Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Którą wybrać? LG GSA-4163B, czy Lite-On SOHW-1693S? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/ktora-wybrac-lg-gsa-4163b-czy-lite-sohw-1693s-53594/)

VIZZARD 23.06.2005 23:52

Zobaczymy jak przejdziemy na ojro :kasa:

Mnożnik będzie większy :>

bart_3d 23.06.2005 23:33

Ja tam pazerny nie jestem ;)

VIZZARD 23.06.2005 23:26

Cytat:

Napisany przez bart_3d
@Vizzard
Oby tak dalej. Każdy grosz się liczy. A jakbyś miał ich za dużo to mogę podać numer mojego konta... :)

A czy 163,20 zł to dużo? :idea:

:>

bart_3d 23.06.2005 23:20

@Vizzard
Oby tak dalej. Każdy grosz się liczy. A jakbyś miał ich za dużo to mogę podać numer mojego konta... :)

VIZZARD 23.06.2005 23:17

Cytat:

Napisany przez sonon
Policzyłem: 5440 postów Vizzarda x 0,03 zł daje 163,20 zł ;-)

Nawet się jeszcze na nagrywarkę nie uzbierało.

Staram się jak mogę :pompki:

:czar:

epol 23.06.2005 21:59

Cytat:

Napisany przez rpl
Dzieki, ale moze cos wiecej? Dlaczego? Co innego polecasz?

Jak chcesz wiedziec co zorg poleca to uzyj szukajki ;)

to-ja 23.06.2005 12:57

> Bieda teraz w kraju ...

teraz? raczej jak zwykle :(

sonon 23.06.2005 12:29

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No cóż!

Bieda teraz w kraju ... :\

Policzyłem: 5440 postów Vizzarda x 0,03 zł daje 163,20 zł ;-)

Nawet się jeszcze na nagrywarkę nie uzbierało.

VIZZARD 23.06.2005 11:58

Cytat:

Napisany przez marey
Vizzard wszędzie musisz wtrącić swoje trzy grosze...

No cóż!

Bieda teraz w kraju ... :\

marey 23.06.2005 08:00

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Jak się chce poznać różnice między Pierwszą a Drugą Zasadą Termodynamiki

To odsyłają do definicji :czytaj:

Podobno inteligentny człowiek zawsze wyłapie różnice :tak!:

Jeżeli poczytałeś opisy obydwu nagrywarek ...

Vizzard wszędzie musisz wtrącić swoje trzy grosze...

sonon 23.06.2005 01:32

Cytat:

Napisany przez rpl
Rozumiem więc, że pytający użytkownik jest niemile widziany? Podążając tym tokiem myślenia, można by również napisać, żeby nie pytać się o błąd przy nagrywaniu płyty, bo ktoś kiedyś się już o to pytał. Przepraszam, ale nie wszyscy wszystko wiedzą, dlatego się pytają. A zamiast odpowiadać w ten sposób, to może lepiej wogóle nie odpowiadajcie. Dziękuję, papa.

To jest bardzo męczące przedzierać się co dzień przez kilka wątków "co wybrać"

Forum służy zdobywaniu wiedzy, wymienianiu się doświadczeniami, itp.

Tymaczasem nie wiem jak to jest, że bardzo dużo użytkowników uważa, że forum zostało stworzone po to, by doradzić im nagrywarkę. Im osobiście - jakby ta odpowiedź miała się różnić od tej zawartej w przyklejonym temacie o wyborze nagrywarek.

Jeśli się wahasz - zadaj pytanie właśnie w tamtym temacie - pozwala to utrzymać porządek na forum!

Ja naprawdę nie rozumiem dlaczego uważasz, że akurat Tobie ktoś podpowie coś, czego nikomu nikt nie podpowiedział jeszcze na forum.

Zastanów się nad sobą, przyda Ci się :P

;)

VIZZARD 23.06.2005 01:15

Cytat:

Napisany przez rpl
Rozumiem więc, że pytający użytkownik jest niemile widziany? Podążając tym tokiem myślenia, można by również napisać, żeby nie pytać się o błąd przy nagrywaniu płyty, bo ktoś kiedyś się już o to pytał. Przepraszam, ale nie wszyscy wszystko wiedzą, dlatego się pytają. A zamiast odpowiadać w ten sposób, to może lepiej wogóle nie odpowiadajcie. Dziękuję, papa.

Cytat:

Napisany przez rpl
Chodziło mi o odpowiedź - ta, czy ta? - a nie o opis obydwu, bo to sobie poczytałem

Jak się chce poznać różnice między Pierwszą a Drugą Zasadą Termodynamiki

To odsyłają do definicji :czytaj:

Podobno inteligentny człowiek zawsze wyłapie różnice :tak!:

Jeżeli poczytałeś opisy obydwu nagrywarek ...

rpl 23.06.2005 01:00

VIZZARD 23.06.2005 00:53

Cytat:

Napisany przez rpl

Przy okazji jeszcze trochę się usprawiedliwię:
1. Takiego tematu jeszcze nie było, nie rozumiem więc skąd takie oburzenie? Chodziło mi o odpowiedź - ta, czy ta? - a nie o opis obydwu, bo to sobie poczytałem. Ale z opisów nie wynika obiektywne stwierdzenie użytkowników, która jest ich zdaniem lepsza.

Nie było takiego?

Ale nie było też 1673 vs 4613B :nie:

Więc może dać?

No i nie było 4163B vs 3540 :nie:

To może napisać?

No i nie było 4163B vs 716A :nie:

To może jutro?

Albo pojutrze?

No i pytanie:

A z opisów użytkowników co wynikło i która jest lepsza? ???

:banan2:

slawekj 23.06.2005 00:50

Cytat:

Napisany przez rpl
Ale jakoś nie mam zauwafania do LG. Z drugiej strony Lite-On wogóle nie znam... Co byście polecili z tych dwóch? Ew. może polecacie jakąś inną nagrywarkę w podobnej cenie, czyli ok. 200 zł? Będę wdzięczny za odpowiedź/podpowiedź!

Odpowiedź w pytaniu. Brak zaufania do LG to pozostaje LiteOn 1693 lub.......po długim namyśle BenQ 1620.
Dlaczego BenQ ? Dobre pytanie.... chyba też nagrywa nie gorzej niż inne napędy. :idea:

:)

rpl 23.06.2005 00:42

Cytat:

Napisany przez zorg
proste pytanie-- te czy te
prosta odpowiedz------zadna z nich

Dzieki, ale moze cos wiecej? Dlaczego? Co innego polecasz?

Cytat:

Napisany przez karel48
Pomimo tego że można się doczepić o powtarzanie tematu to ja zdecydowałem się nagrodzić autora

Dzieki, nie takie bylo moje zamierzenie, nie mniej dzieki :).

karel48 22.06.2005 22:11

Cytat:

Napisany przez rpl
Dziękuję za odpowiedzi, te miłem i mniej miłe. Dziękuję zwłaszcza za te, które pomogły mi w podjęciu decyzji.

1. Takiego tematu jeszcze nie było, nie rozumiem więc skąd takie oburzenie? Chodziło mi o odpowiedź - ta, czy ta? - a nie o opis obydwu, bo to sobie poczytałem. Ale z opisów nie wynika obiektywne stwierdzenie użytkowników, która jest ich zdaniem lepsza.
2. OK, nie ten dział, ale umiejscowienie właściwego działu, tj. "Forum CDRinfo.pl > Dyskusje > DVD/VCD Forum > Ogólnie o DVD" przyznacie, że jest chyba trochę mało intuicyjne? Łatwiej było by, gdyby te poddziały nie były zwinięte, tylko zrobione było ładne drzewko z opisem kategorii, a poza tym zamiast "Ogólnie o DVD" lepiej dział nazwać "Sprzęt" - od razu wiadomo wtedy o co chodzi...
3. OK, jest przyklejona wiadomość co do tego, gdzie pytać o zakup nagrywarki, ale najpierw trzeba trafić do odpowiedniego działu (a to nie jest takie oczywiste - patrz powyżej).
4. Na koniec jednak pragnę podziękować moderatorowi, że przeniósł wiadomość do odpowiedniego działu.

Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam.

To tłumaczenie a w szczególności kultura wypowiedzi jest jak dla mnie bardzo przekonująca :)
Pomimo tego że można się doczepić o powtarzanie tematu to ja zdecydowałem się nagrodzić autora ;)

legion 22.06.2005 21:23

no to odklejamy wszystko i robimy wresling :D

zorg 22.06.2005 21:00

proste pytanie-- te czy te

prosta odpowiedz------zadna z nich

rpl 22.06.2005 20:48

Dziękuję za odpowiedzi, te miłem i mniej miłe. Dziękuję zwłaszcza za te, które pomogły mi w podjęciu decyzji.

2. OK, nie ten dział, ale umiejscowienie właściwego działu, tj. "Forum CDRinfo.pl > Dyskusje > DVD/VCD Forum > Ogólnie o DVD" przyznacie, że jest chyba trochę mało intuicyjne? Łatwiej było by, gdyby te poddziały nie były zwinięte, tylko zrobione było ładne drzewko z opisem kategorii, a poza tym zamiast "Ogólnie o DVD" lepiej dział nazwać "Sprzęt" - od razu wiadomo wtedy o co chodzi...
3. OK, jest przyklejona wiadomość co do tego, gdzie pytać o zakup nagrywarki, ale najpierw trzeba trafić do odpowiedniego działu (a to nie jest takie oczywiste - patrz powyżej).
4. Na koniec jednak pragnę podziękować moderatorowi, że przeniósł wiadomość do odpowiedniego działu.

Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam.

kataryniarz 22.06.2005 15:32

Ja mam obie i jestem zadowolony :D

@rpl
Czytanie naprawde nie boli, a wiele mozna sie dowiedziec :idea:

guzio85 22.06.2005 15:27

miałem modele od 451S litki:) do modelu 1693S i polecam Litki po wgraniu biosa od Sony sa niezawodne! skala błedu zapisu wynosi 0.1% a w LG szybko pada laser w Litkach laser jest Soniaka i certyfikowany ich jakością i zywotnoscią :) a dlaczego miałem tyle litków prosta odpowiedz sam je niszczyłem i oddawałem na serwis zeby dostać nową:D:D:D

P_M_ 22.06.2005 15:08

Przyklejone tematy są do du..

Cytat:

Napisany przez icemac
:bluzga:

a piaslem gdzies, ze im wiecej tematow sie przyklei to wiecej pytan sie posypie typu:
co kupic
za ile
dlaczego ta a nie inna
a ta ma ladniejszy panel

:bicz:

Ja nie mam do nich zdrowia, że by przejżeć, a jestem bardzo cierpliwy... Więc taki nowicjusz (nie tylko z resztą) także się na nie wypnie. Ogólnie nie przeglądam wątków dłuższych niż 4 strony.
Moim nr 1 jest LG. Z tej jestem najbardziej zadowolony, a trochę tego przetestowałem (liteony od 832 do 1673, nec 3521, szajsungi te dwa najszybsze i to LG).

icemac 22.06.2005 14:14

a piaslem gdzies, ze im wiecej tematow sie przyklei to wiecej pytan sie posypie typu:
co kupic
za ile
dlaczego ta a nie inna
a ta ma ladniejszy panel

:bicz:

Slabuk 22.06.2005 13:54

?

No cóż.
Są różne preferencje też lubiłem Lite-Ona.
Miałem po kolei 3 ostatnie modele Lite-On, dlatego 3 że po zakupie 1 pozostałe 2 zostały mi wydane przez serwis w ramach gwarancji i za każdym razem był to nowszy model.
Ostatni sprzedałem z małą stratą i kupiłem LG GSA-4163B.
Jestem z niej na razie zadowolony, nie wiem jak będzie dalej, ale w tym przypadku mam serwis dwie ulice od domu. Poprzednio musiałem wysyłać na swój koszt, co prawda do mnie przysyłano na koszt serwisu, jednak te dodatkowe koszty to równowartość kilkunastu płyt.
Nadmieniam że nie wypalam płyt hurtowo i w zasadzie nagrywam na dobrych nośnikach, potrzebna mi była nagrywarka która przy zakupie kolejnej płyty nie sprawia problemu.

psotniczek1977 22.06.2005 12:05

mam tego litka o którego pytasz i powiem tak jak najbardziej polecam

epol 22.06.2005 11:46

Zalecam ewakuacje na ksiezyc! Jak chlopaki to zobacze to cie zjedza zywcem :D

http://forum.cdrinfo.pl/forumdisplay.php?f=15
http://forum.cdrinfo.pl/search.php

I nie ten dzial.

rpl 22.06.2005 11:27

Którą wybrać? LG GSA-4163B, czy Lite-On SOHW-1693S?

Myślę, że to dobry dział na to pytanie. Którą nagrywarkę lepiej kupić: LG GSA-4163B, czy Lite-On SOHW-1693S? W zasadzie bardzo podobny sprzęt, LG jedynie nieco szybszy i obsługuje DVD-RAM. Ale jakoś nie mam zauwafania do LG. Z drugiej strony Lite-On wogóle nie znam... Co byście polecili z tych dwóch? Ew. może polecacie jakąś inną nagrywarkę w podobnej cenie, czyli ok. 200 zł? Będę wdzięczny za odpowiedź/podpowiedź!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:12.