Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jak złamać zabezpieczenia na płycie ze ślubu? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jak-zlamac-zabezpieczenia-plycie-ze-slubu-53578/)

ed hunter 07.08.2005 18:34

płyty ze ślubu są zabezpieczone przez dodanie dużej ilości malutkich plików z błędami CRC.

dzięki temu programy takie jak DVDShrink się wywalają na tym. (nie mówiąc o Nero)

DVDDecrypter z domyślnymi ustawieniami też się zatrzyma.

najprostszy sposób to ustawić pomijanie błędów, 0 powtórzeń odczytu i niech się mieli.

gsa 07.08.2005 18:22

gadalem kiedys z gosciem co nam 100dn nagrywal. Plytka byla uwalona wiec szedlem do niego zeby mi nagral raz jeszcze. Mowil ze jesli juz zabezpieczAL [czas przeszly :)] to macrovisionem zeby na vhsanie zrzucic. Jedyne pewne zabezpieczenie to wg niego wlasnie gwozd ale tego nei stosuje... moze plytke lezala na sloncu??

waska0 05.08.2005 09:24

podeslij mi te plyte to ci ja przegram

demek 28.06.2005 01:14

ja niestety (a moze stety:)) nie :)

prometeusz 28.06.2005 01:12

a to wy używacie takich zabezpieczeń :fiu:

demek 28.06.2005 01:10

4,01 jest za slabe..i mozna je zlamac to raczej wersja 4,05 tego zabezpieczenia......:)

VIZZARD 28.06.2005 01:05

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
Koncerny sa związane pewnymi standartami, umowami... A taki operator nie. On ma wszystko w d... Tylko zysk. Był kiedyś na cdrinfo omawiany programik zabezpieczający płyty cdr - autorem był Polak, sprzedawał go nawet tutaj. Moze ktoś zrobił coś dla DVD ?

Jabba

Być może ... :idea:

Ja jednak twierdzę, że to zabezpieczenie to HAWK 4.01 :D

:mruga:

demek 28.06.2005 01:05

w swiecie jest znane takie powiedzenie "polak potrafi" :czar:

Jabba the Hutt 28.06.2005 01:00

Koncerny sa związane pewnymi standartami, umowami... A taki operator nie. On ma wszystko w d... Tylko zysk. Był kiedyś na cdrinfo omawiany programik zabezpieczający płyty cdr - autorem był Polak, sprzedawał go nawet tutaj. Moze ktoś zrobił coś dla DVD ?

Jabba

VIZZARD 28.06.2005 00:54

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
Probelm płytek ze ślubów. Sadze,że operatorzy kamer sie wycfanili i jakos tam płyty zabezpieczają. Słyszałem o podobnym problemie z płytą z Komunii. Wiadomo,ze jak jest 40 dzieci to od każdego po 100 zł. A oni chcieli 2 płyty i żeby potem przegrać samemu dla innych w cenie nośnika. A tu klops. Płyta nie daje sie skopiować. Więc sprawa nie jest taka prosta. Kiedy chodzi o zysk, Polak potrafi (jak Ferengi ze Star Trek).

Jabba

Jasne!

Wielkie koncerny świata nie moga dać rady :nie:

A tu polscy operatorzy kamer mają zabezpieczenie nie do przejścia :D

:polska:

:fala:

To może już nic nie piszmy na ten temat :niepow:

Bo jak się RIAA dowie ... :O

Jabba the Hutt 28.06.2005 00:38

Probelm płytek ze ślubów. Sadze,że operatorzy kamer sie wycfanili i jakos tam płyty zabezpieczają. Słyszałem o podobnym problemie z płytą z Komunii. Wiadomo,ze jak jest 40 dzieci to od każdego po 100 zł. A oni chcieli 2 płyty i żeby potem przegrać samemu dla innych w cenie nośnika. A tu klops. Płyta nie daje sie skopiować. Więc sprawa nie jest taka prosta. Kiedy chodzi o zysk, Polak potrafi (jak Ferengi ze Star Trek).

Jabba

VIZZARD 28.06.2005 00:37

Cytat:

Napisany przez demek
elektroniczna to nie......ciag zer i jedynek pewnie nie jest tak przyjemny jak ten wlewany z kufla (badz butelki) prosto w gardlo ......:czar:

Naturlich! :D

prometeusz 28.06.2005 00:36

znalazłem jeszcze jeden sposób na obejście :
Trzeba uniewaźnić ślub i płyta już nie będzie poyrzebna ;)

demek 28.06.2005 00:32

elektroniczna to nie......ciag zer i jedynek pewnie nie jest tak przyjemny jak ten wlewany z kufla (badz butelki) prosto w gardlo ......:czar:

VIZZARD 28.06.2005 00:29

Cytat:

Napisany przez prometeusz
własnie skończyłem DOG IN THE FOG i zaczynam latać :D :D

To trzeba było pić DOG ON THE FROG :piwko2:

:czar:

VIZZARD 28.06.2005 00:28

Cytat:

Napisany przez demek
coraz czesciej sie ze mna zgadzasz.....normalnie zaskakujesz mnie ichyba ci jakies piwo poczta wysle:P

Elektroniczną? :>

BTW Zupełnie nie wiem co sie ze mną dzieje? ???

Chyba to okresowy brak formy :worek_tre:paker: :pompki:

prometeusz 28.06.2005 00:26

jak wysyłassz jakieś piwka to ja też chętnie przyjmę własnie skończyłem DOG IN THE FOG i zaczynam latać :D :D

demek 28.06.2005 00:22

coraz czesciej sie ze mna zgadzasz.....normalnie zaskakujesz mnie ichyba ci jakies piwo poczta wysle:P

VIZZARD 28.06.2005 00:20

Cytat:

Napisany przez demek
zlam plyte a przy okazji "zlamiesz" zabezpieczenie........:P
:D:D:D

W sumie tys prowda :taktak:

Zresztą przecież sam ślub też był chu**wy ... :\

:czar:

demek 28.06.2005 00:12

zlam plyte a przy okazji "zlamiesz" zabezpieczenie........:P
:D:D:D

VIZZARD 27.06.2005 23:35

Cytat:

Napisany przez alien19021973
Ja też chciałem zrobić kopię filmu ze ślubu, ta płyta była super zabezpieczona
nic nie pomogło. :)

Właśnie!

To chciałem powiedzieć :czytaj:

To najlepszy sposób zabezpieczeń płyt ze ślubów ^_^

Nawet się nie pytam co to za płyta u Darasa77

Pewnie jej nazwa zaczyna się na H ||

Proponuję włożyć tę płytę w czytnik o dobrej korekcji

Najlepiej w Litka 832 :taktak:

To jedyny i najlepszy sposób obejścia tego "zabezpieczenia"

alien19021973 27.06.2005 23:02

Ilość załączników: 1
Ja też chciałem zrobić kopię filmu ze ślubu, ta płyta była super zabezpieczona
nic nie pomogło. :)

bart_3d 27.06.2005 15:56

Nie od dzisiaj wiadomo, że NEC 3520 ma słabą korekcję.
Jeżeli płyta zacina się po ok. 1h a trwa 1:30h to na pewno nie jest to problem niedomknięcia płyty. Najlepiej wgraj do swojego palnika bios 3.04 i przeskanuj płytki w CD-DVD Speed na błędy PI/PIF i wszystko będzie jasne. Jestem pewien, że to jakieś kiepskie płytki kiepsko nagrane. Poza tym możesz spróbować przekopiować zawartość płytki na dysk z poziomu exploratora windows (nawet jeżel materiał jest zabezpieczony to powinien dać się skopiować). Jeżeli płytka ma niedograny ledout ,jak twierdzisz, to przy kopiowaniu z exploratora nie będzie to stanowić problemu. Zobaczymy co się stanie. Najprawdopodobniej wyskoczy jakiś błąd CRC. Ale najlepiej przeskanuj płytką w CD Speed i zamieść wykres.

Daras77 27.06.2005 15:34

Płytka nie jest uszkodzona meczanicznie. Podejrzewa iż nie została zamknięta sesja. Na otwarzaczu stacjonarnym jest wszystko ok. Ale w DVD (NEC 3520A) film się wiesza pod około 1 godzinie gdzie film ma 1,30 godziny. Decrypter nie może ukończyć zżucania na twardy. Shrink ani Nero nie kończy gdy dojdzie do tego momentu. Obydwie płyty robią to samo w tym samym momęcie.
Płyta więc nie jest zabezpieczona tylko nie zakończona. W jaki sposób obejść ten problem?

zorg 22.06.2005 17:22

plytka ze slubu, nie sadze zeby miala jakiekolwiek zabezpieczenie !

dvddecrypter i po sprawie

pykson 22.06.2005 17:19

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Albo korzystając z rad na forum uszkodził mechanicznie zapis na końcu nagrania ||

nooo :D

ludzie to sa nieraz tacy niezyczliwi ;)
zeby nie dac innym przegrac porysuja nawet plyte i po zabawie

i nawet na naszym forum sie dowiaduja jak utrudnic zycie innym

Czołgista 22.06.2005 00:25

Cytat:

Napisany przez bart_3d
Czołgista, ale mnie wyprzedziłeś. Widać, że jesteś zmotoryzowany:)

A w tej chwili nawet na dopalaczach :piwo:

bart_3d 22.06.2005 00:21

Czołgista, ale mnie wyprzedziłeś. Widać, że jesteś zmotoryzowany:)

zene_k 22.06.2005 00:21

Cytat:

Napisany przez Czołgista
W tym to chyba ED jest dobry ||
Ale jego bym nie podejrzewał ;) raczej

No nigdy nie wiadomo, trzeba być czujnym ;) || :piwo:

bart_3d 22.06.2005 00:20

A może tą płytkę ed-hunter nagrywał?
On to porafi płytę nadgryść pierwsza klasa :spoko:

Czołgista 22.06.2005 00:19

Cytat:

Napisany przez zene_k
Np. nadgryzając płytkę ;) || :piwo:

W tym to chyba ED jest dobry ||
Ale jego bym nie podejrzewał ;) raczej

zene_k 22.06.2005 00:10

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Albo korzystając z rad na forum uszkodził mechanicznie zapis na końcu nagrania ||

Np. nadgryzając płytkę ;) || :piwo:

Czołgista 22.06.2005 00:09

Cytat:

Napisany przez pykson
moze ktos sie pobawil w ten sposob, ze przerwal wypalanie przy konczeniu plytki, co dosyc skutecznie utrudnia (ale nie uniemozliwia!) jej kopiowanie

pykson 21.06.2005 23:15

moze ktos sie pobawil w ten sposob, ze przerwal wypalanie przy konczeniu plytki, co dosyc skutecznie utrudnia (ale nie uniemozliwia!) jej kopiowanie

zene_k 21.06.2005 23:07

Cytat:

Napisany przez Daras77
Chcęprzegraćpłytki ze ślubu.Niestety są zabezpieczone. Próbowałem Decrypterem ale się wypiernicza. Płyta przestaje chodzić na 80% ??? Czy są to zabezpieczenia kodem czy może leadout nie został celowo do końca zapisany? HELP PEOPLE :pisze:

Według mnie są dwie możliwości:

1. Walnięta płyta i ten jest najbardziej prawdopodobny.

2. Kiepski napęd optyczny, którym próbujesz ten film zrzucić na twardziela.

bart_3d 21.06.2005 22:22

A czy ta płytka na pewno działa?
Według mnie coś nie tak jest z płytką.
Jeżeli kopiujesz zawartość płytki na dysk dekryptorem to nawet jak ledout jest nie nagrany powinno być ok. Inna speawa, gdybyś probował skopiować 1:1 np. w nero - brak ledout sprawia, że czytnik nie może znaleźć końca płytki.

A tak w zasadzie to napisz, czy przestaje chodzić kopia, czy nie chce się zgrać na dysk orginał.

mensir67pl 21.06.2005 21:31

Cytat:

Napisany przez Daras77
Chcęprzegraćpłytki ze ślubu.Niestety są zabezpieczone. Próbowałem Decrypterem ale się wypiernicza. Płyta przestaje chodzić na 80% ??? Czy są to zabezpieczenia kodem czy może leadout nie został celowo do końca zapisany? HELP PEOPLE :pisze:

wrzuc screena z clona dvd jak to wyglada ? rozlokowanie .VOB

sight 21.06.2005 21:28

zacznij od sprawdzenia A-Ray Scanner

Daras77 21.06.2005 21:21

Jak złamać zabezpieczenia na płycie ze ślubu?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:28.