Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   E-Mule - czemu tak wolno? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/e-mule-czemu-tak-wolno-52933/)

Zelea 10.01.2006 00:05

Cytat:

Napisany przez Artur S.
nie chodzi o porównanie tak sądzę że to zupełnie co innego.
zastanawiam się tylko czy jeżeli mam łącze bezprzewodowe to który bardziej się nadaje (głównie ściagam muzykę )-filmy też choć w mniejszym stopniu.Pozdro. ???

u kazdego jest inaczej u Ciebie tak u mnie tak...

jak masz eMule tak jak ja i do tego Torrenta co tez mam to nie ma problemu zeby ze soba wspolgramy...

oczywiscie nie moge Ci powiedziec ze napewno...

bo np taki klient ed2k jak eDonkey2000 ma w sobie plugin przynajmniej mial jeszcze przed wakacjami jak wtyczka Torrenta i nie wiem jak by sie zachowywal wlasnie z zainstalowana ta wtyczka a osobnym klientem Torrenta...

ja mam teraz osobno eMule 0.46c i BitCome'a 0.60 i spokojnie bez problemow i zadnych konflikotw sobie dzialaja..

oczywiscie nie naraz !!

sciagalem tylko kilka razy muzyke na torrencie i w porownaniu do osiolka ktorego mam juz 1,5 roku to taki albumik sciagnalem w kilka nascie minut a mam neo i jest fajnie zwykle bynajmniej u mnie na taki albumik z doswiadczenia wiem ze jest roznie mozesz sciagnac tak samo szybko a czasem az kilka dni sie moze ciegnac...

to wszystko nie jest takie proste i fajne jak sie wydaje...

masa czynnikow wplywajacych na dzialanie tego czy tamtego...

moze nie wyjasnilem co i jak ale cos tam moze jednak... chociazby w malej czesci...

:piwo:

Artur S. 09.01.2006 22:48

Cytat:

Napisany przez Smartek
artur - torrent to ZUPELNIE co innego i w zaden sposob nie jest powiazane z emulem
pozdro ;)

nie chodzi o porównanie tak sądzę że to zupełnie co innego.
zastanawiam się tylko czy jeżeli mam łącze bezprzewodowe to który bardziej się nadaje (głównie ściagam muzykę )-filmy też choć w mniejszym stopniu.Pozdro. ???

Smartek 09.01.2006 22:21

artur - torrent to ZUPELNIE co innego i w zaden sposob nie jest powiazane z emulem
pozdro ;)

Artur S. 09.01.2006 21:55

1. chcę zainstalować nowego emula,(a sciągam kilka plików)czy stracę te dane?
2.chiałbym też zainstalować Bit torrenta.czy on dobrze współgra z emule i co muszę zrobić aby one chulały ze sobą?

pepperman 09.01.2006 18:25

Cytat:

Napisany przez Artur S.
Powiedzcie mi o co chodzi z tymi rozmowami w emule przychodzi do mnie mnóstwo tych wiadomości rzekomo żadnej treści tylko nazwa urzytkownika(chyba ,że ja jestem taki zielony ,że nie wiem jak to odczytać,nic nie widać a komp chodzi cały czas)Nie wiem co Oni mi chcą przekazać

odfiltruj

qfir 09.01.2006 17:47

Cytat:

Napisany przez Artur S.
Powiedzcie mi o co chodzi z tymi rozmowami w emule przychodzi do mnie mnóstwo tych wiadomości rzekomo żadnej treści tylko nazwa urzytkownika(chyba ,że ja jestem taki zielony ,że nie wiem jak to odczytać,nic nie widać a komp chodzi cały czas)Nie wiem co Oni mi chcą przekazać

to jest poprostu spam wysylany przez niektore modyikacje emule. Najlepiej olej to.

Artur S. 09.01.2006 15:36

Qbi@k 08.01.2006 21:28

Cytat:

Napisany przez qfir
no to poczytaj sobie to: http://p2p.info.pl/Article513.phtml :)

Korzystam z niepolskich hubow :) tam przecietny uzytkownik (np. finlandia) ma nieraz i 1MB Uploadu (!!!)

qfir 08.01.2006 20:07

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Jak narazie uzywam DCC++

no to poczytaj sobie to: http://p2p.info.pl/Article513.phtml :)

Qbi@k 07.01.2006 19:42

Cytat:

Napisany przez qfir
nie rozumiesz ze strona nie dziala (serwer padl!) i dlatego nie moge wejsc.

Staraja sie cos zrobic z tym ograniczeniem na 100tys uzytkownikow. Dlatego akurat dzis serwer niedziala.

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Qbi@k
Nie rób z siebie jakiegoś guru torrentowego i wymiatacza P2P. Nie chodzi mi w mojej wypowiedzi o udostępnienie wielu plików, tylko o coś zupełnie innego. Jeżeli tworzona jest pozycja przez wstawiającego torrent to uploaduje przykładowo film. Torrent jest więc pozycją z filmem, ale całe łącze poświęcasz tylko na tą pozyje. Dla szłabszych łącz synchronicznie ilość jednoczesnie odpalonych torrentów rośnie. Na polskie realnia neostrady jest to 2-3 pozyje maksymalnie, więcej nie ma sensu z powodów czysto technicznych. Co za tym idzie nie udostępniasz innego pliku w tym momencie, tylko dany torrent. Sieć eMule zachowuje się jak każdy P2P tylko, że posiada kolejkowanie wysyłania danych plików (pozycji w torrencie..). Twórcy musieli to jakoś rozwiązac, tworząc kredyty przyznawane userom.
Ździwie Cie Qbi@k, ale potrafie korzystać z torrenta i ładnie chodzą mi obydwie sieci. Nie kieruj się moim avatarkiem, na początku walczyłem tylko z eMule jak jeszcze torrent nie był tak popularny, dlatego bardzo go lubie. Torrent mi się również podoba, ale bez przesady, aby go jakoś wywyższać. Wiadomo, że ma wiele minusów związane z wyszukiwaniem plików. Wiele osób chciało Ci to uświadomić, ale ty nie dajesz się przekonać. Znalezienie ELI było fartem, na pewno nie wszystkie pliki znajdziesz. Jestem tego pewnien i nie mówi mi, że na torrrencie jest wszystko.
Ankiety mnie mało interesują, co ma dadzą jakieś liczby. Jak Ci eMule nie chodzi jak torrent to bardzo mi przykro, ja mam bardzo porównywalne prędkości i nie mam problemów natury technicznej w wyborze z sieci jakiej będe korzystał.
Jak dalej będziesz się kierował większością to daleko nie zajdziesz, nie zawsze ona ma racje (przykład wyborów prezydenckich?).
Zdaje sobie sprawe, że moja wypowiedz nic nie da bo i tak będziesz siedział przy swoim, że torrent jest OK, a eMule Ble.. Trzeba być wszechstronnym, wykorzystać odpowienio sieci. Jak się nie potrafi używać eMule to chodzi powoli (bez urazy..). Wszystko jest kwesią podejścia i zrozumienia architektury.

Spoko nierobie z siebie guru bo niejestem :) hehe ja tylko dziele sie swoimi wlasnymi doswiadczeniami ;] Prawie przez rok uzywalem emule i mam z niego takie a nie inne doswiadczenia. A wiez mi ze robilem wszystko zeby jakos przyspieszyc sciaganie. Proby wiadomo jak sie skonczyl. Wtedy wlasnie poznalem torrent i moje nastawienie do eMule sie zmienilo... Niewiedzialem ze przez p2p da sie tak szybko... Nic tego niezmieni ze eMule kojarzy mi sie z muleniem lacza i niska predkoscia.

Co do wiekszosc osob... Na poczatku byl eMule... puzniej Torrent... Jak myslisz dlaczego wiekszosc mimo wszystko wybrala Torrent a nie pozostala przy eMule? Wiekszasc nowych uzytkownikow ucieka od eMule a przechodzi do innych sieci... Czyms to musi byc spowodowane... Ale spoko napewno wiekszosc sie myli i nikt nieumie skonfigurowac eMule dlatego tak wolno. Jak narazie uzywam DCC++ (znajde tam kazdy plik :) ) i torrent... Niemam problemow z predkosciami i znajdowaniem plikow.

Co do ELI... Jasne na kazdym pliku bede mial farta... jak niema jakiegos pliku to pisalem juz ze jest cos takiego jak REQUEST.

Hehe ta rozmowa i tak do nieczego niedoprowadzi... Ty bedziesz obstawial przy swoim a ja przy swoim. Czas pokaze ktora siec przetrwa :)

:piwo:

qfir 07.01.2006 19:00

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Zalogujesz sie to ci wejdzie. Limit kont (100tys. zostal wykorzystany).

nie rozumiesz ze strona nie dziala (serwer padl!) i dlatego nie moge wejsc.

Piterniel 07.01.2006 17:43

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
lol ale problem... Robisz paczke plikow w jednym torrencie i po sprawie. Nie to pakujesz rarem i masz jeden plik... Pozatym po ch*&^%$ mialbym odpalic 100 torentow na raz? Komu to potrzebne? Odrazu widac ze niepotrafisz kozystac z torrentow :) Trudno pozostaje ci tylko eMule...

Ciekawe czym jestem zaslepiony? moze tym ze na emule mam predkosc 2kB a na torrencie 35kB (cale lacze). No coz niemam 2 tyg na sciaganie plikow z eMule... Wole poswiecic na to kilka dni...

Przykładowa ankieta O sile danej sieci swiadcza jego uzytkownicy (glownie ich ilosc). Takich ankiet jest wiele i w kazdej wygrywa siec torrent (napewno nie eMule :) ). Wiekszosc osob o eMule ma takie samo zdanie jak ja - czyli wolno.

Zreszta moze lepiej nieporownujmy tych sieci :) Uzytkownicy sami zobacza co lepsze jak wyprobuja z kilka sieci.

Qbi@k
Nie rób z siebie jakiegoś guru torrentowego i wymiatacza P2P. Nie chodzi mi w mojej wypowiedzi o udostępnienie wielu plików, tylko o coś zupełnie innego. Jeżeli tworzona jest pozycja przez wstawiającego torrent to uploaduje przykładowo film. Torrent jest więc pozycją z filmem, ale całe łącze poświęcasz tylko na tą pozyje. Dla szłabszych łącz synchronicznie ilość jednoczesnie odpalonych torrentów rośnie. Na polskie realnia neostrady jest to 2-3 pozyje maksymalnie, więcej nie ma sensu z powodów czysto technicznych. Co za tym idzie nie udostępniasz innego pliku w tym momencie, tylko dany torrent. Sieć eMule zachowuje się jak każdy P2P tylko, że posiada kolejkowanie wysyłania danych plików (pozycji w torrencie..). Twórcy musieli to jakoś rozwiązac, tworząc kredyty przyznawane userom.
Ździwie Cie Qbi@k, ale potrafie korzystać z torrenta i ładnie chodzą mi obydwie sieci. Nie kieruj się moim avatarkiem, na początku walczyłem tylko z eMule jak jeszcze torrent nie był tak popularny, dlatego bardzo go lubie. Torrent mi się również podoba, ale bez przesady, aby go jakoś wywyższać. Wiadomo, że ma wiele minusów związane z wyszukiwaniem plików. Wiele osób chciało Ci to uświadomić, ale ty nie dajesz się przekonać. Znalezienie ELI było fartem, na pewno nie wszystkie pliki znajdziesz. Jestem tego pewnien i nie mówi mi, że na torrrencie jest wszystko.
Ankiety mnie mało interesują, co ma dadzą jakieś liczby. Jak Ci eMule nie chodzi jak torrent to bardzo mi przykro, ja mam bardzo porównywalne prędkości i nie mam problemów natury technicznej w wyborze z sieci jakiej będe korzystał.
Jak dalej będziesz się kierował większością to daleko nie zajdziesz, nie zawsze ona ma racje (przykład wyborów prezydenckich?).
Zdaje sobie sprawe, że moja wypowiedz nic nie da bo i tak będziesz siedział przy swoim, że torrent jest OK, a eMule Ble.. Trzeba być wszechstronnym, wykorzystać odpowienio sieci. Jak się nie potrafi używać eMule to chodzi powoli (bez urazy..). Wszystko jest kwesią podejścia i zrozumienia architektury.

Qbi@k 07.01.2006 17:30

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Torrent, a eMule to dwie całkiem inne sieci. Programem eMule udostępniasz wszystkie pliki jakie posiadasz, spróbuj na torrencie odpalić ze 100 torrentów w jednym momnecie. Fajnie będzie, co?:)

lol ale problem... Robisz paczke plikow w jednym torrencie i po sprawie. Nie to pakujesz rarem i masz jeden plik... Pozatym po ch*&^%$ mialbym odpalic 100 torentow na raz? Komu to potrzebne? Odrazu widac ze niepotrafisz kozystac z torrentow :) Trudno pozostaje ci tylko eMule...

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Qbi@k - Nie zachwycaj się tak tym torrentem, bo jeszcze jajko zniesiesz. Myślisz, dlaczego transfery są wysokie i szybciej się "rozpędza". Jak użytkownik komputera udostępnia jeden plik albo dwa w jednym momencie to wykorzystuje całe swoje łącze na daną pozycje. W programie eMule jest inna sytuacja, są kolejki aby nie było sytuacji typu (100 torrentów w jednym momencie..). Trzeba czekać, aż program obsłuzy Ciebie razem z twoim REQ o dany plik. To jest ta różnica, której ty nie widzisz bo jesteś zaślepiony czymś...

Jak nie potrafisz korzystać z eMule to trudno, zostaje Ci torrent

Ciekawe czym jestem zaslepiony? moze tym ze na emule mam predkosc 2kB a na torrencie 35kB (cale lacze). No coz niemam 2 tyg na sciaganie plikow z eMule... Wole poswiecic na to kilka dni...

Przykładowa ankieta O sile danej sieci swiadcza jego uzytkownicy (glownie ich ilosc). Takich ankiet jest wiele i w kazdej wygrywa siec torrent (napewno nie eMule :) ). Wiekszosc osob o eMule ma takie samo zdanie jak ja - czyli wolno.

Zreszta moze lepiej nieporownujmy tych sieci :) Uzytkownicy sami zobacza co lepsze jak wyprobuja z kilka sieci.

Qbi@k 07.01.2006 17:15

Cytat:

Napisany przez qfir
nie wejdzie mi bo strona nie dziala, a zanim zacznei dzialac to juz sciagne z emula

Zalogujesz sie to ci wejdzie. Limit kont (100tys. zostal wykorzystany).

yahol 07.01.2006 17:14

Cytat:

Napisany przez Artur S.
mam łącze bezprzewodowe nie wiem czy przez sieć jak mam to sprawdzić?

Lacza bezprzewodowe, bardzo, ale to bardzo, nie lubia sie z sieciamiP2P!!
Na twoim miejscu, pogodzilbym sie z tym stwierdzeniem.
Jezeli mi nie wierzysz, zapraszam na fora osiolkowe. Torentowe tez, ale to juz nie moja bajka.

Piterniel 07.01.2006 16:36

Torrent, a eMule to dwie całkiem inne sieci. Programem eMule udostępniasz wszystkie pliki jakie posiadasz, spróbuj na torrencie odpalić ze 100 torrentów w jednym momnecie. Fajnie będzie, co?:)
Qbi@k - Nie zachwycaj się tak tym torrentem, bo jeszcze jajko zniesiesz. Myślisz, dlaczego transfery są wysokie i szybciej się "rozpędza". Jak użytkownik komputera udostępnia jeden plik albo dwa w jednym momencie to wykorzystuje całe swoje łącze na daną pozycje. W programie eMule jest inna sytuacja, są kolejki aby nie było sytuacji typu (100 torrentów w jednym momencie..). Trzeba czekać, aż program obsłuzy Ciebie razem z twoim REQ o dany plik. To jest ta różnica, której ty nie widzisz bo jesteś zaślepiony czymś...

Jak nie potrafisz korzystać z eMule to trudno, zostaje Ci torrent

qfir 07.01.2006 16:13

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Prosze bardzo http://www.torrent.net.pl/tort.php?o...dd8a388274a519 Jak jestes zalogowany to ci wejdzie :) jak nie to trudno ;)
Mowilem ze niema takich plikow ktorych bym nieznalazl na torrentach :) A jak niema to jest cos takiego jak prosba o Request ;)

nie wejdzie mi bo strona nie dziala, a zanim zacznei dzialac to juz sciagne z emula

pablocoo 07.01.2006 01:07

Pogadaj ze swoim adminem, czy nie przekierowal by ci portu (on bedzie wiedzial), albo jeszcze lepiej sprobuj sobie z nim zalatwic (o ile sie da) zewnetrzne ip.
Bez tego nigdy nie bedziesz mial HighID przy podlaczeniu do huba, jakie sa transfery przy LowID chyba nie musze pisac?

Artur S. 06.01.2006 23:11

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Laczysz sie z internetem bezposrednio czy przez siec?

mam łącze bezprzewodowe nie wiem czy przez sieć jak mam to sprawdzić?

pablocoo 06.01.2006 22:42

Laczysz sie z internetem bezposrednio czy przez siec?

Artur S. 06.01.2006 21:55

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Nie jestes dostepny na tym porcie.
Albo blokuje firewall, albo jestes w sieci i nie masz przekierowanego portu

nie wiem co to jest port,nie wiem co to jestfirewall,nie wiem co to jest przekierowanie portu,jestem z tych zielonych proszę o pomoc? ???

pablocoo 06.01.2006 21:33

Nie jestes dostepny na tym porcie.
Albo blokuje firewall, albo jestes w sieci i nie masz przekierowanego portu

Artur S. 06.01.2006 21:22

wypluwa mi taki tekst:: WARNING DonkeyServer No2 (62.241.53.16:4242) - Your 8702 port is not reachable. Please review your network config.
o co chodzi?

pepperman 06.01.2006 00:35

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Ciekawe ktore pliki szybko znikaja? :) Na polskim torrencie prosisz zeby ci seed posedowal i niema problemu ;) Narazie emule jest dla mnie na ostatnim miejscu jezeli chodzi o szybkosc a ta jest chyba najwazniejsz :) bo w koncu niebede mial wlaczonego PC przez 2tyg 24h zeby cos sciagnac (przypomnial mi sie sciaganie pewnej nowej swego czasu gierki z emule) ;) A co do plikow unikatow to naprawde wszystko jest na najszybszej chyba aktualnie sieci DC++ :)

sam sobie odpowiedziales, ze problem jest.
ludzie, ktorzy uzywaja mula od x czasu nie maja zadnych problemow z kolejkami. a w ogole porownywanie obu sieci jes bez sensu. to dwie rozne koncepcje.

Smartek 05.01.2006 23:12

w takim razie co powiesz na zamkniete boardy warezowe?
tez uwazasz, ze sa zle, bo niedostepne dla zwyklych ludzi (czesto leecherow)?
pozdro ;)

kraluk 05.01.2006 23:10

Cytat:

Napisany przez Smartek
podsumowujac - torrent narazie rzadzi i rzadzci bedzie poki nie wymysla czegos, co jest tak latwe w obsludze i osiaga maksymalne transfery lacza..
pozdro ;)

A eMule nie??? W każdym razie u mnie (256kbps) jak jest dużo źródeł o idzie całym łączem, nawet jak miałem Neo 640 to mułek wyjkorzystywał CAŁY potencjał tegoż łącza.

A wracając do torrenta, to on zły nie jest, ale posiada swoje wady. Starszych plików nie ma co szukać, a poza tym jest on bardziej "niebezpieczny" od eMula w sensie namierzenia przez pewne nielubiany służby.
A poza tym śmieszy mnie to całe "zamieszanie", gdy się chce dostać do dobrego trackera. Piractwo dla "wybranych"? Ktoś powie, że się mylę, ale tak to widzę. I dlatego wolę eMula - nie ograniczeń i nikt nie liczy tego, jakże ważnego dla torrentowców ratio.

Qbi@k 05.01.2006 22:57

Cytat:

Napisany przez pepperman
tylko w czym. latwo go shaltowac, a pliki czasem szybciej znikaja niz sie zdazy je podciagnac

Ciekawe ktore pliki szybko znikaja? :) Na polskim torrencie prosisz zeby ci seed posedowal i niema problemu ;) Narazie emule jest dla mnie na ostatnim miejscu jezeli chodzi o szybkosc a ta jest chyba najwazniejsz :) bo w koncu niebede mial wlaczonego PC przez 2tyg 24h zeby cos sciagnac (przypomnial mi sie sciaganie pewnej nowej swego czasu gierki z emule) ;) A co do plikow unikatow to naprawde wszystko jest na najszybszej chyba aktualnie sieci DC++ :)

pepperman 05.01.2006 22:46

Cytat:

Napisany przez Smartek
podsumowujac - torrent narazie rzadzi i rzadzci bedzie poki nie wymysla czegos, co jest tak latwe w obsludze i osiaga maksymalne transfery lacza..
pozdro ;)

tylko w czym. latwo go shaltowac, a pliki czasem szybciej znikaja niz sie zdazy je podciagnac

Smartek 05.01.2006 22:28

nie znajdziesz wszystkiego
przykladowo - program o nazwie WILCOM, oryginal BAAAAAAARDZO drogi.., na mulku tylko jest :)
pozdro ;)

Qbi@k 05.01.2006 21:48

Cytat:

Napisany przez qfir
to w takim razie znajdz mi np. program Logo Komeniusz :)
zycze powodzenia

Prosze bardzo http://www.torrent.net.pl/tort.php?o...dd8a388274a519 Jak jestes zalogowany to ci wejdzie :) jak nie to trudno ;)
Mowilem ze niema takich plikow ktorych bym nieznalazl na torrentach :) A jak niema to jest cos takiego jak prosba o Request ;)

qfir 05.01.2006 18:15

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
hehe i tak znajde na torrencie kazdy plik jaki mi sie spodoba :) Jak nie to na DC++ znajde wszytsko na 100% :) Znajdz mi jakas grupe subujaca anime ktora wydaje swoje pliki w innej formie niz torrent ;) Ostatnie takie anime (Emule) widzialem z poczatku 2004r. Skad sie biora wszytskjie nowosci filmowe\muzyczne itd. itp? (z torrentow rzecz jasna :) ) W swietle prawa jak sciagne najnowszy film z emule to i tak bedzie to nielegalne ;] Sama siec moze i jest legalna ale kogo to obchodzi? :) Limity? Bez nich serwery zaraz eksploduja ze tak powiem od ilosci uzywajacych :) Platne? nieznam takich :) A pozatym sa (bardzo dobrych) dzieisiatki nielimitowanych i bezplatnych stron.

to w takim razie znajdz mi np. program Logo Komeniusz :)
zycze powodzenia

Qbi@k 05.01.2006 15:20

hehe i tak znajde na torrencie kazdy plik jaki mi sie spodoba :) Jak nie to na DC++ znajde wszytsko na 100% :) Znajdz mi jakas grupe subujaca anime ktora wydaje swoje pliki w innej formie niz torrent ;) Ostatnie takie anime (Emule) widzialem z poczatku 2004r. Skad sie biora wszytskjie nowosci filmowe\muzyczne itd. itp? (z torrentow rzecz jasna :) ) W swietle prawa jak sciagne najnowszy film z emule to i tak bedzie to nielegalne ;] Sama siec moze i jest legalna ale kogo to obchodzi? :) Limity? Bez nich serwery zaraz eksploduja ze tak powiem od ilosci uzywajacych :) Platne? nieznam takich :) A pozatym sa (bardzo dobrych) dzieisiatki nielimitowanych i bezplatnych stron.

Smartek 05.01.2006 15:14

Cytat:

Napisany przez yahol
Samozadowolenie mile widziane :)
Sprobuj znalesc na Torrentach cos starszego - to raz, dwa - zobacz ilosc dostepnych plikow na Torrentach i na Mule.
Trzy - torrenty, w swietle prawa, obecnego, sa nielegalne, Mul jest legalny.
I cztery- sa platne i limitowane dla userow serwy torrenta, jak to sie ma do swobodnej wymiany plikow?

1 - to niestety racja
2 - to ma zwiazek z pierwszym punktem, wiec nie powinno go byc..
3 - i co z tego? i tak kazdy wie do czego sie mula i torrenta uzywa, wiec nie oszukujcie samych siebie :P
4 - platne sa bo musza by utrzymac serwer trackera (wiadomo, ze nikt nie jest w stanie placic przykladowo 800zl za serwer miesiecznie..)..

pozdro ;)

yahol 05.01.2006 15:09

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Jak dla mnie emule to juz przezytek... nadodatek wolny. Emule srednia predkosc 2kB...
Torrent 25kB - czyli cale moje lacze (chociaz wiadomo ze trafiaja sie wolne torrenty) :) Ogolnie rzecz biorac rzadzi DC++ ;) Kumpel ma na niej srednie predkosci 1MB co na emule niejest raczej mozliwe :) Jak narazie starcza mi torrent ;)

Troche off topu zrobilem :)

Samozadowolenie mile widziane :)
Sprobuj znalesc na Torrentach cos starszego - to raz, dwa - zobacz ilosc dostepnych plikow na Torrentach i na Mule.
Trzy - torrenty, w swietle prawa, obecnego, sa nielegalne, Mul jest legalny.
I cztery- sa platne i limitowane dla userow serwy torrenta, jak to sie ma do swobodnej wymiany plikow?

Qbi@k 05.01.2006 15:01

Jak dla mnie emule to juz przezytek... nadodatek wolny. Emule srednia predkosc 2kB...
Torrent 25kB - czyli cale moje lacze (chociaz wiadomo ze trafiaja sie wolne torrenty) :) Ogolnie rzecz biorac rzadzi DC++ ;) Kumpel ma na niej srednie predkosci 1MB co na emule niejest raczej mozliwe :) Jak narazie starcza mi torrent ;)

Troche off topu zrobilem :)

Yarozelsky 05.01.2006 14:50

Ja z powodzeniem przesiadłem sie na eMule v0.46c [MorphXT v7.2] który polecił mi @piterniel :)

siwy_mw 05.01.2006 14:41

Cytat:

Napisany przez czero
To samo jest u mnie, ale zmiany juz dokonalem :)

Niestety nie ma tylko moda pawcio kompatybilnego z nowa wersja, chyba ze o czyms nie wiem :>, wiec na razie jade na "czystej" wersji :)

Tez jechalem na Pawcio, ale z tego co widze to ostatnia wersja jest z 2004 roku, obecnie mam iONIXA nawet nie jest zle ale wolalem Pawcio ;)

czero 05.01.2006 13:50

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
Witam. Nie wiem jak u innych ale u mnie od pewnego czasu serwery takie jak :razorback i edonkey wysyłał komunikat o potrzebie zaktualizowania emula0.44d do wersji 0.46C.

To samo jest u mnie, ale zmiany juz dokonalem :)

Niestety nie ma tylko moda pawcio kompatybilnego z nowa wersja, chyba ze o czyms nie wiem :>, wiec na razie jade na "czystej" wersji :)

Yarozelsky 05.01.2006 09:58

Cytat:

Napisany przez @ndy
Twój klient ma problemy z kodowaniem znaków. Zmień np. na eMule wersja przynajmniej 0.44d.

Witam. Nie wiem jak u innych ale u mnie od pewnego czasu serwery takie jak :razorback i edonkey wysyłał komunikat o potrzebie zaktualizowania emula0.44d do wersji 0.46C.

andy 05.01.2006 06:57

Cytat:

Napisany przez Artur S.
"" Klient [Wymiana źródeł] wygląda na agresywnego, więc został zbanowany i usunięty z kolejki wysyłania (użytkownik leecherskiego MODa/ogłoszeniodawca)"" ----- ""Klient http://emule-element.tk wygląda na agresywnego, więc został zbanowany i usunięty z kolejki wysyłania (złodziej hashu)""nie jest napisane kim jest ten klient!

Wygląda na to że uzywasz lecherskiego MODa eMule. Żeby się upewnić zrób screena tego programu. I zamieść na forum.

Cytat:

Napisany przez Artur S.
taki tekst też się często pokazuje i nie wiem o co chodzi !
""WARNING BiG BanG 7 (80.239.200.106:3000) - CP949 (Korean locale) filenames converted to Unicode UTF-8. Please use an Unicode ready client. (eMule 0.44d for example)""

Twój klient ma problemy z kodowaniem znaków. Zmień np. na eMule wersja przynajmniej 0.44d.

Artur S. 05.01.2006 00:25

Cytat:

Napisany przez mp666
jak się nazywa program którego używasz. klient to właśnie ten program.

Nie wiem kto to jest klijent(wyswietlaja mi się takie dwie informacje)

"" Klient [Wymiana źródeł] wygląda na agresywnego, więc został zbanowany i usunięty z kolejki wysyłania (użytkownik leecherskiego MODa/ogłoszeniodawca)"" ----- ""Klient http://emule-element.tk wygląda na agresywnego, więc został zbanowany i usunięty z kolejki wysyłania (złodziej hashu)""nie jest napisane kim jest ten klient!

taki tekst też się często pokazuje i nie wiem o co chodzi !
""WARNING BiG BanG 7 (80.239.200.106:3000) - CP949 (Korean locale) filenames converted to Unicode UTF-8. Please use an Unicode ready client. (eMule 0.44d for example)""

Zelea 04.01.2006 23:19

ja nie bardzo wiem co zrobic z moim osiolkiem...

sciagam z sieci p2p juz od 1,5 roku... poza tymi wakacjami kiedy bylem w USA...

na poczatku uzywalem edonkey'a...

przyznam szczerze ze pierwsza werja jaka mialem z jaka zaczalem sie oswajac byla najlepsza... 0.52 piekna byla...

srednia sciagania mialem 200 mb/h przy neo 640 kbps...

z kazdym miesiacem i kazdym nowym klientem bo po pewnym czasie nie mozna juz bylo uzywac tego klienta gdyz byl za stary i nie mialem czegos tam juz nie pamietam...

w kazdym badz razie im dluzej mam osiolka tym gorzej mi sciaga mam ustawione wysylanie na 17 kb przekierowane porty high id i tak dalej wiem jak go ustawic i udostepniam duzo i wogole...

niestety zawsze chodzi tylko noca od 22 do 7 rano... poniewaz neo z ktorego korzystam jest dzielone...

ale kiedys bylo pieknie a dzis np sciagnelo mi 600 mb przez te 9 godzin no porazka :(

i tak jest coraz czesciej... sciagam zwykle kolo 20-30 plikow...

uzywam teraz od poczatku listopada eMule 0.46c to pierwszy osiolek ze stajni eMule wczesniej tylko eDonkey... ale ma duzo plusow...

nie uzywalem nigdy zadnych modow...

poradzcie cos bo mnie sie pomysly koncza i nie wiem juz wogole co zrobic... :(

pops 04.01.2006 22:21

jak się nazywa program którego używasz. klient to właśnie ten program.

Artur S. 04.01.2006 22:07

Cytat:

Napisany przez mp666
a jakiego masz klienta ? bo jeśli jednego z listy leecherskich to wszystkie nowe normalne klienty banują tego typu programy.

nie wiem jakiego mam klienta często występuje u mnie klient(wymiana źródeł): często też tracę archiwum. nie wiem z jakiego powodu,aczkolwiek zostaje ono odzyskane(po długim czasie)?

sacd 04.01.2006 21:37

Cytat:

Napisany przez Weron
Nie bede zakladal nowe tematu wiec tutaj sie dopisze.
Czy pojawila sie juz jakas strona dotyczaca emule na miare shareconnector lub sharereactor?

http://www.goldesel.6x.to/

pops 04.01.2006 21:29

a jakiego masz klienta ? bo jeśli jednego z listy leecherskich to wszystkie nowe normalne klienty banują tego typu programy.

Artur S. 04.01.2006 21:15

Mule chodzi juz kilka dni i nie zabardzo mi sciąga(odemnie sciągają non stop).W ustawieniach jest info o nieuczciwych klientach.Co to jest zmiana hasha;zLa nazwa:uzycie lecherskiego klienta.Czy od tego może mi tak wolno chodzić?[QUOTE][B]

Weron 02.08.2005 08:38

Nawet jesli nie na miare. To i tak nie znalem tej strony. Wiec zapoznam sie z oferta. Dzieki. :) A przyznam, ze na pierwszy rzut oka wyglada ciekawie ;)

joujoujou 02.08.2005 08:26

Cytat:

Napisany przez Weron
[...]
Czy pojawila sie juz jakas strona dotyczaca emule na miare shareconnector lub sharereactor?

Trafiłem na coś takiego, nie wiem, na miarę czy nie?
http://earthreactor.com/ :zawstydz:

Weron 02.08.2005 08:23

Nie bede zakladal nowe tematu wiec tutaj sie dopisze.

Yarozelsky 02.07.2005 13:58

Tu sciagniesz donkey doctora,a tu masz opisane jak odzyskac te pliki :)

Weron 02.07.2005 13:08

Cytat:

Napisany przez mikas
Zresetował mi się sam komputer , po uruchomieniu brakuje mi paru pozycji ściąganych w emule . Ale widzę, że pliki pozostał w katalogu (Tymczasowe pliki) Słyszałem o jakimś programie do odzyskiwania takich plików, tylko nie wiem jak się nazywa.

DonkeyDoctor

mikas 02.07.2005 13:06

Zresetował mi się sam komputer , po uruchomieniu brakuje mi paru pozycji ściąganych w emule . Ale widzę, że pliki pozostał w katalogu (Tymczasowe pliki) Słyszałem o jakimś programie do odzyskiwania takich plików, tylko nie wiem jak się nazywa.

s_tuden_t 01.07.2005 07:06

nie dacie mi sie nawet nacieszyc zludzeniami... :(

no nic, dobrze wiedziec co ten osiol wyprawia w rzeczywistosci.

pozdrawiam!

qfir 30.06.2005 23:12

Cytat:

Napisany przez s_tuden_t
przy neostradzie 512 kb/s na osiolku wyciagam sredni tranfer [zalacznik1] a czasami jak mu cos odwali to idzie [zalacznik2] ale ten drugi przypadek zdarza sie bardzo zadko i przez krotka chwile- niestety :'(

na neo 512 nie mogles miec wieksze transferu niz 64kB/s, wiec wniosek z tego taki, ze emule rysuje ci zly wykres :D

yahol 30.06.2005 22:44

Ten drugi przypadek, to masz na ogol, wtedy jak twoj komp jest bardzo zajety jakims zadaniem, pokazuje wtedy szalone transfery, a tak naprawde to albo nic nie ciagnie, albo ciagnie w normie. Normalne zjawisko w emule.
Pozniej ludzie sie ekscytuja,
-" mialem 1024 na laczu 256! ale ciagnal! Mowie ci!"
A tu Gucio, falszywy alarm :D

s_tuden_t 30.06.2005 22:19

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez Slavvo
Mój e-mule wciąż wysyła i wysyła, a z odbiorem jest bardzo kiepsko! Prawie wcale nie chce pobierać!

przy neostradzie 512 kb/s na osiolku wyciagam sredni tranfer [zalacznik1] a czasami jak mu cos odwali to idzie [zalacznik2] ale ten drugi przypadek zdarza sie bardzo zadko i przez krotka chwile- niestety :'(

mikas 29.06.2005 22:29

Cytat:

Napisany przez qfir
a moze masz winXP bez zmienionej ilosci polaczen?

Nie mam zmienionej ilości , poprostu admin jest troche upierdliwy. Dzisiaj z nim troche pogadałem :klotnia: i odrazu jest lepiej , ale do niczego się nie przyznał , oczywiście ;) on nic nie zmieniał :)

qfir 29.06.2005 20:57

Cytat:

Napisany przez mikas
Mam problem z emule, ostatnio gdzieś mi się łączy z małą ilością osób i przez to bardzo wolno ściąga. Nawet po jakimś czasie używania, przestaje działać mi Outlook, gg a czasami www. Rozmawiałem z adminem czy nie zmniejszył mi ilości połączeń (jestem w sieci LAN), bo kiedyś tak zrobił, ale mówi, że nic takiego nie przestawiał . Czy jest jakiś program do sprawdzenia ilości połączeń przychodzących i wychodzący . Bo wydaje mi się, że ustawił jakiś mały limit.

a moze masz winXP bez zmienionej ilosci polaczen?

Yarozelsky 29.06.2005 19:14

Cytat:

Napisany przez mikas
Mam problem z emule, ostatnio gdzieś mi się łączy z małą ilością osób i przez to bardzo wolno ściąga. Nawet po jakimś czasie używania, przestaje działać mi Outlook, gg a czasami www. Rozmawiałem z adminem czy nie zmniejszył mi ilości połączeń (jestem w sieci LAN), bo kiedyś tak zrobił, ale mówi, że nic takiego nie przestawiał . Czy jest jakiś program do sprawdzenia ilości połączeń przychodzących i wychodzący . Bo wydaje mi się, że ustawił jakiś mały limit.

moze czesto ci zrywa poloaczenie? przez to mozna dostac bana w emulu -na poczatku nieidzie polaczyc sie z serwerem potem juz idzie tylko jest bardzo malo uzytkownikow i dopiero po jakims czasie wraca prawidlowa liczba uzytkownikow na danym serwerze.Sprawdz tez antywirem moze jakis shit ci w systemie siedzi.

spider_84a 29.06.2005 19:07

A może połączyłeś sięz serwerm z małą ilością użytoowników? A weź skonfiguruj emule pod przepustowość swojego łącza w tym topicu są konfiguracje łączy pod dane łącze ;)

mikas 29.06.2005 17:38

Slavvo 21.06.2005 10:44

Wielkie Dzęki Wszystkim! Pomogło!

woitas 05.06.2005 10:43

fakt, chińczycy chętnie się dzielą tym co mają:

http://img244.echo.cx/img244/4294/emule7se.th.png

Yarozelsky 04.06.2005 19:35

Cytat:

Napisany przez Weron
Pare razy mialem tez taki przypadek, ze od jednego goscia szlo mi nawet 400MB.
Moze dal mi slota? Nie wiem ale fakt czasami niezle idzie. Najlepeij jak sie trafi kiedy chinczycy release daja. Idzie wtedy na maksa.

chinczycy,anglicy,szwedzi spoko transfery daja ,najwieksze gnoje to w/g mnie to niemcy i hiszpanie dodatkowo lecherow u nich w cholere i walą fake'ami bez opamietania

spider_84a 04.06.2005 19:34

Ten , który udostępnia i przesyła np. niech to będzie Chińczyk nie patrzy jaki kto nik tylko udostępnia i nich ten plik leci po sieci :)

Weron 04.06.2005 19:27

Pare razy mialem tez taki przypadek, ze od jednego goscia szlo mi nawet 400MB.
Moze dal mi slota? Nie wiem ale fakt czasami niezle idzie. Najlepeij jak sie trafi kiedy chinczycy release daja. Idzie wtedy na maksa.

Luis 04.06.2005 19:10

Ja w ksywce mam [Pl] i tez równo sciągam od chińczyków. Jeden gość nawet po 200-250 mb potrafi przesłać z Chin (w jednej sesji non stop transfer) z czym sie jeszcze nie spotkałem...

spider_84a 04.06.2005 19:05

Ksywke ... hehe nie wiedziałęm , że to zależy od ksywki || Kolejki nie da się oczukać - jedynie można zrobić to podpiąd się do serwera , który posiada największą liczbę użytkowników np. Rozorback 2 ;)

Pozdro SPiDER

woitas 04.06.2005 18:49

używam emule 0.46a przede wszystkim do ssania filmów, seriali i mp3.
wszytko zależy od odpowiedniego konfigu.
mam max upload 20 kilo, daje 15 i emule ssie jak szalony.
trzeba tylko wiedzieć, jak ściągać i co.
no i ustawić sobie odpowiedni nick :P (zdradzę wam coś: o wiele łatwiej dopchać się do chińczyków, mając w ksywce [CHN] )...

Weron 04.06.2005 12:03

Zgadza sie emule jest lepszy od torrenta. I to o wiele. Nie musze wchodzic na jakies dziwnie podejrzane strony, rejestrowac sie i szukac czegos tam. Po czym nic nie znajduje wchodza wiec na nastepna strone znowu musze sie rejestrowac itp. W emule wystraczy uzyc search i to wszystko zalatwia.

spider_84a 04.06.2005 11:59

W torrencie jedynie co jest dobre to Transfer , ciężej jest znaleść plik ,który chcesz ściągnąć bo nie posiada wewnętrznej wyszukiwarki torrent a eMule ma , Ja ostatnio ściągałem filmy z torrenta a dokładniej z eXema - dobry jest , lecz jest jeszcze mało plików udostępnionych . Ale jak eMule się rozkręci to też ma cool transfer ;)

Pozdrówki SPiDER

Smartek 04.06.2005 10:50

ja sie juz calkowicie przerzucilem na torrent'y, a z mula ciagne tylko mniejsze pliczki [mp3 itd.]
pozdro ;)

spider_84a 04.06.2005 10:03

Każda wersja eMule jest taka sama tylko trzeba ją odpowienia skonfigurować , pobrać liste nowych serwerów i nabić sobie kredytów bo kolejki nikt nie oszuka :) skały szczały nie da się przyspieszyć :). I nie ma mułków szybszych i wolniejszych w nowszych są tylko poprawiane błędy starych.

Pozdrawiam SPiDER

Yarozelsky 04.06.2005 09:51

a ja uzywam takiego kombajnu || :
eMule v0.44d Lsd19a Kappa10 (Gold) v19.1060 Pawcio 5.15F
wiem ze to mod zabroniony ze wzgledu na leecherskie mozliwosci, ale ja nieuzywam go w leecherski sposob,obsluguje mi ladnie webchace z tpsa,na moim laczu uzyskuje maxymalne predkosci okolo 17kb[neo128,uwazam ze to najlepszy mod dla posiadaczy neostrady],nigdy niedostalem bana na jakim kolwiek serwerze.

pozdrawiam :piwo:

Weron 04.06.2005 01:43

10% to nawet niezle bym powiedzial. Bo te niecale 2% jakie mam to krotko mowiac lipa. Nawet tego nie odczuje jak je wylacze.

Air 04.06.2005 01:41

Cytat:

Napisany przez Weron
Mam to samo.
Wchodzisz w statystyki. Transfers- Downloads - Cumulative - Downloaded data - Clients i webcache. Tam bedziesz mial tyle ile sciaganles.
Podaj zawartosc procentowa. U mnie jest to w tej chwili 1.7%.
Wiec moge stwierdzic, ze prawie nic nie daje. Niestety.

Dogrzebałem się, w chwili obecnej wynosi 10, 5 %.

Weron 04.06.2005 01:34

Mam to samo.
Wchodzisz w statystyki. Transfers- Downloads - Cumulative - Downloaded data - Clients i webcache. Tam bedziesz mial tyle ile sciaganles.
Podaj zawartosc procentowa. U mnie jest to w tej chwili 1.7%.
Wiec moge stwierdzic, ze prawie nic nie daje. Niestety.

Air 04.06.2005 01:26

Cytat:

Napisany przez Weron
Webcache bardzo duzo daje? A jakiego uzywasz? I jakie masz statystyki?

Używam w3cache.icm.edu.pl.

Jak sprawdzić statystyki webcache?

Ogólnie to z osobami porównującymi jesteśmy dogadani do jednego webcache.

Weron 04.06.2005 01:19

Webcache bardzo duzo daje? A jakiego uzywasz? I jakie masz statystyki?

Air 04.06.2005 01:08

Cytat:

Napisany przez Weron
Tylko napisze, ze u mnie to on niestabilnie sciaga. Za bardzo skacze. Poza ciekawym interfejsem wedlug mnie nic on nie wnosi. Pawcio jest kilka razy lepszy.

I tu bym się nie zgodził. MorphXt jest jak dla mnie najlepszym klientem. Porównuję dużo i zazwyczaj średnia prędkość mam w granicach 25 KB/s. Jak dla mnie ok. Bardzo dużo daje Webcache.

Banana Coctail 04.06.2005 00:25

Jest to włoski mod... nie ma webcache ale tak ściąga, że szkoda gadać. Rozpędza się nawet bez kredytów na łączu 16/6 KB/s po jakiś 13 H.

Weron 04.06.2005 00:21

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
A ja wam polece Ackronic 2.1c. Jest lepszy niż te wasze morphy i pawcie.

A to co za wynalazek?

Weron 04.06.2005 00:20

Cytat:

Napisany przez qfir
a co takiego niby ma pawcio, ze jest kilka razy lepszy od morphXt??

Czy jest lepszy? Dla mnie tak. Ma stabilne transfery. I oto mi glownie chodzi jak sie polaczy to ladnie ciagnie. Morph zas polaczy sie i ciagnie np 10kilo. Po chwili spada do 2, za chwile ciagnie 7, znowu 2, skacze do 6 i tak w kolko. To mnie dobijalo.
Pawcio zas polaczy sie na 8 to ciagnie 8 i jest gitara :)
Zreszta z uplodem tez dziwne rzeczy wyczynial. Jedynie co mi sie podobalo to ta muzyczka, ktora sie pojawia jak sie wlaczy morpha, kolory (czerwon i pogrubiona czcionka) sciaganych plikow, oraz procent dostepnych plikow u innych.
A z funkcjonalnoscia to nie ma nic wspolnego co najwyzej zabiera ci jeszcze pamiec. Wiec sie go pozbylem.

Banana Coctail 04.06.2005 00:12

A ja wam polece Ackronic 2.1c. Jest lepszy niż te wasze morphy i pawcie.

qfir 04.06.2005 00:08

Cytat:

Napisany przez Weron
Dokladnie Yarozelsky ma racje. Udostepnia sie tylko pliki, ktore sa rozpowszechniane za pomoca emula i jego pochodnych. Udostepnianie innych nic nie daje.

I tu bym sie niez zgodzil. Co prawda widze mordke wiec wiem o co chodzi i nie bede sie sprzeczal. :)
Tylko napisze, ze u mnie to on niestabilnie sciaga. Za bardzo skacze. Poza ciekawym interfejsem wedlug mnie nic on nie wnosi. Pawcio jest kilka razy lepszy.

a co takiego niby ma pawcio, ze jest kilka razy lepszy od morphXt??

Weron 04.06.2005 00:02

Dokladnie Yarozelsky ma racje. Udostepnia sie tylko pliki, ktore sa rozpowszechniane za pomoca emula i jego pochodnych. Udostepnianie innych nic nie daje.

Cytat:

Napisany przez Air

MorphXt jest najlepszy ;)

I tu bym sie niez zgodzil. Co prawda widze mordke wiec wiem o co chodzi i nie bede sie sprzeczal. :)

qfir 03.06.2005 23:39

Cytat:

ja niemialem nic.obawialem sie czy moje wlasne pliki udostepnione beda mialy wspolny hash - a jesli nie to bede widziany jako jedyne zrodlo tego pliku wiec udostepnialem tylko te ktore zassysalem i teraz juz udostepniam 15gb dyskografii roznych kapel
moze zle zrozumialem caly ten tekst o unikalnym hashu kazdego pliku ktory czytalem na stronie emula jesli tak to niech mnie ktos oswieci.

z tego co tu napisales wnioskuje, ze dobrze zrozumiales o tym unikalnym hashu

Yarozelsky 03.06.2005 23:23

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Ja np. rozpoczęłem przygode z mułkiem w zasobach miałem film "Statek miłości" :)

ja niemialem nic.obawialem sie czy moje wlasne pliki udostepnione beda mialy wspolny hash - a jesli nie to bede widziany jako jedyne zrodlo tego pliku wiec udostepnialem tylko te ktore zassysalem i teraz juz udostepniam 15gb dyskografii roznych kapel
moze zle zrozumialem caly ten tekst o unikalnym hashu kazdego pliku ktory czytalem na stronie emula jesli tak to niech mnie ktos oswieci.

Piterniel 03.06.2005 23:18

Cytat:

Napisany przez qfir
Ja znam tylko jedne dopalacz, ktory nie jest modem: "Emule Speed 2.0". Ale podobno to jest tylko interfejs programu ktory doslownie nic nie robi.

Dokładnie on robi tyle ile nic. Znaczy on tylko wygląda i ma GUI :P

qfir 03.06.2005 23:17

Cytat:

chodzi ci o mody[np pawcio] czy sa poprostu jakies inne dopalacze???

Ja znam tylko jedne dopalacz, ktory nie jest modem: "Emule Speed 2.0". Ale podobno to jest tylko interfejs programu ktory doslownie nic nie robi.

Piterniel 03.06.2005 23:16

Cytat:

no wlasnie dla czego?? ja tam nigdy nieudostepnialem wlasnych smieci tylko pliki ktore sciaglem za pomoca mula

Ja np. rozpoczęłem przygode z mułkiem w zasobach miałem film "Statek miłości" :)

Yarozelsky 03.06.2005 23:14

Cytat:

Napisany przez Weron
A to niby dlaczego?

no wlasnie dla czego?? ja tam nigdy nieudostepnialem wlasnych smieci tylko pliki ktore sciaglem za pomoca mula

Piterniel 03.06.2005 23:14

Cytat:

chodzi ci o mody[np pawcio] czy sa poprostu jakies inne dopalacze
Chodzi mi o inne ;) "super programy" ;p

Cytat:

A to niby dlaczego?
Bo te pliki najczęsciej pobierają ludzie z ed2k ;)

Weron 03.06.2005 22:53

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Następnie udostępnisz wszystkie pliki jakie posiadasz [mp3, avi, bin, oraz różne do udostępniania.

A to niby dlaczego?

Yarozelsky 03.06.2005 21:20

Cytat:

Napisany przez Piterniel

Tylko czekać ;) więcej nie ma rady na dopalenie mułka. A wszystkie dopalacza to gówno prawda pic na wode przereklamowane ;)

Pozdrowionka :P

chodzi ci o mody[np pawcio] czy sa poprostu jakies inne dopalacze???

Piterniel 03.06.2005 19:38

Cytat:

dziwne, ze ci znani od mula/osla akurat nie brali udzialu w topicu,- czemu?
Może poprostu się nie chce ;)

Tak czytająć to kolesiowi zrobiliście niezły burdel ;p.

Zrobisz tak
Poczytasz sobie o zaporze systemu Windows XP i wyłączysz ją http://banita.pl/konf/smbfirewallwinxp.html
Następnie udostępnisz wszystkie pliki jakie posiadasz [mp3, avi, bin, oraz różne do udostępniania. Tylko bez plików zainstalowanych programów!]
Uaktualnisz liste serwerów - linki koledzy podali wyżej :)
Odpowiednio ustawiasz eMule [Parametrów szukaj na osiol.com]
Ściągaj minimalnie 8 plików średnio po 400MB aby były i źródła ok 400 aby każdy plik miał

Tylko czekać ;) więcej nie ma rady na dopalenie mułka. A wszystkie dopalacza to gówno prawda pic na wode przereklamowane ;)

Pozdrowionka :P

kraluk 03.06.2005 17:14

Tutaj macie parę ciekawych artykułów nt. eMule:
http://www.xplink.pl/index.php?showtopic=6
http://www.p2p.info.pl/index.php?mod...wpage&pageid=2

.::piotrek::. 03.06.2005 16:56

@qfir A da sie wogule ten komunikat wylaczyc, a jesli tak to jak?? ;p
.::edit::.
Juz sobie poradzilem :D

qfir 03.06.2005 16:48

- adres mozesz wziasc z tad: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...7&postcount=25
- otworz plik adresses.dat w notatniku i wklej tam adrees
- da ci tylko to, ze za kazdym razem jak wlaczysz emule to bedzie ci pobieralo nowa liste serwerow
Wedlug mnie ta opcja jest wogyle niepotrzebna bo liste serwerow mozna sobie pobierac podczas laczenia sie do serwera, bez podawania zadnych adresow

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:20.