Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kompleks? 6610i or T630? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kompleks-6610i-t630-53916/)

epol 01.08.2005 12:00

Nokia N90

Wczesniej wpominalsicie, ze interesuje Was N90. Tu macie link, gdzie mozecie taka kupic (na allegro jedyna):
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59011298

Pozniej moze napisze pare slow o fonie, zalacze pare zdjec. Z pierwszych moim doznan to fon jest strasznie wielki, ciezki i brzydki :)

Burak_PL 08.07.2005 17:25

Cytat:

Napisany przez _bakupl_
Ja bym odczuwał psychiczny brak wyboru - bym nawet nie myśłał by pozostac przy Nokii

hmmm zapamiętam :D

_bakupl_ 08.07.2005 16:48

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
trudny wybór teraz mam :D

Ja bym odczuwał psychiczny brak wyboru - bym nawet nie myśłał by pozostac przy Nokii

Burak_PL 08.07.2005 15:36

trudny wybór teraz mam :D

_bakupl_ 08.07.2005 11:30

Cytat:

Napisany przez Romanow
Witam wszystkich!!!!

Dorzucę pare słów od siebie do tej dyskusji. Miałem okazję rozmawiać z ludzmi z salonów firmowych naszych operatorów i wszyscy stwierdzili, że Nokia strasznie podupadła jeśli chodzi o jakość telefonów (pewnie podpadnę właścicielom tych telefonów). Wszyscy stwierdzili, że dobre telefony Nokii skończyły się na modelach 6210 i 6310, były to modele niezawodne tyle że pozbawione bajerów. Sam korzystałem bardzo długo z 6210 i nigdy mnie nie zawiodła. Pytanie tylko czy szukacie telefonów solidnych, czy pięknych z bajerami. Osobiście korzystam od ponad roku z SE 630 i nie mam do niego większych zastrzeżeń. Nie zamienił bym go narazie na inny no może na SE K750i, ale jego cena jest narazie odstraszająca.

No naprawde 6310i nie ma bajerów... zresztą bajer to dla każdego inne pojęcie. Wg mnie ma wszystko! (no .. aparatu nie ma i mp3)

Romanow 08.07.2005 11:27

Witam wszystkich!!!!

Dorzucę pare słów od siebie do tej dyskusji. Miałem okazję rozmawiać z ludzmi z salonów firmowych naszych operatorów i wszyscy stwierdzili, że Nokia strasznie podupadła jeśli chodzi o jakość telefonów (pewnie podpadnę właścicielom tych telefonów). Wszyscy stwierdzili, że dobre telefony Nokii skończyły się na modelach 6210 i 6310, były to modele niezawodne tyle że pozbawione bajerów. Sam korzystałem bardzo długo z 6210 i nigdy mnie nie zawiodła. Pytanie tylko czy szukacie telefonów solidnych, czy pięknych z bajerami. Osobiście korzystam od ponad roku z SE 630 i nie mam do niego większych zastrzeżeń. Nie zamienił bym go narazie na inny no może na SE K750i, ale jego cena jest narazie odstraszająca.

_bakupl_ 08.07.2005 11:13

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
ja mam mozliwosc wymiany za Nokie 6610 bez zadnych kosztow (jeszcze powiedzlem kolesiowi ze musi doplacic) :D:D:D:D

Hm... no to wymień, a puźniej zamień C65 na S55+aparat :)

Burak_PL 08.07.2005 11:07

Cytat:

Napisany przez _bakupl_
Hm...ma wszystkie podstawowe funkcje + aparat.... coś jak C60 z aparatem wbudowanym....

A C60 mi się nie podoba strasznie... Jak za 280-300zl to można śmiało brać :) (oczywiście mowa o nowym)

ja mam mozliwosc wymiany za Nokie 6610 bez zadnych kosztow (jeszcze powiedzlem kolesiowi ze musi doplacic) :D:D:D:D

_bakupl_ 08.07.2005 10:59

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
ale tak ogólnie to fajny??

Hm...ma wszystkie podstawowe funkcje + aparat.... coś jak C60 z aparatem wbudowanym....

A C60 mi się nie podoba strasznie... Jak za 280-300zl to można śmiało brać :) (oczywiście mowa o nowym)

Burak_PL 08.07.2005 10:26

Cytat:

Napisany przez _bakupl_
Musiałęm dziewczynie wymienić soft w C65 bo sie non stop wieszał na standartowym, już jest oka ;)

ale tak ogólnie to fajny??

_bakupl_ 08.07.2005 09:15

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
mi chodziło o tak by osoby posiadajace nokie 6610 i simensa c65 wypowiedzialy sie lub osoby znajace te phony

no to poprosze o wypowiedz osoby "niepracujace" w nokii ;) ;)

Musiałęm dziewczynie wymienić soft w C65 bo sie non stop wieszał na standartowym, już jest oka ;)

Burak_PL 08.07.2005 01:15

mi chodziło o tak by osoby posiadajace nokie 6610 i simensa c65 wypowiedzialy sie lub osoby znajace te phony

no to poprosze o wypowiedz osoby "niepracujace" w nokii ;) ;)

andrzejj9 08.07.2005 00:20

Cytat:

Napisany przez seksoteka
Miało być obiektywnie, więc napisałem odczucia. Poza tym na każdym forum znajdą się mądrzy i mądrzejsi.... Natomiast sam zainteresowany po mojej wypowiedzi stwierdził, że 2:0 dla Nokii. Więc nie nabijaj sobie niepotrzebnie liczby postów zbędnymi komentarzami, a dyskusję Nokia kontra reszta świata sam zaczynasz porównując moją wypowiedź o zaletach telefonu do swoich aparatów. To tyle w tej kwestii, więcej w tym topicu nie będę pisał.

papa
luk

W takim razie wyrażaj swoje opinie tak, jak inni - bez zbędnych emocji. To już Twój drugi post napisany w specyficznym tonie i drugie ostrzeżenie z mojej strony - ostatnie.

pablocoo 08.07.2005 00:18

Poprostu po przeczytaniu posta wydaje sie, ze pracujesz w NOKII ;)

seksoteka 08.07.2005 00:14

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
I jeszcze jedno - nie próbuj tu zaczynać dyskusji pod tytułem: Nokia kontra reszta świata, bo już Twój poprzedni post ma nieciekawy wydźwięk. Po prostu nie przeginaj.

Miało być obiektywnie, więc napisałem odczucia. Poza tym na każdym forum znajdą się mądrzy i mądrzejsi.... Natomiast sam zainteresowany po mojej wypowiedzi stwierdził, że 2:0 dla Nokii. Więc nie nabijaj sobie niepotrzebnie liczby postów zbędnymi komentarzami, a dyskusję Nokia kontra reszta świata sam zaczynasz porównując moją wypowiedź o zaletach telefonu do swoich aparatów. To tyle w tej kwestii, więcej w tym topicu nie będę pisał.

papa
luk

andrzejj9 08.07.2005 00:04

taaaa... @seksoteka bardzo obiektywna opinia....

A co do Twoich "argumentów" to dla mnie wszystkie zalety Nokii, które wymieniłeś, pasują mi do mojej Motorolii, jak również do Siemensów, którymi się bawiłem.

I jeszcze jedno - nie próbuj tu zaczynać dyskusji pod tytułem: Nokia kontra reszta świata, bo już Twój poprzedni post ma nieciekawy wydźwięk. Po prostu nie przeginaj.

Burak_PL 07.07.2005 23:43

Cytat:

Napisany przez pppnet
C65 odtwarza wavy ale masz aby na nie 10MB wiec niewiele. Ale niezle dzwonki wychodzą. Gdybym był na twoim miejscu to nie zamieniałbym się. Pozostałbym przy tej nokii, ale to jest moje zdanie. Zrób jak uważasz.

Cytat:

Napisany przez seksoteka
jeśli ktoś ma problem z wyborem między Nokią a innymi telefonami, to chyba rzeczywiście ma problem z samym sobą. Miałem wieeeeele telefonów i nikt mi nie powie, że jest coś lepszego od Nokii. Najgorsza Nokia jest lepsza od najlepszego telefonu innej firmy!!!! A to że polifonia 32 bity? Filharmonię robisz z telefonu? Przecież on ma służyć do telefonowania, a bajerki pt. tapeta czy gierki java lub aparat foto, to są zbędne bajery dla mnie. Mam Nokię 6610i od kilku dni, przesiadłem się z Nokii 6210 po 3 latach użytkowania. Wcześniej były pedalskie siemensy, alcatele i inny chłam. Jedynie między tym udała mi się Nokia 3210. Co do Nokii: ZA > spadnie, to masz po co się schylać; intuicyjne menu, każdy model identycznie obsługujesz, bezproblemowy serwis (jeśli potrzebny), w modelach od serii 6xxxx wzwyż dopracowane oprogramowanie, dobre baterie, itd, itd, itd. PRZECIW > cena, zwłaszcza na początku promocji nowego modelu. Co do Sony i Ericssona to tych firm nigdy nie trawiłem. Pierwszej za przereklamowane produkty i ceny, a drugiej za jakieś dziwne telefony, które nie dość że wyglądały odrażająco, to jeszcze jakość ich wykonania była do bani. Teraz po połączeniu tych firm może coś się zmieniło, ale Nokia zawsze zostanie Nokią. Tyle moje zdanie, a podobne zaczyna mieć coraz więcej ludzi korzystających z telefonu, a nie puszczających "bolce" aby przypomnieć się pannie na dobranoc.

papa
luk

hmmmmmm

2:0 dla Nokii jeszcze ktos?? trudny wybór

seksoteka 07.07.2005 23:14

jeśli ktoś ma problem z wyborem między Nokią a innymi telefonami, to chyba rzeczywiście ma problem z samym sobą. Miałem wieeeeele telefonów i nikt mi nie powie, że jest coś lepszego od Nokii. Najgorsza Nokia jest lepsza od najlepszego telefonu innej firmy!!!! A to że polifonia 32 bity? Filharmonię robisz z telefonu? Przecież on ma służyć do telefonowania, a bajerki pt. tapeta czy gierki java lub aparat foto, to są zbędne bajery dla mnie. Mam Nokię 6610i od kilku dni, przesiadłem się z Nokii 6210 po 3 latach użytkowania. Wcześniej były pedalskie siemensy, alcatele i inny chłam. Jedynie między tym udała mi się Nokia 3210. Co do Nokii: ZA > spadnie, to masz po co się schylać; intuicyjne menu, każdy model identycznie obsługujesz, bezproblemowy serwis (jeśli potrzebny), w modelach od serii 6xxxx wzwyż dopracowane oprogramowanie, dobre baterie, itd, itd, itd. PRZECIW > cena, zwłaszcza na początku promocji nowego modelu. Co do Sony i Ericssona to tych firm nigdy nie trawiłem. Pierwszej za przereklamowane produkty i ceny, a drugiej za jakieś dziwne telefony, które nie dość że wyglądały odrażająco, to jeszcze jakość ich wykonania była do bani. Teraz po połączeniu tych firm może coś się zmieniło, ale Nokia zawsze zostanie Nokią. Tyle moje zdanie, a podobne zaczyna mieć coraz więcej ludzi korzystających z telefonu, a nie puszczających "bolce" aby przypomnieć się pannie na dobranoc.

papa
luk

Piotr4s 07.07.2005 23:01

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
witam ma mozliwosc zamiany Nokii 6610 z dołączanym apartem na Simensa C65 (ja mam nokie) i nie wiem czy zamienic sie?? prosze o wszsytkie za i przeciw

a no i czy C65 mam mozliwosc sluchania wavów??

C65 odtwarza wavy ale masz aby na nie 10MB wiec niewiele. Ale niezle dzwonki wychodzą. Gdybym był na twoim miejscu to nie zamieniałbym się. Pozostałbym przy tej nokii, ale to jest moje zdanie. Zrób jak uważasz.

Burak_PL 07.07.2005 22:56

witam ma mozliwosc zamiany Nokii 6610 z dołączanym apartem na Simensa C65 (ja mam nokie) i nie wiem czy zamienic sie?? prosze o wszsytkie za i przeciw

a no i czy C65 mam mozliwosc sluchania wavów??

wujek mechanik 06.07.2005 00:50

Cytat:

małymi wadami
niestety, ten model jest BARDZO nieudany. W jednym obudowa trzeszczy, w drugim wyświetlacz ma plamę, w trzecim głośniczek od polifonii "pierdzi". Udana 6610(i) to wyjątkowa rzadkość. Pozatym, to kolejny model nokii, który ma cały świat (tak jak wcześniej 6310(i)

Tak się składa że mam t630 i moge go z czystym sumieniem polecić. Jest to kontynuacja znakomitego modelu t610, różnią się tylko wyświetlaczami (t630 ma aktywny tft) i tam jeszcze paroma funkcjami. Mój ojciec ma nokie 6610i i mam bezpośrednie porównanie. POzatym bateria w 6610i jest beznadziejna, trzyma 3-4 dni.

Zdrówko :sylwek: :sluze: :piwo:

Eustachy Ciemny 06.07.2005 00:44

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Co do Nokii, to generalnie nie lubię, ale ten model jest chyba wyjątkowo nieudany.

No co ty ja mam tą kome i poza paroma małymi wadami to uważam że nie zamieniłbym jej na żaden inny telefon.

Damianos L 05.07.2005 18:40

Ilość załączników: 4
Cytat:

Napisany przez rosol
Tak widzialem ale czy moglbys wyslac mi jeszcze jakies, albo ktos kto ma SE T630?

no i tu jeszcze kilka

a co rosol chcesz kupic t630 :D

Damianos L 05.07.2005 18:34

Ilość załączników: 5
Cytat:

Napisany przez rosol
Tak widzialem ale czy moglbys wyslac mi jeszcze jakies, albo ktos kto ma SE T630?

prosze

rosol 05.07.2005 18:17

Damianos L 05.07.2005 16:52

Cytat:

Napisany przez rosol
A czy ktoś moglby wstawić badz przeslac na maila przykladowe zdjecia z SE T630 ?

juz w tym topicu umiescilem zdjecia robione t630, przejzyj :)

jak chcesz to ewentualnie cos jescze moge wrzucic pozniej

rosol 05.07.2005 15:37

A czy ktoś moglby wstawić badz przeslac na maila przykladowe zdjecia z SE T630 ?

B@rtek 05.07.2005 13:51

Cytat:

Napisany przez Smartek
bartek, moj sx1 zawiesil sie tylko raz :)
narazie smiga jak trza i jestem z niego bardzo zadowolony - wgralem sobie wypasiony wygaszacz z b. duzym zegarkiem i i kalendarzem w jednym.
Soft to 14PTC PL :) ostatnio go nawet patchowalem (wiesz, theme'sy, zmiana ikon w glownym menu itd.) i tez dziala normalnie :).. nie wiem dlaczego tak Ci sie wiesza :(
pozdro ;)

Własnie mam ten sam soft co ty :( :|

Dzisiaj musze godzinke przeznaczyc i sobie go spatchować :>

Smartek 05.07.2005 13:49

bartek, moj sx1 zawiesil sie tylko raz :)
narazie smiga jak trza i jestem z niego bardzo zadowolony - wgralem sobie wypasiony wygaszacz z b. duzym zegarkiem i i kalendarzem w jednym.
Soft to 14PTC PL :) ostatnio go nawet patchowalem (wiesz, theme'sy, zmiana ikon w glownym menu itd.) i tez dziala normalnie :).. nie wiem dlaczego tak Ci sie wiesza :(
pozdro ;)

rosol 05.07.2005 13:43

A słyszeliście o telefoniki Q-Tec?? Mysle tu o dwóch wersjach 7070 i 8080 inaczej zwanymi SPV Orange E100 i E200. Moze ktos widział, używał, wie cos na ich temat? Warto je kupić? Maja one Microsoft Smartphon'y 2002 i 2003...

B@rtek 05.07.2005 13:32

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Wczytam się później. Generalnie rzecz może nie być zła, chociaż trochę droga (z 17 złotych z wysyłką), poza tym za dużo tego.. Mówią, że od przybytku głowa nie boli, ale jednak w takich sytuacjach nie mogę się z tym zgodzić. Wolę 10MB wyselekcjowanego i sprawdzonego softu niż płytkę nawet DVD z czymś, czego i tak nigdy nie będzie mi się chciało przejrzeć.

Ale masz tam wszystko podzielone :taktak:

Np. tapety sa podzielone na rózne gatunki i z dzwonkami jest to samo :D

Wiem, bo kiedyś też takie płyty sprzedawałem, ale to na starym koncie, które mi zablokowali (mam 16 lat i ktos doniósł) :(

Damianos L 05.07.2005 13:23

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
Mam najnowszy i ostatnio robiłem specjalnie jeszcze formata, bo mi pamięci ubyło :|

EDIT:
Przechwilą ktoś do mnie dzwonił i telefon nawet nie wybudził się ze stanu czuwania (wygaszacza) :|

no to musisz pokombinowac

przejzyj forum siemensiaka lub www.sx1.pl, tam maja podobne problemy, moze znajdziesz jakies rozwiazanie

andrzejj9 05.07.2005 12:46

Cytat:

@Andrzej pozbieram co mam i jeszcze parę rzeczy pościągam z ftp, które znam i nagram na płytę :taktak:

Gdzies pod koniec tygodnia będę mial fajna płytę dla ciebie :D

Albo zobacz tutaj:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56172632

Wczytam się później. Generalnie rzecz może nie być zła, chociaż trochę droga (z 17 złotych z wysyłką), poza tym za dużo tego.. Mówią, że od przybytku głowa nie boli, ale jednak w takich sytuacjach nie mogę się z tym zgodzić. Wolę 10MB wyselekcjowanego i sprawdzonego softu niż płytkę nawet DVD z czymś, czego i tak nigdy nie będzie mi się chciało przejrzeć.

B@rtek 05.07.2005 12:06

@Andrzej pozbieram co mam i jeszcze parę rzeczy pościągam z ftp, które znam i nagram na płytę :taktak:

Gdzies pod koniec tygodnia będę mial fajna płytę dla ciebie :D

Albo zobacz tutaj:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56172632

andrzejj9 05.07.2005 11:55

Cytat:

@Smartek twój SX1 tez się często wiesza?

Wczoraj dwa razy musiałem wyjmować baterię :| :(

Zawieszał sie nie w menu tylko gdy był włączony już wygaszacz i chciałem odblokować klawiaturę :taktak:

Zaczyna mnie to wkurzać ((

Jednak E398 była lepsza 8 )

ekhm... ;)

A przy okazji - propozycja z softem aktualna? (ewentualnie może po prostu przelałbym Ci pieniądze za wysyłkę i płytę na konto (jeśli masz) i podesłałbyś mi to zwykłą pocztą? Dużo by to nie wyniosło, a jednak mam problem z dostępem do jakiegoś ftp, bo kumpel jest teraz bez netu przez tydzień, a nie wiadomo, jak dalej)).

B@rtek 05.07.2005 11:46

Cytat:

Napisany przez Damianos L
a wgrales jakis nowszy soft? czy masz standardowy?

Mam najnowszy i ostatnio robiłem specjalnie jeszcze formata, bo mi pamięci ubyło :|

EDIT:
Przechwilą ktoś do mnie dzwonił i telefon nawet nie wybudził się ze stanu czuwania (wygaszacza) :|

Damianos L 05.07.2005 11:42

Cytat:

Zawieszał sie nie w menu tylko gdy był włączony już wygaszacz i chciałem odblokować klawiaturę :taktak:

a wgrales jakis nowszy soft? czy masz standardowy?

B@rtek 05.07.2005 11:40

_bakupl_ 05.07.2005 11:29

Ilość załączników: 3
No, takie fotki wychodzą :)

andrzejj9 05.07.2005 11:14

Cytat:

Napisany przez Smartek
Nokia 6610i.. bleh.. do bani wyswietlacz, nie lubie menu nokii, brak joy'a (kocham joy'e :P), malo pamieci, brak mozliwosci wysylania przez irde na inne fony, aparat tez do bani.. jedynie radio jest fajne i jakos ratuje ten telefon :)

No i właśnie o tego typu opiniach, z którymi spotykałem się naprawdę nierzadko, na temat tej Nokii mówiłem na początku.

Smartek 05.07.2005 10:06

Hmm, dzisiaj jestem jeden dzionek w domciu i wpadlem akurat na forum... i temat o komorkach, mniam ;)
Niestety, nic madrego nie napisze, bo widze, ze dokonales juz wyboru i kupiles CX65 (i jesli chodzi o mniejwiecej granice 400-500zl to zrobiles najlepiej jak mogles...).

T630 jest ok, ale:
wolny, malo pamieci, do bani aparat - CX65 ma znacznie lepszy, 11MB pamieci i jest szybszy

Nokia 6610i.. bleh.. do bani wyswietlacz, nie lubie menu nokii, brak joy'a (kocham joy'e :P), malo pamieci, brak mozliwosci wysylania przez irde na inne fony, aparat tez do bani.. jedynie radio jest fajne i jakos ratuje ten telefon :)

Osobiscie telefonu bez symbiana juz nie kupie :)
pozdro ;)

Burak_PL 05.07.2005 07:22

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
K700 już z kolei mniej podoba mi się z zewnątrz, ale może dzięki innemu trochę kształtowi rzeczywiście lepiej leży w dłoni? Nie wiem, on nigdy mnie nie interesował, jako potencjalny telefon, który mógłbym kupić, także nawet się nim nigdy nie bawiłem.

Cco do N90 to nie widziałem, ale sądząc po opiniach i wypowiedziach niektórych to:

a) telefon będzie świetny ;)

b) będzie baaaaaaardzo drogi.....

a) napewno

b) również napewno :)

andrzejj9 05.07.2005 07:17

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
kurde wiesz że mi też ?? ale k700i lepszy

nie wiecie moze ile teraz kosztuje n90?? to jest chyba najbardziej wypicowany phone co nie?? a po ile bedzie na abonament tak w przyblizeniu??

K700 już z kolei mniej podoba mi się z zewnątrz, ale może dzięki innemu trochę kształtowi rzeczywiście lepiej leży w dłoni? Nie wiem, on nigdy mnie nie interesował, jako potencjalny telefon, który mógłbym kupić, także nawet się nim nigdy nie bawiłem.

Cco do N90 to nie widziałem, ale sądząc po opiniach i wypowiedziach niektórych to:

a) telefon będzie świetny ;)

b) będzie baaaaaaardzo drogi.....

Burak_PL 05.07.2005 07:05

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Według mnie to świetny telefonik - zresztą, rzuć okiem na testy i opinie na internecie. Jeszcze nie widziałem tak zgodnych pozytywnych opinii, jak w przypadku tego telefonu. Jedyne, co mnie do niego zraziło, to wygląd i to może nie wygląd sam w sobie, bo ten jest przyjemny, ale "leżenie" telefonu w dłoni. To kwestia jak najbardziej subiektywna, ale mi po prostu pod tym względem wyjątkowo on... "nie leżał". Ale to musisz sprawdzić sam, jeśli chodzi o techniczne sprawy, telefon to rewelacja.

kurde wiesz że mi też ?? ale k700i lepszy

nie wiecie moze ile teraz kosztuje n90?? to jest chyba najbardziej wypicowany phone co nie?? a po ile bedzie na abonament tak w przyblizeniu??

andrzejj9 05.07.2005 06:14

Cytat:

Napisany przez rosol
A co myślicie o SE K500i? Mam zamiar sobie ja wlasnie kupic i chetnie poczytam wasze komentarze i opinie na jej temat

Według mnie to świetny telefonik - zresztą, rzuć okiem na testy i opinie na internecie. Jeszcze nie widziałem tak zgodnych pozytywnych opinii, jak w przypadku tego telefonu. Jedyne, co mnie do niego zraziło, to wygląd i to może nie wygląd sam w sobie, bo ten jest przyjemny, ale "leżenie" telefonu w dłoni. To kwestia jak najbardziej subiektywna, ale mi po prostu pod tym względem wyjątkowo on... "nie leżał". Ale to musisz sprawdzić sam, jeśli chodzi o techniczne sprawy, telefon to rewelacja.

Burak_PL 04.07.2005 20:51

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Czytac umie ??

Koniec piesni, koniec wiecu ...

THE END hehe

pawelblu 04.07.2005 18:52

Cytat:

Napisany przez Death Man
T630 Kup będziesz szczęśliwy.

Czytac umie ??
Cytat:

Napisany przez _bakupl_
A więc mam CX65 - nówke :]

Koniec piesni, koniec wiecu ...

Death Man 04.07.2005 17:53

Cytat:

Napisany przez _bakupl_
No mi nie pomogłeś, ale moze innym, w kazdym razie dziękuje ;)

Hm, nie będe go patchować... Trzeba go kochać takim jakim jest! ;) A jest naprawde spoko :)
Szkoda że Symbiana nie ma, ale co tam, ideałów nie ma ;)

-=EDIT=-

Aaaa, jak zrobić żeby mi na ekranie pokazywal ile mam na kocie? Mam w pop'ie ;]

T630 Kup będziesz szczęśliwy.

Bródka 04.07.2005 17:41

Wpisujesz na klawiaturze telefonu *124*# i pokaze ci ile masz kasy ale nie bedzie cie na bierzaca informowal nie ma takiej mozliwosci jak w plusie, sam musisz odswiezac ten stan ja osobiscie zrobilem sobie skroc na klawiszu telefonu i tylko naciskam i wiem ile mam kasy

_bakupl_ 04.07.2005 17:30

Cytat:

Napisany przez Death Man
Nokia 6610 lub 6610i, wady? same wady: Wyświetlacz, obudowa trzeszcząca, przedpotopowy wygląd, mało funkcji, gówniany wyświetlacz, bardzo awaryjne. Se t630 ma jedną wadę: bateria słaba.

No mi nie pomogłeś, ale moze innym, w kazdym razie dziękuje ;)
Cytat:

_bakupl_ Siemensy mozna patchowac wiec mozna dodawac rozne dodatkowe opcje miedzy innymi ten termometr jest on procesorze telefonu ale nie jest wogule uzywany wiec po modyfikacji softu mamy ten termometrs jak i inne dodatkowe funkcje, mozliwosc zmiany wygladu menu ikon itd. natomiast w nokiach czy sonyericsonach nie ma takiej mozliwosci
Hm, nie będe go patchować... Trzeba go kochać takim jakim jest! ;) A jest naprawde spoko :)
Szkoda że Symbiana nie ma, ale co tam, ideałów nie ma ;)

-=EDIT=-

Aaaa, jak zrobić żeby mi na ekranie pokazywal ile mam na kocie? Mam w pop'ie ;]

Bródka 04.07.2005 17:21

_bakupl_ Siemensy mozna patchowac wiec mozna dodawac rozne dodatkowe opcje miedzy innymi ten termometr jest on procesorze telefonu ale nie jest wogule uzywany wiec po modyfikacji softu mamy ten termometrs jak i inne dodatkowe funkcje, mozliwosc zmiany wygladu menu ikon itd. natomiast w nokiach czy sonyericsonach nie ma takiej mozliwosci

Death Man 04.07.2005 17:08

Nokia 6610 lub 6610i, wady? same wady: Wyświetlacz, obudowa trzeszcząca, przedpotopowy wygląd, mało funkcji, gówniany wyświetlacz, bardzo awaryjne. Se t630 ma jedną wadę: bateria słaba.

_bakupl_ 04.07.2005 16:40

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
no bo na abonament w plusie k700 jest za 300 a ty w komisie kupic chcesz??

K700i w komisie nowy za 690zł widzialem:)

-=EDIT=-

CX65 ma wskaźnik temperatury czy po modyfikacji on jest dostepny? Gdzies na allegro widzialem ze pokazywal temp. moze jest standartowo...?

Burak_PL 04.07.2005 15:57

no bo na abonament w plusie k700 jest za 300 a ty w komisie kupic chcesz??

_bakupl_ 04.07.2005 15:39

Cytat:

Napisany przez rosol
hyh jakbym mial kase to bym kupil ... chce kupic phona do 450zl... i zadnych siemensow !!

Przeglądalem i oko przykula mi Nokia bodajże 6820 - ta otwierana. ;) A jak nie Siemens to nie wiem co :)

Raczej T630 - za 370zl nówka! Za 330zl używany.... opinie? Masz wyżej :)

rosol 04.07.2005 14:50

hyh jakbym mial kase to bym kupil ... chce kupic phona do 450zl... i zadnych siemensow !!

Burak_PL 04.07.2005 14:46

Cytat:

Napisany przez rosol
A co myślicie o SE K500i? Mam zamiar sobie ja wlasnie kupic i chetnie poczytam wasze komentarze i opinie na jej temat

kup 700 lub 508

rosol 04.07.2005 14:32

Burak_PL 04.07.2005 13:59

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Jedyna słuszna decyzja wybrać model inny niż początkowo zakładane :) Ja przez kilka miesięcy decydowałem się pomiędzy CX65, S65, a w końcu i SE k500i a ostatecznie wziąłem... Motorolę E398 i jestem bardzo zadowolony ;)

Motorola E398 - świetny tlyko chyba radia mu brak inne określenie na nią "komputer" :)

_bakupl_ 04.07.2005 12:41

A więc mam CX65 - nówke :]

andrzejj9 04.07.2005 11:53

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
miał być Sony T630 lub Nokia 6610 a tu CX65 :)

Jedyna słuszna decyzja wybrać model inny niż początkowo zakładane :) Ja przez kilka miesięcy decydowałem się pomiędzy CX65, S65, a w końcu i SE k500i a ostatecznie wziąłem... Motorolę E398 i jestem bardzo zadowolony ;)

sayan 04.07.2005 10:50

jak dlamnie te "plastykowe" Siemensy typu CX65, to gówno. Akurat używałem troche tego modelu,i fakt parametry ma dobre jesli chodzi o zdjecia. Ale cały jest taki jakby po jednym upadku miał sie rozleciec... i podobno są awaryjne.

NOKIA RULEZ :)

Burak_PL 04.07.2005 10:20

Cytat:

Napisany przez Air
No to dalej masz kompleks :D

miał być Sony T630 lub Nokia 6610 a tu CX65 :)

Air 04.07.2005 08:44

Cytat:

Napisany przez _bakupl_
Wiem, ale mam 485zl i moze byc używka CX65 a W Bydzi jest drooogooo

No to dalej masz kompleks :D

andrzejj9 04.07.2005 08:38

Cytat:

Napisany przez _bakupl_

Allegro :)

_bakupl_ 04.07.2005 08:07

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
T630 chodzi nówka po jakieś 400 złotych. Nie patrz na ceny z TAK TAK-a, ani z żadnych salonów, bo tam są zawsze przynajmnije o 50 - 100% wyższe.

andrzejj9 04.07.2005 06:35

Cytat:

Napisany przez _bakupl_
Nie ma za co ;P

Wiecie co, wsumie boje sie ze mi te 500zl nie styknie na ten cegłofon ;(

PS: Za 529 bodajze jest T630 w tak taku ;]

__

Aż zasnąć nie moge jak widać ;\

T630 chodzi nówka po jakieś 400 złotych. Nie patrz na ceny z TAK TAK-a, ani z żadnych salonów, bo tam są zawsze przynajmnije o 50 - 100% wyższe.

_bakupl_ 04.07.2005 00:33

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
proszę bardzo :)

Nie ma za co ;P

Wiecie co, wsumie boje sie ze mi te 500zl nie styknie na ten cegłofon ;(

PS: Za 529 bodajze jest T630 w tak taku ;]

__

Aż zasnąć nie moge jak widać ;\

Burak_PL 03.07.2005 23:44

Cytat:

Napisany przez _bakupl_
CX65 wystarczy:)

Jeszcze raz dziękuje za pomoc! :)

proszę bardzo :)

_bakupl_ 03.07.2005 22:42

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Jakby co to gadaj z Pagerusem, bo on ten telefon ma od mniej więcej pół roku i jest z niego zadowolony.

A co do M65 to jak dobrze poszukasz, to za 500 - 550 mógłbyś myślę już nówkę znaleźć.

CX65 wystarczy:)

Jeszcze raz dziękuje za pomoc! :)

andrzejj9 03.07.2005 21:59

Cytat:

Napisany przez _bakupl_
Nas, to sobie kupie startówke nawet ;) Kabel do pc mam, no i kondona na niego :)

Dziękuje wszystkim za pomoc!

Wezme CX65! ;) :serdusz:

Jakby co to gadaj z Pagerusem, bo on ten telefon ma od mniej więcej pół roku i jest z niego zadowolony.

A co do M65 to jak dobrze poszukasz, to za 500 - 550 mógłbyś myślę już nówkę znaleźć.

Burak_PL 03.07.2005 21:58

Cytat:

Tzn, chodzi mi o porównanie do innych fonów :D

A o tej Nokii N90 mi nawet nie mów :niepow: :serdusz:

kolejny zakochany w tym phonie?? ja też :serdusz::serdusz:

mroweczek 03.07.2005 21:27

Z tych dwoch to raczej bym sie sklaniaj na t630 sam dla dziewczyny wybieralem miedzy tymi dwoma no i padlo na SE a po pol roku uzywania miala mozliwosc zamienic sie na 6610i ale zrezygnowala.

a sam uzywam 6310i i nie chce sie zamieniac bo jak mam zdjecia telefonem robit to wole pozyczyc od braciszka cyfrowke. A tak poza tym 6310i dostalem od dziewczyny i w niej rewelacyjnie trzyma bateria. Tak na srednie korzystanie to tak 6-7 dni a telefon ma dwa i pol roku a jak tylko lezy to nawet 9 dni da rade oczywiscie oryginalna bateria :)

B@rtek 03.07.2005 21:27

Cytat:

Napisany przez kraluk
Eee tam, ja wolałbym poczekać na Nokię N90 -> aparat 2MP + pamięc wbudowana 4GB

Tzn, chodzi mi o porównanie do innych fonów :D

A o tej Nokii N90 mi nawet nie mów :niepow: :serdusz:

Damianos L 03.07.2005 21:26

noo jak uda ci sie znalezc w takiej cenie to bierz

qmpel ma, tel jest troche lepszy od t630, szczegolnie aparat :) wiekszy zoom, lepsza jakosc itp

kraluk 03.07.2005 21:21

Cytat:

Poczekacjcie za K750i lub W800i :D

Aparat 2MP i zdjęcia są boskie, bo je widziałem :D

Eee tam, ja wolałbym poczekać na Nokię N90 -> aparat 2MP + pamięc wbudowana 4GB

_bakupl_ 03.07.2005 20:55

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
500zł dla mnie max, a i z 430 - 450 powinno się już dostać.

Nas, to sobie kupie startówke nawet ;) Kabel do pc mam, no i kondona na niego :)

Dziękuje wszystkim za pomoc!

Wezme CX65! ;) :serdusz:

http://www.club-siemens.net/galleries/cx65/22.jpg

Szkoda że mi nie starczy na
http://www.siemens.com/Daten/siecom/...pi_1158549.jpg

andrzejj9 03.07.2005 20:24

Cytat:

Napisany przez _bakupl_
A ile CX65 tak około w komisie moze stać?

500zł dla mnie max, a i z 430 - 450 powinno się już dostać.

_bakupl_ 03.07.2005 19:55

A ile CX65 tak około w komisie moze stać?

Burak_PL 03.07.2005 18:03

Cytat:

mam nadzieje ze w styczniu będą tanie bo wtedy mi sie umowa konczy :)

Yarozelsky 03.07.2005 17:59

Cytat:

oto przykladowe zdjecia t630. Niektore sa lekko poprawione acdSee (jasnosc itp)

pozniej moze jeszcze wrzuce jakies. Kazde ze zdjec to rozna rozdzielczosc, z tym ze najwieksze musialem troszke zmniejszyc bo nie mozna bylo dodac jako zalcznik

sprobuj wyjsc na powietrze i zrobic zdjecia np. samochodu z odleglosci okolo7 metrow ,bo jak robilem zdjecia samochodu telefonem T630 od kumpla to wyszly lepiej

Damianos L 03.07.2005 17:55

Ilość załączników: 3
oto przykladowe zdjecia t630. Niektore sa lekko poprawione acdSee (jasnosc itp)

Brakuje tu zdjecia z najmniejszej rozdziellczosci, pozniej moze wrzuce jakies

najwieksze musialem troszke zmniejszyc bo nie mozna bylo dodac jako zalcznik

epol 03.07.2005 17:37

Cytat:

Napisany przez _bakupl_
tak jak pisałem 6610i ma 1024x768 jakosć zdjęć. Hm

Skad Ty te dane wziales? Przeciez ten fon nie ma aparatu 0,7Mpix :D

Cytat:

Napisany przez _bakupl_
A Siemensik M65?

Za***isty fon :spoko:

Cytat:

Napisany przez _bakupl_
Dobra, ostatnie pytanie. Czy CX65 ma lepszy aparat niż T630?

Tak.

B@rtek 03.07.2005 16:51

Cytat:

Napisany przez _bakupl_

Hmm???

Ma sprzetowe 640x480, ale zdjęcia wychodzą :|

Odnośnie motki V547 :D

http://www.gsmarena.com/motorola_v547-pictures-940.php

_bakupl_ 03.07.2005 16:37

ManDragon 03.07.2005 16:31

Cytat:

6610i robi zdjęcia w roź. 640x480, a T630 tez 640x480 :taktak:
.

Z tym sie nie zgodze. Oba telefony robią fotki w rozdzielczości 352x288 z tym że T630 ma możliwość PROGRAMOWEGO rozszerzenia rozdzielczości do 640x480 a takie zdjęcia to wychodzą tak że lepiej nie mówić ;)

B@rtek 03.07.2005 16:22

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
tak dokładnie komputer!!!

Burak_PL 03.07.2005 16:16

Cytat:

Napisany przez _bakupl_
skucze na K700i - ale po co mi aż taki telefon? Komputer? Yh ;)

tak dokładnie komputer!!!

_bakupl_ 03.07.2005 15:58

Cytat:

@Burak w motkach z serii V zdjęcia wychodzą super :D

@Bakupl

S55 640x480

Pisz o którym co chcesz wiedziec to ci powiem, bo siedze na różnych forach :D

M65 jak dla mnie :spoko:

Fajne menu, duży wyświetlacz, 11MB pamięci...

Nokia odpada.

Toleruje Siemensy, a z SE to miałem tylko T310. T630 jest zabójczy. Może się skucze na K700i - ale po co mi aż taki telefon? Komputer? Yh ;)

Nie wiem co wziąźć - 485zl no i startówki nie mam, ale Siemensa mam kabel do PC :)

@Bartek1989 - odezwałem się na GG :]

B@rtek 03.07.2005 15:55

@Burak w motkach z serii V zdjęcia wychodzą super :D

@Bakupl

S55 640x480

Pisz o którym co chcesz wiedziec to ci powiem, bo siedze na różnych forach :D

M65 jak dla mnie :spoko:

Fajne menu, duży wyświetlacz, 11MB pamięci...

_bakupl_ 03.07.2005 15:34

A Siemensik M65?

Hmm

I tak wezme T630 raczej, bo bede miał na startówke i kabel do PC :)

Burak_PL 03.07.2005 14:58

na Nokii 6610 zdjecie wychodzą jako tako

bOObi 03.07.2005 14:39

Jezeli apart ma byc wyznacznikiem wyboru... bierz Nokie, bo widzialem zdjecia z SE i szczerze przyznam ze nie sa wysmienite delikatnie mowiac...

Yarozelsky 03.07.2005 13:56

Cytat:

Napisany przez _bakupl_
Yhm ... szkoda :( Bo np. Siemens S55 ma 640x480 normalne nie?

Wydaje mi sie ze przypinane aparaty fotograficzne do telefonow robia lepsze zdjecia niz wbudowane w telefonie,co do rozdzialki to niewiem,ale ogolnie fajnie zdjecia robil [chyba lepsze niz moj CT65 (( ]

_bakupl_ 03.07.2005 13:27

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
ja chwale t630 za zdjecia bo mialem okazje potestowac ,robilem zdjecia takimi telefonami: S55,MC69,CT65,6610I,T630,i dwiema motorolami,i naprawde najlepiej wyszly zdjecia robione T630 :)

Yhm ... szkoda :( Bo np. Siemens S55 ma 640x480 normalne nie?

Burak_PL 03.07.2005 11:43

Cytat:

niby robi w tej mniejszej rozdzilczosci 288 x 352, ale zdjecia sa powiekszane (interpolowane- tak gdzies napisali) do rozdzielczosci 480 x 640.

Ja sprzedaje SE chyba za okolo 400zl

cos o tym słyszałem że wychodzą takie 480 x 640 masz racje :)

Damianos L 03.07.2005 11:38

Cytat:

Napisany przez _bakupl_
A tak czytam o T630 i na stronie ERY ciągle podają ze T630 ma aparat CIF 352x288

A z tego co ja wiem to ma nib 640x480 ;\

Jeśli rzeczywiście 640x480 to juz wiadomo ;)

T630 :serdusz:

niby robi w tej mniejszej rozdzilczosci 288 x 352, ale zdjecia sa powiekszane (interpolowane- tak gdzies napisali) do rozdzielczosci 480 x 640.

Ja sprzedaje SE chyba za okolo 400zl

Burak_PL 03.07.2005 11:08

oj mi się wydaje ze lepiej wychodzą na Motoroli V548

Yarozelsky 03.07.2005 10:53

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Co Wy tak te zdjęcia w T630 chwalicie? Przecież akurat pod tym względem ten telefon wypada bardzo słabo, a i rozdzielczość zdjęć, pomijając już nawet ich jakość samą w sobie, jest niska..

ja chwale t630 za zdjecia bo mialem okazje potestowac ,robilem zdjecia takimi telefonami: S55,MC69,CT65,6610I,T630,i dwiema motorolami,i naprawde najlepiej wyszly zdjecia robione T630 :)

Burak_PL 03.07.2005 10:09

Cytat:

Napisany przez _bakupl_
A tak czytam o T630 i na stronie ERY ciągle podają ze T630 ma aparat CIF 352x288

A z tego co ja wiem to ma nib 640x480 ;\

Jeśli rzeczywiście 640x480 to juz wiadomo ;)

T630 :serdusz:

no też znalazłem że 352x288

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:02.