![]() |
Częstotliwość procesora
Witam!
Hmmm... Myślałam, że lepiej się znam na kompach a tu zonk. Problem jest następujący: Komputer jest w miarę nowy (ok. 3 mies.). Wszysko było dobrze do dzisiaj, kiedy to po włączeniu, komputer, już od samego początku (w komunikatach biosu) zaczął pokazywać, że procesor ma 950 MHz. Płyta Gigabyte jest bezzworkowa z najnowszym biosem. Procesor wcześniej był wyświetlany jako AMD Sempron 2300+ a w tej chwili AMD Athlon 950. Ma ktoś jakiś pomysł? |
Cytat:
-=EDIT=- Na Gigabytach dodatkowe opcje odblokowywujesz w biosie naciskając CTRL+F1 po wejściu do biosu :) ;) |
FSB jest ustawione na 166 :( Zaraz zobaczę to CTRL+F1
|
Cytat:
|
moze to Ci cos pomoze:
http://www.benchmark.pl/kalkulator/index.html |
Miałeś rację bakupl! W biosie było ustawione na 166 ale na plycie głównej był jeszcze taki mikroprzełącznik, który na stałe blokował 100 i dopiero przestawienie go w drugą pozycję spowodowało, że brane są pod uwagę ustawienia FSB z biosu. Dzięki! Reputka dla Ciebie!
Dzięki zuk! ( A wiesz, że twoje konto na ogame ma już 90 tys pkt? ) :) |
Cytat:
bakupl a nie backup... :| Takie to trudne? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
dawno pani nie widzialem :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
" Twoje " konto ma obecnie ponad 105 tys. pkt.:) 9 miejsce w sojuszu. edit: 289 miejsce w statystykach Ogame. |
Cytat:
Ale i tak podziwiam wszystkich, którym chce się w to jeszcze grać :) |
Cytat:
Tu trzeba współczuć. To działa jak narkotyk. Trzy razy przerywałem grę i trzy razy wracałem. :'( |
Nie jest tak źle RYCHO. :) Jak masz księżyc to inna bajka, bo praktycznie nie można złapać takiej floty kiedy gra się rozsądnie. Tak więc w piękny, słoneczny dzień robię FS-a do 22 i idę na spacer. I żadna falanga mi nie straszna. :D
|
Cytat:
Muszę pilnować swojej floty. Jak pilnuję to się nudzę. Jak się nudzę to zaczynam farmić. Jak już pofarmię to mam surowce. Jak mam surowce to muszę je wydać. Jak je wydam to mam jeszcze większą flotę, której jeszcze bardziej muszę pilnować. Jak pilnuję to się nudzę... ;) edit: Z moim komputerem wszystko w porządku. Przez te 5 miesięcy jak gram padł tylko zasilacz. Procesor zachowuje częstotliwości i zworki w płycie głównej mi się nie poprzestawiały.:D Szajba już trochę odbija, ale to się wyleczy.:) |
Cytat:
|
Cytat:
Mój komputer też się dzielnie trzyma. :) Problem dotyczył kompa koleżanki, która nie gra w ogame. (Naprawdę są tacy co nie grają!) :D |
Cytat:
pozdrawiam koleżankę z trójmiasta :papa: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
p.s a jak tam dzieciaczek juz pewnie coraz wiekszy i jak sie mniewa :) |
A dziękuję. Baaaardzo dobrze! Może fotkę "zapodam"? :D
|
Cytat:
Pozdrowienia dla koleżanki z mojego miasta! :serdusz: :mruga: |
Cytat:
|