![]() |
Nie przeklinaj panie bo mandat :)
Wczoraj ogladalem sobie lokalne wiadomosci i spadlem ze stolka okazalo sie ze we Wroclawiu,Poznaniu i Szczecinie juz zostalo ukaranych w sumie 3000 osob za lacine:) a cena mandatu 1500 zl to juz sa jaja jak berety.
Straz miejska nawet w rozmowie z kolega nie koniecznie glosnej moze ci dac mandat za przeklinanie a jak ktos cie oskarzy o proceder laciny po polsku :D przyjezdza policja na interwencje :). Ale jaja juz robia sobie w tym kraju juz mi sie smiac chce zobaczymy co jeszcze wymysla ciekawego zeby zalatac dziury w budzecie :haha: |
podatek od ilosci azotu w powietrzu w danej kubaturze mieszkania ;)
|
a kto wie moze juz niedlugo :)
|
a Rywin na wolności :spoko: (( :wsciekly:
|
Widzisz.. ja generalnie jestem za, bo to już się naprawdę przykre robi, jak przechodzę obok przedszkola, a tam kilkuletnie dzieci klną tak, że w życiu by mi takie słowa przez gardło nie przeszły... Ale jak to jest często w naszym kraju tak i tu karani są najczęściej Ci, którzy najmniej na to zasługują. Ile to ja razy słyszałem takie kwiatki z ust policjantów, że aż się miło na duszy robiło... ;)
|
Cytat:
A co do dzieci to biega u mnie po podworku gowniarz 8 letni ale taki ma slowniczek lacinski ze glowa boli :) wiec chyba jego rodzice powini sie tym zajac no tak zapomnialem jak mama i tata codzienie na bance bo pracy nie maja i nie moga znalesc :) to chleja a dziecjaka podworko wychowuje :D Zwlaszacza jak w telewizji sie slyszy nostop lacine w filmach a juz nie mowiac o Polskich filmach wiec o co im chodzy praktycznie producenci np. Psow powinni milionowy mandat zaplacic za demoralizowanie kultury polskiej :) Ale moim zdaniem to jest wbrew konstytucji takie dawanie mandatow ale zapomnialem ze konstytucje Polska mozna przerobic na papier toaletowy.:( |
a gdzie ta polityka pro-rodzinna :mruga:
do szkoly nie chodzi ? |
Cytat:
ta polityka rodzinna to wszystko iluzja a pieniadze jak zawsze ida do naszych kochanych oczywiscie uczciwych :mruga: politykow :D |
Heh ale 1500zł? to jakiś błąd jest. No bez przesady. U mnie w Gdańsku to max 5 dych za takie cóś można dostać i to trzeba się mocno nastarać i być upierdliwym wobec policjanta.
|
Cytat:
|
w 90% przypadkow wysokosc mandatu to 20-50zl
ale nawet prof. Miodkowi sie to nie podoba ;) |
to współczuję wam panowie z Wroclawia ,Poznania i Szczecina, na szczęście w Bielsku jest spokojnie:)
|
O ja cie pędze :niepow:
To chyba koncerty hiphop'owe zdelegalizują, a w filmach zamiast Fuck będzie lektor czytał "terefere":) |
Witam !
OK - przeklinanie na ulicy, to nic przyjemnego dla uszu innych (tych bardziej przewraźliwionych), oraz przede wszystkim dzieci. Ale może lepiej Straż miejska, Policja municypalna (to chyba to samo ?), a także dzielnicowi, wzieli by się za pilnowanie porządku, tzn. karanie mandatami tych co niszczą zieleń (deptanie trawników itd.), śmiecą (pety, puszki itd.), a także nie sprzątają tam gdzie powinni (dozorcy itd.). Przykład - 50 m od miejsca gdzie mieszkam jest chodnik, który nie pamiętam kiedy był zamieciony (szczególnie jego część) i leży tam piasek, który pamięta nie tylko ostatnią zimę, ale też chyba z dwie poprzednie !!!!!! A nie wspomnę już o karaniu właścicieli psów, którzy nagminnie łamią prawo i nie sprzątają psich odchodów (spacek niektórymi chodnikami, to jak wyścig pomiędzy słupkami ) ! I to tyle, co mi na sercu leżało ! ro29 |
Dobrze że w moim mieście można używać łaciny bez strachu że dostanie się mandacik :)
Pozatym policja co daje mandaty też nie lepsza ... :ysz: |
całe szczęście w Warszawie jest prezydent, który w czasie kampanii powiedział "s******aj pan" żulikowi ze Szmulowizny ^_^
|
@ro29
w jakim ty swiecie zyjesz kolego ??? ja musialem sam walczyc o glazy blokujace alejki w parku, zeby po nim samochodami nie jezdzili :taktak: |
u mnie były imprezki z okazji dni mojego miasta.
no i na scene wyskoczył jakiś lokalny hip-hopowy zespół. jak nietrudno się domyślić, w piosenkach tych roiło się od takich i owakich słówek :P wszystko pięknie, tyle tylko, że na tą imprezkę przyszło wiele rodzin z dziećmi... małymi dziećmi :| jest teraz zadyma, a kolesie mają już szlaban na tą imprezkę. co ciekawe, rok temu nie rzucali mięsem na prawo i lewo. ech... głupota nie zna granic. |
Cytat:
druga sprawa, po roku palenia blantów i wciągania kresek mają takie skały w mózgach, że nie ma się czemu dziwić. :| |
Cytat:
Ale tak po za tym jak nagle zaczne krzyczec FUCK to tez mandacik dostane ??? Jak myslicie :> |
Cytat:
|
Cytat:
jak większość z nas - tylko, że znacznej części w ogóle to nie obchodzi, jak wygląda wokół bloku, domu, kamienicy - liczy się ew. jak mam w domu, a reszta .... W sumie, z różnych względów, ja też sobie to odpuszczam, ale czasami krew mnie zalewa, jak np. matka z dzieckiem idzie przez trawę i pod tymi łańcuchami między słupkami, jak 7 metrów dalej jest chodnik ! Albo jak przechodzą ludzie przez jezdnię, gdy 10-15 metrów dalej jest przejście Dziwny jest ten świat ......... ro29 |
Cytat:
Cytat:
wtedy pomyslisz o ale czasu stracilem jakies 10-15 metrow dalej juz bym dawno byl na drugiej stronie :D Moim zdaniem zaduzo juz sie robi biurokracji i przepisow wystarczy pochodzi po urzedach jakie tam maja dopiero przepisy az glowa mala :\ |
normalnie KUR.......TURA ba byc :D
fajnie ze mozna mandacik dostac, moze to co niektorych przyhamuje troche bo to co sie dzieje to tragedia (np. widzialem jak gowniarz moze 6-scio letni wyzywal taka same malolate: "To ty KUR*A tutaj a ja cie PIE**OLONA DZ**WKO tyle szukalem (...)" ) swoja droga gliniarz ktory mnie przesluchiwal to powinien cala pensje sobie placic na takie mandatki ;) |
hehe a na mnie sąsiad nasłał policje jak słuchałem poisenke pt "s****iel" sweet noise. moze gdybym słuchał na full, ale nieststy grało cicho a sasiad siedzi z uchem przy ścianie i wszystko usłyszał :\
ale jak pały przyszły akurat wychodziłem na egzamin i byłem w garniaku, pały takie oczy :O a ja słucham w czym moge pomóc, a oni dukaja że u mnie było słychać muzyke z niecenzuralnymi słowami, spisali mnie i na tym sie skończyło. || cHowajcie Warezy Do Piwnicy || |
Cytat:
czy ja klne czy nie no chyba jest jakas wolnosc slowa wystaraczy ogladnac "Dzien swira" prosze ile kultury(film niezly) a teraz chca cie umoralniac na sile przez mandaty komedia moze tym beda wspomagac Polska kulture :mruga:a juz nie mowie o jakies etyce :) patrze tylko na coraz mlodsze pokolenia i widze co wyprawiaja normalnie armagedon :D |
kawałek z filmu 'Psy'
Cytat:
ja nieodmienionego słowa na k doliczyłem się 39-40 |
E nie ma czym sie podniecac. Nie badzcie tacy wrazliwi. Mnie to nie rusza czy ktos przeklina czy nie. Sam nawet niezle lacina obracam od czasu do czasu. Jedyne co zwraca moja uwage jak robia to dzieci. Tutaj nalezaloby cos z tym zrobic. Jest to faktycznie przerazajace. Natomiast co do tych mandatow to nawet nie warto tego komentowac. Polska sie stacza i to bardzo...
|
żdś
|
Mandat spoko, moze czasem sie nalezy za cos takiego, bo to rzeczywiscie jest czasami zalosne, ale nie tak wysoki mandat, bez przesady, skad ludzie maja brac az tyle pieniedzy na to. Za spowodowanie wypadku gdzie sa ofiary (nie smiertelne) nie ma takiego mandatu chyba :|.
|
dziwne ze az 1500zeta za ''ku## m#ć'' .Wydawalo mi sie ze wg taryfikatora jest od 50 do 500zl albo 20godzin prac społecznych -za przeklenstwo w miejscu publicznym.Jesli to prawda z tym 1500zl to sa po##ni.Ciekawe jaką kare wymierzyl by sedzia w sadzie grodzkim jakby dowiedzial sie ze dostalem 1500zl za jakies przeklenstwo???
|
Ciekawe czy policjanci slowo "pies" tez beda traktowac jako przeklenstwo. Sadze ze tak :blee:
|
Cytat:
Cytat:
|
A może tak: odmówić przyjęcia mandatu --> sprawa do sądu grodzkiego --> odbędzie się najwcześniej za 5 lat albo i nie, z powodu niskiej szkodliwości społecznej, bądź też przedawnienia. :>
|
Cytat:
|
Może ściągnąć dopiero po wyroku, a wyrok może będzie, może nie, przecież opieszałość sądów w Polsce jest powszechnie znana i występek może się przedawnić zanim trafi na wokandę. :taktak:
|
Cytat:
|
Jaki wyrok dostałeś przestępco? :mruga:
|
Nie długo zaczną dawac mandaty za korzystanie z telefonu komórkowego w miejscu publicznym bo TPSA pada przez to. ;p Nikt niechce z budek telefonicznych korzystać ||:D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ale wiem za co mnie zamknel za to ze madatu nie chcialem i jeszcze zaczolem pyskowac :idea: |
Na pewnoby cię nie zamknęli, gdybyś nie pyskował.
A tak, to poniosłeś niewielkie koszty i masz co opowiadać przynajmniej. :D :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No wlasnie ale to nie w naszym kraju szkoda mowic ale tu jeden z szanownych kolegow napisal ze zawsze sie dostaje temu co nie trzeba i to jest szczera prawda :) zawsze beda ci pod nogi klody podkladac zeby tylko ich bylo na wieszchu.
Jeszcze najbardziej mi sie smiac chcialo jak mnie zamkneli a mlodszy od mnie aspirat :) moraly mi prawil to go zaczelem do pionu stawiac gowniarz jeden az sie zamknal :) |
Cytat:
ro29 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:34. |