![]() |
Cytat:
|
Cytat:
To ty nawet kolegów nie masz ... :nieee: :glaszcze: :czar: |
@VIZZARD: LOL :)!
@zene_k: jak mam porobic sam wykresy? przeciez juz napisalem, ze nie mam zadnego napedu zwracajacego bledy C1, C2, Jitter etc - mam w tej chwili tylko tego LG. Stad moja prosba. |
Cytat:
|
Cytat:
To już by było coś :ja_chce: @slawekj! Kopsnij się po wałek Pasteli Bo to-ja-jowi się spieszy :wsciekly: Aha! Może weź ze dwa, bo może trzeba będzie jeszcze zrobić vs. x4 vs. x2 vs. x1 :czytaj: I przy okazji też vs. x32 vs. x40 No i dobrze by to było zrobić na różnych palnikach :ognicho: Na różnych prędkościach I najlepiej te same prędkości na różnych palnikach zestawić tak jakoś ładnie w tabeli No wiesz - żeby przejrzyście było Aha2! No i sprawdzić też tak gdzieś na trzech czytnikach Żeby uwierzytelnić wyniki :taktak: Aha3! A już w ogóle było by super Żeby powtarzalność wyników była wiarygodna To trzeci wałek kupić w innym sklepie I porównać z wynikami z poprzednich wałków Co by sprawdzić powtarzalność różnych partii ... :czytaj: Aha4! :sciana: :podbite: |
slawekj: no i? co mi daje sam wykres z 24x, w dodatku nawet nie Verb? Potwierdzenie, ze da sie wypalic z ta szybkoscia? 24x vs. 16x to by bylo juz cos. A najlepiej 32x vs. 24x vs. 16x vs. 8x.
:) |
Cytat:
:) |
Ilość załączników: 1
Nagrywaj x16 wszystko będzie dobrze, nagrywałem tak na Teac 540E CD-R/W (chciaż mogłem x40) i nagrywam tak na DVD LG 4163B
|
Panowie, nie offtopować!! Po raz kolejny zwracam uwagę, a resztę będziemy wycinać posty :>
Optymalne prędkości zapisu to głównie x12- x16 dla większości obecnych płyt CD-R. Były już testy u nas na forum i tak właśnie wyszło. Na pewno nie ma co wychodzić powyżej x24. |
a co jest nie tak konkretnie?
|
Cytat:
:P |
w takim razie:
z tym LG jest cos nie tak przy nagrywaniu CD-R @32x, czy cos zle zrozumialem? (2nd try) |
Cytat:
Źle zrozumiałeś || |
> To LG a nie NEC
a z tym NEC'iem jest cos nie tak przy nagrywaniu CD-R @32x, czy cos zle zrozumialem? |
Cytat:
|
> płyty cd twoja nagrywarka testuje bez problemu
w Nero CD-DVD Speed po wlozeniu nagranej plyty CD-R opcje Disk Quality Test mam nieaktywna - wiec chyba nie bardzo testuje. Chyba, ze miales na mysli co innego/inny progs. |
Zawsze możesz wypalić po płytce z prędkością kolejno 32x, 24x, 16x i zobaczyć przy której prędkości było najmniej błędów :czytaj: (płyty cd twoja nagrywarka testuje bez problemu ;) )
|
taaa, to moze to od razu 40x? jak szalec to szalec :)
a na serio, to zalezy mi na wskazaniu 1 najlepszej predkosci dla tych _konkretnych_ plytek i nagrywarki (najlepiej popartej jakimis faktami np. wykresikami). Ma ktos moze jeszcze te plytki i ta nagrywarke + naped czytajacy zwracane bledy i moglby porobic jakies testy? Byloby super... a moze jakis link do takowych (jak ktos juz je porobil)? |
No i oczywiście x32
Chyba, że nagrywarka jakaś lipna :\ :D |
Cytat:
|
aha: do wyboru w Nero mam takie predkosci:
40x, 32x, 24x, 16, 8x i 4x? na ktora stawiacie ;)? |
LG 4163B i CD-R 48x Verb Pastel/TY - z jaka predkoscia je wypalac?
Topic jest taki na pograniczu DVD i CD - w kazdym razie zamieszczam go tutaj.
Sprawa jest nastepujaca: zanim kupilem nagryware DVD j.w. mialem wypalarke CD-RW Teac W-58E (czy jakos tak) - 8x8x32x. Ostatnio wypalalem dla siebie na plytkach j.w. i jak kupilem DVD-RW, to zostalo mi ich jeszcze troche (ok. 20). Teaca sie pozbylem i teraz chcialbym zuzyc te CD-R'y wypalajac je na LG, ale nie mam zielonego pojecia, z jaka predkoscia je wypalac, zeby jakosc byla jak najwyzsza - sam sprawdzic tego tez nie mam jak. Jak jeszcze mialem Teaca, to problemu nie bylo - palilem je z najwyzsza dostepna predkoscia na tej nagrywarce czyli 8x. (Aha: na plytkach mam zamiar wypalac dane, nie zadne Audio etc - zwykle dane komputerowe). Jaka predkosc wybrac? (Nie zalezy mi zupelnie na szybkosci, tylko na jakosci - na Teacu wypalanie tych plytek trwalo @8x ponad 10 minut, wiec sie przyzwyczailem do takich czasow oczekiwania na plytke i nie przeszkadza mi to). Dzieki za odpowiedzi! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:00. |