![]() |
Problem z kopiowaniem filmów DVD !
Witam wszystkich ,przypadkowo znalazłem to forum i właśnie sie zarejestrowałem.
Mam pewien kłopot ze skopiowaniem płyty z zabezpieczonym filmem DVD Jestem świerzym posiadaczem nagrywarki dvd ,a problem mój polega na tym iz trafił do mnie film który chciałem skopiować jednak nie moge sobie z nim poradzic próbowałem programów dvd-shrink ,dvd fab ,dvdxcopy i zaden sobie z nią nie radzi ,płyta nie daje sie cały czas wywala błąd i moje pytanie czy ktoś miałby jakies sugestie , bedę wdzieczny. :) Nadmieniam że troszeczkę filmów juz skopiowałem i nie było z nimi kłopotów ,płytka ma ciekawą miedziana barwę . P.S Mam nadzieje że nie złamałem regulaminu bo go czytałem i nie było zakazu poruszania powyzeszej kwestii ;) |
A co to za urzadonko masz ? model ,firma.
|
mam thoshibe SD-R5372 :)
|
Cytat:
Cytat:
Tu jest kupa fajnych ludzi ale jasnowidza nie spotkałem ;) Próbowałeś DVDDecrypter ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
:piwo: |
Cytat:
Film to "Zycie którego nie było" premierka z beverly ;) nagrany przez revolutions studios płytka jest o metalicznej miedzinej barwie z dwóch stron ,nie widzę na niej poważniejszych zarysowań. komunikaty błędu były rózne i nie pamietam dosłownie, ale chodziło o błąd danych CRC Co do programu DVDDecrypter niestety nie znam ,ale będę wdzieczny za linka i chętnie go przetestuję. Ta płyta ma chyba jakieś nowe zabezpieczenie P.S Właśnie ściagnąłem DVDDecrypter i równiez sie wyłozył na tej płytce doszedł do 2 procent i stoi w miejscu :smutny: tak wygląda komunikat błędu Cytat:
|
A może tym się uda zgrać bez zabezpieczeń na hdd,potem już wiesz...
http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/008312.php Pozdrawiam |
Cytat:
Decrypter daje radę wszystkiemu, a z takim czymś się jeszcze nie spotkałem. Płytka się normalnie odtwarza ? I w jakim trybie decryptera próbowałeś zrzucić ? File, Iso, Ifo ? |
ja bym tam jeszcze alcoholem próbował na dysk
|
Cytat:
:D |
Cytat:
|
Cytat:
|
AnyDvd w tle + program do kopiowania (co kto lubi) :)
Jeszcze żadna....płyta dvd mi się nie oparła ! || |
jeśli żadna to musiało być ich niewiele :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jak dojdzie ci jeszcze jedno "0" to pogadamy a narazie jestes na dobrej drodze :piwo:
PS to ja już tyle na płyty wydałem :niepow: |
Cytat:
Ale pracuj pracuj ;) Jak to mówią trening czyni mistrza :) |
Cytat:
Specjalnie w celach naukowo poznawczych wypożyczyłem dziś ten film , Decrypter 3.5.4.0 bez problemu kopiuje. Starsze wersje Decryptera faktycznie wykładają się na 2%, błędne sektory. Lekarstwem jest być stale na bieżąco z oprogramowaniem. :) |
panowie wracam do tematu sasiad przyniósł mi dzisiaj kolejny filmik na identycznej płytce co poprzedni z którym sobie nie poradziłem dzisiejszy film to "Bliżej" jedna z premier która wyjdzie w przyszłym tygodniu,sytuacja wyglda identycznie a nawet gorzej shrink ,DVDXcopy nawet nie chca ruszyć wywalajac błędy i proszac o aktualizacje programu ,płyta jest nóweczka bez zadnych zarysowan o identycznej jak tamta metaliczno-miedzianej barwie
DVD decrypter 3.5.4.0 wywala na 3% any dvd czy alkohol również wymiękaja ,myślę ze to jakiś nowy sposób zabezpieczania płyt bad sektorami Dla przykładu podaję logi z DVD decryptera nadmieniam równierz że u znajomego na sprzęciku LG jest identyczna kwestia oto logi I 14:14:06 Found VOB File: VTS_02_0.VOB - (LBA: 86337 - 86355) - KEY: D5 CA 6F 01 9D I 14:14:06 Found VOB File: VTS_02_1.VOB - (LBA: 86356 - 123074) - KEY: D5 CA 6F 01 9D I 14:14:21 Found BUP File: VTS_02_0.BUP - (LBA: 123075 - 123083) I 14:14:21 Found IFO File: VTS_03_0.IFO - (LBA: 123084 - 123092) I 14:14:21 Found VOB File: VTS_03_0.VOB - (LBA: 123093 - 123111) - KEY: CD 7E 37 B9 91 I 14:14:21 Found VOB File: VTS_03_1.VOB - (LBA: 123112 - 159593) - KEY: CD 7E 37 B9 91 I 14:14:36 Found BUP File: VTS_03_0.BUP - (LBA: 159594 - 159602) W 14:15:58 Failed to read Sector 163700 - Unrecovered Read Error W 14:18:59 Failed to read Sector 163701 - Unrecovered Read Error Może jednak ktoś ma jakaś koncepcje..jak rozwalic to zabezpieczenie |
Czy wielkie głowy forum naprawdę nie maja koncepcji i lekarstwa na ta sytuację ?? ???
|
Cytat:
więc to jest pirat a skoro to pirat to nie ma mowy o zabezpieczeniu jedyne co może być to źle wypalona plyta no chyba że to jest płyta tłoczona |
To nie jest pirat mam po prostu dostep do takich premier o wiele wcześniej niz wychodza ;)
Płyta jest orginalna nóweczka |
Cytat:
|
Cytat:
To zapewne jest tam napisane: "WSZELKIE PRAWA ZASTRZEŻONE. KOPIOWANIE, WYPOŻYCZANIE, WYMIANA, ODSPRZEDAŻ, ... TEJ PŁYTY JEST ZABRONIONE" Nieprawdaż? :> I po problemie! :D |
Cytat:
|
@VIZZARD , @narmor no to pomogliście super ,jeżeli macie tak odpowiadać to lepiej sie wstrzymajcie,board słuzy pomocy i wymianie doświadczeń a nie nabijaniu sie i pisaniu postów nic nie wnoszących które tylko nabijaja profil,nie chce nikogo pouczać ale pisze to co myśle , dziekuje pozostałym za zainteresowanie tematem i próby pomocy
pozdrawiam |
Cytat:
A tak przy okazji ... To chcesz nakłonić nas, żeby ten board - jak to tam nazywasz Stał się wylęgarnią piractwa i pożywką w postaci papki z instrukcjami: " JAK SPIRACIĆ FILM? " ??? No stary! I ty masz jeszcze pretensje? :O Rewelka! :rotfl: |
spróbój skopiować film programem CloneDVD + AnyDVD :)
|
@VIZZARD
Cytat:
Moze jeszcze zrobisz prowokacje co ...dac ci mój adres ? (( Cytat:
Nie zamierzam juz z tobą dyskutować na żaden temat ! P.S Przepraszam resztę uzytkowników forum za te słowa,że byli zmuszeni to czytać...mam nadzieje że moje relacje z pozostałymi użytkownikami będą tylko i wyłacznie pozytywne Ponadto proszę moderatora działu o zamkniecie tematu ze wzgledu na dobro ogólne bo niestety dzieki niektórym temat staje się bardzo drażliwy. pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za okazaną pomoc i sugestie Edit Dla potwierdzenia mojego problemu i lamerstwa niektórych zapraszam tutaj http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54218 |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Podaj adres - to się przekonasz ^_^ Cytat:
Ja jestem be - bo ci nie pomogłem piracić filmu, tak? I że ci nie powiedziałem nic - to jestem niedojrzały emocjonalnie, tak? Żal mi ciebie :glaszcze: Cytat:
BTW Musiałbyś się jeszcze wiele uczyć, żeby podyskutować ze mną! :czar: Cytat:
Przecież nie wszyscy muszą się afiszować i chełpić piractwem Cytat:
To już zależy tylko od ciebie :tak!: Cytat:
Nie ma sprawy || I jeszcze jedno! Zajarzałem do Kodeksu Karnego i do komentarzy i wiesz co znalazłem? Zobacz sobie np. TU :czytaj: To tylko przykład - ale inteligentny przecież jesteś - to i znaleźć potafisz chyba, nie? W końcu szukanie nie jest tak trudne jak zdejmowanie zabezpieczeń ^_^ Tylko przytoczę fragment w postaci screena No i na koniec życzę wielu suksesów w życiu osobistym Czyli po prostu kupę ( :tak!: ) odbezpieczonych oryginalnych przedpremierowych filmów w kolekcji :papa: |
zrobienie 1 kopi plyty w celach nie nie komercyjnych jest dopuszczalne przez kodeks karny . vizzard nic do ciebie nie mam ale przeczytaj pierwsza linijke tego artykulu u.1 ;)
pozdro |
Cytat:
I to wszystko jest legalne? I jak potem panowie w niebieskich mundurkach się zapytają - to mogę im powiedzieć, że ste3an mówił, że to legalne? ??? :> |
zrobienie 1 kopi w celu np. backupu jest legalne nie wielu.. ;)
|
ja w takich sprawach wierzę tylko kpt. Żbikowi. :D
|
Cytat:
Wiesz że mnie obserwują , a jakoś żyję ;) |
zreszta panowie nie robmy oftopa dla kazdego to jest inwidualna sprawa czy wali na handel piraty itd ;) temat topicu to problem z kopiowaniem plyty :P
|
Cytat:
Czy o czymś innym? :> |
tak
|
Cytat:
:mruga: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No nie wiem czy to taki OT :nie: Gdyby ktoś założył temat: " JAK W NAJBARDZIEJ WYRAFINOWANY SPOSÓB ZABIĆ CZŁOWIEKA? " Czy teksty potępiające taki czy też zaliczyłbyś do OT? ??? Przecież nie to było by głównym tematem szalenie ciekawej dyskusji, prawda? :| |
@VIZZARD
Jeżeli dla ciebie skopiowanie jednej płyty dla celów kolekcjonerskich to przestępstwo znajac rzeczywistość w naszym kraju to sorry ale ty naprawde jestes "chory" i stanowisz poważne niebezpieczenistwo nie tylko dla forum ! Jak można porównać skopiowanie zabezpieczonej płyty do morterstwa - OFF TOPIC !!! Zamiast nam tu walic moralizatorskie bzdety weż się w do roboty i popraw nasz chory kraj ,afery, złodziejstwo,łapówy to akceptujesz - super! Znając rzeczywistośc pewnie sam chodzisz w niebieskim mundurku i kasujesz niezłe boki ! Ty straciłeś poczucie rzeczywistości żyjąc w swoim własnym urojonym świecie. Ch..ra miałem juz nic nie pisac ale nie wytrzymałem Zamknijcie ten temat - szkoda słów ! |
nie wolno zamykać tak emocjonującego tematu :nie: ||
|
Cytat:
Nawet danego słowa nie potrafisz dotrzymać! :nieee: Cytat:
Na koniec coś ci jeszcze powiem koluniu Porównania takie są jak najbardziej na miejscu Bo oszołomów dziś nie brakuje :nie: Jak widzę - znasz dobrze ten świat - to się orientujesz Dziś zaczynamy od legalizacji pedalskich związków, legalizacji miękkich narkotyków, eutanazji, aborcji, itp. ... Jutro oszołom na czele innych wymyśli coś lepszego Przykładowo: jest demokracja, nie? Czyli możesz robić co chcesz, nie? To do sklepu wejść możesz i wziąć sobie co chcesz też możesz, nie? To się nazywa naginanie, ale nie wymagam od ciebie tego, żebyś zrozumiał :glaszcze: I jeszcze jedno Choć pewnie też nie zrozumiesz To, że twój sąsiad kradnie, twoi koledzy kradną i nie wiadomo kto jeszcze Nie znaczy to, że ty też masz - bo takie jest przyzwolenie społeczne i wszyscy tak robią :nie: Czaisz? :idea: No nic! Nie przeszkadzam ci Bo jeszcze tyle dziś płytek do skopiowania czeka A zaraz przyjdzie sąsiad i spyta: "Czy już?" ^_^ :roza: |
@tomdolar - bez osobistych wycieczek tutaj, bo będę kasował posty...
Panowie, wracamy do tematu? Czy :gerda: ? |
A ciekawe czemu mi sie mie przytrafiaj takie problemy z ogladniem pozniej ;) wypozyczonych filmow - a nie jak sie nie kopiuje to placz i na forum bo szkoda 8 - 10 -pln. || popros kolege,kolezanke, znajomych moze oni cos zaradza,unich kopiuj,zmien sprzet na lepszy. :nie: widze problemu a widze brak wiedzy.
|
@VIZZARD
Chwila ,moment ,bo chyba mylimy pojęcia ,polak to człowiek ? - dlaczego skazujesz naszą nację na pożarcie ; za co ? za to że statystycznie mało zarabia ,za to ze emocjonalny stosunek do sprawiedliwości przeszedł zdrowy rozsądek ,za to ze połowę naszego społeczenstwa skrzywiła sadomaochistyczna idea marksistowskiekej równości i reszta próbuje sie odnależć w zdematerializowanej rzeczywistości ,myląć podstawowe pojęcia zdrowego rozsądku! Próbujesz się ze mną bawić na zasadzie głupiej ruskiej bajki "wilk i zajac" Odnoszę wrażenie że nie przezyłes w tym pięknym ale jakże dziwnym kraju żadnej minuty i już zapomniałeś co to patriotyzm i polskość - zatracenie wartości kulturowej! Nie mam dostępu do twojego IP ale na odległość śmierdzisz mi niemcem , zapominająć że nasze społeczeństwo musi przejśc swego rodzaju totalną ewolucję społeczną ,aby przyswoić podstawowe jakże różne wartości kulturowe ... poparte idęą czysto materialną ! Budujesz relacje na zasadzie głupich sloganów nie mających rzeczywistego odzwierciedlenia w sposobie myślenia i rzeczywistej relacji ludzi ! Nie mam do ciebie urazy o kwestie czysto ideologiczne , ale twoja merytoryka maksymalnie odstaje od rzeczywistości i wprowadza totalne zawirowania wprowadzając w błąd ambicję polaków ! Zejdz na ziemię i wyluzuj ! P.S Nadal apeluję o zamknięcie tematu ! @Reetou ten temat juz dawno przekroczył opcje indywidualnych ...negatywnych alias pozytywnych relacji..."zakończ waść wstydu oszczędż".. |
Cytat:
|
Cytat:
Kali z "W Pustyni iw Puszczy" miał podobną mentalność co do własności. :\ mieszanie patriotyzmu, polskości i wartości kulturowych do tematu nielegalnego kopiowania płyt wskazuje jak daleko kolega zabrnął w myślenie: jak ukradnę trochę to nie jest złe - wszyscy tak robią. na koniec dodaję, że jestem Polakiem narodowości polskiej, zamieszkałym w Polsce, posiadającym tylko polskie obywatelstwo i mogę udowodnić aryjskie pochodzenie na wiele pokoleń wstecz. :\ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:14. |