![]() |
Nokia N90
Wczesniej wpominalsicie, ze interesuje Was N90. Tu macie link, gdzie mozecie taka kupic (na allegro jedyna):
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59011298 Pozniej moze napisze pare slow o fonie, zalacze pare zdjec. Z pierwszych moim doznan to fon jest strasznie wielki, ciezki i brzydki :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
trudny wybór teraz mam :D
|
Cytat:
|
Witam wszystkich!!!!
Dorzucę pare słów od siebie do tej dyskusji. Miałem okazję rozmawiać z ludzmi z salonów firmowych naszych operatorów i wszyscy stwierdzili, że Nokia strasznie podupadła jeśli chodzi o jakość telefonów (pewnie podpadnę właścicielom tych telefonów). Wszyscy stwierdzili, że dobre telefony Nokii skończyły się na modelach 6210 i 6310, były to modele niezawodne tyle że pozbawione bajerów. Sam korzystałem bardzo długo z 6210 i nigdy mnie nie zawiodła. Pytanie tylko czy szukacie telefonów solidnych, czy pięknych z bajerami. Osobiście korzystam od ponad roku z SE 630 i nie mam do niego większych zastrzeżeń. Nie zamienił bym go narazie na inny no może na SE K750i, ale jego cena jest narazie odstraszająca. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A C60 mi się nie podoba strasznie... Jak za 280-300zl to można śmiało brać :) (oczywiście mowa o nowym) |
Cytat:
ale tak ogólnie to fajny?? |
Cytat:
|
mi chodziło o tak by osoby posiadajace nokie 6610 i simensa c65 wypowiedzialy sie lub osoby znajace te phony
no to poprosze o wypowiedz osoby "niepracujace" w nokii ;) ;) |
Cytat:
|
Poprostu po przeczytaniu posta wydaje sie, ze pracujesz w NOKII ;)
|
Cytat:
papa luk |
taaaa... @seksoteka bardzo obiektywna opinia....
A co do Twoich "argumentów" to dla mnie wszystkie zalety Nokii, które wymieniłeś, pasują mi do mojej Motorolii, jak również do Siemensów, którymi się bawiłem. I jeszcze jedno - nie próbuj tu zaczynać dyskusji pod tytułem: Nokia kontra reszta świata, bo już Twój poprzedni post ma nieciekawy wydźwięk. Po prostu nie przeginaj. |
Cytat:
Cytat:
2:0 dla Nokii jeszcze ktos?? trudny wybór |
jeśli ktoś ma problem z wyborem między Nokią a innymi telefonami, to chyba rzeczywiście ma problem z samym sobą. Miałem wieeeeele telefonów i nikt mi nie powie, że jest coś lepszego od Nokii. Najgorsza Nokia jest lepsza od najlepszego telefonu innej firmy!!!! A to że polifonia 32 bity? Filharmonię robisz z telefonu? Przecież on ma służyć do telefonowania, a bajerki pt. tapeta czy gierki java lub aparat foto, to są zbędne bajery dla mnie. Mam Nokię 6610i od kilku dni, przesiadłem się z Nokii 6210 po 3 latach użytkowania. Wcześniej były pedalskie siemensy, alcatele i inny chłam. Jedynie między tym udała mi się Nokia 3210. Co do Nokii: ZA > spadnie, to masz po co się schylać; intuicyjne menu, każdy model identycznie obsługujesz, bezproblemowy serwis (jeśli potrzebny), w modelach od serii 6xxxx wzwyż dopracowane oprogramowanie, dobre baterie, itd, itd, itd. PRZECIW > cena, zwłaszcza na początku promocji nowego modelu. Co do Sony i Ericssona to tych firm nigdy nie trawiłem. Pierwszej za przereklamowane produkty i ceny, a drugiej za jakieś dziwne telefony, które nie dość że wyglądały odrażająco, to jeszcze jakość ich wykonania była do bani. Teraz po połączeniu tych firm może coś się zmieniło, ale Nokia zawsze zostanie Nokią. Tyle moje zdanie, a podobne zaczyna mieć coraz więcej ludzi korzystających z telefonu, a nie puszczających "bolce" aby przypomnieć się pannie na dobranoc.
papa luk |
Cytat:
C65 odtwarza wavy ale masz aby na nie 10MB wiec niewiele. Ale niezle dzwonki wychodzą. Gdybym był na twoim miejscu to nie zamieniałbym się. Pozostałbym przy tej nokii, ale to jest moje zdanie. Zrób jak uważasz. |
witam ma mozliwosc zamiany Nokii 6610 z dołączanym apartem na Simensa C65 (ja mam nokie) i nie wiem czy zamienic sie?? prosze o wszsytkie za i przeciw
a no i czy C65 mam mozliwosc sluchania wavów?? |
Cytat:
Tak się składa że mam t630 i moge go z czystym sumieniem polecić. Jest to kontynuacja znakomitego modelu t610, różnią się tylko wyświetlaczami (t630 ma aktywny tft) i tam jeszcze paroma funkcjami. Mój ojciec ma nokie 6610i i mam bezpośrednie porównanie. POzatym bateria w 6610i jest beznadziejna, trzyma 3-4 dni. Zdrówko :sylwek: :sluze: :piwo: |
Cytat:
|
Ilość załączników: 4
Cytat:
a co rosol chcesz kupic t630 :D |
Ilość załączników: 5
Cytat:
|
Tak widzialem ale czy moglbys wyslac mi jeszcze jakies, albo ktos kto ma SE T630?
|
Cytat:
juz w tym topicu umiescilem zdjecia robione t630, przejzyj :) jak chcesz to ewentualnie cos jescze moge wrzucic pozniej |
A czy ktoś moglby wstawić badz przeslac na maila przykladowe zdjecia z SE T630 ?
|
Cytat:
Dzisiaj musze godzinke przeznaczyc i sobie go spatchować :> |
bartek, moj sx1 zawiesil sie tylko raz :)
narazie smiga jak trza i jestem z niego bardzo zadowolony - wgralem sobie wypasiony wygaszacz z b. duzym zegarkiem i i kalendarzem w jednym. Soft to 14PTC PL :) ostatnio go nawet patchowalem (wiesz, theme'sy, zmiana ikon w glownym menu itd.) i tez dziala normalnie :).. nie wiem dlaczego tak Ci sie wiesza :( pozdro ;) |
A słyszeliście o telefoniki Q-Tec?? Mysle tu o dwóch wersjach 7070 i 8080 inaczej zwanymi SPV Orange E100 i E200. Moze ktos widział, używał, wie cos na ich temat? Warto je kupić? Maja one Microsoft Smartphon'y 2002 i 2003...
|
Cytat:
Np. tapety sa podzielone na rózne gatunki i z dzwonkami jest to samo :D Wiem, bo kiedyś też takie płyty sprzedawałem, ale to na starym koncie, które mi zablokowali (mam 16 lat i ktos doniósł) :( |
Cytat:
przejzyj forum siemensiaka lub www.sx1.pl, tam maja podobne problemy, moze znajdziesz jakies rozwiazanie |
Cytat:
|
@Andrzej pozbieram co mam i jeszcze parę rzeczy pościągam z ftp, które znam i nagram na płytę :taktak:
Gdzies pod koniec tygodnia będę mial fajna płytę dla ciebie :D Albo zobacz tutaj: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56172632 |
Cytat:
A przy okazji - propozycja z softem aktualna? (ewentualnie może po prostu przelałbym Ci pieniądze za wysyłkę i płytę na konto (jeśli masz) i podesłałbyś mi to zwykłą pocztą? Dużo by to nie wyniosło, a jednak mam problem z dostępem do jakiegoś ftp, bo kumpel jest teraz bez netu przez tydzień, a nie wiadomo, jak dalej)). |
Cytat:
EDIT: Przechwilą ktoś do mnie dzwonił i telefon nawet nie wybudził się ze stanu czuwania (wygaszacza) :| |
Cytat:
a wgrales jakis nowszy soft? czy masz standardowy? |
@Smartek twój SX1 tez się często wiesza?
Wczoraj dwa razy musiałem wyjmować baterię :| :( Zawieszał sie nie w menu tylko gdy był włączony już wygaszacz i chciałem odblokować klawiaturę :taktak: Zaczyna mnie to wkurzać (( Jednak E398 była lepsza 8 ) |
Ilość załączników: 3
No, takie fotki wychodzą :)
|
Cytat:
|
Hmm, dzisiaj jestem jeden dzionek w domciu i wpadlem akurat na forum... i temat o komorkach, mniam ;)
Niestety, nic madrego nie napisze, bo widze, ze dokonales juz wyboru i kupiles CX65 (i jesli chodzi o mniejwiecej granice 400-500zl to zrobiles najlepiej jak mogles...). T630 jest ok, ale: wolny, malo pamieci, do bani aparat - CX65 ma znacznie lepszy, 11MB pamieci i jest szybszy Nokia 6610i.. bleh.. do bani wyswietlacz, nie lubie menu nokii, brak joy'a (kocham joy'e :P), malo pamieci, brak mozliwosci wysylania przez irde na inne fony, aparat tez do bani.. jedynie radio jest fajne i jakos ratuje ten telefon :) Osobiscie telefonu bez symbiana juz nie kupie :) pozdro ;) |
Cytat:
b) również napewno :) |
Cytat:
Cco do N90 to nie widziałem, ale sądząc po opiniach i wypowiedziach niektórych to: a) telefon będzie świetny ;) b) będzie baaaaaaardzo drogi..... |
Cytat:
nie wiecie moze ile teraz kosztuje n90?? to jest chyba najbardziej wypicowany phone co nie?? a po ile bedzie na abonament tak w przyblizeniu?? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Wpisujesz na klawiaturze telefonu *124*# i pokaze ci ile masz kasy ale nie bedzie cie na bierzaca informowal nie ma takiej mozliwosci jak w plusie, sam musisz odswiezac ten stan ja osobiscie zrobilem sobie skroc na klawiszu telefonu i tylko naciskam i wiem ile mam kasy
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda że Symbiana nie ma, ale co tam, ideałów nie ma ;) -=EDIT=- Aaaa, jak zrobić żeby mi na ekranie pokazywal ile mam na kocie? Mam w pop'ie ;] |
_bakupl_ Siemensy mozna patchowac wiec mozna dodawac rozne dodatkowe opcje miedzy innymi ten termometr jest on procesorze telefonu ale nie jest wogule uzywany wiec po modyfikacji softu mamy ten termometrs jak i inne dodatkowe funkcje, mozliwosc zmiany wygladu menu ikon itd. natomiast w nokiach czy sonyericsonach nie ma takiej mozliwosci
|
Nokia 6610 lub 6610i, wady? same wady: Wyświetlacz, obudowa trzeszcząca, przedpotopowy wygląd, mało funkcji, gówniany wyświetlacz, bardzo awaryjne. Se t630 ma jedną wadę: bateria słaba.
|
Cytat:
-=EDIT=- CX65 ma wskaźnik temperatury czy po modyfikacji on jest dostepny? Gdzies na allegro widzialem ze pokazywal temp. moze jest standartowo...? |
no bo na abonament w plusie k700 jest za 300 a ty w komisie kupic chcesz??
|
Cytat:
Raczej T630 - za 370zl nówka! Za 330zl używany.... opinie? Masz wyżej :) |
hyh jakbym mial kase to bym kupil ... chce kupic phona do 450zl... i zadnych siemensow !!
|
Cytat:
|
A co myślicie o SE K500i? Mam zamiar sobie ja wlasnie kupic i chetnie poczytam wasze komentarze i opinie na jej temat
|
Cytat:
|
A więc mam CX65 - nówke :]
|
Cytat:
|
jak dlamnie te "plastykowe" Siemensy typu CX65, to gówno. Akurat używałem troche tego modelu,i fakt parametry ma dobre jesli chodzi o zdjecia. Ale cały jest taki jakby po jednym upadku miał sie rozleciec... i podobno są awaryjne.
NOKIA RULEZ :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wiecie co, wsumie boje sie ze mi te 500zl nie styknie na ten cegłofon ;( PS: Za 529 bodajze jest T630 w tak taku ;] __ Aż zasnąć nie moge jak widać ;\ |
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze raz dziękuje za pomoc! :) |
Cytat:
A co do M65 to jak dobrze poszukasz, to za 500 - 550 mógłbyś myślę już nówkę znaleźć. |
Cytat:
|
Z tych dwoch to raczej bym sie sklaniaj na t630 sam dla dziewczyny wybieralem miedzy tymi dwoma no i padlo na SE a po pol roku uzywania miala mozliwosc zamienic sie na 6610i ale zrezygnowala.
a sam uzywam 6310i i nie chce sie zamieniac bo jak mam zdjecia telefonem robit to wole pozyczyc od braciszka cyfrowke. A tak poza tym 6310i dostalem od dziewczyny i w niej rewelacyjnie trzyma bateria. Tak na srednie korzystanie to tak 6-7 dni a telefon ma dwa i pol roku a jak tylko lezy to nawet 9 dni da rade oczywiscie oryginalna bateria :) |
Cytat:
A o tej Nokii N90 mi nawet nie mów :niepow: :serdusz: |
noo jak uda ci sie znalezc w takiej cenie to bierz
qmpel ma, tel jest troche lepszy od t630, szczegolnie aparat :) wiekszy zoom, lepsza jakosc itp |
Cytat:
|
Cytat:
Dziękuje wszystkim za pomoc! Wezme CX65! ;) :serdusz: http://www.club-siemens.net/galleries/cx65/22.jpg Szkoda że mi nie starczy na http://www.siemens.com/Daten/siecom/...pi_1158549.jpg |
Cytat:
|
A ile CX65 tak około w komisie moze stać?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 3
oto przykladowe zdjecia t630. Niektore sa lekko poprawione acdSee (jasnosc itp)
Brakuje tu zdjecia z najmniejszej rozdziellczosci, pozniej moze wrzuce jakies najwieksze musialem troszke zmniejszyc bo nie mozna bylo dodac jako zalcznik |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ma sprzetowe 640x480, ale zdjęcia wychodzą :| Odnośnie motki V547 :D http://www.gsmarena.com/motorola_v547-pictures-940.php |
Dobra, ostatnie pytanie. Czy CX65 ma lepszy aparat niż T630?
|
Cytat:
|
Cytat:
Aparat 2MP i zdjęcia są boskie, bo je widziałem :D |
Cytat:
|
Cytat:
Toleruje Siemensy, a z SE to miałem tylko T310. T630 jest zabójczy. Może się skucze na K700i - ale po co mi aż taki telefon? Komputer? Yh ;) Nie wiem co wziąźć - 485zl no i startówki nie mam, ale Siemensa mam kabel do PC :) @Bartek1989 - odezwałem się na GG :] |
@Burak w motkach z serii V zdjęcia wychodzą super :D
@Bakupl 6610i robi zdjęcia w roź. 640x480, a T630 tez 640x480 :taktak: S55 640x480 Pisz o którym co chcesz wiedziec to ci powiem, bo siedze na różnych forach :D M65 jak dla mnie :spoko: Fajne menu, duży wyświetlacz, 11MB pamięci... |
A Siemensik M65?
Hmm I tak wezme T630 raczej, bo bede miał na startówke i kabel do PC :) |
na Nokii 6610 zdjecie wychodzą jako tako
|
Jezeli apart ma byc wyznacznikiem wyboru... bierz Nokie, bo widzialem zdjecia z SE i szczerze przyznam ze nie sa wysmienite delikatnie mowiac...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja sprzedaje SE chyba za okolo 400zl |
oj mi się wydaje ze lepiej wychodzą na Motoroli V548
|
Cytat: