![]() |
kopia płyty Football Manager 2005
siemka
jestem tu nowy i mam maly problem mam też nadzieje że mi pomożecie chciałbym zrobić sobie kopię zapasową Football Managera 2005 próbowałem Alcoholem 120% 1.9(coś dalej), ustawiłem profil SafeDisc 2/3 i skopiowałem gra się instaluje ale nie działa co mam zrobić? :) |
Do skopiowania tego zabezpieczenia trzeba mieć odpowiednią nagrywarkę- poprawna korekcja EFM. ńazywajac rzecz po imieniu: LiteON, niektóre Toshiby i Plextory.
Musisz tez ukryć ATIP (menu emulacja) a nagrywać powinieneś był powoli- x4-x8 Pozdrawiam |
dzięki,
czy może byc nagrywarka LiteOn Gce-8481b i płyta EMTEC? |
albo nagrywarka Samsunga TS-H552U?
prosze o odp. :piwo: |
Cytat:
2 pierwsze powinno się dac skopiować |
Cytat:
|
Cytat:
|
SADDAM ja walczyłem z Football Managerem 2005 i kiedy udało mi sie jakimś cudem wykonać działającą kopię, to po aktualizacji gry przez patch poprawiający błędy w grze niestey nie udało mi sie jej odpalić. Tak więc można wykonać kopię gry, ale raczej nie aktualizowac jej dowersji 5 0 5 bo nie da rady odpalic mi bynajmniej sie nie udało. Wynika to może z tego że główny exe gry jest podmieniany podczas aktualizacji i nie jset to już zabezpieczenia sf 3.2 tylko sf 4 :(...
|
@Luis Płyta jest nadal zabezpieczona SD 3.2- tzn skomplikowanie wzorów bitowych jest takie samo, bo fizycznie pozostaja one identyczne. Kopia jest poprawna, problemem jest, jak słusznie piszesz, zmiana zabezpieczenia samego EXE, a konkretnie fakt, że SD 4 nie odpala sie na komputerze z zainstalowanym A 120% (nie wiem jak z CloneCD). Jeżeli odinstalujesz A 120%, a do uktywania ATIP zastosujesz GameJack 4 lub 5, to gra sie uruchomi.
Pozdrawiam EDIT: @SADDAM MediaTek to producent chipów sterujacych min. do nagrywarek, które jako nieliczne/jedyne na rynku wykonują poprawnie EFM. Tak na prawde to nie LiteON kopiuje zabezpieczenie tylko jego chip. Samsung również od niedawna stosuje chipy MediaTek, więc i Samsung kopiuje SafeDisca. |
Ilość załączników: 1
Co do blacklistowania programów to można użyć Anti-Blaxx'a.
Na tej stronce masz dodatkowe informacje;) |
jeszcze dwa pytanka!
jak ukryć Atip - co to jest? czy kopiować Alcoholem 120%? Downloads napisałeś :Do skopiowania tego zabezpieczenia trzeba mieć odpowiednią nagrywarkę- poprawna korekcja EFM. ńazywajac rzecz po imieniu: LiteON, niektóre Toshiby i Plextory. Musisz tez ukryć ATIP (menu emulacja) a nagrywać powinieneś był powoli- x4-x8 Jak sprawdzałem w Alcoholu 120& to prędkość zapisu moge ustawić tylko na: MAKSIMUM albo 40x |
ATIP- informacja o producencie, pojemności, materiału z którego jet wykonana. Tłoki nie posiadają ATIPu. A czytać ATIP potrafią tylko palarki CDRW/DVDRW[tu jest ADIP]
Żeby ukryć ATIP wejdz do alcohoa-----menu głowne-----emulacja----i zaznacz ignoruj typ nośnika;) |
fanks a co z tą szybkością?
|
@Saddam dziwne. Napewno miałeś włożoną plytke CD do palarki?? Może spróbuj na innej.
|
Cytat:
czy płytce? |
Płytce;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:02. |