![]() |
płyty ze ślubu są zabezpieczone przez dodanie dużej ilości malutkich plików z błędami CRC.
dzięki temu programy takie jak DVDShrink się wywalają na tym. (nie mówiąc o Nero) DVDDecrypter z domyślnymi ustawieniami też się zatrzyma. najprostszy sposób to ustawić pomijanie błędów, 0 powtórzeń odczytu i niech się mieli. |
gadalem kiedys z gosciem co nam 100dn nagrywal. Plytka byla uwalona wiec szedlem do niego zeby mi nagral raz jeszcze. Mowil ze jesli juz zabezpieczAL [czas przeszly :)] to macrovisionem zeby na vhsanie zrzucic. Jedyne pewne zabezpieczenie to wg niego wlasnie gwozd ale tego nei stosuje... moze plytke lezala na sloncu??
|
podeslij mi te plyte to ci ja przegram
|
ja niestety (a moze stety:)) nie :)
|
a to wy używacie takich zabezpieczeń :fiu:
|
4,01 jest za slabe..i mozna je zlamac to raczej wersja 4,05 tego zabezpieczenia......:)
|
Cytat:
Ja jednak twierdzę, że to zabezpieczenie to HAWK 4.01 :D :mruga: |
w swiecie jest znane takie powiedzenie "polak potrafi" :czar:
|
Koncerny sa związane pewnymi standartami, umowami... A taki operator nie. On ma wszystko w d... Tylko zysk. Był kiedyś na cdrinfo omawiany programik zabezpieczający płyty cdr - autorem był Polak, sprzedawał go nawet tutaj. Moze ktoś zrobił coś dla DVD ?
Jabba |
Cytat:
Wielkie koncerny świata nie moga dać rady :nie: A tu polscy operatorzy kamer mają zabezpieczenie nie do przejścia :D :polska: :fala: To może już nic nie piszmy na ten temat :niepow: Bo jak się RIAA dowie ... :O :mruga: |
Probelm płytek ze ślubów. Sadze,że operatorzy kamer sie wycfanili i jakos tam płyty zabezpieczają. Słyszałem o podobnym problemie z płytą z Komunii. Wiadomo,ze jak jest 40 dzieci to od każdego po 100 zł. A oni chcieli 2 płyty i żeby potem przegrać samemu dla innych w cenie nośnika. A tu klops. Płyta nie daje sie skopiować. Więc sprawa nie jest taka prosta. Kiedy chodzi o zysk, Polak potrafi (jak Ferengi ze Star Trek).
Jabba |
Cytat:
|
znalazłem jeszcze jeden sposób na obejście :
Trzeba uniewaźnić ślub i płyta już nie będzie poyrzebna ;) |
elektroniczna to nie......ciag zer i jedynek pewnie nie jest tak przyjemny jak ten wlewany z kufla (badz butelki) prosto w gardlo ......:czar:
|
Cytat:
:czar: |
Cytat:
BTW Zupełnie nie wiem co sie ze mną dzieje? ??? Chyba to okresowy brak formy :worek_tre:paker: :pompki: :mruga: |
jak wysyłassz jakieś piwka to ja też chętnie przyjmę własnie skończyłem DOG IN THE FOG i zaczynam latać :D :D
|
coraz czesciej sie ze mna zgadzasz.....normalnie zaskakujesz mnie ichyba ci jakies piwo poczta wysle:P
|
Cytat:
Zresztą przecież sam ślub też był chu**wy ... :\ :czar: |
zlam plyte a przy okazji "zlamiesz" zabezpieczenie........:P
:D:D:D |
Cytat:
To chciałem powiedzieć :czytaj: To najlepszy sposób zabezpieczeń płyt ze ślubów ^_^ Nawet się nie pytam co to za płyta u Darasa77 Pewnie jej nazwa zaczyna się na H || Proponuję włożyć tę płytę w czytnik o dobrej korekcji Najlepiej w Litka 832 :taktak: To jedyny i najlepszy sposób obejścia tego "zabezpieczenia" :mruga: |
Ilość załączników: 1
Ja też chciałem zrobić kopię filmu ze ślubu, ta płyta była super zabezpieczona
nic nie pomogło. :) |
Nie od dzisiaj wiadomo, że NEC 3520 ma słabą korekcję.
Jeżeli płyta zacina się po ok. 1h a trwa 1:30h to na pewno nie jest to problem niedomknięcia płyty. Najlepiej wgraj do swojego palnika bios 3.04 i przeskanuj płytki w CD-DVD Speed na błędy PI/PIF i wszystko będzie jasne. Jestem pewien, że to jakieś kiepskie płytki kiepsko nagrane. Poza tym możesz spróbować przekopiować zawartość płytki na dysk z poziomu exploratora windows (nawet jeżel materiał jest zabezpieczony to powinien dać się skopiować). Jeżeli płytka ma niedograny ledout ,jak twierdzisz, to przy kopiowaniu z exploratora nie będzie to stanowić problemu. Zobaczymy co się stanie. Najprawdopodobniej wyskoczy jakiś błąd CRC. Ale najlepiej przeskanuj płytką w CD Speed i zamieść wykres. |
Płytka nie jest uszkodzona meczanicznie. Podejrzewa iż nie została zamknięta sesja. Na otwarzaczu stacjonarnym jest wszystko ok. Ale w DVD (NEC 3520A) film się wiesza pod około 1 godzinie gdzie film ma 1,30 godziny. Decrypter nie może ukończyć zżucania na twardy. Shrink ani Nero nie kończy gdy dojdzie do tego momentu. Obydwie płyty robią to samo w tym samym momęcie.
Płyta więc nie jest zabezpieczona tylko nie zakończona. W jaki sposób obejść ten problem? |
plytka ze slubu, nie sadze zeby miala jakiekolwiek zabezpieczenie !
dvddecrypter i po sprawie |
Cytat:
nooo :D ludzie to sa nieraz tacy niezyczliwi ;) zeby nie dac innym przegrac porysuja nawet plyte i po zabawie i nawet na naszym forum sie dowiaduja jak utrudnic zycie innym |
Cytat:
|
Czołgista, ale mnie wyprzedziłeś. Widać, że jesteś zmotoryzowany:)
|
Cytat:
|
A może tą płytkę ed-hunter nagrywał?
On to porafi płytę nadgryść pierwsza klasa :spoko: |
Cytat:
Ale jego bym nie podejrzewał ;) raczej |
Cytat:
|
Cytat:
|
moze ktos sie pobawil w ten sposob, ze przerwal wypalanie przy konczeniu plytki, co dosyc skutecznie utrudnia (ale nie uniemozliwia!) jej kopiowanie
|
Cytat:
1. Walnięta płyta i ten jest najbardziej prawdopodobny. 2. Kiepski napęd optyczny, którym próbujesz ten film zrzucić na twardziela. |
A czy ta płytka na pewno działa?
Według mnie coś nie tak jest z płytką. Jeżeli kopiujesz zawartość płytki na dysk dekryptorem to nawet jak ledout jest nie nagrany powinno być ok. Inna speawa, gdybyś probował skopiować 1:1 np. w nero - brak ledout sprawia, że czytnik nie może znaleźć końca płytki. A tak w zasadzie to napisz, czy przestaje chodzić kopia, czy nie chce się zgrać na dysk orginał. |
Cytat:
wrzuc screena z clona dvd jak to wyglada ? rozlokowanie .VOB |
zacznij od sprawdzenia A-Ray Scanner
|
Jak złamać zabezpieczenia na płycie ze ślubu?
Chcęprzegraćpłytki ze ślubu.Niestety są zabezpieczone. Próbowałem Decrypterem ale się wypiernicza. Płyta przestaje chodzić na 80% ??? Czy są to zabezpieczenia kodem czy może leadout nie został celowo do końca zapisany? HELP PEOPLE :pisze:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:28. |