![]() |
Dla mnie jedna z pozycji fantasy ;) Trafiła do katalogu E:\ebooks\Fantasy\
Dobrze że nie ma inkwizycji takiej jak kiedyś bo by na nas ekskomunike nałozyli ew. spalili na stosie ;) BTW. Skoro mowa o ebookach - nie ma ktoś przypadkiem "Innego wiatru" Ursuli K. LeGuin? |
Wedle życzenia opublikowane dla wszystkich:
The Necronomicon (simon Version): http://mgitsagem.w.interia.pl/The%20...20Version).pdf |
Cytat:
|
Cytat:
Aha, dostałem na maila wersję angielską. W sumie wystarczy, ale że polska ukazała się oficjalnym tłumaczeniem, to chciałbym też zobaczyć, jak ona wygląda. Ma ktoś? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
i ja proszę ai_r@o2.pl
|
|
Cytat:
|
Chcą k..a sobie przywołać ducha dziadka, żeby im ogródek przekopał lub sąsiadowi w zęby strzelił ;) he he
|
Cytat:
|
pozwolicie ze spytam po co wam Necronomicon??? niebardzo kumam co to za ksiazka??jakas kucharska??jakies czary mary???co wy z tym bedziecie robic???
|
@Dj Mich@ł
Poszło na emila @czero Właśnie się wysyła na emila :) |
ja takze poprosze, mail w podpisie, Dzieki :piwo:
|
no to czekam :)
|
Jak tak wszyscy chcecie, to ja też chcę :)
Mail w podpisie :) |
@Prometeusz, wysłane. :taktak:
|
@kontestator :piwo:
ps prosze jeszcze raz bo odruchowo usunąłem a nie zdążyłem zapisać załącznika :) |
poszło do wszytkich, którzy chcieli. tak na marginesie nie jest to ta historyjka Lovercfarta (jego książki są spoko) ale to jets PRAWDZIWY necromicon. księga zakazana przez inkwizycje
|
eeeee.... im więcej o tym czytam, tym bardziej naciągane mi się to wydaje.. Jak ktoś ma chwilkę, może mi podesłać (andrzejj9....poczta.onet.pl), ale dla mnie to już kolejna sztuczne stworzona historia..
|
Ja tez chcę :))
knydel[at]o2.pl |
to ja chyba już niechcę ;)
I czasem mi prosze na ten adres nie wysyłać prometeusz12@tlen.pl :fiu: |
"Cóż można rzec o tej wspaniałej Necronomicon, czego jeszcze nie powiedziano? Wiele i to pod każdym względem! Gdyż jeszcze nic nie powiedziano. Tytuł jest słowem które nic nie wskazuje. Jest jak każde inne słowo, jak każdy inny tekst. Książka którą nazwano anty-książką, książka która przynosi zapomnienie i szaleństwo w imię wiedzy która jest wiedzą Niczego, a w ten sposób nie jest w ogóle wiedzą."
NECRONOMICON Ludzkość zna wiele innych, starszych ksiąg, ale w żadnej z nich nie znajdziesz tak wielu informacji o Mitologii Cthulhu. Ten odrażający munuskrypt zawiera pieśń do Yog-Sothotha, dzięki której można otworzyć Drogę do tego świata; informacje o "Proszku Ibn-Ghaziego"; opis "Znaku Voorish". Bez wątpienia Lovecraft nie wspomniał o wielu innych sztuczkach i formułach. Księga zawiera również informacje o setkach miejsc i rzeczy, o których biedny Danforth bełkotał pod koniec noweli "W Górach Szaleństwa". Necronomicon to zawiła encyklopedia. Aluzje są definicjami, zakończenia wyjaśnieniami, życzenia dowodami. Nie da się oddzielić ozdobników od treści. Słownictwo jest szalone, niczym język snu. Zamieszczone w nim odnośniki i wiadomości zostały zbadane przez znawców, którzy uznali dzieło za kamień węgielny czarnej magii. Najlepiej byłoby jednak, aby Badacze nigdy nie zdobyli własnej kopii Necronomiconu. Niech to dzieło nęci i łudzi. Necronomicon nie jest zbiorem danych i nie powinno się go używać jako drogi, która prowadzi Badaczy od jednej tajemnicy do drugiej. Jest na to zbyt potężny i zbyt straszny. Ta księga to wrota do szaleństwa. Przechodząc przez nie człowiek ulega metamorfozie. Kiedy znajdzie się po drugiej stronie, jest nie do rozpoznania. Staje się częścią tajemnicy. |
http://groups.google.com/groups?hl=p....pl%26rnum%3D1
oraz: http://groups.google.com/groups?hl=p...ost%26rnum%3D8 przerażające "- Za czym Pani stoi? - Na znajomego czekam... - To ja też poczekam..." :) he he |
Cytat:
|
Przepraszam, ale już mnie k_rwica bierze, od 2.5 godziny nie ładuje mi się poczta z wp.pl, Podeśle mi ktoś na joujoujou[at]o2.pl ?
|
To jest po polsku ?
EDIT, juz wiem ze po angielsku. Milego tlumaczenia :) |
Jak to jest to: http://www.carpenoctem.pl/pages/necronomicon.htm to ja tez chce poczytac.Czekam i dziekuje...
|
NECRONOMICON, a to co do jedzenia jest?
jak to jakies "czary mary" to podeslijcie mi, jutro mam egzamin z socjologi makrostruktur spolecznych i cud jest mi baaardzo potrzebny |
Thx
|
Jak mozna to i ja poproszę, a jak nie to trudno sie mówi...
prilo@o2.pl |
poprosze też NECRONOMICON :)
raptor123[at]gmail.com |
I ja też bym prosił yetixxl@wp.pl
|
Cytat:
poszło |
Ja też prosze o tego wirusa ||
|
Cytat:
kraluk poszło |
@kontestator - wielkie dzięki! Ty już wiesz co. :>
|
Ja też poproszę. Mail w podpisie;)
|
Cytat:
poszło |
Cytat:
|
Cytat:
grrr kurna dwa posty, jeden pod drugim :ysz: |
rosol, _bakupl_, Bródka. Damianos L, nimal, coby6, poszło, poszło jeszcze do kogos ale juz nei pamietam :blee:
edit do smolika też poszło joujoujou również |
Podobno cos tu dają więc też poproszę :)
|
Ja też poproszę.
A co dają ??? |
Równierz poprosze
coby6@wp.pl |
niedawno odladalem cala serie evil dead wiec necroomicon mi sie dobrze kojarzy :)
|
podoba mi się Wasze podejście <spoko>
ponoć mówi się tak: jak dają to bierz jak biorą to spierdalaj ;) |
tez poprosze
mail w podpisie nie wiem po co, ale poprosze :) |
tez bym chcial:) adbok@o2.pl
|
ale o so chodzi ???
|
Ja tez poprosze brodka@3000.pl
|
No i bakupl[at]onet.pl
|
to ja takze poprosze:) mroslaniec[AT]tlen.pl
|
ze mną jak z dzieckiem, mówisz i masz :)
Piterniel i mgitposzło |
To może ja też poprosze ?:)
lite.88[at]op.pl |
Cytat:
:ja_chce: nie wiem dokladnie co to ale chce to na emaila ;) |
Cytat:
mam TEN http://img192.echo.cx/img192/4182/dd3bu.png IA! IA! ZI AZAG! IA! IA! ZI AZKAK! IA! IA! KUTULU ZI KUR! IA! |
Ale ty masz TEN tłumaczony z Sumeryjskiego? CZy zwykłe opowiadania Lovecrafta?
|
Tribunal nie masz się czym chwalić, mam juz od dawna :P
ale lepiej mieć, niż nie mieć (ponoć) || ale pozdrawiam, wreszcie jakis fajny topic ;) |
Cytat:
Chodzi o jakieś uroki, duchy czy coś ?:) |
Cytat:
|
To jakieś czarymary ?:)
|
Cytat:
Cytat:
|
Angielskiej ale jak dobrze znasz ro słownik i do boju wazy 3mb jak bys chiał wiedziec:]
|
Cytat:
|
Chce sie pochwalić....
Że mam NECRONOMICON jezeli Ci co wiedza o co chodzi i chcą spytać czy ten NECRONOMICON odpowiem tak to ten:]
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:20. |