez zene_k

Szajsungom zdecydowane NIE :nie:

Gdzie podpisać? :czytaj:

||

zene_k 31.05.2005 01:26

Cytat:

Napisany przez humbac

pozdrawiam

A ja mam 616 i czyta niewiele płyt.

Szajsungom zdecydowane NIE :nie: :bicz:

VIZZARD 31.05.2005 01:20

Cytat:

Napisany przez humbac

No to ...

W takim razie proponuję

Zmienić nazwę forum.cdrinfo.pl

Na forum.cdridio.pl :czytaj:

Bo raczej dominują te napędy dla tych drugich :taktak:

humbac 31.05.2005 01:10

pozdrawiam

karel48 30.05.2005 22:38

Bartez nie kasuj mnie ponieważ też coś dodam od siebie na obronę tej firmy którą tak drastycznie oceniłem. ;)
Mianowicie jeśli chodzi o mechanikę to poleciłbym tylko HDD ponieważ mają wiele zalet - szybkość, hałas a raczej jego brak to najważniejsze.
Natomiast jeśli chodzi o elektronikę to monitory i TV są naprawdę super i do tego konkurencyjne cenowo w stosunku do tych uznanych marek.
Jest jeszcze coś z czym napewno kazdy się zgodzi jeśli chodzi o Samsunga - mają bardzo dobre kości pamięci - to już pierwsza liga :piwo:

LED2 30.05.2005 18:56

Powiem tak: napedy nie sa zle, ale ich trwalosc i awaryjnosc tragiczna.

loki7777 30.05.2005 17:52

Z tego co sie orientuje to to porażka, bo npedy padaja jak kaczki, nawet sie nie obejrzysz, a juz plytka nie nadaje sie do odczytu

Bartez 30.05.2005 17:16

To nie temat o monitorach, tylko o nagrywarce :> Proszę się trzymać topicu

Jeżeli chodzi o tego Samsunga to hmm, nie jest to wcale taka zła nagrywarka. Pali dobrze, pod warunkiem, że jest to DVD+R i nie szybciej niż x8. Zdecydowanie nie polecam nagrywania DVD-R, bo tu jest porażka na całej linii. Z CD-R nie było najmniejszych problemów. Także z odczytem radziła sobie całkiem nieźle.

A test ukaże się dzisiaj wieczorem albo jutro rano.

loki7777 30.05.2005 16:23

A ja mam tanszego samsunga, czyli samtrona i trzyma tez sie niezle:)

VIZZARD 30.05.2005 16:14

Cytat:

Napisany przez ed hunter
no! mam taki jeden, który normalny wymiar obrazu osiąga po 15 minutach.

no! ale jest stary.

no! i go nie używam.

w MM kilka razy też widziałem zwalone szajsungi kineskopowe.

wolę swojego Lepszego Goldstara 795FT :P

Ja mogę się podeprzeć między innymi modelami SyncMaster 753 oraz stareńkim 700IFT

Ten drugi - to naprawdę bajka, obraz jak żyletka, kolory, regulacja rozbicie sygnału RGB

Naprawdę dobry sprzęcik

:taktak:

BTW Tego LG 795FT tez widziałem i także jest niezły

Nawet chyba kiedyś w zestawie dla kogoś zamawiałem :jezyk:

:mruga:

Voytek 30.05.2005 15:25

Tak jak Vizzard zgadzam sie,ze Samsung robi dobre i to na prawde dobre monitory( sam ma LCD 710N - chodzi jak ta lala), telewizory, no moze jeszcze kamery czy magnetowidy VHS, ale napedy do ma do bani...nawet uklad z Toshiba cos Samsung'owi nie lezy.....
@LUPO.....tylko wspolczuc, jak sadze musisz oddac caly komp aby wymienili naped

ed hunter 30.05.2005 15:14

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Zgoda!

Na przykład monitory Samsunga sa naprawdę :spoko:

no! mam taki jeden, który normalny wymiar obrazu osiąga po 15 minutach.

no! ale jest stary.

no! i go nie używam.

w MM kilka razy też widziałem zwalone szajsungi kineskopowe.

wolę swojego Lepszego Goldstara 795FT :P

VIZZARD 30.05.2005 14:57

Cytat:

Napisany przez MetalSlug
Samsung kilka fajnych rzeczy...

Zgoda!

Na przykład monitory Samsunga sa naprawdę :spoko:

MetalSlug 30.05.2005 14:53

Samsung kilka fajnych rzeczy... ale napędów optycznych nie robi tylko udaje (udaje że robi rzecz jasna).

:bicz:

legion 30.05.2005 14:50

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Szkoda, że OEMów dla Samsunga nie robi Plextor :taktak:

Może wtedy nie było by tak źle ...

no moze i nie ale wiesz jak plex podzieli sie swoja technologia z Samsem:) to media m..... juz nie bedzie dla idiotow :'(

VIZZARD 30.05.2005 11:53

Szkoda, że OEMów dla Samsunga nie robi Plextor :taktak:

Może wtedy nie było by tak źle ...

ed hunter 30.05.2005 11:12

Cytat:

Napisany przez legion
@karel48 no co ty po co tak drastycznie przeciesz z szajsunga mozna zrobic wiele rzeczy
np.przerobic go na niszczarke do plyt jezeli chcesz sie pozbyc swoich ulubionych filmow lub koncertow :D

mam też świetny pomysł:

przerobić tak firmware, aby tacka otwierała się przed zatrzymaniem płyty, napęd stawiamy bokiem, ładujemy hałkę ;)

i tym sposobem mamy wyrzutnię płytek ||

ustawiamy się z czymś do strzelania (może być proca) i jest świetna zabawa :serdusz: :tak!: :banan2: 8 )

legion 30.05.2005 10:39

@karel48 no co ty po co tak drastycznie przeciesz z szajsunga mozna zrobic wiele rzeczy
np.przerobic go na niszczarke do plyt jezeli chcesz sie pozbyc swoich ulubionych filmow lub koncertow :D

karel48 29.05.2005 23:55

Hehehe ... :D
No to niezłe gówno z tego ... gównianego Szajsunga :klnie:
Ale z drugiej strony ludzie też czasem miewają omamy i zwidy ... :wow:
A może ten palnik przemęczony ... :paker:
Daj mu oddech ... :spie:
Może mu się widoczność poprawi ... :nie!:
Tylko nie :poddaje:
W ostateczności zawsze jest wyjście ... :rozwal:
|| ;)

Ps. Zadowolony wlaściciel ... Litka ;)

TucoRamirez 29.05.2005 18:47

Cytat:

Napisany przez demek
a na czym nagrywana?

Na asusie 1608p, w przypadku płyty TDK DVD-RW sprawdzałem ją jeszcze w nagrywarce NEC 3520 i tam działała.

demek 29.05.2005 17:25

a na czym nagrywana?

TucoRamirez 29.05.2005 17:01

Coś w tym jest :blee: Poszedłem do kolegi z płytą Supratec DVD-R x4 i nie chciała ruszyć. Ma model 552B ??? i ostatnie firmware. Poszedłem do drugiego z płytą TDK DVD-RW x2. Płyta się uruchomiła ale zamiast 12 plików video pokazał się 1 plik audio (.cda) :wow: którego nigdy tam nie było (wogóle nie nagrywałem na niej plików audio). U mnie te płyty chodzą normalnie.

demek 29.05.2005 12:39

bylo sluchac sprzedawcy?:)

VIZZARD 29.05.2005 11:27

Cytat:

Napisany przez LUPO
Zawsze kupowałem LITE-On'y ( miałem 3 nagrywarki CD i jedną DVD ) i nie miałem problemów. Ostatnio brałem całego kompa i był tam ten nieszczęsny Samsung co nobi teraz nazywa się Writemaster .
Zawsze dziwnie się zachowywał - nie czytał płyt po włożeniu, długo myślał itd. Wczoraj chciałem nagrać płyte CD-r i lipa. Nie widzi czystej płyty - próbowałem różne Verbatim, Benq i TDK . Raz coś niby zobaczyła ale nie da się nagrywać. Ostrzegam przed tym g..... bo czytałem tu na forum że kilka osób maiło identyczne problemy . Natomiast zawsze byłem miło rozczarowany LITE-On'em , łatwo zmienia się BIOS , nic się nigdy nie sypało. Oczywiście nie wypalam 2-3 płyty dziennie ale jak normalny uzytkownik komputera po kilka na miesiąc . Wiem że mam być test tej nagrywarki i mam nadzieje że uwzględni tego typu problemy z nią - może jakaś ankieta wśród użytkowników?
To tak jak moja drukarka HP3820 i słynna zebtaka ( którą tez właśnie wymieniłem) . Jeden taki sam problem.

Cóż można powiedzieć ... :idea:

Wszystkie twoje obawy to prawda :\

Naprawdę, moje szczere kondolencje

:glaszcze:

LUPO 29.05.2005 11:22

Cholerny Samsung TSH-552 ....

Zawsze kupowałem LITE-On'y ( miałem 3 nagrywarki CD i jedną DVD ) i nie miałem problemów. Ostatnio brałem całego kompa i był tam ten nieszczęsny Samsung co nobi teraz nazywa się Writemaster .
Zawsze dziwnie się zachowywał - nie czytał płyt po włożeniu, długo myślał itd. Wczoraj chciałem nagrać płyte CD-r i lipa. Nie widzi czystej płyty - próbowałem różne Verbatim, Benq i TDK . Raz coś niby zobaczyła ale nie da się nagrywać. Ostrzegam przed tym g..... bo czytałem tu na forum że kilka osób maiło identyczne problemy . Natomiast zawsze byłem miło rozczarowany LITE-On'em , łatwo zmienia się BIOS , nic się nigdy nie sypało. Oczywiście nie wypalam 2-3 płyty dziennie ale jak normalny uzytkownik komputera po kilka na miesiąc . Wiem że mam być test tej nagrywarki i mam nadzieje że uwzględni tego typu problemy z nią - może jakaś ankieta wśród użytkowników?
To tak jak moja drukarka HP3820 i słynna zebtaka ( którą tez właśnie wymieniłem) . Jeden taki sam problem.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:55.