Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   E-Mule - czemu tak wolno? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/e-mule-czemu-tak-wolno-52933/)

Slavvo 03.06.2005 13:05

E-Mule - czemu tak wolno?

Witam!
Mój e-mule wciąż wysyła i wysyła, a z odbiorem jest bardzo kiepsko! Prawie wcale nie chce pobierać!Wcześniej ściągałem i było o wiele lepiej. Czy to zależy głównie od ustawień programu czy od czegoś innego? Np. od mojego statusu jaki sobie wyrobię w programie albo od szybkości neta lub od ilości plików jakie udostępniam? Pomórzcie to ruszyć!
Dzięki!

MacGyver 03.06.2005 13:14

...albo źle ustawiony eMule (np. obniżony transfer)
...albo LowID
...albo przyblokowane pakiety które lecą od/do eMule

Yarozelsky 03.06.2005 13:33

mozesz miec pozamykane porty przez co mozesz miec lowid [osiol z czarna przepaska w trayu]
edit:
napisz jakiego emula uzywasz,jaka szybkosc lacza itd

kraluk 03.06.2005 13:34

Stare przysłowie internetowe mówi:
"Mułek uczy cierpliwości"
W ed2k działa system kolejek i tak jakby punktów. Z początku słabo idzie, ale z czasem sie rozpędza.

Jeśli po jakimś czasie nic się nie zmieni to patrz wskazówki @Mac'a;)

icemac 03.06.2005 13:36

a gdzie zobaczyc te "punkty" ???

:>

bo jakos mi dopsze zasysa

raven66 03.06.2005 13:40

z tego co mi wiadomo to w oryginalnym kliencie się nie da...
ponoć są różne mody, które umożliwiają zobaczenie swoich kredytów, ale nigdy nie używałem, bo większość modów to spyware albo jakieś różne inne dziwne rzeczy [trojany i inne bzdety]

kraluk 03.06.2005 13:40

Cytat:

Napisany przez icemac
a gdzie zobaczyc te "punkty" ???

:>

bo jakos mi dopsze zasysa

Źle mnie zrozumiałeś:P

Chodzi mi o to, że w ed2k działa taki system, że ten kto więcej wysyła ten ma pierwszeństwo w kolejkach - a chodzi o to, że jeśli komuś wysyłasz to masz pierwszeńszestwo u niego w kolejkach. Z początku mułek zawsze cienko chodzi, a później się rozpędza:P

icemac 03.06.2005 13:51

spasiba i "zielone poleci" jak bede mogl Ci dac

chociuaz i tak mi nie pomoglo :>

Slavvo 03.06.2005 14:30

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
mozesz miec pozamykane porty przez co mozesz miec lowid [osiol z czarna przepaska w trayu]
edit:
napisz jakiego emula uzywasz,jaka szybkosc lacza itd

używam e-mule plus 1.1v
A gdzie szukać tego osła z czarną przepaską?
I gdzie sprawdzić swoje id i jak go można zmienić??
A szybkość łącza mam 512 kb

icemac 03.06.2005 14:35

ad1. osiol z opaska na oczach jest w trayu - jak masz niskie ID
ad2. ID sprawdzasz w zqakladce serwery>moje info> polaczenia z siecia, ID nie mozna zmienic recznie (majac zewnetrzne IP masz przewaznie HIghID, a po maskaradzie masz LowID
ad3. a to lacze to neo ??

Unit 03.06.2005 14:38

Cytat:

Napisany przez Slavvo
używam e-mule plus 1.1v
A gdzie szukać tego osła z czarną przepaską?
I gdzie sprawdzić swoje id i jak go można zmienić??
A szybkość łącza mam 512 kb

ID jest to coś w rodzaju statusu, jaki automatycznie przyznaje Ci eMule. Możesz mieć High ID oraz Low ID.
High ID masz wtedy, jeśli posiadasz publiczny adres IP, widoczny dla wszystkich. Z takim statusem ściąganie powinno odbywać się bez większych problemów.
Low ID masz wtedy, gdy jesteś np. w sieci lokalnej i nie widać bezpośrednio Twojego IP tylko IP główny całej sieci. Możesz zmienić przez upublicznienie swojego IP ale tu już musisz pogadać z adminem.

EDIT:

icemac, byłeś szybszy ;)

Yarozelsky 03.06.2005 14:38

jesli masz neo to poszukaj se klienta z ''webcache'' niekiedy daje niezlego kopa

Slavvo 03.06.2005 14:45

Cytat:

Napisany przez icemac
ad1. osiol z opaska na oczach jest w trayu - jak masz niskie ID
ad2. ID sprawdzasz w zqakladce serwery>moje info> polaczenia z siecia, ID nie mozna zmienic recznie (majac zewnetrzne IP masz przewaznie HIghID, a po maskaradzie masz LowID
ad3. a to lacze to neo ??

tak łącze neo
sory ale nie rozumię pojęcia tray?gdzie to jest?

qfir 03.06.2005 14:49

- im dluzej emule jest wlaczone tym lepsze miejce w kolejce. Jak wylaczysz emule to potem musisz stac i czekac od nowa w kolejce.
- zainstaluj sobie jakiegos moda ktory ma opcje webcache (np. emule webcache)

ps. co do lowID to w zasadzie nie ba bezposredniego wplywu na predkosc sciagania, tylko na liczbe zrodel.
ps2. TRAY - miejsxce w ktorym sa umieszczone ikonki kolo zegara (zazwyczaj prawy dolny rog ekranu)

kraluk 03.06.2005 14:51

Cytat:

Napisany przez Slavvo
tak łącze neo
sory ale nie rozumię pojęcia tray?gdzie to jest?

Ech...
Tray jest koło zegara...
http://img75.echo.cx/img75/6275/tray2an.png

/edit
Jeśli chodzi o moda to polecam: MorphXT:spoko:

Slavvo 03.06.2005 14:53

no to opaska jest czarna. ale to nie ma wpływu na szybkość ściągania?

Air 03.06.2005 14:54

Cytat:

Napisany przez Slavvo
no to opaska jest czarna. ale to nie ma wpływu na szybkość ściągania?

Masz Lowid i ma to wpływ

MorphXt jest najlepszy ;)

icemac 03.06.2005 14:56

no jak tak twierdziesz :>

jak masz lowID to mozesz ty7lko sciagac od tych co maja lowID... moge sie mylic
ale majac HighID to ciagniesz od wszystkich i masz wieksze szanse na dobre miejsce w kolejce :taktak:

P.S.
i skonfiguruj mula na mniejszy upload a wiekszy download jak tego nie zrobiles

kraluk 03.06.2005 14:57

Cytat:

Napisany przez Air
Masz Lowid i ma to wpływ

Qfir napisał już, że nie ma to wpływu na osiągi w zasysaniu, ale tylko na mniejszą ilość źródeł. Ale jakby nie patrzyć mało źródeł = słabsze zasysanie:)

.::piotrek::. 03.06.2005 15:03

Hmm, a dalo by rade, zeby ta moja wersje emula zamienic na web chachei zeby ustawienia i zaczete pliki pozostaly bez zmian? ;)

Slavvo 03.06.2005 15:05

Da się zmienić na wysokie id czy raczej nie jak mam noe??

Jak znaleźć klienta z "webcache" ?

qfir 03.06.2005 15:13

Cytat:

Napisany przez .::piotrek::.
Hmm, a dalo by rade, zeby ta moja wersje emula zamienic na web chachei zeby ustawienia i zaczete pliki pozostaly bez zmian? ;)

da sie. Trzeba sciagnac wersje z webcache i zamienic plik emule.exe

Da sie zeminic ID jak masz neo. Musisz sobie odblokowac porty (4662 i 4672) w firewallu.

loki7777 03.06.2005 15:15

Ja tam wole e-donkeya:)Jest szybszy na moim laczu 160 i portach odblokowanych (bo normalnie nie mialbym:) to sciaga bardzo dobrze, a nie jak e-mule 2-5 mb na dzień, i to po 2 miesiacach.Mam HighID jakby ktos pytal:)

Slavvo 03.06.2005 15:18

Cytat:

Napisany przez qfir
da sie. Trzeba sciagnac wersje z webcache i zamienic plik emule.exe

Da sie zeminic ID jak masz neo. Musisz sobie odblokowac porty (4662 i 4672) w firewallu.

Please napisz dokładniej jak i gdzie odblokować te porty? dzięki

spider_84a 03.06.2005 15:25

Żeby eMule dobrze ci ściągał należy :
  • Ściągnij eMule ( najlepiej poszukaj w google.com.pl:) )
  • Ściągnij nową listę serwerów
  • Skonifiguruj eMuke według posiadanego łącza
  • Udostępnij jak najwięcej plików (W ten sposób nabijesz sobie kredyty)
  • Zacznij ściągać :)

Lisa serwerów :

http://ed2k.2x4u.de/index.html
http://ed2k.has.it
http://ed2k.webhop.net
http://ed2k.iscool.net
http://www.edonkey2000.com/server.met
http://ocbmaurice.dyns.net/pl/slist....r.met?download
http://www.icpnet.pl/~tulipan/data/server.met
http://www.gnutella.pl/quill/server.met
http://www.srv1000.com/x1/server.met
http://www.esel-paradies.de/server/server.met

Jeśli będziesz potrzebował parametrów do konfiguracji eMule pod posiadane łącze to napisz :)

qfir 03.06.2005 15:27

jakiego masz firewalla? standartowego w WinXP, czy jakiegos innego?

jezeli masz stanadrtowego w WinXP to sobie zaznacz w emule->ustwienia->zaawansowane ustawenia->otwieraj i zamykaj porty w wewnetrznym firewallu winXP podczas uruchamiania/zamykania eMule

ps.
tu masz wszystko napisane odnosnie emule, wystarczy przeczytac:
http://62.121.65.62/eMule/FAQ.php

tu masz strone z najnowszymi wersjami modow (polecam MorphXT, albo Phoenix):
http://www.kademlia-mods.de/

Slavvo 03.06.2005 15:42

Cytat:

Napisany przez qfir
jakiego masz firewalla? standartowego w WinXP, czy jakiegos innego?

jezeli masz stanadrtowego w WinXP to sobie zaznacz w emule->ustwienia->zaawansowane ustawenia->otwieraj i zamykaj porty w wewnetrznym firewallu winXP podczas uruchamiania/zamykania eMule

No mam w winXP ale nie mogę dojść do tego :smutny: w zaawansowanych ustawieniach nie mam otwieraj i zamykaj porty.napewno to jest tam??

qfir 03.06.2005 15:46

Cytat:

Napisany przez Slavvo
No mam w winXP ale nie mogę dojść do tego :smutny: w zaawansowanych ustawieniach nie mam otwieraj i zamykaj porty.napewno to jest tam??

Nie masz bo w emule plus nie ma tej opcji. W poscie nr. 26 masz adres stronki z nowymi werjsami emule.

spider_84a 03.06.2005 15:48

Może nie masz nabitych kredytow i ściągasz pliki , które mają mało źródeł i dlatego może ci tak wolno idze ;)

yahol 03.06.2005 15:56

Dosc duzo zacnych a dziwnych rzeczy dowiedzialem sie od was, na temat mula :D
Musze to sobie przemyslec.

A moze by popytac na innych wlasciwych forach :) nie pokazujac palcem sygnaturki.
Przeca po cos istnieja :D

Ps: dziwne, ze ci znani od mula/osla akurat nie brali udzialu w topicu,- czemu?

spider_84a 03.06.2005 16:08

Proszę przeczytaj sobie ten artykuł ;)

eMule-artykuł

.::piotrek::. 03.06.2005 16:42

"Nie odnaleziono 'wpisu serverlistadress' w pliku 'adresses.dat' wklej wlasciwy adres listy serwerow do tego pliku jesli chcesz automatycznie aktualizowac liste serwerow"
Skad mam wziasc ten adres, gdzie, jak go wkleic i co mi to da ze sie automatycznie bedzie aktualizowala lista serwerow?? ;)

qfir 03.06.2005 16:48

- adres mozesz wziasc z tad: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...7&postcount=25
- otworz plik adresses.dat w notatniku i wklej tam adrees
- da ci tylko to, ze za kazdym razem jak wlaczysz emule to bedzie ci pobieralo nowa liste serwerow
Wedlug mnie ta opcja jest wogyle niepotrzebna bo liste serwerow mozna sobie pobierac podczas laczenia sie do serwera, bez podawania zadnych adresow

.::piotrek::. 03.06.2005 16:56

@qfir A da sie wogule ten komunikat wylaczyc, a jesli tak to jak?? ;p
.::edit::.
Juz sobie poradzilem :D

kraluk 03.06.2005 17:14

Tutaj macie parę ciekawych artykułów nt. eMule:
http://www.xplink.pl/index.php?showtopic=6
http://www.p2p.info.pl/index.php?mod...wpage&pageid=2

Piterniel 03.06.2005 19:38

Cytat:

dziwne, ze ci znani od mula/osla akurat nie brali udzialu w topicu,- czemu?
Może poprostu się nie chce ;)

Tak czytająć to kolesiowi zrobiliście niezły burdel ;p.

Zrobisz tak
Poczytasz sobie o zaporze systemu Windows XP i wyłączysz ją http://banita.pl/konf/smbfirewallwinxp.html
Następnie udostępnisz wszystkie pliki jakie posiadasz [mp3, avi, bin, oraz różne do udostępniania. Tylko bez plików zainstalowanych programów!]
Uaktualnisz liste serwerów - linki koledzy podali wyżej :)
Odpowiednio ustawiasz eMule [Parametrów szukaj na osiol.com]
Ściągaj minimalnie 8 plików średnio po 400MB aby były i źródła ok 400 aby każdy plik miał

Tylko czekać ;) więcej nie ma rady na dopalenie mułka. A wszystkie dopalacza to gówno prawda pic na wode przereklamowane ;)

Pozdrowionka :P

Yarozelsky 03.06.2005 21:20

Cytat:

Napisany przez Piterniel

Tylko czekać ;) więcej nie ma rady na dopalenie mułka. A wszystkie dopalacza to gówno prawda pic na wode przereklamowane ;)

Pozdrowionka :P

chodzi ci o mody[np pawcio] czy sa poprostu jakies inne dopalacze???

Weron 03.06.2005 22:53

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Następnie udostępnisz wszystkie pliki jakie posiadasz [mp3, avi, bin, oraz różne do udostępniania.

A to niby dlaczego?

Piterniel 03.06.2005 23:14

Cytat:

chodzi ci o mody[np pawcio] czy sa poprostu jakies inne dopalacze
Chodzi mi o inne ;) "super programy" ;p

Cytat:

A to niby dlaczego?
Bo te pliki najczęsciej pobierają ludzie z ed2k ;)

Yarozelsky 03.06.2005 23:14

Cytat:

Napisany przez Weron
A to niby dlaczego?

no wlasnie dla czego?? ja tam nigdy nieudostepnialem wlasnych smieci tylko pliki ktore sciaglem za pomoca mula

Piterniel 03.06.2005 23:16

Cytat:

no wlasnie dla czego?? ja tam nigdy nieudostepnialem wlasnych smieci tylko pliki ktore sciaglem za pomoca mula

Ja np. rozpoczęłem przygode z mułkiem w zasobach miałem film "Statek miłości" :)

qfir 03.06.2005 23:17

Cytat:

chodzi ci o mody[np pawcio] czy sa poprostu jakies inne dopalacze???

Ja znam tylko jedne dopalacz, ktory nie jest modem: "Emule Speed 2.0". Ale podobno to jest tylko interfejs programu ktory doslownie nic nie robi.

Piterniel 03.06.2005 23:18

Cytat:

Napisany przez qfir
Ja znam tylko jedne dopalacz, ktory nie jest modem: "Emule Speed 2.0". Ale podobno to jest tylko interfejs programu ktory doslownie nic nie robi.

Dokładnie on robi tyle ile nic. Znaczy on tylko wygląda i ma GUI :P

Yarozelsky 03.06.2005 23:23

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Ja np. rozpoczęłem przygode z mułkiem w zasobach miałem film "Statek miłości" :)

ja niemialem nic.obawialem sie czy moje wlasne pliki udostepnione beda mialy wspolny hash - a jesli nie to bede widziany jako jedyne zrodlo tego pliku wiec udostepnialem tylko te ktore zassysalem i teraz juz udostepniam 15gb dyskografii roznych kapel
moze zle zrozumialem caly ten tekst o unikalnym hashu kazdego pliku ktory czytalem na stronie emula jesli tak to niech mnie ktos oswieci.

qfir 03.06.2005 23:39

Cytat:

ja niemialem nic.obawialem sie czy moje wlasne pliki udostepnione beda mialy wspolny hash - a jesli nie to bede widziany jako jedyne zrodlo tego pliku wiec udostepnialem tylko te ktore zassysalem i teraz juz udostepniam 15gb dyskografii roznych kapel
moze zle zrozumialem caly ten tekst o unikalnym hashu kazdego pliku ktory czytalem na stronie emula jesli tak to niech mnie ktos oswieci.

z tego co tu napisales wnioskuje, ze dobrze zrozumiales o tym unikalnym hashu

Weron 04.06.2005 00:02

Dokladnie Yarozelsky ma racje. Udostepnia sie tylko pliki, ktore sa rozpowszechniane za pomoca emula i jego pochodnych. Udostepnianie innych nic nie daje.

Cytat:

Napisany przez Air

I tu bym sie niez zgodzil. Co prawda widze mordke wiec wiem o co chodzi i nie bede sie sprzeczal. :)
Tylko napisze, ze u mnie to on niestabilnie sciaga. Za bardzo skacze. Poza ciekawym interfejsem wedlug mnie nic on nie wnosi. Pawcio jest kilka razy lepszy.

qfir 04.06.2005 00:08

Cytat:

Napisany przez Weron
Dokladnie Yarozelsky ma racje. Udostepnia sie tylko pliki, ktore sa rozpowszechniane za pomoca emula i jego pochodnych. Udostepnianie innych nic nie daje.

I tu bym sie niez zgodzil. Co prawda widze mordke wiec wiem o co chodzi i nie bede sie sprzeczal. :)
Tylko napisze, ze u mnie to on niestabilnie sciaga. Za bardzo skacze. Poza ciekawym interfejsem wedlug mnie nic on nie wnosi. Pawcio jest kilka razy lepszy.

a co takiego niby ma pawcio, ze jest kilka razy lepszy od morphXt??

Banana Coctail 04.06.2005 00:12

A ja wam polece Ackronic 2.1c. Jest lepszy niż te wasze morphy i pawcie.

Weron 04.06.2005 00:20

Cytat:

Napisany przez qfir
a co takiego niby ma pawcio, ze jest kilka razy lepszy od morphXt??

Czy jest lepszy? Dla mnie tak. Ma stabilne transfery. I oto mi glownie chodzi jak sie polaczy to ladnie ciagnie. Morph zas polaczy sie i ciagnie np 10kilo. Po chwili spada do 2, za chwile ciagnie 7, znowu 2, skacze do 6 i tak w kolko. To mnie dobijalo.
Pawcio zas polaczy sie na 8 to ciagnie 8 i jest gitara :)
Zreszta z uplodem tez dziwne rzeczy wyczynial. Jedynie co mi sie podobalo to ta muzyczka, ktora sie pojawia jak sie wlaczy morpha, kolory (czerwon i pogrubiona czcionka) sciaganych plikow, oraz procent dostepnych plikow u innych.
A z funkcjonalnoscia to nie ma nic wspolnego co najwyzej zabiera ci jeszcze pamiec. Wiec sie go pozbylem.

Weron 04.06.2005 00:21

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
A ja wam polece Ackronic 2.1c. Jest lepszy niż te wasze morphy i pawcie.

A to co za wynalazek?

Banana Coctail 04.06.2005 00:25

Jest to włoski mod... nie ma webcache ale tak ściąga, że szkoda gadać. Rozpędza się nawet bez kredytów na łączu 16/6 KB/s po jakiś 13 H.

Air 04.06.2005 01:08

Cytat:

Napisany przez Weron

I tu bym się nie zgodził. MorphXt jest jak dla mnie najlepszym klientem. Porównuję dużo i zazwyczaj średnia prędkość mam w granicach 25 KB/s. Jak dla mnie ok. Bardzo dużo daje Webcache.

Weron 04.06.2005 01:19

Webcache bardzo duzo daje? A jakiego uzywasz? I jakie masz statystyki?

Air 04.06.2005 01:26

Cytat:

Napisany przez Weron
Webcache bardzo duzo daje? A jakiego uzywasz? I jakie masz statystyki?

Używam w3cache.icm.edu.pl.

Jak sprawdzić statystyki webcache?

Ogólnie to z osobami porównującymi jesteśmy dogadani do jednego webcache.

Weron 04.06.2005 01:34

Mam to samo.
Wchodzisz w statystyki. Transfers- Downloads - Cumulative - Downloaded data - Clients i webcache. Tam bedziesz mial tyle ile sciaganles.
Podaj zawartosc procentowa. U mnie jest to w tej chwili 1.7%.
Wiec moge stwierdzic, ze prawie nic nie daje. Niestety.

Air 04.06.2005 01:41

Cytat:

Napisany przez Weron
Mam to samo.
Wchodzisz w statystyki. Transfers- Downloads - Cumulative - Downloaded data - Clients i webcache. Tam bedziesz mial tyle ile sciaganles.
Podaj zawartosc procentowa. U mnie jest to w tej chwili 1.7%.
Wiec moge stwierdzic, ze prawie nic nie daje. Niestety.

Dogrzebałem się, w chwili obecnej wynosi 10, 5 %.

Weron 04.06.2005 01:43

10% to nawet niezle bym powiedzial. Bo te niecale 2% jakie mam to krotko mowiac lipa. Nawet tego nie odczuje jak je wylacze.

Yarozelsky 04.06.2005 09:51

a ja uzywam takiego kombajnu || :
eMule v0.44d Lsd19a Kappa10 (Gold) v19.1060 Pawcio 5.15F
wiem ze to mod zabroniony ze wzgledu na leecherskie mozliwosci, ale ja nieuzywam go w leecherski sposob,obsluguje mi ladnie webchace z tpsa,na moim laczu uzyskuje maxymalne predkosci okolo 17kb[neo128,uwazam ze to najlepszy mod dla posiadaczy neostrady],nigdy niedostalem bana na jakim kolwiek serwerze.

pozdrawiam :piwo:

spider_84a 04.06.2005 10:03

Każda wersja eMule jest taka sama tylko trzeba ją odpowienia skonfigurować , pobrać liste nowych serwerów i nabić sobie kredytów bo kolejki nikt nie oszuka :) skały szczały nie da się przyspieszyć :). I nie ma mułków szybszych i wolniejszych w nowszych są tylko poprawiane błędy starych.

Pozdrawiam SPiDER

Smartek 04.06.2005 10:50

ja sie juz calkowicie przerzucilem na torrent'y, a z mula ciagne tylko mniejsze pliczki [mp3 itd.]
pozdro ;)

spider_84a 04.06.2005 11:59

W torrencie jedynie co jest dobre to Transfer , ciężej jest znaleść plik ,który chcesz ściągnąć bo nie posiada wewnętrznej wyszukiwarki torrent a eMule ma , Ja ostatnio ściągałem filmy z torrenta a dokładniej z eXema - dobry jest , lecz jest jeszcze mało plików udostępnionych . Ale jak eMule się rozkręci to też ma cool transfer ;)

Pozdrówki SPiDER

Weron 04.06.2005 12:03

Zgadza sie emule jest lepszy od torrenta. I to o wiele. Nie musze wchodzic na jakies dziwnie podejrzane strony, rejestrowac sie i szukac czegos tam. Po czym nic nie znajduje wchodza wiec na nastepna strone znowu musze sie rejestrowac itp. W emule wystraczy uzyc search i to wszystko zalatwia.

woitas 04.06.2005 18:49

używam emule 0.46a przede wszystkim do ssania filmów, seriali i mp3.
wszytko zależy od odpowiedniego konfigu.
mam max upload 20 kilo, daje 15 i emule ssie jak szalony.
trzeba tylko wiedzieć, jak ściągać i co.
no i ustawić sobie odpowiedni nick :P (zdradzę wam coś: o wiele łatwiej dopchać się do chińczyków, mając w ksywce [CHN] )...

spider_84a 04.06.2005 19:05

Ksywke ... hehe nie wiedziałęm , że to zależy od ksywki || Kolejki nie da się oczukać - jedynie można zrobić to podpiąd się do serwera , który posiada największą liczbę użytkowników np. Rozorback 2 ;)

Pozdro SPiDER

Luis 04.06.2005 19:10

Ja w ksywce mam [Pl] i tez równo sciągam od chińczyków. Jeden gość nawet po 200-250 mb potrafi przesłać z Chin (w jednej sesji non stop transfer) z czym sie jeszcze nie spotkałem...

Weron 04.06.2005 19:27

Pare razy mialem tez taki przypadek, ze od jednego goscia szlo mi nawet 400MB.
Moze dal mi slota? Nie wiem ale fakt czasami niezle idzie. Najlepeij jak sie trafi kiedy chinczycy release daja. Idzie wtedy na maksa.

spider_84a 04.06.2005 19:34

Ten , który udostępnia i przesyła np. niech to będzie Chińczyk nie patrzy jaki kto nik tylko udostępnia i nich ten plik leci po sieci :)

Yarozelsky 04.06.2005 19:35

Cytat:

Napisany przez Weron
Pare razy mialem tez taki przypadek, ze od jednego goscia szlo mi nawet 400MB.
Moze dal mi slota? Nie wiem ale fakt czasami niezle idzie. Najlepeij jak sie trafi kiedy chinczycy release daja. Idzie wtedy na maksa.

chinczycy,anglicy,szwedzi spoko transfery daja ,najwieksze gnoje to w/g mnie to niemcy i hiszpanie dodatkowo lecherow u nich w cholere i walą fake'ami bez opamietania

woitas 05.06.2005 10:43

fakt, chińczycy chętnie się dzielą tym co mają:

http://img244.echo.cx/img244/4294/emule7se.th.png

Slavvo 21.06.2005 10:44

Wielkie Dzęki Wszystkim! Pomogło!

mikas 29.06.2005 17:38

Mam problem z emule, ostatnio gdzieś mi się łączy z małą ilością osób i przez to bardzo wolno ściąga. Nawet po jakimś czasie używania, przestaje działać mi Outlook, gg a czasami www. Rozmawiałem z adminem czy nie zmniejszył mi ilości połączeń (jestem w sieci LAN), bo kiedyś tak zrobił, ale mówi, że nic takiego nie przestawiał . Czy jest jakiś program do sprawdzenia ilości połączeń przychodzących i wychodzący . Bo wydaje mi się, że ustawił jakiś mały limit.

spider_84a 29.06.2005 19:07

A może połączyłeś sięz serwerm z małą ilością użytoowników? A weź skonfiguruj emule pod przepustowość swojego łącza w tym topicu są konfiguracje łączy pod dane łącze ;)

Yarozelsky 29.06.2005 19:14

Cytat:

Napisany przez mikas
Mam problem z emule, ostatnio gdzieś mi się łączy z małą ilością osób i przez to bardzo wolno ściąga. Nawet po jakimś czasie używania, przestaje działać mi Outlook, gg a czasami www. Rozmawiałem z adminem czy nie zmniejszył mi ilości połączeń (jestem w sieci LAN), bo kiedyś tak zrobił, ale mówi, że nic takiego nie przestawiał . Czy jest jakiś program do sprawdzenia ilości połączeń przychodzących i wychodzący . Bo wydaje mi się, że ustawił jakiś mały limit.

moze czesto ci zrywa poloaczenie? przez to mozna dostac bana w emulu -na poczatku nieidzie polaczyc sie z serwerem potem juz idzie tylko jest bardzo malo uzytkownikow i dopiero po jakims czasie wraca prawidlowa liczba uzytkownikow na danym serwerze.Sprawdz tez antywirem moze jakis shit ci w systemie siedzi.

qfir 29.06.2005 20:57

Cytat:

Napisany przez mikas

a moze masz winXP bez zmienionej ilosci polaczen?

mikas 29.06.2005 22:29

Cytat:

Napisany przez qfir
a moze masz winXP bez zmienionej ilosci polaczen?

Nie mam zmienionej ilości , poprostu admin jest troche upierdliwy. Dzisiaj z nim troche pogadałem :klotnia: i odrazu jest lepiej , ale do niczego się nie przyznał , oczywiście ;) on nic nie zmieniał :)

s_tuden_t 30.06.2005 22:19

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez Slavvo
Mój e-mule wciąż wysyła i wysyła, a z odbiorem jest bardzo kiepsko! Prawie wcale nie chce pobierać!

przy neostradzie 512 kb/s na osiolku wyciagam sredni tranfer [zalacznik1] a czasami jak mu cos odwali to idzie [zalacznik2] ale ten drugi przypadek zdarza sie bardzo zadko i przez krotka chwile- niestety :'(

yahol 30.06.2005 22:44

Ten drugi przypadek, to masz na ogol, wtedy jak twoj komp jest bardzo zajety jakims zadaniem, pokazuje wtedy szalone transfery, a tak naprawde to albo nic nie ciagnie, albo ciagnie w normie. Normalne zjawisko w emule.
Pozniej ludzie sie ekscytuja,
-" mialem 1024 na laczu 256! ale ciagnal! Mowie ci!"
A tu Gucio, falszywy alarm :D

qfir 30.06.2005 23:12

Cytat:

Napisany przez s_tuden_t
przy neostradzie 512 kb/s na osiolku wyciagam sredni tranfer [zalacznik1] a czasami jak mu cos odwali to idzie [zalacznik2] ale ten drugi przypadek zdarza sie bardzo zadko i przez krotka chwile- niestety :'(

na neo 512 nie mogles miec wieksze transferu niz 64kB/s, wiec wniosek z tego taki, ze emule rysuje ci zly wykres :D

s_tuden_t 01.07.2005 07:06

nie dacie mi sie nawet nacieszyc zludzeniami... :(

no nic, dobrze wiedziec co ten osiol wyprawia w rzeczywistosci.

pozdrawiam!

mikas 02.07.2005 13:06

Zresetował mi się sam komputer , po uruchomieniu brakuje mi paru pozycji ściąganych w emule . Ale widzę, że pliki pozostał w katalogu (Tymczasowe pliki) Słyszałem o jakimś programie do odzyskiwania takich plików, tylko nie wiem jak się nazywa.

Weron 02.07.2005 13:08

Cytat:

Napisany przez mikas
Zresetował mi się sam komputer , po uruchomieniu brakuje mi paru pozycji ściąganych w emule . Ale widzę, że pliki pozostał w katalogu (Tymczasowe pliki) Słyszałem o jakimś programie do odzyskiwania takich plików, tylko nie wiem jak się nazywa.

DonkeyDoctor

Yarozelsky 02.07.2005 13:58

Tu sciagniesz donkey doctora,a tu masz opisane jak odzyskac te pliki :)

Weron 02.08.2005 08:23

Nie bede zakladal nowe tematu wiec tutaj sie dopisze.
Czy pojawila sie juz jakas strona dotyczaca emule na miare shareconnector lub sharereactor?

joujoujou 02.08.2005 08:26

Cytat:

Napisany przez Weron
[...]
Czy pojawila sie juz jakas strona dotyczaca emule na miare shareconnector lub sharereactor?

Trafiłem na coś takiego, nie wiem, na miarę czy nie?
http://earthreactor.com/ :zawstydz:

Weron 02.08.2005 08:38

Nawet jesli nie na miare. To i tak nie znalem tej strony. Wiec zapoznam sie z oferta. Dzieki. :) A przyznam, ze na pierwszy rzut oka wyglada ciekawie ;)

Artur S. 04.01.2006 20:15

Mule chodzi juz kilka dni i nie zabardzo mi sciąga(odemnie sciągają non stop).W ustawieniach jest info o nieuczciwych klientach.Co to jest zmiana hasha;zLa nazwa:uzycie lecherskiego klienta.Czy od tego może mi tak wolno chodzić?[QUOTE][B]

pops 04.01.2006 20:29

a jakiego masz klienta ? bo jeśli jednego z listy leecherskich to wszystkie nowe normalne klienty banują tego typu programy.

sacd 04.01.2006 20:37

Cytat:

Napisany przez Weron
Nie bede zakladal nowe tematu wiec tutaj sie dopisze.

http://www.goldesel.6x.to/

Artur S. 04.01.2006 21:07

Cytat:

Napisany przez mp666
a jakiego masz klienta ? bo jeśli jednego z listy leecherskich to wszystkie nowe normalne klienty banują tego typu programy.

nie wiem jakiego mam klienta często występuje u mnie klient(wymiana źródeł): często też tracę archiwum. nie wiem z jakiego powodu,aczkolwiek zostaje ono odzyskane(po długim czasie)?

pops 04.01.2006 21:21

jak się nazywa program którego używasz. klient to właśnie ten program.

Zelea 04.01.2006 22:19

ja nie bardzo wiem co zrobic z moim osiolkiem...

sciagam z sieci p2p juz od 1,5 roku... poza tymi wakacjami kiedy bylem w USA...

na poczatku uzywalem edonkey'a...

przyznam szczerze ze pierwsza werja jaka mialem z jaka zaczalem sie oswajac byla najlepsza... 0.52 piekna byla...

srednia sciagania mialem 200 mb/h przy neo 640 kbps...

z kazdym miesiacem i kazdym nowym klientem bo po pewnym czasie nie mozna juz bylo uzywac tego klienta gdyz byl za stary i nie mialem czegos tam juz nie pamietam...

w kazdym badz razie im dluzej mam osiolka tym gorzej mi sciaga mam ustawione wysylanie na 17 kb przekierowane porty high id i tak dalej wiem jak go ustawic i udostepniam duzo i wogole...

niestety zawsze chodzi tylko noca od 22 do 7 rano... poniewaz neo z ktorego korzystam jest dzielone...

ale kiedys bylo pieknie a dzis np sciagnelo mi 600 mb przez te 9 godzin no porazka :(

i tak jest coraz czesciej... sciagam zwykle kolo 20-30 plikow...

uzywam teraz od poczatku listopada eMule 0.46c to pierwszy osiolek ze stajni eMule wczesniej tylko eDonkey... ale ma duzo plusow...

nie uzywalem nigdy zadnych modow...

poradzcie cos bo mnie sie pomysly koncza i nie wiem juz wogole co zrobic... :(

Artur S. 04.01.2006 23:25

Cytat:

Napisany przez mp666
jak się nazywa program którego używasz. klient to właśnie ten program.

Nie wiem kto to jest klijent(wyswietlaja mi się takie dwie informacje)

"" Klient [Wymiana źródeł] wygląda na agresywnego, więc został zbanowany i usunięty z kolejki wysyłania (użytkownik leecherskiego MODa/ogłoszeniodawca)"" ----- ""Klient http://emule-element.tk wygląda na agresywnego, więc został zbanowany i usunięty z kolejki wysyłania (złodziej hashu)""nie jest napisane kim jest ten klient!

taki tekst też się często pokazuje i nie wiem o co chodzi !
""WARNING BiG BanG 7 (80.239.200.106:3000) - CP949 (Korean locale) filenames converted to Unicode UTF-8. Please use an Unicode ready client. (eMule 0.44d for example)""

andy 05.01.2006 05:57

Cytat:

Napisany przez Artur S.
"" Klient [Wymiana źródeł] wygląda na agresywnego, więc został zbanowany i usunięty z kolejki wysyłania (użytkownik leecherskiego MODa/ogłoszeniodawca)"" ----- ""Klient http://emule-element.tk wygląda na agresywnego, więc został zbanowany i usunięty z kolejki wysyłania (złodziej hashu)""nie jest napisane kim jest ten klient!

Wygląda na to że uzywasz lecherskiego MODa eMule. Żeby się upewnić zrób screena tego programu. I zamieść na forum.

Cytat:

Napisany przez Artur S.
taki tekst też się często pokazuje i nie wiem o co chodzi !
""WARNING BiG BanG 7 (80.239.200.106:3000) - CP949 (Korean locale) filenames converted to Unicode UTF-8. Please use an Unicode ready client. (eMule 0.44d for example)""

Twój klient ma problemy z kodowaniem znaków. Zmień np. na eMule wersja przynajmniej 0.44d.

Yarozelsky 05.01.2006 08:58

Cytat:

Napisany przez @ndy
Twój klient ma problemy z kodowaniem znaków. Zmień np. na eMule wersja przynajmniej 0.44d.

Witam. Nie wiem jak u innych ale u mnie od pewnego czasu serwery takie jak :razorback i edonkey wysyłał komunikat o potrzebie zaktualizowania emula0.44d do wersji 0.46C.

czero 05.01.2006 12:50

Cytat:

Witam. Nie wiem jak u innych ale u mnie od pewnego czasu serwery takie jak :razorback i edonkey wysyłał komunikat o potrzebie zaktualizowania emula0.44d do wersji 0.46C.

To samo jest u mnie, ale zmiany juz dokonalem :)

Niestety nie ma tylko moda pawcio kompatybilnego z nowa wersja, chyba ze o czyms nie wiem :>, wiec na razie jade na "czystej" wersji :)

siwy_mw 05.01.2006 13:41

Cytat:

Napisany przez czero
To samo jest u mnie, ale zmiany juz dokonalem :)

Niestety nie ma tylko moda pawcio kompatybilnego z nowa wersja, chyba ze o czyms nie wiem :>, wiec na razie jade na "czystej" wersji :)

Tez jechalem na Pawcio, ale z tego co widze to ostatnia wersja jest z 2004 roku, obecnie mam iONIXA nawet nie jest zle ale wolalem Pawcio ;)

Yarozelsky 05.01.2006 13:50

Ja z powodzeniem przesiadłem sie na eMule v0.46c [MorphXT v7.2] który polecił mi @piterniel :)

Qbi@k 05.01.2006 14:01

Jak dla mnie emule to juz przezytek... nadodatek wolny. Emule srednia predkosc 2kB...
Torrent 25kB - czyli cale moje lacze (chociaz wiadomo ze trafiaja sie wolne torrenty) :) Ogolnie rzecz biorac rzadzi DC++ ;) Kumpel ma na niej srednie predkosci 1MB co na emule niejest raczej mozliwe :) Jak narazie starcza mi torrent ;)

Troche off topu zrobilem :)

yahol 05.01.2006 14:09

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Jak dla mnie emule to juz przezytek... nadodatek wolny. Emule srednia predkosc 2kB...
Torrent 25kB - czyli cale moje lacze (chociaz wiadomo ze trafiaja sie wolne torrenty) :) Ogolnie rzecz biorac rzadzi DC++ ;) Kumpel ma na niej srednie predkosci 1MB co na emule niejest raczej mozliwe :) Jak narazie starcza mi torrent ;)

Troche off topu zrobilem :)

Samozadowolenie mile widziane :)
Sprobuj znalesc na Torrentach cos starszego - to raz, dwa - zobacz ilosc dostepnych plikow na Torrentach i na Mule.
Trzy - torrenty, w swietle prawa, obecnego, sa nielegalne, Mul jest legalny.
I cztery- sa platne i limitowane dla userow serwy torrenta, jak to sie ma do swobodnej wymiany plikow?

Smartek 05.01.2006 14:14

Cytat:

Napisany przez yahol
Samozadowolenie mile widziane :)
Sprobuj znalesc na Torrentach cos starszego - to raz, dwa - zobacz ilosc dostepnych plikow na Torrentach i na Mule.
Trzy - torrenty, w swietle prawa, obecnego, sa nielegalne, Mul jest legalny.
I cztery- sa platne i limitowane dla userow serwy torrenta, jak to sie ma do swobodnej wymiany plikow?

1 - to niestety racja
2 - to ma zwiazek z pierwszym punktem, wiec nie powinno go byc..
3 - i co z tego? i tak kazdy wie do czego sie mula i torrenta uzywa, wiec nie oszukujcie samych siebie :P
4 - platne sa bo musza by utrzymac serwer trackera (wiadomo, ze nikt nie jest w stanie placic przykladowo 800zl za serwer miesiecznie..)..

podsumowujac - torrent narazie rzadzi i rzadzci bedzie poki nie wymysla czegos, co jest tak latwe w obsludze i osiaga maksymalne transfery lacza..
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:52.