![]() |
Nareszcie :) juz myslalem ze ten koszmar niegdy sie nie skonczy. Pozd.
|
Wielkie dzieki juz wszystko dziala tak jak trzeba:D
|
Dansik, wrwrwr troche wlasnej inicjatywy !!
Wejdz w menadzer urzadzen, znajdz kontroler pomocniczy w drzewku "Kontrolery IDE ATA/ATAPI". Kliknij prawyn na kanale pomocniczym i wybierz ODINSTALUJ. POtem reset kompa. Pokombinuj troche. |
Usun z menadzera urzadzen
|
Wyglada to tak ze chyba sa podlaczone na jednej tasmie .Jak odinstalowac to IDE?Mam winxp
|
W koncu :) juz stracilem nadzieje. To byla ciezka bitwa ale wojna jeszcze sie nie skonczyla.
1. pyt. - jak masz podlaczone napedy ? Czy nagrywarka i cdrom sa na jednej tasmie ? Rozwiazanie problemu moze byc odinstalowanie nakalu IDE. Win sam potem je zainstaluje. Masz winXp ? Zainstaluj forceaspi. |
juz nagrywarke mi znalazlo i dziala:D,<jupi>ale przestalo widziec cdrom i jest tak naprzemian jest cdrom nie ma nagrywarki jest nagr.nie ma cdrom.Co jest?
|
A moglbys mi powiedz jak to trzeba zrobic?
|
No wiec flaszowanie trwa krotko, gora 60 sek. moze 70. jesli nie idzie spod windy sproboj uzyc mtkflaszer spod dosa.
|
To nic nie pomaga wlaczam zaczyna sie flaszowac.Izawiesza sie komp trzymalem go przez 45 min i nic,musialem go zresetowac bo nic nie dalo sie zrobic .Czy to zawszetak dlugo trwa ?
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Hmm ja sciagnelem zkad indziej ten program do flaszowania bo tego nie mam ma tylko prog do flasha , readme i plik biosu exe.Jak mozesz to przeslij mi to poczta dansik@poczta.fm
|
|
uffffff....... ciężko idzie
|
ale ja nie mam tego pliku
|
bedziesz miec flaszera. Plik ide.hex. Jakis sterownik i jakis plik nie wiem do czego. Plik bedzie sie nazywac IDE.hex
|
no ja to wszystko wypakowalem.I nadal bios jest .exe
|
Rozpakuj ten flaszer. Poprostu kliknij na niego prawym klawiszem myszki i daj zeby go rozpakowalo. Bedziesz miec flaszera i plik ide.hex.
|
wlasnie ten bios jest w postaci .exe ale wskazuje lokalizacje i moge odpalic flashowanie ale wyskakuje ten blad.Jak uzyskac ten plik bin lub hex?
|
Hm... a masz plik w postaci bin lub hex ?
|
wlaczam ten prog MKtflashTool i gdy chce "zflashowac'to wyskakuje blad ERR:input file format mismatched.O co chodzi?
|
zworki od nagrywarki sa pierwsze od prawej a od cdromu po srodku czyli nagrywarka jest master?
|
Cytat:
|
Cytat:
nero info tool. (configuration) |
i jeszcze takie glupie pytanko jak sprawdzic jak mam podpiety ten naped?:P
|
ale ja nie mam chipsetu Mkt to co mam zrobic?
|
Tu opisalem tak po lepkach procedure aktualizacji biosu. Przed aktualizacja odlacz drugi naped z tasmy. A nagrywarke ustaw na master.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ighlight=flash |
Jezeli podczas operacji fleszowania biosu (odpukac):
- wylacz***65533; prad, - zawiesi sie komputer - komputer zostanie zresetowany - wystapii inne dziwne, nieprzewidywalne zjawiska bedzie to rownoznaczne z wizyta w serwisie. AKTUALIZUJaC BIOS NALEzY ZACHOWAc SZCZEGoLNE sRODKI OSTROzNO***65533;CI!!! Tak tam bylo napisane. niestety ich nie zachowalem i co teraz?na stronie nie daja do sciagniecia biosow:( |
Tak wejdz na strone lg i poszukaj jakiegos do swojej nagrywarki, chyba ze wgrywales ze strony lg i lec do sklepu:)
|
ale wlasnie wgralem inny bios a gwarancja jeszcze jest i wogole czy da sie to przywrocic jakos ?
|
Jak masz oryginalny bios i gware to wsio do serwisu.
|
A gdybym oddal na gwarancje przyczepili by sie do mie ze cos tam robilem?:P i czy wogole oplacalo by sie to robic (okolo ile zl za to wezma) bo mam zamiar kupic sobie dvd.
|
Wczesniej wszystko bylo ok alepewnego dnia zaczelo zle nagrywac myslalem ze to wina plyt (50 gr) .wiec wrocielem do tych co zawsze nagrywalem i tez sie nie da .Na innych rzeczach ktore probowalem nagrac jest to samo.
|
A czy to samo dzialo sie wczesniej, albo jak nagrywasz cos innego? Sprawdz jak masz mozliwosc u znajomego, sprawdz kable itp.
|
Lg Gce-8523b
|
Co to za nagrywarka? Jak zle wgrales bios, to poszukaj na forum jak odratowac nagrywarke.
|
problem z nagrywaniem
Mam problem z nagrywaniem .Gdy nagrywam jakis film staje na 64% i koniec
wyskakuje raport ze nagrywanie zakonczylo sie niepowidzeniem(nero 6.6.0.1.3)a w deepburner nic nie wyskakuje ale tez staje na 64%.Akurat złozylo sie tak ze musialem przinstalowac system i nadal tak sie dzieje.Probowalem na 2 rodzajach plytek i nic:(.Chcialem uaktualnic bios .Sciagnelem go i wogole przestalo wykrywac mi nagrywarki i cd-romu :(Nieweim co sie dzieje czy format by cos dal? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:49. |