![]() |
"Megapromocja Neostrady" od jutra!!
Witam od jutra tzn. 1 czerwca 2005 rusza wielka promocja (przez tp nazywana "Megapromocja") Neostrady. Promacja ..........???? Sami przeczytajcie
Cytat:
Wiecej info na http://www.tp.pl/otp/serwis_prasowy/...w.php?mid=1555 |
ech... :blee: :bicz:
|
Ja liczylem na zniesienie limitow, a tu rzeczywiscie zonk...
|
Lipa :/
Ja ma Neo 128 za 69 (tyle chyba kosztuje) A czemu nie zrobia Neo 128 (tzn jej cena) + 10zl = Neo512?? Mysle ze ja odrazu bym bral 512 :P |
Hahahaha, taka akcja a taka sciema ... ROTFL !!! Tak sie zastanawialem co zrobic z moim 640 od wrzesnia, ale jakos nikt ciekawej oferty dla mnie nie ma (poza neo 2Mb ale cena jest akceptowalna jedynie za 24 msc a ja na tak dlugo sie nie chce zenic).
|
to sie nazywa marketing wg TP
|
haha ciekawe kto na to pojdzie ?!?! DWA LATA !! Oni po prostu sa po****** !!
PS. Mogliby chociaz dac nam 256 kbps zamiast 128 kbps i te 15GB chociaz ... ale gdzie tam ... co beda dawac takie gratisy klientom ... ehhh :sciana: Ja proponuje dac banana TEPSIE !! :banan3: |
Cytat:
ja bym bral neo 512 gdyby cena netto byla cena brutto [dopladam 10zl do tego co place teraz za 128kb/s] no ale zwylkego usera tefe i fete maja gdzies........... :podbite: |
no nie... nieee!!
mialem nadzieje, ze moja 640'stka stanieje, albo, ze zlikwiduja limity dla 2mbit :| kij... @rosol ja na to pojde jesli w sierpniu bede musial podpisac umowe na 640 z limitami - wtedy wezme 2mbit z limitami [bo cena ta sama, szybciej, a limity i tak by byly wszedzie..] pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Szczerze mowiac na poczatku zastanawialem sie nad BlueConnectem Ery ale zdaje sie cos im sie pomylilo. Oferuje glownie polaczenie po GPRS bo hotspoty sa glownie w mc donalds albo na lotniskach. Natomiast UMTS jeszcze nie dziala poza stolica. Do tego chory limit 2 GB miesiecznie. |
@Bartek z tego co wiem to nie ma limitu na BlueConnect :nie: :D
Mam przed sobą gazetkę, która przyszła z rachunkiem i nic tam nie ma o limitach :D |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym do czasu postawienia wiekszej ilosci hotspotow lub UMTSa nie warto. PS Rozbawil mniej rowniez tekst z reklamy na temat dostepu do sieci poza granicami. Oczywiscie jest ale platny w roamingu :D czyli extra heheheh |
ach jaka promocja!!! chyba do mojej 640 dobiorę 512 to będę miał 1152 no nie? :>
|
Przez GPRS się nieopłaca za tą cenę :nie:
HotSpotów jest też mało, więc kolejny minus. Chyba, że ktoś dużo podrużuje z laptopem to wtedy jest skazany na Erę :taktak: A ten limit 2GB to śmiech :haha: |
Poprawi sie jak inne firmy zaczna isc w ta sama strone co era z blueconnect. Ja widze dosc duza nadzieje w netti ktora dostala licencje na umts, ale wykorzystaja to chyba niepredko.
|
mam inny zgrzyt.
przedłużałem ~ rok temu umowę z września 2003. w regulaminie (paragraf 5) pisało, że mogę zawiesić sobie neo na okres d 1-6 miesięcy, płacąc określoną stawkę przez ten czas. od maja tego nie ma. no i tutaj zaczynają się moje kłótnie. w końcu nie podpisywałem renegocjacji warunków umowy, więc obowiązują mnie stare zasady. tyle, że tym głąbom z telepunktu i blueline tego wytłumaczyć się nie da. pozostaje mi chyba wysmarować to pisemko w 2 kopiach, rzucić im w pysk z żądaniem potwierdzenia jego złożenia i czekać :| |
Cytat:
To powinno wystarczyc. |
"Każdy, kto zamówi usługę przez pierwsze 60 dni korzystania z neostrady zapłaci tylko 24,50 zł (29,89 zł z VAT) abonamentu za każde 30 dni"
:rotfl: z tego co pamietam w promocji wiosennej bylo 3 miechy abonamentu za zlotowke kazdy... wiec oni sie tu cos cofaja normalnie :| |
mnie znacznie bardziej ciekawi inny punkt tej promocji - ten o braku oplat za migracje 'w dol'
moja 640 jest fajna, ale ciut droga jak na moje oko i zuzycie [10-15gb miesiecznie] chetnie bym wiec to zmienil na 512 - sporo taniej a limit mnie i tak nie obejmie - jednak nie mialem dzis szczescia dodzwonic sie na PartyLine i zapytac, wiec moze wy wiecie: ten element promocji dot. nowych klientow, tak jak wszystki inne, czy moze jednak tepsa poszla po rozum do lba? bo zabawy z rezygnacja i zakladaniem jeszcze raz nie chce - wyobrazam to sobie w praktyce |
Cytat:
|
tak sie zastanawiam czy nie skorzystac z "megapromocji". Dokladnie 11.06.2005 konczy mi sie umowa. 12miechow minelo:( za to ze tata wczesniej sie nie interesowal to nastepny rachunek za neo 128 bedzie wynosil 119zł!!(dobrze ze tylko za miesiac) i najprawdopodobniej wezme "mega512" na 2miechy a pozniej albo migracja do 128 albo zerwanie "megapromocyjnej umowy' i podpisanie nowej na 12miesiecy. Mysle ze na wakacje 512 moze sie przydac:) hihi
|
mam prośbę.
macie może regulamin z tamtego roku z okresu od września do grudnia 2004. chodziłoby mi o paragraf (oraz jego treść - np.: scan) o możliwości zawieszenia usługi. |
ta mega promocja to jeden wielki bajer bo zeby ja miec musisz na 2 lata podpisac umowe jezeli chodzi o wysze predkosci
bo tpsa boji sie ze straci klietow na rzecz np. tanszych operatorow ktorzy moga wykorzystac juz instalacje tpsy ktora zostal uwolniona :D |
Cytat:
|
Witam !
A ja mimo tylu krytycznych opinii, poważnie od godziny (odkąd się dowiedziałem, na czym ta promocja polega), zastanawiam się nad skorzystaniem z niej. Teraz używam modemu, i właśnie myślałem, aby zamówić sobie pakiet 20 godzinny. Ale podejrzewam, że wezmę może na te dwa miesiące tę Neo512, później najprawdopodobniej zrezygnuję i przerzucę się na pakiet (mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu?). Mam tylko nadzieję, że fakt, że korzystam z prefiksu Tele2, nie będzie przeszkadzał w Neostradzie (jeśli bym wziął pakiet - to nie powinno być problemu - tak mi powiedziano). No i mam nadzieję, że na moim kompie - "dziadku", będzie działać (mój Wuja do niedawna miał taki sam procek jak ja, tylko inna płytę i neo128 działała) ? Oczywiście, że prawdą jest, że ta promocja to próba przyciągnięcia klientów, którzy np. zapomną zrezygnować czy po prostu im się spodoba. Bo niestety, neostrada - szczególnie 128, jest jak na polskie warunki - droga Ciekaw jestem, czy ktoś wie, ile się aktualnie czeka na przestawienie linii a także na dostawę tego modemu, jak się zamówi do domu ? Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
Cytat:
Raczej TPSA jeszcze sie nie boi konkurencji bo w tej chwili jeszcze nikt nie moze realnie im zagrozic. Oczywiscie mam na mysli caly kraj a nie lokalne firemki typu Aster czy Chello. |
Cytat:
Wystarczy zwrocic uwage na Dialog ktory odpoczatku byl blokowany na dolnym slasku przez tpsa nawet sam to odczulem. Dialog puscil :D wlasna line przez moje podworko ale nie mogl podlaczyc wielu budynkow z mojej ulicy poniewaz tpsa miala na nie wylacznosc i nie zgodzila sie na ich podlaczenie wiec jezeli to uwolnienie nic nieda to po co wogole jest prawo w naszym panstwie jasne zawsze mozna je legalnie lamac jak to w Polsce nagminnie sie robi :) |
Ostatnio byłem w jednym z europejskich krajów i tam łącze ADSL 2 Mbit kosztowało 11 ***8364; :O
To jest normalna cena |
Zobaczcie na to http://www.tp.pl/otp/serwis_prasowy/...erwiec2005.pdf na stronie 15 sami się ośmieszają bo u nas 512 to koszt 30 USD z limitem 15 GB a FT za to samo chce 33 USD ale bez limitu, ale oni nas dymają :| istny kolonializm. Przez te limity dalej zostane na 640 i abo odziwo || socjalnym. CHWDTP
|
Cytat:
strach ma wielkie oczy a najwieksi moga stracic najwiecej dlatego tez neo stanialo ostanio z ~150zl na ~100zl [za 512kb] a minuta kosztuje juz ponizej 30groszy :cool: |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Od pięciu lat nie korzystam z ich usług i jakoś nie czuję żeby mi czegoś brakowało.Jeśli by chcieli żeby tacy jak ja wrócili do nich to muszą się postarać dużo bardziej niż do tej pory,tym na pewno mnie nie skuszą.Co sądzicie o łączu satelitarnym i jak tam wygląda sprawa router'a bo to jedyna żecz która mnie denerwuje w mojej obecnej sieci? :sciana:
|
Cytat:
W przypadku TPSY na rynku ogolnopolskim nie ma konkurenta. Co z tego, ze np na Slasku dziala Netia jak nie ma jej w dawnym Bielskim i w setkach innych miast w Polsce. |
Wielka Trójka się już dawno dogadała i ceny ma podobne tylko pokombinowane inaczej i hasła reklamowe sugerują konkurencję a tak naprawdę wołają kup se komóre.
to co odstawia ostatnio tepsa pod hasłem promocji (mega, hiper...nie wiem nie oglądam) to kurewski szczyt chamstwa i bezczelności monopolisty. abonament za 50 zł zamiast 43 i godzina normalnie kosztująca 7.20 za darmo za 7 ****a. abonament http://swo.pwn.pl/haslo.php?id=49 powinien z definicji być opłatą z góry za połączenia/minuty a nie za sam fakt posadania numeru. |
tak sobie dyskutujemy nad cenami neo...
ale ciekawi mnie jedna rzecz, czy za granicą posiadacze adsl'a są zmuszani do opłacania abonamentu za telefon, którego nie chcą? bo płacić 145 zł/m-c przez 2 lata za łącze 512 z limitem 15gb to moim zdaniem przegięcie pały... :blee: |
woitas ja juz nic na temat TPSy nie pisze, bo po co?
co dadza nasze wieczne narzekania? bedzie jak bylo..., albo i gorzej.., zostaje nam czekac i modlic sie zeby jakas konkurecja sie pojawila, bo inaczej bedziemy udupieni na zawsze z naszym monopolista, ktory robi z nami co chce :( pozdro ;) |
:klnie: Szkoda gadać... przecież nasze narzekania nic tu nie poradzą a telekomuna i tak ma nas gdzieś :klnie:
|
dlatego napisałem im, że rezygnuję od września ze wszystkich uch usług...
pewnie to oleją, ale gdyby tak każdy z nas... coś by z tego było. dopóki nie zaczniemy się upominać o swoje, będzie jak jest :| |
Cytat:
A przepraszam w Katowicach mam alternatywe w postaci Neti. Co ciekawe glowna siedzibe maja po drugiej stronie ulicy - w linii prostej jakies 500 m. Od reki moge miec ich telefon (mialem nawet swego czasu ISDN). Niestety w temacie stalego lacza w chwili obecnej nie ma mozliwosci podlaczenia :> Dziala jeszcze niby Chello ale jakos dziwnie nie chca podlaczyc mojego budynku bo sie im to nie oplaca - chetny jestem tylko ja. |
Dziękuje Bogu że w Legnicy dialog jest ...
Net chociarz jakiś normalny oferują, chociaż telefon i tak mam w tepsie, (net dzielony). Płacę 50zł rachunku w tym 40-kilka złotych abonamentu. ehh |
Cytat:
Muszę płacić za telefon, którego praktycznie nie używam, po to by móc korzystać z miejscowej wersji neozdrady. O ile jaki taki wybór ISP jest ( http://www.broadband.gov.ie/bbinfo/ServiceListWF.aspx ) to do korzystania z niego potrzebna jest linia tel. od miejscowego monopolisty. Abonament tel. 25***8364;/mies. ADSL 1024/128 kbit/s 40***8364;/mies. Limit 8GB/mies. (czterokrotnie przekroczony, ciekawe jaki rachunek dostanę :O ) |
ee to widac ze w irlandii tez kosza kase za telekomunikacje ... chociaz przy Waszych zarobkach to pewnie pryszcz
|
Cytat:
|
Cytat:
To nawet u nas pod tym względem jest lepiej, do podobnego łącza telepsa daje 25GB limitu;) |
Cytat:
|
Odkopię temat... 8 )
Z tego co widzę to TPSA dodała jeden punkt do oferty tej promocji Cytat:
Różnica między ofertą 128 a 512 to tylko 13,- Od 25 sierpnia, w mojej miejscowości, ma pojawić się Neo (wkońcu) i tak się zastanawiam nad opcją 512 za te 84,18 zł (aktualnie mam SDI za 124,- :ysz: ) http://www.tp.pl/dom/co_nowego/neostrada512_taniej/ |
tylko musisz sie ozenic na 24 mies zeby miec taka cene.
|
Cytat:
|
ja sie "ozenilem" na dwa lata, bo i tak na dialog to nie mam co liczyc, na osiedlu na ktorym mieszkam we Wrocku - Grabiszynek
|
Cytat:
[pewnie jest to napisane białą czcionką na białym tle :ysz: ] |
Cytat:
Miesięczna opłata abonamentowa neostrady tp opcja 512 po okresie promocyjnym: 1.69 zł (84,18 zł z VAT) - jeśli skorzystasz z promocji "Zostań z neostradą tp na 24 miesiące" i podpiszesz aneks na 24 miesiące. 2.97,54 zł (119 zł z VAT) - przy umowie na czas określony 12 m-cy 3.138,52 zł (168,99 zł z VAT) - przy umowie na czas nieokreślony |
Cytat:
na rok za 512 jest 119 pln/m-c na dwa roki za 512 jest 84,18 pln/m-c |
Przede wszystkim cennik TPSA NEO gdzie jest to wszystko opisane dokladnie.
|
Kurde.. 35 złotych różnicy miesięcznie przy Neo 512 umowie na 24 i 12 miesięcy.. Ciekawe czy w trakcie trwania umowy na rok można ją przedłużyć na 2 lata???
|
Cytat:
Tak jest jak się korzysta z tej letniej promocji i podpisuje umowę na dwa lata (normalnie na dwa lata neo 512 kosztuje coś z 96, .. zł) ro29 P.S. Co się dzieje - jak pisałem wypowiedź w IE, to się znów IE zawiesił (przy próbie publikacji), jak chciałem to wkleić w FF to tak samo ????? Może to te ostatnie zmiany na Forum (bo nie jestem tutaj ostatnio częstym gościem) ?? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:37. |