![]() |
Polityka
Muisalem zalozyc ten topik, interesuje sie polityka i wiem ze duzo ludzi takze...wlasnie ogladam komisje sledcza z Kwasniewska..wychodza powoli jej przekrety bierze 50 tys. a na konto wplaca 35tys.:) reszta pewnie idzie na fryzjera,..pewnie ładnie tam kasy nakradla...czekam na dalsza czesc jej zeznan...
Kwaśniakowa robi za Matke Terese czysta jak łza.. |
to, ze kradnie, to twierdza tylko giertych i maciarewicz, a dla mnie to oni sa tylko tanimi intrygantami i ta komisja jest poprostu zalosna, ma sie zajmowac orlenem, a przeglada esbeckie teczki.
|
Każda komisja będzie pracować jak tylko długo się da, przecież biorą za to sporą kasę, więc nie dziwne, że przedłużają w nieskończoność. :|
|
ja tam mam inne zdanie,. ta fundacja Kwasniewskiej to jeden wielki przekret:) widze jak firmy bezinteresownie daja np.500tys., to wszytko biznes a Kwasniewska pewnie tez z tego ostra kase bierze
|
no, a giertychowi zal dupe sciska, ze on nie moze krasc, bo ma zbyt malo glosow w sejmie.
|
@Lukash, twoje zdanie nie przeczy mojemu, przekręty są po obu stronach. :taktak:
|
Cytat:
|
mi nie tylko chodzi o to ile ona na tym zarabia..ale jezeli o Owsiku mowa to tam jest normalna zbiorka pieniedzy, w jeden dzien a Kwasniewska..szuka roznych sponsorow..i zgadzam sie z tym ze pomaga dziecia, ale boje sie ze ta fundacja moze byc takze fundacja prania brudnych pieniedzy..albo wplac dobrze prezydent pomoze zalatwic...
|
Cytat:
|
wiecie co zamiast powtarzać bzdury zasłyszane pod piekarnią poczytajcie rozliczenia Orkiestry
http://www.wosp.org.pl/fundacja/finanse/ |
mozemy my powolamy komisje cdrinfo do spraw fundacji Owsiaka i Kwasniewskiej..ed hunter moze chcesz byc przewodniczacym?:)
|
jolanta kwasniewska ta fundacja nabija punkty kwasowi i to dzieki niej jest powazany w pewnych kregach tego narodu
nie wiem na ile prawdziwe sa podane informacje, ale gdyby byly prawdziwe bynajmniej bym sie nie zdziwil coz, chetnie zobaczylbym sprawozdanie finansowe kwasniewskiej, tak jak owsiaka mimo calej niecheci jaka zywie do jurka o. nie sposob nie docenic jego pracy i za to go mimo wszystko podziwiam mam wrazenie ze finansowanie WOSP jest jasne i publicznie jawne, za kwasniewska ciagnie sie jakis smrod jak zona takiego kretacza i slugusa socjalizmu moze byc Matka Teresa? hehe, po prostu niemozliwe - skoro sa malzenstwem musza sie jakos rozumiec, a przy jej zaletach i jego wadach to niewykonalne @Air to ze ktos pomaga innym nie tlumaczy niejawnych zyskow tej osoby chetnie przekaze biednym 700 tys z milona, ktory na mnie uzbieracie i tak bede bardziej "etyczny" od jolki, bo podam to do publicznej wiadomosci |
ehh, widze, ze nawet tutaj nie mozna uniknac kampanii wyborczej.
Lukash: przez to, ze piszesz takie NIE POTWIERDZONE DOWODAMI bzdury, ze kwasniewksa i owsiak kradna, tylko wprowadzasz w blad ludzi ktorzy sie w ogole nie orientuja, wpychasz im do glow skojarzenia i potem jak gdzies zobacza jakas akcje charytatywna reklamowana ich udzialem, to sobie pomysla: "aha, to ta co kradnie", moze jeszcze napisz, ze caritas i pah to zlodzieje, ochojska to lesbijka, a kopernik byla kobieta. wiem, ze ucza was roznych technik perswazji na tych waszych szkoleniach i takie wciskanie ludziom bzdur do glow, to wlasnie jedna z nich. jakby ta twoja "organizacja" zrobila choc 1% tego co chociarzby owsiak, a nie tylko organizowala rajdy skinow na holenderskie statki, to moze by mi to wisialo co sobie tam krzyczycie i w jaki sposob, ale w tej sytuacji jaka jest teraz to nie moglem twoich wypowiedzi pozostawic bez komentarza. jaka Wy macie alternatywe dla polski ?? oprocz rzucania kamieniami we wszystkich ?? chetnie sobie poczytam, wiec napisz lub daj link. przepraszam wszystkich ktorych obrazilem moja wypowiedzia, nie bylo moim celem atakowanie kogokolwiek. |
@mp666
gdzie Lukash napisal, ze owsiak kradnie? skad wiesz, czego ucza na "tych" szkoleniach i ze sie "w ogole nie orientujemy"? i jeszcze jedno, nie przypisuj calej zaslugi owsiakowi, bo on sam w tej calej akcji robi wlasnie ten 1%, reszte robia Polacy owszem, ten jego procent jest najwazniejszy - bez niego by to w ogole nie ruszylo, ale WOSP tworza ludzie dobrej woli, ktorych owsiak do tego potrafil zapalic moja alternatywa dla polski to gruba krecha, ale wiem ze to niemozliwe, mam nadzieje ze wszyscy umoczeni w koncu poumieraja, moze sie to szambo z biegiem czasu samo oczysci |
Cytat:
przepraszam za niescislosc, ale to jest akurat najmniej istotne w mojej wypowiedzi. Cytat:
Cytat:
|
Witam !
Polityka, polityka ....... mój Tato, też cały dzień oglądał komisję, jakby trwała jeszcze z dwie godziny, to byśmy nawet na imieniny do Ciotki nie poszli ;) I nie będę dyskutował - bo zwyczajnie nie mam ochoty - mam dość polityki w domu :niepow: A co do komisji śledzczych - prawdą jest, że wiele spraw ogląda dzięki nim światło dzienne. Ale odkąd do więzienia poszedł Rywin, który TYLKO proponował, a inni co nakradli, doprowadzili do bankruct, sprzedali za bezcen itd. chodzę wolno i żyją w luksusach - to ja już tego nie rozumiem i interesuje się tyle o ile - bo mam dosyć innych problemów i spraw na głowie ;) ro29 |
U cioci na imieninach są goście i jest rodzina
Więc program się rozpoczyna do śmiechu no i do łez Wuj Michał jest za magika, szwagierka walczyka fika Brat szwagra odstawia byka a zięć torreadorem jest |
Cytat:
Fajnie :) ro29 |
przecież to Grzesiuka, a tak chciałem podkreślić po wcześniejszym poście ile mnie ta polityka dzisiaj obchodzi.
życzę wszystkim, aby nie zapomnieli o polityce w dniu wyborów. |
Owsiak jest wielkim czlowiekiem czy Wam sie to podoba czy nie. Fakt faktem - na wydatki fundacji idzie okolo 10%, jednak te 10% zebranej kwoty jest pokrywane w dosc duzej czesci z procentow od zebranej kwoty (cala kwota na koncie lezy prawie rok - wydawana jest pod koniec jak juz wszystko jest dogadane, konkursy na sprzet zakonczone i wiadomo gdzie i za ile jaki sprzet pojdzie).
To ze Owsiak wydal na sprzet wiecej niz wygral, wynika z duzej inflacji -> duzego oprocentowania rachunkow kilka lat temu (wtedy rowniez brali ok. 10%, ale odsetki daly np. 20%). Tak czy siak - finanse planuje dobrze. 10% kosztow 'administracyjnych' w tego typu fundacji to naprawde malo !! A dzieki odpowiednim zabiegom bankowym wydanych pieniedzy ze wszystkich orkiestr jest wiecej niz zebrano. I rowniez z tego powodu ten czlowiek jest wielki - zaczal jako pionier, a teraz WOSP jest najwieksza tego typu akcja w Europie. Co do komisji to niedobrze ze istnienie komisji staje sie standardem. To jest instrument nadzwyczajny i powinno sie go uzywac duzo rzadziej i duzo 'szybciej', a nie ciagac sledztwa w nieskonczonosc, prowadzic 2 rownolegle komisje - to jakis absurd. Natomiast teraz to sa po prostu igrzyska - kto komu bardziej przygada, jak absurdalnego swiadka wezwie komisja i zrobi z niego pajaca. Natomiast wynik wyborow zapewne doprowadzi do powstawania nowych komisji i bedziemy brneli w to legislacyjno-sadownicze straszydlo. Jezeli panstwo umie sobie radzic z bierzacymi problemami jedynie za pomoca srodkow nadzwyczajnych, stosowanych ciagle, wielokrotnie i dlugo, to nalezy to zmienic, zapewne juz od konstytucji. Jednak nie moga byc to zmiany typu kaczynskich czy giertychow, ktore nietypowe narzedzia (czyli wielka komisja sprawiedliwosci, czy skupienie kilku rodzajow wladzy w jednym reku) wprowadzaja do legalnego, prawnego i normalnego obiegu. |
Cytat:
|
Jeden z moich wykładowców zawsze powtarza:
"To jest chore państwo, chory system, rządzony politykerami różnej maści o różnych kolorach krawatów. Ciemnym narodem łatwiej się rządzi....etc." A ogólnie rzecz biorąc nienawidze polityki! |
Cytat:
To jest niesamowite przedsiewziecie medialne, jak rowniez spoleczne i kulturowe i nie pracuje nad tym tylko jeden Owsiak, tylko sztab ludzi fundacji i widac to po efekcie !! Oczywiscie oprocz tego jest mnostwo ludzi ktorzy pracuja za darmo - obrazowo mozna ich porownac do cegielek, jednak same cegielki domu nie uczynia, musi byc jeszcze inzynier Jurek, murarze z fundacji i zaprawa pieniezna. Oczywiscie ludzie ktorzy robia tyle za darmoche dla WOSP, sa rowniez wielkimi ludzmi, jednak to jest troche tak jak na wojnie: sa wielcy zolnierze i wielcy przywodcy. Wiadomo ze wielki przywodca bez zolniezy nic nie zdziala, jednak nawet najlepsi zolnierze dowodzeni przez slabego przywodce nie maja szans w powazniejszych potyczkach. |
Cytat:
Wyraźnie widać, że niestety na poezji się nie znam - i się do tego przyznaję ;) A drugie zdanie, mogło by zastąpić połowę tej dyskusji :) Dzięki za nie - może niektórzy to wykorzystają ;) ro29 |
Cytat:
mowisz ze nie chcesz przepychanek slowny i mowisz ze pisze bzudry a sam je wypisujesz..ja nigdzie nie napisalem ze Owsiak kradnie,..mam zarzuty tylko w stosunku do fundacji Kwasniewskiej bo sa ku temu powody,.w koncu wspolpracowala z Dochnalem on w jej fundacji mial interesy, wiec jest powod do obaw, nie sadzisz??:D |
Cytat:
kazdy ma swoje poglady :) |
Cytat:
|
Cytat:
a tak na powaznie to ide spac i polityki mam dosc, niech sie sami w swoim chlewie taplaja, wszyscy sa siebie warci. moze lepiej pogadajmy o siatkowce. |
dzisiaj znowu oglądalem komisje sledcza, zeznawal Oleksy..nie bylo by w tym nic dziwnego gdyby jeden z poslow nie spytal o syna..i jak sie dowiadujemy w wieku 19 lat syn Oleksego byl w radzie nadzorczej koncernu naftowego WOW:D....Oleksy powiedzial ze sa na calym swiecie sa to znane praktyki studenckie:)...moze ktos mi zalatwic taka praktyke...az bije w oczy ze to po znajomosci przekret i lewizna...pewnie tez dostawal tam drobne wynagrodzenie w postaci 5000zl( na ksiazki i piornik)
P.S. niedlugo wybory wiec postanowilem dodac sonde ...na poczatek moze partie polityczne |
Dodaj jeszcze SLD, SDPL, Demokratów i Samoobronę
A potem możemy zrobic małe prawybory prezydenckie :D |
wiem za szybko nacisnolem enter i mi sie sonda nie udala.. a teraz nie wiem jak to zmienic:(
|
Brakuje mi czegoś na kształt PPPP :) :piwo::piwo::piwo::piwo::piwo:
|
Cytat:
Druga sprawa, pisałeś że pieniądze siedzą na koncie, OK , zgadza się tylko kto bieże za to procenty?? oczywiscie wiadomo, owsiak i przeznacza je na woodstock, a przecież ludzie wrzucający pieniądze do puszek chcą pomóc w zakupie sprzętu medycznego a nie w organizacji woodstocku, czy pisze to gdzies na puszkach? a wiec jednak nie wszystkie pieniadze ida na taki cel jaki życzyli by sobie ludzie I jeszcze jedno, piszesz żeby spróbować zrobić to co owsiak za 1%. A popatrz tak np. na caritas, ile oni zbierają?? zbierają też duże pieniądze bez robienia takiego show'u. Możesz napisać że owsiak zbierze w jeden dzien tyle co caritas w caly rok, ale zapewniam Cię ze gdyby owsiak zbieral caly rok to tez by nie uzbieral duzo wiecej kasy Nie krytykuje owsiaka za wosp bo owszem widać ten sprzęt który kupił, ale nie podoba mi się co on robi pozniej z tymi pieniedzmi pzdr. |
Cytat:
P.S. Czy wie ktos jak poprawic ta sonde,..moze moderator mogl by cos naprawic bo nie wiem jak to zmienic.... |
Cytat:
Dla mnie idea WOSP jest OK. Tylko jeden szczegol mnie troche denerwuje. Jak sie chodzi duzo w dzien orkiestry to spotyka sie kilka grup zbierajacych. Wiadomo - daje sie raz, dwa, moze trzy, ale nie wiecej. Wiec jak taka dziesiata spotkana grupa potrafi czesto skomentowac 'odmowe pomocy dla chorych dzieci'. |
Cytat:
A ja myślałem, że na prezydenta wybiera się osobę - a nie partię. |
A gdzie UPR tak wysoko plasujący się zazwyczaj w internetowych sondażach (gdy ktoś już o niego pyta).
Gdzie samonapad? Gdzie Demokraci w tym antydemokratycznym kraju? Gdzie PSL? Gdzie kilka(naście) innych partii mających szansę wejść do sejmu? I autor tego wątku twierdzi, że interesuje się polityką? Chyba jako fanczłonkomanipulant jednej z nielicznych wymienionych partii. |
Dyskryminacja zwolenników innych (niewymienionych w sondzie) parti :fiu:
|
Cytat:
|
A przy edycji pierwszego posta się nie da?
Brak jeszcze opcji: żadna z powyższych oraz: nie będę głosował. |
Dodałem kilka odpowiedzi..
Ale sprawdźcie mnie, bo spisywałem z Waszych propozycji i nawet nie wiem, czy są to prawidłowe skróty. Poza tym jak są jeszcze jakieś braki, to dajcie znać. |
Kwestia formalna ... UP bedzie mialo wspolna liste z SDPL :)
|
najwyzej dac UP razem z SDPL, UW startuje to tez mozna dodac,. a reszta jest luz...
P.S. dzieki za zmiany |
Po pierwsze nie bede na nikogo glosowal bo wszystcy sa pajacami :) po drugie juz glosowalem tyle razy i dupa blada nic sie nie poprawilo w Polsce dalej afera za afera a z ludzi sobie jaja robia zeby cos sie zmienilo przynajmniej do tego trzeba 2 pokolen wiec stwierdzilem ze nie ma sensu a ci co pojda na wybory to chyba w bajki i w swietego mikolaja wieza :)
|
Cytat:
|
a dzisaj Cimoszewicz sie zdecydował kanydowac,bylo to dla mnie ogromne zaskoczenie:),....Kwasniewska bedzie robila mu kampanie:| .......i powiedzial ze bedzie rozmwial z ludzmi i nie wdawal sie w klotnie z innymi kandydatami...ideał!!!! do kandydowania przekonal go glos rodakow,,takie *******y to on moze wciskac 5 letnim dzieciom..na prawde ludzi traktuja jak jakis glupkow..byl w rzadzie nie zobil nic a teraz nagle zrobi..duzo tego zaklamania w polskiej polityce, ale chyba nie tylko polskiej
|
Ile trzeba mieć lat, żeby zostać Prezydentem?
|
Na Prezydenta Rzeczypospolitej może być wybrany obywatel polski, który najpóźniej w dniu wyborów kończy 35 lat i korzysta z pełni praw wyborczych do Sejmu. Kandydata zgłasza co najmniej 100 000 obywateli mających prawo wybierania do Sejmu.
Art. 127 p.3 konstytucji RP A to ze cimoszewicz kandyduje to dobrze. Coprawda nie lubie go za okres w ktorym byl premierem, ale obecni kandydaci sa na tyle kiepscy lub maja male poparcie, ze on wypada niezle. Dojdzie do grona kandydatow (Tusk i Borowski) ktorych biore pod uwage w wyborach. |
Cytat:
A dla mnie to niedobra wiadomość - to niestety zwiększa szanse kandydata lewicy na zwycięstwo, a na pewno na drugą turę, w której wszystko może się zdarzyć. Ogólnie nic do niego nie mam - po za tym, że był kiepskim premierem, kandydował w 1990 roku, chyba z ramienia PZPR, i jest z lewicy SLD itd. ro29 |
Cytat:
Jedni i drudzy maja przekretasow i *****i takze nie robi mi to roznicy. |
Cytat:
Czyli jeszcze muszę poczekać... :( |
Cimoszewicz zmniejsza szanse tzw. lewicy na prezydenta, bo rozbije głosy elektoratu lewicowego na więcej kawałków. Dzięki temu w drugiej turze może się spotkać np. bliźniak z lekarzem.
Inna sprawa, że ta nasza niby prawica ma w przytłaczającej większości okrutnie lewicowe poglądy. |
ja tam glosuje na Kaczynskiego, jakos Cimoszewicz mnie nie przekonuje moze daltego ze jest z SLD
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:21. |