![]() |
ciesze sie ze moj watek sciagnal tu tak znamienite towarzystwo :-)
a i porady sa bardzo konkretne zaraz poszukam flashdownloada dzieki za wszystkie odpowiedzi |
berserk to Ty zyjesz ??? a ja myslałem ze juz Cie nie zobacze ne forum, juz mi sie przykszyło ;)
|
fakt, ze reget jest uciazliwy w rejestracji, trzeba trafic z buildem, ale jak sie zarejestruje jest spox.
|
testowałem 90% z tych wymienionych reget mnie wyprowadził mnie z nerw tą uciążliwą chęcią rejestracji jak chciałem coś przez niego ściągnąć, DAP odpadł jak po resetach nie ponawiał, mass był krótko, bo przyszedł flashget, na razie jest ale nie rezygnuje z windowsowego zwykłego downloadera - czasem tak (do maluczkich plików) jest spox, ale ogólnie na dłużej jeszcze zachowała sie u mnie gozzilla, getright jakosć krótko był, sam nie wiem dlaczego, uwazam ze wiekszość jest tak samo czybka zależy od odpowiedniej konfiguracji, niektóre mają dodatkowe funkcje jak np mozliwość przeglądania ftpów, lub czasowego wyłączenia kompa, co kto lubi...
|
polecam jeszcze regeta, mozna w locia zmieniac plynnie ilosc watkow, szybki (chyba najszybszy, tak mowi kumpel ktory wyjechal do kanady i regetem ma odemnie ok 100 kilo, a reszta - DAP i FlashGet - ok 50-80 kilo)
kiedys uzywalem massdownloadera ale czyms mnie zrazil, teraz od dluzszego czasu uzywam flashgeta, wg mnie najbardziej uparty progs, sciaga wszystko, z czym nie mogly sobie u mnie poradzic inne softy. DAP czasami zawieszal jeden watek i trzebabylo czekac kupe czasu az wznowi, o ile wznowi (jak serwer nie mial resume to lipa). w sumie polecam te 4 progsy: dap, flashget, massdownloader i reget. reszta z get rightem na czele nie przeszla u mnie testow. |
Cytat:
Z góry dzięki :-) |
Poszło na maila
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Sid, dzięki, tym razem doszło.
|
Pod XP Pro smiga jak złotko :) :D
|
owszem
|
Cytat:
:-) Pozdrawiam. TOMMYx |
nie wiem - uzywlem go pod 98, 98se i 2000 - XP unikam jak moge i mam tylko w pracy
|
Cytat:
Pozdrawiam. TOMMYx |
Jak by były jeszcze jakieś prblemy to proszę bardzo stronka producenta:
http://www.metaproducts.com/ |
Taz40, gdzie jeszcze można znaleźć Mass Downloader, bo z tego linku, który podałeś, nic nie mogę ściągnąć. Niby adres dobry, ale nic nie mogę zdziałać.
|
po przetestowaniu wszystkich wymienionych w waszych postach zwyciezca okazal sie MassDownload - predkosci osiagane byly dosc podobne (dysponuje laczem 512 i ograniczenia i tak byly natury sprzetowej a nie uploadu ze strony serwerow) za to:
FlashDownload odpadl bo nie skleja poprawnie (a sprzet mam mocarny - 2GB ramu) co powoduje ze np: film q3 ma 7 mijsc gdzie skacze, rzezi i trzeszczy (a jest na pewno dobry bo ssalem go z pokoju obok...) GetRight'a nie lubie - jest strasznie wrazliwy na resety DAP i DAP+ - owszem szybkie, ale jakos mi sie nie spodobaly a w MassDownloaderze urzekly mnie priorytety - kiedy chce sprawdzic poczte ustawiam limit na 50kb i moge sobie sprawdac a kiedy tylko gram w q3 czy pracuje daje max, urzekla mnie tez mapa downloadu - lubie patrzec na wypelniajace sie szybko paseczki :) dziekuje wszystkim za sugestie |
Cytat:
|
Ja też używam DAP i wg mnie jest bardzo dobry nigdy nie miałem z nim problemu zawsze klei dobrze ,Polecam!!!!!!!!!!!1
|
ja tam uzywal Download Accelerator Plus ( DAP ), bardzo dobrze sie sprawuje fakt dzieli max na 7 czesci , ale znajduje mirrory i potrafi naprawde wyciagnac niezle transfery :)
|
dl expert i mrówka
|
u mnie robi takie cos jak flasget - sentyment po tym jak mmialem hdd o poj 850MB.
teraz ma 80GB ale ten prog mi sie podoba - jest prosty pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
Co ci zależy spróbować? To tylko pare kilobajtów. |
Teraz używam Freshdownload - jest bardzo dobry (jak dla mnie). Wcześniej używałem FlashGet, ale denerwowały mnie banery i ciągle miałem podejrzenia o "szpiega". Podobnie było z RealDownload.
|
Cytat:
te same problemy mialem z getrightem (choc tu glownie wina zwieszek) |
Ja też używam Getrighta. ale używam też Netants ciekawy programik, od razu załatwia plik w 5 częściach. Polecam
|
GetRight jest dobry (wyszukuje mirrory, dzieli pliki, ściąga szybko) ale na codzień używam Mass Downloader - Prawdziwy Kombajn (10 części od rzau)
|
jakie download managery polecacie
pytanie wlasciwie jak w temacie - sam uzywam (troche z przypadku) FreshDownload (cholernie szybki) i getright'a (byl na poczatku)
pytam - bo zakladam ze nie tlyko te 2 programy funkcjonuja w srodowisku a chcialbym poznac opinie innych i ew. sie przerzucic pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:03. |