Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Komary i inne owady letnie (https://forum.cdrinfo.pl/f5/komary-inne-owady-letnie-53746/)

malaczarna 01.07.2005 20:42

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ranę można polewać z dwóch stron :P

niby mozna ale jak mialam 10 lat i dostalam pogryziona przez komarki dostalam 40stopniowej temperaturki no i tylko posmarowanie wodka pomoglo

ro29 01.07.2005 20:18

Cytat:

Napisany przez ed hunter
spotkania z klimatyzatorem przegrzanego (lub nagrzanego ;p) Polaka bywają bolesne w skutkach. 24 stopnie to jest minimum, które można ustawiać, aby się nie przeziębić.
(...)

To niestety prawda, prawda .....
Klimatyzacja ma swoje zalety, ale też wady ;)
Po prostu trzeba z niej rozsądnie korzystać :)
ro29

Banana Coctail 01.07.2005 18:46

No co? Cel uświęca środki :P

Burak_PL 01.07.2005 18:43

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
................... Działać działa, ale potem ładnie z kibla zajeżdża.

;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Banana Coctail 01.07.2005 18:33

Ja znam stary komunistyczny sposób, picie soku mutliwitaminowego (chodzi o witamine B12). Działać działa, ale potem ładnie z kibla zajeżdża.

ed hunter 01.07.2005 13:12

spotkania z klimatyzatorem przegrzanego (lub nagrzanego ;p) Polaka bywają bolesne w skutkach. 24 stopnie to jest minimum, które można ustawiać, aby się nie przeziębić.

na upał najlepsze ouzo z sokiem pomarańczowym i dużą ilością lodu. ;)

co do greczynek to się zgadza, ale zawsze można jakąś szwedkę obczaić ;p

niemki są najbardziej chętne, ale też często mają problem z urodą.

z drugiej strony to nie ma brzydkich kobiet tylko czasami wina braknie :D

edit: a no to tyle o komarach ;)

woitas 01.07.2005 12:55

siemka.
tutaj, gdzie aktualnie jestem, komary to bardzooo duzy problem.
najczesciej stosuje sie tabletki wkadane to takich pier...nikow (po podgrzaniu wydziela sie jakis zapach, ktorego komary nie znosza), albo zapala spiralki.

ale komary to nic w porwnaniu z upierdliwymi muchami.
okolo godziny 5-6 rano (u was 4-5, wiec jeszcze sobie smacznie spicie :P ) zaczynaja harce.
nie pozostaje nic innego, jak brac lapke i isc na polowanie tepic to cholerstwo.

ps. zawsze sie zastanawialem jak przy temperaturze >35 stopni w cieniu mozna sie przeziebic...
okazuje sie, ze dla polaka nie ma rzeczy niemozliwych :)
kilka spotkan z klimatyzatorem i chodze do roboty chory :D
ech... a tak w ogole to zdazylem sobie juz spazyc nogi na plazy, upic sie tutejszym bimbrem...
jak sie ma kase, to i ludzie wokol i zycie jest weselsze.
za***iste lokale, fajne cudzoziemki, bo greczynki sa z reguly grube :|
jednym slowem extra jak narazie.

Burak_PL 01.07.2005 11:25

Cytat:

Napisany przez ed hunter
nie wiedziałem, żeś Ty od Leppera :O ;)

ciekawe kiedy blokować drogi będzie ?? :)

u ale zeszlismy od tematu :)

ed hunter 01.07.2005 10:43

Cytat:

Napisany przez Tribunal
Panowie widły w dłoń idziemy zaplowac na NICH TAMTYCH i na ONYCH!

nie wiedziałem, żeś Ty od Leppera :O ;)

Tribunal 01.07.2005 10:42

Panowie widły w dłoń idziemy zaplowac na NICH TAMTYCH i na ONYCH!

Burak_PL 01.07.2005 10:10

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Masz na myśli Świetlistą Istotę ?? :>

tak tyle że ONA jest pod ich wpływem

joujoujou 01.07.2005 02:57

Cytat:

Napisany przez Unit
[...]
Nie słuchałeś Wyroczni? ;)

Masz na myśli Świetlistą Istotę ?? :>

Unit 30.06.2005 22:43

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ONE! :O

kosmici są na ziemi, jestem tego coraz bardziej pewny. ;)

To nie są kosmici tylko programy, które nie chciały wrócić do źródła i się wykasować.
Nie słuchałeś Wyroczni? ;)

prometeusz 30.06.2005 22:39

Cytat:

Napisany przez Predi
pozdrawiam, a rodzina zdrowa?

@Predi to mnie rozwaliło na razie tylko :piwo:

ed hunter 30.06.2005 22:36

Cytat:

Napisany przez Tribunal
ale polują Ci czy TAMCI!?

ONE! :O

kosmici są na ziemi, jestem tego coraz bardziej pewny. ;)

Tribunal 30.06.2005 22:31

ale polują Ci czy TAMCI!?

Predi 30.06.2005 20:04

Cytat:

Napisany przez lolek162
Witam wszystkich niedoiformowanych i ignorantów oraz osoby nieletnie .
Mając duze doswiadczenie polowe czyli wojsko i inne jednostki szkoleniowe na całym swiecie - stwierdzam że nie ma ochrony przed komarami .
Problem jest na tyle powazny , ze powstały nawet tajne osrodki badawcze w USA czy Brazylii zajmujace się badaniem tych owadów .
Do niedawna smiałem sie z tego iz komary przenoszą wirusa HIV otórz to prawda ( wiadomości od znajomych na Florydzie i Australi a więc żródło nie rządowe ) . Kolejna sprawa badania prowadzone min w Szwecji i Norwegii i Ameryce Południowej( zapoczatkowane min przez doktora Mengele( Gazeta Wyborcza rok 2004 nr nie pamietam dodam że sa tajne ) .
Kto gryzie gryzą tylko "zapłodnione" samice a nie wszyskie .
Jak ochronic sie przed komarami w częściowo zamkniętych pomieszczeniach ?
Nalezy posmarować się sokiem z babki łakowej , nie smarować się octem jak ktos napisał choc on pomaga bo działa przyciagajaco na osy .
Środki chemiczne to Bros we wszelkich odmianach elektrofumigatory i płyny żele spraye itp oraz Raid . Są też bączki na ultradzwieki tzw . ale to tylko w pomieszczeniach na otwartym terenie i lesie nie ma żadnej ochrony , chyba ,ze posmarowaś sie warstwą centymetrową błota lub innego lepiku .
Nie znoszą tez jak meszka dezodorantów i dymu z papierosów .Dodam że meszke przyciąga kolor biały .
To tyle tak na szybkiego wiecej nie bedę pisał ,najwazniejsze przekazałem .
Mozna pojechac w góry i tam na pewnej wysokosci nie ma komarów (mozna spokojnie wypocząć ).

pozdrawiam, a rodzina zdrowa?

Burak_PL 30.06.2005 17:12

Cytat:

Napisany przez Tribunal
Tak ONI też ale TAMCI sa gorsi!!!!

wczoraj byli po mnie ale uciekłem! wszyscy forumowicze uważajcie! polują na nas to zemsta za to ze mamy sposoby na komary!!

Tribunal 30.06.2005 15:53

Cytat:

Napisany przez prometeusz
to ONI tu są?

Tak ONI też ale TAMCI sa gorsi!!!!

ed hunter 30.06.2005 15:50

Cytat:

Napisany przez malaczarna
ja jestem uczulona na rozne ukaszenia robactw i jak juz ugryzie to najlepsza jest wodka:) oczywisie do polania rany :)

ranę można polewać z dwóch stron :P

Patrix 30.06.2005 15:32

Cytat:

Napisany przez malaczarna
ja jestem uczulona na rozne ukaszenia robactw i jak juz ugryzie to najlepsza jest wodka:) oczywisie do polania rany :)

taaak a potem na słoneczko || :P

prometeusz 30.06.2005 15:22

to ONI tu są?

Tribunal 30.06.2005 15:20

ON jest jednym z NICH!!!!!!!!

ed hunter 30.06.2005 15:11

Cytat:

Napisany przez lolek162
Jezeli chodzi o uczulenie to w Polsce tego nie leczą mówimy tu o komarach .
Dopiero prywatne kliniki na zachodzie a chodzi tu głownie o Szwajcarię mają jak takie sukcesy , w leczeniu opuchlizny klinicznej .
Moze za kilka lat pojawi sie szczepionka zapobiegajaca opuchliźnie poprzez rozpuszczanie substancji spowalniajacych krzepliwość w "jadzie" komara .
Pomogłoby to wieu milonom ludzi na świecie .
Wiem ,ze trwają badania nad nią np w Szwecji ale wyniki jak narazie sa tajne .

kiedy ostatnio porwało cię ufo? :>

lolek162 30.06.2005 15:09

Jezeli chodzi o uczulenie to w Polsce tego nie leczą mówimy tu o komarach .
Dopiero prywatne kliniki na zachodzie a chodzi tu głownie o Szwajcarię mają jak takie sukcesy , w leczeniu opuchlizny klinicznej .
Moze za kilka lat pojawi sie szczepionka zapobiegajaca opuchliźnie poprzez rozpuszczanie substancji spowalniajacych krzepliwość w "jadzie" komara .
Pomogłoby to wieu milonom ludzi na świecie .
Wiem ,ze trwają badania nad nią np w Szwecji ale wyniki jak narazie sa tajne .

malaczarna 30.06.2005 14:29

lolek162 30.06.2005 09:00

Witam wszystkich niedoiformowanych i ignorantów oraz osoby nieletnie .
Mając duze doswiadczenie polowe czyli wojsko i inne jednostki szkoleniowe na całym swiecie - stwierdzam że nie ma ochrony przed komarami .
Problem jest na tyle powazny , ze powstały nawet tajne osrodki badawcze w USA czy Brazylii zajmujace się badaniem tych owadów .
Do niedawna smiałem sie z tego iz komary przenoszą wirusa HIV otórz to prawda ( wiadomości od znajomych na Florydzie i Australi a więc żródło nie rządowe ) . Kolejna sprawa badania prowadzone min w Szwecji i Norwegii i Ameryce Południowej( zapoczatkowane min przez doktora Mengele( Gazeta Wyborcza rok 2004 nr nie pamietam dodam że sa tajne ) .
Kto gryzie gryzą tylko "zapłodnione" samice a nie wszyskie .
Jak ochronic sie przed komarami w częściowo zamkniętych pomieszczeniach ?
Nalezy posmarować się sokiem z babki łakowej , nie smarować się octem jak ktos napisał choc on pomaga bo działa przyciagajaco na osy .
Środki chemiczne to Bros we wszelkich odmianach elektrofumigatory i płyny żele spraye itp oraz Raid . Są też bączki na ultradzwieki tzw . ale to tylko w pomieszczeniach na otwartym terenie i lesie nie ma żadnej ochrony , chyba ,ze posmarowaś sie warstwą centymetrową błota lub innego lepiku .
Nie znoszą tez jak meszka dezodorantów i dymu z papierosów .Dodam że meszke przyciąga kolor biały .
To tyle tak na szybkiego wiecej nie bedę pisał ,najwazniejsze przekazałem .
Mozna pojechac w góry i tam na pewnej wysokosci nie ma komarów (mozna spokojnie wypocząć ).

Burak_PL 30.06.2005 04:08

Cytat:

Napisany przez ed hunter
proszę bardzo - kaganiec jest

http://www.kropserkel.com/Images/muzzle.jpg

Wielkie dzięki reputa leci!

Matievoo 30.06.2005 02:03

Wiesz co zrób zgaś światło i polój na nią po ciemku ;) (Dobra metoda,tyle że nic nie widzisz) :)

ro29 30.06.2005 01:36

Wiesz @prometeusz - jak bym ją dopadł, to bym już walnął tak z całej siły, żeby była pewność, że to koniec ||
I wtedy, nie było by już co pokazywać
I na dodatek moja cyfrówka kiepsko robi w trybie makro...

Dobrej nocy wszystkim życzę, bez komarów, pająków i ciem (nie wiem jak to się prawidłowo pisze )

ro29

prometeusz 30.06.2005 01:33

najpierw robisz fotke makro potem dajesz ją do działu makro, my oceniamy dopiero co dalej i czy fajne zdjęcie oczywiście ;)
Jakbyś nie mógł zrobić zdjęcia bo za szybko lata, to jej przywal, tylko nie rozplaszcz i też daj fotke 8 )

ro29 30.06.2005 01:24

Witam !
A mi znowu, do pokoju wleciała ćma - na szczęście ( lub nieszczęście) niezbyt duża - ale gdzieś uciekła i co teraz ma zrobić, żeby ją upolować, przed pójściem spać ??

ro29

Matievoo 30.06.2005 01:04

Można sie też posmarować takim kwiatkiem,specjalnym czeba tylko ułamac liść,tylko nie pamiętam jak się nazywał.

ed hunter 30.06.2005 00:25

z letnich owadów najgorsze są wielkie, obleśne muchy, patrzące tylko gdzie zrobić zrzut jaj.

a pod koniec lata muszki owocówki, które się pchają do piwa :D

Smartek 30.06.2005 00:21

wlasnie patrzylem na allegro - tanie sa ptaszniki :D
ale chyba balbym sie nawet swojego na rece wziac :(
pozdro ;)

prometeusz 30.06.2005 00:16

komu go zabrałeś ;)

ed hunter 30.06.2005 00:15

Cytat:

Napisany przez Burak_123
a ja dalej poszukuje smyczy dla brat no i kaganiec też by sie przydał :):):):P:P:P

proszę bardzo - kaganiec jest

http://www.kropserkel.com/Images/muzzle.jpg

Mr.Manson 29.06.2005 23:16

Cytat:

Napisany przez Predi
MrManson a moze posmaruj jakims chamskim klejem te framugi || || ||

Hehe to ladnie bedzie wygladal moj parapet z tymi przyklejonymi pajakami:)

Cytat:

Napisany przez TORQUE
@Mr. Manson wiem jak rozwiązać twój problem-> kup sobie większego pająka i bedziesz go wysadzał za okno jak je otworzysz. Myślę żeby to poatentować.

Wiesz, ostatnio nawet myslalem o kupnie jakiegos pajaka, oczywiscie nie w celu, ktory podales:) Chcialem miec egzotyczne zwierzatko w domu. Jednak mam zbyt duzy lek w stosunku do tych stworzen. A co do pomyslu to fajny, smialo mozna starac sie o patent ;)
Pozdrawiam

Burak_PL 29.06.2005 13:31

a ja dalej poszukuje smyczy dla brat no i kaganiec też by sie przydał :):):):P:P:P

TORQUE 29.06.2005 13:18

Cytat:

Napisany przez ed hunter
dla szczura miałem smycz z szelkami, tylko mu się chodze na niej nie podobało.

Czego to ludzie nie wymyślą !! :)

Burak_PL 29.06.2005 13:03

a dla brata widzieliście??

Smartek 29.06.2005 12:10

Cytat:

Napisany przez ed hunter
to będzie panika w okolicy ||

może są smycze dla pająków? :>

dla chomikow tez widzialem.., ale swojemu kupilem taka plastikowa kule z otworami - i chodzil w niej po mieszkaniu :D, chyba mu sie podobalo, gorzej bylo jak ktos przypadkowo jak kopnal.. biedny obracal sie w srodku :P
pozdro ;)

ed hunter 29.06.2005 11:57

Cytat:

Napisany przez Burak_123
a jak ucieknie??

to będzie panika w okolicy ||

może są smycze dla pająków? :>

adbok 29.06.2005 11:54

Cytat:

Napisany przez ed hunter
najlepszy sposób ||

stawiamy na oknie takiego zawodnika i nawet złodziej nie wejdzie 8 )

http://www.artshole.co.uk/arts/artis...-Tarantula.jpg

kurde ja bym nawet do okna nie podchodzil;) - wyslal bym siostre:)

Burak_PL 29.06.2005 11:34

a jak ucieknie??

ed hunter 29.06.2005 10:51

Cytat:

Napisany przez TORQUE
@Mr. Manson wiem jak rozwiązać twój problem-> kup sobie większego pająka i bedziesz go wysadzał za okno jak je otworzysz. Myślę żeby to poatentować.

najlepszy sposób ||

stawiamy na oknie takiego zawodnika i nawet złodziej nie wejdzie 8 )

http://www.artshole.co.uk/arts/artis...-Tarantula.jpg

Smartek 29.06.2005 09:37

Cytat:

Napisany przez czero
Ja tam mieszkam na 4tym pietrze, wiec za bardzo problemow z komarami czy innym ustrojstwem na szczescie nie mam ;).

ja tez nie, ale mam dzialke, na ktorej spedzam jeden miesiac w roku - jade w sobote :P.. najgorsze sa pajaki i cmy, bleh
pozdro ;)

czero 29.06.2005 08:54

Ja tam mieszkam na 4tym pietrze, wiec za bardzo problemow z komarami czy innym ustrojstwem na szczescie nie mam ;).

Burak_PL 28.06.2005 21:57

witam!

a ja życzę wszystkim siatek w oknie :cool: :cool: :cool: :cool:

ro29 28.06.2005 21:49

Cytat:

Napisany przez Mr.Manson
Ja mam inny problem w cieple dni. Gdy otworze okno wchodza mi do pokoju pajaki. Szybkie, masywne cholerstwo:) Az ciarki przechodza na mysl, ze takie cos moze chodzic po mnie w nocy. Znacie jakis sposob, aby je powstrzymac przed wchodzeniem do mieszkania. Oprocz nie otwierania okna, bo bym sie ugotowal. Moze sa jakies srodki, ktorymi mozna posmarowac parapet i framuge okna?
Pozdrawiam

Witam !
A ja czasami miewam analogiczny problem - tzn. wlatują mi wieczorem do pokoju ćmy - raz po przyjściu z kąpieli, zapalam światła, a tu siedzi taka na szafie - i to naprawdę duża - no to ja kapeć - ale mi uciekła - i zaczęła się gonitwa - co gorsza miała kolor jak meble i trzeba było ją wypatrzeć ;) - ostatecznie gdzieć się ukryła i w strachu poszedłem spać.
Takie sytuacje zdarzyły już mi się wieczorami kilkakrotnie, także w kuchni i przedpokoju, ale na szczęście byłem szybszy i ... kapeć trzeba było umyć z resztek :)

Miłej walki z owadami i pochodnymi wszystkim życzę !!!

ro29

TORQUE 28.06.2005 21:35

Predi 28.06.2005 19:16

MrManson a moze posmaruj jakims chamskim klejem te framugi || || ||

Mr.Manson 28.06.2005 13:15

Cytat:

Napisany przez TORQUE
@Mr. Manson a co robisz z tymi które wejdą do twojego pokoju?

Jak uda mi sie takiego dostrzec to rozwalam butem lub czyms innym odpowiednim do tego celu:) Jak jest na scianie to pozostawia plamy, ktore pozniej musze zmywac.

Burak_PL 28.06.2005 13:01

Cytat:

Napisany przez TORQUE

"kylym" :):):):) :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool:

TORQUE 28.06.2005 12:42

Mr.Manson 28.06.2005 12:33

Cytat:

Napisany przez joujoujou
@Manson, siatka w okno! :idea:

:taktak:

Cytat:

Napisany przez Burak_123
mam taką od dwóch lat i nic nie lezie:)

Wielkie dzieki, dzis pujde do sklepu i chyba zakupie taka siatke. Wkoncu bede mogl spac spokojnie:)
Pozdrawiam

Burak_PL 28.06.2005 08:39

Cytat:

Napisany przez joujoujou

mam taką od dwóch lat i nic nie lezie :)

joujoujou 28.06.2005 02:48

prometeusz 28.06.2005 01:37

rosol ty przestań lepiej chodzic na tego grila i objadać się kiełbaskami to niebędziesz już taki spuchnięty :D - to niezdrowe jedzenie a nie komary ;)

Mr.Manson 28.06.2005 00:55

Ja mam inny problem w cieple dni. Gdy otworze okno wchodza mi do pokoju pajaki. Szybkie, masywne cholerstwo:) Az ciarki przechodza na mysl, ze takie cos moze chodzic po mnie w nocy. Znacie jakis sposob, aby je powstrzymac przed wchodzeniem do mieszkania. Oprocz nie otwierania okna, bo bym sie ugotowal. Moze sa jakies srodki, ktorymi mozna posmarowac parapet i framuge okna?
Pozdrawiam

IceManSpy 27.06.2005 22:41

Cytat:

Napisany przez Predi
nie placz ;) chodzilo mi o to ze jak siedzimy np. w piec osob to ja jeden sie Z tych pieciu drapie ;)

a to o to chodzilo :) odrazu sie lepiej czuje

Predi 27.06.2005 22:38

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
A ja przecierz tez rozdrapuje. Nikt o mnie nie pamietam nawet cytujac moj post :'(

nie placz ;) chodzilo mi o to ze jak siedzimy np. w piec osob to ja jeden sie Z tych pieciu drapie ;)

IceManSpy 27.06.2005 22:36

Cytat:

Napisany przez Predi
....i a ja jeden rozdrapuje :(

A ja przecierz tez rozdrapuje. Nikt o mnie nie pamietam nawet cytujac moj post :'(

Predi 27.06.2005 22:29

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
ja tak szczerze jak mnie ukasi i swedzi to rozdrapuje do krwi || ,wiem ze glupie ale mi pomaga ||

Odrazu przestaje :)

dokladnie :D tez mam taka metode :D po co sie drapac calymi dniami :D troche "roboty", babel rozgrzebany, robi sie strupek a ja nawet nie pamietem ze mnie cos ugryzlo :D

zapobiegawczo: Off, czasami piwko (krewki z alkocholem to cos nie biora || )

przydaloby sie cos w rodzaju jakiejs plapki na te chole*** ekm komarki ;) tak jak np. lep na muchy :) zeby im potem moc w oczy zajrzec ||

@grzeniu - ty to sie od slodkokrwistych odczep ;) wiesz jakie to cierpienie :( wszyscy usmiechnieci a ja jeden rozdrapuje :(

IceManSpy 27.06.2005 20:33

Cytat:

Napisany przez Smartek
ta, potem ma sie nastepny problem - boli i szczypie ^_^
pozdro ;)

ale juz nie swedzi ;)

ale to chwilke poboli , poszczypie a potem luz

Smartek 27.06.2005 20:21

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
ja tak szczerze jak mnie ukasi i swedzi to rozdrapuje do krwi || ,wiem ze glupie ale mi pomaga ||

ta, potem ma sie nastepny problem - boli i szczypie ^_^
pozdro ;)

IceManSpy 27.06.2005 20:08

Smartek 27.06.2005 15:00

Cytat:

Napisany przez Eliasz
Heheheh, kiedys był taki programik który niby generował jakies bardzo wysokie dźwieki, niesłyszalne dla ludzi, które odstraszały komary

widzialem cos takiego na sx1 chyba, ale to na pewno nie dziala..

rosol 27.06.2005 14:58

nooo w javie... do komorek :D haha niezly pic na wode ...ekhm ... na komara :)

Eliasz 27.06.2005 14:46

Heheheh, kiedys był taki programik który niby generował jakies bardzo wysokie dźwieki, niesłyszalne dla ludzi, które odstraszały komary

B@rtek 27.06.2005 14:07

Po ugryzieniu "Fenistil", który zawsze pomaga :)

A wczesniej to "Off" :D

ed hunter 27.06.2005 14:05

Cytat:

Napisany przez Tribunal
Ja sie smaruje octem winnym działa na 100% nie msaruje nim tylko twarzy ale mnie tam raczej nie gryzą. naczęściej to rece i nogi lae ocet działą najlepiej

ocet z wina krajowego czy importowanego? :D

może trzeba samemu zrobić taki z szato de jaboł? :>

Smartek 27.06.2005 13:36

Cytat:

Napisany przez Tribunal
Ja sie smaruje octem winnym działa na 100% nie msaruje nim tylko twarzy ale mnie tam raczej nie gryzą. naczęściej to rece i nogi lae ocet działą najlepiej

i ladnie pachnie :D
pozdro ;)

Tribunal 27.06.2005 13:17

grzeniu 27.06.2005 01:03

Najpewniej jest zajac miejsce obok jakiejs slodkokrwistej panienki....potem mozesz jako dodatkowy bonus miec okazje do nacierania, jak tu juz ktos napisal, rhinophenazolem 8 )

ro29 27.06.2005 00:54

Witam !
Jak kilka lat temu jeżdziłem do znajomych na wieś i siedziało się wieczorami przy grillu, to ja stosowałem taki krem - żel w tubce przeciw komarom (nie pamiętam niestety ani nazwy, czy firmy) - coś takiego na pewno do dostania w aptece - smarowałem się tym tak około 18.00 - 19.00 ręce do łokci itd. a nawet szyję i twarz - i naprawdę przez cały wieczór żadnych ukąszeń !
A dwa lata temu jak jechaliśmy do lasu do kupiłem taki płyn BROS - też niezły, ale doświadczenia nie mam zbyt dużego.
Ale raczej polecam coś do smarowania - według mnie lepsze niź te spray'e - chyba, że po prostu z pomką. I raczej coś polskiego - tańsze i równie skuteczne.

Pozdrawiam ;)
ro29

joujoujou 27.06.2005 00:46

Są takie krople do nosa nazywają się Rhinophenazol, zresztą na buteleczce napisane jest też:
Cytat:

Ukłucia owadów-wcierać miejscowo.
Zawsze po pokłuciu przez komarzyce stosowałem, szczególnie swędzenie ustępuje szybko.
Polecam. :idea:

rosol 27.06.2005 00:43

Komary i inne owady letnie

No to moze cos na rozluznienie :P bo jak patrze na te posty jak to Polska jest złym krajem to mi sie niedobrze robi... no ale ...

Ostatnio byłem na grillu nad rzeczka no i ... jestem cały spuchnięty!! Tyle tych komarów, muszek tam latało że nawet spokojnie kiełbaski nie mogłem zjeść. A teraz pytanko: Co można z tymi owadami zrobić? Czego używacie do odpędzenia ich? Co jest najbardziej skuteczne? Prosze o wasze opinie na ten temat...

ahh sorki ... to nie komary tylko komarzyce:P ... zawsze wiedzialem ze na mnie laski leca :serdusz: 8 )

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:02.