![]() |
PayPal dla Polaków!:)
Po 6 latach system płatności PayPal jest dostępny dla Polski.
Mozna się rejestrować : https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/we...gistration-run Jak by nie było spore ułatwienie dla ebay owców. Po dłuuugiej nieobecności pozdrawiam wszystkich bywalców forum. f źródło: http://hacking.pl/5192 |
Cytat:
Mianowicie gdy probowalem zamowic SoundTrack z Guild Wars napisalem (ze nie ma polski) do AreaNET ci odeslali mnie do DirectSong (im napisalem to samo) a ci odeslali mnie do PayPal (bo z ich uslug kozystali)... 2 dni pozniej dostalem mail z paypala ze mam sprobowac ponownie - lol! (soundtrack kupilem przedwczoraj po tym jak otrzymalem tego mila) |
Cytat:
|
Cytat:
|
bez przesady, po 1 emailu napewno tego nie wprowadzili. mi wystarcza karta inteligo i placę na całym świecie.
|
Air a znasz jakies dobre sklepy internetowe za granica z dobrzmi cenami i co obsluguja polske? Bo jak pisalem do sklepow to opdowiadaja ze tylko USA i Kanade :/
|
No właśnie ... gdzie sie najbardziej opłaca kupowanie na świecie? USA, WB, Niemcy? Podajcie jakies sklepy internetowe oraz przyblizone koszty wysylki z tych panstw.
Przegladalem ostatnio ebay i wlasnie nie wiem ile zaplace za wysylke. |
Cytat:
Tak zapytam z ciekawości - taką kartą Inteligo Visa Electron można płacić w Internecie - np. za muzykę itd. (pomijam oczywiśćie opcje typu Płacę z Inteligo, czy przelewy). Pytam bo myślę o założeniu sobie u nich konta ;) Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
kosztow wysylki nikt Ci nie poda. niektore sklepy probuja jeszcze zarabiac na kosztach wysylki. zawsze mozesz ich o to zapytach jak nie pdaja i proboac zaproponowac cos innego. platnosci najbepieczniej za pomoca e-karty. |
Cytat:
|
Kartą Visa Electron Inteligo można np, zapłacić w Amazon.com (USA - próbowałem), cdjapan.co.jp (Japonia - próbowałem), www.titan-computer.com (DE - próbowałem), a na przykład trudno znaleźć sklep w Australii który przyjmie taką kartę: www.ezydvd.com.au, atlanticdvd.com.au, www.dvdcrave.com.au - nie przyjmują.
Natomiast trudno na ebayu znaleźć aukcję w której jednocześnie wysyłają na cały świat i przyjmują płatności kartami - najczęściej jest to PayPal. Pierwszy list do PayPal sprawie Polski wysłałem w roku 1999. Ale teraz ruszyli bo PayPal jest częścią ebay a skoro ten jest już w Polsce to i PayPal'a wreszcze przystosowali ( $$$ ). |
a jak to jest z walutami? czy Inteligo obsługuje płatności w innych walutach? właśnie przymierzam się do zakupu DVD z USA i nie wiem czy mając karte z Inteligo będe mógł zapłacić, sklep z którego chce zamówić obsługuje i płatności kartą i płatności przez PayPal, ale właśnie nie wiem czy nie będzie problemu z walutami ???
PS. czy koszty przelewu za granicę są wieksze niż krajowe? |
Kartą z Inteligo można placić za transakcje zagraniczne. Waluty są przeliczane wg kursu ze strony Visa (nie mogłem go tam znaleźć :)) Jest to minimalna różnica w porównaniu z kursem z kantorów. Jak płacisz kartą Inteligo nie jest to traktowane jako przelew. Nie są doliczane żadne dodatkowe opłaty. Jedynie co musisz podać to ważność karty, imię i nazwisko na kogo jest karta oraz jej ważność. Dodatkowo w celu sprawdzenia wpisujesz 3 cyfrowy kod z tyłu karty (za numerem)
To wszystko. |
wielkie dzięki, wcześniej brat mnie straszył że właśnie przelewy za granicę to duży koszt, ale widze że nie dotyczy to kart, teraz tylko musze się udać na zakupy ;)
wielkie dzięki jeszcze raz |
Cytat:
|
z tego co czytalem to narazie PayPal na Polske jest lekko okrojony. Mozna przesylac kase ale nie ma narazie opcji zciagniecia pieniedzy z PayPal na swoje konto bankowe.
|
ja tam nie mam zamiaru tego uzywac ale dobrze ze jestesmy coraz bardziej globalni:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:18. |