![]() |
Cytat:
ftp://user:password@host:port/dir Dzięki za pomoc :piwo: I sposób rzeczywiście działa, choć trwa.. wieki. Zliczał to mniej więcej 35 minut i mam wrażenie, że po prostu całość ściągnął na dysk (patrząc na obciążenie łącza) i wczytał do pamięci. Generalnie ważne, że metoda skuteczna, choć jednak zbyt długa. Ale sposób @ Gallusa również zadziałał, a że dał podobny wynik, to można uznać, że obydwa są skuteczne. Dzięki :) |
user@ip/host
a potem sie o haslo zapyta |
Cytat:
Alt+F1 [2]FTP Shift+F4 [4]NewURL :fiu: |
Cytat:
|
Cytat:
A czym się różnią te dwa programy.. Pewnie niczym, ale ja tak rzadko używam managera plików, że nie ma po prostu sensu szukać czegoś alternatywnego, tudzież darmowego. TC też mam niezarejestrowanego, bo ten wybór cyferki przy uruchomieniu kompletnie mi nie przeszkadza. Gdybym potrzebował program tego typu, raczej zainteresowałbym się Opusem. |
|
Cytat:
je próbowałem pod flash fxp i mi się nie udało, próbowałem też komendą SIZE nazwa_katalogu ale ona przeznaczona jest do plików i nie na każdym serwerze działa ... |
Cytat:
Cytat:
pod far'em F3 na FTP dziala ... :taktak: |
Cytat:
NIe da rady pod F3... obawiam sie ze nie mozna sprawdzic ile zajmuje folder:sciana: |
A ja po raz kolejny zapytam, (bo taki ciekawski jestem):
-po co komu, platny, a najczesciej -krackowany - Total Commander ??? skoro jest, darmowy a na dodatek potrafiacy dokladnie TO SAMO! Work Soft Navigator Pytanie z rodzaju tych retorycznych, ale pytam, taki dziwny jakis jestem ostatnio :) |
czy ktoos z uzytkownikow TC moze mi powiedziec czym sie rozni od FAR'a?
a co do 'wielkosci' katalogu andrzejj9@ sprawdz pod F3 ... |
Nie wiem czy to dobrze nazwa***322;em, ale chodzi mi o to, ***380;e pliki wrzucone na ftp widoczne s***261; przez http...
Wystarczy do tego prosty plik napisany w php... tak na szybko znaleziony na google, ale dzia***322;a :) Kod PHP:
|
Cytat:
Bo tak patrzę na te różne dodatki i rozszerzenia do TC i rzeczywiście takiej funkcji nie widzę.. Innych programów też nie znalazłem. |
:hmm: a mi si***281; co***347; wydaje, ze si***281; nie da sprawdzi***263; rozmiaru katalogu na ftp, chocia***380; mo***380;e si***281; myl***281;...
tzn. mo***380;na posiadaj***261;c ftp po***322;***261;czony z serwerem php. |
|
***346;rednio pytanie pasuje do tematu, ale lepszego nie znalaz***322;em.
Czy jest to TC jaka***347; wtyczka, ewentualnie ju***380; od razu wbudowana w program mo***380;liwo***347;***263; sprawdzenia objeto***347;ci katalogu na ftp-ie? Ewentualnie jak inaczej mo***380;na to zrobi***263; bez kopiowania na dysk? |
I nowy Hiren's bot cd teraz 7,8
|
Cytat:
|
Ten Worksoft Navigator nie jest uaktualniany od 2 lat - szkoda.
Ja ze swojej strony polecam taką wersję TC : http://totalcmd.pl/download/app/new/...tima_Prime_1.1 |
Jest juz 6,54.
|
Cytat:
|
[QUOTE=mgit]Pojawiła się nowa wersja TotalCommandera, rodzynki bez zmian :)
nie dokońca..... wykonaj jakąś operację tc a zobaczysz komunikat : Using cracks is unfair ! (ale program działa) || |
Cytat:
|
... zmian prawie żadnych, tylko kolejne rodzynki lądują na fioletowej liście ;)
|
Fajnym programem podobnym do TC jest DirectoryOpus8.
|
a ja jeszcze nie podmieniłem 6.52 :P
|
Nowy Total Commander 6.53
Pojawiła się nowa wersja TotalCommandera, rodzynki bez zmian :)
Opis: Jest to najlepszy menedżer plików dla Windows. Oferuje on obsługę w parunastu językach (również polski), wyszukiwanie, kompresję plików, synchronizacje katalogów, szybki podgląd plików, edycję, wsparcie dla FTP, HTTP, proxy, obsługę archiwów: ZIP, ARJ, LZH, RAR, UC2, TAR, GZ, CAB, ACE. Link: TotalCommander 6.53 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:49. |