Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Czy z moim BenQ jest coś nie tak? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/czy-moim-benq-jest-cos-nie-tak-53167/)

demek 10.06.2005 22:46

@VIZZARD

MALO!!!!!!! totalna bzdura!!

miesiac? jaki k......a miesiac! 3-5 godzin i caly topic masz z glowy a nie miesiac......ale jak sie komus to tak juz bywa

VIZZARD 10.06.2005 20:17

Cytat:

Napisany przez mlody_gda
Tak, zgadza sie , tylko nie kazdy ma czas wyszukiwac w stercie znalezionych postow, watku o ktory pyta, wyszukiwarka znajduje kilka stron tematow a w nim po kilka lub nawet kilkadziesiat stron w przypadku benq 1620 napisanego przez slawka nawet 160 kilka, wiec znalezienie odpowiedzi na moje pytanie trwalo by miesiac albo i wiecej.

Bzdura!

My robimy to TAK :czytaj:

:mruga:

mlody_gda 10.06.2005 20:01

Tak, zgadza sie , tylko nie kazdy ma czas wyszukiwac w stercie znalezionych postow, watku o ktory pyta, wyszukiwarka znajduje kilka stron tematow a w nim po kilka lub nawet kilkadziesiat stron w przypadku benq 1620 napisanego przez slawka nawet 160 kilka, wiec znalezienie odpowiedzi na moje pytanie trwalo by miesiac albo i wiecej.Chodzilo mi o szybka i w miare konkretna odpowiedz.Jeden post wiecej nic tu nie sparalizowal.

Pozdrawiam.

VIZZARD 10.06.2005 17:09

Cytat:

Napisany przez mlody_gda
No wlasnie,ale zaawansowani uzytkownicy nagrywarek zamiast dzielic sie wiedza z tymi "zielonymi uzytkownikami" nagrywarek ( nie chodzi tu o diody :) ), to odpowiadacie ironicznie na ich pytania, tak jakby kazdy wszystko o wszystkim musial wiedziec.To forum zalozone jest raczej z mysla o takich ktorzy czegos by sie chcieli dowiedziec,nie popelniac bledow na ktorych ktos juz sie sparzyl.Sam zostalem wlasnie tak potraktowany pytajac o nagrywarke dvd benq.Jesli tak tm wygladac pomoc, to lepiej wcale jej nie udzielac.

pozdrawiam.

No cóż!

Znasz to:

Przed zadaniem pytania skorzystaj z WYSZUKIWARKI...w 80% przypadków Twój problem został już rozwiązany na Forum...

Znajomo to jakoś wygląda ... :D

Warto to poznać

Bo takie pytania juz pojawiały sie nie raz

Podniecenie wynikające z kupna nowego napędu

Nie powinno paraliżować wszystkich czynności życiowych

A w tym i przede wszystkim myślenia :idea:

mlody_gda 10.06.2005 16:49

No wlasnie,ale zaawansowani uzytkownicy nagrywarek zamiast dzielic sie wiedza z tymi "zielonymi uzytkownikami" nagrywarek ( nie chodzi tu o diody :) ), to odpowiadacie ironicznie na ich pytania, tak jakby kazdy wszystko o wszystkim musial wiedziec.To forum zalozone jest raczej z mysla o takich ktorzy czegos by sie chcieli dowiedziec,nie popelniac bledow na ktorych ktos juz sie sparzyl.Sam zostalem wlasnie tak potraktowany pytajac o nagrywarke dvd benq.Jesli tak tm wygladac pomoc, to lepiej wcale jej nie udzielac.

pozdrawiam.

VIZZARD 10.06.2005 16:22

Cytat:

Napisany przez mlody_gda
Skoro w ten sposob przezywasz orgazm to rewelacja

Tak, taaaak, taaaaaaaak

Więcej niebieskich diód, więceeeeeej, och ....

^_^

Cytat:

Napisany przez mlody_gda
jeden lubi pomarancze,drugi jak mu nogi smierdza

Kwestia kolorów to faktycznie rzecz gustu

Ale akurat o tych swoich upodobaniach nie musisz pisać ... :\

Wystarczy że założysz jeden TEMAT :czytaj:

Po cóż się tak egzaltować czy to na ten czy na jakikolwiek inny temat ...

mlody_gda 10.06.2005 15:50

Skoro w ten sposob przezywasz orgazm to rewelacja,swoja droga kwestja kolorow to rzecz gustow " jeden lubi pomarancze,drugi jak mu nogi smierdza"

Pozdrawiam.

VIZZARD 10.06.2005 13:41

Cytat:

Napisany przez mlody_gda
Trudno jest bo dioda jest 2 kolorowa smd ale mozna ja zastapic dwoma pojedynczymi smd, w kolorach jakich sie tylko podoba ( z dostepnych oczywscie)
A oto dowod dla niedowiarkow.
http://members.lycos.co.uk/giekon/benq.jpg

Pozdrawiam.

No faktycznie! :wow:

Istny orgazm na ekranie :taktak:

:D

mlody_gda 10.06.2005 13:02

Trudno jest bo dioda jest 2 kolorowa smd ale mozna ja zastapic dwoma pojedynczymi smd, w kolorach jakich sie tylko podoba ( z dostepnych oczywscie)
A oto dowod dla niedowiarkow.
http://members.lycos.co.uk/giekon/benq.jpg

Pozdrawiam.

VIZZARD 10.06.2005 12:28

Cytat:

Napisany przez demek
na poczatku tygodnia swieci w kolorach pastelowych zeby rozsietlac milymi barwami nasza szara rzeczywistosc :D

O! I to jest to!

Ja jestem jak najbardziej za! :tak!:

demek 10.06.2005 12:19

na poczatku tygodnia swieci w kolorach pastelowych zeby rozsietlac milymi barwami nasza szara rzeczywistosc :D

VIZZARD 10.06.2005 12:02

Cytat:

Napisany przez mlody_gda
Ale smieszne :D, jak ktos umie to sobie zrobi nawet zolty jak chce.:P

No właśnie podobno sa bardzo duże trudności :\

Wszystko to opisane w temacie o diodzie

Do którego linka podawałem wcześniej :taktak:

mlody_gda 10.06.2005 11:05

Ale smieszne :D, jak ktos umie to sobie zrobi nawet zolty jak chce.:P

VIZZARD 10.06.2005 02:11

Cytat:

Napisany przez demek
@VIZZARD

jemu w kazdym dniu tygodnia swieci w innym kolorze :D czwartek niebieski a piatek to czerwony :D jakie sa kolory w reszte dni nie wiem ...... ale moze ty wiesz? :D

No mam nadzieję, że się dowiem :taktak:

Wprost umieram z ciekawości :idea:

Chyba jest jeszcze: żółty i pomarańczowy ...

No emocje są takie, ża aż się boję zgadywać

Żeby się później mile zaskoczyć :O

demek 10.06.2005 02:03

@VIZZARD

jemu w kazdym dniu tygodnia swieci w innym kolorze :D czwartek niebieski a piatek to czerwony :D jakie sa kolory w reszte dni nie wiem ...... ale moze ty wiesz? :D

VIZZARD 09.06.2005 22:46

Cytat:

Napisany przez mlody_gda
A u mnie sie swieci na niebiesko :)

Ale tylko w nocy?

Czy w dzień też? ???

mlody_gda 09.06.2005 22:35

A u mnie sie swieci na niebiesko :)
Jak ci odczytuje dobrze plytki i dobrze je nagrywa to nie masz sie co martwic.

VIZZARD 09.06.2005 22:28

@chairon!

Jak ci się nawinie jeszcze jakiś problem - to śmiało

Wal nowy temat :cisza:

Taki tu ostatnio zastój

Że aż się chce wyć o nowe tematy :banan2:

:czar:

Acha!

O diodzie to polecam TEN temat :czytaj:

slawekj 09.06.2005 19:40

Tak jest to normalne. :taktak:. Dioda sygnalizuje płytkę w napędzie.
Podczas odczytu dioda pulsuje.
Reszta w temacie BenQ 1620.

:)

chairon 09.06.2005 19:12

Czy z moim BenQ jest coś nie tak?

Witam

Po tygodniu spędzonym na forum wreszcie zdecydowałem się na zakup nagrywarki BenQ 1620. Wprawdzie jeszcze nic nie garywałem, bo dopiero co zainstalowałem napęd, ale moją uwagę zwróciło to, że po wrzuceniu płyty do napędu (zarówno CD jak i DVD) cały czas świeci się na zielono dioda pomimo że nie ma odczytu z płyty. Czy to normalne w tym modelu?

Pozdrawiam
chairon

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:30.